Tisdagskväll

Den här dagen började med tända ljus, okey då batteridrivna, kaffe och lugn. Ingen stress. Pappa kom förbi på en kopp kaffe, gå åt lunch med pappa Henrik. Eric hade önskat muffins efter skolan så det gjorde jag till honom. Middagslagning, lite tvätt, lite städ. Här kört Eric till sin träning nu, Henke är ute och går, Emilia duschar. Jag sitter på golvet i hallen och bloggar om vår dag. 

I morgon väntar jobb igen, och hockey. 


Jultokig

Eller, i allafall tokig i belysningen som hör julen till. Henke längtar. Toklängtar och väntar på att denna högtid ska komma. Han har dessutom köpt en ny lasergrej som kommer att lysa upp på husväggen. Det innebär att vi nu har tre !!! såna. Och dessa är väl egentligen inte något som jag vill ha. Men men.. tre små " ljushus " är nu placerade och slingorna runt om i buskar och på staket är redo. 

Jag älskar också julen, absolut. Och jag längtar också. Men Henke är aningen mer längtig. 

Idag är jag ledig. Det är min jobbhelg som kommer så då blir det söndag i veckan extra ledig. Jag jobbar ju fyra dagar. Denna vecka har jag ett extrapass på torsdag så jag ska passa på att va extra ledig idag då. 
Här ett av de hus som döljer de små lamporna. Här är även en bild på när Henke planerade allt innan. 


Vi hade en superhjälte här igår. Så söt.Önskar oss alla en bra dag.Ny vecka

Helgen som gått har varit bra. Väldigt bråkig och stökig åt alla olika håll men överlag bra och fin. Vi har varit i ishallen och åkt skridskor hela familjen, i Västervik och hejjat på Erics lag, Henke har jobbat, det var bortamatch igår som jag såg på tv. Därtill kommer ju städ, tvätt och plock som man inte hinner i veckorna. 

Nu känner jag mig laddad för en ny vecka. Eller, vem försöker jag lura. Ha ha.. sängen var såå skön när klockan ringde 5:15, det är mörkt ute och jag är så trött. Ha ha.. Men men, med dom tankarna blir man inte piggare. Nu peppar vi upp för Måndag.
Önskar oss alla en bra dag.

Tidig Fredagsmorgon

Sitter vid köksbordet och har precis ätit frukost. Jag dricker kaffe och laddar upp för en sista arbetsdag denna vecka. Det är Fredag och det ska bli så skönt när vi samlas i eftermiddag. Det känns som vi inte hinner träffas särskilt mycket. Eric har sina träningar, jag jobbar kväll, Henke har varit iväg en hel del den senaste tiden. 

Halva November har passerat och det är ju helt galet. Tiden går så fort. 

Nu hade ju varit ett sånt där perfekt tillfälle att skriva ett inlägg som handlar om annat än vår vardag men då när jag väl sitter här så kommer jag inget på. Är inte det typiskt. 

Det jag kan meddela är att jag har en mr för min ms inplanerad i kommande vecka. Kl. 18?? Så konstig tid men det är ju säkerligen så att de nyttjar maskinerierna mer och belastningen på dom är så hög så de tar tillvara på tiden mer. Det är alltid lite spänt att göra mr, jag vet ju egentligen inte så mycket om hur min sjukdom ser ut förrän den är gjord. Visserligen har jag haft skov som inte ens synts på mr, det allra kraftigaste till och med. Men jag har inte känt så mycket mer än " det gamla vanliga " så jag hoppas det ska va ok. 

Nu ska jag göra mig lite i ordning och sen bege mig mot Mariannelund. 

Önskar oss alla en bra dag.Kvällsjobb

Idag jobbar jag sena passet vilket innebär att jag stänger och sedan dessutom åker raka vägen till ishallen för att kolla på hockey.

Solen skiner idag och det gör mig glad. Man blir ju så mycket piggare av ljuset. 

Idag dricker jag kaffe ur min vintermugg. Jag längtar efter snö nu. Och vinter. Och julen. Men mest efter snö och minusgrader så man kan va ute och inte bli lerig och dyngsur. 

Önskar oss alla en bra dag.Sol

Igår visade sig solen och vi gav oss ut på förmiddagen, Emilia och jag. Så himla skönt. När vi kommit in bakade jag muffins som vi fikade på när Eric kom från skolan.Ett tråkigt hjul

Mina blogginlägg har verkligen halkat in i ett tråkigt hjul. När jag skulle kunna skriva om mer intressanta saker. Jag kan komma på saker men sen är det tiden. Sen finns inte. Särskilt inte nu när jag jobbar.

Idag är jag ledig. Jag jobbade ju helgen. Det innebär tvätt och städ mest faktiskt. Att komma ifatt. Men så är det ju för alla som jobbar, man får ta det på ledig tid. Och när vi är lediga tillsammans, som igår, är det så mycket annat som måste göras eller som man hellre gör. 

