Torsdag i Augusti

Den här dagen har rusat på. Precis fullt av ärenden och göromål hela dagen. Men nu känns det mesta under kontroll. 

Väntar in Eric som hade med en kompis hem från hockeylägret idag. De har varit ute och cyklat i flera timmar. Emilia somnade nyss. Jag känner mig så trött så så snart Eric sover ska jag plumsa i säng, som Emilia hade sagt. I morgon är det jobb 8-16 för mig. Och 7-16 för Henke, men den var ju inte så ny. Vid 18 i morgon ska vi fira vår prinsessa som fyller 4 år. 4 år !!! Galet.

För 4 år sen hade vattnet gått, gick vid 15 tiden när jag låg och vilade. Vi var nere o Västervik då värkarna kom igång och de ville kolla mig. Jag hade oregelbundna, som efter mycket om och men blev regelbundna värkar, från 15 tiden till dess att hon sedan kom till världen dagen efter vid 18:30. Pust.. man ska inte klaga på dagsformen alltså.. Påfrestningen av det utdragna värkarbetet och all den smärta som sedan följde med min förlossningsskada, som jag tack och lov var ovetande om till ett tag efter det att hon var ute gjorde ju att man var helt slut som person ett tag där. Men såå tacksam och ödmjuk inför livet och de fina gåvor vi blivit skänkta i våra barn.

Här kommer några bilder. En på våra barn, hand i hand på väg till sjukan för Erics del. En på Emilia när hon tittar på storebror som tränar hockey, en på Emilia och morfar från när morfar firade hennes 4 år idag och en på lilla prinsipessan.

 

Presentationen av a-laget

Igår var vi i ishallen. Erics hockeylag och andra ungdomslag, var med när säsongen 18/19 drog igång igår. 

Spelarna för säsongen presenterades och nu längtar vi till första träningsmatchen på Tisdag. Tur i allt är att jag har ett läkarbesök i Linköping på just Tisdag och det innebär att jag alltså är ledig och kommer kunna titta. Tjohoo. 

Annars är läget under kontroll. Jag är trött och känner mig ganska uppstressad då det från och med idag egentligen är full fart till Söndag kväll. Men jag ska försöka att bara hänga på. Det kommer gå bra. 

Nu ska jag fixa lite med tvätt. Jag ska städa av lite hjälpligt idag också, i morgon har vi en 4 åring i huset och det blir ett litet kalas så ett varv med dammsugaren får det bli. Sen blir det handling, presentinköp till lilla Smajlia, en kik på Erics hockeyträning, ett läkarbesök med Eric och ett litet tidigt firande för lilla prinsessan. Ikväll ska Henke iväg så barnen och jag blir själva. Vi får se vad vi hittar på. 

Önskar oss alla en bra dag.
Sover ut

Lilla Emilia är trött idag. Hon sover fortfarande. Eric har åkt iväg på hockeycampen och jag har fixat med lite samtal och annat fix.

Lite småskönt med en lugn start på dagen. Vi har lite ärenden innan förskolan idag så jag måste snart väcka min lilla prinsipessa. Jag börjar jobba vid kl. 11 idag. Sen ikväll är det presentationen av Vimmerby Hockey. Eric, och ungdomslagen ska åka in tillsammans med A-laget. Det blir en fin kväll.

Önskar oss alla en bra dag.

Kvällning

Barnen ska alldeles snart försöka sova. Det blir för sent för dom om kvällarna, jag antar att det tar ett tar ett tag att komma in i rutinen att somna. De är såå jäkla trötta på morgonen Och de är trötta mest hela eftermiddagen och kvällen. Emilia grät och skrek i en och en halv timma i kväll när vi skulle äta mat. 

I morgon börjar jag först vid 11 så barnen behöver inte upp så jättetidigt. Eric är ju på hockeycampen så 6:45 ringer dock klockan men det är ju inte så tidigt som de två senaste mornarnas uppgång.

I kväll är hela familjen trött så Henke och jag kommer nog bumsa i säng skapligt också.

Vardagsinläggen.. De handlar mest om trötthet, helt enkelt.


Mormordagen

Igår var det mammas födelsedag så hon var här och vi fikade. Emilia sa att vi firade " mormordagen " och det tyckte jag lät så gulligt.

Nu ska jag snart sätta mig i bilen och åka till jobbet. 

Önskar oss alla en bra dag.

