Träning

Sen någon månad eller så tillbaka har jag börjat träna. Jag är så glad för hur kroppen tar emot det. Jag mår bra av det och min ms säger inte ifrån.

Jag känner hur jag lyckats bygga upp något, jag är starkare och jag orkar mer.

När Henke drog mig i rullstolen på Kolmården trodde jag faktiskt inte att något sånt här skulle va möjligt men med tanke på att jag varit så dålig fysiskt på grund av min sjukdom väljer jag att pressa på nu. Bättre att bygga upp en muskelbuffert inför eventuellt framtida skov. Kroppen tappar fort om den blir stilla.

Igår testade vi något nytt. Ett jätteroligt pass mer fokuserat på styrka och då blev det tyvärr för mycket. Större delen av natten har jag varit vaken och störts av myrkryp och muskelryckningar i mina vader. Så trist.

Barnen gjorde dessutom morgon här vid 6 så idag är det en trött mamma då natten inte gett mig tillräckligt med sömn.

Jag har valt att sätta upp mig på samma pass även nästa vecka. Jag tror nämligen att detta är något som försvinner efter ett par gånger så jag tänker ha kvar den tiden och prova mig fram.

Träningsvärken idag är skön och vittnar om att jag ändå har kontroll över min kropp. Jag bestämmer. Jag har tagit min ms i hand och vi hjälps åt att klara våra dagar men det är i huvudsak jag som bestämmer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0