Chips och cola mys innan sängdags

Då har denna dag snart lidit mot sitt slut.

Har klarat av en hel del timmar på jobbet, myst med min älskade son och ätit god middag. Har kört en tvätt som ska hängas upp sen ska jag lägga mig och kolla lite på TV innan jag ska sova. Ska lyxa till det med lite chips och cola.

Hoppas Ni haft en bra dag!Lite ditt och datt

Hamnade här en snabb sväng innan jag ska städa det sista. Vi åkte ju som sagt till farmor och fikade på förmiddagen innan städningen var helt färdig. Men då har jag ju något roligt att se fram emot ; )

I kväll blir det Idol mys och en ganska tidig kväll i säng för mig. Jag jobbar ju i morgon och har ingen aning om när jag kan tänkas sluta så det är bäst att ladda ordentligt.

Helgerna är inte lika njutbara när man jobbar. Om jag kunde känna av på lönen att jag faktiskt offrar tid från min familj skulle det bara va tråkigt. Nu känns det mycket onödigt. Att stå där och se artig och glad ut för inte ens 20 kronor extra i timmen en lördag och söndag, det är inte fair. Men, men.. Man får va glad att man har ett jobb. Men liite måste man få klaga!

Nu ska jag ta tag i städningen sen blir det som sagt Idol mys. Har ingen aning om vilka låtar de ska framföra i kväll så det får bli en surprise!

Trevlig kväll!

Vår dag

Kvällen på jobbet igår gick bra. Men det var en hel del att göra. Tiden går fort och man kommer upp i varv. Sen har man ju svårt att varva ner och somna när man kommer hem. Men det är rätt skönt att ligga och kolla TV:n också för den delen.

Dagen idag började när Eric vaknade vi 6:50. Jag var trött som en.. Jag var trött så in i helvete tror jag bäst man uttrycker det.

Nu har frukosten landat och även Eric har fått sig lite till livs. Han kanske väljer att somna om en sväng och då får städningen vänta. Är han vaken nu sätter städningen i gång. Ska även byta sängkläder och handla under dagen.

Hoppas även på en fika hos Farmor.

Det var lite om vår dag.

Hoppas ni får en bra dag mina vänner!

Bäst just nu:

Pink med I don´t believe you

Inget kul alls..

Jag har hamnat i en situation där jag vet lite för mycket i en viss fråga. Och det är inget jag tycker om. Den allmäna åsikten verkar vara något som tas för givet. Jag är dock sån som person att jag kan ändra mig.

Jag dömmer väldigt fort vad gäller människor. Jag vet inte om det beror på att jag är för kritisk i min granskning eller vad det kan vara.

Men när man väl lärt känna personen så ökar förståelsen och då  är jag inte sämre än att jag kan ändra uppfattning. Och det står jag för. Alla har liksom rätt till en andra chans och varför låta ett missvisande första intryck bestå när man märker skillnad?

Och varför inte tillåta sig själv att ändra uppfattning? Alla gör ju fel, även jag.

Tyvärr tror jag dock många är, som jag, för snabba att dömma. Skillnaden är ju då att jag kanske ger det ett försök till, eller att jag låter mig själv känna efter och ändra min uppfattning.

Detta känns absolut inte bra. I vanlig ordning kan jag ju inte skriva här vad detta handlar om. Men det är mycket tråkigt - hur som helst!

Hoppas dagen blir bra mina vänner!

Vacker dag

Vaknat till en härligt vacker höstdag idag. Solen skiner och luften är kall och klar.

Om tid finns ska jag ta med sonen ut på en liten tur. Har letat rätt på åkpåsen till vagnen så nu kan han sitta varmt och skönt. Det var så härligt häromdagen när farmor och jag och Eric var ute och gick. Atlas var ju också med såklart! Det gav liksom mersmak.

Ikväll ska jag jobba. Innan dess väntar en hel del måsten. Ska handla och fixa, betala räkningar och lite smått och gott. Fick ju inte alls så mycket lön som jag räknat med och föräldrapengen jag ansökt efter var ju beräknad på att jag skulle få liite mer i lönepåsen så därför har jag skjutit upp att betala räkningarna in i det längsta. Vågar inte riktigt få domen över hur dålig denna månad är ekonomisk.

Men igår kväll bestämde jag mig för att ta tag i det. Bättre att betala och försöka lägga det problemet åt sidan än att ligga sömnlös och oroa sig över ekonomin. På något sätt ordnar det sig väl. Kan man hoppas.

Det var väl det hela!

Ha en bra dag mina vänner!

Meltdown

Vad märkligt det kan va. När man känner att man vill blogga men man kommer inte på något att skriva om. Egentligen vill jag skriva en hel del för jag är lite.. små besviken, men jag vill inte göra det här. Dels rör det mig bara indirekt och sen kan det misstolkas. Och det vill jag ju inte.

Hur som helst, jag börjar bli rejält stressad över flytten och så. Jag börjar känna att allt packande står mig upp i halsen. Och jag har knappt börjat. Inte för att jag är trött på det utan just det faktum att tillfällen till det inte växer på träd. Och det är hur mycket som helst. Verkligen.

