Första mors dag

Jobbat idag och det gick över förväntan. Ganska mycket att göra men ändå bra flyt på något sätt. Det gör så mycket när gästerna väljer att komma i klungor med andnings pauser i mellan så man hinner med allt viktigt påfyllnads arbete och torkning.

I morgon jobbar jag 11-17 och förhoppningsvis kommer barnvaktandet att funka lika bra även denna gång.

Är så glad och tacksam för alla mina fina vänner som hjälper till. Känner att jag faktiskt blivit ganska duktig just på att be om hjälp. Det är så otroligt viktigt att göra det!

Idag firar jag även min första mors dag. Jag firar även min egna älskade mamma!

Till kvällen blir det en stillsam promenix och lite godis inhandling sen film och sova!

Ha det fint mina vänner!

Märkes underkläder

Måste bara göra ett snabbt tillägg till min blogg i kväll.

Henke och jag fick ju, som tidigare nämnt, var sitt par respektive Björn Borg underkläder. Vände ju trosorna bak och fram första gången och tyckte då att dom var överskattade.

Andra gången, då de satt rätt, satt de kalasbra.

Idag har dom suttit väldigt illa. Jag har fått dragit dom ut ur stjärten så där som man får göra med billiga trosor heela dagen.

Nu när jag skulle lägga mig och skulle lägga dom i tvättkorgen började jag ana oråd och kollade lappen bak. Mina misstankar stämde. Jag  har haft Henke´s kalsonger i storlek Large på mig hela dagen.

Natti natti

Bra dag i Linköping med många bra inköp. Kläder och skor inhandlades till Eric och lite annat smått och gott.

Robinson finalen var katastrof tycker jag så den är egentligen int värd att kommentera.

Kvällen slutade otippat på öltältet. Eller i kanske man ska säga. Nu blir det sängen. Börjar jobba vid 10 i morgon och klockan är egentligen aaalldeles för mycket, Men det ska ändå bli kul att komma iväg och jobba känner jag.

Hur som, god natt alla nära och kära!

System error

Nu sitter vi och intar lite frukost innan vi ska bege oss till Linköping. Ska bli kul att komma iväg en sväng. Va länge sen nu.

Ska kolla efter en del saker, bra att ha stuff.

Idag är jag så trött. Ont i roten har jag också. Tror hjärnsystemet blev överlastat igår = )

Har laddat med panodil och kaffe nu så jag hoppas dagen blir bra!

Hoppas alla har det toppen. Att Sandra och Stefan har det riktigt nice i Stockholm, att Jossa inte är för sliten idag och att Anna och Per får det bra med oss.

Och givetvis önskar jag Er andra en toppendag också!!

Jobbeli jobb

Idag blir det jobb igen. Känner ingen direkt ångest men inte heller någon större lycka över det faktumet. Känslan som grusar detta är oro över hur Eric ska klara hela dagen ifrån mamma och pappa.

Jag vet att det kommer gå bra men han är det mest dyrbara jag har. Jag känner mig inte hel utan honom och jag kan dö av längtan att få ta upp honom för att pussa på honom när han sover för länge = )

Inget konstigt i att jag känner som jag gör.

Laddar just nu med frukost och cigg.

I kväll kommer Ove och Rosse hir för lite korvgrillning. Trevligt!!

Ha en bra dag!

Mer trafik

Det finns vissa sidor som man kan nyttja för att få mer trafik till sin hemsida eller blogg. " Mer trafik " är just en sådan. Jag har det men klickar inte runt på en massa bloggar och får därför inga poäng. Eller besökare rättare sagt, via den sidan. Finns liksom inte tid till det..

Jag vet en blogg jag läser som nyttjar denna plus säkerligen många fler liknande.

Blir så full i skratt då personen sedan skriver i sina inlägg om hur mycket besökare hon har osv när det i själva verket bara är ett fåtal som verkligen läser.

Hajjar Ni? Ser Ni komiken..

Gårdagen

Sitter här med mycket tankar och funderingar. Känner, i vanlig ordning, att jag inte riktigt kan skriva ut här vad jag tänker och tycker i vissa fall. Med hänsyn till mina läsare.

Men å andra sidan är detta min blogg och jag borde inte känna såhär. Jag måste ju få skriva vad jag vill..

Nåja..

Dagen igår blev mycket lyckad. Eric och Tuva satt och tittade på varandra lite grann. Så kul att se hur de små reagerar gentemot varandra.

Vissa var på bättre humör än andra och varför det var så det kan jag bara spekulera i. Tråkigt kan jag dock tycka. Varför komma hit med negativ energi och trumpna miner. Kanske bättre att stanna hemma då. Vad vet jag.

Sen var det väl en födelsedagshälsning som uteblev..

Men, men.. Så är det i bland. Inte min sak egentligen men med tanke på att jag bryr mig och har ett stort hjärta kan jag inte låta bli. Och när man märker besvikelsen så kan jag inte låta bli att göra det till " min sak "

Henke fick en dansmatta som förmodligen kommer nyttjas flitigt. Av, just det, Henke ! ! = )

Det var väl det hela för idag.

Ha en bra kväll

Grattis

Grattis Henrik på födelsedagen! Idag är det din dag.

Grattis

Grattis Carolina på födelsedagen idag! Hoppas dagen blir jätte bra!!

Respekt för äldre..

Tyvärr faller jag, som många andra, inom ramen av folk som irriterar sig på alla pensionärer. De är i vägen i affärerna, blockerar gångarna med sina vagnar och är allmänt sega när de ska betala för sig. Bilkörningen ska vi inte es tala om..

