Tacksam

Idag har vi haft en mycket bra dag här hemma, Eric och jag. Även att pappa Henrik åkte vid 6 i morse och inte väntas hem förrän vid 23 snåret så har vi haft fullt upp. Det är dagar som dessa då det blir mycket märkbart hur underbara vänner och familj jag har.

Tack alla ni som satt guldkant på vår dag <3


Söndagspromenad

Jag trodde vädret skulle bli aningen skapligt idag med lite sol genom molnen. Det verkar inte bli så. Dock finns ju värmen. Nästan 10 grader varmt. Vet inte om jag ska ta med Eric ut en sväng idag. Rensa genom lungerna från alla förkylningsbaciller.

Frågan är bara om jag orkar gå. Känner mig mer snorig idag och har börjat hosta. Men det ordnar sig. Tror vi kan må bra av att komma ut lite.

Saknar Henke idag..En gåva

Jag har i många år letat efter den perfekta mascaran. Jag har väldigt täta oregerliga fransar och kände, till för ett par år sen, att det inte skulle komma att finnas någon som skulle funka på mig. Jag fick ofta stå och dela fransarna med en nål för det klumpade och så. Jag vet inte hur många olika sorter jag testade innan jag fann den.

Vet inte varför jag inte lovsjungit den här i så ni får veta hur bra den är. Eller bra - det räcker inte. För mig är den en gåva.


Loreal Telescopic mascara!

Tidsomställning

Nu är vintertiden inledd. Fy så tråkigt med allt mörker den kommer föra med sig. Men det är ju inte mycket att göra åt. Man får ju en anledning att mysa med tända ljus, man får se positivt även på det.

Att man kommer ha lite svårt att vakna och somna nu ett par dagar är ju inte heller så konstigt. Allting händer ju en timme senare eller tidigare beroende på vilket håll vi ställer klockan åt.

Jag tror hemligheten ligger i att man inte ska tänka på att klockan egentligen är.. Det gör ju bara att man ställer till onödiga problem för sig själv.

Det kvittar ju vad klockan hade varit med gamla tiden. Nu är ju klockan 8:30. Då är den ju det. Det är inte mycket lönt att tänka att den egentligen va så igår och så vidare.

Herregud, det är ju inte direkt så att dygnet fått fler timmar..


Så tokigt

Så tokigt. Jag har inte skrivit något här på hela dagen. Tror inte jag haft så mycket att tillföra helt enkelt.

Har varit väldigt stressad idag över det faktum att Henke ska iväg i morgon. Dels blir jag orolig för att han ska köra långt och dels är det nog lite för att jag blir ensam med Eric. Det i sig är absolut inga problem. Det är bara så skönt att va båda två hemma på helgerna och att man blir lite avlastad.

Men vi kommer bli bra omhändertagna i morgon för mormor och morfar kommer hit och umgås och lagar mat.

Så mycket mer än detta har jag tyvärr inte att delge.

Nöjd, belåten och lycklig

Kvällen har varit alldeles toppen. Vi har lekt, dammsugit, Eric har badat och bäst av allt - vi har tittat på Idol. En minnenas promenad kan man säga med alla de där låtarna från -90 talet.

Jag är nöjd, belåten och lycklig <3


Jag ska bara..

Hamnade här, antar att det är för att dröja på dammsugningen in i det längsta. Jag ska ta tag i det alldeles snart. Jag ska bara.. Ni fattar..

Känner mig trött och sliten. Vet inte om det beror på att jag är lite skrutt förkyld. Tråkigt är det hur som.

Henke och Eric tittar på Emil. Eric är stormförtjust i dom filmerna och det är faktiskt ganska nostalgiskt för oss vuxna att titta också då man minns att man såg dom själv som barn.

Henke har satsat hårt på fredagsmyset idag då jag skymtade en stor chokladkaka i handlingspåsen. Såg även att han köpt såna där små " Magnum after dinner " eller vad dom kan tänkas heta. Jag har inte tittat så noga på paketen när jag vräkt i mig dessa. Det blir ett par såna till kaffet och Idol ikväll.

Nej, nu ska jag ta tag i dammugningen.


Mitt fina barn

Tackar högre makter över min fina son som på något vis. trots sin ringa ålder, förstår när mamma inte orkar. Visst, det går ju till en viss gräns det med. Han behöver sin uppmärksamhet och det får han. Men han anpassar sig så fint och läser böcker och pusslar i stället för att leka vilda lekar som mamma inte orkar idag.

Hatar att va såhär äckligt trött..

En ny dag

En ny dag är startad och det känns helt okey. Jag tror på nått sätt att allt olyckligt och jobbigt vi gått i genom på något vis tagit ut sin rätt. Jag orkar inte att va ledsen och må dåligt. Jag lever en gång och det är nu. Om jag får leva och bli gammal vill jag inte se tillbaka på mitt liv och ångra att jag grät bort stora delar av det. Jag tror jag blivit noll ställd och nu börjar på nytt. Acceptans för min sjukdom, för det mesta, och allt ledsamt är begravt.

Vi ser det som en ny start och märk nu väl att jag skriver såhär för om mitt tutt prov kommer tillbaka och visar något otäckt så är det bara inte meningen att jag ska få va glad och njuta över det jag har.

Brevet till RMC är skickat och nu väntar vi på en tid för samtal där. Spännande. Samtidigt behöver nog Henke och jag prata ihop oss ännu en gång ifall vi orkar. Han måste va införstådd och på det klara med att jag absolut inte kommer orka allt själv. Jag gör det knappt nu så med ett eventuellt till barn blir det stora förändringar samtidigt som det på vissa plan kommer va precis som nu. Henke jobbar och kanske måste räkna med att komma hem till en trött mamma som inte orkat städa utan att han får göra även det.

Men så är det ju nu ( sällan men det händer ) så jag är inte så orolig. Och på något sätt lyckas jag ofta hitta energi nog för att hålla vårt hem under kontroll.

Idag är det fredag hör ni. Vad snabbt veckorna går. Denna helg kommer även den att vissla till så är den förbi. Henke ska jobba över idag och iväg och jobba på söndag. Men det löser sig. Mormor och morfar kommer hit och lagar mat på söndag och hjälper mig. Helgerna är ju annars lite av återhämtningsdagar för mig. Det är skönt om det finns någon annan som tar huvudansvaret i perioder om en liten skrutt som kan lyckas säga " lastbil " eller " bastbiil " som han själv uttrycker sig hundra gånger på en minut.

Men jag älskar honom så det värker. Ibland kanske lite för mycket i mina öron men det kommer jag nog sakna när han är tonåring.

Önskar oss alla en bra dag!

Ännu en dag gången

Kvällen spenderades till viss del i källaren. Vi ska ta ett race till sen blir det tippen på måndag kväll. Vi kommer få åka många gånger dit innan det är klart men det känns mycket bra att vi tagit tag i detta. Och att det faktiskt går över förväntan att ha med Eric.

Nu har vi sett Paradise och Robinson. Det var varit mycket mysigt. Tyvärr verkar det som att Eric är övertrött ikväll igen och jag tror att vi gjorde bort oss lite genom att busa en hel del när pyjamasen skulle på. Jag hör honom ligga och prata i sängen. Även att han är så trött så kan han inte komma till ro.

Vi ska se en film med Mark Wahlberg är planen och det tillfället vill jag inte missa. Han är ju en riktig goding. Men vi får se. Om sonen har vaka allt för länge så får vi ta den i morgon i stället. Inte mycket att göra åt!


Kortis

Nu har vi ätit middag och ska snart ner och plocka i källaren innan Paradise och Robinson.


Tänkvärt

Det finns en blogg som jag läser varje dag. Anledningen till att jag vill läsa är för att jag alltid fylls av positiv energi där inne. Tjejen som skriver verkar va en så ödmjuk och varm person. Hon älskar sin barn och trots en dålig dag lyckas hon alltid gripa tag om hjärtat.

Idag har hon skrivit om något som är väldigt aktuellt i detta it samhälle nämligen nätmobbing.

När en annan var barn fanns inte mobiltelefoner och internet. Mobbing fanns även då men då var den ju mer direkt. I dagens läge kan man skicka elaka sms eller sms med dålig energi till den som läser. Mail och kommentarer i bloggar. Oftast anonyma då man tror att det inte går att spåra bara för att man väljer att låta bli att fylla i sitt namn innan man skickar kommentaren.

Det är så mycket enklare att vara elak när man tror att det inte kan spåras.

Jag kan tycka att det är lite si sådär att kommentera anonymt. Visst, det får ju var och en stå för hur man väljer att göra. Men det känns ju bättre för den som skriver om de åtminstonne har ett namn på den som haft en kommentar.

Alla kan ju inte tycka lika som den som skriver. Man kan heller inte räkna med att alla människor ska va snälla och trevliga.

Jag kan bara ana hur samhället ser ut i dagens läge. Barn som mår dåligt på grund av det ena än det andra. Kanske blir dom påminda om saker via just elaka sms eller mail. Kanske en opassande kommentar i en blogg där barnet försöker skriva av sig.

I Prinsessans dagbok uppmanar Josefine om hur viktigt det är att vi vuxna föregår med gott exempel. Att vi lär våra barn att inte vara elaka över nätet. Nu när man själv har barn känns detta som ett ytterst aktuellt ämne då vår son snart kommer gå över skolgården.

Jag önskar en framtid, gärna med start idag, där barnen inte behöver vända sig oroligt om och titta över axeln. Att inte behöva bli retad för att nya mössan inte kostade tillräckligt mycket för att vara okey att ha, att barn får gå hem gråtandes, ensamma och sitta och undra över varför de inte får va med och leka.

Kan vi inte, med tanke på hur långt vi kommit inom andra områden, få folk att inse att alla är lika mycket värda. Även om familjen de kommer ifrån inte har mycket pengar, de kanske inte ens kommer från Sverige från början.

Inget sånt spelar någon roll. Alla har vi lika mycket rätt att leva och må bra!

Här är länken till bloggen som man bara måste in och kolla varje dag!

Prinsessan


Morning

Frukosten är intagen och jag börjar väl så smått inse att det är vakna vi ska va.

Vaknade förkyld, med huvudvärk och stel i hela ryggen. Jag vet inte va jag gör när jag sover men det känns som att när jag går in i dvala spänner sig hela min kropp. Jag vet inte om det beror på att jag egentligen mår dåligt men inte tillåter mig själv på dagtid så det är på natten jag bearbetar.

Väldigt irriterande i alla fall. Nu är de tre komponenterna under kontroll. Tack och lov!

Ha en bra dag, mina vänner!


Nice, very nice

Vet ni vad? Det gick alldeles utomordenligt bra att ha med Eric ner i källaren. Visst var det väl lite med ett öga man tittade genom all " bröte " men det är ju alltid något. En megahög som ska till tippen har vi nu och ett ganska så luftigt rum, sakta men säkert.

Tvättstugan och pannrummet är någorlunda under kontroll. Tvättstugan är ju dessutom det första projektet som ska tas om hand sen. När detta projekt övergår till en mer aktiv renoveringsfas.

Det är så skönt att det händer saker på detta plan. Jag har varit stressad över det länge nog nu och med tanke på att det gick så bra att ha med lill - skrutt finns det inget som hindrar oss.

