Never ever

Trodde väl aldrig direkt att mitt surfande skulle bli lidande för att jag faktiskt haft annat att göra = ) Men så är fallet. Ikväll har vi inte bara avnjutit Let´s Dance tillsammans med Anna och Per. Vi har även plockat bort och förberett inför morgondagens golv läggning i köket.

Sen blir det hall och vardagsrum som ska fixas till. Sen isolering och värmepump och det känns såå nice. Upps.. Kom just på att jag glömt svara på ditt mess Annabia = ) Sorry, men jag har haft fullt upp i dag!

Var hos psykologen idag igen och jag kan faktiskt inte minnas när jag kände mig så " lätt " innan. Det var som att hon drog på en kram som ( tillfälligt ?? ) tömde mig på allt ont. Känns så härligt att känna denna känslan som jag levt utan nu alldeles för länge.

Nu är klockan way tom much och det ska bli duschen och sen krypa ner och sova.

Under fötterna ligger snart ett schnyggt golv!

Henke är och hämtar golv. Tjo hoooo


Ingen viktökning nu heller..

INgen viktuppgång idag heller. Börjar bli väldigt ledsamt att gå dit och höra dom orden. Nu har vi dock börjat med två skedar gröt vid två tillfällen idag plus en extra gång Nutramigen. Sen ny kontroll vikt på måndag igen. BVC:an skulle kontakta Västerviks sjukhus för att rådgöra lite om vad vi ska hitta på..

Är så ledsen idag så det värker i hjärtat. Jag har ammat EN gång hittills. Men det blir ju en gång till till natten då lillen somnar bäst efter att ha gosat vid mammas bröst!

Sen undrar jag när allt detta ska vända. Allt känns olika från dag till dag, ena dagen vill jag bara gråta och gör det också. Andra dagen vill jag bara slå sönder precis allt som kommer i min väg.

Jag orkar snart inte mer. Det är ingen överdrift för nu är det verkligen jättejobbigt!

Hyperaktiv = )

Vet inte vad det är i Nutramigenet men aktiv, det har vår pojk blivit. Det har jag ju nämnt innan = )

Hur som, antagligen är en tand till på gång därför så är det helt normalt ( !!! ) att han somnar runt 2 -3 på natten. Nu grät han lite smått i sin säng och när jag kom in och kollade låg han med ena benet utanför spjälorna. Så jävla sött. Samtidigt som det är lite sådär.. I om att han nu börjat kultra omkring så mycket mer.

Bild kommer på den lilla fossingen, antagligen i morgon = )

Rykten, baktal och skitsnack!

Allt har ju varit långt ifrån guld och gröna skogar här den senaste tiden. Jag har valt att skriva i små hemliga ordvitsar och inte riktigt berört ämnet. Har ju ej heller gått in helt på exakt hur känslan är och hur jag mår.

Funderar allvarligt talat på att, även här, vara öppen med det. Jag antar att det pratas och om inte annat så spekuleras det säkerligen en hel del.

Skulle jag välja att va lite mer " offentlig " med mina känslor skulle jag dels kunna bearbeta allt fortare för ett snabbare välmående och jag skulle dessutom inte behöva oroa mig för baktal och annan skit. Då jag faktiskt varit ärlig och skrivit ut hur jag känner. Då kan ju folk faktiskt läsa sig till hur läget är.

Offer för skitsnack och baktal har man ju varit många gånger. En gång, som jag ser tillbaka på och skrattar gott åt, är         * trumvirvel * Det faktum att Henke och jag blev tillsammans ( för 11 !!! år sedan ) av den enkla anledningen att jag vart gravid. Ha ha ha.. Ryktet säger inte mer än just detta. Så vart gravidmagen och förlossningen tog vägen, det vet jag inte. Jag kanske gjorde abort utan att märka det. Ha ha...

Visst blev jag gravid, men det var ett halvår senare. Detta slutade i ett utomkvedshavandeskap. Men det är en annan historia!

Hur som helst.. Jag ska ta mig en funderare till nattmackan, sen får vi se vad framtiden bär med sig!

Älskar mina pojkar!

Trofé

Jag vet inte vad det är men min make samlar på tomma snusdosor. Eller så är det bara helt enkelt så att han tycker att dosorna är snygga då de pryder nattduksbordet, soffbordet och bänkarna i köket,

Egentligen borde man väl bara ge fan i att plocka bort dom. Låta dom samlas på hög så till den grad att han själv reagerar på att han kanske borde ta bort dem!

Förmodligen kommer jag fortsätta plocka bort hans små " trofeér " och han kommer nog fortsätta placera ut dom. Sånt är livet kära vänner = )

Singelpappa´s vara eller icke!

Jag fängslades, som så många andra, av bloggen skriven av singelpappa En man som tragiskt förlorad fru och 2 veckors bäbis i en svår bilolycka. Andra barnet, Ellen, lyckades han dra ut ur lågorna så de två överlevde olyckan.

Händelsen är så tragisk och hemsk. Att förlora någon som står en nära och dessutom ett nytt litet liv som du knappt hunnit lära känna. Det är tragiskt, hemskt och det verkligen värker i ens hjärta bara vid åtanken.

Det som gör mig fundersam, det som får mig att undra, är det faktum att Singelpappa valt att blogga om allt. Eller, inte just det faktum att han bloggar, det gör ju alla, utan just sättet han bloggar på.

Jag kan inte sätta fingret på det men jag får känslan att han har höga mål och ambitioner med sin blogg. Inte på något sätt att han vill ha folk som tycker synd om honom. Nej, mer så att han vill va en " stor skrivare " trots att han liksom måste kämpa för det.

Han har varit uppe högt på bloggtoppen ett par gånger då hans blogg blivit omnämnd i diverse tidningar. Men sen dalar han ner. Vad beror det på?

Vill han nu ligga högt borde han ändra strategi. Skriva mer om känlsorna och så. Verkligen bearbeta allt i textform. För som han själv skrev var han nära Blondinbella, rent besöksmässigt då! Han strävar ju uppenbarligen uppåt liksom.

Nåja, har man tid över kan man ju välja att ödsla den på liknande tankegångar.

Ååååhhhh

Sista nu då
Eric drar sig nu upp mot stående bara du visar att du liksom håller honom i händerna. Man behöver inte " dra " själv utan han gör jobbet! Detta började igår!

Mamma´s kille

Första tanden!!

Den 27 / 1 2009 kom Eric´s första tand igenom. Antagligen därför vi haft vaknätter nu i en vecka = )
En till är p G precis bredvid!

Så gulligt. Så härligt!

Prutt

Just det, har jag nämnt att Eric gör pruttljud med munnen? Sen en vecka tillbaka ungefär. Dreglen rinner och han ser helnöjd ut ju högre ljud han får till.

Klockan är nu 01:35 och han ligger och pruttar på för fulla muggar!

* suck *

Mycket lek

Lill Plutten har börjat gilla sin lära gå stol så mycket. Lite komiskt är det dock då han inte når ner till backn så han kan sparka sig framåt. Han sitter och leker med alla saker på " bordet " framför honom.

Igår fick han dessutom testa på att sitta i en hoppgunga. Han hade ju börjat hoppa i famnen så vi ville testa. Och det var också superskoj!

Idag har han även börjat försöka sätta sig upp själv. Han hjälper ju till att dra sig upp bara man håller lite lätt i hans hand men nu, om man trycker ner hans ben lite, så försöker han sätta sg upp själv.

Så duktig!

Med mig är det väl bara alldeles åt helvete, ovanligt va? När man tror att det inte kan bli värre måste det förvåna en!

Ge mig choklad!

Skönt att allt är som vanligt, Att ingenting går vår väg. Antagligen var det ju inte meningen så det är väl egentligen ingenting med det.

Skulle vilja ha en massa choklad nu. Är väldigt suen känner jag!

Ljus i mörkret

I allt mörker finns det alltid ett ljus! Mycket, mycket nice = )

Det värker

Det är så tungt och jag undrar hur länge till jag ska orka. Jag vill bara lägga mig och ge upp nu men någonting i mig säger att jag ska fortsätta kämpa. Förhoppningsvis så ordnar sig väl allt till slut men tills dess.. Funderar allvaligt talat på att gå i ide.


Frustrerande

Idag var vi åter på BVC för att visa upp resultat av Eric´s tilläggsmatning. Han måste upp i vikt.

Han vägde, i stort sett som sist så nu blir det mer tilläggsmatning och sen lte mat i form av Sinlak gröt. Vi måste bara hålla lite koll på honom så hans allergiska reaktion lagt sig.

Pappa var och hälsade på Majsan idag och jag hoppas jag ska kunna följa med nästa gång!

Höjden

Höjden av komik är väl ändå det faktum att vi tänkt försöka få Eric i säng TIDIGT i kväll då han har en förkärlek att vakna om och om igen nattetid för att somna sent för natten.

Henke och jag känner också att det kunde va skönt att få lite rätsida på dygnet.

Nu sprack ju det något så pass då Eric håller på att få en liten bissing. Jo då, Ni hörde rätt. En liten gadd är på väg att spricka genom i den lilla munnen. Och han är gnällig. Ska bara va i famnen och underhållas. Antagligen glömmer han väl hur ont han har då!

Inte undra på att han varit gnällig och nästintill benägen att äta upp ALLT som kommit i hans väg!

Ännu en sak att anteckna = )

Snurri snurri

Och vi lägger dagen på minnet. Eric har börjat flytta sig inte framåt, inte bakåt utan i cirklar!!!

Skrattretande!

Maken är extremt dålig på att komma ihåg var han lagt sina saker.

- " Var fan är min snus dosa? " Kan han fråga. Och jag vet, till 95% alltid var de efterfrågade sakerna är.

Men en sak, en irriterande sak, har han haft koll på och nu snackar vi länge. Alltså flera år.

Ricki och Henke köpte sig varsinn mungiga för 11 år sedan när vi var på tältsemester på Öland. Hela den semestern blev ju skapligt spolierad både för Ninna och mig då vi fick höra detta ständiga pling plong. För att inte snacka om när alkoholen satt in på kvällen. Då blev det om möjligt än värr.

