Happy face
Älskade charmtroll

Bra eller anus

Jag inser att det beror på mig. Att det är jag som har en tendens att lättast se det negativa. Att störa mig på saker och personer alldeles för lätt.

Att inte kunna se det positiva eller fördelar utan se det i en skala av grått. Min tillvaro, folk som befinner sig i min omgivning.. Ja, det mesta faktiskt.

Går inte saker och ting min väg så blir jag vansinnig. Trotsig som en tonåring kan jag argt basunera ut hur förbannad jag är över saker och ting.

Jag är ganska less på att ha det så men samtidigt så finns det liksom ingenting att göra åt. Allt känns redan förutbestämt på något sätt. Att vi ska få ha det bra är inget som är akuellt. Inte de närmaste 100 åren.

Jag inser att mycket sitter i inställingen. Att det inte kan va fel på 100 människor utan att det nog troligen beror på mig. Men i vissa fall anser jag faktiskt att det inte direkt är jätte lätt att va glad och uppåt. Man jobbar liksom i hård motvind.

Jag är så less på... det mesta faktiskt känner jag.

Så kontentan av det hela är att livet är anus. Till största delen faktiskt. Jag skulle egentligen själv vilja ha kontroll och styra över mitt eget liv men så är inte fallet.

Och så kommer det heller aldrig att bli.......

Spring time

Idag är det toppen härligt väder ute. Lite synd bara på blåsten.

Eric och jag har varit ute och promenerat en stund. Han var trött och behövde sova och jag ville ha lite luft och sol ljus. Toppen att kunna slå två flugor i en smäll. Att få sonen vilad i kombination med motion.

Nu ska jag krypa ner och vila mig lite och hoppas på att huvudvärken och min stela nacke inte gör så ont efter lite avkoppling.

TröttRedan tisdag! Känner mig trött och sliten idag så jag ska strunta i alla måsten. Eller försöka..

Nu ska jag ge plutten lite mat snart. Innan han käkar upp hela baby gymmet = )


God natt

Inspirationen för inläggen tryter och jag känner det nästan som att jag skriver för blinda ögon. Kommentarerna lyser med sin frånvaro = )


Nu ska jag krypa ner och se klart en myskomedi med maken. Sonen sover sen en stund tillbaka!


I morgon blir det härlig promenad i vårväder * hoppas*


Check

* Lekt  med sonen

* Dammsugit av uppe

* Städat av på toan

* Kört två tvättmaskiner

* Hängt tvätt

* Gett sonen mat

* Bytt handdukar på skötbädden

* Bäddat sängarna

* Bytt handdukar på toan

Jo, men visst är man väl effektiv ! !

Coldplay

Hörde för jätte länge sen en låt med Coldplay som jag fullkomligt älskade direkt. Uppfattade endast att det var bandet i fråga. Vad låten hette hade jag ingen aning om. Har haft melodislingan i huvudet sen dess men utan ord till kunde jag ju inte forska.

Idag, som av en händelse, hörde jag den på MTV. Vilken lycka = )

Lost heter låten. Funkar inte att länka så sök på Youtube.com och lyssna på den där. Underbar live version!You might be a big fish
In a little pond
Doesn't mean you've won
'Cause along may come
A bigger one

Sommartid

Nu är även denna helg slut. Jag ska snart ta mig en dusch och sen krypa ner och se en film med maken!

Härligt med sommartid tycker jag.

Dagen har varit toppen med lång härlig promenad på landsbygden med goda vänner. Mycket trevligt! Solens strålar värmde oss skönt idag och man känner hur mycket piggare man blir av ljuset!

Heja Laila

När Let´s Dance finalen startade ikväll hade jag ingen direkt favorit. Det kändes som att det kvittade. Möjligtvis att jag hade en extra tumme på Laila. Nu, efter deras uppvisning, har jag bestämt mig. Jag blev rörd så jag grät = )

Nu hoppas jag Laila vinner hela skiten!

Opereras..

Så precis ett program på tv " The Doctors "

En kvinna vid namn Joan Rivers var där i egenskap av att ha genomgått mycket plastikoperationer, om jag inte fattade helt fel. Hur som helst, denna människa var så opererad så det såg ut som att hon hade en en häst svans bak med bara hud i. Det såg hemskt ut.

Här kommer en liten bild på eländet. Kortet är visserligen till hennes fördel, men ändå..
Så vad tycker Ni, hur mycket är det ok att operera sig. Egentligen..

Att sväva i ovisshet

Att inte veta är mycket jobbigt. Det behöver ju inte va något speciellt så utan just bara vetskapen att man inte vet.

Jag är en extrem planerar människa och kunde jag skulle jag gärna " fylla i " något form av formulär som jag sedan lever efter. Jag är inget  big fan av oförutsedda händelser.

Jag har blivit kallad tråkig mer än en gång men det skiter jag fullständigt i. Jag älskar min inrutade vardag.

Innan vi fick barn hade jag en städ dag, en stryk dag, tvättade i snitt en maskin varannan dag och hängde och tog ner den efter behov. Kattlådor, disk och avdammsugning skedde ju också så klart efter behov.

Nu är dagarna helt annorlunda. Man vet som sagt inte när man lägger sig på kvällen exakt när lill prinsen behagar slå upp ögonen och anse att nu är det dags att gå upp. Han har t om lagt till med en vana för att få upp oss ganska omgående och det är att han morgonbajsar en halvtimme efter det att han vaknat. Detta gör det ju stört omöjligt att ligga kvar och dra sig = )

Hur som helst..

Vi har fått in ganska härliga rutiner nu trots allt. Eric sover på hyffsat bestämda tider, äter inte alls så ofta som när jag ammade och vi går våra promenader. Han är mycket duktig på att leka själv och uppskattar ju därför sällskap mer då det bjuds.