Sen nojjar jag mig för att vi inte ska ha råd. Men det kommer ju gå jämnt upp med detta dyra boende och kanske förhoppningsvis t om bli billigare. Men ändå.

Jag är orolig för att jobbet inte ska gå att lösa under den veckan då vi behöver jobba som mest där uppe. Skulle ju passa mig bäst att få jobba 4 kvällar den veckan. Men som det ser ut nu har jag ju bara en. Trots att jag bett om två.

Ho ho ja ja.. Försökte tänka igår att allt kommer lösa sig. Att jag måste tagga ner och slappna av. Men det är något jag har svårt för. Jag mår ju bra av en viss del av stress men när det blir för mycket, då blir det såhär. Total meltdown i hjärnan.

Inte bra.

Hoppas ni får en bra dag mina vänner!


Bulle i ugnen

Herregud, Katrin Zyto vad hon nu heter är gravid.

Först tycker jag synd om henne och hennes växande bäbis. Undrar hur det ska gå och så. Med tanke på alla konstiga uttalanden som hon gjort om gravida och ammande och ditten och datten.

Ja skumläser några av hennes inlägg och tänker sedan att det nog ska gå bra. På sätt och vis så tror jag att det kan vara bra för henne. Att hon kommer få lite mer distans till saker och så.

Det ska bli väldigt kul att se utvecklingen. Hur hon kommer att förändras, eller kanske gör hon inte det. Men att va en egocentrisk människa med stora behov för sig själv och så funkar inte i längden sen man fått barn. Alla ens egna " måsten " blir så små och det man prioriterar är sitt barn.

Det här ska bli spännande. Jag gissar på att det blir en pojke!

Tråk tråk tråkigt inlägg..


Jag brukar egentligen inte ha några större krav på sömn. Några timmar, sen är det bra liksom. Nu är jag i någon form av svacka. Vet inte om jag har någon infektion i kroppen som aldrig bryter ut eller vad det är frågan om riktigt. Jag har varit så extremt trött sen i torsdags så det liknar ingenting.

Tar mig knappt ur sängen på morgonen även om klockan visar på 9, som idag.

Jag vet att jag gått ner i vikt för mycket. Det kan vara en bidragande orsak. Vägde ju Eric och mig för ett tag sen och blev först väldigt orolig då jag trodde att han inte vägde sina 10 kg. Men efter att jag ställt mig på vågen själv och den visade 57,3 insåg jag att det är jag som inte väger som jag bör.

Det är alldeles för lite och nu äter jag och äter. Och äter lite till. Små äter, äter godis..

Jag känner mig ju orkeslös och blir yr i huvudet lätt så vikten är nog en orsak till min trötthet.

Sen har ju min mens fått spelet fullkomligt också. Ingen regelbundenhet så långt ögat kan nå och blödningar utöver vad jag är van vid. Och jag har alltid haft riklig mens. Vad är då detta?

Nåja..

Så kan det vara ibland. Kan ju va lite stress inför allt som komma skall med hus och hem.

Det var väl det hela. Önskar er alla en bra dag!

Söndags fix

Nu är ena vitrinskåpet nerplockat. Ett kvar.. Ska försöka få ner lite till när jag ändå är igång. Man får ju passa på när vi båda är hemma så en kan ta hand om Eric. Känner inte riktigt för att ha hans hjälp när jag  håller på = )

Är så fruktansvärt trött. Antar det beror på vädret. Nacken värker så jag tror jag ska gå sönder. Men det blir väl bra till slut. Eller.. Det tror jag ju inte det blir men jag kan hålla det på en skaplig nivå med hjälp av zon och panodil. Men det är jobbigt att ha ont. En tröst är dock att jag inte behöver jobba en dag som denna.

Oj, vad jag gnäller.

Eric vaknade tidigt idag. Bra då vi har en hel del att göra men jobbigt då man kanske hoppats på en extra timmes skön sömn.

Nåja..

Det var väl det det.

Hoppas Er dag blir bra!

Darin, the fallen star

Herregud.. Slogs av en rolig tanke gällande Darins cover på Coldplay låten viva la vida eller va fan de nu heter.

Darin va ju med i Idol för några år sen. Lite små bra gick det väl för honom men sen antar jag att intresset för honom falnade. Det är inte lätt att va pojksöt och sen växa upp. Man kan ju inte spela på att man är en söt kille när man blivit man liksom.

Hur som helst..

Lite kul är det att höra honom snyfta fram " I used to rule the world " i början av den ovan nämnda låten. Lite ångest över att karriären inte blev som tänkt där kanske?


Garage rensning..

Idag har vi packat i garaget. Det gick bra, eller vad man ska säga. Fullt med skräp och trångt men vi packade ner så mycket som vi kunde så nu ska vi köra MASSVIS till tippen. Mycket av allt där ute skulle varit där för länge sen.

Hittade två mega stora spindlar också. Efter att dom blev funna vägrade jag att gå in där mer. Dom är så stora och äckliga och matiga så jag tror fan att dom skulle äta möss alltså. Vidrigt värre.

Hur som helst, i morgon ska jag börja packa ner från våra vitrin skåp. Sen har vi bestämt oss för att ta en kartong om dagen. Hinns fler med är det bonus.