Hur som, idag kom Henke på den briljanta idén att spela en truddelutt för Eric. Det måste jag väl ändå säga är hyffsat ok. Men nu till det komiska. Henke kliar sig i huvudet, det gjorde du verkligen, och frågade högt - " Var har jag mungigan ? " Och innan jag hann att briljera med att säga vart den var svarade han sig själv.

Herregud.. Så mycket saker som han inte har en aning om vart de är eller om de ens finns kvar i hushållet. Men den där mungigan. Ja, den vet han precis vart den är. Och jag frågar mig... - " Why ??? "

Dammsuga av kontoret

Skulle det kunna va möjligt att eventuellt sätta dammsugar mynningen mot örat och suga ur alla tankar ur huvudet? Känner att jag skulle vilja börja om. Tänk om det vore så lätt.

Fy fan..

Vilka bloggar är dina favoriter?

Precis som frågan lyder, vilka är dina favoritbloggar?

Bland de mer " personliga " bloggarna jag läser är nog Annabia´s favoriten skulle jag tro. Kul och mycket läsning om livet som mamma! Sen att vi är goda vänner gör det ju bättre också. Jag känner henne ju = )

Sen finns det två till som jag slaviskt följer och det är " mammabecka " och " Eisasliv ". Den sistnämnda är bara så jäkla rolig alltså. Tjejen bjuder på sig själv om man får ett gott skratt!

Så, vilka bloggar följer du??

Ångest vs icke ångest!

Som 30 årig mamma till min son har jag ju hunnit inse ett och annat, jag har dessutom lärt mig en hel del under dessa ca fem och en halv månad som jag varit mamma.

Det som är mest drastiskt rent skillnadsmässigt är att tiden går SÅ fruktansvärt fort. Oförskämt fort.

Satt och kolla runt lite på familjeliv förut och halkade av en händelse in på en sida som tillhörde en person vars barn är exakt lika gammal som min son. Detta barn sitter redan !!!

Jag är i chocktillstånd först, då jag i mitt stilla sinne inte riktigt trodde barn satt själva så tidigt.

Men sen slås jag av tanken, dom som har barn som gör saker sådär tidigt måste ju " träna " sina barn mycket och ofta. Liksom sitta och puscha på saker i en riktning och det är framåt.

Och då slås jag av en ångest som är så stark och slående. Jag låter Eric ligga mycket själv. Framför TV:n och roa sig själv. Jag sitter inte där med honom HELA tiden och tjoar och tjimmar och gör work out för att träna upp hans muskler.

Nu menar jag absolut inte detta i någon negativ mening. Alla är vi olika och alla hanterar vi föräldraskapet olika. Jag skulle tex. bli TOKIG om jag inte kunde gå ifrån Eric en stund. För det är ju så det måste bli. Barnen blir bortskämda av att hela tiden ha någon nära.

Jag behöver mina stunder att sköta tvätt, dammsuga och duscha på. Och Eric ligger snällt och tittar på TV eller leker med någon leksak!

Ju mer jag funderar på detta desto mer cirkulerar några rader från en sång i mitt huvud. Texten kommer här och den får avsluta dagen.

Plötsligt så har du nått fram till en dag då du ligger och tänker som jag. Varför längtar du så, när det går så fort ändå!

Önskar

Önskar jag kunde skriva precis vad jag vill här. Att ingen skulle höja på ögonbrynen, titta snett eller tycka illa om.

Egentligen bryr jag mig ju inte  ifall det nu skulle bli så men jag känner liksom inte att jag vill ge ut nöjet till att bli ett samtalsämne. Svårt att förklara och helt obegripligt detta antar jag!

Har varit en pissdag så...

Nåja, hoppas morgondagen blir en aning bättre.

Liten lördagsfundering

En sak som jag kan tycka är lite smått komisk är när folk i " blogg - svängen  " ska göra sig besväret med att va lite sådär hemliga med sina nära och kära. Ni vet -  " N kom och hälsade på idag." eller tex. -  " D var och gästade oss på fika "

Detta är helt ok, missförstå mig inte. Jag skulle kanske funderat i såna banor själv men min blogg är ju ändå ganska personlig så vad gör det om hundra år. Skulle man nu gärna vilja veta vad min H egentligen heter ( Henke ) så hade man ju kunnat få reda på det ändå liksom.

Förstår ni vad jag menar?

Det jag vill komma till, komiken i allt detta, är när N i samma inlägg faktiskt heter Niklas. Personen som skrivit bloggen har varit duktig och skrivit tex - " N kom och hälsade på oss idag." För att i nästa mening nämna att  - " Niklas börjat dricka kaffe " Jag kan inte annat än skratta åt detta.

Det är nämligen anledningen till att Henke heter Henke och Eric, Eric i denna blogg. Det blir så pinsamt att skriva om H för att sedan skriva Henke för att sedan skriva H igen!!

Kontentan av det hela - Va konsekvent!

Happy lördag vill jag också önska alla med en liten invit om vad nästa inlägg kommer handla om!!

Tyngd idag

Satte mig vid datorn nu med inspiration för ett inlägg. Men nu, efter att Henke dragit igång en Enya låt på den andra datorn, vill jag bara krypa ner under täcket och gråta.

Vet inte vad det är med mig och Enya men " She always makes me cry "

Det stör mig inte så mycket annars så, men just nu för tiden är jag ganska duktig på att gråta ändå. Så dom där extra depp stunderna känns inte lika nödvändiga!!

SATC - Sex and the city

Herregud, måste bara skriva en liten nedvärderande kommentar om mig själv. Men denna bjuder jag på då jag verkligen INTE gillar serien.

SATC står för Sex and the city. Who knew  ? ? ?  Moah ha ha ha Inte jag iaf!

Grymt kul läsning!

Detta www.eisasliv.blogg.se är anledningen till att klockan blev för mycket ikväll. Skrattat grymt mycket!

Nu är jag nyskållad efter en dusch och ska ta min nattmacka, ett glas cola och maken = ) in till sovrummet!

Go natt

Blondinbella!

Vilka svikers ändå, Blondinbella´s alla läsare. Hon är ju omåttligt populär i bloggvärlden men uppenbarligen inte IRL. Ganska komiskt egentligen.

Är det då så att folk läser hennes blogg bara för att dom irriterar sig på henne eller vad?

Jag har faktiskt ingen direkt åsikt i fallet. Jag tycker dock att det fanns dom som förtjänade att åka mycket mer än hon!

Orättvisa ? ? ?

Vet inte längre..

Jag skulle nog kunna göra listan lång på händelser i mitt liv då vissa personer uteblivit också. Men jag gör inte det här.

Jag orkar inte för jag mår inte så bra just nu. Men listan finns, och till viss del är det väl den som gör att det blivit såhär. Tråkigt nog.

Jag känner mig anklagade för saker som jag faktiskt, med facit i hand, inte egentligen borde ta skulden för. Det är ju aldrig ens fel att två träter och jag vet, jag har varit en dålig vän. Men jag anser att det funnits en anledning till det.

Nog om det för nu.

Nej förresten, anledningen att det hamnade här är för att detta är min blogg där jag ventilerar saker som händer mig och som jag funderar över och så. Lite som min dagbok när jag va tonårstjej. Bara att detta sköts elektroniskt typ.

Och man kan väl inte påstå att det va i välmening? Eller det kanske det va men jag såg det inte så iaf! Tyckte det var en dum och dryg kommentar på en allvarlig fråga. Och det hade gjort det samma om samtalet ägt rum via telefon. Missförståndet hade kvarstått. Tyvärr.

Jag ville aldrig att det skulle gå såhär långt. Och jag hoppas att det ska kunna lösas. Det kräver dock lite arbete i så fall och hör och häpna, det är inte bara jag som behöver visa framfötterna!

Prestationsångest!

Henke har precis åkt för att hämta hem våra vänner och deras lilla, fortfarande namnlösa, underverk. Som vanligt, blev det ju som det brukar. Känner mig uppgiven och frustrerad och vill bara att detta ska sluta.

Har nåtts av informationen om att vår vän, som blev pappa den 20 / 1, ska börja jobba redan på måndag. Plus att han ska ner och bli instruerad redan i helgen. Mycket är väl för att killen precis fått ett nytt jobb.

En annan, plus Henke, njöt ju av de två veckorna hemma tillsammans. När allt va nytt och härligt och underbart!

Sen att jag blev snittad gjorde ju sitt till, jag kunde ju liksom knappt ta mig fram för egen maskin. Då var det skönt att ha ett par extra händer hemma.

Hur som, den där första tiden hemma tillsammans som nybildad familj får man ju aldrig tillbaka. Men alla väljer vi ju olika sätt.

* Förlåt *

Film

Nu blir det mys med film i sängen. Försöka somna tidigt för en gångs skull. Eric är dock fortfarande vaken. Men väldigt trött!

God natt mina vänner!!

Mysigt!

Nyss låg jag i sängen och ammade Eric. Henke låg bakom Eric och vi var där hela familjen. Så jäkla mysigt. Nu känner ag verkligen hur jag njuter av närheten mellan oss vid våra amnings stunder. Eric åt dessutom 100 ml av sitt special tillägg förut. * duktig pojke * Nu blir det en dusch, ett par mackor och sen film. Först ska vi dock pumpa ett av mina bröst bara för att se hur mycket det finns. Eller så det finns tillräckligt, eller bara för att Henke tycker att det är kul att plåga mig med bröstpumpen = )

Mycket glad tjej!!

Idag sitter det en glad tjej här vid datorn. Är väl egentligen bara mina make och en till som vet varför jag är glad men i sinom tid mina vänner, i sinom tid = )

Eric, som vägrar äta sitt nya tillägg, mår efter omständigheterna bra faktiskt. Lite slöare och med någon konstig typ av hosta. Barn med denna allergi kunde ju få just hosta så det beror väl på det. Han verkar inte förkyld på något sätt.

Hur som helst..

