Efternamns följetongen fortsätter..

Nu var det det där med efternamnet igen. Har ju pratat med skatteverket om hur det funkar osv då jag heter Krantz Carlsson och Henke heter Carlsson.

Vårt lilla gossebarn hette ju automatiskt Karlsson efter födseln. Märk Karlsson med K. Henke har ju alltid stavat med C, vilket ju är liite mer speciellt än med K.

Trodde ju, när vi gifte oss och jag tog till hans namn, att han var folkbokförd med C men när mitt namnbyte var gjort visade det sig att han heter egentligen Karlsson med K.

Jag heter alltså Krantz K alsson och Eric heter K arlsson och Henke har ju hunnit få in Carlsson med C överallt då han stavat sitt namn så i alla tider.

Alltså stavas vi inte likadant så det känns ju inte så familjärt att börja med.

Efter ett samtal med skatteveret kände jag mig trygg med att registrera Eric som Krantz Karlsson för smidighets skull just nu.

Idag kom överklagan. Han får inte heta Krantz. Han heter Kalsson. För jag får inte skänka med mitt efternamn då jag tagit till ett annat.

För 1500 kr får han heta det. Eller om vi väljet att han ska heta det som i ett förnamn. För så får man göra när det inte är ett son namn..

Fredagsmys!

Idag är det fredag och visst är det väl så att det kryper sig på en ganska härlig känsla sådär på fredags kvällen. Vi har faktiskt hunnit med jätte mycket dagen till ära.

Vi började dagen med en 11 fika med pappa / morfar. Efter det åkte vi till Djursdala och la en ros på Janne´s grav. Han skulle nämligen fyllt år idag.

När vi kom åter till staden började Henke renovera bromsarna. Jag hade sonen med ut i vagnen och han sov så gott i ett par timmar.

Nu har vi avnjutit en härlig taco middag och inväntar nu Idol! Hejar på Kevin som jag tycker växer för varje fredag!

Ska nog beställa mig en klipp tid på måndag ; )

Snålblåst

Det blåser så det står härliga till ute i kväll. Jag har haft en hyffsad kvöll ändå. Har adventspyntat och fixat och myst med sonen. En helt ok kväll faktiskt!

Frisyr ??

Jag har ju länge funderat på att göra något med mitt hår.

Antingen vill jag sätta dit mitt löshår igen eller så ska jag klippa av mig allt. I en kort frisyr.

Har hittat en tuff frilla som jag kan tänka mig, om frisören min kan fixa den på mig och om hon tror att jag passar i den. Om allt går som det ska bör det va med en bild i detta inlägget på den frisyren.

Vad tycker Ni? Skulel jag passa i den ??


Premiär inlägg!

Klockan är 23 och denna dagen är till ända.
Har varit en bra dag med mycket frisk luft, film tittande och mys med mina pojkar!

Efter mycket övervägande har jag nu, som synes, fixat mig en alldeles egen blogg.

Hoppas att vi ses,


RSS 2.0