Nu ska vi snart bege oss ut till kära pappa / morfar och äta köttfärslimpa.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Minnen av en svunnen tid

Att leva innebär ju att man upplever saker, man gör saker.

Under mina levnadsår har jag inte hunnit med så många drastiska utsvävningar, det största jag gjort är att gifta mig och skaffa barn. Men det tillhör ju ändå livets gång på något sätt.

Inför vår stundande flytt har jag ju nu småstartat lite med att rensa bland alla papper vi har. Jag nämnde ju häromdagen hur nedstämd jag blev av att titta på kort på barndomen och så.

Idag har jag grävt lite till i papperhögarna och med alla dessa papper kommer alla minnen. Inget spektakulärt för fem öre utan bara vardagliga saker. Som när vi köpte husvagnen, köpt en bil, lönespecifikationer från jobb.. You name it.

Jag kan inte bara titta till utan att minnas. Och ärligt talat får jag en klump i halsen och tårarna börjar komma.

Jag är 31 år så kalla det ålderskris eller vad du vill men det blir så jävla uppenbart hur fort åren gått. Jag minns det ju som det var kanske högst fem år sen jag träffade Henke på Tornby. Det är liksom 13 år sen nu vid jul.

Vår första lägenhet, alla drömmar och visioner om sitt liv som man hade. Man undrade vad framtiden skulle bära med sig och nu är man där. Där man trodde man inte skulle va på evigheter. Vi har fått barn och påbörjat nästa generation och nu då? Ska man börja tackla av.. Är det roliga slut nu?

När jag träffade Henke växte jag som person och jag fattade då som först att jag dög. Att jag hade ett värde. Det fattade jag väl egentligen innan också men jag vågade inte riktigt visa att jag fattade. Svårt att förklara men det var så det var.

Som två kalvar på grönbete var vi då. Unga och dumma. Nu är vi i 30 års åldern och kan bara se tillbaka på alla minnen man har tillsammans. Hur man vuxit ihop och blivit ett. Misstag har gjorts - både på gott och ont. Man har helt enkelt levt.

Vart jag ville komma till med detta har jag ärligt talat glömt nu. Nu kommer orden och funderingarna hej vilt och jag anklagar ingen för att inte förstå. Jag funderar för mycket och när det hjulet satts i rullning, ja då är det liksom kört.

Jag minns Erica och Elin som små. Elin var väl ca ett halv år när jag först träffade henne. Nu har de båda fullt upp i sina liv med kompisar och killar. De kan inte förstå hur vi " gamlingar " inte kan fatta att de är stora tjejer nu. Men det känns som för ett par år sen vi lekte dagis ihop med farmors dockor ; )

Jag minns semestrar, flyttar, sena kvällar ute på stan. Förlorade vänner, vunna vänner.

Jag skulle definitivt svara JA på frågan om jag är nöjd med mitt liv. Jag har känt äkta kärlek och med födseln av min son fick jag dessutom veta hur känslan av att älska fullkomligt hängivet innebär. Kärleken till sitt barn står över allt man innan känt.

Och det är så jag kommer avsluta detta ledsna inlägg. Den dagen Eric föddes fick mitt liv mening. Jag har levt ett bra liv innan han kom också i och för sig. Men med honom kom känslan av att cirkeln slöts på något sätt.

Jag var ämmad att bli Eric´s mamma och vad framtiden än bär i sitt sköte härifrån ska jag leva resten av mina dagar för Eric´s skull. Jag ska fylla hans liv med kärlek. För det var det som var meningen hela tiden!


Några rader

Idag har jag stressat med att städa. Det har gått skapligt. Tycker det är skönt att få ordning på torpet.

Annars är det bra tycker jag. Har bestämt mig för att rensa bort vissa tankar. Varken tro eller hoppas. Det tjänar ingenting till. Och hur det än är så har jag mycket att glädjas åt i mitt liv.


Seeeeeg sida..

Ett par dagar har jag haft tillfälle att skriva kvällstid. Vad jag däremot inte har tid med är att vänta på denna jävla piss sida att ladda upp.

Sorry, mina vänner, ni får helt enkelt hålla er lite. Uppdatering kommer, men det är som sagt inte så smidigt.


Plockat i lådor idag

Nu inför flytten har jag bestämt mig för att rensa i lådor och kasta massa papper som bara ligger och skräpar till ingen nytta. Andra, mer viktiga papper ska in i pärmar.

Jag är ju en rätt organiserad människa egentligen men sen vi fick barn känner jag inte att tiden för ordning och reda räcker till. Visst håller jag ordning och städar och så men sånt där tråkigt lämpas ner i en låda och samlas på hög. Så trist.

Idag, när jag inledde denna rensning, kom jag över en kassa med en massa kort från mina uppväxt år. Och känslan jag har i kroppen nu efteråt kan jag inte slå bort. Jag är ledsen och vill bara gråta.

Vart tog min lyckliga familj vägen?

Förbannad..

Så här är det - Jag är en stressad småbarns mamma som arbetar, sköter hemmet och tar hand om min son. Tillfällen att blogga eller att överhuvudtaget sitta vid nätet växer inte på träd.

De få tillfällen jag får en möjlighet att skriva segar blogg.se så jag blir vansinnig.