Vi ska försöka locka honom till att få i sig sitt nya tillägg och sen måste han ju över på  mat. Min barnmorska, får jag en känsla av, är inte mycket för amningen.

Jag var ju inte det heller först men nu när jag börjat njuta av de underbara stunder vi har tillsammans, ja då ska jag sluta !?!

Nåja, ha en bra dag mina vänner, det ska vi ha!

Promenad nu sen middag hos svärmor!

Pustar ut!

Nu sitter jag vid datorn, för ovanlighetens skull. Henke har lite TV spels tid och det kan jag säga att han är värd. Efter denna dag undrar jag vart han får in styrka ifrån samtidigt som jag beundrar honom.

Man kan säga att jag ser på honom med lite andra ögon nu. Detta är väl en process eller utveckling som varit på gång sen vi skaffade barn. Saken är bara den att jag inte sett det.

Henke har varit stark för oss båda under denna jobbiga period. Han har stöttat mig och tröstat Eric. Allt i ett anda stort virr varr och kaos.

Dagen har varit omtumlande med en eventuell vistelse på Västerviks Sjukhus över natten hängande över oss. Som tur var fick vi åka hem. Jag som sagt att jag hatar att bo här kan säga att jag ändå uppskattar det för det är vårt hem just nu!

Till 99,9 procent lider Eric av komjölksprotein allergi och har så gjort sen dag ett. Ett prick test är inplanerat och sen får vi se hur framtiden ser ut.

Vi fick även en ersättning utskrivet på recept utan ämnet som han reagerat på i. Tyvärr äter han inte detta så i morgon måste vi " lura " ner det med lite bröstmjölksblandning.

Nu sover prinsen, och har så gjort sen klockan 20. Risken är att han snart vaknar för att hålla låda till fram på småtimmarna. Men vad gör väl det om hundra år!

Älskar mina pojkar!

Funderingar!

Det är inte alltid lätt att göra rätt. Däremot är det väldigt lätt att göra fel.

Det är dessutom mycket lätt att inte göra något alls.

Jag vill inte va en person som står utanför och tittar in. Jag vill inte va en " mainstream " person som följer alla andra. Jag viller heller inte va en kappvändare som inte varken står för va jag tänker och tycker!

Jag har ibland funderingar som är långt ifrån hälsosamma. Men jag vill, i mitt hjärta och i min själ. Jag vill så det värker, och det är en bra sak. Det är en skön känsla att få även om den bara infinner sig någon gång ibland!

Grattis!

Grattis Ricki och Ninna till Er lilla tös!!

Allergi

Detta är vår underbara älskade Eric. Detta har varit en kväll vi nog ALDRIG kommer glömma!


Detta är hur Eric såg ut i kväll. Stackars älskade lilla Eric!

Älskade lilla plutt!

Det är ju ingen som påstått att det är lätt att vara förälder. Speciellt inte första gången. Man har ingen aning och det är tusen och en ting som surrar i huvudet!

Vi har fått flyttade tid för besöket hos vår barnmorska så hon får kolla läget mer Eric´s utslag. Vi misstänker starkt allergi!

Stackars liten, man vet ju inte om han har klåda eller om det svider..

Överkänslighet

Vi har ju, som nämnt tidigare, börjat ge lite ersättning för att få upp Eric lite mer i vikt då BVC:an sa att han stått stilla sist.

Vi skulle ju egentligen använda oss av majsvälling men då det inte fungerade så började vi med lite NAN2.

I kväll visade det sig att Eric blev totalt rödflammig hela han. I ansiktet fick han plitor, röda upphöjningar med vita prickar i och i stjärten fick han mygg betsliknadne bölder.

Hans mor, det vill säga jag, är ju aningen överkänslig mot en hel del så nu är jag orolig för att han reagerat på något i ersättningen. Det måste ju va det. Han har inte direkt träffat någon som kan ha smittat honom med något läskigt och jag har heller dessutom inte ätit något direkt annorlunda.

Blir så orolig för min lilla älskling!

Falskhet

Falskhet är något som man ser mer och mer av i denna värld. Jag menar, hur kan man? Det kommer ifatt en till slut och då är det minsann inte lika roligt längre.

Eller var det ens kul från början??

In love and war bla bla bla

Nu känner jag att jag måste fortsätta följetongen om lillemans sovande. Eller ska jag kanske säga icke sovande.

Vi har börjat med ett NAN 2 ( ersättning ) mål till natten. Han dricker någonstans mellan 110 - 150 ml och blir mätt och belåten, Man riktigt ser hur svullet mätt han blir.

Hur som helst..

Man tror ju då att han ska somna och sova jätte gott då han är så mätt och belåten, men icke sa nicke.

Han kan, möjligtvis, somna till någon kvart, halv timme si sådär för att sedan vakna och hålla låda fram till 01:00 - 2:00.
Detta är extremt frustrerande för oss då vi själva sitter vakna mycket längre än vi tänkt osv.  " one bad thing leads to another " så att säga.

Igår fick Eric ett nattmål runt 21 då han var så trött så ögonen gick i kors. Detta bara för att sedan vakna till och få två nattmål till innan han till slut somnade efter01:00 någonting.

Idag tog han sovmorgon ända till 11:15. Vaknade vi 10:30 och trodde inte att han levde. Men han var väl helt färdig antar jag. Han har ju dessutom hållt låda flreeera nätter i rad så det tog väl ut sin rätt idag antar jag!

Det komiska i denna situation är hur jävla nervös man blir att man ska väcka honom när han väl somnat. Man vill ju verkligen inte att han ska vakna igen och hålla låda 2 - 3 timmar till liksom.

Har ju tidigare berättat hur Henke och jag smyger in som indianer i sovrummet, viskar och står i. Detta måste se extremt komiskt ut. Man blir ju oftast extra klumpig, iaf jag, när man ska försöka va tyst.

Igår tillämpade vi en annan metod. Det var lite mer " Army " över det hela. Henke gick först och spejade. Allt verkade lugnt så han vinkade fram mig en aning. Eric rörde sig och Henke signalerade " Halt ". Vi tittade varandra i ögonen och han gjorde det där ögontecknet ni vet. Det som signalerar att Henke kommer kolla läget och jag ska kolla efter Henkes signaler.. ha ha..

Jag skrattade så jag helt höll på att spoliera " operation sängdags " Så komiskt.

Henke " täckte " sedan mig med att hålla upp en filt så jag skulle kunna " gå in " obemärkt.

Det är så roligt hur man kan bli så himla glad och fnissig för så lite. 

I kväll kommer vi amma nattmålet i stället. Kan ju faktiskt va så att han blir för proppmätt eller att han får lite ont i sin lilla mage till natten med det där nya han får. Idag blir det erättning innan eftermiddagsluren i stället!
Bra dag!

Idag har jag, hör och häpna, haft en bra dag. Vi har hunnit med en hel del med städning och mys med sonen också. Mycket nice.

I morgon är en ny dag och det är inte vilken dag som helst, det är makens namnsdag!! * Grattis *

Jag tycker det är så kul att Ni börjat lämna efter Er lite spår i kommenatorsfältet. Väldigt trevligt. Det tycker vi om.

Nu ska jag ge mig på försök nummer tre !! till att försöka få vår son att somna. Man kan väl säga att han inte somnar så tidigt nu för tiden * SUCK *

Höns - mamma

Sitter och småfryser lite vid datorn. Kom hem för någon timma sedan eftersom vi varit hos morfar och blivit bjudna på raggmunk! Gott med lite nyttig ! ? husmanskost.

Denna dag har hur som helst börjat, och fortsatt, mycket bättre än gårdagen. Känns så hopplöst att känna sig sådär nere och tråkig. Men på ett sätt är det väl bra när man har dåliga stunder för då ger man ju 100 % i de bra stunderna.

Idag är det söndag och då borde man kunna släppa på alla måsten. Tyvärr kan ju inte jag det. Aldrig någonsin. Tyvärr. Så idag ska sängkläderna bytas, sängarna ska dammsugas, golven ska dammsugas av och toan ska förståss också städas av.

Jag mår ju bra av att städa men jag önskar att jag inte behövde se det som ett tvång. Hur som helst..

Fläsket ska senare även röras om lite då jag planerat en promenad. Hörde med Anna om hon ville gå efter jobbet men svaret dröjer. Får se helt enkelt!

Har irriterat mig på en sak och känner att jag måste bearbeta detta här i bloggen. Med risk för att berörd person läser då detta inte är bearbetat oss emellan ännu.

Jag har ju oroat mig en smula över Eric´s matintag. Han ville ju verkligen inte äta majsvällingen men barnmorskan sa att han måste upp i vikt och det ville hon se resultat på redan på tisdag den 20 / 1.

Jag ventilerade detta med en vän, som för övrigt själv har två barn. Jag uttryckte min oro och talade om problematiken med att få Eric att ta flaskan osv.

Fick först ett meddelande som löd " Det ordnar sig nog ska du se " Och det kommer det ju göra och det kändes ju helt ok ändå att personen i fråga skrev så.

Efter ett par minuter kommer dock ett till litet meddelande. Denna gång löd det  " Diskuterade med några vänner idag om att inga barn dött av svält i sverige på flera, flera år "

Jag vet inte hur jag skulle tolka det där men jag har tänkt och tänkt och kan inte annat än irritera mig. Vad menar människan liksom? Ska jag bli stöttad av detta? Se det som en trygghet att inga barn dött av svält så jag behöver inte överreagera?

Jag väljer att tolka det som att personen i fråga antingen försöker provocera mig eller tycker att jag agerar höns mamma.

För vad i hela friden ska man göra när man befinner sig i en situation där barnet behöver få i sig mer mat för snabb vikt uppgång och detta inte funkar?

Personen i fråga har därefter inte hört om hur detta har gått men som Ni vet funkar det ju kalasbra med NAN 2 och en bröstvårtsliknande napp till flaskan! Han mumsar i sig och äter, som tur är!

