Känslig

För flera år sen fick jag konstaterat att jag som person är högkänslig. Jag känner av sinnesstämningar hos andra, blir lätt påverkad av hur andra beter sig, eller hur man ska förklara det. Oroar mig för många saker, blir ju lätt irriterad, blir otroligt lätt rörd och ledsen osv. Det svänger och kränger i mina känslor helt enkelt och jag känner mycket av allt. Typ.


Jag tar väldigt lätt åt mig av vad andra säger, hur andra säger saker om saker eller om andra. Blir otroligt berörd av andra människors livsöden osv. Det kan gå i vågor men mitt allra starkaste personlighetsdrag är ändå just min känslighet i min själ. Det lät ju riktigt svävigt och flummigt men jag tror många som känner migen känner igen mig just så som person.

Jag vet inte om det går att läsa här men jag tog en skärmdump så ni kan läsa lite om just detta.


Jag älskar hela mitt känsloregister och jag tycker om att känna. Men jag tycker mindre om vad det här gör med mig i vissa situationer. De flesta " tar ju inte åt sig " av hur andra tycker och känner. Jag kan gå från riktigt glad till väldigt sänkt av just att någon pratar i negativa banor eller är på dåligt humör. Det vänder ju så småningom och jag försöker verkligen sålla bort och inte lyssna eller fundera vidare men det är inte lätt.


Nåja, så är det och sen jag fick veta detta är det ju såklart lättare då man förstår varför man känner så kraftigt. Åt alla håll. 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det gäller och omge sig med positiva och stärkande vänner och bekanta. Jag lider av att jag kommer ihåg vad folk säger, ordagrant. Det går inte och prata bort nåt som nån sa som var personligt. Det sätter sig och jag kommer ihåg ord, ljud och omgivning.

Svar: Kroppen och knoppen ät både märklig och fantastiskt. Vet man vad man har att arbeta med, så att säga, är det lättare att förhålla sig till och därmed lära sig att leva med. Kram till dig
Rebecca

2017-07-01 @ 14:44:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0