Jag tänkte vi skulle passa på att komma oss ut idag, Emilia och jag. Hon tycker ju om att leka i lekparken så vi ska gå dit en sväng. Sen ska vi baka muffins till Eric kommer från skolan runt 14:45.

Dammsugaren ska rastas, en hel drös med tvätt ska tvättas. Det vardagliga plocket. 

Nu längtar jag efter snö, minusgrader och ett gnistrande kallt December. Är så jäkla trött på November som jag tycker varit alldeles hemskt grå, disig och trist i år. Helt vansinnigt. Igår tände.vi fönsterlamporna vid 11 tiden. Galet. Idag skiner dock solen korta, korta stunder så det är ju ändå härligt att se. Det ger om vädermässigt. Det känns så enormt avlägset att vi för bara några månader sedan svettades och värmeböljan inte ville ge med sig. Att vi längtade efter regn. Så knasigt det är och så härligt samtidigt. Skiftningarna vädermässigt i vårt land.

Önskar oss alla en bra dag.Jobblördag

Idag är det min jobblördag. Det är inget jag har något emot. Jag kan faktiskt till och med tycka det är mysigt att gå upp dessa mornar. Jag vet att det bara är jag som ska iväg, ingen annan behöver väckas och stressas i ordning. Kaffe och ro på morgonen.

Önskar oss alla en bra dag.

Förkylning i kroppen

Inser nu att anledningen till min sega hjärna beror på att jag har en förkylning som lurar. Jag är ganska trött på grund av den.

Igår kväll skulle vi gått ut och ätit. Det var ganska mycket bortfall men vi var ett par som kunde. På morgonen fick jag meddelande om att en av dessa hade sjuka barn och misstänkte då att det skulle bli inställt. På jobbet fanns inte utrymme att titta på mobilen förrän vid 15 tiden och då kände jag att jag nog egentligen inte orkade, helt enkelt. Jag brukar sällan ge mig. Jag vill helst inte säga nej men jag måste prioritera att jag ska orka med mitt jobb som även om det är jäkligt kul även är slitsamt till och från. 

Nu ska jag försöka peppa upp min snoriga hjärna för denna dag. 

Önskar oss alla en bra dag. 

Torsdagsmorgon

Sitter i köket och dricker kaffe. Jag öppnar idag. Vanligtvis är jag ledig denna dag men jag har fått ett extrapass och det är jag glad över. 

Eric är fortfarande jätteförkyld och får stanna hemma även idag. Han var hemma själv igår, han har ju många att ringa om det skulle va något. Den enda kris som kan uppstå är om hans x-box inte skulle funka. Ungefär så är det. 

Nu ska jag snart göra mig i ordning och bege mig iväg. Emilia ska va hos farmor ett par timmar idag och sen hos mormor. Den envisa magsjukan på förskolan vill inte ge med sig och jag känner att när vi har möjlighet att slippa ha henne där, det var dessutom ett barn som kräktes där igår, så tar vi den. 

Längtar så efter min lilla Smajlia. Hon sov när jag kom hem från jobbet och hockeyn igår. Min lilla prinsipessa. Men idag är jag hemma till 16 tiden och då ska jag pussa på båda mina älsklingar. 

Önskar oss alla en bra dag.

Nostalgi

Ikväll är jag nostalgisk. 

Jag frågar Eric ofta om jag visar tillräckligt hur jäkla mycket jag älskar honom. Om han vet att jag skulle dö för honom på ögonblicket om det var nödvändigt. Om han vet att jag vill bli 100 år och massa mer för att få vara med honom och Emilia och se dom växa upp.

Jag hoppas du känner hur älskad du är Eric. De här 10 åren har gått så fort och du har varit med om så mycket genom oss. Missfall, ms, en hel del ivf försök, en graviditet, en efterförlossningfrånhelvetet Jag har mått så jävla dåligt genom åren sen du föddes tyvärr och du hade varit värd så så så mycket bättre. Kanske egentligen. Men samtidigt är jag egoistiskt och skulle inte vilja byta ut en sekund av vårat liv för även om det stundtals varit jävligt, jävligt, jävla jävligt så är du och Emilia det allra allra allra bästa som hänt mig. Att få kalla mig mamma, att ni ropar på mig så, det är det allra största och mest betydelsefulla i mitt liv.

Här är du inte gammal och man ser verkligen lyckan i pappas ögon när han tittar på dig. Crap crap crap

Shit shit shit, motherfucker. 

Det är en liten ramsa Henke och jag brukar viska till varandra när saker och ting beger sig söderut.

Hade inte räknat med en sjuk Eric men så blir det ibland. Nu blir det film i soffan tillsammans en stund.

Tur jag är ledig i morgon så vi slipper vab iaf en dag.

Måndagmorgon i November

Önskar oss alla en bra dagSöndagsmorgon

Jag hade tänkt ligga och dra mig och slumra både igår och idag men jag vaknar pigg så varför ligga kvar då. Förmodligen skulle jag bara bli trött igen. Jag ska snart koka ägg och tända ljus. 