Så nice!

Källaren -. ett evighetsprojekt

Min lilla tomtenisse leker med sina bilar och jag sitter här och slösurfar. Väntar in Henke som snart kommer hem.

Ikväll efter maten ska vi göra ett försök att gå ner i källaren. Hela familjen. Vi måste få ordning på detta nu. Hur det ska gå med en nyfiken kille som säkerligen kommer vilja vara med och hjälpa till, det lär vi ju snart märka.

Jag har sagt att innan vi påbörjar något större projekt så måste vi rensa och göra i ordning först. Henke är mer för stora projekt och vill börja göra i ordning tvättstugan. Jag vill absolut inte låta tiden gå mer och att detta ska skjutas på framtiden. Jag ångrar så bittert att jag inte såg till att göra denna rensning innan flytten. Men med tanke på hur stressigt allt blev så blev det såhär. Det går ju inte att göra något åt nu.

Mer än att ta tag i det!

Lunch update

Dagen har hittills varit helt okey. Eric har målar lite och jag har betalat räkningar. Det är ju månadens största ångestmoment men här har vi det så mycket bättre ekonomiskt än nere på Gerdsborg där elen va mycket dyr. Nu när kylan kommit så tickade elmätaren på snabbt och månadskostnaden var hög!

Att elda funkade ju under tiden man underhöll elden men så fort kakelugnarna började svalna ( och det måste man ju låta dom göra ibland ) så blev det kallras och det drog ur den lilla värmen man uppnått och man var ofta tillbaka på en lägre tmperatur än där man började.

Första vintrarna tände vi upp och eldade tre ! ! gånger om dagen men nu sen man fick barn har man annat att göra än att springa mellan dessa värmekällor och puffa och blåsa och lägga på. Är så glad att vi är ifrån det där.

Undrar hur mycket möss och källarspindlar de haft nu. Spindlarna, feta som träskspindlar, invaderade trapphuset och ibland hela huset på höst och vår. Och i år är det tydligen ett " rått år " och vi hade ju faktiskt såna små äckel inne förra våren så..

Som sagt, jag trivs så otroligt bra här i vårt hus.

So, so..

Nu kommer snart pappa Henrik hem.


Äntligen!

Idag har jag fått posten som jag väntat på. Kändes lite konstigt att läsa igenom.. Det var beskrivet om alla de graviditeter jag haft i min kropp. Endast en har ju burit frukt och då ordentligt och på det mest perfekta sätt.

Nu ska jag skicka en kopia till RMC, sen får vi se vad som händer.


Host hosta

Här är vi vakna, men det är inte mer än så. Kvällen blev sen för Eric som inte kom till ro och somna förrän runt 23. Jag tror att han var övertrött stackarn.

Jag kom i ett stim ( m ) med städyra igår. Städade övervåningen och sen städade jag i källaren också. Henke skulle gjort det men jag tyckte att jag kunde göra det så han fick vila sig. Han är förkyld och måste samla kraft så han orkar jobba.

Idag kommer det inte bli mycket gjort mer än det som är absolut nödvändigt.

Vädret är kalasfint även idag men jag vill inte gå ut med Eric när han har sån hosta. Han har ju aldrig haft riktig host hosta förr så jag vet ju inte hur mycket som är okey. Han låter så andfådd för det är så tjockt i halsen och han verkar undvika att hosta så då blir jag orolig att det ska va bakterier som kryper för långt ner och ger honom en lungiflammation.

Men jag tycker inte jag borde behöva va orolig då han är pigg och leker och skrattar. Äter lite dåligt gör han men det beror nog på att hostan blir värre när han äter och han blir rädd för att sätta i halsen.
Sen är han väl inte fullt så aktiv som han brukar va så då kräver han ju inte lika mycket.

Vi ska nog få dagen att gå!

Önskar oss alla en bra dag!

Svårsövd

Vid det här laget tycker jag faktiskt synd om maken min som inte hade tålamod innan sövningen av Eric började och sonen sover inte än. Hoppas detta innebär att han börjar bli frisk. Antar att det måste va fruktansvärt frustrerande att ligga därinne och vänta på att han ska somna.

Tror jag hört honom upprepa varenda ord han kan ett antal gånger så jag tycker han borde tröttna och somna till slut.

Nåja, det blir nog ingen Dexter yra för mamma och pappa i det här huset ikväll!


Tur att jag blev tjej

Det är ju, som de flesta vet, inte lätt för en kille att va förkyld. Det liksom slår hårdare än på oss tjejer. Jag är så glad att jag föddes som tjej så jag ska slippa gå igenom en hemsk förkylning. Det kan ju omöjligen vara lätt. Det förstår man ju.

Vi kvinnor har ju det här med mens en gång i månaden, vi bär och föder barn och har en hel del hormoner i kroppen som rusar omkring varje månad.

Men om jag skulle kunna byta till mig och va kille med risk för att bli förkyld? Nja.. Jag tror inte jag skulle klara av det. Ärligt.

Det verkar va ganska jobbigt faktiskt..
Tråkiga inlägg

Jag ger upp tanken på att försöka kunna vila eller sova mig pigg. Jag känner mig knappt levande på insidan. Det är vidrigt. Samtidigt upplever jag någon form av stress. Vet inte om det är av den jag är så trött eller på grund av den som jag inte kan sova. Hopplöst är det. Tråkigt att läsa om, jag vet.

Tyvärr har jag inte så mycket mer att tillägga idag.

Jag hoppas på att vi ska kunna gå ner och röja en svängom i källaren snart igen. Vet inte om det bidrar till stressen jag känner. Att vi inte får det färdigt. Henke erbjöd sig att gå ner själv ikväll men det är sånt onödigt och ogjort arbete då jag måste gå genom det innan det kan kastas ifall det är något som jag vill spara som han anser är skräp..

Likadant är det ju om jag går ner själv.

Tråkiga inlägg idag..

Bra på att tycka synd om mig själv!

Det är så mycket som vi skulle behöva göra här hemma nu. Något jag kommer prioritera ikväll är att det måste dammsugas. Jag kan inte fatta hur det kan bli så smutsigt på golven så fort. Jag dammasög ju i fredags. Men med en kille som far omkring med sina leksaker hit och dit är det väl egentligen inte så konstigt.

Jag skulle verkligen behöva gå ut känner jag, Få lite energi av solens strålar medan de bjuds. Men med Eric´s hosta vill jag inte dra med honom ut så vi hoppas på sol i slutet av veckan också så vi kan ladda.

Önskar klockan var en timme mer nu så det var dags för vila. Det är vidrigt vad jag är trött idag.

Märker ni att jag är ganska bra på att tycka synd om mig själv?


Slåss med en infektion

Här på Ekvägen har dagen startat i sakta mak. Jag börjar misstänka att tröttheten som fullkomligt omslutit mig beror på att jag slåss med en infektion som vill ta över ett tag. Med ms i kroppen, då immunförsvaret redan är hårt åtgånget, blir ju ms känningarna desto mer vid just infektion och det är där vi är idag.

Kroppen skakar, dubbelseendet och min fläck där jag inte riktigt kan se är här ordentligt och kroppen känns svag. Orkade knappt inte gno med flaskborsten när jag diskade Eric´s vällingflaska förut.

Tycker ganska synd om mig själv.

Nu för tiden är vi ganska aktsamma med att träffa förkylda personer. Förr brydde jag mig inte så hårt. Visst, det är ju aldrig kul att va sjuk, men nu för tiden är det riktigt jobbigt. En förkylning i sig kan jag ju ta men det är allt annat det för med sig. Det är mycket jobbigt och trist.

Nu kommer snart Anna och Nellie på förmiddagsbesök. Det känns skönt att få lite sällskap och få tiden att gå. Det är ju en win win situation för oss båda!

Ha en bra dag, mina vänner!


Host host

Ikväll är jag så trött så jag knappt kan tro det faktum att jag sitter här och skriver. Känns som jag sover. Jag önskar att vi ska få se Desperata husfruar i lugn och och sen få sova hela natten.

Dessvärre tror jag inget av det blir ett faktum. Stackars Eric har sån otäck hosta och jag lider med honom när han får en hostattack. Jag hoppas och ber för honoms skull och min också att vi får sova gott inatt!


Mammas lilla sjukling

Som jag skrev igår kväll är jag allt annat än bra på att ta hand om en sjuk liten son. Men natten har faktiskt gått jättebra. Det är ju just innan, när man känner på sig att sömnen kommer bli knapp. Då är allt extra jobbigt - men när man sen är mitt i det och man ser hur dåligt barnet i fråga mår, ja då är ju allt förlåtet.

Älskade lilla skrutten somnade snabbt i sin säng för att vakna någon halvtimma senare helt förstörd. Snoren rann och han grät. Han fick komma i vå säng och efter någon timma somnade han rakt över mig. Han hade sitt huvud på min hals. Det var mycket mysigt att för en gångs skull få ha honom så nära.

Vid tolvtiden gick Henke in och la sig i datarummet då vi insåg att Eric tar efter sin far och trots sin lilla storlek skulle kunna fylla ut en hel dubbelsäng. Själv!

Vid ett tiden kände jag att jag nog skulle kunna somna. Var ju så klart jättetrött innan men med en son som knappt kan andas är det svårt att koppla av.

Precis när jag somnat till vaknade Eric och skakade och grät och hostade. Vet inte om han var rädd mitt i natten eller frös av att pyjamasen nu var helt fuktig så vi gick upp och drack vatten och bytte om sen mös vi i sängen och det dröjde inte länge förrän han somnade om igen. Vid två hugget somnade jag sen vet jag bara att jag känt att han rört sig bredvid mig så jag kollat klockan ett par gånger.

Vi sov till 8:30.

Idag har han en sån otäck hosta, min son. Skulle vilja ta bort allt jobbigt och ont för honom, men vi får snällt vänta till han blir frisk!

Önskar oss alla en bra dag!


Gnällig Becca

Jag kan inte påstå att jag är någon jättebra mamma. Vissa dagar är jag verkligen inte i närheten av att ens va bara okey som förälder men det har ju sina orsaker som ni vet.

Eric kom inte med någon manual om hur han fungerar eller vad som är bäst när det kommer till barnuppfostran utan i det här huset kör vi på känn. Vi vet ganska så väl vad som är bra och dåligt för vår son och det är hans välbefinnande och trygghet som är det viktigaste.

Att vi kanske inte är stenhårda vad gäller alla " aj aj " och " fy " och " inte röra " just nu är för att han befinner sig i en trotsperiod och skulle det va så att man var stenhård, då skulle man inte säga annat än dessa ord vissa dagar.

Nu är Eric jätteförkyld och då känner jag mig urkass som mamma. Han sover inte som han brukar och detta påverkar en redan trött mamma som är van att få vila och sova ganska skapligt på natten.

Jag fungerar inte som människa nu för tiden om jag inte får min sömn på natten och min vila på dagen och därför så blir jag helt knäckt när han nu blivit förkyld och dessa saker inte fungerar.

Jag kan heller inte lämna honom för ser han inte mig blir han ledsen.

Hjälp ! ! Jag är van vid en kille som är mycket duktig på att leka själv, som sover som en prins och inte behöver bli buren stor del av tiden.