Dock brukar jag va artig och trevlig emot dem, le och nicka lite menande när jag möter dem på promenader.

Vad som är så dumt egentligen är hur man tycker att de tar så god tid på sig. Men å andra sidan var ju inte tempot så högt på den tiden när de var i en annans ålder. Datorer, telefoner, kassa expediering.

De är ju vana vid att allt tog lång tid. Tekniken var ju inte direkt med dom förr.

De fick cykla eller gå om de skulle någonstans.

Inte konstigt egentligen att det är som det är.

Och om man tänker snäppet längre har de ju faktiskt uppnått en sak som alla, eller de flesta, av oss faktiskt också vill uppnå. Och det är ju hög ålder.

Triss

Kollade på Nyhetsmorgon nu precis och det var TRISS skrap.

Kvinnan skrapar och det är val möjligheter på 50, 100, 300 tusen och fem miljoner.

När skrapet är avklarat, det blev en vinst på 50, 000 kr, säger killen som har programmet att " 50, 000 är också pengar ". Snacka underlig kommentar. 50, 000 är väl ändå jävligt mycket pengar. Självklart ska man ju sikta högt och hoppas på storvinsten men " 50, 000 är också pengar "  ? ? ?

Skulle jag få 50, 000 bara genom att skrapa på en pappersbit skulle jag hoppa och skrika av lycka. 50, 000 är väl jävligt mycket pengar. I alla fall i mina mått mätt.

Men å andra sidan är jag ju van vid att kontoutdragen visar på minus..Time will tell..

Har en liten tanke inför en stundande framtid. Vet att det icke kommer att falla i god jord. Hur gör man då? Ska jag anpassa mig och för den skull bortse från vad jag anser värt att prova.


Eller ska jag köra på min känsla?


Jag brukar va ganska duktig på att veta vad jag vill, lita på min känsla och köra på det jag anser är bäst.


I detta fallet är dock allt annorlunda. Jag kommer antagligen såra på vägen och min fråga är, vad spelar det för roll? Man ger och får inget tillbaka. Det går till en viss gräns. Gränsen för vad som är ok överskreds för läänge, länge sen. Och nu, nu sitter jag här och undrar hur jag ska göra.


Ska jag lita på min känsla eller köra på för att bevara lugnet?


Lugnet är dock bara något som kommer att brisera ut i en storm så stor så den kommer att riva mycket i sin väg. Oundvikigt kommer det att nå till den punkten i framtiden så egentligen, med den vetskapen, finns det ju ingen anledning att skjuta det på framtiden..

Only time will tell..


Det blir vad man gör det till..

Idag på morgonen när jag sminkade mig så började jag fundera. Igen..

Jag tänke först att jag helt klart kan förstå att tjejer som fått barn slutar upp att sminka sig. Tiden finns ju inte alls på det sättet längre. Inte när barnen börjar komma upp i ålder och kräver mer tid av en.

Förr hade jag inga direkt högre planer om de fruns som slutat bry sig om sin kropp. Gravid kilona satt kvar med rejäl moms ÅR efter förlossningarna var avklarade. Bleka, glåmiga och  trötta kvinnor utan smink.

Jag ansåg att bara för att man skaffat barn behövde man ju inte sluta bry sig om hur man ser ut.

Vad jag nu insett är att har du två kanske tre barn, då finns liksom inte tiden. I dessa kvinnor bor nog tyvärr längtan efter en lugn morgon med mascarakletande, ögonskugga och hela fadderlullan i högsta hugg utan att behöva riskera att barnen ska börja skrika och då får gå runt med ett målat och ett omålat öga = )

Tänker även på de människor som i sin ungdom drar på sådär extra mycket smink ni vet. Överkonsumerar, vissa smaklöst vissa smakfullt. Tänk på dom stackarna. Vad händer med dom. De kanske behöver flera timmar för att få på sin " mask " för att kunna visa sig ute.

Jag är glad att min sminkning inte består av mer än ett par drag med mascaran i det läget! För mascaran, den släpper jag inte ifrån mig i första taget.

Hemska tanke . . .

Jag är en person som funderar mycket. Jag tänker och tänker och det är inget konstigt i det. Det har alltid varit så. Med åren har jag sedan blivit bättre och bättre på att även få ur mig mina tankar så till den grad att det inte skrämmer mig att ha en åsikt. Jag står oftast för vad jag säger och räds inte att ta en konflikt.

Hur som helst..

När det kommer till det här med rökning kan jag bli så jävla förbannad. Tänkade och tyckande till trots kan jag dock inte påstå att jag är så insatt i politiska frågor MEN jag tror nog att jag har ganska så rätt i min tanke gång.

Det hela startade igår på jobbet då vi efter en mycket mycket tuff dag äntligen skulle få ta lite " rast ". Vi har ju betald rast så det innebär ju att man inte direkt sätter sig ute i godan ro och bara njuter utan man kastar i sig något på stört och sen är man tillbaka så att säga.

Jag är sån att jag prioriterar att röka. Äta hinns med vid ett annat tillfälle. Sätta sig är heller inte att tänka på då man bara blir trött och däven och det blir svårare att komma tillbaka igen.

En del saker hände som startade denna tankeverksamhet och här sitter jag nu med en fudering.

ALLA som ALDRIG rökt är experter på området om att sluta. Testa det, testa det.. Fine, jag kan också läsa i broschyrer om saker jag inte vet ett jävla dugg om. MEN att göra liknelser med sug efter godis, bakelser, kakor.. Ja, ni fattar.

