Cityköks häng

Satt vid Cityköket nyss. Sandra var ganska dragen ( hon drack öl ) Det var ganska mycket folk ute i rörelse. Såg den där transvestit karln igen. I den röda glansiga klänningen. Han gick med sin hund.

Det stod en bil borta vid taxi och spelade en låt som Sandra och jag tyckte var jävligt bra.

Mina ben sov så irriterande när vi skulle gå.

Antar det var därför jag vaknade. Skapligt udda drömmar jag har ibland = )


Försäkringskassan, en evighetsmaskin..

Pratade med en tjej / kvinna på F kassan ( jag vet det tar aldrig slut ) igår. Har inte fått min föräldrapenning jag ansökte om för denna månad.

Den trevliga personen i andra änden av luren svarade mig lugnt att hon skulle se om hon kunde påskynda utbetalningen..

Jag väntade snällt. Hon kommer tillbaka och säger " Du har dom på Torsdag. Så slipper du vänta på dom " Väldigt bra samtal för omväxlingens skull.

Ska ringa dom även idag då jag fortfarande ! !  inte fått för den veckan jag var sjukskriven i somras. Det behövdes ju kompletteringar på läkarintyget och min handläggare hade skickat pappret om kompletteringsbegäran till mig i stället för läkaren.

Jag är inte förvånad!


En dag på jobbet

Fok strömmar till. En liten klunga med hungriga människor står utanför och tittar på menyn. En del, man ser det på dem, vet redan vad de ska ha. De funderar på att ta ett steg fram, förbi, människorna som fortfarande funderar. De vet ju redan vad de ska ha..

Jag är ensam, står lugnt vid kassan och inväntar beställningarna.

Fram kommer en dam. Hon trotsar de människor som står och funderar. Som inte har bestämt sig men ändå står främst i kön.

- " Jag vill ha en hamburgare med bröd. Lite sallad och sådär på. En korv med mos.. och en sån där barn låda. Jag vill ta hem det också. Vad blir det? "

Jag suckar utan att det syns. Säger med lugn och saklig röst att - " Nu får vi nog börja om från början. Du ville ha en hamburgare men vilken storlek? 45, 90, 150 eller 200 gram?

Gästen funderar och svarar till slut storleken hon vill ha på sin burgare.

- " Ska det vara pommes och dricka till också? "

- " Gästen svarar på frågan

- " Sen ville du ha en korv med mos. Skulle det va kokt, smal grillad eller tjock stekt korv? "

Gästen funderar på frågan och ger mig ett svar.

- " Ska det vara dricka till den korven? "

Gästen funderar och svarar på frågan.

- " Sen ville du ha en barnbox - ska det va hamburgare, kokt eller grillad korv eller kanske köttbullar i den? "

Kunden svarar på frågan.Är ju en del frågor i vanliga fall, men i dessa lägen - ja då duggar de tätt = )


Några rader!

Dagen idag har varit bra. Men jag är trött. Jätte trött.

Nu blir det snart fika!

Bjuder även på en bild på min vackra son när han leker i sin fästning = )


Dags att sätta fart!

Har börjt sova så dåligt om nätterna nu senaste tiden så idag blir det en jobbig dag på jobbet. Men det ordnar sig.
Jag har druckit massa kaffe nu på morgonen och börjar nu känna mig männsklig igen.

Jag har även dragit på mig lite mascara vilket ju gör att man ser aningens piggare ut.

Idag blir det som sagt jobb och jag ska packa i ordning och klä på sonen snart sen ska vi åka till Farmor. Ska fika lite med henne innan.

Inte intressant detta för fem öre, men det var vad vi hann med!

* Är så glad över att jag äntligen orkar känna efter om hur glad jag är för Er. Älskar Er *

Att vara sur eller inte - det är frågan!

Jag blir så trött i vissa lägen och vid vissa tillfällen. Och det resulterar i att jag blir sur. I bland förbannad.

Vad detta handlar om spelar egentligen ingen roll. Jag kanske överreagerar eller så skulle många med mig känna likadant. Allt är relativt. Alla tycker och tänker olika.

Jag tycker inte om att va en sur person. Jag är inte det egentligen, men som sagt - ibland går det inte att låta bli.


Söndags bild

                                        Världens mest älskade barn!

Söndagsmys

Då var det söndag igen. Vädret är skapligt och så även våra humör. Ska dock blåsa en hel del idag, men det får väl ta.

Vi har en hel del på agendan idag. Som vanligt är inte de lediga dagarna lediga. Det är väl egentligen inte mig emot, jag tycker om att göra saker. Jag önskar så mycket att jag bara kunde va. Stanna upp och bara njuta av... Jag vet inte egentligen vad jag skulle njuta av men många andra gör det ju.

Jag har alldeles för mycket att göra hela tiden. Känner press att jag måste " passa på " att göra saker. Nästan så att det är jobbigt på något sätt.

Men det är ju jag det!

Hoppas att ni får en bra söndag mina vänner!

Knep och knåp!

Blir dåligt med uppdateringar här nu för tiden. Finns inte så mycket tid över. Sonen vill ha sitt, jobbet behöver mig ibland, plock och städning. Men jag försöker uppdatera någon gång om dagen och det är ju alltid något.

Vad har jag att tillföra bloggen vid denna tidpunkt då, som vanligt inte mycket. Har tankar och funderingar om saker jag ska skriva när jag inte kan, men när jag väl får en möjlighet - då är det puts väck!