Jag har inte tid att sitta och vänta på att sidorna ska ladda upp.

Detta låter säkert jävligt petigt, men för mig är det fakta. Ska jag blogga, vilket jkag faktiskt har ett behov av, så måste skiten fungera.

Det är i dessa lägen man önskar man hade ett x antal tusen läsare om dagen så man kunde klaga och faktiskt göra sig hörd.


Totalt ointressant inlägg..

Idag börjar jag jobba klockan 15 och får väl va kvar till 19-20 eller så. Så sugit pass så det finns inte. Men det går nog bra bara jag kommer dit. Och bara man får gnälla lite..

Idag har jag en hel del som måste tas tag i. Ska städa av i vardagsrummet, till banken och skriva på något papper, ansöka fp ( lite sent jag vet )

Bäst att ta tag i allt nu då.

Men först, en ciggarett.


En salig röra = )

Nu bär det snart av till Södra Vi till min kära pappa. Vi ska äta raggmunk innan jag ska bege mig till jobbet. Hatar mellanpasset. Man har ingen aning om när man får sluta. Man får va kvar så länge som behovet finns. Och alltid, när man blivit som tröttast, ja då kommer det en massa hungriga människor.

Diskmaskinen var ju trasig igår och fy fan säger jag. Vi hand diskade ju allt när jag började på Cityköket ( hade ingen diskmaskin då ) men nu när man haft det i några år märker man hur mycket man saknar den när man inte kan använda den.

Var så otroligt trött i morse. Kunde inte för mitt liv vakna till. Henke ! !  vaknade av att Eric va vaken och gick ner och gjorde frukost till honom. Jag hörde dom lååååååångt borta men att vakna... som sagt omöjligt!

Låg länge, länge och drog mig innan jag lyckades lura upp min trötta kropp och själ runt nio.

Jag hoppas på att få lite energi och pigghet nu när vi ska ut till pappa. Jag tror att jag börja känna lite ( mycket ) stress över det faktum att vi ska flytta, allt packande, renoveringen, allt annat som hopas över en och lite smått och gott. Jag är ju självklart glad att vi ska flytta men att jobba, ta hand om en lekglad ett åring, hinna med hus och hem OCH packa inför en flytt blir tufft.

Men när vi flyttat ska jag unna mig själv en härligt avkopplande kväll i badkaret. Jag ska fan ligga där i till jag är helt skrumpen = ) Har saknat att bada. Har ju inte haft badkar sen vi flyttade hit för 6 år sen typ. Att bada är avkoppling för mig. Eller, det brukade va det iaf. Jag hoppas det är så nu också.

Nej nu får det baske mig vara färdig gnällt på frun i huset!

Ha en toppendag. Själv ska jag kränga korv och burgare. Nice = )


Jobb laddning och färgval

Då var det snart jobb dags då..

Dagen har varit helt okey. Vi har pratat färgval på tapeter och så. Kommer bli en hel del att göra men huvudsaken är att vi slipper detta stället.

Nu väntar en kopp kaffe och sen, som sagt, jobbet!

Här kommer låten.. Tror jag


Som utlovat kommer morgonens omtalade låt. För vissa kommer den te sig som skit men för vissa, som mig, är den helt underbar.

Lyssna inte på den förrän du har tid och möjlighet att skruva upp volymen och luta dig tillbaka.

Nu har jag hausat upp detta så folk förmodligen har för höga förväntningar.. Men, men.. så kan det va i bland.
Vackert

Musik är ofta något som bara skvalar i bakgrunden. Man har radion på när man ändå fixar med något annat och man lägger inte märke till exempelvis vad texten innebär och så.

Men i bland har man tid för att verkligen lyssna.

Jag som person är ganska lätt rörd. Jag gråter för minsta lilla, både bra och dåligt. Jag ser dock inte det som en svaghet utan mer som att jag har ett brett känsloregister. Jag överanalyserar ofta texter, funderar och tänker. I bland tar jag det så långt att jag t om skriver om det här. Just för att jag kanske inte kan förstå, uttrycken är konstiga.. Ja, ni vet.

Nått som är väldigt intressant är det faktum att det finns en låt som alltid, jag menar verkligen alltid rör mig till tårar. Jag kan inte höra låten utan att bli fullkomligt översvämmad av känslor. Tårarna rinner och jag får en härlig vemodig / lycklig känsla i kroppen på en och samma gång.

Och det märkligaste av allt - de sjunger inte på något språk som jag förstår. Det är ord som skulle kunna betyda precis vad som helst. Och jag har ingen aning. Ändå gråter jag som ett barn.

DET mina vänner är så häftigt tycker jag.

I Idol pratas det ju om att artisterna ska sjunga med känsla och uttrycka känsla osv. Men det är ju inte svårt att " känna " något när du hör om ett brustet hjärta. Idolen står och ser ledsen ut med hundögon som tårfylls. Då är det lätt, jag gör det själv, att ryckas med och tycka att det var så vackert och så. Och det är det ofta.

Men allt sånt hjärta smärta ligger fullkomligt i lä när det kommer till den ovan nämna låten.