Nikotin ÄR som sagt mer beroende framkallande än hasch. Hasch är inte direkt lagligt. Nikotinet ÄR så pass lagrat i kroppen att har du en gång varit vanerökare känner kroppen igen giftet direkt och suger upp det som en svamp och du åker dit igen. Efter ett par ciggaretter,

Jag höll uppe nästan i 9 månader och tre dagar efter jag börjat igen känns det som jag aldrig slutat.

Det jag vill komma till är att många är så snabba med att trycka undan oss rökare, vissa arbetsplatser är man inte välkommen på. Vi blir förpassade till snålblåsiga hörn långt från arbetsplatsen och självklart köper jag detta. Jag vill ju inte förpesta min tillvaro, det räcker med att jag utsätter min egen kropp.

MEN det som irriterar mig då är just det faktum att folket röstat fram Moderaterna att leda och styra vårt land. Deras val löfte i stort är ju att sänka våra skatter. För ingen vill ju betala skatt verkar det som. ( jag anser dock att det är en ganska bra grej men det hör inte hit )

Alltså är folk så jävla rädda för att lägga ett par extra kronor mer i skatt från sin egna lön, rökare som icke rökare. Men tänk då, alla ni som inte röker men klagar på oss som gör det, vilka sköna slantar vi drar in till staten med hjälp av all extra skatt på nikotinet som säljs i vårt avlånga land. Utan oss rökare, som villigt betalar nästan 50 spänn per paket, skulle er skatt vara ÄNNU högre. Hemska tanke.

Sug på den ! ! !

Vimmerby har varit i krig inatt

Somnade som sagt alldeles för sent igår. Att dessutom se ett Desperate Housewives avsnitt innan sovdags var kanske inte såå smart. Men, men gjort är gjort.

Drömde så fruktansvärt hemskt i natt. Antar det berodde på nattens brand. En del av det var nog dessutom min känsla över att lämna Eric med andra och inte själv vara närvarande. Inte för att jag misstror någon på något sätt utan just bara för att jag inte är där. Typ..

Hur som helst, i stora drag blev det krig i vimmerby stad. Ingenting såg ut som det gör i verkligheten men vi var här och det var helt crazy. Soldater överallt och ingen visste egentligen riktigt varför Vimmerby blivit drabbad.

Vi fick fly till en stor lokal och där skulle vi gömma oss. Förstod ganska snart att vi där egentligen bara väntade på vårt avslut. Det var oklart vilka som var på vår sida och inte då en del verkat ha konspirerat med fienden så att säga.

Vi hörde på omvägar hur en del blev serverade mat och vatten som var förgiftade så till den grad att folk dog som flugor efter att ha ätit.

I en annan lokal hade de sprutat in giftig gas i ventilation systemet.

Ja, ni förstår på ett ungefär att det var hemskt.

Mitt i detta kan jag ärligt säga att den enda jag brydde mig om skulle överleva var Eric. Han var sådär super gullig hela tiden som bara han kan vara. Satt tyst och lekte för sig själv och tätt intill mig, smått oroad, under tiden med lite mer tumult.

Det enda jag tänkte var hur jag skulle få honom i säkerhet.

Nu, när jag tänker tillbaka på min dröm vandrar mina tankar även iväg till alla dessa människor som faktiskt blir drabbade av detta. Som lever i misär utan mat och vatten. Inte vetande och just denna dag är deras sista i livet. Skräcken över att deras barn ska utsättas för något.

Skräcken över att barnen ska bli lämnade ensamma kvar och att man då inte längre kan skydda dom.

Sen kväll

Nu är det snart sängdags. Alldeles för sent egentligen men vi blev lite... distraherade på hemvägen.

Det har varit en rejäl lägenhets brand i kväll och som så många andra nyfikna vimmerbybor stod jag där i klungan. Tänker att det är för jävligt vd folk är nyfikna. Jag står ju där själv så jag är absolut inte bättre själv. På något vis.

Lider med alla dom som blivit drabbade.

Laddar inför jobbet

Sitter och laddar inför jobbet nu. En kopp kaffe bredvid mig och Eric tittandes på mig. Vi gö pruttljud till varandra. Kommunikation på hög nivå = )

Idag blir det att jobba 11:30 - 15. Alternativt till 17 beroende på.

Det var väl det hela tror jag!

Ha en bra dag mina vänner!

Rebecca ska sova nu = )

Märkligt kan jag tycka när folk skriver om sig själv i tredje person. Eller vad blir det ?

Exempelvis " Rebecca har jobbat idag " Rebecca ska sova nu "

Varför gör man så? Känner man sig så jävla " stor " så man ska göra så? Har man fler personligheter och måste hålla i sär dem?

Varför?

Tycker det är så jäkla konstigt.

Men sen är jag ju lite avig och tvär = )

Bla ha bla ha

Nyss hemkommen från härlig kvällspromenad. Sitter lite vid datorn och kollar läget, läser lite bloggar och uppdaterar mig på vad andra fixat och donat med idag.

Har ju som sagt jobbat och börjar nu känna av tröttheten. Det är inte många timmar jag varit där men ändå sätter det sina spår. Det är ju ganska högt tempo plus att man inte har någon direkt rast.

Blir eventuellt att jobba 11-17 i morgon. Har erbjudit Carina så får vi se hur hon väljer att göra.

Idag har så många jag känner varit och handlat. Glass och mat och sedan avnjutit det i den härliga ute serveringen. Som jag kan sakna att göra just så när jag jobbar. Det blir ju dock inte att man gör det när man sen väl är ledig.