Jag känner mig så jävla värdelös som gnäller och jag känner med honom. Jag förstår ju att han mår dåligt och inte kan förstå varför han inte är som vanligt. Jag skulle hellre ta förkylningen själv både för att skona honom och för att slippa dagarna som de nu är.

Jag är en värdelös person som känner såhär men samtidigt så får man ju ha i åtanke att jag absolut inte mår bra i mig själv och därför reagerar mycket kraftigare än vad icke ms sjuka Becca hade gjort.

Det hade varit bra att ha henne här nu. Åtminstonne ett par dagar..

En salig röra

Den dag vi föds skulle man symboliskt kunna likna vid en cirkel. Inte alla cirklar är lika stora.

Man kan också likna sitt eget liv vid en bok som, den dag du föds, börjar fyllas med ord. Händelser i livet på både gott och ont.

Alla får vi med oss olika saker som kommer fylla dessa sidor. Självklart är inte allt positivt. Ibland kan cirkeln som är ens eget liv vara mycket svår att fortsätta på. Men vi gör det ändå.

Ingen människa som fått livet som gåva har den blekaste aning om vad livet i sig kommer föra med sig för just en enskild individ. Vissa dagar kan till och med vara så outhärdliga att man vill kasta bort allt och sätta punkt. Man orkar inte fortätta trampa de steg som, för var gången dag, är ens egna liv.

När man är ung vill man bläddra snabbt fram genom alla dessa sidor. Komma till en punkt då man blir oberoende, man får sluta skolan, ta körkort.

I medelåldern, eller då man själv väljer att starta upp en ny människas liv, genom att själv bli förälder får livet en helt ny mening. Man går från att se väldigt egoistiskt på sin tillvaro till att helt plötsligt förringa sig själv och varken se så allvarligt på sitt eget och man vill helst stanna upp tiden och bara kunde njuta av stunden. Man börjar härmed inse att livet går fort. Alldeles för fort.

Vissa lyckliga själar får en vacker dag vara med om att ytterligare en generation föds. De blir mormor eller farmor och livet börjar härmed te sig som något som är helt fantastiskt. Jag kan ju bara ana hur fantastiskt det måste vara att se sitt eget barns barn.

Vid detta laget är boken luggsliten. Sidorna är sköra och kantade med en hel livshistoria. En människas hela liv. Medgång och motgång.

Jag hoppas att jag, en vacker dag om en maaaaassa år, kan sitta och läsa genom mitt livs historia. Att kunna glädjas åt allt fantastiskt jag varit med om. Tillsammans med Henke sitter jag på altanen med solen aningen för starkt skinande i ögonen och smuttar på en kopp kaffe.

Jag vill bli gammal och kunna se tillbaka på mitt liv för det det faktiskt var. En salig röra av bra och dåliga stunder.
Men det är ju så det är i livet.


Film och choklad

Idag har det inte blivit mycket skrivet här. Ibland känns det bara så meningslöst att sitta här och gnälla över att jag är trött eller att vi gjort det och det.

Nu ska vi snart se en film, Henke och jag. Vi ska dela på en chokladkaka som jag visserligen smygstartat lite på sen får vi se om jag lyckas hålla mig vaken filmen igenom.

Det var väl det hela!

Gilla läget

När man tänkt sig saker och ting på ett sätt har jag ofta svårt att omplanera och fixa till så man gör det bästa av situationen. Om det nu skulle visa sig att inte bli som först tänkt! Jag blir lätt irriterad till en start och har lite svårt att få energin till just det faktum att saker och ting behöver planeras om. Hur liksom?

Det ordna sig alltid, på ett eller annat sätt.

Jag är ett vannedjur och vill helst inte ha någon form av förändring. Jag vill heller inte ha grus i mina planeringshjul för jag vet att jag inte är bra på att hantera det.

Men det är bara att gilla läget.

Irriterad

Idag bjöd Henke upp till snarksymfoni vid klockan 7:15. Hade det inte varit för att jag kände behov av att byta ob hade jag ju legat kvar. Eric vaknade såklart till och vid 7:30 tappade han ner nappen på golvet. Efter att ha gett honom den och han somnat om tyckte Henke att det var dags för ett extranummer runt 8:00 så då gick jag upp.

Vansinnig var jag.

Han stod och sa igår att han minsann nog skulle sova till 10 idag. Men jag då? Varför är det inte lika självklart att jag kanske vill ligga kvar? Med tanke på att eftermiddagen blir lite stressad och jag nog inte hinner vila så mycket kände jag att jag nog minsann också gärna legat kvar..

Skrev en lista på det jag brukar göra på förmiddagarna och tänkte att jag skulle gå och lägga mig direkt vid 10 när han ska gå upp. Nu har jag vaknat till, druckit kaffe och rökt och på något sätt blivit människa igen. Men det är lätt att bli irriterad just i det där nyvakna trötta läget. Tyvärr.

Listan blir det nog jag som tar kommando över om vi inte splittar upp och delar. Grejen är ju att jag är ganska intervallseffektiv så jag kör ju på med det som står där på morgonen efter att Eric ätit sin frukost. Så vid 10 hugget när Henke lullar upp och definitivt när han är klar med frukosten vid 11 någonting.. Då är listan ett icke faktum längre.

Så kan det va och visst blir jag fortfarande lite irriterad på såna här småsaker. Men vad gör det egentligen om jag gör det?

Borde inse att Henke inte passar lika bra som hemmafru som hans fru..

Det vill säga jag!

Tråk tråk tråk

Nu är denna dag snart ett avklarat faktum för mig. Jag är trött så in i hel**te så nu ska jag bara göra mig tre mumsiga Pågenmackor med senap och ta ett glas cola till, se Idolutröstningen sen ska jag sova. Eller åtminstonne krypa ner och gosa in mig i täcket och kolla på TV.

Vi har förresten fått tillbaka vår bärbara dator idag. Allt var kvar på och nu får vi hoppas att vi haft nog med dataproblem för ett tag framöver.

Det var väl det hela för idag.


Laddar för Idol

Lyckades hitta energi nog för att dammsuga av här hemma. Om det blev speciellt noga gjort, det låter jag vara osagt. Eric tittar på Emil och pappa Henrik sover en stund. Snart ska han vakna och bada Eric och sen blir det Idol.

Mycket trevligt!


Dammråttorna invaderar

Jag är så trött. Nu är ju detta inget ovanligt, går för det mesta omkring i min orkeslösa dimma. Men idag känns det liite mer än vanligt och det är inget kul. Jag hoppas jag kan hitta lite energi efter att Henke kommit hem från jobbet så jag kan dammsuga lite.

Dammråttorna invaderar..

Snabba Cash

Igår såg vi " Snabba Cash. " Vi är inte mycket för just svenska filmer men denna var bara så jävla bra.

Och Joel Kinnaman, eller vad han heter, är ju bara hur snygg som helst

Bruce Springsteen Top 3

Nu blir det snart en film, eller åtminstonne till att börja på en. Vi är trötta familjen här hemma nu för tiden så det där med att sitta vaken och pressa.. nja.. det funkar inte längre.

Ikväll hade vi lite musiknostalgi här hemma på Ekvägen. Kul att höra låtar man inte lyssnat på på evigheter. Gjorde bland annat en Top 3 med Bruce Springsteen både Henke och jag. Mina Top 3 med Bruce är:

1 The River
2 Thunder Road
3 Born to run

Värt att lyssna på.

För övrigt tycker jag Eminem och Rihanna´s låt de gjort är så jävla bra. Nu kommer jag inte på vad den heter, men den är very nice.

Jo men det var väl det hela för idag!


Trött

Undersökningen idag gick bra. Först ett Ul för att kolla och sen fyra eller fem stick för vävnadprov. Det gick faktiskt bättre idag och det gjorde inte lika jätteont som sist.

Doktorn sa till mig att hon ingenting kunde se alls när hon tittade med Ul. Mer än tät vävnad. Och att det är så svårt att få med små bitar ut ur bröstet är också ett bra tecken då såna knöligheter som man inte vill ha i sitt bröst gärna släpper ifrån sig vävnad.

Jag är i " en ålder " då brösten börjar förändras och jag har ju på kort tid haft mycket graviditetshormoner som förändrar dem så det är inget konstigt. Får vi hoppas.

Nu är jag trött. Sov typ mellan 14 - 17 och jag längtar redan till sovdags ikväll!


I brist på annat

Hamnar här, hela tiden, i brist på annat. Vet inte vad jag ska hitta på riktigt för att få tiden att gå och det händer inte sådär vansinnigt mycket på internet på morgonkvisten.

Har inte så mycket mer att tillägga, det mesta har jag väl skrivit om i de tidigare inläggen.

Den här morgonen började dock helt i mitt tycke. Jag tycker det är skönt att vakna tidigt och att ensam få starta dagen med en kopp kaffe här vid datorn. Att få varva upp på något sätt. I lugn och ro.

Jag är trött idag känner jag så när vi väl kommer fram till Västervik kommer jag nog känna det som att jag gjort mitt för dagen.

Jag är så glad och tacksam över att Anna och Nellie följer med mig. Dels vill jag ju inte köra själv längre. Helst inte alls, men absolut inga längre sträckor. Och att få ha någon med som stöd är guld värt en dag som denna.

Nej, nu ska jag borsta tänderna.

Nervös

Jag har försökt att ta hela den här grejen med mitt bröst med ro. Så vansinnigt mycket har jag inte tänkt på det tycker jag inte. Men nu kom det över mig måste jag säga. Jag blev jättenervös. Dels för vad det kan komma att visa och mycket för att jag vet att det kommer att göra så ont.

Sist kändes det lite som att hon hittade bröstvårtan och slet ut den henom sidan på bröstet. Aj, aj, aj..

Men det ska nog gå bra. Huvudsaken är ju att man tar tag i och utreder saker och ting i ställer för att gå och känna något och ingenting göra åt det.

Med tanke på historiken här just nu så vågar jag inget annat än att kolla upp det. Det handlar inte om att jag är hypokondrisk. Det är liksom bara så att det verkar vara något hela tiden. Typiskt nog fick hon ju inte bort tillräckligt för att det skulle kunna analyseras sist. Annars hade jag ju vetat nu..

Nu ska jag gå ut och röka och försöka lugna ner mig.


Första snön

Det kommer nog vara på många ställen man kan läsa att den första snön har kommit och jag vill inte vara ett undantag. Det är ju ganska kul de gånger man går tillbaka och kolla genom sin egen blogg och då se att första snön kom inatt. Inte några mängder men tillräckligt mycket för att se att det inte är frost!

Idag hade jag ställt klockan på 8:00. Inte för tidigt och inte för sent. Min förhoppning var ändå att jag skulle vakna innan klockan ringde för att få gå upp innan sonen ska vakna. Morgonen blir lite lugnare en dag som denna och jag klarar inte av att stressa idag.

Jag kan oftast vakna sådär på beställning faktiskt. Måste ju ställa klockan, ifall, men de flesta gånger är det egentligen helt onödigt.