Nu är därför inte ovissheten gällande detta familjära så stor längre. Nu har jag dessutom lärt mig att koppla av, varva ner och njuta stunden. Att slacka en hel dag är inget för mig. Men då kommer andra frågetecken upp. Saker som jag funderar på, saker som jag inte kan släppa taget om.

Men det ordnar sig väl det med till slut. Det måste det ju!

Morgonstund

Usch och fy.. Sitter och huttrar vid datorn idag. Är så frusen och vädret ute gör ju inte saken bättre.

Jag har en varm kopp kaffe här så jag hoppas att den snart ska göra sitt på min trötthet och även värma min kropp en aning.

Idag ska jag stryka påsk gardiner är tanken. Tar väl den andra tvätten i strykhögen också så är det gjort. Känns som att jag inte gör annat än att agera hemma fru, men jag gillar ju det till viss del = )

Låg vaken länge, länge i natt. Oroade mig för framtiden, boendet, jobbet.. Hmm.. Allt, typ..

Men idag är det nya tag och jag känner att hur framtiden än har tänkt spela våra kort så kommer vi klara det. Vissa dagar är sämre än andra och jag måste förstå att Henke inte kan orka med att va den stadiga klippan hela tiden.

Tog lite extra sov stund på morgonen idag så Eric ligger fortfarande i pyjamasen. Ska vänta en stund så frukosten får sjunka ner innan jag kravlar på honom kläderna = )

Och nu bör det väl erkännas att även jag är trött på snön ! ! !

God natt = )

Jag har visst fått lite av en blogg torka för tillfället. Ändå sitter jag vid datorn en del.

Idag har vi hunnit med en hel del. Små fix och don, ett par promenader, en fika.. Trevligt.

Tyvärr har jag varit lite sur idag. Och Henke har varit trött så han har inte heller varit på sitt bästa humör. Eric har också varit lite mer gnällig och sällskapssjuk än vanligt så det gör ju saken liite mer.. jobbigt.. Jag vet inte riktigt vad rätt ord skulle kunna va.

Hur som helst så blir förhoppningsvis mitt humör bättre snart =  )

Rena gaddar!

Känslan av mina tänder borstade med eltandborste är något som jag lätt kommer vilja känna flera gånger om dagen! Så härlig känsla!

Nu, med facit i hand, kan jag inte riktigt fatta hur jag kunnat känna mig " ren " av en vanlig tandborste! Gosh  = )


I sanden..

Jag säger såhär.. Jag önskar att jag kunde säga att jag inte bryr mig längre och mena det. Tyvärr bryr jag mig, men jag antar att det är en sån där typisk tjej grej. Man kan liksom inte släppa. Man SKA älta allt till förbannelsen. Eller i alla fall i närheten.

Jag orkar egentligen inte bry mig, antar att det är lite för att ha den där vi känslan kvar som jag fortfarande håller mig kvar.

Men frågan kvarstår.. Varför egentligen.

Kanske borde man insett sen länge att detta runnit ut i sanden.

Var tvungen att testa

Rebeccas personlighetstyp:


Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår.

Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys.

Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.


Testa du också


Hepp, hepp, hepp...

Idag har vi varit och fått lite info om dagis ansökning och så vidare. Får ju panik.. Eric är väl för f*n inte stor nog att va på dagis än.. Eller är han det.. Bara att man inte ser det kanske.. hi hi..

Henke och jag vill ju vänta med dagis så länge det går. Jag kommer ju ( förhoppningsvis ) kunna jobba en eller två dagar i veckan till hösten och hoppas att det ska kunna lösa sig med barnpassning då.

Är ju inte direkt gratis heller. Visserligen är det ju inte där skon klämmer. Jag vill inte ha min lilla plutt i en stor grupp med barn. Hi hi..
 
Är så glada för massa människors skull idag. Det piggar upp med lite goda nyheter = )

Håller en tumme

Ont som f*n..

Idag känns det som att jag varken kan få upp värmen eller bli tillräckligt pigg för att va uppe. La mig brevid Eric för en 45 minuter sen när han skulle vila förmiddag. Han låg och pillade på min tröja och mös och till slut somnade han.

Jag låg där och bara andades in hans doft och njöt av att bara " va "

Jag har ju, som dom flesta vet, uppenbara problem att bara just " va " Jag MÅSTE hela tiden syssla med något. Dammsuga, stryka, plocka med tvätt.. You name it. Men idag känner jag att jag inte orkar bry mig.

Tanken idag var att jag skulle stryka när Henke var på jobbet men Fuck It säger jag. Jag orkar inte. Och strykhögen lär med största sannolikhet inte gå någonstans.. Ha ha..

Har så brutalt ont i nacken idag också. Det har kommit smygande och tilltagit för varje dag sen någon månad tillbaka och nu är det riktigt illa. Jag måste till Apoteket och köpa något för det. Något smörje = ) För såhär kan det INTE fortgå.

Har inte haft såhär ont sen tidningstiden och då hör det till saken att jag satt och vek tidning på tidning på tidning i typ sex timmar i streck sex dagar i veckan. hade jag såhär ont och nu då.. Vad har jag gjort nu ? ?

Känner att det till största sannolikhet är inflamerat också, det bränner som fan och hela vänsterarmen är konstant halvbortdomnad.

Sådär ja.. Nu har jag gnällt klart om det = )

Trots allt detta är jag vid ganska gott mod. Solen skiner.. Så nice.

Ska fika med Henke snart sen ska vi ut och promenera. Hoppas på att lite cirkulation kan få smärtan i rörelse och få bort den. Lite iaf.

Nu kan jag inte sitta här längre så tills nästa gång.. Adios..