Tycker desstom att det är mycket okompisaktigt att inte ens höra efter hur detta utvecklats då jag var mycket orolg över detta, mamma för första gången och allt! Hur som helst är det nog bara att inse.. We are no more...
Inte mycket

Jag har ingen som helst inspiration för bloggen idag. Ingen annan uppdaterar och jag sitter här mest och slösurfar! Allt är skit med andra ord = )

Nej vars, jag ska ta mig i kragen och sluta klaga. Vissa dagar är jag väl bara extra gnällig antar jag!

Även om man inte har något direkt " topic " så kan man ju ändå lura ihop ett par rader. Mest för att fördriva tiden och så menar jag!

Maken jobbar på ett sista inlägg för kvällen, efter att det är klart blir det mys i sängen. Måste ta mig en macka eller två också. Känner att jag börjar bli riktigt hungrig igen!

I morgon blir det raggmunk hos far min. Mums med lite husmanskost. En promenad följer nog på det och sen någon film till kvällen skulle jag tro!

Såg förresten ett hus för uthyrning i tidningen idag! Tyvärr var det inte helt hundra så som vi behöver ha det och det var dessutom liite fördyrt. Direktverkande el gör också att vi känner att vi inte vill gå på den niten igen. Typ.

Nu känner jag att jag MÅSTE hitta ett annat boende. Jag blir GALEN här. Jag står inte ut. Kylan, planlösningen, äckliga ofräschheten, ELEN. Allt känns hopplöst när det kommer till vår boende situation.

Hoppas, hoppas, hoppas att allt ska lösa sig!

Och sådär ja, inlägget kom att handla om något ändå! Nice!

Jobbiga dagar!

När det mesta, läs allt, känns jobbigt så börjar man att tänka. Man tänker i konstiga banor och man tänker i bra banor!

Vad jag kommit fram till idag är att det måste va lite jobbigt ibland. Annars så uppskattar man ju inte det bra i alla bra dagar!!

Frågan lyder!

Kommer jag någonsin tala om för dig?  Kommer jag våga?

Promenad!

Jag hade planer på ett blogg inlägg tills dess att jag satte mig här vid datorn. Nu, när jag väl sitter här, kommer jag inget på att skriva om.

Ska ut och gå sen för att rensa skallen..

Dåligt samvete..

Vet inte hur jag ska benämna känslan jag sitter här med nu.

Kollade bloggtoppen nu som så många gånger förr men denna gång så föll ögonen på ett visst namn. 

http://singelpappa.blogg.se/  hette personen och jag suckade högt och tänkte att denna kille måste ju va grymt jävla desperat efter uppmärksamhet och lite fruntimmer.

Behövde inte läsa många rader innan jag insåg att mycket tragiskt hänt denna kille och hans 4 åriga dotter.

Ikväll kommer jag lägga mig i sängen och var glad över vad jag har. Livet är ingen lek och rätt vad det är kan allt du tar för givet varje dag vara bort!!

Who is da Henk

Ha ha ha.. Maken är lite " under the infuence of alcohol " ikväll.

Hur som helst. Let´s Dance mys ikväll med mina två pojkar. Ska bli skönt att bara krypa ner i soffan och kolla in alla tävlanden. Jag har ju min tre favoriter: Alling, Bagge oh Graaf.

Så, trevlig fredag mina vänner!

Svartsjukans vara eller ej!

Jag har länge funderat över en fråga. En fråga som det varken finns svar på eller regler för.

Ämnet detta gäller är svartsjuka.

Vad gör man om ens partner är så svartsjuk så det förstör ens förhållande? Vad gör man om partnern t om går så långt och vill börja kontrollera dig? Vad gör man om partnern inte är det minsta svartsjuk så du inte känner dig omtyckt?

För visst är det väl så att en viss del av svartsjuka bara är bra för ett förhållande? När man kan skoja lite lätt om att man kanske inte tycker om att ens partner har på sig just den tröjan osv.

Däremot tycker jag att det definitivt gått för långt då man verkligen inte får ta på sig den där tröjan, gå ut och festa eller bara umgås med sina tjej kompisar!

Man kan aldrig styra eller kontroller en annan människa. Om nu inte personen i fråga vill bli kontrollerad eller bara finner sig i det.

Jag skulle tex aldrig, i dagens läge, låta någon sätta sig på mig och börja bestämma hur jag ska vara! Det skulle liksom inte funka.

Man måste ge varandra frihet, inom vissa ramar självklart. Ett förhållande mår definitivt inte bra av diktatur.

Men som sagt, det är min åsikt!

Vi hade lite problem med just svartsjuka i början av vårt förhållande men nu är detta under kontroll och vi ger varandra den frihet vi behöver. Vi var ju en gång två människor, vi har ju inte alltid suttit ihop = )

Inget ont som inte för något gott med sig!

Hade helt glömt bort jur jävla tråkigt och ofräscht det är med mens. Hade senaste mensen, innan denna 31/10 - 07 och det är ju som sagt ett tag sen.

Just nu så känner jag mig sådär härligt äcklig och ofräsch som man bara kan göra när man har mens.

Men som sagt, man får va glad för att allt funkar igen!

Ingen inspiration!

Hade en fundering om en sak som jag skulle ta upp i bloggen men... Jag har helt tappat motivationen och inspirationen.

Tråkigt nog ser det kallt ut ute. Hoppas bara det inte är för kallt för att ta med Eric ut på en promenad! Jag måste ut och gå annars blir jag tokig. Hatar att sitta här och bara glo..

Hur som, märks ganska tydligt vart denna dag är på väg..

Mr. Graham all over again!

Nu för tiden har jag ju som sag blivit lite smått databeroende. Jag såg aldrig detta komma men jag känner inte någon direkt större anledning att sluta heller.

Jag gillar att läsa andras bloggar, att kolla familjeliv, bilddagboken och att blogga själv.

Jag brukar ju berätta små händelser ur mitt liv och så ock denna gång.

Har haft såå kul nu i kväll. Min och makens vän Mr. Graham har varit online på msn och vi har skrivit sinsemellan. In english. Så jävla kul!

Jag tycker ju hela den här grejen är så rolig dels för att jag gillar min nyfunna polare so much samtidigt som det händer så tokiga saker. Som att vi helt plötsligt börjar skriva på det engelska språket!

Det behöver en tokig kärring som jag = )

Ledsen

Känner mig lite tyngd idag. Jobbigt med såna dagar men nu lyser de oftast med sin frånvaro.

Henke ger Eric nattmålet nu och det gör sitt till. Känner mig så separerad från Eric nu. Jag vet att det inte låter klokt och jag vet att det finns mycket fördelar med flaskan. Men jag har fött upp honom genom att ha honom nära mig.

Det är EN gång av alla gånger om dagen han äter men ändå.

Antar att jag snart kommer se fördelarna. Och jag är så glad att han tar ersättningen så han kommer upp i vikt!

Älskar Er!


Badkar!

Just nu skulle jag vilja ha ett hett upptappat bad att krypa ner i med ett glas kall cola. Det skulle va så härligt!

Längtar tills den dagen då vi återigen har ett badkar i vårt hem!

Vardagsbestyr!

Nu ska jag plocka lite med tvätt och fixa lite innan jag beger mig iväg!

Har pratat med barnmorskan idag så vi ska testa NAN2 en gång om dagen för att sedan späda majsvällingen 50 / 50 med ersättningen och ge en gång om dagen.

Hoppas bara att det går bra! Han behöver ju tydligen det där lilla extra. Och jag håller med, huvudsaken är att han blir mätt och belåten. Min älskling!

Inte välkommet

Jag var absolut inte förberedd på att få min mens tillbaka redan. Jag helammar ju. Eller, minus två dagar då vi försökt med lite tillägg. Är detta ett tecken på att min mjölk verkligen inte räcker eller var det bara dags?

Hur som helst, jobbigt är det och jag var inte sugen på det. Det blir man väl visserligen aldrig. Men ändå..

Trodde heller inte att jag skulle uppleva mensvärken så mycket nu då man ändå någonstans i bakhuvudet kommer ihåg smärtan från värkarna ( innan snittet blev ett faktum )

Hur som helst, magen är ju fortfarande bortdomnad till största del så jag upplever bara smärtan av mensen på sidorna av magen. Känns som värsta värken över äggstockarna. Misstänker att jag ju har ont i " mitten " också. Men som sagt, det känner jag inte.

Hur som helst, det är väl bra att det kommit igång igen så man vet att även det fungerar efter det att man bärt ett barn!

Nu ska jag göra mig i ordning för att möta denna nya dag!


Lite pic´s
Älsklingen ligger och roar sig

Sötaste tofflorna

Nu är det läggdags!!

Upp som en sol, ner som en pannkaka!

Jag blev så glad idag då Eric åt NAN 1 med jätte god aptit. Han tuttade från flaskan och hade det så mysigt i pappa´s famn. Jag har varit smått orolig då vikten verkade va ett stort problem enligt vår barnmorska.

Efter måltiden var avklarad låg jag brevid Eric i sängen och bara gosade med honom. Känns så underligt på något sätt. Jag har varit hans bränsle i över 5 månader. Det har varit mig han gråtit efter då han känt hungern komma.

Och nu.. Nu tävlar jag mot en plastflaska.. Känns det som.

Vi ska ju bara byta ut ETT mål per dag. Men man vet ju inte hur Eric tycker. Han kanske föredrar ersättningen ur flaska från pappa´s famn.

Visst kan man resonera konstigt ibland och jag antar, och hoppas, att det är hormonerna som spökar idag!

Annorlunda dag!

Denna dag har passerat förbi precis lika fort som alla andra dagar. Man går upp, äter frukost och vips så är det sängdags. Det är skrämmande hur fort dagarna passerar.

Nu ska inte detta inlägg handla om hur fort tiden går, det ska handla om allt som hänt som inte hör vanligheten till.

Vi har försökt ge Eric majsvälling vid två tillfällen idag. En gång ifrån en sorts flaska och en gång till med en flaska från MAM. Den påminde mycket om en bröstvårta i sig den sistnämnda så jag bestämde mig för att ge den ett försök.