Idag vaknade jag och låg och drog mig i sängen någon minut innan jag bestämde mig för att kolla på klockan. Var knappast vaken. Fick en känsla av att klockan var 6:30 så när jag väl fick upp ögonen och blicken fäste på klockan var det lite coolt att den faktiskt visade 6:28.


Färdigfirat

Nu har vi varit och firat världens bästa Anna på födelsedagen. Det gick jättebra och jag tror pojkarna uppskattade det mycket då de spelade Dart för fullt. Eric skötte sig utmärkt förutom lite småtrots nu precin innan vi skulle åka. Men så var han jätte trött också.

Nu ska vi snart se Kungarna av Tylösand. Jag köpte en mellanstor chokladkaka när jag var inne på Ica och köpte dammsugarpåsar. Hoppas inte Henke blir för arg på mig. Vi försöker ju låta bli godis här i familjen och jag är faktiskt mycket duktig som bara dricker Cola på helgen och typ inte ätit så mycket godis på jag vet inte hur länge nu!

Tack för en bra dag!

Efterniddagsinlägg

Idag ska vi köpa dammsugarpåsar. Behöver verkligen det då båda dammsugarna låter som att de snart ska explodera.. Det var ett tag sen så idag ska vi fixa det.

Intressant fakta? Inte direkt!

Efter det ska vi bege oss till vårt födelsedagsbarn och fira.


Idag har vi.. och ett grattis

Även en pratsjuk och skrivsjuk person som jag kan tydligen komma i svackor och inte ha så mycket att tillföra. Men något brukar jag ju oftast komma på. Tyvärr blir det bara en massa tråkiga " idag har vi " inlägg.

Så, idag har vi haft Anna och Nellie på besök. Trotsade även regnet för en promenad vilket jag trodde skulle ge mig lite energi men det blev visst tvärtom. Men nu är det ju snart lunch och vila så det spelar ingen större roll.

Börjar bli väldigt nervös för tutt provet i morgon. Men det går nog bra det med. Hon får slita och dra hur mycket hon vill bara det inte är något farligt. Jag har ju inte så mycket fett på kroppen i övrigt så vi kan väl hoppas att det är fett som i stället för att placera ut sig på ställen där jag gärna skulle ha lite i stället har hamnat i en boll i mitt bröst.

Idag gratulerar vi vår bästa ANNA på henne födelsedag <3 Grattis min älskade vän!

Så, det var det hela för nu. Hoppas ni har en bra dag trots det tråkiga vädret!

Gott

Har kommit på en sak som kan låta som lite av det äckligaste man hört. Jag tyckte det själv innan jag smakat men nu är jag helt hooked.

Pågensmörgås med vanlig senap. Och ett glas O´boy till. Det ni. Men så gillar jag ju vanlig senap så mycket att jag skulle kunna sleva i mig bara det.. Så.. Trodde dock inte det skulle passa så bra till smörgås som det faktiskt gör!

Nu blir det snart detta och ett avsnitt Dexter.


Varför får jag ingen post?

Har ringt till både RMC och Gyn i Västervik idag. Börjar undrar varför det inte kommer någon post till mig från Anders. Tydligen har inte analysen av min äggledare och " skräpet " i livmodern kommit tillbaka och därför har han inget skickat.

Ikväll ska jag och Eric åka till mamma en sväng då Henke ändå ska gå ut i garaget och plocka.

Rapport

Idag har Anna, Nellie och Jossa varit här och fikat med oss. Mycket trevligt och uppskattat.

Annars är detta en mycket grå och tråkig dag kan jag tycka. Vi ska snart vila oss lite.
Det var väl det hela för nu!

Störande

Med tanke på det faktum att jag skriver ganska öppet om det mesta kan det nog va lätt att tolka hela mitt skrivande som att jag inte håller något privat. Så är absolut inte fallet. Det finns en hel del som jag inte skriver ut här.

Av olika anledningar så klart. Antingen kan det indirekt handla om någon annan. Eller direkt med för den delen. Vissa saker är helt enkelt lite för personliga. Jag har mina gränser..

Visst är det störande..

Jag kännert..

Lite av varje kan man säga

Ville bara kika in och säga hej såhär på förmiddagen.

Ska till min pratmänniska sen vid 11. Är inte så jättesugen just idag, men det är nog bra att komma iväg och prata lite ändå känner jag. Undrar hur länge vi ska hålla på.

Sen har jag, dagen till ära, fått tillbaka min mens. Ganska så exakt en månad efter operationen. Det känns faktiskt helt okey. Nu vet jag ju att saker och ting fungerar så långt. Ska dock bli mycket intressant att se hur den beter sig nu. Åt ju p-piller i tre månader och var gravid i 8 veckor.

Det lär ju visa sig så det är ju inget att fundera över egentligen.

Vill ha post idag. Från Anders.

Det var väl det hela för nu. Hoppas dagen blir bra!

Höst bilder
Idag har Eric jobbat i trädgårdenOch som avslutning en bild från igår morse. Frostiga vissna, röda rosor.


Tack för nu
Höstbruk

På förmiddagen har vi hunnit med en härlig promenad och efter det blev det lite höstbruk i trädgården. Henke och Eric krattade löv och sen plockade vi in möblerna lite mer under tak. En del bars in i källaren.

Jag tog lite kort så jag ska be om lite hjälp senare så jag kan lägga upp och via er vilka duktiga pojkar jag har <3

Nu ska vi vila oss lite. Känner i kroppen att jag inte vilade igår och att det var en hel del på tapeten. Det kommer efteråt kanske.. Eric är också trött nu efter att ha jobbat hårt.

Hoppas ni har en bra dag!


Vacker morgon

Idag ska vi på dop. I Mantorp. Med tanke på att jag inte kommer hinna vila idag så kunde jag väl hoppats på ett par timmar mer sömn inatt, men det ordnar sig. Henke snarkade vid 4:30 och efter en halvtimma - då både Eric och jag vaknat - sa jag till honom att lägga sig i datarummet. Och det gjorde han.

Kände redan då att jag hade en tråkig huvudvärk och även att jag tog två panodil då så finns den kvar i huvudet. Så tråkigt.

För övrigt så ska det ju bli trevligt att gå på dop. Det är bara typiskt att det ska vara så läng resväg.

En gnällig lördagsmorgon kan man tycka. Men vädret är ju hur vackert som helst, jag sitter här och njuter lugnet innan dagen drar igång med en kopp kaffe. Så jag ska egentligen inte klaga.

Vill även här speciellt gratulera en fin människa med hjärtat på det rätta stället på sin födelsedag idag <3  Grattis - hoppas din dag blir alldeles toppen!

Nej, dags att börja göra sig i ordning. Insåg inatt att vi knappt har något bröd eller någon gröt hemma så Henke måste stressa till affären innan vi kan åka också. Det kommer han inte att bli glad över.

Önskar Er en fin dag mina vänner!

Ut med Jay ur Idol, in med honom i skivstudion

Men hallå, hur jävla bra är inte Jay i Idol? Va?

Ta ur honom ur programmet och låt honom göra en skiva redan nu. Jag vill inte att han ska vinna Idol och behöva göra en massa äckliga mainstreamlåtar, som jag förvisso lyssnar på ibland, som bara går runt runt på radiokanalerna. Låt honom göra den typ av musik som han visat att han gör bäst. Och gör en skiva med honom direkt.

Ikväll kändes det lite som att Kurt Cobain var där. Och då blir det lite nostalgiskt och coolt. Att få höra dessa låtar igen.

Det görs ju inte sådär jättemycket musik av detta slag nu för tiden, så.. In med Jay i en skivstudio.

Pronto!

" Djingo "

Eric tittar på " Djingo " och jag har varit ruskigt effektiv. Plockat ner tvätt, hängt upp tvätt, dammsugit, plockat. Nu väntar lite disk och en promenad sen är det Idol.

" Djingo " är Eric´s namn på Pingu, förresten.

Hoppas ni har det bra, mina vänner!

Märkligt..

Märkligt, jag brukar väl alltid komma på något att skriva när jag sitter här..

Jag nöjer mig med ett God morgon, mina vänner, Hoppas vår dag blir bra!


Blödningsfri

Har ju helt glömt att upplysa om det ytterst intressanta faktum att jag i morgon varit blödningfri i 2 veckor. Eller är det tre.. Herregud, så dåligt av mig att inte komma ihåg. Känner dessutom i hela kroppen att mensen är på gång och det är skönt att kroppen återgår till det normala.

Visst, jag ser inte fran enot att blöda mer. Anser att jag gjort det vid för många tillfällen nu på kort tid. Men samtidigt är det ju som sagt skönt att veta att kroppen funkar.

I morgon är det fredag. Så fort denna vecka gått. Och då har jag ändå haft en down period. Men nu kör vi på positiva tankar igen.

Arbetssökande

Idag har vi haft möte. Det gick bra. Det bestämdes att jag ska bli arbetssökande. Från och med 1 December. Känns lite trist att inte ha något jobb. Hur som helst, jag har ju knappast varit där i år och att leva med förhoppning och tvivel om vartannat ifall jag ska kunna komma tillbaka eller inte,, Det funkar inte i längden.

Detta väcker ju en hel del frågetecken men det ska nog lösa sig och Roger, min chef, ska försöka fixa till övergången till arbetslös på det förmånligaste sättet för mig.

Agata hade heller inget att säga om våra framtidsplaner. Hon kommer hjälpa oss då det förmodligen kommer bli så att hon blir kontaktad och rådfrågad.

Så det var ju bra. Visst.

Jag kommer sakna Cityköket mer än jag vill erkänna men jag ska försöka se detta som en nystart. Jag ska nog kunna hitta ett jobb som fungerar och som jag trivs på.

Det ordnar sig!


Nemo, kungarna av Tylesand

Varför har ingen skickat pojkstackaren till talpedagog? Han kan ju för fan inte få ur sig en hel mening där man höra alla exakta orden.. Men jag tror han är smart, den där skiten. Han kör ju på det, tjejerna tycker ju såklart synd om honom för hans talsvårigheter som det inte verkar som att han själv fattar att han har.. Sen får han ju trösteligga.. Visst?

Och hela den här intelligenta diskutionen om skägg.

" Om jag frågar dig om du tycker bäst om skägg eller om skägg, vad säger du då? !

Där har ni prov på IQ, mina vänner. Han är en jävel den där som lyckats knäcka koden mellan skägg och skägg. Det är ju den största frågan sen urminnestider.. Undrar vad Nemo kommer ta sig för här näst?

Mycket spännande att följa denna man, han kommer gå långt..
Hepp

I morgon bär det av till Västervik för möte med Försäkringskassan, Roger och Agata. Henke följer med som lite stödperson så. Jag tycker det är skönt att ha med någon som tar in informationen då jag lätt glömmer och som även kan hjälpa mig att fylla i när jag tappar tråden. Borde kanske vara mer orolig än jag just nu är.

Jag misstänker starkt att jag kommer åka hem med en tid för att bli introducerad för sprutorna. Jag tror definitivt Agata kommer tvinga mig mer eller mindre med tanke på att hon sa sist att jag inom en månad var tvungen att vara igång.

Jag bryr mig egentligen inte så mycket om det där mötet i sig. Det får bli som det blir helt enkelt. Det jag oroar mig för är att Agata ska försöka sätta käppar i våra syskonhjul. Det här är ett dilemma för mig. Det är det jag har fokus på nu. Det är bara så.