Hur som helst, detta var en liten kvällsuppdatering. Inget direkt intressant eller omvälvande för världen.

Bara en liten kvällsnerprintad bla ha bla ha historia!

Hoppas Ni haft en super bra dag!

Kärlek

Återigen ett avklarat arbetspass bakom mig. Gick helt okey tycker jag!

Tycker att det är en sån cool känsla man har nu. Hur längtan efter sitt barn kan va så stark att man inte känner sig hel när man inte är tillsammans.

Jag har upplevt kärlek i mitt liv. På många sätt.

Detta är dock gränslöst, villkorslöst och helt j**a underbart!

Lite kvälls gnäll = )

Ingen har väl någonsin sagt att det är lätt att vara förälder. Inte många tror väl på fullaste allvar att allt är guld och gröna skogar. Visst är små barn underbart vackra, söta och mysiga men det är ju inte bara den delen.

Olika faser, ty känsligheter, tänderna.. Ja det är mycket som kan " ställa till det " och vända upp och ner på en annars ganska behaglig tillvaro.

Vi har varit bortskämda med en son som har nöjt sig med att långa stunder ligga för sig själv och fnula med sina leksaker, kollat tv och bara varit.

Nu, sen i måndags, är den gulliga killen som bortblåst. Han ska ha uppmärksamhet och lek hela tiden, gråter så fort han blir lämnad ensammen och vägrar att sova. Så till den grad att han idag för första gången somnade så fort sista tuggan av lunchen var nersvald.

Detta är inte lätt. Jag är fullt medveten om att många, många har det såhär ganska så snart efter hemkomsten från BB. Jag vet att massa barn har problem med kolik och annat. Jag vet, jag vet..

Men att bli " drabbad " av detta nu, när man är så van vid de inkörda rutinerna, saker som annars funkar prima, ja då är det inte lätt att va förälder. Eller inte lätt att vara en BRA förälder.

Jag känner mig ju inte helt återställd från skiten jag var i för endast ett par månader sedan och när det då blir såhär får man lätt en känsla av total uppgivenhet. Jag vet ju inte vad det är. Har han ont ? Är det tänderna ? Ska det fortsätta såhär länge till ?

Frågetecknen stackar upp sig som små orosmoln på min annars ganska vackra och fina himmel..

Antagligen är det de små bissingarna som ställer till det och vi får bara härda ut, köpa en bärsele och göra det bästa av situationen. Inget annat att göra.

Blir dock så glad och stolt över mig själv att jag ändå, trots mycket bärande som frestar på kroppen och all hysterisk gråt, ända kan titta på honom och tycka att han är det vackraste jag någonsin vilat mina ögon på. Sniffa honom på huvudet och känna hur hans doft sakta sjunker in och värmer mitt hjärta.

Trots att denna vecka varit mycket tuff vet jag att jag älskar honom, att jag ÄR en bra förälder och att jag gör så gott jag kan! Och det är en mycket härlig känsla. För att omnämna något positivt i detta annars ganska så gnälliga inlägg = )

Tack också till alla Ni som finns för mig och för oss, som avlastar, tröstar och bara är helt enkelt!

Plötsligt händer det!

Ansökte om föräldrapenning för kommande månad och kom då ihåg att det snart är dags att betala räkningarna. Fy så tråkigt.

Men tyvärr är det en nödvändig sak här i livet. Allt kostar, allt har ett pris. I stort sett.

I ärlighetens namn har jag inte ens öppnat räkningskuverten. Man blir bara deprimerad av det. Man jobbar och sliter och sen när räkningarna är betalda finns det liksom inte ett öre kvar att ha kul för ändå. Inte alltför ofta iaf.

Så.. I morgon, eller kanske dagen efter, ska jag sätta mig ner och öppna dessa trevliga kuvert, räkna ihop och sen skicka. Efter ett par dagar är kontot tömt och förhoppningsvis var det en bra månad så det finns någon sur krona kvar.

Vi behöver ju ha en ny sittvagn, en ny bilstol till Eric, eventuellt en lekhage ( vi har pratat om det iaf ) dop present till Tuva på lördag, Henke fyller år.. Ja, listan kan göras lång.

Kanske skulle köpa mig en lott och hoppas på storvinst. Spelar man kan man ju inte vinna och som dom säger...

Plötsligt händer det!!

Oidentifierat objekt!

Vissa dagar börjar inte lika bra som andra. Och det är väl egentligen inget konstigt i det. Man kan inte räkna med att allt bara ska gå som på räls.

Nu efter en cigg och en kopp kaffe ska ju återberätta om min morgon. Jag kan faktiskt se komiken i händelserna nu.

Vaknade 6:19 av att Henke smög ! ? ! ut ur sovrummet, Jag övervägde i ett kort ögonblick att försöka somna om men insåg snart att jag bara skulle bli mer trött av att sova lite till så jag travade upp.

Va lite kylig, minst sagt, mot Henke. Inget extremt, bara inte så chatty så att säga.

Gick ner för att göra min smörgås och ser direkt hur något " objekt " ligger på golvet med tillhörande " spår " på 2,5 meter en bit ifrån. Ååhhh...

Insåg ju direkt att detta va ingen kattspya, detta var något som kommer från andra hållet.