Vällingen är dock ingen höjdare, tror den är för trögflytande eller nått. Har därför köpt ersättning nu. Både NAN1 och 2. Jag hoppas, och ber , att han kan tänka sig att äta det! Vi måste ju visa upp resultat på viktkurvan redan på tisdag!

Hur som helst, TACK!! för all hjälp och alla råd idag! Blir så varm i hjärtat av hjälpsamma människor!

Fick ju tillbaka min mens idag. Detta var förenat med lite av en smärre chock. Var ju liksom ett tag sen = ) Men nu är jag på banan vad gäller det också. Har ju inte saknat det direkt. Men, men..

Nu ska jag ge sonen en puss. Han ligger, med mössa på, och leker i sitt babygym! Det drar såå kallt på vårt golv men med mössa och fleece filt runt sig kan  han få njuta lite av golvet i datarummet!

Älskar Er!

Mens..

Jag har inte varit en super bitch. Jag har varit hormonal.. Ha ha..

Det är alltså PMS jag varit drabbad av ett par dagar nu!

Skönt att få ett svar på va fan som är fel = )

Ge mig cigg, annars.............

Idag är ingen bra dag för fru Krantz / Carlsson - inte på långa vägar!

Jag är trött och sur och så våldsamt röksugen så jag tror att jag går och köper mig ett paket. NU!!

Det är inte värt att leva ett liv med denna ilska. Henke och Eric kan ju inte må bra av det.

Och vem fan säger annat än att jag alltid kommer va såhär sur.. Jag som brukade va en ganska glad tjej har nu förvandlats till ett ilsket bi, till ett vansinnigt monster eller till.. ja en superbitch helt enkelt!

INGENTING går som jag vill. ALLT jävlas. Jag vill bara krypa ner under täcket och ligga där och sura.

Hank

Maken bloggar nu om bilar, film och bilder på

hankstoneheart.blogg.se


Igen!

Skrev för ett tag sen en liten önskan om kommentarer från just dig om vem just du är som läser. Tror många var liite blyga då så jag gör ett nytt försök!!

Who are you = )

Lite bilder

Här kommer lite bilder på världens vackraste Eric
Eric i retrotröja.  Inte såå tokigt va? Jeansen o bodyn under är ju givetvis nyinköpt.

Glad kille i sängen innan sovdags.

Jag som liten = )

Henke som liten = )

Och detta är ju lilla Eric.


Kul med lite kort så man kan se liknelser och så ju.

Har ju även börjat ha Eric i " Lära gå stolen " Det går väl inte jätte bra ska jag inte påstå. Dock leker han ju mycket med alla grejerna på det lilla bordet framför honom. Han når inte riktigt ner än heller.

Sådärja, det var väl allt för den här gången..

Bubblar över

Detta kommer bli ett sockersött inlägg som tom kan göra ont i tänderna för det är så sliskigt och kärleksfullt!

Idag var vi på BVC för att mäta och väga. Vi gick därifrån med annan information än vi räknat med, en ny tid nästa vecka och strikta order om Eric´s matvanor.

Eric har stått stilla i vikt i en hel månad och nu måste vi ge honom tillägg i form av majsvälling. När vi, efter en vecka, märkt att han inte reagerar negativt på det ska vi introducera smakportioner. Barnmorskan tyckte vi skulle ge gröt två gånger / dag men jag VILL ju börja med potatis. Vill att han ska lära sig att äta nyttigt och bra mat.

Men som sagt, vi får fundera. Vi har ju en till vecka på oss.

Hur som helst, första två - tre månaderna har jag tyckt att det har varit så fruktansvärt jobbigt detta med amningen. Har övervägt att sluta flera flera gånger men ändå härdat ut.

Eric äter varannan timme och det gör han fortfarande, sover dock ( *Peppar peppar* ) 10-11 timmar på natten utan mat!

Idag fick han sitt första mål, förutom det extra han fick på BB, med välling. Från en nappflaska, i pappas knä.

Jag stod på knä och filmade hela tiden. Och jag grät. Som ett barn. Ha ha..  Jag blev så orolig att han inte skulle vilja ta bröstet mer när han fått god välling på flaska. Och jag som nu börjat att uppskatta amningen. Jag njuter av att se hur han njuter. Hur han himlar med ögonen och kramar mitt bröst.

Hur som helst, alldeles nyss, fick han bröstet igen. Och han åt och njöt. Och jag njöt av stunden. Av närheten mellan oss. Jag höll honom mer kärleksfullt än någonsin och lät bli min mobil som jag annars alltid nyttjar flitigt vid amningen.

Jag ska komma ihåg den här underbara känslan resten av mitt liv. För det är helt fantasktiskt!

Jag älskar dig Eric! Min vackra underbara son!

Gissa rätt!

Idag har vi varit på BVC och vägt och mätt Eric.

Gissa gärna hur mycket han väger nu genom att skicka iväg en kommentar = )

Sist vägde han 6110 g och var 64 com lång!

Wisteria Lane

Jag är ju helt super tokig i Desperate Housewives. Fick boxen med de första fyra säsongerna och dom streck såg vi. Jag fullkomligt älskar den serien. Känns på något sett som att man känner alla där i nu = )

Nåja.. Klockan är mycket, i vanlig ordning och nu blir det film med maken som väntar! En komedi skulle han visst bjuda på.

Jag kommer nog tyvärr att somna, är väldigt trött idag!

Vänskap!

Jag har den senaste tiden fått kontakt med en kille vid namn Graham. Jag sitter ju mycket vid min dator nu för tiden och det gör han också periodvis så då blir det att vi slänger iväg lite samtal via msn.

Jag är ju ingen större fantast av msn, ej heller att skriva med främmande människor.

Men denna Graham har verkligen satt lite guldkant på tillvaron och det är jätte kul att höra om hans upptåg. Inte på något vis så att maken min behöver va orolig. Jag känner snarare lite moderskänslor för denne Graham. Eller kanske en stora syrra feelings. Svårt att sätta fingret på men familjärt känns det på något vis!

Killen är hur som helst spontan, skitkul att prata ( skriva ) med och bra på att spela gitarr. Detta är däremot inte verifierat. Det är ju väldigt lätt att utge sig för att vara någon på nätet. Påstå att man kan saker och så vidare.

Jag har dock varit ärlig i det jag skrivit och jag tror nog, eller hoppas, att han också varit det!

Hur som helst ville jag tillägna kvällens sista inlägg till denna goá kille!

Tack för idag, slut för idag!!
; )

Blogg torka

Jag kan tycka att det uppdateras dåligt både här och var. Förmodligen beror väl det på att folk har ett liv och att mitt liv består av att sitta på nätet.

Hur som helst, i morgon ska vi till BVC för vägning och mätning. Sen får vi se om hon vaccinerar när vi ändå är där. Vill ju inte det samtidigt som det kan va skönt att ha det gjort.

Vet ju inte alls hur Eric reagerar då han inte fått de båda sprutorna samtidigt innan.

Ikväll har plutten retro kläder på sig. Kul med kläder som Henke och jag hade när vi va små = ) Eventuellt kommer det en bild på det senare!


Mina före detta barn

En sak som jag insett, sen jag blev mamma, är hur mycket man verkligen förändras. Det där med gröt i huvudet och allt va det var trodde jag var bullshit. Och för dom som drabbades, fine, jag skulle definitivt inte va en av dom.

Jag trodde i min enfald att allt skulle fortsätta ha sin gilla gång här hemma. Jag skulle gå upp tidigt om morgonen, jag skulle kunna städa, sitta vid datorn och fika med vänner utan att bli störd av en cry baby.

Små barn sover ju. Eller hur , säger jag.

Nu har vi visserligen välsignats med en otroligt lugn och charmig kille som egentligen inte gråter mer än vid hunger och enstaka magknip.

Hur som helst, jag trodde inte på det som folk sa till mig när det gällde våra katter. Alla sa att det skulle bli jätte jobbigt att ha tre katter och ett litet barn. Jag trodde inte det.

Alla sa dessutom att jag inte skulle se på katterna på samma sätt efter att vi fått barn. Det trodde jag inte heller på.

Tyvärr, efter att jag kommit hem från BB, så ser jag nu ALLA djur som djur.

Våra katter var våra barn innan. Två av dem har jag dessutom tagit hand om då ingen annan gjorde det. Och nu.. Jag irriterar mig något våldsamt på dom. Och jag blir så ledsen på mig själv för det.

Katterna har fått härja fritt på nedre våningen. Vi har gjort misstaget att plocka bort alla blommor och prydnads saker så att inget ska åka i golvet och gå sönder.

Detta resulterar ju i att kattera är ÖVERALLT nere. Och jag blir vansinnig.

Önskar att jag lärt dom att golvet är deras plats. Men nu är de bortskämda med att va på bänkar och överallt och ingenstans samtidigt..

Jag hoppas att jag en dag ska sluta och irritera mig på dem. De har ju inte bett om att få komma hit så jag vet ju att jag måste göra mitt bästa och ta hand om dem. Men jag försöker fostra dom nu så gott det går. Tex. är alla bänkar just för tillfället " armerade " med dubbelhäftande tejp = )

Jag älskar mina katter men inte längre som mina barn. Den platsen har Eric tagit. Däremot älskar jag katterna för att dom är just katter!

Söta " KUNG SMEAGOL "

Lilla SKRUTTAN

Och sist, men inte minst LILL-TOS

Nya namnet!

Efter denna morgon har Henke och jag kommit fram till att mitt nya namn borde va Superbitch. Det namnet borde hur som helst finnas med bland de namn jag redan har!

Känner inte att jag behöver förklara närmare.

Inte som man tänkt sig.

Den här dagen började inte på långa vägar som man tänkt sig. Inte alls.

Så ledsamt när det blir så. Men då kan man hoppas på att den ska sluta bättre..

Sko invasion!

När man kommer innanför vår ytterdörr så möts man av ett hav av skor. Man får liksom kryssa mellan dessa. Hör och häpna, två par är mina. Resterande är makens.

Jag vet inte varför det blivit så men det slog mig nyss och det är ganska komiskt ändå!