Gullungen har mys i sin babysitter = )


Sov time

Uj, uj, uj.. Idag har jag inte varit så aktiv här på  bloggen. Har haft fullt upp och det är rätt skönt det också ibland.

Nu ska jag ta mig en skön varm dusch och sen krypa ner och sova. Ska försöka hålla mig vaken till en film först också förstås = )

God natt!

Brrrrrr......

Gillar inte när vädret är grått och trist. Gillar heller inte att vakna tidigt på morgonen. Men det är ju inget att göra åt. Det är bara att gilla läget.

Gullunge

Mycket suddig bild men så vackert tycker jag!


Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag

Supernatural

Nu ska jag alldeles snart lägga mig i sängen och kolla på ett avsnitt av Supernatural! Så bra serie med ett par hunkiga killar = P

Har dock blivit besviken på den nu ett par gånger men det kan ju inte va på topp hela tiden!

Söndagsfundering

Varför är det så att vissa personer inte verkar fatta hur mycket dom faktist sårar på sin framfart?

Är det för att dom själva är så bittra och inte bryr sig eller är det en trångsynthet utan dess like? Att dom är så egocentriska och bara tänker på sig själva?

Man kan såra någon genom att inte låta den personen va en del av en gemenskap, man kan såra någon genom att ge pikar och gliringar, man kan såra genom att helt ignorera personen i fråga.. Ja, man kan såra på många sätt.

Och detta är ett!


Typiskt..

Idag vaknade sonen ganska precis efter 7.00. Usch och fy.. Bara att pallra sig upp och byta blöja och fixa mat till honom. Henke och jag åt frukost och sitter nu nere och kurar i vardagsrummet.

VARFÖR är vädet så piss idag ? Skulle ju ut och gå och fixa i trädgården innan raggmunken.. Typiskt..

Robinson

Jag tycker det är skitkul att Robinson dragit igång igen.

Vad tycker Ni ?

Rövarspråket

Jag döööör av skämmighet = )

Jag lärde Henke rövarspråket för ca två veckor sedan. Jag gjorde det genom att skriva upp alfabetet på en lapp. Typ såhär:

A
Bob
Coc
Dod

Ja, ni fattar.

Jag förklarade för honom att det inte går att använda vokalerna..

Nu ser vi ett program där barn från femman får en massa frågor. Henke fullkomligt vrålade fram svaret, som var just vokal, precis nyss. Såå nöjd över att veta vad en vokal är.

Det var på gränsen till... Ganska pinsamt ha ha ha

Och jag har lärt honom.. Hi hi hi..

So so..

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder, var ju ett tag sen nu!
Eric har, som nästan alltid, varit glad mest hela dagen.

Lunch intogs = )

Sen rätt vad det var var även denna dag gången och det var dags för kvällsmys och så småningom sovdags..

Lill-Tos är lite knasig, men det är ju inget nytt = )

Lilla Skruttan

Och Kung Smeagol, observera tungan = )

En något förskräckt Superman = )

Älskade Gullunge

Nu är det snart dags för sängen. Blev en aning sent i kväll, kommer garanterat att somna ifrån filmen. Men vad gör väl det!

No sex..

Läste en blogg förut där ett av inläggen handlade om att man inte skulle ha sex när man ammade.

Självklart ska man ju inte ha sex och samtidigt ha barnet hängande i ena patten, det fattar jag ju och det håller jag med om.

Men att avstå sex tills man slutat amma, det är det absolut löjligaste jag hört. På allvar.

Varför åsidosätta något som man gillar, som får en att slappna av och må bra och som dessutom resulterat i det barn du faktiskt livnär med dina bröst.

Hur kan sexet gå från att va helt naturligt när man producerar till att sedan bli helt tabu belagt  när barnet kommit till världen?

Första månaderna känner man ju sig inte direkt super fräsch det är ju en sak som är säker. Läckande bröst, avslag och svettsvallningar. Men efter ett par månader när lusten kommer krypande, ska man sätta den åt sidan då? Bli irriterad och sur, glida ifrån sin partner och bara ha ögon för sin bäbis?

Jag kan inte få det att gå ihop.

Som jag förstod av kommentarerna till blogginlägget som sa " Inget sex för ammande kvinnor " skulle man avstå från sex tills man ammat klart. Detta kan ju va allt från det att barnet är en vecka till två år.

WHO´s rekommendation är ju dessutom att man ammar tills barnet är två år. Stackars jävel som ska va utan så länge..

Information!

Nu blir det snart en pomenad för att handla.

Har plockat i ordning lite kort som vi ska framkalla till Eris´c första året bok. Såå liten han var. Vart har tiden tagit vägen?

Mitt inlägg gällande blodsband och icke blodsband kanske kan missuppfattas på ett visst sätt. Har funderat och jag vill ju inte trampa på några tår. Jag har lite svårt att förklara hur jag menar i frågan.

Bara för att klargöra ett och annat!

21 912

Är ju med i någon slags tävling via jobbet. Vi har fått en stegräknare var och registerar stegen för varje dag på en hemsida.

Fatta att jag gått 21 912 steg med den på idag ! !

Oftast ligger snittet mellan 10 - 12 000

Inte konstigt att ryggen värker = )

Vårkänslor

Att sätta sig här och inte ha något att skriva om brukar oftast bara sluta med ett par rader där jag ändå bara gnäller så jag tänkte att jag skulle göra annorlunda nu.

Jag vill passa på att skriva ett par rader om hur härligt jag tycker det är att vädret är så himla vackert nu! Jätte skönt att va ute och promenera i sol ljuset!

Visst får man lite vårkänslor ? ?

Är jag hög?

Jag tänker såhär..