Nu kan ju inte jag länka och så * pinsamt * men jag ska be Henke i kväll. Ni måste bara lyssna på låten ifråga och säga vad ni tycker. Vackrare än så tror jag nämligen inte att det blir.

Men det är ju min åsikt = )

Ha en bra dag mina vänner. Själv ska jag snart till jobbet!

Spekuleringar

Jag läser ju en del bloggar, hinner inte med så många men jag försöker så gott det går. En som jag kikar in på ibland är skriven av en 15 årig tjej som nyligen fick tvillingar.

När jag var 15 hade jag inte ens börjat fundera på sex och bara tanken på att jag skulle blivit mamma då är egentligen helt jävla otänkbar.

Att vid 15 års ålder få ett sånt stort ansvar, då du egentligen inte själv är vuxen, är ganska tungt. Alla upplevelser man missar, studenten med sina kompisar, fester och sena nätter.

Men i om att barnen är födda har hon tagit på sig ansvaret, och efter vad jag kan förstå gör hon det väldigt bra. Trots detta får hon massvis med kommentarer från illasinnade människor. Frågor som bara hon och hennes kille har med att göra. Som tex - om de bara är ihop för barnens skull osv.

Jag blir så förbannad på det där. Jag kan inte säga att jag tycker det är idealiskt att bli gravid så ung men om man hanterar situationen och tar konsekvenserna av sitt agerande så ska man väl ändå uppmuntra det. Jag menar, barnen kommer ju finnas där. Det går inte direkt att lämna tillbaka dem och det är hon medveten om. Tjejen som skriver.

Stör man sig så mycket på det man läser så är det ju bättre att totalt skita i att gå in på en sån blogg då. Än att bara lämna efter sig en massa negativa och tråkiga kommentarer! Det gör ju ingen glad, liksom.

Dagens samhälle är så annorlunda än från när jag själv var 15. Nu låter det som att jag är jätte gammal men på 15 år hinner det hända mycket. På " min tid " var inte detta så vanligt. Att tjejer blev gravida och behöll sina barn. Tror abort var mycket vanligt, men det tystades ner!

Men om man ser tillbaka en herrans massa år sen var det ju helt naturlig. Så fort en tjej fick mens skulle det stå bröllop och sen komma 10 barn. Med tanke på medellivs längden på den tiden måste de ju börjat ganska tidigt. Eller hur?

Så varför i hela världen ska folk då lägga in sitt veto nu?

Bittra människor med för lite att göra. Det tror jag det handlar om. Människor som inte själva har något liv de är nöjda med ska dra med sig fler ner i sitt fall.

Tyvärr funkar det inte att länka men på blogg.se ´s topplista finns bloggen att läsa, för dom som är intresserade!

 

Ha en bra dag, mina vänner!


KENZA

Har kämpat ett bra tag nu med att försöka logga in på min blogg. Blir så irriterad. Nu har jag egentligen inte tid att skriva. Och det jag skulle skriva om får snällt vänta.

Då det inte funkade som det skulle, blogg.se alltså, gick jag in på KENZAs sida. Ni vet tjejen som ligger stadigt på bloggtoppen. Läste ett par inlägg bara för att inse att detta inte är något för mig.

Men..

Något jag slås av häpnad över är när hon skriver att hon inte läser sina kommentarer själv. Det är någon annan rackare som fixar det till henne. När bloggen blev så stor så hann hon inte längre med det och lägger hellre sin tid på att skriva och läsa andras bloggar.

Ok.. Men är inte lite av charmen med att blogga just det faktum att du får både positiv och negativ feedback i kommentarsfältet, undrar jag? Hon skriver, räknar kallt med att folk ska läsa snällt och skicka en kommentar.

Känns det inte lite som att hon pratar och ingen kan svara henne då? Hon stänger av ögon och öron, blundar för omvälden och ger sina läsare ett inlägg liksom..

Nästan lite diva fasoner om du frågar mig..

Hemligheten avslöjad allt som kortast!

Lovade ju att avslöja en hemlighet igår. Och här kommer den:

Vi har köpt hus!
Lite ögongodis = )Vissa saker måste man ju bara dela med sig av
 

<3

 


Hemligheter..

Idag är en stor dag i våra liv. Jag kommer hålla på det en liten stund till. Eller rättare sagt till efter kl 16:30. Då vågar jag berätta om det här.

Många vet ju redan men jag känner inte att jag fullt vågar tro på det förrän allt är klart = )

Ha en bra dag mina vänner!

Söndags fundering

När man får barn så förändras tillvaron radikalt. Man tror att det ska va på ett visst sätt, att man själv ska va på ett sätt. Förändringen drabbar säkerligen inte alla men jag tror att många kan hålla med mig.

Man blir känsligare som person, tar åt sig ( om möjligt ) ännu mer när man ser barn som inte får tillräckligt med mat. Som inte har sina föräldrar i livet osv.

Jag skulle säga att jag blivit mer mänsklig sen jag blev mamma. Jag prioriterar helt annorlunda. Jag själv som person är liksom inte lika viktig längre. Har jag några kronor över köper jag hellre något till Eric än till mig själv. Om vi inte har många kronor kvar är det absolut viktigast att Eric får sin mat och sina blöjor.