Hur som helst, veckorna flyger förbi. Vet att jag tänkte i söndags att det var lääänge till helgen och nu är den här. Jag är ledig även denna helg och det är så skönt. Det blir så annorlunda när vi båda är hemma och man kan avlasta varandra med Eric. Inte för att han är så speciellt krävande men lite stressande är det på morgonen när vi är själva han och jag.

Nu blir det snart sängen för min del. Jag ska titta lite på TV innan jag ska sova. Såg att CSI Miami var nu runt halv tolv så det blir perfekt. Jag gillar CSI, speciellt Miami. Men bäst är nog egentligen de riktiga Crime programmen. Visst är det skrämmande och otäckt men det är ju även så häftigt hur de kan lösa alla hemskheter som händer runt om.

Då var ett kvällsinlägg ihop knåpat och jag ska avrunda kvällen!


Vår dag - så långt!

Idag är jag ledig från mitt ena jobb. Har därför städat här hemma vilket man kan säga är mitt andra jobb. Det stör mig inte så mycket. Eric har varit lätt att ha att göra med och han har lekt duktigt på egen hand när jag städat.

Vi har även fikat hos farmor och jag har efter det storhandlat.

Nu sitter vi och väntar på Henke som snart kommer hem på lunch!

Ha en bra dag mina vänner!

Big boy..

Såg ett program på TV igår. Om en kvinna vars första barn dog vid 1,5 års ålder och hennes andra barn nu väger kopiösa mängder kilon.

Hon har aldrig nekat sin son något när det kommer till mat för hon ville inte att han skulle gå hungrig. Passar upp på honom och låter honom ligga hela dagarna framför TV:n och sina spel.

Killen hade gått ner en del men vägde fortfaranda 250 kg.

Jag förstår hennes sorg och att hon liksom överkompenserar med denne son då hon förlorat en men att låta ditt barn bli så stort är ju nästan.. vad ska man kalla det.. Hon stjälper ju hela situationen själv. Att väga så mycket vid så ung ålder är ju livsfarligt.

Jag förstår att det inte är en lätt situation att hantera, dessutom var hon ju inte minst själv heller.

Nu ställde hon dock lite mer krav på honom för att han ska komma upp och röra sig pch det är ju bra. Men den stackars pojken tycker ju självklart att mamman är elak då hon helt plötsligt vänt från att ha varit en matande pass upp till att sen inte göra någonting för honom.

Svårt det där.. Jag hoppas att han ska få komma ner i en mer normal vikt och kunna njuta av livet så som han borde kunna!

Dagen so far!

Idag har vi hunnit att få lite gjort. Städat toan och bytt sängkläder. Samt lite små fix. Anna kom och sällskapade lite på en fika och efter det så passade jag på med det sista. Köra igång en tvättmaskin, plocka in disk och diska flaskorna.

Så har vår dag sett ut hittills.

Ikväll blir det jobb igen.

Ha en bra dag mina vänner.


Väntar och hoppas..

Jag är absolut sämst på att vänta. Jag hatar olidlig väntan på något man kanske ska göra. Jag hatar att skjuta upp saker till morgondagen. Jag hatar att vänta på besked.

Mitt motto är " varför skjuta upp saker till i morgon när du kan göra dem i dag "

Finns det ett sånt ordspråk? Hur som helst, när det gäller det, så vet jag att det alltid dyker upp mer att göra så det man skjuter upp blir lidande. Ska något görs så försöker jag få det gjort ganska direkt för jag vet att det liksom inte blir gjort annars!

Sen finns det annan väntan. Olidlig väntan som gör mig tokig. Jag kan verkligen inte göra annat än att just vänta.

Vänta och hoppas!

Glöm INTE senapen!

Idag har jag jobbat och det gick bra. Är väldigt trött nu. Och hungrig. Vi ska äta hamburgare nu. Henke´s burgare är mycket godare än Sibyllas = )

En sak som jag kommit på, som jag inte vet om jag ventilerat här i bloggen är att jag under mina år på Sibylla tyckt att folk som tar senap på hamburgaren inte riktigt är kloka. Testade själv för ett par veckor sen och är nu helt såld. Senapen är nog nästan det viktigaste tillbehöret.

Vanlig senap såklart. Inte stark!

Va konstigt det kan va = )


Undrar..

Sitter och tittar på Svenska Hollywood fruar och förundras. Skulle jag bli sån där om jag hade obegränsat med pengar? Operera mina framtida rynkor, pumpa in både det ena och det andra i  min kropp så jag får bröst som står i givakt även när jag ligger ner och ankläppar som plutar värre än värst?

Jag tror inte det.

Men det blir ju bra TV!

Udda karriärsval

Såg ett program på TV förut där de intervjuade en " yrkeskvinna " Det kvinna sysslade med var väl helt enkelt att ha sex med folk mot betalning. Fast legalt då.

Jag tycker det yrkesvalet känns så mysko. Visst är det väl trevligt med sex, men frågan är - Vad är det för typ av killar som går till ett sånt är ställe?

De hade badkar, dusch där de kunde bli avspolade efteråt och även ett speciellt rum för tester på smittsamma sjukdommar som de tar varje månad.

Visst, du tjänar säkert en stor summa pengar på att jobba så, men hur mycket är pengar värda egentligen? Är det värt att släppa in karlar i ditt allra heligaste på löpande band för att kunna köpa det du vill ha och göra vad du vill?

För mig känns det mest bara väldigt konstigt.