Går på med Ajax, tar " objektet " till soporna och börjar avlägsna " avfartsspåret " bara för att inse att soppåsen var mer än ÖVERFULL igår och det inte var smidigt att slänga pappret i påsen utan att direkt bli drabbad av innehållet så att säga. Klarade det dock med nöd och näppe, bytte soppåse och fortsatte avlägsnandet.

Visst, det gick hur bra som helst. Och tur var väl att JAG gick ner först. Henke hade nog trampat på " objektet " och gnott omkring det i hela huset då han kanska inte tittar på golvet som jag gör.

Nu är det avklarat hur som helst.

Nu ska jag mjukstarta min dag till dess att Eric känner att han vill ta morgon!

Ha en bra dag mina vänner!

Liggvagnens tid är förbi..

Nu har vi precis varit ute och gått en härlig kvällspromenad. Vädret blev toppen och i goda vänners lag traskade vi iväg.

Eric var INTE sugen på att ligga i vagnen och ha tråkigt. Han spenderade större delen på mage eller på alla fyra. Tokiga unge..

Så nu MÅSTE vi bara ha tag i en sittvagn som han får plats i. Såhär kan man inte ha det. Man vågar ju inte låta någon annan gå ut och gå med honom när man inte är med när det är såhär. Inte för att jag inte litar på andra utan just för att jag blir så orolig att han i ett oövervakat ögonblick ska trilla ur.

För när det väl händer så händer det ju på ett ögonblicks verk.

Eric´s första namnsdag idag!

Oj, oj, oj... Vad jag blivit dålig på att uppdatera min blogg. Så är det i bland. Nu, som vanligt, när jag väl sätter mig vet jag inte vad jag ska skriva ändå.

Hur som helst hade vi en bra dag igår. Mormor och morfar var här och gratulerade mig och Eric. Eric firar sin första namnsdag idag så GRATTIS ÄLSKLING!!

Idag har jag jobbat hela 2 timmar mellan 9-11. Skulle gå bredvid på en öppning så jag har jyffsat koll på det hela. Det gick bra och det var ju inte direkt slitsamt. Två personer på ett jobb man annars gör ensam = )

Nu väntar jag på att gullungen ska bli eftermiddags trött och vilja vila sig lite med sin mamma!

Icke att föglömma är en tredje tand på väg. Man ser det lilla grynet och det gnsslar riktigt läskigt när han gnor med tänderna emot varandra!

Stort GRATTIS till Carolina och Ola som fått en liten Neo!!

Ha en bra dag mina vänner!

Morgon trött..

Vaknade 8:10 och kollade mot Eric´s säng. Han sov fortfarande som en liten prins. Han är ju en prins så det är ju inte så konstigt i och för sig.

Jag låg och funderade över hur fruktansvärt hårt jag sovit. Är inte ofta men nu denna vecka har faktiskt sömnen kommit tillbaka till mig. Nacken värker inte på det sättet den tidigare gjort, jag kan nog koppla av på ett annat sätt och sen är det väl det faktum att jag hela veckan gått upp mellan 7 - 8 innan sonen för att hinna njuta min morgon.

Hur som helst..

Vi skulle kolla Supernatural igår innan läggdags, var ju ganska sent som det var. Klockan blev run 00:00 tror jag. Henke somnade ganska omgående och jag började kolla på Djävulens Advokat som gick på TV.

Så bra film. Älskar ju Keanu och Charlize Theron så..

Klockan var typ 1:20 när jag stängde av och faktiskt insåg att det var en dag idag också.

Så nu när jag vet hur lite jag sovit känner jag mig helt plötsligt lite morgontrött = )

Nåja..

Det ordnar sig nog.

Irriterar mig på ett scenario som inte ens inträffat en. Det kommer det dock att göra så jag förbereder mig.. hi hi.. Det är jag i ett nötskal det!

Ha en bra dag alla mina vänner!

Du skulle gått medans du hade chansen..

Jag har en liten fredags fundering. Eller fundering och fundering.. Tror det är mer som en teori.

Katy Perry har ju varit aktuell ett tag med låten I kissed a girl. Nu senast går Hot and cold varm på samtiliga radio stationer. Inget konstigt i det. Radio har en tendens att spela sönder låtar fullkomligt.

Jag har aldrig varit något fan av Katy eller hennes musik. Har väl visserligen inte heller gett henne en chans.

Som inbiten text analyserare kan jag inte undgå att helt upptas av en sak som har med dessa två låtar att göra.

Katy verkar va en cool tjej som vill pröva på både det ena det andra. Står lite förföriskt och liksom hysch hyschar om att hon faktiskt kysst en tjej, och hon gillade det. So.. Smaken är som baken och en del gillar sött och en del salt liksom. Inga konstigheter där..

Men sen.. Två månader senare står hon vid altaret, irriterad över sin ombytliga karl som ena dan är varm ena dan är kall. Det svänger liksom och hon tror han har någon form av bi polar sjukdom. Om jag inte missminner mig är detta en form av schizofreni.

Hur som helst..

Jag är helt på killens sida. Inte undra på att han tvekar att gifta sig med ett fruns som, så fort hon fått i sig lite för mycket på en fest, måste pröva sina vingar och hångla upp lite tjejer.

Jag menar, hon säger ju det själv.. Hon gillade det.

Jag tycker han skulle vänt vid altaret. Gått därifrån medans han hade chansen!! Vem vet, en vacker dag kanske hon vill ha mer av det där härliga körsbärs lypsylet så det är han som blir lämnad.

Illa.. Mycket illa..

Jag röker..

Här kommer den då.. Det stora erkännandet. Trots att jag inte på något sätt mörkat eller hemlighållt faktumet.

