En kväll vid köksbordet

Sitter i köket och surfar på vårt trådlösa nät som vi har nu innan bredbandet följer oss upp till nya huset. Henke försöker söva Eric som inte alls är så intresserad av att sova.

Stackaren blev ju förkyld precis lagom till jul och det verkar inte släppa. Ska kasta utt julblommorna i morgon och se om det är en del av boven i dramat till den rinnande lilla näsan.

Eric trivs som fisken i vattnet här för övrigt. Han springer fram och tillbaka mellan rummen och leker bra i vardagsrummet där nästan alla hans leksaker har hamnat.

På kvällarna däremot blir han numer mycket klängig. Riktigt arg om han inte får som han vill och mycket omständig. Han ska bara vara på ställen där han inte får va. Bland annat på mattan innanför ytterdörren som är blöt av all snö som följer med in, nere i källaren där det i våra ögon inte finns något spännande eller i lådan under ugnen.

En trotsig liten kille med en stor, stor vilja.

Jag har stor ångest och känner det som att allt är lite motigt just nu. Jag trivs verkligen här så det är inte där skon klämmer. Det är alla kartonger som stressar mig i källaren. Vissa saker, prydnadssaker och sängkläder och så är ju inte så farligt men allt skräp !!! som vi kört upp från våra garderober på Gerdsborg, dom får mig att bli helt förstörd. Saker vi inte visste att vi hade, saker som varit undanskuffade i åratal har nu kommit fram och jag överdriver inte om jag säger att det kommer gå åt en mindre ( eller större ) lastbil den dagen orken och viljan att rensa bland skiten kommer fram.

Tills den dagen då allt är genomgånget och strukturerat och så kommer jag inte kunna va helt glad. Men sån är jag. En slav under namnet ordning och reda. Lönen däremot tar jag innan fredagen. Den kommer redan i kväll i form av en härligt god choklad kaka och ett bad i karet = )


Rapport från stöket

Idag har vi varit nere och hämtat ganska mycket skräp. Kan inte fatta hur mycket saker de få garderoberna vi haft kunnat dölja så mycket.

Nu har jag organiserat lite i källaren här och fått in en hel del i en stor garderob här. Skönt att slippa se lite av eländet i alla fall.

Vad det lider så ska det rensas. En hel del dessutom.

Nu ska vi snart äta middag!


Nu är jag tillbaka

Nu är vi installerade i huset. Äntligen. Kom med nöd och näppe in med alla möbler och fick ordning så vi hann fira julen här. Har massvis och jag menar verkligen massvis med saker att plocka upp och få ordning på men till ytan är det mesta under kontroll.

Man känner i kroppen nu att man levt och andats renovering till max i ett par slitsamma veckor. Är trött till tusen och vill bara sova.

Eric trivs som fisken i vattnet. Leker visserligen mest i vardagsrummet men att ha ett eget rum till honom känns så bra.

Jag ska be om hjälp med att ladda upp lite bilder så småningom så ni får se hur vi haft det under de senaste veckorna. Före och efter bilderna ter sig kanske inte så extremt drastiska men för oss har det känts kan jag lova.

Stort tack vill vi ge till Farmor som tagit mycket och god hand om Eric så vi kunnat jobbapå i ett bra tempo. Och TACK alla vänner som slipat, målat och hjälpt till att bära. Och tack kära pappa som tapetserade vårt dardagsrum <3


Saknar Ni mig ?

Saknar Ni mig?

Vi jobbar och sliter och snart, snart är det dags för flytt. Vi har fixat det sista idag och även hunnit med att städa så i morgon går första flyttlasset!

Återkommer med lite före och efter bilder så småningom!

Vore tacksam för ett par extra timmar på dygnet just nu!

Man kan väl lugnt påstå att dena här renoveringen tar all min tid. Verkligen. Men lugn, jag kommer tillbaka. Och jag kommer göra det med besked. Kommer uppdatera er med bilder och så om hur vi haft det och vad vi gjort.

Men som det känns nu är jag för trött. Och jag har ingen tid över. Mer än just nu då. Väntar på att sonen ska vakna så vi kan åka till farmor. Eric och farmor spenderar mycket tid nu. Och det är något vi är mycket tacksamma för. All hjälp vi får från henne. Vi skulle inte hinna så mycket om inte hon hade honom.

Igår var första gången Henke och jag tog ut vår trötthet på varandra. Ingen av oss orkade bråka så mycket men det var där i luften iaf. Några hårda ord blev kastade och sen var det liksom bra.

Jag satt även och grät vid Eric´s säng. Jag grät för att jag känner att jag aldrig har tid att spendera med honom. Men som jag säger till honom är vi ifrån honom mycket nu. Jobbar intensivt för att få detta färdigt. Allt är för vår skull och vi kommer få det toppen bra. Men för att komma dit måste vi jobba hårt, Henke och jag.