Man får ju tänka ett steg längre. På när ens barn frågar om vad man gjorde i sin ungdom. Och ifall man nu tänkt mörka den biten är det ju alltid någon som är snäll och upplyser.


Rapport

Idag har jag inte varit på topp. Så otroligt trött och yr i huvudet även idag. Igår var ju en sån toppen dag så jag antar att priset man får betala för den är just detta.

Idag tror jag vi ska testa projektet " öppna upp för katterna " Vi får se hur det går. Hoppas att det ska funka. Ja vet ju att jag kommer bli vansinnig och gnälla inom ett par veckor på att det är kattsand och katthår överallt, men det tar vi då!

Hoppas ni haft en bra dag mina vänner!

Bra dag idag!

Idag har vi varit hos pappa och ätit mat. Kul att ses och trevligt att bli bjuden på mat! Ett härligt sätt att spendera en söndag på!

Efter visiten där ute så tog vi på Eric ett par skor och gick omkring. Först här i trädgården och sen hela vägen runt Shell. För ett år sen låg han mest och sov med mitt bröst i munnen hela tiden och nu, nu går han själv! Han ville fortsätta men vi tyckte den promenaden var lagom och gå på vägkanten med honom känns faktiskt lite läskigt!

Nu ska jag ringa och prata med min mor en snabb sväng, sen ska jag åka och handla. Blir kyckling sallad i kväll när Eric somnat. Sen tror jag bestämt att det slinker ner en choklad bit i kundkorgen. Både till mig och maken.

Har varit en toppendag idag. Vädret är kalasbra, Humöret är bra för oss alla. Vi är alla lediga och med två vuxna hemma blir vardagssysslorna lättare att utföra och vi är två som kan trösta och ta hand om vår trotsiga ( ibland ) pojke!

Dags att återgå till verkligheten = )


Smart kille, den där Eric

Man ska inte underskatta ett barn trots låg ålder.

Eric är 13 månader och några dagar men han har redan räknat ut att om han står och ser upp på en, sträcker upp armarna och ser extra söt ut så blir man sannolikt upplyft. Inte för att mysa, som en annan tror, utan just för att komma närmare tex bordet med mat på, datorn osv.

Det är ju mycket sött, hela den där grejen måste jag säga. Det är en smart kille vi har att göra med. Man har ju svårt att tro det då hans värld går under för en stund om han tex inte får tugga på TV dosan.

Ha en fortsatt bra söndag!


Helg

Nu är det äntligen helg. Och jag är ledig. Så skönt!


VIP - pinsamt dåligt!

Tittar lite på VIP såhär på morgon kvisten. Jag hade MTV på först men Eric bytte kanal. Antar att han ville se något annat.

Jag kan inte annat än förundras över hur B den serien är. Är den ett skämt?

Det måste ju finnas så mycket bra ideér vad gäller TV program och sen görs sån här skit.

Är det så att det är någon som har gått in med egna pengar? Helt desperat över att få ut denna skit till så många som möjligt? Hur kommer det sig att Sverige lägger pengar på att köpa in den? Eller kommer den med automatiskt?

Pinsamt är vad det är. Trodde skådisarna på allvar att de skulle nå kändisskap pga det där? Förutom den redan kända tutt Pamela..

Jag säger då det.Choklad - ett måste i livet!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och sova.

I morgon ska jag upp till jobbet och prata schema med Anna, städa och byta sängkläder.

Fredagar har på något sätt blivit min städdag i veckan. Man plockar ju och gnor hela veckan lång samt dammsuger av ett par gånger till men just fredagen - då städas det lite ordentligt här i huset!

Är så obeskrivligt sugen på choklad. Vi unnade oss en stor kaka igår som vi delade på och nu vill jag bara ha mer och mer och mer.. Choklad är själens medicin. Jag tror det. På allvar. Jag har varit på avsevärt mycket bättre humör idag.

Det var det hela för idag!

Nu ska jag hänga upp en tvätt och sen ställa mig och titta på min vackra skapelse när han sover. Helt bekymmersfri, helt oförstående över livets alla allvar! Sen ska jag krypa ner själv och glo på TV tills jag somnar!

God natt, mina vänner!


Lite av varje såhär på eftermiddagen

Idag har jag gjort ett fynd. Ett fynd som gjorde mig mycket glad och lättad. Tänk vad glad man kan bli ändå.

Har även fått ett brev från f kassan där min läkare behöver komplettera ett par saker. Bland annat hur statusen på organ nivån såg ut och hur nedsatt individen ( alltså jag ) var under den aktuella perioden.

Jag blir så trött. Hur kan det jag gick i genom ens bli tvistat om. Hur kan man undra? Borde de inte bara kunna läsa orsaken till att jag uteblev från jobbet och förstå?

Jag orkar inte ha det där uppspelat igen. Jag vill bara ha mina pengar för den aktuella vecka det gäller och sen får det va bra. Det det handlar om är en sketen jävla vecka.

Självklart kommer jag aldrig helt kunna lägga det bakom mig. Det kommer för alltid finnas med mig.

Tänk att ett datum kan vara så positivt och förväntansfullt ett år och året efter grusas det.


Vuxen snack med ett åring funkar inte har jag märkt!

Idag började Henke tidigt och jag trodde i vanlig ordning inte det var sant när sonen väckte mig. Jag har ingen ork till att gå upp tidigt. Jg vaknar inte ens. Jag som så väl behöver en timme själv på morgonen. Det sätter standarden för hela dagen.