När man får barn får man även ett enormt ansvar. Just biten " att älska " är ju inga problem men att ta hand om barnet på bästa sätt. Fostra och leka.

Jag tror att allt man gör nu banar väg för hur ens barn kommer att bete sig som äldre. I en trygg uppväxtmiljö skapas trygga barn. Som vågar stå emot allt elände man läser om.

Jag tittade på TV igår och där, i en reklam för ett program, låg ett sovande barn. Glimtar av hur en vuxen person mördar någon blixtrar fram i bland. TV programmet hette något i stil med " Kan alla bli mördrare " Jag tittade på Eric som sov, lika vackert som barnet i reklamen. - " Skulle det kunna va så, " tänker jag. För man vet ju verkligen inte.

Men jag hoppas och ber att Eric ska bli ett tryggt barn. Att han ska göra bra val i livet, våga prata med sin mamma och pappa. Jag kommer göra allt som står i min makt för att han ska få en bra uppväxt. Att han ska bli en stark person. 
 


Looking back

Att blogga är något som jag varje dag försöker finna tid till. Det är inte lätt med en nyfiken 1 åring, ett hem att sköta och jobb. Men jag vill så gärna tillföra några rader varje dag.

Hur viktig bloggen egentligen är för mig insåg jag igår kväll då jag tittade tillbaka på mina inlägg från hösten och vintern förra året. Jag har bearbetat mycket genom de skrivna orden. En del må ha varit kryptiska inlägg så endast jag vet va jag menade just då.

Att " skriva av sig " är ett sätt som funkar på mig för att få saker bearbetat. Att sen ha det samlat, att kunna gå tillbaka och läsa - det är ju en slags bonus.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Dags rapport

Borde väl tillföra ett par rader även idag. Har inget direkt att skriva så. Finns en del jag skulle kunna ta upp men jag avvaktar!

Trött är mitt mellan namn idag. Liite ont i halsen och känner mig småhängig. Jag knaprar panodil och ska ta mig en lång varm dusch när Henke kommer hem. Känns inte så aktuellt att lämna Eric gråtandes i sin säng bara för att jag ska duscha.

I kväll är Idol och det ser jag fram emot. Mycket!

Det var väl det hela!

Ha det bra, mina vänner!


Ett vandrande persons lexicon

Jag som person är ytterst dålig på att komma ihåg namn. Jag har ingen aning om vem " den och den " är oftast. Det hjälper sällan föga med en lång kringgående förklaring om vilka den personen känner eller är tillsammans med.

Min egen släkt har jag dålig koll på och namn och ansikten är jag så fruktansvärt dålig på att komma ihåg så det kan ses som ett skämt. Faktiskt.

Jag vet inte om man ska beundra människor som känner gud och alla människor. Det kanske är hedervärt ?  Jag vet inte riktigt vad jag har för åsikt i frågan 

Att va en " sån " som vet allt kan bero på flera anledningar. En del är ju faktiskt jävligt duktiga på att komma ihåg just namn och ansikten. Å andra sidan kan det ju även bero på en grym nyfikenhet.

Nämns ett namn och någon kan återberätta flera saker om just denna, då tror jag nog att personen ifråga har alldeles för mycket tid över. Nyfikenhet till max och för mycket tid över.

Herregud, jag hör väl skvaller och så vidare om folk och en del för jag vidare men att veta i stort sett allt om alla. Det är illa. Och om de inte vet något själva så har de oftast ett kontaktnät att ta till för att få veta.

Som sagt, jag har fullt upp med mig själv och jag bryr mig inte så hårt om den gjort det. Om det nu inte gäller någon närstende eller någon annan jag bryr mig om. Men att veta allt, som om man vore ett vandrande jävla person lexicon - det är nog inget jag stöjder i det långa loppet!Hotfulla kommentarer = )

Henke och jag hade ett samtal igår. Jag kommer inte ihåg vad det gällde men jag sa någon vitsig sak på skoj. För att jävlas en smula med honom.

Hans kommentar på detta var så komisk. Jag var tvungen att hejda honom mitt i allt och be honom säga det en gång till. Jag vet inte om det skulle va ett mindre hot eller hur det var menat men det blev så kul.

Han sa - " Om du inte är snäll Becca så kommer du få packa allt nästa gång vi ska flytta "

Jag kan inte annat än skratta åt den kommentaren och Henke insåg ganska snabbt vad och hur han hade valt att uttrycka sig.

Vi har ju nämligen flyttat en hel del under våra första år tillsammans och det är ALLTID jag som stått för packningen.

Så att hota med det självklara tyckte väl både han och jag kändes väldigt onödigt = )


Positivt tänkande!

Det bästa man kan göra är ju att försöka se det positiva i saker som sker. Oavsett hur negativt och jobbigt det än kan vara. Det är inte lätt och ibland kan man inte riktigt förstå varför saker sker. Men som sagt, inställningen hos en själv hjälper en ju för det mesta en bit på vägen.

Tyvärr blev denna sommar ganska kämpig. Från att kunna bli så bra slutade det tyvärr inte alls så. Allt rasade samman och blev till en mindre katastrof. Kanske är det ett överdrivet ord. Kanske inte.