Innan jag blev gravid, när vi väntade Eric och kanske eventuellt de första veckorna med honom hemma kände jag att vissa saker bara var så naturligt planerade. Inget var sagt men ändå föll saker så bra på plats på något sätt.

Man hade saker under kontroll, under bearbetning och man stakade ut sin tillvaro, som en dag skulle komma, på ett sätt.

Efter att man fått barn och genomgått den enorma förändringen av att bli mamma så tänker iaf jag annorlunda.

Nu vet inte jag om det beror på att jag är en bitter människa eller om jag faktiskt har rätt i mina tanke banor.

Hur som helst, Henke och jag har haft två dispyter när det gäller det här. Den sistnämnda är långt ifrån klar och den andra blev väl inte heller direkt utredd.

Ens barn är det dyrbaraste man har. Inga pengar i världen kan ersätta ens ett krökt hårstrå på min son. Faktiskt så är det så. Han är ingen leksak, han är ingenting man ska stoltsera med och visa upp för hela världen.

Han är ju givetvis så vacker så det är sjukt men jag menar att ska han visas är det för att hans pappa och jag vill det. Förstår Ni?

Krångligt detta..

Hur som helst.

" Många säger att blod är tjockare än vatten " Detta handlar då om att din släkt står dig närmast i allt.

Jag anser att " Vatten kan spädas efter eget tycke " Förstår Ni?

En vän kan komma dig såå mycket närmar än en avlägsen kusin, pyssling what ever som kanske inte ens har en aning om vem du egentligen är.

Släkt är ju något man föds till att vara. Men måste du nödvändigtvis gilla den? Måste dom gilla dig?

Vänner väljer du efter smak och tycke. Passar man ihop så passar man och då fortsätter man att umgås.

Att umgås med sin 150 år gamla avlägsna tant Hulda bara för att hon är din tant Hulda är kanske inte så aktuellt ? ! ?

Jag vet inte.. Kanske är det rengöringsmedlet som får mig att tänka i banor värre än den värsta knarkare men är det någon som hajar ?

Hur ofta städar Ni ?

Vart fasen kommer allt damm ifrån? Eller ja, det vet jag ju men hur kan det bli så mycket då?

Jag städar och dammar varannan dag. VARANNAN DAG. Detta är ingen överdrift snarare tvärtom. Det är ett lager av damm direkt på alla ytor man kan tänka sig. TV:n, byrån i sovrummet, skötbordet, toan ska vi inte ens prata om.

Kattsand ÖVERALLT nere, skitlukt efter de tre stinkbomberna, katthår till förbannelsen. Stekfett, ersättningspulver, fläckar efter densamma överallt.

Hårstrån, ÖVERALLT mina hårstrån. Det är ett stort under att jag ens har hår på huvudet kan jag säga.

Till detta kommer ju dessutom all jävla tvätt, typ två maskiner per dag, hänga, stryka och vika den.

All disk, nappflaskor, små skedar, plastbyttor och vår disk.

Överfulla skåp, lådor och garderober som man ALDRIG hinner komma till.

Fy faan säger jag.

Hur ofta städar Ni ? ? ?

Mr. Graham ? ?

Förresten.. Mr. Graham.. Vart har du tagit vägen ? SItter ju inte vid msn så ofta. Hur är läget med dig? Saknar att höra från dig..

Morgon rad

Precis nyss åkte Henke iväg till jobbet. Något försenad då vi fick sov morgon till 9:15 idag! Eric höll lite låda mellan 6:30 - 7:30 så han ville väl ta igen förlorad sömn kanske = )

Vädret är verkligen på min sida känner jag. Härliga, soliga dagar. Dock en aning kalla och blåsiga men vad gör väl det. Att titta ut genom fönstret och se solens strålar piggar upp!

Idag blir det nog en dags promenad med Ricki och Ninna tror jag. Henke skulle höra med dom iaf!

Annars är väl det mesta under kontroll så.

Frillans vara eller icke = )

När jag klippte mig i höstas kände jag att jag skulle må jätte bra av  en förändring. Att dessutom slippa all tid med hårblåsen kändes så underbart.

Hade ju sen en tid även tagit ut mina löshårs slingor så valet var inte svårt. Mitt hår är i så dålig kvalité så om inte annat för att ge håret en rejäl genomklippning gick jag till frisören.

Nu, si sådär 3 månader senare sitter jag här med en utväxt som inte är av denna värld. Jag tycker mig själv se ut som en piga som ska gå och mjölka kor då jag måste ha luggen satt åt sidan med ett hårspänne.

" Men gud, klipp dig då " tänker nog många men jag har ju inte råd.. Det är ju för fan snordyrt att klippa sig.

Det är en sak jag verkligen skulle tänkt på att ska man ha kort hår och att det ska va schnyggt måste man klippa sig ganska ofta och det kostar pengar.

Nåja, än så länge är det ju kallt ute så jag kan ha mössa på mig och sedan skylla allt på att jag haft just mössa på mig. Men om någon månad då? Förhoppningsvis har jag väl kommit iväg till frissan då = )

Makens längd på håret ska vi inte ens gå in på att diskutera. Jag är korthårig fast långhårig men han är bara långhårig = )


Mirakel

Det slog mig just hur bra det är med så kallade mirakeltrasor.

Jag skulle torka ur sonens badbalja precis, den blir ju lite dammig och kletig av barnoljan.

Med mirakeltrasan blir den ju jätte ren och fin utan att man behöver använda sig av en massa kemikalier som man sedan måste skölja och skölja och skölja för man är rädd att det annars är rester kvar av!

Så bra = )

Bitter f *¤%a = )

Jag längtar till den dagen då jag har något positivt att tillföra denna blogg. Någon rolig händelse, en känsla.. något..