Jag vet inte vad det är frågan om. Trött så in i h ** e hela tiden. Sur och irriterad hea tiden. Ledsen om vart annat..

Antar att det helt tar musten ur mig med en super trotsig ett åring här hemma. En pojke som bara ska vara där han inte får va. Önskar han kunde förstå att bita på TV dosor, knuffa på tv:n på högtalare och äta på mobiltelefoner inte är något man bör sysselsätta sig med.

Och att skrika och gråta över att man inte får det egentligen inte är nödvändigt.

När han växer upp och blir " stor " kommer han förstå att folk svälter i världen, kärleksbekymmer och annat får folk att gråta krokodiltårar varje dag.

Så att inte få bita på en dosa, är egentligen ingen big deal.

Men försök resonera med honom om det = )


Tillägg..

Vad gällande mitt gnäll över hur jag vantrivs här hemma känner jag att jag behöver göra ett tillägg.

Vi har pratat och diskuterat MÅNGA MÅNGA gånger om detta. Jag är beredd att göra vad som helst, lägenhet, bostads rätt - you name it. Henke, däremot är inte lika intresserad.

Jag har även varit inne på att jag skulle skaffa lägenhet och vi skulle bli särbos till något annat dök upp.

Det finns fördelar med att bo här. Sommartid är trädgården helt underbar. Alla ( skrot ) bilar, bilar och husvagn får plats. Altanen är underbar och katterna har sin veranda.

Nu går vi dock mot den bistra vintern och det är då dessa frågor börjar surra.

Jag skulle inte klara att bo i lägenhet med delad tvättstuga då jag typ behöver tvätta varje dag, vi vill inte bli störda av festande grannar fram på små timmarna och som det är i dagsläget funkar det bra med katterna på nedre plan.

Det är ett dilemma och det är tufft. Men jag ska försöka att inte klaga så mycket = )

Henke har också börjat höra barngråten jag nämnde för längre sen. Kvällstid, i data rummet. Med mer tilltagande gråt mot det vi kallar grogg rummet.

Lite nasty ändå.


Lady Gaga

Med tanke på att MTV går varmt här om dagarna har jag funderat lite över vissa saker vad gäller musik och så kallade " kändisar "

Får du skivkontrakt och möjlighet att göra karriär gör du inte det på bästa sätt? Förvaltar du inte din talang så att du ska kunna göra det du vill resten av livet? Eller är det så att du bara vill tjäna lite pengar just då och skiter i vilket?

Jag tänker på Lady Gaga. Jätte bra sångröst och ett par schyssta låtar - men vad händer i framtiden när hennes kropp fallerat så till den grad att den inte går att operera mer och folk har tröttnat på hennes ( ändå egentligen ) enformiga låtar?

Kan ni se Lady Gaga, iklädd sina trikåer, stå och jucka mot karlarna om 30 år? Och då kan jag inte sluta upp att tänka på om karlarna är toyboys då också eller buskiga grådassiga karlar i 60 års åldern.

Jag kan inte fatta hur tjejer kan göra sådär. Alltså sälja sina kroppar hårdare än sin talang och sin musik. Det finns ju inen framtid.

Visst kan man spela på sin kvinnliga sexighet till viss del men för mig skulle Lady Gaga lika gärna kunnat gjort ett par schyssta porrisar och sen levt på dom pengarna resten av livet.

För om en si så där 20 år kommer ( de få som kommer ihåg henne ) inte att veta skillnaden ändå. Det tror inte jag iaf!


Trött och gnällig..

Nu har jag städat av lite. Katt sand överallt och det gör mig vansinnig. * Tack Anna och Sandra *

Idag blir det jobbet en sväng sen väntar några dagars ledighet. Det ska bli skönt. Känner mig inte alls helt pigg. Vet inte vad det är. Trött som fan och kliande märken som ploppar upp lite varstanns på min kropp.

Känner mig som sagt trött och gnällig. Vill så gärna här ifrån. Vantrivs nått så kopiöst i detta hus. Pallar inte en vinter till med elräkning på 6000 kr i månaden. Jag vill ha ett hem att trivas i. Ett hem som jag mår bra av att vistas i.

Så, det var väl det..

 

 


I´m not alone..

Ikväll ska jag jobba, sen är jag ledig igen några dagar. Några och några.. ganska många. Ska se om någon vill va ledig så jag får jobba liite iaf. 6 dagar är lite väl mycket. Skönt, men inte bra för ekonomin.

Har väl inte så mycket mer än vardags gnället att skriva om. Tyvärr. Har helt tappat inspirationen. Men den kommer tillbaka det vet jag.

Det det handlar om är att Eric är vaken och " med " så mycket nu så jag hinner inte alls i den utsträckningen som innan. En liten kille som står och sliter i data musen eller som gråter av tristess är inte så kul.

Jag har ju inte gett honom liv för att jag själv ska kunna fortsätta mitt liv som om han inte fanns,

Men det är tufft ibland. En människa ( som jag ) som är väldigt beroende av egentid, ensamtid som nu helt plötsligt inte har någon. Tittar man på Eric så är valet inte alls svårt att göra. Han är absolut värd det. Men i bland längtar man tills dess att han blir lite större och kan sitta och leka med sina bilar. Snarare än att äta på TV dosor, mobiler, försöka välta allt i sin omgivning osv.

Men när den tiden kommer kommer jag ju givetvis sakna denna tid. Tänka ännu mer på hur svindlande fort allt går..