*

Läste i en blogg idag där en person vinklade självutlämnande skrift som dåligt. Eller illa.. Kommer inte riktigt ihåg. Jag vet att alla verkligen inte är lika öppna som jag och det rätta kanske vore att hålla saker inom husets dörrar, men vad fan spelar det för roll? Va?

Jag mår dåligt.. So?

Jag skriver här om min syskonlängtan och om hur detta påverkar stora delar av mitt liv.. So ?

Jag har bra dagar, lever mitt liv och njuter.. So?

Jag skriver om min sons utveckling och framsteg.. So?

Alla är så olika och för vissa är detta inte okey att göra. De vill hålla saker inom familjen, de vill inte att alla ska veta. Men grejen är ju den att alla pratar till största sannolikhet om det ändå, så varför inte bara vara öppen om det och sätta dina egna ord på känslan?

Nu var ju absolut inte detta blogginlägg riktat till mig eller så men jag måste ju få reagera.

Alla har ju sina egna sätt att hantera saker på. Och alla har ju olika bakgrunder som format dem till de människor de är idag. Man påverkas, lär av andras misstag eller bara helt enkelt skiter i vilket.

Vet ni, jag bryr mig inte ett jävla skit om ifall folk pratar om mig på stan. Om det faktum att jag mår dåligt. Jag är starkare än så och jag har verkligen inte energi till att bry mig om det. De människor jag omges av är människor som älskar mig eller tycker om mig för den jag är. Oavsett hur jag mår.

Jag älskar bloggar där folk vågar stå för att deras perfekta fasad faktiskt har sprickor egentligen. Det får ju oss alla andra vanliga människor att förstå att allt inte är perfekt hela tiden. Vi lever inte i en serietidningsvärld där man själv kan måla upp allting precis som man vill.

Så är det med det!

Ett hem fyllt av kärlek

Tänkte på en sak, en händelse, som inträffade för några dagar sedan. Jag var inne och kollade på en blogg. En blogg inriktad på inredning. Det var en hel del bilder på hur stissigt hemmet i fråga var. Familjen som bor i detta hem är heller inte några miljonärer utan vanliga arbetare och ändå hade de det så stilrent och fint.

Jag sa till Henke att jag så gärna skulle vilja ha det sådär fint också. Då sa han en sak som gjorde mig så glad. " Vi har ett hem fyllt av kärlek i stället för alla de där vackra prylarna "

Och visst är det så. I stället för en massa kalla prydnadsaker som står utspridda sådär lagom mycket har vi prylar med en massa affektionsvärde. Sen har vi även lite kärlek och ömhet här, medmänsklighet där, omtanke där. I stället för allt det där som går i samma stil och bara står.

Och vad är då egentligen viktigast? Såklart blir man väl glad av att ha fina saker omkring sig men vad är ett hem fyllt av detta egentligen? Saker och ting kan ha en prislapp, och kanske en hög sådan, men att vara omgedd av saker som man inte kan värdera i pengar är väl egentligen vackrare?

Det tycker i alla fall vi här på Ekvägen.

Sen kan man väl tänka sig att vi kanske en vacker dag vinner på Triss och blir miljonärer och hela den biten. Får möjlighet att få även vackra saker i vårt hem pyntat med kärlek. Men en sak är säker, en del av de saker vi har skulle jag aldrig kunna stoppa undan. Som tex en tavla jag har som min bortgångne morfar målade på - 40 talet. Han kan aldrig någonsin måla den igen och därför är den ytterst värdefull för mig. Samma med en moraklockan han gjort som för alltid kommer pryda vårt hem, oavsett stil vi har.

Förstår ni min tanke? Har jag inte lite rätt?

Tankar och funderingar

Känner mig helt söndertrasad känslomässigt idag. Men jag har bestämt mig för att försöka. Och försöka igen. Vädret är vackert och det är ju alltid något att glädjas åt. Om man inte kan finna på andra glädjekällor menar jag.

Sonen är ju såklart min glädjekälla men i takt med trotsen så blir det en smula kämpigt ibland. Definitivt de dagar då mitt tålamod är under strecket för vad som är okey, så att säga.

Jag misstänker att all denna frustration och ilska och ledsenhet är mycket pga vi ska iväg i morgon och prata jobb. Det kanske låter som att jag vill slippa undan och är en lat jävel men om det nu skulle vara någon som tycker så - gjört.

De som inte lever nära mig som min familj, mina närmaste vänner - har ju ingen aning om hur det är.

Man får ju en ganska stor inblick av att läsa här liksom. Jag har fullt upp med att hålla mig själv motiverad, vissa dagar, till att endast leva förstår ni. Nu har väl de värsta otäcka tankarna varit lugna ett tag och bytts mot någon form av ångest för döden. Helt sjukt.

Men jag är ju sjuk.. Så..

Läste någonstans att depression orsakad av ms har hög riskfaktor vad gäller självmord. Och det kan jag på något sätt förstå. Jag menar, jag har aldrig tänkt såna tankar innan, de kom när ms flyttade in. Kanske är det ett sett att sålla bort oss sjuka. Så vi inte ska vara till last för familj och vänner.. Vad vet jag.

Nu är det dock ett tag sen och det är skönt. Och innerst inne är jag alldeles för egoistisk för att ens göra något sånt. Och för det tackar jag Eric. Jag ska vara med när han växer upp, stötta honom och vara just sådär överbeskyddande som jag är.

Han kom verkligen i rättan tid, den där underbara killen!


Arg

Man vänjer sig snabbt vid dagar då det mesta bara flyter på. Utan ansträngning, utan för mycket fundering. Alla dessa orosmoln, om och varför har jag på något sätt lyckats slå undan. Men inte idag. Dock kändes det lite bättre efter min eftermiddagsvila.

Farmor var snäll och kom hit och leket med Eric så Henke och jag kunde gå ner och konstatera att vi har för mycket " bröte. " Fick i ordning på en stor hög med skräp som vi ska åka till tippen med nästa vecka. Ingen mening med att plocka mer nu när det inte finns plats att röra sig.

Nästa vecka börjar nästa gallring. Ser väl inte fram emot det samtidigt som jag känner att vi måste få det gjort. Vi kan ju aldrig påbörja i ordningsställandet av källaren om vi inte tar tag i det.

Hittade en kartong som stått i en av garderoberna på Gerdsborg och det var ett rejält lass med rått skit där i. Sönderätna saker var det också så det blev skräp av hela kartongen. Fy fan så jävla äckligt jag tycker det är. Hela den där Gerdsborg grejen. Det var råttor, eller möss antar jag, som härjade fritt i huset och åt och bajsade medans vi bodde där. Jag är så glad att vi äntligen har hittat hem.

På kvällen vet jag inte vad som hände. Jag känner en ilska inom mig. Det känns som att jag ska explodera. Inte bara skrika ut och vara sur utan att hela jag ska gå upp i rök i en jävla smäll för att jag är så ARG. Helt otroligt. Jag brukar ju hantera saker med att antingen vara väldigt deppig eller just som i kväll, ilsk.

Jag hoppas verkligen att det inte håller sig kvar till i morgon för då kommer jag nog börja kasta saker och bära mig åt. Förresten, kanske skulle jag bära ut en del va det som ändå ska slängas och gå loss på det i garaget.

Vi får se hur det blir i morgon.

Prata och härma

Hade inte alls den rätta känslan idag när jag vaknade men förmiddagen gick och med sällskap av Jossa, Anna och Nellie artade den sig till det bättre. Märkligt vilken barometer Eric är över mina känslor. Det slår knappast aldrig fel än att han är extra trotsig när jag har en dålig dag.

Nu kommer snart Pappa Henrik och efter det så blir det middag.

Eric har gjort en vändning i detta med att prata och härma. Han försöker allt som oftast efterhärma orden som man ber honom om. Till och med har han börjat sjunga " waka waka " och Manboy är just nu favoriterna. Musikalisk kille kanske?

Gulligast just nu är väl ändå " Juss juss " som betyder Jossa och " Ding - doos " som betyder Lill - Tos.

Nu vet jag inte riktigt vad som hände med texten. Vi får se hur det blir när jag publicerar - och det gör jag..... nu !


Försöker vända den negativa känslan..

Den här dagen började inte riktigt som jag tänkt mig. Men det ska nog bli ordning på det till slut. Snart kommer Anna och Nellie för att fika och gå en promenad så det blir trevligt.

Vet inte om jag börjar bli lite smått orolig för mötet på Torsdag..

Hoppas ni har en bra dag, mina vänner!

Kvällsrapport

Nu är det snart läggdags för sonen och jag ska fixa det ikväll. Henke är trött och seg och vill helst slippa så jag fixar det. Hoppas det går bra. I och med att Eric fick ligga bra länge i vår säng igår känner jag att det kan vara en svår uppgift, men det ordnar sig nog.

När sonen sover ska vi se Desperata husfruar.

Sen måste jag ju bara meddela den glada nyheten att jag fann min eftersökta dammsugarborste idag. Som jag letat. Det är ju så mycket smidigare att damma med den än att gno runt det med en blöt trasa.

Tackar för mig nu!


<3
Hösten är vackerProver, fika och promenadHej mitt på dagen. Nu har jag varit och tagit sista HCG provet. Farmor var här så vi fikade lite och gick en promenad. Vädret är ju så härligt idag.Hoppas ni har en bra dag!

Natta

Jag har ju en tendens till att se lite åt det negativare hållet på en hel del. Henke däremot är en optimist. Positivist.. rubbet som är åt det gladare sättet att se på saker.

Att vara mamma och pappa är två helt skilda saker men när en negativ jävel bor med en positiv, då blir det en hel del meningsskiljaktigheter. Så ock ikväll.

Henke är ju den som alltsom oftast söver Eric. Det innebär oftast inga krusiduller mer än att man ligger där i sängen bredvid honom. Henke kan ju ligga och surfa på sin mobil och jag kan ju inte det på min så då får jag lite tid till att sitta här. Bra fördelat tycker jag.

Ikväll föll Henke för frestelsen när Eric ville somna i vår säng för att sen bli överburen i sin egen. Jag, som negativt tänkande, förstod ju direkt att detta inte skulle gå vägen. Även att han dyrt och heligt lovade att ligga still, att somna direkt var ju såklart inte fallet. Han bökade omkring fast ögenen gick i kors. Skulle inte ligga utan sitta i sängen. Vi nynnade och berättade sagor.

Nu, efter lite protester är han tillbaka i sin säng. Det är tyst och den timme senare han nu somnar i lväll kanske tar ut sin rätt så han slocknar.

Jag tror att det är helt olika att vara mamma och pappa. Jag vill också så gärna mysa i vår säng med Eric, att han ska somna tätt intill mig och hela den biten - men på något sätt vet jag att det oftast inte är genomförbart. Det blir för spännande när det avviker från den vanliga rutinen.

En pappa är kanske inte så inkörd på dessa rutiner att de " tror högre " om sina barn.