Jag har börjat röka igen. Inte börrt, inte börjt utan börjat.

Jag kan ärligt säga att det är ett av de bästa besluten i mitt liv. Det låter inte klokt och för någon som aldrig haft ett nikotinberoende är det helt uppåt väggarna men för er som vet vad det innebär tror jag nog förståelsen finns.

Sommaren började krypa på med utomhus fikor och trevligt umgänge och det var något som saknades. Humöret var, och har varit, uselt sen 9 månader tillbaka. Inget tålamod, inte pallat att prata i telefonen utan att va sur då jag ju ville röka under tiden.

Att röka är ett mycket kraftfullt begär. Begäret är större än för hasch och hasch är inget du köper på ok. Det säger väl inte lite.

Hur som helst, det är dyrt och jag är medveten om riskerna men nu är jag som en helt annan person.

Förhoppningsvis klarar jag att hålla det till endast sommar rökning. Men som sagt, vi får se. Det har ju spekulerats i om inte mitt rök stopp till viss del kunde va anledning till min deppression, Om det nu va så så finns det ju preparat som jag är villig att testa vid nästa stopp.

De vredesutbrott jag fått under våren, till 100 % pga uteblivet nikotin i mina ådror, är nog inte speciellt häslosamma heller. Kan tänka mig att vid varje utbrott jag fått har det frestat på hjärtat som om jag rökt 10 ciggaretter och detta är ingen överdrift. Fråga Henke får ni se vad jag egentligen är kapabel till..

Hur som, jag tänker inte bortförklara mig, må dåligt eller känna mig smutsig för att jag valt detta. Jag har tagit ett beslut som jag är nöjd med. JAG MÅR BRA !

Har dock inte skrivit om detta här av vissa anledningar. De som står mig nära vet varför och de som inte visst... ja, ni vet nu helt enkelt.

Så, då var det avklarat.

Nu ska jag börja dagen med en härligt rykande varm kopp kaffe och en ciggarett här utanför.

Ha en bra dag mina vänner.

Update

Har varit lite dåligt på blogg fronten så nu tänkte jag sätta mig ner och skriva ihop ett inlägg. Vad händer? Inspirationen till det flyger all världens väg.

Vaknade 6:30 ! idag och kände inte någon större anledning att somna om. Eric sover och nu har jag MIN tid till att vakna i lugn och ro, dricka mitt kaffe och bara va. Mycket skönt.

Vi har beslutat, då jag har namnsdag på söndag och Eric på måndag, att slå ihop dessa två för en gemenam firning på söndagen. Så är det någon som vill gratulera någon av oss eller båda görs det alltså på söndagen.

Mormor och morfar kommer in och lagar lite mat tidigt på dagen och sen blir det fika. Trevligt!

Vädret är inte sådär super toppen idag tyvärr. Men det är ju inte hela världen. Känner väl att det inte spelar någon roll bara regnet håller sig borta. Är dock rädd för att det kommer ett par skurar under dagen.

Det var väl det hela,

Ha en toppen dag!

Eftermiddags vila

Nu verkar det som att lill plutten somnat så nu ska jag slö kolla på Cityakuten och försöka slumra lite jag också.

Inte helt som det var tänkt..

Dagen blev inte riktigt så som planerat. Har hunnit med massor, t om sovit en stund, men som sagt..

Arla morgonstund!

Sitter här och inväntar lite fika besök. Ska bli trevligt!

Eric börjar bli lite gnällig nu så jag borde inte sitta här och slappa.

Har fått en hel del gjort på morgonen vilket känns bra. Eric väckte mig vid 7 för han hade snurrat runt på mage och ville väl inte ligga så och sova. Vände honom tillbaka och han somnade om som en liten prins. Själv gick jag upp och fixade min frukost och en massa andra bestyr. Bytte sanden i katternas lådor, dammsög av nere.. Jo, en hel del små plock hans också med.

Skönt att känna att man får lite gjort!

Ledig = städdag

Vaknade av att sonen var vaken och lekte i sin säng i morse vid 7:30. Kände mig utvilad och döm om min förvåning när jag märkte att kroppen inte längre värkte så jättemycket. Fullkomligt flög ner för trapporna utan att egentligen först reagera. Så skönt!

Idag ska jag försöka koppla av och unna mig att inte egentligen göra någonting.

Tyvärr kommer kah nog ta tag i dammsugning upp och nere, all tvätt och en massa annat plock. Men det är ju som avkoppling för mig. Terapi..

Jag mår bra när mitt hem är städat helt enkelt!

Jobb helg avklarad!

Nu har jag avklarat mina timmar på Cityköket för denna helg. Blev ju inte riktigt som planerat men nu såhär i efterhand så känns det faktiskt jätte bra. Är dock trött som f*n och undrar hur jag ska klara av sommaren. Men i om att jag har ett par pass i Maj så hinner jag väl förhoppningsvis vänja mig. Innan det blir riktigt jobbigt.

En sak som dock är mycket säker är att vissa saker tyvärr aldrig ändras. 1,5 år senare är det fortfarande samma visa.

I kväll blir det Desperate Housewives och ett glas vatten med tillhörande två panodil. nacken tar knäcken på mig. Hoppas och ber till gudarna om att Eric inte vill bli mycket bärd i morgon. För det pallar nog inte jag!

Tänker mycket just nu. Vill komma närmare. Mycket närmare. Blir tokig av tanken.

* * * * *

Det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann

Sibylla äger = )

Pust och stonk..