Nu väntar jag på Eric som äter. När han är klar ska vi ut och gå med Anna och Per. Var ju inte direkt igår vi sågs så det ska bli trevligt. Känner väl visserligen att jag bara är tråkigt sällskap i och för sig men jag ska försöka va trevlig = )

......

Lite besviken..

Eftermiddag och kväll

Nu har vi precis varit ute och gått en sväng i det vackra, men blåsiga, vädret.

Nu ska jag hänga upp en tvätt, åka till BVC och sen hem och vila mig lite. Köttfärssås och spagetti till middag ska bli mycket gott!

Pratade med en mycket trevlig tjej i telefonen förut idag = ) Vore jättekul att ses tycker jag. Är så nyfiken på att komma och se hur Ni har det!

Hur som helst, nu väntar tvätten på mig!

Jessica Simpson


En låt, som kom 1999, sitter fortfarande som klistrad i min hjärna. Jag gillar inte låten och jag gillar inte artisten ( Jessica Simpson ) Trots detta så nynnar jag på den en gång i veckan, jag lovar.

Anledningen till detta är det faktum att refrängen är såå jävla töntig. Eller ja vet inte. Jessica sjunger att hon ska älska någon för all framtid och det är väl inte såå mycket begärt att få spendera tio tusen livstider tillsammans ( fritt översatt )

Jag tänker då - tänk om killen inte alls är intresserad av henne? Han kanske bara ville ha henne för en kväll? Han kanske hade henne ett tag men tröttnade?

Då är det JÄVLIGT mycket begärt ! !

Här är textraden som jag hakat upp mig på!

I wanna love you forever
and this is all I'm asking of you
ten thousand lifetimes together
is that so much for you to do?

'Cause from the moment that I saw your face
and felt the fire in your sweet embrace
I swear I knew.
I'm gonna to love you forever.

Dagens " att göra "

Nu ska vi ta oss lite frukost sen blir det en liten promenad med vagnen tror jag. Henke ska jobba en stund.

När han slutat blir det nog en fika och sen ska vi ju till BVC idag också!

God natt!

Så gick även denna dag! Hoppas hoppas att jag ska få sova inatt.

Ska ta och fixa mig ett par mackor och ett glas cola sen blir det mys till Desperate Housewives.

Vissa vanor är helt enkelt för härliga för att bryta!

Så jävla bra låt ! ! !
Undran

Herregud, jag vet inte om jag på fullaste allvar bara ska ta och lägga ner bloggandet nu för ett tag. Känns som att jag bara skriver en massa negativ skit.

Nog för att det är just så det känns i mitt liv just nu och jag ser ingen anledning till att låtsas som något annat.

Men, jag vet inte om jag ska skona mina stackars läsare från att höra mitt jävla gnäll. Eller om jag ska fortsätta och läsarna bara helt enkelt får strunta i mig om det blir för jobbigt att läsa.

Tiden får utvisa helt enkelt.

Ny dag i morgon. Nya friska tag. Hoppas innerligt på att jag ska komma ur sängen och se någon liiiiten strimma ljus iaf. Börja fresta på åt helvete detta nu. Hur länge kan det möjligtvis fortsätta ? ? ? Och hur mycket orkar man ? ? ?

Regn, regn, regn..

Det sägs att efter regn så kommer solsken. Jag står just nu i ett ösregn, som det känns. Har glömt paraply och regnkläder så jag är dyngsur..

Väntar på att solen ska spricka genom de regnfyllda molnen, men det mina vänner, får vi nog vänta på.

Frågan är..

Vad är egentligen meningen?

Psyko

I bland undrar jag över om jag inte är lite små psyko sådär. Inte på något creapy sätt utan.. ja jag vet inte. Jag ger några exempel får vi se vad ni tycker.

Ett halvår innan makens pappa avled drömde jag hela natten om dödsdatumet, skrev upp det på en post it lapp för jag trodde något bra skulle hända. Det visade ju sig tyvärr vara något mycket ledsamt..

Drömde om ett annat datum och blev livrädd då givetvis men det visade sig positivt då R.E.M. kom till Sverige på konsert det datumet.

Jag kan ha mitt ljud av ( utan vibrator ) på min mobil men ändå " höra" den ringa från ett annat rum..

Detta är lite smakprov på vad jag är kapabel till..

*********

Jag gör vad jag kan - drömmer mig bort

Final

Ikväll går alltså finalen av stapeln. I morgon kommer det stå ÖVERALLT att fel låt vann.

VEM VILL DU SKA VINNA?

Jag håller stenhårt på Ugglas låt, hon sjunger den rakt in i mitt hjärta. Men för den " internationella gångbarheten " håller jag på Alcazar * skäms ögonen ur mig *

Tror dock att Ugglas, om hon får göra sin låt på engelska, kan komma långt i en Eurovisions final. Inga coola effekter, inte en massa silikonbröst omkringdansandes, inte heller ljuseffekter som bländar en till sent in på små timmarna.

Bara hennes låt som hon framför ståendes helt cool ensammen framför publikhavet. Mäktigt värre. Enligt mig!

Till drömmarnas land

Är så trött idag. Är visserligen ingen ovanlighet nu för tiden men ändå..

Ska dra täcket över huvudet och drömma mig bort. Vart låter jag vara hemligt men underbart kommer det va. Ibland kan det faktiskt va skönt att fly verkligheten in i en overklighet.

God natt!

Är trött och frusen så nu ska jag krypa ner i sängen och sova tror jag. Börjar väl och kolla på någon film som jag kommer somna ifrån ändå  =)

Det kommer bli spännande till nästa veckas Let´Dance känner jag. Jag vill ju ha Bagge och Alling i final.. Samtidigt som Magnus Samuelsson gjort framsteg. Det har han ju.