Jag vet inte, men så är jag ju negativt tänkande också = )

Söndags svammel

Henke var duktig och putsade fönstren både utvändigt och invändigt idag. Det var hans egna förslag.. eller jag kom ju på att vi skulle göra det. Men han erbjöd sig att fixa det och det fick han så gärna. Märkte på resultatet att han blir den som får göra det i fortsättningen. Jag får alltid såna där tråkiga ränder.. Men nu lever jag ju tydligen ihop med en riktig " fena " på det här med fönsterputsning.

Nu har vi ätit middag och efter det är det lite egentid och mys. Softa lite och så. Jag ska fixa med lite småsaker.

Sen efter det ska vi plocka in en del grejer för vinterförvaring i husvagnen och åka ut just till den och lämna av. Detta kommer ju göra att det åtminstonne blir några extra millimetrar att röra sig på inför vår superfixning där nere.

I morgon ska jag åter igen till labb och lämna ett HCG prov. Det var tydligen på 35 sist så Anders ville ha ett som var helt nollat också ( eller under 5 ) och jag har ju ändå en remiss till så.. Farmor kommer hit för att underhålla Eric under tiden.

Just det, det blev ju en promenad också förut. Ingen i skogen som vi först tänkt men huvudsaken är ju att vi fick lite motion och även frisk luft.

I morgon är det måndag igen men det ska nog gå bra. Den här positivt tänkande grejen funkar och även att jag egentligen mår mycket dåligt så klarar jag ändå av att vara vid gott mod. Och det glädjer mig. Hoppas bara inte det kommer ett bakslag sen. Att jag skulle tillåtit mig själv att vara just så ledsen som jag egentligen är. Men jag bearbetar det väl hur eller hur på något konstigt sätt och jag ser ju det som att jag har en morot som hänger framför mig med detta med RMC och allt.

För er som undrar - JA, jag kommer givetvis att sluta röka då. Henke betalar inte en massa pengar för att jag ska ljuga och röka mig genom det och jag VILL INTE röka en förhoppningsvis välgående graviditet. Om vi nu ens får, men som sagt - det är där jag ser hoppet och det är på grund av att jag ser att vi kanske kan få hjälp med detta som gör att jag faktiskt inte bryter ihop helt och fullt.

Oj, detta blev mycket längre än jag tänkt.

Hoppas ni haft en bra dag, mina vänner!

Dilemma

Idag är frågan Pusta fönster ( MYCKET VÄLBEHÖVLIGT ) eller gå en härlig skogspromenad med min familj.

Det är svårt det här för jag vill en sak och behöver göra en annan. Kanske skulle passa på att putsa.. Men en promenad är ju så härligt. Vi kan ju knappt se ut genom fönstren.. Men lite frisk luft är ju alltid bra för både mig själv och familjen.. Det känns som jag aldrig kommer till att putsa och att jag får skäms när folk ser fönstren.. Men hur ofta har vi möjlighet att gå en förmiddagspromenad hela familjen..

Ni förstår att detta är ett dilemma.


Vad skulle ni gjort?

Marken

Nu blir det marken en snabbis. Hoppas ni har en bra dag mina vänner!

Idol yra

Nu är Idol igång på riktigt och det tycker vi om här på Ekvägen. Att sitta och ha åsikter om de som sjunger, lyssna och njuta och ibland skämmas över hur dåliga de var. Kvällen avnjöts i sällskap av de bästa - Mycket trevligt <3

Nu hoppas jag på att Weise killen eller den finska tjejen, Elin?!, åker hem.

I morgon är det lördag och det är marken här i stan. Skulle så gärna vilja gå men jag vet inte om jag pallar att gå omkring bland allt folk. Känns som ett helt företag att dessutom ha med sig en vagn och försöka ta sig fram. Vi får se hur vi gör. Kanske är det bättre att utsätta sig för såna där situationer som stressar mig.. Någon jävla gång måste jag väl till slut vänja mig..

Vi får se hur det blir helt enkelt!
Bonanza

Pratade med Anders Brunegård och det blir till att ta om det där aj aj provet där dom sliter bort en bit av tutten. Förhoppningsvis kan jag få göra det redan nästa vecka. Jag känner att jag inte orkar vänta på mer saker nu.

Ikväll är jag trött. Som fan. Sov som en gris förut när Eric vilade och nu skulle jag lätt kunnat lagt mig igen. Men i stället fick maken lägga sig. Han är trött efter jobbet så det är inga konstigheter. Jag har dammsugit och tänkte nu ta med sonen på en tur i vagnen innan Idol Bonanzan.


Kärlek <3
Det finns två särskilt underbara dagar i mitt liv. Två dagar som förändrat mitt liv och från dessa stunder på ett eller annat sätt gjort mig till den jag är. Gett mitt liv mening. Dagar som är mindre bra är det bra att ha dessa bilder, de som man har i hjärnkontoret, att plocka fram för att fyllas med all dess kärlek ännu en gång.


Kärlek <3
070707
080810Trött

Idag är jag trött. Känns som ett helt företag att hålla mig vaken. Inväntar samtal nummer 2 för dagen nu snart sen tror jag vi får ta oss en promenad. Vet inte hur jag annars ska kunna fördriva tiden till lunch och vila. Anna och Nellie har varit hos oss ett tag men de avvek för en stund sen för att de var just - trötta.

På Facebook kan man ana en trend. Många är trötta idag så det känns väl lite som att man är i gott sällskap.

Antar att min trötthet beror lite på oron som spridit sig pånytt i min kropp. Anders nummer 1 ringde förut och det var ett bra samtal. Ska gå och kolla HCG´t en sista gång på måndag för han ville ha ett noll resultat också. Han ska även skicka info till RMC sen får vi se vad som händer.

Nu väntar vi på att det ska ringa igen..

Hoppas ni har en bra dag, mina vänner

God morgon

Idag ska alltså både Anders som opererade mig och Anders Brunegård ringa till mig. Den senare har jag en tekefontid med 11:45 - 12:00 men tydligen är han så att han kan ringa när som helst då han har tid sa sköterskan till mig igår.

Två viktiga samtal.

Vaknade idag på mitt allra mest aktiva funderarhumör. Men idag får jag va orolig. I om att jag ska prata om just mitt högra bröst. Skulle det va så att känslan jag har i det, knöligheten, var borta skulle det nog inte bekomma mig så mycket men med tanke på att jag fortfarande känner det så kan jag bara inte släppa det.

Det är mycket jag skulle vilja här i livet, saker som till exempel att få bli mamma till två. Ge Eric ett syskon. Jag skulle vilja komma i ordning och börja jobba och känna att jag fyller en funktion, Jag vill komma ur det här diset som sveper över mig i tid och otid där jag inte mår bra psykiskt pga ms och allt annat runt omkring.

Sen skulle jag ju vilja vinna pengar, massa pengar, få källaren i ordning, att solen ska skina idag - vardagliga saker som alla vill mer eller mindre.

För mig har hela den här grejen nu vänts till en skräck. Dödsångest på högnivå om detta nu skulle innebära otäcka saker som jag inte ens vågar sätta ord på.

Det finns en sak som jag prioriterar just nu. EN sak som jag bönar och ber om att få uppleva.

Jag vill se min son växa upp. Jag vill se honom sin första dag i skolan, på konfirmationen, när han slutar gymnasiet och tar körkort. Jag är inte redo för att lämna av pga detta. Jag vill bara göra detta klart. Jag vet att jag många gånger sagt att jag inte kan se någon mening med mitt liv men det är ju såklart inte sant.

Ta vad som helst ifrån min kropp, bara det inte är funktioner som jag behöver för att leva, sätt mig i rullstol - det spelar ingen roll.

Bara tanken på att detta skulle kunna va något allvarligt får mig att bli illamående och äcklad av min egen kropp. Äcklad av mig själv för vad jag går i genom. Jag orkar liksom inte ta hur mycket skit som helst men jag tänker inte ge upp. Jag kommer kämpa och kräla mig fram om det nu skulle behövas. För Eric´s skull.

Jag hoppas och ber att det inte är farligt. Jag vill bara få må bra nu, efter allt. Det kanske är för mycket begärt. Kanske har jag inte plågats nog.

Men jag tänker inte ge upp så lätt. Jag står fortfarande, inte vidare stadigt, men skulle nu detta bli en kamp om min sons framtid - då blir ni varse om vad en mamma är kapabel till.

Eric <3


Huvudvärk och återupptagen kontakt

Huvudvärken har kommit smygande nu ikväll och det stör mig. Tog ett par Panodil förut och ett par rejäla glas vatten så den värsta delen fick ge med sig men den finns ändå kvar och stör. Antar att det är efter dagens brevöppning som jag landat med detta. Var helt lam i hela kroppen större delen av dagen så det är ju inte så konstigt att det blev så.

Har egentligen inte så mycket mer att tillägga men en sak vill jag tala om för er allesammans. En kontakt har återupptagits och jag är så glad för det. Det känns precis som förut och det måste ju ändå va ett tecken på en bra vänskap? Att trots att det gått ett bra tag så är det ändå som förut när man ses.

<3

Brevet

Som ni minns kände jag ju någon form av knöl i mitt högra bröst för ett tag sen. Var ju på mammografi och de tog även vävnadprov. Där nere sa den undersökande läkaren att det såg okey ut och då jag fick brevet från Anders Brunegård att " Mammografin såg normal ut " så släppte jag ju såklart det från min " oro lista "

Idag när jag hämtade posten såg jag ett brunt kuvert i lådan. Det gör mig alltid lika orolig att få dessa nuförtiden och detta skulle visa sig att det inte var ett undagntag det heller tyvärr.

Texten löd:

Bästa Rebecca

Jag har fått svar ifrån den cytologiska undersökningen från höger bröst. Man fann inget särskilt men materialet var samtidigt otillräckligt. Jag förmodar att du har en uppföljning planerad från Västervik. Om så inte skulle vara fallet är du välkommen att kontakta mig.

Så..

Jag vet inte vad jag ska tro om någonting och går egentligen omkring i en dimma. Knölen känns ju dessutom fortfarande..

Men jag har bestämt mig för att jag inte ska tänka på detta. Jag har en telefontid med Brunegård i morgon och då får jag väl veta lite mer och även en tid för vidare undersökning i Västervik. Jag hade ju liksom släppt detta och då jag inget hört trodde jag ju allt var okey.

Jag tänker inte slösa energi på detta tills jag vet. Kanske jag låter nervositeten krypa sig på någon dag innan men jag orkar fan inte mer nu. Jag har nog som det är med allt annat som sker och skett.

Visst fan är jag ledsen och orolig men, jag kan inte förklara. Någon måtta får det va kan jag tycka och så också för allt annat. Det går ju till en viss gräns och med tanke på att jag trots allt har ett liv och en son framförallt som vill ha sin mamma glad så lägger jag detta på hyllan tills jag vet mer.

FAN..

Orolig sammanfattar det ganska bra

Nu har Anna och Nellie varit här och förgylllt vår förmiddag. Det är så trevligt att träffas. Tråkigt nog är ju vädret så dåligt idag så någon härlig förmiddagspromenad blev det inte.

Fick ett brev på posten idag som gör att jag är väldigt orolig. Väntar på att Sjukan ska ringa. Jag återkommer vid ett senare tillfälle om brevets innehåll.