Jag tror han förstår. Han anpassar sig så underbart bra till siuationen och allt funkar.

TACK igen alla vänner för all hjälp. Ni är helt underbara <3
Strukturtapet = )

Nästan hela vardagsrummets härliga struktur tapet är ner dragen, sovrums taket och Eric´s tak är målat.

Idag fortsätter det. Ska bara ladda upp här hemma till sonen slår upp sina ögon och anser dagen som startad. Jag saknar honom och längtar till när allt är klart. Det får va värt att vi inte ses så ofta nu. Det är för en bra sak. Vi kommer att ha det bättre i nya huset, Eric ska få ett eget rum. Men det värker i mitt hjärta om jag tillåter mig själv att tänka på att jag inte sett honom så mycket senaste tiden. Jobbade ju en hel del förra veckan också.

Men han har det så bra hos Farmor. Igår kväll var även Mormor här och spenderade kvalitetstid med honom och det blev jag så glad för.

Stort tack vänner och familj för att ni finns för oss, hjälper oss och ställer upp!


Klargörelse!

Det är idag det sker. De sista, och den större delen, av pengarna för huset kommer att landa hos Eva och Ingemar som ägt huset innan oss. Och vi kommer ha ett lån att betala av. Vi är dock mycket nöjda med affären. Det kunde blivit så mycket dyrare ( huset i sig ) så nu har vi även en hel del till renovering och fix. Om vi inte slagit ihjäl varandra innan det är klart så tror jag allt kommer bli toppen. Vi kommer att trivas bra.

Vet inte hur jag ska uttrycka detta utan att låta arrogant och elak. Så jag kommer bara att skriva det.

Vänligen respektera att vi har ett stort arbete för oss. Extremt stressigt då vi vill bli klara och inflyttade innan jul. Vi har full förståelse för att våra vänner och nära och kära gärna kommer upp för att kolla hur det går men räkna inte med kvalitets tid från vår sida. Vi måste bli klara, och det snabbt!

Så om man kommer förbi och vi upplevs som otrevliga är det inte med mening.

Ville bara klargöra det. Kanske är det inte någon som ens tänker tanken att besöka oss just nu, under renoveringsperioden, kanske finns det dom som vill. Men för att inte göra någon besviken och undranden så har jag nu, i förväg, förklarat och förvarnat, om hur läget är.

Önska oss lycka till = )

Jag ska ta " före " kort idag. Så vi har lite att kolla tillbaka på när det är klart!

Sen vill jag även, återigen, skryta över att jag har världens bästa vänner! Slå det, om ni kan! Älskar Er.Idag är det våran dag <3

Idag är jag ledig och har en hel del på " att göra " listan. Kom att tänka på det att denna ( och i morgon innan jobbet ) nog är de sista hel lediga dagarna nu på ett bra tag. Vi börjar ju renovera och måla på onsdag. Sen kommer det vara något hela tiden.

Det är jätte kul samtidigt som det nog kommer fresta på.

Tyvärr måste vi ju måla även tak och lister när vi ändå är igång så lite mer jobb har vi redan stött på. Men det kommer bli så bra när det är klart. Och vi kommer trivas.

Jag får inte glömma kameran när vi åker dit på onsdag. Tanken är att vi ska ta före och efter bilder och om ni har tur får ni hänga med här på bloggen. Ångrar ju så mycket att vi inte tog kort innan vi tapetserade och la nytt golv här. För här blev det verkligen en drastisk skillnad. Men det är inget att göra åt nu.

Nu ska jag ta mig lite mer kaffe, en cigg och sen invänta att sonen vaknar. Längtar efter honom så mycket nu. Jag jobbade ju en hel del i förra veckan och helgen så jag har inte träffat honom så mycktet. Men idag - då är det vår dag!


Att inte kunna prata..

I natt vaknade jag av att jag drömde en mardröm. Hatar att drömma mardrömmar. Helt kallsvettig och panikslagen när man vaknar, så yr vaken att man inte vet om man är kvar i drömmen, mörkret i rummet är slående skrämmande innan man fattar att man faktiskt bara drömde.

Jag minns inte så mycket av den. Det jag minns är att jag inte kunde artikulera mina ord. Hur tydligt jag än försökte prata så sluddrade jag. Som om jag fått bedövningsprutor i hela munnen ungefär.

Det otäcka var att jag behövde försöka få Henke att förstå att det verkligen var allvar. Att det skulle komma att hända något riktigt otäckt och att vi behövde dra ifrån stället vi nu befann oss på. Jag hade varit jagad en stund innan jag hittade Henke och Eric som i lugnan ro bara " var " någonstans.

Till slut gjorde jag en kraftansamling och fick ut ordet riktigt bra och högt. Vaknade till och med av att jag sa ordet. " MAMMA " vrålade jag. Klart och tydligt.

Efter det, när jag vaknat, låg jag som sagt kallsvettig och var livrädd. Innan jag vågade leta rätt på TV dosan så jag fick lite ljus i rummet.

