Nisse H´s theme park

Innan vi åkte till Öland var vi i Nils Holgersson´s värld en förmiddag. De hade trampbilar där så gissa vart vi var större delen av tiden?!!

Henke och Eric hoppade även på hoppkudden

Det var en fin dag!

Fin kväll

Vi har haft en fin kväll i kväll. Först drack vi kaffe hos Peter, Therese, Tim och lilla Elsa. Vi var även och tittade på deras husprojekt som de nyligen köpt. Efter det åkte vi till Ricky, Ninna och Tuva för lite mer kaffe och lek.

Nu är vi hemma och Eric är på sen sövning. Jag är trött och jag tror inte Henke protesterar emot att få spela i stället för att se film med mig.

Tror ni?

31 / 7

Dagens datum kommer för alltid att ha två innebörder för mig. Jag hänger upp mig på saker, på bagateller, på stora saker, på meningslösa saker och på meningsfulla saker. Jag är och kommer alltid va en funderare. I hjärta och själ.

2008 var detta ett datum som innebar stor förväntan. Vår älskade Eric var planerad till datumet och vi längtade och väntade. Han lät vänta på sig till den 10/8 men vem glömmer sitt första bf?

2009 kom hans första syskon ( to be ) ut i en jävla dunderblödning. Tror jag lider sviter av det hemska, onda och fullkomligt vidriga än i dag. Vem fan kan glömma en sån sak?

31/7 it is.  


Och sen.. och sen..

Nu ska vi snart gå ut och hänga upp vårt förtält på vädring. Det regnade ju en del när vi plockade ner det så det är välbehövligt. Tvättmaskinen fortsätter att spinna, kommer nog aldrig komma ikapp efter denna semester. Det känns så i alla fall. Mattorna till förtältet och presenningen behöver också få sig en upprustning så de ska bli omsorgsfullt tvättade och vädrade.

Senare i kväll ska vi till Peter och hans nya lilla familj. Hälsa på ett nytillskott till denna värld.

Det var väl det hela. För nu!

Grillkväll

Ni minns kanske att jag berättade för er att vi i början av sommaren var hos pappa och grillade korv där han har sin husvagn på säsong? Här kommer bilderna i alla fall.


Mormor och Eric

Jag hamnade på bild, för en gångs skull

Morfar och Eric

Äter i i förtältet

Det var en mysig kväll som jag tror det får bli repris på innan sommaren är slut!


-Jag har sprungit i ett liv nu
Jag sprang för att stå still

I jakt på ett mirakel
när det fanns precis intill

Nu är jag vaken jag är fri


<3

En gammal, dammig matta

Idag är en dag som är extra tung. Så tråkigt. Det känns som att tårarna ska börja rinna när som helst. På sätt och vis vore det väl till det bättre, kanske det känns bättre då?! Efteråt, liksom.

Kanske skulle be Henke hänga mig över altanräcket och rista mig som en gammal dammig matta. Kanske kan han skaka bort allt helvete ur mina tankar och få mig på bättre humör. Tänk om det vore så lätt? Tänk om det funkar! Om inte annat blir det ju till en rolig historia som man kan roa sig med att skratta åt.

Värt att tänka på..


Vår frisörstund

Ni minns ju att jag skrev att Henke klippte Eric´s hår?! Under tiden lekte vi med modell lera, sonen och jag. Jag vet att jag lovade er att ni skulle få se våra skapelser så, varsågoda.Väldigt suddiga bilder, ser jag, men det syns ju vad de föreställer.


Här kommer en bild på frisören, in action

Och det färdiga resultatet
Som firades, eller belönades, med glass i stora lass i solen på altanenPiss

Trött så in i helvete. Något måste va fel.. Jag känner det. Deppig, huvudvärk och allmänt låg.

Det blir väl en dag av detta ändå, antar jag.


Myskväll

Det blev en myskväll med film och så. Vi ska alldeles straxt fortsätta att titta, men i sovrummet. Huvudvärken är bättre, tack och lov. Henke tog med sig Eric ut tidigare ikväll och klippte gräset så jag skulle få en stund för mig själv. Visserligen kan jag ju inte låta bli att plocka och så men det är rätt skönt att kunna göra det i lugn och ro.