Filmsågning och sex snack

Börjar med att varna er om att detta inlägg kommer innehålla en film sågning. Jag har ingen som helst aning om filmen är ny eller gammal. " How to make love to a woman " heter den dock så vill du inte veta något sluta läs nu. Jag har visserligen inte sett mer av den än någon knapp timma och budskapet i filmen, just titeln - det är det vi ska prata om idag.

Det handlar även om sex..


En tjej och en kille har sex med varandra och enligt honom själv blir han färdig allt för fort. Att tjejen suckar till varje gång de är färdiga och kanske till och med lägger sig och läser en bok späder ju på hans tro om att vara en usel älskare.

Jag tror mig bestämt redan knäckt hennes gåta och det är inte timmar av samlag utan hon vill att han ska säga " jag älskar dig " tillbaka när det pågår.

Hur som helst. Tjejen i fråga är ju säkert lite missnöjd med att han gör allt fel, klämmer för hårt på brösten, smeker på fel ställen och det ena med det andra. Jag menar, killen får till och med gå till en gynekolog för att hitta klitoris. Han är mellan 25 - 30 år och inte vet detta. Det vore väl okey om han aldrig varit med någon tjej men han kommer dessutom från ett tidigare förhållande..

Men ärligt talat kan jag tycka såhär. När en tjej och en kille har sex med varandra så är det lika mycket upp till var och en att tala om vad man tycker om och inte. Det är ju ungefär som att man är med och bestämmer vad man ska ha till middag. Man vill ju inte äta äcklig mat som man inte gillar och heller inte ha sex som man inte får ut något av eller inte tycker om.

Att va med en kille är ju egentligen inga problem så. Deras kropp har ju en tendens att fixa avslutet alldeles självt. Utan några vidare omsvep. Tjejer däremot, kräver lite mer omhändertagning och ALLA ÄR JU OLIKA: så även när det kommer till sex.

Om man samlar tio tjejer så finns det inte någon som funkar exakt lika. Så då kan jag bli så trött på hela den här biten att det på något sätt ska va en killes fel att tjejen inte har det bra i sängen. TJEJEN MÅSTE ju berätta hur hon vill ha det. Och är man inte mogen nog för att ha kommit på det än så får man ju tala om det för att sedan komma på det tillsammans.

Träning ger färdighet och likväl som du kanske aldrig kommer gilla lutfisk kommer du aldrig gilla vissa saker när det kommer till sex. Men att säga att man inte gillar lutfisk och vill ha köttbullar i stället, det gör man utan problem. Men att säga att - jag tycker inte om att du klämmer så hårt på mina bröst, gör såhär i stället.. Varför ska det va så mycket värre?

Det är ju till ens egen fördel?

God kommunikation har jag alltid förespråkat på alla plan i ett förhållande. Det är superviktigt och dessutom har man allt att vinna på det!

Låter lite som att jag antagit rollen som " Farbror Barbro " Kommer ni ihåg honom / henne. Nu är det inte så fallet är och jag tror absolut inte hemligheten ligger i hur bra stereoanläggning man har. I och med att alla är olika är ju även detta med att prata med varandra svårt för en del. Både i vardagshändelser och när det kommer till sex. Men man får bara våga, skulle jag säga. Det är ju som sagt till gagn för just DIG och den relation du lever i.

Oavsett vad missnöjet gäller kan man ju inte gnälla om man inte får sin partner att förstå genom att, som tjejen, i filmen, sucka lite och läsa en tidning i stället för att ta diskutionen. Eller bara lite lätt nämna hur man tycker, tänker, känner och vill känna.

Sådär ja,

Det var väl ungefär det jag hade på hjärtat just nu.
Gulle

Sitter och kollar på kort på datorn. Jag har verkligen saknat att ha dom nu när datorn inte fungerade. Och jag är så glad över att de fanns kvar.
Nu är jag trött och frågan är om jag orkar se någon film. Vi får se hur det blir med det.

Tack för tipset om stället i Hultsfred förresten. Det är helt klart värt att kollas upp!

Här kommer en liten godbit såhär på kvällskanten.


Kameran, vilket kortet är taget med, är ju inte den bästa tyvärr. Men motivet, det kan nog inte bli sötare.


Projekt " fixa källaren "

Ikväll har jag äntligen varit nere i källaren och rotat omkring. Henke och Eric gick en långpromenad under tiden. Det känns så skönt att projekt " fixa källaren " nu är påbörjat. Nu jäklar ska vi få ordning på torpet. Det är verkligen inte en dag för tidigt.

Jag har sorterat lite grann redan. Förrådsmaterial som visserligen skulle vara i behov av en genomrensning men med tanke på hur väl kartongerna passar i hyllorna i just förrådet så får de snällt vänta.

Har även bestämt mig för att vara stenhård när det gäller mina kläder så 2 hela kartonger med just detta har jag rensat undan och det ska lämnas i någon sån där klädinsamlingsgrej.

DVD filmer har ju Henke typ samlat på sig en bunt genom åren och dessa är inte mycket att göra åt. De ska ju inte plockas upp förrän gillestugan är klar. Så dessa får också stå som förrådsmaterial tills vidare.

En hel del köksgrejer har jag också kastat. Har vi inte behövt dom på de månader vi huserat här tror jag bestämt att vi klarar oss utan dom.

Tyvärr är det väl typ minst 50 kartonger kvar att gå i genom som jag inte kan göra själv. Jag har skrivit på dessa vad det är på ett ungefär i dessa och det är det som får bli vårt helgprojekt, Jag vet inte vad jag ska locka Henke med för att han ska klara av att härda ut detta, enligt honom, urtråkiga göromål. Jag ska nog komma på något.

Men visst fan är det skönt att det händer lite?


Höstbilder

Just den här årstiden saknar jag faktiskt Gerdsborg..  Men bara liite. Det var så mycket lövträd som skiftade färg där och det var en riktigt fröjd att titta på. Tog några kort förra hösten för att på något sätt ha en del av det kvar


Nu vet jag inte hur detta upplägg av bilder blev. De kom visst lite som de själva ville.. Men, men.. Nu har pappa Henrik kommit hem med dagens fångst från ICA.
Bilder

Fixade ju kort för framkallning igår och det blev även att jag kika på lite andra kort. Herregud, det är inte så vansinnigt länge sen dessa togs men jag kommer knappt ihåg att Eric varit såhär liten. Han är ju lika underbart fin nu som då men på just dessa kort är han så go så man fan skulle kunna äta upp honom


Dessa kort är tagna i April förra året.

Just nu går han omkring här utan minsta problem, leker med sina bilar och säger " Mamma " Hur kan tiden gå så fort och kan vi inte på nått vis tillsammans försöka stanna av snabbheten en aning? Visst är det väldigt häftigt med tanke på allt han lärt sig och fortfarande lär sig.. men jag blir ändå knäckt över att det kommer vissla till tills dess att han är 15 år, kommer innanför dörren och slänger moppehjälmen och kläderna i en hög, är finnig i hela fejsen och med sprucken röst säger " Tja morsan " och sen länsar frysen på bullar..
Älskade lilla stora pojke <3


Ny dag - nya möjligheterVille bara säga hej. En ny dag är kommen och vi gör ju såklart det bästa vi kan av den

Visst?Kris, fas eller något annat

Nu sitter jag här en sista stund innan Dexter drar igång. Henke söver en trött kille så jag hoppas att vi nu hittat tillbaka till de rutiner vi haft innan. Med en kille som inte sov vägrat utan somnat lätt av sig själv. Och dessutom med vetskapen om att bara för att han inte ser mamma när han ska somna innebär inte det att vi aldrig kommer att ses.

Någon form av fas eller kris eller nått har eller går han igenom den lilla sötnosen, Ropar " mamma " HELA tiden, ska inte sova utan bli väldigt väl omhändertagen innan, han måste va precis där jag är, lätt retlig och extra totsig, helt underbar oftast, kräver mer mat..

Mycket är det som händer i denna perfekta 2 årings liv just nu och jag börjar undra om denna osäkerhet efter mig har med att göra att vi fått åka ifrån honom två gånger under ganska hysteriska former och att han dessutom inte fick träffa mig på hela dagen då jag opererades..

Hoppas snart han glömmer det i så fall.

Blev inget i källaren idag heller. Idag prioriterade jag promenad, korten för framkallning och badet av sonen.

I morgon, då jävlar MÅSTE jag ta tag i det.

Peppade bönor eller?

Nu ska jag se om sonen tillåter sin mamma att vara så tråkig så jag kan fixa en mapp med bilder till framkallning. Det är på tiden igen, dels är det en hel del bilder som jag tror jag ska fixa som kort, vore kul att ha kort från renoveringen här i huset i ett album, ett kort till Eric´s doptallrick och den från sommaren och framåt. Är dock inte säker på att det går att fixa utan att Eric ska hjälpa till. Men, testa ska jag.

Ikväll, efter maten så ska jag gå ner i källaren. Jag ska kika lite på det och se hur långt jag hinner. Sen efter det så ska nog Eric och jag hänga med Anna och Nellie ut på promenad. Det var så skönt igår.

Sen måste Eric bada idag. Och klippa sina tånaglar. Det är inget vi gör utan strid i detta hus men sista fick pappa klippa så jag tror att jag delegerar försöket till honom direkt i stället för att göra mig osams med Eric innan.

Jag är så glad även idag. Fattar inte riktigt, har jag kommit i ett ms skov som gör mig glad? Jag känner ju att innerst inne så är jag så jävla ledsen och vill gråta men någon form av lyckorus har kommit över mig. Och det är ABSOLUT inget jag klagar över. Jag rider på min våg.

Kanske har Henke preppat kaffebönorna med någon stark drog för att hålla mig glad? Vet ni, jag skulle inte bry mig om det nu skulle visa sig att det var så. För det är ju så klart inte på det viset. Men känslan av lycka och glädje är så länge sen jag kände såhär så jag skiter i vart det kommer från.

Det är härligt att vara glad, minsann!

Rorri Racerbil

Idag är ju vädret alldeles toppen så vi kommer till största sannolikhet att gå ut och leka när Eric´s favoritptogram för tillfället är slut. Rorri Racerbil är lite av en life saver då jag får några minuter till att tex, sitta här eller röka eller annat.. Jo men visst.

Anna och Nellie kommer nog till oss och dricker lite kaffe och det är alltid lika trevligt med fikasällskap.

Önskar er en trevlig dag, mina vänner!

Peppad och glad

Det blev inget plocka i källaren ikväll. Jag prioriterade att ta sonen i vagnen på en härlig rask, lång promenad. Tyckte att frisk luft och motion borde göra mig gott och det gör det. Bra att promenera går det också och det glädjer mig.

I morgon ska jag dyka ner i källaren. Det är ju inte direkt så att det försvinner av sig själv.

Henke har jobbat på att fixa i ordning i vårt stökiga garage så det blir en hel del gjort nu och det gör mig gott. Jag vill ha ordning och reda och sen vi flyttade hit har ju tråkigheterna avlöst varann så det har stannat av i arbete för mycket nu. Jag känner mig peppad. Jag vet inte på vad men mitt humör de senaste dagarna har varit bättre än det varit på ett par år och jag glädjs och njuter som en prinsessa.