Sitter här och varvar ner efter ett arbetspass. 17-23 var länge sen jag jobbade och det känns i min kropp kan jag säga. Har sån grym träningsvärk också sen i onsdags så det är helt sanslöst. Fy fan.. Men det var helt klart värt det.

Stinker som sop påsen på cityköket nu så jag ska ta ett ar mackor och sen marsch in i duschen.

Hoppas, hoppas, hoppas att Eric kan tänka sig en härlig sovmorgon till typ 9:00 tiden i morgon. Men det är nog att hoppas på för mycket.

Har inte fått pussa honom godnatt för första gången sen han föddes och det känns i mitt hjärta kan jag säga. Men det är en sån härlig känsla kan jag lova! Älskar dig min lilla pojk. Utan dig känner jag mig inte hel!

Arbeta !

Den här dagen blev inte riktigt som jag från början tänkt mig.

Fick ett sms på morgon kvisten med frågan om jag kunde jobba ikväll. Stänga alltså. Det var ju som sagt ett tag sen jag jobbade, förutom de två " upplärningsdagarna " jag haft. Men det ska nog gå bra. Det mesta sitter väl kvar i kontoret om jag bara tänker till lite.

Glömmer jag något är ju liksom inte det heela världen.

Så Sibylla - here I come !

 

Sovmorgon ?

Visst är det helt otroligt hur saker och ting förändras?!

Innan vi fick barn kunde jag bestämma mig för att dagen efter skulle jag sova till 11. Vaknade jag innan dess kunda jag va sur och tvär hela dagen.

Jag har visserligen inte varit en människa som sovit länge på flera år men ändå. Ni förstår tanken ?

Nu är jag jätte glad för en sov morgon till 8. Om jag bara visste att jag varje dag fick sova till 8 liksom. Att jag inte behövde gå upp tidigare om jag inte själv behövde.

Tänk vad livet har förändrats. Mycket till det positiva och mycket som man liksom inte kan göra något åt = )

Ha en bra dag mina vänner!

Trött

Var en mycket trevlig dag igår med umgäng med arbetskamraterna.

Laser game... dome... what ever va jätte kul men fy fan va sliten jag är idag.

Längtar till eftermiddagen och hoppas hoppas på att sonen ska vilja vila lite med mig!

Iväg..

Idag blir det oskarhamn med jobbet hela dagen! Ska bli kul att träffa alla igen.

Henke ska va hemma och va pappa ledig och självklart kommer det gå bra. Varför skulle det inte göra det? Kan dock inte låta bli att oroa mig. Eller rättare sagt, jag oroar mig omedvetet.

Så..

Dags att göra sig i ordning och pussa sonen hej då!


Glader

Tänk vad lite det behövs för att få en på bra humör.


Irritation på eftermiddags kvisten

Jag kan bli så arg och upprörd.

Jag har tagit mig genom en period i mitt liv som jag faktiskt inte önskar en endaste levande människa. Jag har mått så dåligt att livet i sig inte kunde motivera mig till att leva mitt.

Jag har förlorat en del människor på vägen. Vissa av dem vill jag försöka återknyta med då jag faktiskt saknar dom. Mycket.

Vissa personer, personer som faktiskt varit väl införstådda med hur situationen sett ut som ändå inte har förståelse skulle jag vilja sparka i arslet och be dra åt helvete. En del funkar det att göra så med, en del inte.

Nu var det inte meningen att detta skulle bli ett själv vältrande tycka synd om mig inlägg. Det var meningen att det skulle va ett inlägg där jag skriver av mig om ännu ett irritationsobjekt. Sådär kryptiskt ni vet = )

Jag kan irritera mig på det faktum att jag och Henke varit i varenda vrå och försökt få tag i pengar då vi båda var hemma. Socialen nekade oss t om då vi hade det för gott ställt trots att det saknades typ 8,000 kr för att ens kunna betala räkningarna. Hur nu detta kan va möjligt, det kan endast dom svara på.

Hur som helst, jag har kämpat mig tillbaka till min 100% mammaledighet, för jag VILL faktiskt va hemma själv och att allt ska fungera. Jag har t om arbetat ett par gånger och kommer så fortsätta nu under sommaren.

Henke jobbar och sliter hårt på Polyform för att få in sin del av lönen varje månad och det räcker liksom ändå inte till helt.

Men vi kämpar på. Man vill ju liksom stå på egna ben och kunna klara av sin tillvaro. Eller hur?

Tyvärr funkar inte alla så. En del lägger sig ner och ger upp omedelbart så fort livet och alla måsten kommer upp till ytan och blir för uppenbara.

När det går upp för vissa personer att hus och hem inte liksom är huvudsakliga arbetsuppgiften i livet. Det är självklart en viktig del men det klarar " vi andra " av trots att vi jobbar för att få in pengar för att ha mat på bordet varje dag, kunna köpa blöjor och kläder till sig själv och framför allt sitt barn.

För vissa är det så bekvämt att få pengarna serverade utan att anstränga sig.

Jag kan tycka att det låter helt underbart att va avlönad utan att just egentligen inte behöva göra ett jävla skit. Lat och bekväm det är jag trots att jag sällan sitter på min röv många minuter på en dag.

Det skulle kanske kännas ok en stund men sen skulle jag faktiskt dra öronen åt mig och fundera. Fundera en stund över var dessa pengar jag nyttjar egentligen kommer från och vad jag egentligen gör för att förtjäna dom.