Jag har dock svårt att se charmen med en massa svängande muskler på ett dansgolv. Han ser ju ut som en mega baby och det är inget för mig. . Men, men.. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Sovdags nu som sagt, man får ju inte direkt sovmorgon nu för tiden = /

Lägesrapport!

Dagen idag har varit mycket bra måste jag säga. Eric och jag promenerade upp till mormor och när Henke hade jobbat klar så mötte han upp där och vi fikade lite. Eric fick även sin lunch där.

Efter det blev det lite handling, små plock här hemma och en tupplur för mig.

Nu ska vi snart äta middag och se Let´s Dance.

Bra dag med andra ord = )

Gjorde ett test

Gjorde ett test och här har Ni resultatet!

Känsliga och sårbara mamman

Du är otroligt omsorgsfull och har en mycket bra känsla för vem ditt barn är.
Du påverkas starkt av ditt barns gråt, som skär i ditt hjärta. Om andra kommenterar din mammaroll tar du det verkligen på allvar och funderar mycket på vad de har sagt.

Goda råd:
Ta det lugnt. Barn är starka. Tro på dig själv - din intuition är det viktigaste redskapet i uppfostran!

Kvällsagendan

Nu har vi fått lite ordning och reda i en av alla garderoberna här hemma. Allt kom ju av sig där med den där rått incidenten men nu känner jag att jag är på väg upp på banan igen.

Vantrivs något vansinnigt här men jag känner ändå att det får funka. Älskar ju det här pläjset sommartid så varför inte spendera en sommar till här och sen flytta till super duper dream houset i typ september ? ? Hmm.. Tåls att tänka på.

Nu ska jag alldeles snart bege mig ut och promenera med Anna. Efter det väntar en dusch, sängklädesbyte, badning av sonen. Mys och gulligull och sen nattning av densamme.

Skriver inte..

Nu skulle jag kunna sätta mig här och skriva ett sånt där gnäll inlägg som jag gör allt för ofta nu för tiden. Tycka synd om mig själv och skriva om hur jobbigt jag tycker det är att Henke börjat jobba, att jag varken kan äta eller sova, att vi inte har ett jävla öre.. Ja ni vet.. Det finns massa att gnälla över.

I stället struntar jag i att skriva något. Så slipper Ni lyssna på mitt gnäll = P

Envis sotarmurre...

För lite sen fick vi ett brev av sotaren att han tänkt komma till oss. Fixa och dona lite så som sotaren gör.
Han skulle komma i morgon någon gång mellan klockan 7 - 9.

Nu har ju Henke börjat jobba 2 timmar per dag plus att vi ska till dietisten i Västervik i morgon så jag kände att det inte alls passade oss att han kom i morgon.

Dessutom är det FEM ÅR sen han va här liksom så någon överhängande brådska kan det ju omöjligen vara.

Hur som, jag lämnade mitt namn och nummer och bad honom att ringa upp. Klockan 16:30, när jag för övrigt kollade barnkläder på Cubus, ringde han tillbaka.

Jag sa som det var att jag anser inte att vi hade tid i morgon då vi ska va i Västervik mitt på dagen och kommer åka tidigt och kanske passa på att gå i någon affär när vi ändå var där.

Han började fråga ut mig om exakt tid vi skulle va i Västervik, hur länge vi skulle va där, vad vi skulle göra, om vi kunde skjuta på det, om vi kunde åka tidigare eller senare, om vi kunde lämna en nyckel till någon annan som kunde komma och öppna eller om vi kanske kunde lägga nyckeln någonstans så sotaren kom in själv.

Jag sa även till honom att vi inte eldar längre..

Han var SÅ JÄVLA ENVIS. Helt otroligt.

Jag sa exempelvis till Henke att " Det är sotaren i telefonen och han är så envis och ska komma till oss trots att jag säger ifrån " Detta hörde ju sotaren men sa bara att han skulle komma.

Jag sa även till honom att jag tyckte att det var jävligt märkligt att det helt plötsligt var sån brådska med sotandet av vår kåk då dom inte varit här på FEM ÅR liksom.

Hur som helst fick jag se mig brädad av en sotare. Jag gav upp och fnös till honom argt att " Kom prick sju då "

Henke ringde dock idag och " pratade vett " med honom.

Hade vi haft ett pannrum i en källare där allt sot hamnat hade det varit en sak men att ha en sotare som går omkring i ens hus, för han behöver verkligen va överallt, det hinner inte jag i morgon. För jag måste ju städa hela huset när han är klar.

Jag kommer ihåg hur mycket sot det var i hela huset sist. I vardagsrummet, trappan upp, i sovrummet och i datarummet..

Det är ju inte klokt egentligen. Jag som brukar kunna bita ifrån blev " omkullsnackad " av en sotare.. Ha ha ha...


7 Månader!

Idag firar vi att vi har haft vår guldklimp hos oss i hela 7 månader.

Jag firar dessutom 7 månader som rökfri.

Varje dag är fortfarande en kamp men det blir mer och mer hanterbart. Nu känner jag inte direkt att jag måste röka. Däremot har jag abstinens. Detta låter väl inte klokt men det är så det är.

Nu ska vi snart bege oss ut på en kvällspromenad. Det behövs en dag som denna. Skönt att få rensa tankarna en aning.

Håll en tumme

Nu är det bara att ta tag i ett och annat då. Bara inse att viss förändring krävs..

Det skrämmer mig att Henke ska tillbaka till jobbet nu på onsdag. Även att vi ska mjukstarta med 2 timmar på dagen bara. 2 timmar är ju ingenting. Men för mig är det stort och tungt. Men jag hoppas och ber att det ska gå bra. Att jag ska klara detta.

Håll en tumme för oss, det behöver vi!

...

Allt går i vågor så även mitt skrivande och min inspiration för min blogg.