I morgon är en ny dag och som det känns nu så riktigt pirrar det i kroppen över att få se vad den bär med sig. Jag skiter i allt vad tråkigheter heter just nu. Jag rider på någon konstig glädjevåg och det tänker jag unna mig och fortsätta med till någon sticker hål i min bubbla och drar ner mig på jorden igen. Eller ner ännu djupare.

Att vara på bra humör är en fantastisk känsla. Ärligt. Visst..

Mer tid?

Idag har jag bestämt mig för att jag återigen ska bege mig ner i källaren för att plocka. En del av all skit där nere ska ju upp, en hel del ska slängas, en del ska vara kvar just i källaren och en HEL DEL skulle lika gärna kunna slängas men av någon anledning kan antingen Henke eller jag inte skiljas från det.

Det blir ju ALDRIG färdigt om man inte tar tag i det och med tanke på att Eric absolut inte kan vara med när nere i röran och skräpet så finns det liksom inte så mycket tillfälle att göra det på. Henke är tyvärr bara glad om han slipper dessutom så.. Jag tycker att det är en rolig grej att göra tillsammans plus att så mycket av all bröte är hans och jag vet ju inte om det är spara eller slänga för honom.

Men, men..

En hel del kartonger kan jag gräva i och ta beslut om så så får det bli ikväll. Jag känner inte riktigt att jag kan låta det här tillfället med lust och energi gå till spillo.

Dessutom så vill jag ut och leka eller promenera med Eric i det förhållandevis vackra vädret. Jag måste duscha. Det är Ullared vid 20:00. Jag skulle behöva typ någon extra timme ikväll.

Om det går att lösa?

Varit hos min " pratmänniska "

Nu har jag varit och pratat med min " pratmänniska " som jag kallar henne. Katarina heter hon visst. Det känns skönt att få ventilera och prata om allt som hänt. Få lite stöttning och peppning.

Nu väntar vi på att klockan ska bli 13 och Henke kommer hem på lunch.

Ska försöka småplocka lite här hemma. Det är så stökigt och i oordning men hur jag än gör så blir det aldrig bra. Helst av allt skulle jag vilja plocka bort allt och börja om från början. Då kan man ju sortera lite samtidigt. Men, men.. det blir nog bra så småningom.

Hoppas ni har en bra dag!


Yes !!

Kvittot är funnet. Jag repeterar KVITTOT ÄR FUNNET ! ! ! ! !

Glad över att få vara glad

Nu ska vi bara äta middag här i huset sen ska vi ner i källaren. Vi ska först och främst hitta det där garantibeviset till den bärbara datorn. Men jag ska försöka plocka och fixa mycket på den tid vi får vara tillsammans och hjälpas åt där nere.

Det behövs och det kommer kännas mycket bra att få göra det minsann. Det stressar mig något fruktansvärt. Att inget få gjort där nere menar jag.

Annars då? Den glada känslan som kommit för att hålla mig sällskap? Den håller i sig. Och jag är så glad för att jag känner mig glad!

Hopaps ni har en bra dag mina vänner!

Bortskämd

Idag har jag blivit mycket bortskämd. Sovmorgon först och efter det så har Henke plockat ur diskmaskinen, plockat in den smutsiga disken och dammsugit.

Tack <3

Hur tänkte du?

Ikväll har mormor och morfar varit här och lagat mat till oss. För första gången sen jag vet inte när hade jag matlust och verkligen åt och blev proppmätt. Skönt känsla. Har saknat den. Jag älskar ju att äta god mat.

Nu var det inte riktigt detta mitt inlägg ska handla om. Det ska handla om hundar, hundägare, hundskit och ansvar.

När mor och far ändå var här passade Henke och jag på att åka och handla lite strö saker. Sånt som skrivits på en lapp men sällan kommer med på handlinglistan då det väl ska handlas. När vi ändå var ute tänkte vi att " detta är en bra dag att vinna en si så där 123 miljoner " så vi lämnade in en lotto uppe vid Tempo.

Jag satt kvar i bilen när Henke gick in och mina ögon fastnar på något svart på backen. Min första tanke var om det var en död fågel. Sen insåg jag att det var en hopknuten hundbajspåse som låg där och bara låg. Ungefär 50 meter ifrån den stackars bajsfyllda påsen var en hundlatrintunna.

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker det är så tragiskt. När du köper hund, eller väljer att gå ut och gå med någon annans hund så MÅSTE du väl ändå vara medveten om att hunden skiter? Eller? Och har du dessutom med en bajspåse, då är ju saken liksom ganska uppenbar - Du vet att hunden förmodligen kommer bajsa.

Personen i det här fallet hade ju alla koppar i skåpet så långt. Kanske luktade skiten så illa att de 50 metrarna blev outhärdliga. Kanske kändes det som att kvoten var fylld för vad som anses att man måste göra som hundägare. Personen i frågade plockade ju liksom upp.. Det är ju bara SÅ JÄVLA ÄCKLIGT MED HUNDSKIT SOM FYLLER GATORS KANTER.

Men frågan är - hade det inte varit bättre att lämna den äckliga bajskorven på gatan. Det hade definitivt inte tagit lika länge för den att försvinna om den legat i det fria. En plastpåse har ju liksom en tendens att bevara det gutte däri och inte låta naturen ha sin gång.

Men frågan som jag ställs totalt golvad av ikväll är hur man kan plocka upp efter hunden och bara lämna påsen på marken..

Första bråket ?!

Idag kan man säga att vi sov lite i den här familjen. Den delen som är kvat här hemma iaf. Jag har klockan ställd för att vi inte ska sova alltför länge, då strular ju alla tider och Eric kommer inte till ro för sin eftermiddagsvila som det bör va. Jag vaknade inte ens av klockan första gången den ringde. Det är inte vanligt att jag sover så hårt.

Henke är iväg och gör ett ärende. Et ärende som kommer sänka vår bil skatt och försäkringskostnad och även kosta mindre i bensin. Är så onödigt med 2 dyra Volvo bilar när jag typ aldrig kör. Sen kommer han ju kunna använda delar mellan den av samma modell som vi redan har här hemma. Han har ju en projektbil skulle man kunna säga. Så det bör va en win win situation detta.

Kan ni gissa vad det är för bil han är och köper? Just precis - en Mazda.

Dagen har börjat bra. Eric har bajsat, det känns i hela huset. När jag frågar honom om han har det säger han nej. Då bad jag honom säga till när han gjort det - då sa han också nej.

Så det är väl bara att dra igång det första bråket för idag..


SASSA

Glömde ju helt bort Sassa. Men nu gick hon ju vidare plus alla mina favoriter. Nice..

BRA NYHETER

Glämde ju helt och håller bort att meddela er de bra nyheterna vi fått kväll. Kommer ni ihåg att vår dator la ner för lite sen? Den med ALLA kort och filmer på Eric i. Visserligen säkerhetskopierat så det fann på 2 hårddiskar men med tanke på att det tyligen varit en kortslutning ?! var det inte alls säkert att de skulle finnas kvar.

Idag föddes en son, enligt Henke. Den nya datorn såg dagens ljus eller fick ström i sig och kickade igång ett förhoppningsvis långt och användbart liv för oss och med oss.

Nu till de bra nyheterna ( enligt mig ) ALLA kort och filmer fanns kvar. Som jag oroat mig. Henke var aldrig orolig dock så hade han varit som mig - totalt okunnig när det kommer till datorer så hade ju han också så klart sett korten och det som högta prio.

Men idag kan vi stolt meddela att vi nu tydligen har en son till och att våra minnen som aldrig någonsin skulle kunnat ersatts finns kvar.

Bra va?

Bra flow

Vi har hunnit med en hel del här hemma ikväll. Jag har även kommit in i någon form av microeffektivt flow. Jag får små ryck och VILL göra någonting och ORKAR göra någonting och det är bra. Igår tex. torkade jag ur vårt sopskåp. Inte en dag för tidigt. Lite sånt däringa småfix. Välbehövligt.

Ikväll har vi haft disco här hemma, Eric och jag. Han fullkomligt älskar Shakira´s den där Waka Waka låten. Visst, den börjar växa på mig men det är absolut inget jag skulle lyssna på om jag fick välja själv. Han har även spanat in videon till låten och göra vissa move´s. Så sött så.

I morgon ska Henke iväg hela dagen men som det känns nu så kommer det funka bra. Det ordnar sig. Har jag klarat mig hela veckan så ska det nog gå bra även i morgon. På kvällen kommer ju även min mor och far hit och ska laga mat. Very nice.

Nu håller jag tummarna för Alice, Linda Varg, Minnah, Jay, Olle och den där killen med den sammetslena rösten och blicken och Gayrlorden. Har kanske glömt någon!?!
Snabb rapport

Ikväll blir det Idol mys. Det ser vi fram emot här på Ekvägen. Först ska det dock dammsugas av och jag måste duscha. Henke är ute och jobbar lite med Mazdan. Det var något som skulle skruvas bort !? Sen ska ju även han duscha så klart.

Jag har väntat hela veckan på att det ska ringa på dörren och det ska komma några hit och bara rensa och städa utav bara he**te. Misstänker att den lotten faller på mig. Och oss i vissa avseenden. Jag brukar ju gilla sånt men jag har kommit av mig lite.

Eller så är det för mycket skit att ta tag i när det gäller det helt enkelt!

Eller så kanske inte ringklockan funkar !?!


I drömmarnas trädgård

SVT har ett barnprogram som heter " I drömmarnas trädgård " och jag vet inte vad det är men Eric gråter varje gång det är slut. Varför?

Vad jag kan förstå säger dom god natt och lägger sig och sover när programmet är slut.. Mycket underligt..

Personligen tycker jag det programmet är jävligt underligt men Eric tycker om det. Till det är slut. Kanske blir han ledsen för att det ju - tar slut.
Samtal hit och dit

Nu är snart denna vecka avklarad och det känns bra. Jag har överträffat mig själv och det har gått över förväntan.

Har pratat med min kontakt på Försäkringskassan. Vi ska ju möte med Agata, Roger och just Msrie från Försäkringskassan. Vi ska diskutera om huruvida jag kommer kunna återgå till jobbet någon gång framöver eller om jag ska bli arbetssökande och försöka finna på vad jag kan och vill jobba med. Just den biten känns skit, kan jag säga.

Marie är en mycket trevlig och tillmötesgående person och jag sa rent ut till henne att det sista jag orkar bry mig om just nu är just arbete. Detta har ju varit ett dilemma för mig hela året och som det känns nu.. Nej, jag orkar inte. Jag måste få läka ihop inombords innan jag orkar ta tag i det där.

Agata kommer ju föra talan den där dagen och vi vet ju alla att hon vill att jag ska börja med bromsmedicin. Jag vill börja hormonspruta som en dåre och bli gravid igen. Förstår ni mitt dilemma?

Jag talade även om för Marie att om vi inte får försöka fullt ut med den här syskongrejen så kommer jag aldrig känna mig hel och kommer därför heller aldrig må bra. Jag VILL INTE vänta ett helt år. Jag vill inte. Med min tur är jag väl en sur klimakteriekossa då och inte kan producera ägg..

Ja, ja.. Det löser sig väl så småningom. På ett eller annat sätt.
RSS 2.0