Nu ska jag gå ner och rensa upp i vår skodjungel!

Ha en bra dag!

Transporter

Nu ska vi snart krypa ner i sängen och se på Transporter. Jag är så trött så jag kommer nog somna direkt. Fattar inte vad vi gör men klockan blir så sent vareviga kväll!

Känner mig oroväckande irriterad i halsen. Hoppas verkligen att jag slipper undan en eventuell förkylning!

I morgon fyller makens bror år och jag har lovat bort mig själv på en fika med familjegruppen. Ska bli väldigt trevligt att träffa alla och se hur mycket alla små har vuxit.

Eric är nog minstingen i gänget än tror jag även att han är kille = )

Så duktiga så!

Nu har jag och Maken storstädat hela huset. Strykt och bytt gardiner och dukar!

Så skönt att slippa se allt julpynt för denna omgång av julen. Nästa år har vi en liten tulltis som ska hjälpa till. Hi hi..

Nu ska jag ta en välbehövd dusch sen blir det sängen och senaste " Transporter " filmen. Tror dock inte den är bra men jag gillar killen som har huvudrollen!!

Indianer

Innan man skaffar barn så är man lite av en superförälder. Man vet precis hur man ska och inte ska bete sig.

Och man vet också precis hur man vill och inte vill ha det!

Som tex det här med sömnen. Man vill ju verkligen kunna va precis som vanligt då barnet sover. Kunna städa, se på film, prata i telefonen.. Allt som man vanligen gör liksom.

Detta funkar jätte bra, i teorin. Men i praktiken? Inte så bra. Inte här iaf.

Eric kan somna och sova som en stock till oljud. Om man dammsuger och så. Men om det är tyst i rummet och han somnar, då är han väldigt lättväckt.

Vi har dock lite ljud på tv:n just för att han inte ska va så överkänslig för ljud när man kommer och lägger sig själv. Men vad komiskt det kan se ut när Henke och jag smyger in i rummet som två indianer = )

Problemet är ju inte att vi smyger för att Eric sover egentligen utan problemet är att skulle Eric vakna efter att ha sovit ett par timmar på natten, ja då håller han sig vaken i tre fyra timmar.

Detta resulterar ju då i att vi får hålla oss vakna till framåt 2-3 på nätterna.

Så, vi kommer fortsätta vårt nattsmygande. För gnälliga övertrötta barn som inte kan komma till ro och somna, det är inget vidare tyvärr.

Städa ut julen

Med tanke på att maken insisterat på att ha julpyntet kvar så länge känner jag nu att jag är så trött på att se det. Plockade ner alla tomtar i natt så nu är det gardiner och dukar och lite småkraffs kvar. Plus granen förståss.

Ska gå ner och plocka ner den nu när Eric sover tänkte jag.

Henke fixar och donar på Anna´s blogg så då kan jag lika gärna passa på.

Denna vecka är fullspäckad och då jag är upptagen i morgon pratades det om att eventuellt åka och gratulera Henkes bror idag. ( Han fyller år i morgon. )

Jag är dock så seg så vi får se hur jag gör med den saken.


" Jan "

Grattis till alla som heter Jan, men mest av allt, Grattis till mina båda pojkar!

Nu ska jag göra mig i ordning innan vi får lite namnsdagsfika gäster. Efter det hoppas jag att det blir en promenad!

Trevlig söndag, mina vänner!

Ätdags!

Nu är det dags för lillen att äta frukost! Trots att han varit vsken större delen av natten, igen, vaknar han mellan 9-10 ändå. Känner mig så fruktansvärt törött idag. Eller förresten, det gör jag varje dag!

Inatt har dock Henke snarkat något så pass. Vet inte om det varit för varmt eller va det varit. Mellan 7-9 nu så har han hållt låda. Och det gör mig vansinnig att vakna av snarkningar! * Sorry *

Tragisk!

Jag kan tycka att det är irriterande när folk skriver kryptisk. Små textrader hit och dit som bara skrivaren själv och några väl valda personer känner till. Men sen finns det ju saker som man kanske upplever för känsligt att behandla " out in the open " så att säga. Därför är det ju bättre med det kryptiska där man tar bort namn och så. Så ingen ska förstå. Detta är ju dessutom ett ypperligt sätt att bete sig på då man vid konfrontation sen kan säga - Jag menade absolut inte dig!

Personen går då med ryggen fri. Trots att det kanske visst var just den frågande personen inlägget handlat om!

Detta blir nog ett rörigt långt inlägg är jag rädd, men jag är irriterad. Kanske till och med på gränsen till förbannad!

Jag vet inte i vilken del av all skit jag ska börja och jag vet heller inte hur pass " up front " jag kan va..

Kontentan av det hela är dock att " Gnäll inte för gnällandets skull "  " Var ärlig om det du pratar om och stå för vad du säger " och " Vänd inte kappan efter vinden "

Egentligen tror jag inte jag behöver skriva mer för alla fattar nog va detta innebär. Men jag kan inte låta bli.

Tycker du illa om någon, fine, du behöver inte säga det rakt ut men du behöver heller inte träffa personen i fråga.

Är du ledsen och tycker att livet helt har gått åt helvete, lyssna då på råden som alla ger. ALLA ger SAMMA råd men responsen är NOLL. Varför be om råd om du ändå inte tänker försöka efterleva dem?

Jag vet hur det är att må dåligt. Jag vill inte va någon låtsas martyr men jag har gjort vad jag kunnat för att må bra. Tycker det är mäkta märkligt hur man kan strunta i det? Det är ALDRIG sämre än att man kan göra bättring. Om man bara är ärlig!

Hur som helst, priset detta kommer ha kanske känns som en lättnad för stunden då livet är så mycket roligare när du kan va lite " sex, drugs and rock ´n roll " typ. När du sen ska upp vid 07:00 och göra frukost åt barnen innan jobbet, blir det så jobbigt! Då är man ju i den verkliga världen i det vardagliga livet. Det är slulekt på något vis!

Så, vad ville jag ha sagt nu igen? You tell me..********


Hur som helst, jag är " done with " personer i min omgivning som inte är ärliga. Har ni något ni vill eller behöver säga OM mig säg det då TILL mig. Annars - besvära er inte!Frusen idag!

Nu är vi precis hemkomna från en fika med promenad hos farmor. Va skönt att komma ut och gå tyckte jag. Trist bara att jag blev såå trött och frusen nu när vi kom hem!

Snart ska vi bege oss iväg till morfar som ska bjuda oss på mat  ikväll. Sen blir det hem och se Körslaget!

Hoppas verkligen att Eric somnar, och sover, som han brukar i natt! Han brukar ju somna mellan 22-23 och då sover han ju till ca 9-10 dagen efter. Men som sagt, i natt, då var han vaken. Han hade ju inte bajsat på två dagar och det var det han vaknade och gjorde. Sen kunde han ju inte somna om. Stackaren.

Så idag är vi alla liite tröttare än vanligt!

I morgon firar Eric sin första namnsdag. Det är Jan så både Pappa Henrik, Eric och Farbror Fredrik har namnsdag. Farfar hade också haft namnsdag men tyvärr så bor han i himlen nu!

02:34

Varför sover inte Eric?

Vi är trötta och vill sova men Eric kan inte komma till ro. Tyvärr.

Han har ju inte bajsat på ett par dagar så anledningen till att han vaknade vid 23 ( efter att ha sovit en timme ) var att han var nödig. Men sen har han inte kunnat komma till ro.

Hoppas på att han ska somna snart så vi också kan få ta kväller..

09-01-10

Idag fyller vår lilla plutt 5 månader. Grattis vår älskade son!Lite kul läsning

3 jobb jag har/haft i mitt liv:
1.Tidningsbud
2. Mediasäljare på Roxx Media
3. Butiksbiträde på " Kolla In "

3 platser där jag bott:
1. Södra Vi
2. Vimmerby
3. ---

3 serier jag gillar att se på TV:
1. Desperate Housewives
2.Heroes
3.Supernatural

3 favoriträtter:
1. Henke´s mat
2. Pappas potatisgratäng / kroppkakor
3. Taco´s

3 platser där jag skulle vilja vara nu:
1. På ett härligt ställe där man kunde koppla av tillsammans med familjen
2. Ett konsert område väntandes på R.E.M.´s spelning
3. I ett varmt ( stort ) härligt upptappat badkar!

3 ställen jag besökt:
1. Öland
2: Stockholm
3. Göteborg


Jag utmanar följande att kopiera och fylla i:

Anna " Skocia "

Anna " Annabia "

Mizzxandra " Zäta "

Mr Graham = )

Premiär!

Ikväll har det varit premiär på Let´s Dance. Vi har sett det tillsammans med Anna och Per.

Som det ser ut nu kommer jag att hålla på Leila Bagge, Morgan Alling och Magdalena Graaf.


Vattenmärkandets vara eller icke vara!

Det har kommit till min kännedom att vissa läsare irriterar sig på att det är en text över mina bilder och nu känner jag att jag vill förklara detta. Upplevde själv dessa texter extremt irriterande innan jag fick veta vad som kan hända utan dem.

Som Ni vet läser jag väldigt mycket bloggar nuför tiden när jag är hemma och är mamma ledig. En dag blev jag tipsad av min käre vän Graham att läsa " mammanbeckas " blogg.

Denna tycker jag, som många andra, är super bra. En 18 årig tjej med tre barn.

Hur som helst, hon berättade i ett inlägg för ett tag sen om hur hon blivit lurad av en tjej som hon lärt känna över nätet. Efter lång tid, och mycket om och men kom det fram att bilderna hon skickat till " mammanbecka " på sina barn i själva verket var någon annans barn.

När jag lägger in texten över och på korten sparar jag dessutom bilden i ett format som gör att man inte kan ändra den. Man kan inte ta bort texten. Detta gör bilden till min och bara min. Ingen annan har användning för den liksom.

I om att jag inte har en aning om vilka som läser här och vad de som läser kan tänkas göra, no offense, känner jag att det är säkrast att ta det säkra före det osäkra.