Att leva för " lånta " pengar skulle för mig inte kännas så bra. Jag skulle rannsaka mig själv och känna att det kan nog finnas andra som är mer i behov av detta än mig. Skattebetalarna, vars lön till STOR del går till just dessa människor som lever livet och inte bidrar, kanske inte tycker att det är så kul. I det långa loppet.

Självklart har alla rätten att må dåligt, det har inte jag ensamrätt på. Jag har heller inte beslutande rätten på min sida om vem, vad och hur saker och ting ska skötas.

Jag önskar bara att vissa människor kunde se över sitt eget och komma fram till ett och annat!

DET är vad jag anser!


Try to provoke me, it´s not that hard = )

I bland blir jag så provocerad. Det är en härlig känsla faktiskt. Att irritera sig på folk.

Uppenbarligen är det många som tycker som jag då just denna blogg kommit högt upp på blogg toppen.

Så underbart bimbo aktig tjej detta. Dissar snygga Laila Bagge och tycker att hon bör chilla med botoxen då hon själv är så jävla pumpad med både det ena och det andra. Inte ens hårfärgen är äkta på bruttan.

Nyligen fyllda arton sitter hon och skriver om att hon stör sig på mammor på stan som tar upp viktig plats på trottoaren, på ammande mammor och tjejer som fött barn och förlorat sin midja.

Ingenting varar för evigt lilla stumpan. Njut din naiva blonderade nagelförlängda ungdom så länge den varar.

Kryptiskt

Ens blogg är ju självklart ett ställe där du ( som " äger den " ) skriver vad du känner för. Är man arg och ledsen präglas bloggen ofta av detta och likaså om man är vid gott mod och uppåt.

Kanske har man testat någon produkt man vill puffa för eller så. Ni hänger med va?

Jag anser dock att jag kanske inte ska skriva ut exakt om familjära händelser och så. Eller med namn riktat till någon specifik så det blir elakt.

Vissa saker är liksom föör privata eller kanske det skulle såra så mycket om man skrev så jag känner att det är bättre att helt låta bli. Till dessa saker passar en stängd blogg eller en sån man hade på den gamla goda tiden med hänglås på.

Hur som helst, det som händer i detta läge är att man i stället skriver kryptiskt om saker och ting. Man snuddar liksom vid något ,men bara tillräckligt för att du egentligen själv ska förstå vad du menar.

Själva tanken och ideén med detta är ju dessutom att inte låta det vara föör uppenbart för man vill ändå inte att personen det handlar om ska fatta att det är den det handlar om. Eller så vill man det, personen ifrågasätter och du säger man att - " nej nej nej, det var om ***** "

Jag säger ingenting om det så för jag skriver kryptiskt i bland själv men jag kan egentligen inte förstå varför man gör det. Samtidigt som jag visst gör det för man vågar liksom inte helt stå för det man tycker då ju.

Ha ha..

Det var en liten måndagsfundering. Blir en hel del funderingar när man försöker slå bort nikotinbegäret som fullkomligt överröstar ALLT i hjärnkontoret, försöker åtminstonne!

Ha en fin dag!

Drömma får man

Men åh..

Hade ju en del att skriva men sen bara tappade jag inspirationen.

Ska lägga mig nu och drömma om * * * * *


F******

Det suger.


Eftermiddag

I bland kan det faktiskt va skönt med lite terapi snack. Hade dock kunnat prata läänge till men vi får fortsätta en annan gång = )

Nu sover sonen sött med båda benen utanför spjälorna i sängen.Jag ska krypa ner och mysa och kolla lite tv. Är sjukt trött idag.

I kväll blir det grillning, Robinson och en sväng kanske.

Hur länge orkar man ? ? ?

Jag har varit rökfri i snart 9 månader. I 9 månader har jag avstått från någonting som jag egentligen vill göra. Jag vill så mycket så om jag tillåter mig själv att känna efter vill jag bara lägga mig ner och dra täcket över huvudet och gråta över mina förlorade " vänner "

Varför kämpar jag då? Riskerna är stora för sjukdom och så vidare när man röker, man luktar illa, det kostar MASSA pengar. Kroppen mår inte bra av det helt enkelt. Inte min omgivning heller då passiv rökning är farligt också.

Men om jag inte mår bra av att LÅTA BLI då? Jag är ett monster med vredesutbrott som gör mig helt färdigt efteråt. Jag orkar INTE kämpa emot mer.

Jag vet att mitt humör blir mycket mer " plant " av att röka. Alla dessa aggressioner får helt plötsligt en anledning att låta bli att titta fram med nikotin i kroppen. Antar det är ett fenomen i sig. Man blir ju liite avtrubbad i hjärnan av rökningen i sig.

Visst, jag vill inte stinka ask kopp inför mitt barn. Men frågan är - vill jag va en mamma UTAN tålamod som skriker och bråkar?

Jag har ALLTID förespråkat en lugn hem miljö utan skrik och bråk. Jag vill att Eric ska växa upp trygg med vetskapen om att mamma kan bli arg men inte " otäckt arg " Förstår Ni?

Jag är dessutom otrevlig mot min omgivning plus alla mina nära och kära och jag ställer mig frågan - hur mycket är det värt egentligen? Hur länge till ska jag utsätta mig för denna tortyr som skapar dåligt mående för mig och min familj?

Drömmer

Nu ska jag lägga mig och drömma söta drömmar.


Solbränna

Härlig dag ute i solen hos morfar! Har njutit av att faktiskt inte göra någonting. Mer än bränna mig i solen förstås.. Typiskt..

Nu på kvällskanten har vi gått en skön promenad!

RSS 2.0