Nåja..

Kaffe nu, ladda för jobb sen jobb,

Ha en toppen dag mina vänner!


Rapport innan jobbet..

Snart dags för jobb men innan dess, fika hos farmor. Har det väldigt tråkiga mellanpasset idag så när middagen serveras idag, det är det ingen som vet. Men skit samma. Jag klarar ju av det en gång liksom. Men det är skönt att få gnälla lite också = )

Berättade jag att pappa och jag var ute på en visit vid " Tångarp " i helgen? Det torp som mormor och morfar hyrde när de levde? Skulle ta massa kort men minnet var fullt så vi ska styra kosan dit nästa helg också är tanken.

Jag blev så nostalgisk när vi gick där ute. Massa minnen spelades upp och jag saknade mormor och morfar så mycket. Det är över 12 år sen dom gick bort men jag har nog inte riktigt fattat det. Inte för att jag ligger sömnlös och gråter utan just bara att jag väljer att tänka att dom på något sätt är med oss ändå.

Alla har ju olika sätt att hantera döden, saknaden osv. Och just när det gäller detta så känns det bättre för mig.

" Alla sätt är ju bra utom de dåliga "

Sur idag

Idag är jag inte på så bra humör. Så tråkigt. Antar att det beror på att jag ska jobba. Jobbet sig gör mig inte så mycket men just det där att jag inte har en aning om när jag slutar, det finns inget mer irriterande.

Inte lätt för Henke här hemma heller och inte veta när det blir dags för middag osv.

Denna dag började inte så bra heller för den delen, men nu börjar det bli bättre.

Det var väl det hela för idag..

Inlägg med lite irritation som ingrediens..

Jag är inte förvånad men däremot liite smått besviken.

Henke´s klockan ringer varje mån till fre kl 6:15. Henke står alla dessa dagar på jobbet. Henke är trött i helgerna och vill sova. Det har jag full förståelse för. Absolu

Jag är den mer lättväckta i detta hushåll. Och det svårsövde. Jag vaknar av minsta ljud sonen gör och sen är det lönlöst att somna om. Men däremot att ligga kvar och dra sig kan va skönt.

Jag går upp varje morgon och fixar frukost åt Eric. Dock är det väldigt sällan att han väcker mig, men ändå. Jag känner att det vore väldigt skönt om JAG någon gång kunde få ligga kvar. Om jag kunde få slippa ge mig upp ifrån täckets värme.

Med tanke på alla jobbiga nätter som varit nu ett bra tag känner jag att även att vi inte jobbar lika mycket så är jag välförtjänt av att få ligga kvar också.

Men visst, det blev jätte sent igår ( men jävligt kul hade vi så det var värt det ) och jag är trött idag därför reagerar jag som jag gör.

Men är det inte ganska vanligt, att det är vi tjejer som alltid drar det kortaste strået?


Problem..

Att vi har tre katter är det nog ingen som undgått. Jag gnäller över hur mycket de smutsar ner och hur en ansträngd plånbok har svårt att hålla dom mätta i de små magarna.

Jag trodde u aldrig att jag ens skulle kunna tänka tanken att det vore skönt utan dom. Men sen vi fick barn är dom helt enkelt " bara " katter för mig. Jag älskar dom fortfarande men inte på samma sätt.

Hur som helst, honan som vi tog in och tog hand om för ca 7 år sedan har alltid haft en dum ovana. Hon kissar av någon anledning på saker som är mjuka. Handdukar, kläder, täcken och prydnadskuddar. Ingenting går säkert och detta har resulterat i att vi däför inte kan ha något framme. Ligger något på golvet finns det i vissa perioder risk att det får sig en liten dusch.

Vi har provat med allt. Flera lådor, olika placeringar på lådor, tömma ofta, tömma sällan. Vi hade henne t om ute i en period men då kunde hon komma raka vägen in och sätta sig på något och kissa.

Detta har varit mycket frustrerande men vi har fått det att funka.

Man har blivit duktig på att plocka bort kläder, inte ha mattor och så vidare.

Men nu sen vi fick barn och hon sätter sig på saker i perioder känner jag att det inte fungerar längre. Tyvärr. Vi ger henne chans på chans och säger att det är den sista.

Frågan är när det verkligen är sista gången..

Trötta Becca rapporterar!

Jag har blivit väldigt dålig på att hitta tid till att blogga. Tyvärr. Har inte haft ork till att sätta mig vid datorn då sonen är förkyld och nattsömnen varit väldigt dålig. I natt har han dock sovit bra och det tackar jag för.

Är ändå väldigt trött. Ont i huvudet och nacken. Men det går väl över. Tids nog.

Idag ska jag jobba ett par timmar. Skulle hellre vara hemma och mysa i ärlighetens namn, men det hinns med det också. Så småningom.

Gårkvällen var helt perfekt. Eric var på sitt allra bästa humör och lät oss äta vår middag i lugn och ro. Det är stressande att höra barngråt, men igår kunde vi kolla på TV och bara äta i lugn och ro..

Idol klarade vi oss genom också. På slutet var lill-plutten lite trött och gnällig men det var ingen större fara.

Men bäst av allt, Eric somnade direkt och sov hela natten. Som jag saknat kvällarna vid TV:n innan sovdags. Att kunna ligga där, blir trött och somna. Så härlig känsla.

Efter att man fått barn blir man glad över minsta lilla. Man märker ganska snabbt vilka stunder som är viktiga för en för att va en bra förälder. Man värdesätter ett par timmar högt.