Läskigt det där.

Somnade dock om ganska snabbt och sov sen gott till 9 i morse.

Idag ska jag byta sängkläder. Sen i eftermiddag kommer min mor och far hit. Vi ska äta kroppkakor innan jag ska jobba!

Ha en bra dag mina vänner!

Det var det det

Har funderat lite över flytten och kommit fram till att det finns en hel del fördelar med att komma härifrån. Saker, som när jag tänker på dem, borde ha fått oss härifrån tidigare.

Här kommer min lilla checklista:

* Iskallt oisolerat trapphus som drar ner temperaturen till 0 och under vintertid. Brrr..

* Dessa förbaskade nyckeldörrar. Handtag på ena sidan och nyckel på den andra - mycket irriterande

* Huset är mycket dragit och kallt i sig.

* Toan är så äckligt fuktig så toastolen snart brakar genom golvet.

* Inget badkar. Visserligen bara lyx, men ändå = )

* Allting i garderoberna luktar reningsverk. Icke speciellt fräscht

* I bland luktar det så mycket reningsverk att man inte är sugen på att vistas i trädgården.

* Mus inscidenten satte sina spår. Visst, de kan komma in i alla hus. Men så förbannat äckligt det va.

* Vinertid känns det så omständigt att komma till övervåningen med tanke på de stängda dörrarna man passerar.

* Spindlarna från helvetet i trapphuset och garderoben där. Äckligt värre.

* Oisolerade garderober som gör att kläderna och allt där inne alltid är kallt och fuktigt.Nu framstår jag säkerligen som en gnällig person. Men jag tar det. Vi har bott här i flera år. Och innan Eric anlände till oss funkade det mesta ganska bra. Men nu, med honom här, känns allt bara jobbigt.

Det ska bli så skönt att komma till ett hus med " vanliga " handtag. Med jämn temperatur var du än befinner dig på bo planet. Att kunna gå på toa utan att behöva oroa sig för att helt plötsligt sitta nere i köket och lägga kabel, att kunna plocka fram ett klädesplagg eller rena sängkläder som faktiskt luktar rent och dessutom inte är iskallt och fuktigt!

Vi har trivts här. Och bra dessutom. Man har levt för de härliga sommrarna med den lummiga trädgården runt omkring och den stora altanen. Men nu lämnar vi över för andra att bo här. Att ta hand om huset och dess spöken. ( jag tror faktiskt det spökar här även att jag egentligen inte tror på sånt )

Hur som helst, nu har klockan sprungit ifrån mig. Kanske är det tiden? Nu ska jag bege mig till jobbet!

Ha en bra dag mina vänner!


Innan jobbet..

Kan bara bidra med ett par snabba rader innan jobbet idag. Jag ska öpnna så jag måste snart börja göra i ordning sonen för avfärd!

Fredagrna är inte lika roliga och härliga när en hel jobb helg väntar, men det får gå det med.

Igår var vi uppe i huset och kollade lite. Bekantade oss med de nuvarande ägarna. Jag måste säga att det är nog ett mycket väl omhändertaget hus vi köpt. Det känns bra.

Mer om det en annan gång, ha en bra dag mina vänner. Själv ska jag fräsa burgare = )


Blev lite gjort ändå..

Slapp dag innan jobbet blev plock och fix. Dammsugaren åkte fram öch gardinerna nere åkte ner. Har även letat rätt på alla ( tror jag ) adresser til ldem vi ska skicka julkort till. Insåg att vi inte kan flytta härifrån utan att putsa fönstren, så tråkigt. Vi hade ju inte tänkt göra det då de inte såg så smutsiga ut men att bo nära reningsverket och Åbro gör sitt till. Är inte så länge sen jag putsade dem men nu blir det bestämt en sista gång.

Fullt upp med andra ord.

Idag innan jobbet blir det rotmos hos farmor.

Hoppas ni alla njuter dagen!

Stress..

Nu närmar sig flytten med stormsteg. Det är både stressande och väldigt kul. Hoppas att allt kommer flyta på, att vi hinner färdigt så långt som vi tänkt innan jul och att vi inte sliter ut oss helt.

Jag är så trött, i vanlig ordning, så jag vet inte hur jag ska orka men det kommer nog gå bra.

Jag tror att mycket av min trötthet ligger i det faktum att jag aldrig är ute och går. Jag får ingen frisk luft. Den luft jag får är ju blandat med röken från ciggaretterna de gånger jag är ute. Ska försöka bättra mig med promenaderna efter att flytten är klar.

Det är inte klokt när man tänker på att vi gick minst en mil om dagen förra året vid denna tiden. Helt sinnes..

Nåja..

Nu ska jag göra sonen och mig klara och förmodligen åka till farmor och fika. Sen blir det hem och vila ( förhoppningsvis ) sen blir det jobb i kväll.

Det var väl det hela..


RSS 2.0