10 årsdagen

Igår väckte vi Eric med sång på morgonen innan jag åkte och jobbade. Emilia såg att jag ställt Svergieflaggan på brickan och skulle prompt byta om till sina träningskläder med Svergiemotiv innan.

På kvällen kom familj och vänner på fika. Farmor och Henke hade gjort två mjölkfria tårtor till Erics förtjusning. 

På tidiga kvällen kom några barn som blivit bjudna på övernattning hos Eric. De har haft det jättebra. Somnade sent och vaknade tidigt. Ha ha.. Vid 4 på morgonen kom det in ett rejält åskoväder så Eric och jag låg i soffan och höll handen till 5 då det passerat. Då fick han somna om i vår dubbelsäng. Trots åska så var det så mysigt att " bara va " där i soffan. Eric och jag.


Födelsedagskram. Eric ligger där under. Örebro
Sista lediga veckan

Henke går idag in i sin sista semestervecka. Vart tog dom veckorna vägen, undrar man. Det innebär att Emilia har sin sista sommarlovsvecka nu och jag behöver se över lite så hon kan ha sina regnkläder och så. Eller åtminstone samla ihop allt så hon får det med sig. 

Eric  ska va på hockeyläger här i stan nästa vecka. Skönt för honom att slippa va ensam hela dagarna. 

Nu ska jag alldeles snart åka till jobbet efter en natt med väldigt knackig sömn. Tur jag var inställd på att sömnen inte skulle va den bästa inatt för då blir det inte lika jobbigt, tycker jag.

Önskar oss alla en bra dag.

Dags för jobb

I morgon ska jag jobba och direkt därefter åker vi en minitripp med husvagnen. Jag hade verkligen, sannerligen tänkt mig att barnen skulle sova tidigt. Vi ska äta räkmackor och mysa ikväll. Men Emilia vill annat. Hon är vaken än !!! Eric somnade för en stund sen. Livet med barn, hör ni. Det blir aldrig som man tänkt sig. Ha ha..

Jag ska packa lite inför i morgon. Vi behöver inte ta med oss så mycket då vi ska va iväg så få dagar och heller inte ta upp förtältet och så. Det ska bli mysigt. 

Nu ska jag försöka få Emilia och sova. Ledig

Idag njuter jag av en ledig dag. Så mysigt att va tillsammans. Värdesätter det på ett helt annat vis nu när jag jobbar. 

Vi ska handla och fixa lite för i morgon drar vi på en liten minitripp. Tjohoo för husvagnsmys. 


En bild på vår lilla bönis som lärt sig vissla. Jag har ju sagt att hennes envishet kommer ta henne långt i livet och detta är ett exempel på det. Hon skulle lära sig och vips så gjorde hon det. 

Önskar oss alla en bra dag. 

Torsdag

Veckan springer på. Både barnen och jag är i någon fas där vi sover dåligt och det resulterar i en väldigt trött mamma när klockan ringer men det ska nog gå bra.

Igår var Emilia på 4 årskontoll och det gick väldigt bra. Jag var ju inte med själv iom att jag jobbade men Henke och Eric har berättat. Hon hade fått beröm för att hon var väldigt duktig på att prata. Alltså inte bara säga ord utan att förklara och prata i långa meningar. Och fortsätta och hålla fast vid samtalet. Tydligen tappar barn ofta bort sig bland orden och meningen i sig men inte vår lilla prinsessa. Det har vi ju visserligen märkt. Hon har ett väldigt fint tidigt språk. Säger bokstaven " r " sen länge tillbaka och det enda felet är väl egentligen att hon läspar lite på bokstaven " s " Men, hon är 4 liksom. Över en meter har hon hunnit bli i sommar också. För bara ett par veckor sen mätte vi henne till 98. 

Nu ska jag snart bege mig. Termometern visar redan på en utetemp på 21,6 grader så det blir nog varmt även idag. Henke och barnen ska på utflykt.

Önskar oss alla en bra dag.


Augusti

Nu är den här, månaden som för tio år sen i år gjorde mig till mamma. Helt makalöst vad fort tiden går. Den här sommaren har skenat, känns inte så länge sen man kände att hela sommaren var framför en. Nu är den snart över. Det är mycket kvar, jag vet. Sensommaren kan va vacker. Men ändå.

Nu ska jag snart åka till jobbet. Sliten idag då jag sover dåligt. Men med inställningen att det ska gå bra funkar det oftast.

Önskar oss alla en bra dag.
RSS 2.0