Medicinera

I Måndags var jag i Linköping och träffade en kollega till min neurolog. En jättetrevlig och bra läkare. Han undersökte mig och vi pratade lite. Han skulle därefter prata med min neurolog om hur vi ska gå vidare nu.


Jag vet inte vad det är men lika mycket som min diagnos, eller rättare sagt framtiden med den, skrämmer mig är jag livrädd för biverkningar osv av mediciner. 

Vi har pratat om det förut och jag har alltid undvikit att komma igång men nu, för min familjs skull, ska jag alltså börja. För att min ms inte ska få fritt spelrum när jag blir äldre. Jag har haft diagnosen minst i 10 år och på de flesta övergår även skovformad ms till den variant där du, till slut, inte blir bra igen mellan skoven. Och för att det ska bli så lindrigt som möjligt när och om det händer ska jag alltså behandla nu.

Först i ledet är en mr igen för att se hur det ser ut innan start. Sen ska jag ta om ett blodprov, jag har tagit det tidigare och varit negativ men sånt kan ju ändras tyvärr, för ett virus som den aktuella medicinen absolut inte går hand i hand med och det kan bli så allvarligt att patienter dör. Nu är ju det inte så vanligt förekommande iom att man regelbundet tar blodprov. Men så läskigt ändå.

Ser allt bra ut ska jag sen åka en gång i månaden till Västervik för att få dropp. Jag hoppas lådan som " de duktiga barnen får välja leksak ur " är välfylld med fint den dagen. Ha ha..

Nej men det ska nog bli bra detta. Eller, det är klart det blir. Mitt största stöd är både sjukhusrädd, nålrädd och kräks vid tanken på infarter som puttar in saker i mitt blod och jag tycker så synd om honom för han genomgår ju allt detta utifrån liksom. Hu hu..

Men vi har varit med om väldigt mycket så vi är ett bra team. Han brukar kunna stålsätta sig där på plats sen får jag pyssla om honom efteråt. Min stora kärlek.

Nu ska barnen väckas och åter ska vi starta upp en ny dag. Torsdag för att va exakt. 

Önskar oss alla en bra dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0