Jag har försökt att förstå, försökt att hålla uppe den positiva känslan men det har inte alltid varit lätt. Återigen får jag sända tack till mina underbara familjemedlemmar och vänner <3

Att glädjas i denna situation har inte varit det lättaste. Självklart har jag gjort det långt inne i hjärtat men jag kunde inte förmå mig att riktigt känna glädjen. Pga rådande omständigheter är det ju egentligen inte konstigt alls.

Men för var dag som går så glädjs jag. Jag riktigt bubblar av lycka inför framtiden. Och det gör mig så glad!

Jag är så ledsen för att allt hände då det gjorde. Jag känner det lite som att jag förstört för vissa. Med min negativitet har jag dragit ner någon med positivitet. Negativitet är väl egentligen inte heller rätt ord, men ni förstår kanske. Jag har varit ledsen när någon varit glad.

Jag tar inga droger så man kan inte skylla detta luddiga inlägg på annat än att jag inte vill gå in på för mycket detaljer. Inte än, inte nu.

Hur som helst, jag ser med spänning fram emot framtiden nu. Allt om hänt vill jag lämna bakom mig och blicka framåt. Jag kan inte göra något åt det som hänt.

Saker händer av en anledning.Att lyssna på kroppen

Då var denna arbetsrunda avklarad för denna gång. Tog ledigt i morgon. Dels ska vi fira Birgitta på Birgitta dagen och sen känner jag för att ha en lugn mys kväll utan stressen det innebär att bege sig till jobbet.

Min huvudsakliga arbetsuppgift är ju att vara mamma, trots allt. Och för att orka va en bra mamma, eller  helt enkelt bara mamma, så behöver jag lugna dagar ibland.

Att lyssna på kroppen och själen och hjärtat och huvudknoppen är något som jag bittert fick lära mig  för ett år sen. Så nu är jag stenhård på det.

Att ta varje dag som den kommer. Att inte stressa. Eller åtminstonne att försöka låta bli att stressa någon gång under dagen = )

Att jobba och vara mamma är inte så lätt som jag trodde det skulle va. Men det funkar. Jättebra faktiskt. Men det tar mer på krafterna än jag trodde det skulle göra.

Men glädjen man få av att spendera tid med sitt barn gör ju allt jobbigt och tråkigt värt hela grejen.


Ett par morgon rader!

Nu ska jag snart väcka sonen. Han ska va hos Farmor idag när jag ska jobba. Är så glad för att hon ställer upp och hjälper till!

Natten har varit sådär. Eric vaknade tröstlös vid ett. Han somnade dock om efter lite varm god ! ? välling. Jag hade ställt klockan på 7:45 men blev väckt av en snurrande pojke i sängen. Tyckte att det var lika bra att gå upp trots att klockan visade på 7:00.

Eric somnade såklart om men det var skönt att kunna packa skötväskan i lugn och ro, äta frukost och fixa till fejjan.

Nu ska jag som sagt väcka honom snart. Blir en lång dag hos Farmor idag men det ska nog gå bra. Kommer dock sakna honom vääldigt mycket!

Dags att ta tag i saker. Nacken känns liite bättre idag. Skönt det.

Ha en bra dag mina vänner!

Synd om Becca-Lotta

Ibland bara hatar jag min nacke. Har haft ont och problem med den, till och från, sen jag var 19 och körde tidningen. Ramlade vid något tillfälle när det var snö och halt och sen dess.. Ja då är det som det är.

Har ju även ganska svag muskulatur där så det gör ju inte saken bättre.

Får mycket aj aj de dagar jag jobbar för att inte tala om hur svårt det kan va att sova.

Ikväll blir det överkonsumtion av Zon salva och hoppas på det bästa. Är ju varuleverans och skit i morgon på jobbet också så i morgon kväll är nog inlägget ännu mer gnälligt.

Synd om mig helt enkelt = )
Stolen

Just det, glömde precis..

Vi testade stolen igår. Kalas bra. Eric var riktigt nöjd över att se sin omvärld och han vinkade även ett par gånger till folk vi passerade. Söte plutten.

Stolen vi köpt är en " Acta Graco - Duoflex " Svart med grå rand. Jätte fin.

En nackdel jag kan känna är att om han vill sova under bilfärden blir det lite farligt då hans huvud säkerligen kommer falla frammåt. Hon varnade för det på Leksakshuset. Visst man med sig att ens barn sover mycket i bilen är det bättre att köpa en modell som man kan fälla bakåt lite då de sover.

Men vå ekonomi tillät endast denna stol för 1 995: - Den fällbara kostade runt 3 500: - och det var aningens för mycket pengar för oss just nu.

Men, vi får sjunga och hålla låda för Eric om han försöker somna helt enkelt = )

Vi åker ju inte några långa sträckor heller. Blir någon enstaka gång så det ska nog gå bra!

Ha en bra dag alla mina vänner!

Tick tock

Måndag igen, en ny vecka har startat. Det är inte klokt vad tiden går fort. Innan jag skulle sova igår tänkte jag på hur kort tid det är till det är Jul nästa gång. Ett par månader så är vi där liksom. Eric´s andra Jul. Skrämmande fort går tiden.