Nu är det ju absolut inte så att jag väntar på Eric´s sovklocka och att jag ska få vara i fred. Men man orkar inte leka och busa hur mycket som helst. Som förälder ( och för att du ska orka ) behöver du vissa stunder för dig själv. Annars klarar man det inte. Man tappar ork och tålamod.

Nu ska jag ladda för jobb!

Ha en fortsatt bra dag mina vänner!

...

Även de gånger man går in i något med inställningen att det inte kommer " bli " är det rätt lätt att man ändå undermedvetet hoppas. Detta resulterar i att man ändå blir besviken.

Fan också..


Kvälls update

Idag har vi ätit middag hos farmor. Gott med morots stuvning, stekt potatis och stekt falukorv.

Efter det blev Eric kvar en stund. Henke klipper gräset och jag har dammsugit av här. Blir så stökigt så snabbt. Inte konstigt med tre katter som hårar och drar runt sand från kattlådorna. Men, men.. Nu känns det städat ett par timmar i alla fall!

I kväll börjar Idol. Det ska jag titta på. Eller vi ska titta på det rättare sagt. Tycker det är en kul sak med hösten. När liknande program sätter fart igen!

Nej, nu ska jag plocka färdigt det sista innan vi ska hämta hem sonen!


suck

Jag kan bli så besviken när det blir så uppenbart hur orättvist livet i bland kan vara. Vi är inte miljonärer, men det måste man tydligen vara i ett fall som detta.

Jag kan acceptera om jag förlorar om det går rättvist till. Att man iaf får en chans. Men så verkar det inte vara i detta fall.

Det blir aldrig vår tur..


Gnälli gnälli = )

Efter alla hostande nätter här hemma är jag så trött och sliten. Har inte mycket inspiration för att skriva. Blir mest en massa gnäll känner jag.. Tycker så synd om sonen som har svårt att komma till ro om kvällarna. Nästäppa och hosta gör att han vaknar till och blir ledsen.

Jag förstår honom. När man är jätte trött vill man ju sova.

Huset ser ut som skrutt. Det är stökigt och smutsigt och i stort behov av städning. Dammsuger nere varje dag men kattsanden och katthåren har en tendens att finnas hela tiden. Jag blir galen..

Grejer över allt, trångt och jäkligt. Blir så less.

Nåja, det var nog gnället för dagen. Glömde skriva att jag har vääldigt ont i min nacke som resulterar i huvudvärk.

Idag blir det middag hos farmor. Smidigt att slippa laga maten själva och bra när plånboken inte är välfylld! Ska bli gott med morots stuvning = )

Vädret är ganska okey idag och det gör mig glad!

Passar även på att gratulera familjen Blomkvist som äntligen fått träffa sin lilla Julia <3

Mycket tråkigt inlägg idag känner jag. Men vad gör det. Alla dagar är inte toppen dagar.

Ska ge sonen lite frukost nu och börja våran dag tillsammans.

Ha en bra dag mina vänner.

Gör så gott jag kan!

Den här helgen har varit jobbig. Dels har jag jobbat och som för att toppa det ordentligt blev Eric förkyld i lördags.
Han har varit så täppt i sin lilla näsa så han inte kunnat sova. Nu har hostan kommit också.

Detta innebär att man är ganska mör och sliten nu. Skulle jobbat idag egentligen men jag har bytt så jag jobbar på fredags i stället. Jag vill ju hellre va hemma hos min lilla plutt när han inte mår bra.

Jag har ju skrivit en del om sömn senaste tiden. Om att man klarar mer än man tror och det ena med det andra. och så är det. Men det är lättare att komma i en svacka, när saker och ting är extremt, så man mår dåligt för det.

Jag tycker så synd om Eric när han gråter och gråter. Han är så trött och jag antar att det han funderar på mitt i natten är varför han inte sover. Han är verkligen supertrött. Men kan inte komma till ro.

Men efter att ha hört den hysteriska barngråten ett bra tag, inget hjälper. INGET hjälper, då är det lätt att man vacklar, blir nerslagen och känner konstiga känslor. Iaf är det så för mig. Just där och då. Känslorna drar sig snabbt tillbaka, men jag gillar dom inte.

Inte några super extrema känslor utan bara just att jag tvivlar på min roll som mamma. Hur ska jag orka att trösta, jag vet inte vad som är rätt och fel, ingenting fungerar utan det enda som ekar i hela huset är ett entonigt gråtljud.

Jag vill ju va den starka, som orkar. Jag är hans mamma. Jag har gett honom liv. Men nu, pga en liten förkylning blir jag helt nedslagen..

Idag, efter några timmars sömn, har jag konstaterat att det inte alls va så farligt. Jag lyckades söva honom x antal gånger, han blir trygg och lugn ( oftast ) i min famn och jag är en bra mamma.

Grejen är att jag har någon supermamma komplex. Jag ska inte va trött, inte bli irriterad när saker inte fungerar osv. Men med handen på hjärtat - vem orkar det? Finns det verkligen någon som aldrig blivit nedslagen eller känt andra saker..

Nej, jag är sannerligen ingen super mamma. Men jag är Erics mamma. Jag gör rätt och fel. Bra och dåliga saker. Jag skulle aldrig skada honom och i mitt intresse är hans bästa det viktigaste. Och det räcker för mig.


Jag gör mitt bästa - mer kan jag inte göra!

Här är jag!