Har lite att fixa med idag. Bankärenden, handla kattfoder, psykologbesök osv.

Det var väl det hela..

Go Ugglas, Go Ugglas

Läste precis Aftonbladet här på nätet nu. Där var en omröstning om vilken favorit man hade som vinnare i finalen till Globen. Det vi snackar om är såklart Melodifestivalen!

Jag klickade i på det bidrag jag håller på och det var just det bidrag som toppade listan. Blev så glad!

Carolin Af Ugglas regerar.

Jag vet att många ogillar henne och hennes stil, Men just i detta fall behöver ju folk inte på något vis bemöda sig med att gnälla på att hon är ful, att hon sjunger hemskt och det ena med det tredje. Det som tävlar är hennes Melodi.

Grejen är ju dock den att skulle tex Sarah Dawn Finer sjungit den hade den blivit mega poppis. Jag lovar.

Men, men.. Jag går gärna i fronten för en artist som kämpar i underläge. Det är nog en stor vinst för Carolin att komma så långt som hon gjort! All cred till henne.

Fasansfulla upptäckt..

Precis alldeles nyss gjordes en fasasfull upptäckt.

När Henke och jag flyttade ihop för cirka gurka 10 år sen kunde vi inte på något vis enas om hur besticken skulle ligga i bestick lådan, Ni vet kniv, gaffel sked eller sked kniv och gaffel.

Vi kunde verkligen inte enas så vi köpte två uppsättningar av bestick och hade två bestick lådor. I den ena var det möblerat efter Henkes smak och tycke och i den andra efter mitt.

Nu, sen vi gjort om det mesta här hemma och även bytt låda till våra bestick så gjorde jag nu en upptäckt.

Vår bestick låda är numer en extra bred så båda " lådorna " i lådan är placerade bredvid varandra och vet Ni? Båda lådorna är möblerade likadant. Sked, gaffel, kniv. Så som HENKE hade det i SIN låda i alla år. Vad hände med vår rättvisa fördelning Henke? Varför stoppade du i besticken såhär i BÅDA lådorna när du la tilbaka dom...


Kolla gärna in!

www.bumblebii.se

Ingen inspiration

Jag känner att detta har varit en jobbig dag.

Kan inte alls hitta motivationen för att skriva någonting. Hoppas på att hitta tillbaka till den under morgondagen!

Begravning idag..

Idag är det ingen rolig dag. Det är inte direkt som att jag sitter här och önskar att klockan ska gå. Samtidigt är det väl lika bra att den gör det så att begravningen blir överstökad.

Det har krånglat till sig så till den grad att jag måste åka till mamma runt 9:00 för att lämna Eric. Hon har aldrig haft honom själv någon längre stund men det ska nog inte va några problem. Eric är ju en pojke som inte gör något större väsen av sig.

Sen ska jag åka till begravningsplacet. Kan dock inte följa med på sammankomsten efteråt. Måste ju hem till mitt lilla barn. Jag kan inte begära att mamma ska fixa med mat och så till plutten. Sen ska han ju sova igen runt 11 och det gör han bäst i vagnen på förmiddagen.

Henke ska åka och förhoppningsvis få sig ett truck kort. Han kommer ju inte bara få det så utan han ska göra ett prov idag. Så det håller vi tummarna för.

Nu ska jag gå och göra mig i ordning så jag ser lite respektabel ut. Har inte sovit mer än ett par timmar inatt så jag är mega svullen runt ögonen. Vid 11 är det väl inget med det då jag ju säkerligen gråtit och så men nu. Det ser ju ut som att jag var ute och söp till typ 5 i morse. Och det är inget bra..

Anledningen till det är för att Henke envisats med att snarka. Något fruktansvärt.. Vid 6:30 gav jag upp om att sova helt och bara låg vaken för att putta till honom när han snarkade.

7:45 hade jag ställt min klocka men jag var uppe och påklädd när hans klocka ringde.

Nu är det slutgnällt från mig för nu!

Att jobba med drömmar

Kom att tänka på en sak igår när vi satt på banken och pratade om lån..

Människorna som jobbar på bank sätter ju ett pris på " kundernas " drömmar. Si och så mycket kan Ni klara av att låna, såhär mycket kommer kalaset kosta Er i månden och så vidare..

Men samtidigt så målar dom upp scenarion där man bor i huset och behöver si och så mycket till att renovera för. Vitvaror som behöver bytas och det ena med det andra. Som om man faktiskt kunde få möjligheten att faktiskt kunna köpa huset.

Att sen många av dessa drömmar går i kras, det är ju en annan femma, men fatta att ha det där jobbet och varje dag möta ungdomar, nyblivna föräldrar, äldre människor med just drömmar. Drömmar om att kanske köpa nytt hus, bygga till en ny altan eller köpa ny bil.

Att orka sätta sig in i hur framtiden SKULLE kunna se ut för alla dessa människor utan att man för den sakens skull ens vet att dessa drömmar kommer slå i genom. Antingen säger ekonomin ifrån redan vid första tanken på dem eller så går allt i stöpet ändå.( Vissa gånger går det ju faktiskt bra! )

Men fatta att orka med dessa drömmar hela dagarna. Att inte bara ge upp och tänka att allt går åt helvete i alla fall så varför i helvete ska jag bevilja ett lån till dig ? ? ?

Det var bara en liten tanke såhär på eftermiddagskvisten!

Spotta inte i motvind..

Visst är det väl tråkigt när allt är sådär jävla förutsägbart. Att man vet precis vad som ska hända, och inte. Jag börjar bli trött på det och det är inget kul.

Vet inte hur en del lyckas och kan komma undan med vissa saker, men jag är tydligen inte en så bra skådis. Tråkigt nog.