Det är nästan så jag får lite ångest när jag tänker på det. Just det där att tiden går så fort. Åren går liksom. Man åldras. Ens barn åldras. Det skrämmer mig. Men jag försäker att inte tänka så mycket på det, men ibland kan jag inte låta bli.

Jag minns när jag själv va barn och såg någon i 30 års ålder och då benämnde jag 30 åringen som gubbe eller tant ! !  Visst var saker annorlunda " förr " I dagen läge är det inte såå stor skillnad mellan 25 och 35, men ändå.

Just det faktum att tiden på något sätt rinner från en. Det tycker jag är otäckt.

Jag minns som om det va ett par år sen vi satt och firade min 20 års dag. Nu är jag 31. 31 !!

Jag försöker tänka positivt. Att det måste ju va att man har roligt som tiden går så fort. Att man har barn får ju även dagarna att pinna iväg en del.

I stället för att nojja över ålder och allt vad det innebär är det bättre att man bara stannar upp och njuter nuet. Skit samma om man är 15, 25, 35 eller 55. Man kan ha precis lika roligt ändå. Man ÄR inte äldre än man gör sig.Det är dagarna som går som är livet!!


Varning för tråkigt inlägg..

Henke monterar den nya bilbarnstolen och jag och Eric kollar lie TV. Måste även uppdatera mig lite snabbt här på nätet. Blir inte mycket av den varan nu för tiden men i bland så.

Snart sa vi ta den nya stolen på en provtur. Måste handla lite.

Det var väl det hela. Fruktansvärt tråkigt inlägg, jag vet.

Hoppas Ni alla får en toppen kväll. Vi ska se " Star Trek " filmen och äta värmebröd sedan.


Favoritmånaden

Visst är det jobbigt när kylan kommer. Man fryser och huttrar och klär på sig mer och mer. Man längtar tillbaka till sommaren då värmen fanns och man inte behövde ha fullt så mycket på sig. ( man glömmer ju lätt hur mycket man gnäller på värmen när den väl är där )

Hösten tycker jag är en vacker årstid. Löven färgas i vackra färger, luften är kall och klar.
Det är ju dock inte lika fint när löven ligger på backen i en blöt sörja och regnet piskar och vinden biter.

Men då ser man ju fram emot snön som får tillbaka ljuset lite, adventsljusstakar pryder fönstren och " tomten " är på ingång.

Alla årstider har sin charm helt enkelt.

Maj är nog ändå den allra vackraste månaden tycker jag. Knoppar som brister, solen är framme mer och mer och man längtar till sommaren och skön semester. Härliga grillkvällar och ljusa sommarnätter.

Vilken månad är finast tycker du?

Helg jobb ångest = )

Idag är det äntligen fredag. Henke kommer hem vid 16 oh då har han jobbat färdigt för denna vecka och ser fram emot ett par lediga dagar.

Själv går jag på min arbetsvecka från och med i morgon. Jag jobbar lördag t om onsdag nästa vecka.

Men det är inga problem så. Det jag tycker är tråkigast är att just jobba helgen. Brydde mig inte såå mycket om vilken dag jag jobbade eller vilket pass jag jobbade innan vi fick barn. Men nu, sen Eric kom, svider helgerna allra mest!

Blev visst inte det mest positiva inlägget i världshistorien känner jag.

Idag ska jag försöka städa av lite och även handla lite grann.

Hoppas Ni alla får en bra dag!

Utanförskapet när det är som värst!

Oftast väljer jag att bortse från vissa tankar. Jag väljer att helt enkelt inte tänka på det alls. Se förbi allt och bara låta alla frågor vila inne i ett låst rum i mitt hjärnkontor.

Egentligen är inte det det viktiga. Alla dessa frågor.

Det spelar ingen roll och känslorna jag har förändras inte på en punkt vad gäller det. Hur det nu än skulle vara. Och är.

Det som förändrar saker är att jag just väljer att bortse från allt. Att inte tänka på det gör att det till slut kommer upp till ytan. Det är oundvikligt. Det blir som en mindre tickande bomb som till slut briserar. Men det tråkiga är att det inte spelar någon som helst roll hur mycket skada bomben gör när den smäller. Det förändrar ingenting ändå. Läget förbli som det är och jag blir inte klokare för det.

Jag är helt övertygad om att det inte är mig du skyddar. Och det gör ont. Jävligt ont.

Jag önskar du kunde vara ärlig. Släppa in mig. Låta mig veta. Jag tror vi båda skulle må bra av det.


Film tips!

Har ju helt glömt bort att tippsa om två jätte bra filmer. The proposal och I love you, man!

Feel good filmer som man blir glad av! I love you, man var helt klart min favorit. Skrattar fortfarande åt dess dryga humor som faller mig helt i smaken!

Slappin´the baaaasssss, klockrent!

Se, se, se ! !

Idol

Trodde inte att jag skulle skriva om det men jag måste bara beröra ämnet Idol! Jag har hittat min favorit. Erik så klart! Så grym kille. Pojk söt till max och vilken röst. Jag hoppas han kommer gå långt.

Jag gillar även den där tjejen mycket. Vet inte vad hon heter men hon har dreads, hur som helst! De två är mina favoriter. Så här långt!

Vem håller du på?


RSS 2.0