Är det fortfarande ett problem finns bilderna, utan denna text, på bilddagboken där du måste va vän med mig för att kunna kolla mina bilder!

Are we good?

Abstinens stinn

Idag bara öser jag upp inlägg känner jag. Har inget direkt annat för mig nu när lill plutten sover och maken är på jobbet.

Känner mig lite sådär.. ja ni vet.. skamfull. Eller jag vet inte riktigt hur jag ska förklara. Jag är ju så sur hela tiden och jag tycker så synd om maken som får ta allt det där. För jag är verkligen inte snäll.

Samtidigt så tycker jag så fruktansvärt synd om mig själv. JAG VILL RÖKA, men det får jag inte. Eller får och får.. Jag kämpar för att låta bli rättare sagt.

I morgon är det hela 5 månader sen jag kände den härliga känslan ner i halsen när jag tog ett halsbloss.

Jag SKA klara detta, men frågan är vilket som är värst i längden. Att jag är en sur jävla bitch som ingen vill ha med att göra eller att jag röker. Det är frågan.

Sen är väl..

.. ett litet förlåt på sin plats nu känner jag    @->->->--

Framsteg.

Vi brukar ju inte ha Eric sådär jääättemycket på mage. Tycker det ser så jobbigt ut för honom att stånka och stöna och kämpa för att hålla huvudet uppe.

Men han är stark ska ni veta, mycket stark. För att inte träna så överdrivet mycket.

Jag är inte en sån mamma som pushar på framstegen hos mitt barn. Han kommer va liten och beroende av en annan så kort tid i förhållande till livslängden i sig så här har vi ingen bråska inte.

Det där är ju dock så väldigt olika. En del vill ha denna period över snabbt och tränar på och en del är som mig. Allt är relativt, allt är individuellt och allt är helt ok!

Hur som helst. Eric vände sig från mage till rygg i förrgår. Alltså den 7 Januari! Han håller dessutom på och kämpar med att klara rygg till mage också och han kommer nääästan hela vägen men sen är det armen han ligger på som inte riktigt hänger med!

Så är det, liten börjar bli stor!

Älskar mina pojkar!

Bakslag..

Alla dagar kan inte va bra dagar..

Solen skiner dock och Henke ska iväg till jobbet  en sväng så jag ska ta sonen i vegnen och gå en promenad tror jag.
Behöver komma igång känner jag. Kan inte sitta här heela dagarna!

Min älskling!
Så söt man kan va!

Vackrare än så här kan det nog inte bli!

Då så..

Nu är det snart dags för lite middag. Sen blir det väl en fika hos mor min.

Eric sover nu. Han har varit jättegnällig sen vi kom hem från Farmor. Men nu sover han den lilla plutten!

Nu är vi tillbaka i de härliga vanorna med tunga program både fredag och lördag. Let´s Dance börjar i morgon ch Körslaget är på lördag.

Så härligt. Trodde inte livet skulle fortsätta när Desperate Housewives avsnitten tog slut men ack så fel jag hade = )

Chat box!

Nu har Henke hjälpt mig att fixa en chat box. Testa gärna att skriva en rad!

Nu bär det snart av

Nu har jag snart en läkartid så jag ska bege mig iväg. Är inte orolig, tänker inte ta något annat än beslut som jag fattat själv = ) Jag vill ha Henke hemma en månad till, sen ska han tillbaka till jobbet på halvtid.

Nog om det = )

Ikväll överväga jag att åka till min mor på en kopp kaffe, sen blir det förhoppningsvis en promenad!

Är lite ledsen över en sak Btw.

Våta fläcken..

Igår hände  en liten olycka. Eric fick ett bad, vilket han nu börjat tycka väldigt mycket om. Han plaskar med händerna och försöker få tag i sina små fötter för nu ska dom in i munnen.

Hur som helst, han fick ligga och " lufta " lite i min säng efteråt. Man kan ju tänka sig själv hur jobbig känslan måste va att ha allt instängt i en blöja hela tiden.

Hade visserligen tre handdukar under honom men ändå hade han lyckats med konststycket att kissa och få det att gå i genom till mitt täcke.

Så idag blir det att tvätta täcket och sängkläderna igen. Bytte ju igår = )


Lite flitiga..

Eller ja, min del av det här äktenskapet har varit det iaf = )

Jag har dammsugit av nedre våningen och vårt trapphus. Jag har bytt sänfkläder och plockat i ordning på våra disker. Jag har bytt spjälskydd och sängkläder i Eric´s säng.

Jo men lite flitig har jag allt varit.

Nu sover Eric sen en halvtimma tillbaka så nu ska jag passa på att dricka kvällskaffet och ta mig en härlig promenad.

När jag kommit tillbaka, och sonen sovit klart, ska han få ett bad, avdammsugning ska ske på övre plan. Efter det en dusch. Jag mår bra när jag har mycket att göra!!

Alex: Det är inte mitt bröst som syns på kortet. Så stora är dom inte = ) Men tack för komplimangen.. Moahaha..

Första leendet!

Eric´s leende fångat på bild för första gången


Den här bilden på min älskling tycker jag är så jäkla härlig. Är man inte glad så blir man det efter att ha kollat hur lycklig han ser ut. Nyvaken med kräks runt munnen.. Hi hi.. Inte klokt vad tiden gått fort. Detta är ju jättelänge sen bilden togs!

Älskar mina pojkar!

Rik!

Tänk om man hade pengar. Inte så där överdrivet mycket men några tusenlappar över varje månad.

Just nu känns det som att de pengar man får in, direkt går till räkningar. Så tråkigt tycker jag, Vet ju dock att det beror mycket på att både Henke och jag går hemma på 80% men ändå.

Hur som helst var ju elen helt fruktansvärt hög denna gång och jag bara bävar till räkningen kommer nästa månad. Elementen har fått gå på högvarv här nu i flera veckor tid..

Men, men.. Säger som jag sa till en vän häromdagen " Jag är rik. På kärlek! "

Testing, testing!

Nu är mina ikoner för fetstil osv tillbaka iaf.

Nu ska vi se om det blir space mellan raderna också = )

Snart är det dags för en härlig promenad. Blev alldeles till mig att det fina vädret idag!


Irriterad!

Nu har jag skrivit TVÅ inlägg som inte alls blir likadana när de väl kommer ut på bloggen så att säga. Jag är vääldigt noga med att skriva luftigt då jag hatar att läsa text som är ihoptryckt utan space at all. Och mina " funktioner " för fetstil och så, allt det är bort. Hur är detta möjligt??

Nostalgi tripp!

Nu har jag laddat upp en massa bilder på facebook. Kategorin heter " Mitt 2008 " Det har varit nostalgiskt och kul att titta genom alla korten. Sen har ju även vännerna taggat en i en massa kuliga bilder från året i fråga! Nu har maken fixat till ett par saker till denna sida. Jag är ju inte direkt data smart så allt som är föör avancerat, det fixar han. Tycker dock att det mesta är ganska lätthanterligt på den här sidan. ** Carolin, om du läser detta - Bilderna på första sidan har jag inte lagt upp. Det fick maken göra. Men däremot i inläggen är det super enkelt! Vet inte om det är jättesvårt annars så kanske han skulle kunna förklara via ett mail?? ** Nu blir det sängen, Älskar mina pojkar!

Kvällskanten!

Nu har älsklingen somnat i sin babysitter framför TV:n. Det ser inte så jättebekvämt ut men är man trött så är man! Jag känner mig alldeles nostalgisk och gråtmild idag då jag kolla genom mina vänners tillbakablick på 2008. Jag har ju själv gjort ett par. Mestadelen av dessa är ju på bildagboken. Borde kanske ladda upp fler bilder här. Hur som helst. Jag ser mig själv och på nästan alla bilder så har jag min härliga gravid mage. Ååh.. Saknar den så mycket! Nej, dags att ta tag i saker och ting! Ut och röra på fläsket snart hoppas jag. En kopp kaffe eller två och sen massa mys med mina pojkar! Där har ni min kväll, på ett ungefär!

Kris

Nu är det kris, det må jag säga. Batterierna till Eric´s mobil ovanför sängen har tagit slut. Detta resulterar i att låtarna som spelas låter mycket segt och favoritljudet, skogsljud, knappt hörs alls. Big reminder, kom ihåg att köpa batterier!!

Snart ska det bort!

I år har vi haft julpyntet kvar rekordlänge. Anledningen till att jag plockat bort det tidigt är ju att jag ofta jobbat mycket i mellandagar och efteråt så jag har tyckt att jag måste bli av med det så hemmet blir " som vanligt " igen.

Är ju hopplöst att komma fram med dammsugaren när det står en massa julpynt tycke jag!

Nu har ju även Eric fått en lära gå stol så vi måste göra plats för den!

Är väl även av den åsikten att julen är ju över så det finns ingen anledning att ha det kvar för det!

Vad tycker Ni, är det för tidigt att plocka bort allt?


Nattuggla

Vet inte vad som flugit i mig men av någon anledning har jag blivit värsta nattugglan. Är trött på dagarna men när kvällen kommer då flödar energin och viljan att göra saker.

För en halvtimme sen kom jag hem från en promenad med Skocia. Väldigt skönt trots att det är 15 minusgrader.

Nu ska jag dra igång och stryka tänkte jag.

När strykhögen är omhändertagen ska vi krypa ner och se det sista avsnittet av Desperate Housewives.

Trettondagsafton

Idag firar vi Trettondags afton här på Gerdsborg. Vi ska avnjuta en kalkon middag runt 19 så nu sitter vi och myser tillsammans Henke, jag, Eric och min mamma och pappa. Mycket trevligt!

Har skrivit lite inlägg via vår bärbara dator nu ett tag så jag vet att det är en del stavfel! Vet inte vad det är men jag kan bara inte skriva rätt på den här.

Svaret på frågan..

I natt har ju varit en av del kallare. Och det kan man säga att man känt här inne. Utan att överdriva ett dugg.