Idag har jag jobbat. Blev sent igår, men det har gått bra ändå. Visst var jag trött men så länge det fanns att göra hann man inte tänka på det.

Vilade en snabbis efter jobb och dusch sen bar det av till kära mor för att bli bjudna på lördagsmiddag. Mycket gott och trevligt!

Henke söver sonen och jag har tagit hand om tvätten. Nu hamnade jag här då jag kom på att jag inte hunnt med att uppdatera idag. Inte för att det är så superviktigt att få veta vad jag har för mig, men ändå.

Det var väl det hela.

Som avslutning vill jag bara uttrycka mitt missnöje över människor som är så förutsägbara. Okey om det är i positiv bemärkelse, då är det ju jätte kul. Men när det är negativt och man vet redan från start hur det ska gå - ja då blir man lite irriterad. Jag hade faktiskt inte brytt mig ett skvatt egentligen om det inte vore för vissa speciella omständigheter!

Så - då var det klart för idag!

Trevlig kväll, mina vänner!

Grattis pappa

Idag är det Pappa´s födelsedag! Stort GRATTIS från oss!
Har ju bilder på Eric och Morfar men inte på denna dator så håll till godo med den här godbiten i stället = )


***Genom alla år, har du alltid funnits där.
Antar att det är därför jag håller dig så kär.

Jag ville skriva några rader till dig,
rader som beskriver hur mycket du betyder för mig.

Jag märkte ganska snabbt att på rim det inte va lätt
Det blir kanske inte den vackraste dikt du sett.

I alla år har vi delat intressen,
du hjälpte mig t om när jag jobbade på " pressens "

Många tokigheter har vi hittat på,
Egna språk, konserter, bilresor och i naturen för att ut och gå.

Vi  har en fin relation som dotter och far
nu ser vi fram emot allt roligt vi har kvar!

I " ålesål ", på  " stånklev " och i " gallaset "
I kväll så kommer vi på kalaset!


Älskar dig pappa! Grattis på din födelsedag <3

Lite sömn snack..

Jag tycker om den nya insikten som jag kommit till. Det känns så skönt.

I början när vi fått Eric precis var jag så trött. Trött,, tött, trött. Jag har aldrig varit med om maken. Jag trodde inte att det var möjligt ens. Det höll i sig genom tiden då jag inte mådde bra ( så klart ) men även efter att jag började må bra igen.

Jag kunde få panik om jag inte kunde somna. Bli hysterisk och förbannad om jag blev väckt vid fel tillfälle. Nojjade över min sömn så till den grad att jag antar att det gjorde mig ännu tröttare.

Visst fan är jag trött nu men det är på ett helt annat sätt. Innan var det mer psykisk trötthet som inte gick att sova sig pigg ifrån. Senaste tiden har jag börjat resonera som så att det kommer tillfälle för mig och sova. Jag ska ju inte va vaken i flera dagar i streck. Och med handen på hjärtat klarar man av lång tid utan sömn.

Jag kan ha dagar när mitt lilla trötthetsmonster dyker upp nu också, men det känns inte lika hopplöst och tröstlöst om jag inte får sova. Då har jag ändå börjat jobba också.

Är glad för att det är så och jag hoppas att jag ska kunna behålla den här inställningen!


Regnet öser ner..

Regnet öser ner utanför och jag sitter här och huttrar. Skulle kunna tänka mig en varm skön filt, en kopp kaffe och någon bra film.

Nu känns det ganska onödigt att styra igång med då jag ska äta middag vid 16 snåret och sen bege mig iväg till jobbet. Misstänker en mycket lugn kväll där och det är inte mig emot. Lite att göra får det dock gärna vara för annars så drygar sig tiden. Lagom är bäst helt enkelt!

Men visst är det väl ändå lite mysigt med regn? Man hör smattret mot rutorna och man sitter inne och har det bra. Jag ska väl inte påstå att jag är ett fan av regn så, men i måttliga mängder. Någon gång i bland.

En sak vi brukade göra förr när vädret var dåligt var att ta en biltur och lyssna på musik. Funderade förut på vilken som är favorit regn låten och det är helt klart Dire Straits med " Brothers in arms "

Har du inget för dig just nu kan du ju ta och lyssna på den och se om du håller med mig. Jag kan aldrig få det att funka med länkar till youtube och liknande sidor så är du sugen - leta - hitta - lyssna och njut!

Fortsatt trevlig eftermiddag!


Smått och gott..

Nu har vi startat dagen här, jag och sonen. Ska jobba i kväll och det är inget jag ser fram emot med stor positivitet. Men det går bra bara man kommer iväg, det vet jag ju.

Jag är så trött, så tråkigt att höra jag vet. Men det börjar ta på krafterna nu att man varje natt vaknar av att sonen är vaken. Men jag hoppas att vi snart ska komma till rätta med de bra sov rutinerna vi haft.

Hoppas att Ni får en toppen bra dag!

Förresten, har jag sagt att Eric slänger släng pussar? Hur gulligt som helst. Sen några dagar tillbaka reser han sig även upp utan stöd och går iväg. Mamma´s lilla gullegosse.


Snart dags för serie start!

Nu närmar sig hösten med storm steg. En del skulle nog säga att den redan är här. Jag väljer att kalla denna period sen sommar. Höst låter så deprimerat och tråkigt.

Men hösten innebär en positiv sak och det är att alla bra serier kommer igång igen. Desperate Housewives, Dexter, Supernatural.