Bara att ta nya tag, dra ett par djupa andetag och börja om från början.

Orkar dock inte hur mycket som helst, Kan inte direkt se någon mening med detta förutsägbara tråkiga. Jag tänker inte finna mig i det. Vet dock inte hur i helvete jag ska komma ur detta hjul som satts i snurrning. Men på ett sätt eller annat så..

Vänt lite

Nyss precis vände Eric från rygg till mage = )

Jobbet igen

Nyss hemkommen från möte på jobbet. Pussade MASSA på Eric när jag kom hem. Har saknat honom jättemycket.

Nu har vi drukit kaffe och ska ut och gå en tur. Sen har vi lite ärenden!

Möte

Idag blir det kärt återseende med alla arbetskamrater, antar att man kommer träffa Linda och Kevin också. Blir nog ett möte med bäbis prat då = ) Nice

Dags att dra


Flaskhållare..

Eric har inte ätit ur flaska länge men han håller den själv nu. Duktig kille man har = )

Blev inget hus för oss idag. Har varit lite nedslagen av det faktum att det aldrig verkar va vår tur. Men det kommer väl till slut.

I morgon blir det att gå upp tidigt för att gå till Cityköket, är läänge sen jag var där nu. I morgon ska det va personal möte och Anna och jag ska passa på att prata jobb för min del. Är ju sugen på att komma igång lite smått igen. Eller det är jag väl inte kanske så men ändå. Jag vill passa på att jobba när det är lite folk, till sommaren och så = )

Nu jäklar ska vi äta chips och se film!

Men hallå!!!!!!!!!

Trodde väl inte att det skulle kunna ta sån här tid innan man fick veta. Herregud säger jag. Är man med i leken kan man väl se till att va med och leka.. Typ.. Fattar Ni vad jag menar = )

Åååååhhhh....

Detta var de längsta minuterna på länge.. Herregud..

Törstig

Nu skulle det inte sitta fel med en iskall starköl. Att sedan toppa det med ett par cigg, sommar, solens värmande strålar, Eric jollrandes på en filt i gräset..

Precis exakt i det läget sprack min härliga fantasi = ) Jag vill ju inte sitta och röka om han ligger bredvid mig.. Jag vill ju röka men inte till vilket pris som helst,

Så, jag förtränger just den delen av min fantasi och börjar om.

Ett glas cola, Eric jollrandes på en filt i gräset, jag ligger brevid honom och känner doften av sommar. (Mitt luktsinne har kommit tillbaka nu. På gott och ont.. hi hi..)

Ja, det är vad jag fantiserar om såhär på kvällskanten. Längtar till sommaren och jag längtar till alla somrar vi ska spendera tillsammans, vår lilla familj.


Kvällsbloggande

Borde inte sätta mig och skriva då jag inte riktigt har något att skriva om...

Snart middagsdags hur som.

Lite pirriga här i kväll. Kommer blir en spännande dag i morgon känner jag. Håller en tumme för att det ska gå i en riktning som gagnar oss. Men vi får se som sagt va. Vågar inte hoppas för mycket då man riskerar att bli mycket besviken.

Glömde ju förresten nämna att jag träffat Linda med bäbis på stan igår, Lille Kevin sov så gott i vagnen. Pratade bara några ord men kul att ses. Var ju inte igår direkt. Men nu ses vi ju säkert på torsdag igen = )

Nu så.. Nu kan jag inte komma på mer att tillföra till min blogg just nu = )

Hoppas fortfarande..

Sitter här vid datorn en sväng. Är visst dags för blöjbyte känner jag dock, palsternacka, potatis och morot tränger nog på = )


Budgivning i morgon klockan 11. Mucho spännande.

Dags att ta tag i blöjbytet, luktar inget vidare = )

Håller en tumme, märks det?

Nu bär det snart av på visning. Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas att det inte blir för dyrt att göra i ordning och att vi får möjligheten..

Förändring är inget för mig!

Jag har uppenbara problem med förändringar.

Alla nymodigheter är för mig bara en plåga. Som tex att köpa ny mobil. Att lära sig alla dess funktioner.. Hopplöst fall är vad jag är.

Har haft nuvarande mobil i ca ett halvår och kan fortfarande bli förvånad över saker jag kan göra med den enligt vissa. Jag har verkligen INGEN koll = )

Idag, när jag loggade in på Familjeliv, var sidan omgjord. Tog mig en bra stund bara att hitta min egen sida. Sen skulle jag försöka hitta mina kära vän Anna och läsa hennes blogg och... Det tog sin lilla stund kan jag säga.

Hur som, vad kul med lite glada och positiva nyheter även från din sida av äktenskapet. hi hi..

Det är inte så att jag inte tycker om förändring, jag är en rastlös själ som själv tröttnar på hur saker ser ut och är. Så det är inte där skon klämmer riktigt. Det kan rent av va av ren lathet.. Att jag inte orkar lära mig = )

Nu ska jag ringa ett samtal, fixa lite med papper, klä sonen och sedan bege mig ut på min tur för dagen!

På tiden..

Nu sitter jag här, klockan är 23:20, och undrar vart i hela friden denna dagen tagit vägen?

Jag har ju för bövelen inte bloggat på hela dagen.

Kan det bero på att vi började dagen med en super härlig promenad, landade i Södra Vi för att äta raggmunk med allra bästaste morfar, att vi sedan styrde färden in till staden och drack kaffe här hemma.

Att vi sedan vilade oss lite jag och Eric, pratade med allra käraste mormor i telefonen, fixade, möblerade och städade.

Fikade igen och mös med familjen. Kan det bero på det?


En hel del planer smids och visst är det lite små kul.. hi hi..

Bra dag detta med andra ord!!

RSS 2.0