Spruta eller inte spruta

Henke fick sig, lite av en skopa, av personen han pratade med på RMC idag. Hon hade frågat honom - har ni inte läst bruksanvisningen?

Vi har läst den och så även blivit instruerade att spruta ut minsta dos innan man använder en ny nål. En ny nål tar man vid varje sticktillfälle. Frågan är vem som gjort fel..

Kvinnan jag pratade med på Apoteket sa även hon att det ju är lite riskabelt att inte spruta ut och fylla nålen innan stick. Dels är inte luft bra att få in i kroppen och dessutom, om det skulle vara luftbubblor i vätskan, får man ju inte i hela dosen då luften tar plats. Jag ringde även till tillverkaren och pratade med en kvinna, visserligen inte specialiserad just på Gonal F då hon var upptagen, men den jag pratade med sa det samma.

Vi får se om 900 pennan räcker ikväll annars vet vi nu vilken vi ska börja med. Vi kommer spruta ut minsta dosen även ikväll. I morgon får vi se vad de säger då RMC ska ringa mig på eftermiddagen efter att jag varit på UL.

Är det någon av er som vet hur detta funkar?

Förspruta eller inte förspruta helt enkelt?

Kommentarer
Postat av: Linda

Kan tänka mig att det funkar ungefär som en insulinpenna och där drar man ALLTID upp en eller ett par enheter och sprutar ut innan dosen man ska ta dras upp. Jag brukar dra upp en enhet och spruta ut först, ibland kommer det ut en stor droppe och då är det ok att dra upp och ta dosen man ska ha. Ibland kommer det nästan inget på en enhet och då drar jag upp en till och sprutar ut innan jag tar min dos. Hoppas det va till någon hjälp =)) Lycka till♥

2011-02-22 @ 18:52:31
Postat av: Becca

Tack för svaret. Man blir ju lite orolig när det handlar om nålar oh sådär. För mig känns det totalt fel att INTE förspruta så jag ska fråga i morgon när dom ringer hur det kan komma sig att det inte ska va så enligt dom!

Kram och tack <3

2011-02-22 @ 21:03:10
URL: http://beckystoneheart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0