Dessa är alla favoriter som jag saknat mycket i sommar.

En serie som vi började se på under min graviditet var Jericho. Mycket bra serie. Helt rätt var den uppbyggd också då den endast var i en säsong. När säsongen var slut var allt uppklarat. Detta förde med sig en otrolig mersmak samtidigt som det kanske är bättre att sluta när det är på topp?

I stället för att allt blir uttjatat och tråkigt..

En serie jag kommer ihåg att jag såg när jag var mindre var " PS I luv u " Så jäkla bra serie om en polis kille som på något vis fick en tjej med sig. Han skulle beskydda henne och de gick varandra på nerverna. Samtidigt slog det gnistor om dom för att intresset fanns långt inne.

Men som sagt, nu ser vi fram emot serie höstens start!

Vilken serie är din favorit?


Innan jobbet rapport!

Nu ska jag snart ta mig något att äta . Sen blir det att bege sig upp till jobbet. Gillar inte att börja vid 15 och gå så länge som det behövs. Att inte veta när jag slutar. Jobbar mycket hellre 17-23, men en fördel är ju att jag hinner hem och umgås lite iaf.

Saknar min älskling nu. Han har farmor dag idag. Jag hoppas verkligen för både oss och honom att han sover ordentligt idag på dagen. Han var vaken i två timmar i natt så han har lite att ta igen!

Det är en så underlig känsla att inte ha honom här. Huset känns så tomt och ödsligt utan honom kring traskandes här. Mitt lilla hjärta.

Nåja, slutklagat för idag. Nu ska jag ta mig lite mat sen blir det jobb för hela slanten. Hoppas på tidig hem gång!


Glädjande små rader

Blev så glad igår kväll när jag kom hem efter jobbet. Kollade in på bloggen en snabbis och märkte att jag fått en kommentar. Blir så glad. Det känns så mycket mer lönt att skriva när man får lite respons.

Att dessutom få lite stöd pch pepping på en dag som i det stora hela har varit ganska tung gör det ännu bättre!

Det värmer i mitt hjärta!

* TACK *

En vanlig dag på jobbet..

Går kvällen på jobbet gick bra. Var dock ganska drygt och lugnt.

Vid 21:30 tiden kom en man krypandes fram till luckan. Full som f*n eller påverkad av andra medel. Ville ha en fet hamburgare, han var väl hungrig antar jag.

Mitt i all matlagning kommer polisen inkörandes. De plockade in mannen i sin bil och jag måste säga att jag är väldigt glad för att polisen för en gång skull fanns i stan denna kväll. Jag har träffat mannen flera gånger innan och jag tror inte att han skulle kunna göra något mot en. Dessutom var han så påverkad att jag kunnat springa ifrån honom. Tyckte bara det var obehagligt att han hängde runt mitt jobb liksom.

Det var inte jag som ringde polisen dock.

Lagom till 22:00 hade väl polisen bestämt att han skulle få hämta sin mat så då kom han lullandes igen, med två poliser bredvid sig.

Han somnade nog mätt och belåten i fyllecellen iaf!


Varför inte lite eftermiddags gnäll?

Jag har verkligen blogg torka just nu. Varje gång jag sätter mig här känns huvudet helt tomt. Det blir gnäll om sömn och det ena med det andra. Sånt som verkligen inte är det minsta kul att läsa.

Men jag vet att det brukar gå i perioder det där. Vips sprudlar energin och glädjen för att skriva och då kan man knåpa ihop flera inlägg på en dag.

Jag har mycket i huvudet just nu. Pengarna har sinat en smula pga sjukskrivningen i somras, saker som hänt som gjort mig ledsen. Kanske inte så konstigt om allt kommer ifatt en till slut. För visst att jag bearbetade det just då känns det ändå ännu mer nu.

Jag kan nog verka missunnsam, sur och underlig. Men det är absolut inte på det sättet. Det blir ju bara så uppenbart allting. Just i vissa tillfällen.

Det finns en anledning till att saker och ting sker. Vissa saker gör mer ont än andra. Man försöker tänka positivt på saker, men i vissa perioder så går det bara inte.

Jag hoppas på att snart kunna få det undanstoppat. Kunna gå vidare. Kunna va 100 % glad igen.


Bara en massa bla bla..

Idag blir det att jobba lite igen. Känner mig lagom ner varvad nu i om att jag varit ledig 4 dagar. Det har varit jätte skönt men nästan på gränsen till för mycket. Kollade mitt schema som vi skulle testa nu ett tag framöver och det blir nog till att fylla i en lucka eller två.

Tror jag fått en förklaring till varför jag varit så sur och deppig nu iaf. Känns skönt på sätt och vis men blev mycket förvånad att det gick så fort ändå.

Idag ska jag dessutom sätta mig och betala de räkningar som vi kan skicka. Henke får sin utbetalning idag ( äntligen ) men jag tror tyvärr inte att det räcker ändå. Det fattas ju en vecka för mig. Men jag hoppas.

80% för båda i ett hushåll är inget att rekomendera. Självklart är det ju så att det är befogat om man inte mår bra så det är inget snack om saken att det var tvunget så. Det jag menar är att pengar blir fördröjda och ställer till en massa.

Hopp, hopp..

Ännu ett tråkinlägg från frun i huset idag också. Men i bland har man inte annat att skriva om än sin tråkvardag = )

Dags att ta tag i räkningana nu mens möjlighet finns.

Ha en toppendag!

RSS 2.0