Höstlovet gick fort och i morgon är vi tillbaka i vanliga rutiner. Men jag kan faktiskt inte känna att det är något fel i det. Snarare tvärtom. Jag tycker så mycket om mitt och vårt nya liv där det fungerar. Och att jag har ett jobb ( provanställning men ändå ) som jag trivs med. Det är ju galet. Visst vi försöker fortfarande hitta rutin, vi är alla bortskämda med att jag haft väldigt mycket tid hemma för sånt som behöver göras. Alla träningar, läxläsning och allt att tänka på. Men vi löser ju det, såklart. 

Jag är ju lite tröttare numer men på ett bra sätt. Det är fortfarande så mycket jag vill och behöver lära mig. Jag kämpar på.

Önskar oss alla en bra dag.

Lördag

Vi har haft en bra dag. Började den i ishallen med match för Erics lag. De förlorade men det är inte lätt då alla lag de möter nu i serien är ett år äldre. Och det året gör mycket. Det märks. Jag var speaker idag och det gick bra. Jag var jättenervös innan men försökte ta det lugnt och tänka att jag skulle göra mitt bästa. Och jag tror inte jag kunde gjort så mycket annorlunda.

Nu är husvagnen redo för vinterförvaring. Jag har storstädat inne. Så skönt och välbehövligt. Jag har även tvättat, vi har gått en kvällspromenad, Henke har varit med sin mamma på kyrkogården. Som sagt, en fin dag.

Nu ska Emilia sova. Hon är allt annat än trött så vi får se när hon somnar. Så skönt med ledig helg så man inte behöver känna stress utan att man kan ta saker lite som det blir.

I morgon ska vi köra husvagnen till sin vintervila, veckohandla, föröka hinna med alv, chilla lite och tagga upp för kommande vecka.En kväll på alv

Igår när vi kom hem från jobbet åt vi middag snabbt för att ses bege oss ner till alv. Eric hade hockeyträning så vi åkte under den tiden. Han hade möjlighet att följa med i måndags men valde annat i stället så honom berör det inte att vi är där utan honom.

Vi strosade omkring, tittade, handlade och lekte. Väldigt trevlig kväll faktiskt. 

När vi kom hem blev det fredagsmys även om familjen nu delade upp sig i olika rum. Henke och jag tittade på hockey, Eric spelade och Emilia tittade på " Spirit " I sovrummet. 

Idag ska Eric spela match och sen ska vi nog plocka ur husvagnen. Städa behövs verkligen. En veckohandling behöver göras men den får nog vänta till i morgon. 

Önskar oss alla en bra dag. " Forza Team 08 " 

November

Den här månaden är en transportsträcka till snö, julljus och mys. November är en månad jag verkligen ogillar med sitt gråa, regniga och blåsiga täcke över vårt land. 

Det bjuder ju in till att tända ljus och så så visst kommer man klara av denna trista månad. Absolut. 

Idag väntar sista jobbdagen för veckan sen blir det fredagsmys och helg. Ikväll ska vi till alv efter maten när Eric tränar. I morgon är det match och jag ska va speaker ( hjälp) och i helgen ska vi även plocka ur vår vagn inför vinterförvaringen. Vi ska nog försöka ta oss till alv för en dagsutflykt också. 

Önskar oss alla en bra dag.

Förbereder för ytterligare en kväll

Ikväll blir tredje kvällen på jobbet. Blev ju ett schemabyte i tisdags på grund av olika omständigheter. Men det gör mig inte så mycket. Att jobba kväll, menar jag.

Igår hade jag en riktig skruttdag. Jag var så ledsen när kvällen kom. Inte gråtledsen så kanske men.. svårt att förklara. Både förannad och ledsen. Besviken är kanske egentligen ordet. 

Det är en hel del ur mitt liv som jag numer inte kanske aktivt delar med mig av här. Och en hel del hinner jag inte skriva om då jobbet, familjen och hemmet är min prioritet. Men jag har börjat lämna Eric väldigt mycket ur bloggen. Jag känner inte att jag vill engagera offentligt om hans liv. Framsteg, hockeymatcher och så, självklart, men annat det håller vi för oss själva. Det kan bli så fel annars. Emilia är också på gränsen nu. Hon är trotsig och vi bråkar men jag vill att båda mina barn ska kunna hitta hit en dag och läsa och känna att jag inte " sa för mycket " 

När problemen uppstår eller kommer till, deras personligheter formas och vi i familjen tillsammans ska hitta " oss " det gör vi bäst själva. Sen har jag ju alltid tyckt bloggen är underbar då jag fått så otroligt mycket fint stöd genom åren och kanske borde man va öppen och inte bara visa det bra..

Mycket frågor. 

Idag är jag fortfarande besviken. Men jag ska försöka försöka slå undan det. Det gör mig inget gott. Nu är nu och nu är bra. 

Önskar oss alla en bra dag.

RSS 2.0