Ställde ju en fråga igår angående temperaturen i vårt trapphus och svaret är:

Klockan 23 igår kväll var temperaturen precis under nollan. Däremot vid 9:30 i morse så var det 2,5 minus grad. Inte klokt. Där genom går vi med vårt barn upp och ner hela dagarna. Nu nr de är så kallt får man ju givetvs sno om honom en filt.

Inte nog med detta, precis utanför vår sovrumsdörr är det en hall. I denna hall finns även dörren till vårt datarum och toan. Där finns inte något element så där visade temperaturen nu på 10 grader!

Detta hr varit en del av vår vardag i fem, kanske tom sex år. Visst har vi frysit och så men en annan kan ju liksom ta på sig. Nu, sen vi fick barn, känner jag att detta är ohållbart! Vi måste härifrån!

Ursäkta att jag gnäller så mycket om vårt boende..


Frågestund på kvällskanten!

Yttertemperaturen visar nu, kvällen till är, närmare minus tolv grader. Natten ska bli  mycket kall  enligt vissa.

Vårt sovrumsfönster har varit igen isat til halva fönstrets höjd hela dagen. Nu till frågan.

Vi har ett oisolerat trapphus vilket resulterar i att kylan och värmen där följer hand i hand med yttertemperaturen. Just nu, i skrivandets stund är glasrutorna fulla med is. PÅ INSIDAN!!

Trapphuset i sig är ett " inomhus trapphus " och förenar våra två våningar!

Jag kommer nu, kl 22, sätta en termometer i trapphuset. Kl 23 komme jag läsa av den.

Hur kallt tror ni att termometern visar kl 23?

Svara genom att kommentera i kommentarsfältet!

Hej så länge!

Funderingar

Kalla mig gärna konstig men saken är den att jag är en såkallad " funderare ". Jag tänker och funderar över saker jag varit med om och  tom på scenarier som inte inträffat. Än. Just för att jag ska va förberedd om dagen skulle komma.

Hur som helst, när jag städar och fixar då ångar tankarna på ordentligt vill jag lova.

Idag tex, när jag tömde katternas bajslådor, ja då satte tankeverkstaden igång. Jag började fundera på det här med vänskap. Och speciellt då vänskapen tjejer mellan.

När jag var yngre vet jag att mina vänner och jag ganska tidigt insåg att tre tjejer kunde vi inte va och leka. Vi var tvugna att va två, fyra eller sex bara för att alla skulle ha " var sin"  person att skallra med.

Visst är det synd att det ska va så.

Jag sticker inte under stol med att ja gillar en viss del av skvaller, Att tex få höra vem som gick hem med vem från senaste festen, om något gått tokigt för någon och... ja, ni fattar va..

Men när det kommer till elakt skvaller, som nästan kan klassas som förtal, då är det inte lika roligt längre.

Jag brukar säga att " det är bara fakta " och det gör det hela ok. Men sanningen är den att det oftast är fakta från mig. I ett trängt läge så skulle jag faktiskt stå för det jag säger. Vissa saker kanske skulle bära en emot att erkänna, men det är inte heela världen liksom.

Ja menar, varför ha vänner om man ändå inte kan benämna dem med positiva ord när de inte är med? Varför slösa tid och energi på en människa om du ändå inte är så förtjust i personen i fråga?

Sann vänskap växer inte på träd. Du kan inte bara gå in i en affär och " köpa dig " en vän. Så var rädd om vännerna ni har. Vårda vänskapen mina damer oh herrar!
Solen skiner!

Idag är vädret kalasfint. Antar tyvärr att det är ganska kallt ute.

Vi ska iväg och fika med farmor nu sen blir det nog att gå en promenad om det inte är alldeles för kallt.

Mitt 2008

Här kommer en liten sammanfattning av mitt 2008.

Det absolut största som hände var att jag blev gravid. Mycket oro blandat med lycka!
Att va höggravid mitt i sommaren va liite smått påfrestande
Bäbisen i magen kallades Lill-Buff

Vi firade 1 år som gifta, maken och jag! 080707
Vi var på sommarkonsert i Gamleby Folket Park och såg Lars Winnerbäck
Jag fyllde 30 år på midsommarafton och det firades med familj och vänner
Jag slutade röka
2008 - 08 - 10 kom Eric till världen via akut kejsarsnitt. Var en otroligt omtumlande men ack så underbar dag!


Älskade Eric


Jag har klippt mig i en korthårig frisyr
2008 var ett händelserikt år på många sätt och  vis. Synd bara att tiden går så fort. Men det måste ju va ett tecken på att man har roligt. För då går ju tiden snabbt!

Nåja, avslutar denna lilla genomgång av 2008 med en alldeles otroligt härlig bild. Älskar att titta på den för den gör mig så varm i mitt hjärta!


Kärlek

Lite läsning!

*Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Jag blev mamma, jag fyllde 30 och klippte håret kort och slutade röka

*Höll du några av dina nyårslöften?
-Vad jag vet hade jag inget nyårslöfte. Möjligtvis att sluta röka men det lyckades jag inte med förrän senare.


*Vilka länder besökte du?
-Öland som alltid = )


*Vilket datum från år 2008 kommer du alltid minnas, och varför?
10 Augusti kommer jag alltid att minnas. Då blev vi föräldrar för första gången


*Vad var din största framgång i år?
Att jag lyckats att hålla mig rökfri.


*Största missödet?
- .........


*Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förkyld och en grym foglossning i samband med graviditeten tyvärr..


*Bästa köpet?
- Barnvagnen.


*Vad spenderade du mest pengar på?
- Eric.


*Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008?
-
I´m Yours med Jason MRaz


*Blev du kär?
- Ja i Eric såklart!


*Något du önskade dig och fick? 
- En vacker välskapt son = )


*Vad gjorde du på din födelsedag? Hur många år fyllde du?
- Fyllde 30 år på midsommarafton och firade med lekar, midsommar mat och massa vänner och familj!


*Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
- Mammakläder


*Vad fick dig att må bra?
- Eric och min make. Familj och vänner!


*Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
- Är ju inte det minsta insatt men jag anser ju att moderaterna kan fara och flyga. De finns till för dom som redan har det gott stältt och där faller inte jag in. Tyvärr.


*Vem saknade du?
- Eric innan han kom till oss = ) Vänner jag inte hinner träffa, jobbet...


*De bästa nya människorna du träffade?
- Våra föräldragruppskompisar. Har jääättekul ihop!


*En värdefull läxa du lärt dig i år?
- Att va rökfri är en kamp varje dag!


*Årets stad?
- ???

*Årets fest?
- När jag fyllde 30


*Årets näst bästa fest? 
- Winnerbäck i Gamleby = )


*Antalet resor...
- Inte många, va på Öland två gånger typ..


*Årets nyårslöften?
- Att jag ska försöka va en så bra mamma som jag kan!


Rört på fläsket!

Nu har jag varit ute på dagens andra promenad och jag måste säga att det var så skönt ute trots att termometern visade på närmar minus 10 grader! Ett raskt tempo och trevligt sällskap gjorde promenaden alldeles toppen!

Nu ska vi börja på säsong 5 i Desperate Housewives. Henke har lyckats få tag i 3 avsnitt från sista säsongen.


Irriterad!

Jag har starka åsikter om saker och ting. Jag har dessutom blivit utrustad med något som kallas finkänslighet. Detta innebär att jag inte vräker ur mig saker hur som helst. Det vill säga om jag inte är riktigt arg.

Nu är jag upprörd över en sak och vet inte hur jag ska takla detta. Jag kan göra något som följer;, diskutera det med ALLA andra utom den berörda, jag kan prata med den berörda eller så kan jag välja att inte göra någonting.

Jag skulle dessutom kunna ta till drastiska metoder, men det känns inte riktigt som min sak. Känns även liite så som att det är det berörda person vill.

Det vore nog det allra bästa. För ansvar, det har sakta men säkert seglat ifrån denna människa.

Det är tragiskt egentligen när man tänker på det. Och det irriterar mig att jag inte kan låta bli att just tänka på det.


In med det nya!

I samband med firandet av det nya året tänkte jag passa på att göra min blogg lite mer personlig!

Vad tycker ni? Visst blev det fint!!

Latmask vs livsnjutare

Nu har jag latat mig tillräckligt idag. Innan säng gående ska jag dammsuga av här uppe och även byta våra sängkläder. 

Blir mest gjort kvällstid nu för tiden. Konstigt hur man kan ändra sig. Eller ändra sig, jag vill ju upp tidigt om dagarna, det är bara att jag inte orkar. Jag har alltså blivit en latmask.

Fast jag skulle själv kalla det livsnjutare  

Nytt år - Nya möjligheter!

Nu har det hunnit gå en hel del timmar både på denna dag och det nya året.

Efter gårdagen nyårsfirande så har både jag och maken tagit oss en stor funderare. Både på livet och vårt leverne.

Man måste, vi måste, lära oss att uppskatta allt fint vi har. Inte bara dessa stora saker som att vi ska underhålla vårt äktenskap, att vi fått en vacker son, att våra nära och kära har hälsan.

Nej nu menar jag verkligen upppskatta småsakerna som man har. Inte allt smått plock i bokhyllan utan just det faktum att solen tittade fram idag, att luften är härligt klar och kall, att vi hade mat att stoppa i magen när vi var hungriga.

Nu kanske ni tror att jag blivit helt tokig men jag tror att man alldeles för lätt blir bekväm och tar saker för givet!

Så nu ska vi försöka att göra bättring!!God fortsättning!!

God fortsättning!

På det nya året önskar jag alla en god fortsättning!

Jag avgav inga nyårslöften högt men i mitt hjärta fanns de och finns fortfarande.

2009 ska jag försöka att forstätta vara rökfri. Om 10 dagar är det fem månader och det vore dumt att börja igen då fem månader ändå är ett tag. Men det är en kamp varje dag!

Ska även fösöka komma ihåg att livet är bräckligt. Man ska ta vara på varje sekund av det för vem vet hur länge till man har det man tar för givet varje dag?

Tackar och bockar för att utgången av detta blev åt rätt håll!

RSS 2.0