Älskar när Henke har semester!

Pappa, morfar, svärfar <3


Älskar dig!

<3 Eric och Nellie <3

Så fort Anna, Per och Nellie kom fram till Öland åkte brassestolarna fram och Eric och Nellie chillade tillsammans.

Älskade barn <3

Och de tittade efter intressanta turistmål

Så söta så <3

Sommartorget

Nu har vi varit nere på sommartorget en svängom. Eric blev rastlös så det blev ingen längre stund. Men det var trevligt.

Nu väntar jag på att tvätten jag kör ska bli klar så jag kan hänga upp den. Sen, när Eric sover, ska vi äta värmebröd och efter det blir det sova. Jag har haft en tråkig huvudvärk idag.

Fortsätter mitt bilduppdaterande vid tillfälle!

Lådbilslandet

Vi spenderade en förmiddag på Lådbilslandet i Löttorp. Det var uppskattat av Eric, kan man lugnt påstå.

Här kör han traktor.

Körde bärgare

Körde bilar på en mindre bana

Åkte tåg
Gick äventyrsbana

Hoppade på hoppkuddar

Åkte sitt livs första karusell, runt runt


Fick vänta lite här och var

Åkte lite motorcykel

Efter att ha nyttjat de biljetter man fick vid inträdet fanns det så en sista kvar. En valfri. Lotten föll såklart på den stora banan igen. Bilen - en Schenker lastbil. I genomsnitt fick barnen åka de motordrivna fordonen en kvart kanske. Men med Schenker lastbilen.. ja, vi vet fortfarande inte vad som hände.

Men den åkte runt ( startar här )

runt

och runt

och runt

Efter någon knapp halvtimma hade han fått in tekniken så pass att vi vågade släppa honom på hela banan själv. Föräldrar skulle helst hålla sig därifrån men larviga som vi är knatade vi banan runt som sagt. Sista timmen satt vi på en bänk, Eric blev glatt vinkad till av de som annars vinkade in förare. Lät honom passera. Pappa, Henke och jag fick köpa lite att äta för att fördriva tiden, Eric fick köra och köra.

Mot slutet var Eric så trött att han inte orkade hålla sig på vägen utan både vi och de som jobbar där fick hjälpa honom loss ett par gånger då han åkt lite för nära vägkanten och fått stopp.

Eric åkte i 1 timma och 40 minuter. 1 TIMMA OCH 40 MINUTER!!!

När han så blev invinkad för byte av förare var hans första ord " Nu köra annan bil ? "

Vi gick till bilen för lunch, Eric somnade som en gris i bilen.

Det var en toppendag!


Några bilder

Efter att ha spenderat en vecka på Öland finns det en hel del kort att visa er. Dessutom hade jag inte lagt över kort på typ ett halvår ( kan man tro ) så det finns lite att visa.

Det fanns bilar på campingen som man kunde stoppa i en tia och få sig en åktur. Där var vi en del.

Vi kastade sten i havet

Solade lite

Här är våra vagnar. Jag återkommer senare med bilder från våra aktiviteterWich me luck

Så skönt att få vakna i sin egna säng. Att vara hemma är toppen.

Nu ska vi snart vila, Eric och jag. Ikväll ska vi till torget och lyssna på lite musik. Vi får väl hoppas på skapligt väder eller åtminstonne uppehåll.

Nu ska jag flirta lite med min make så han lägger över vilderna från semestern till datorn. Önska mig lycka till!

Borta bra men hemma bäst <3

Nu ska jag alldeles snart krypa ner i vår renbäddade säng. Jag är nyduschad, väskorna är upp packade och det mesta känns under kontroll. Jag kommer från och med nu uppdatera er lite mer om dagarna. Jag kommer även berätta för er om vår förträffligt fina semester vi haft. Bilder ska laddas upp till datorn och.. ja, ni fattar!

Nu är jag äckligt mätt på Polly så jag ska gnugga rent med tandborsten och sen krypa ner!


Älskar mamma och regnet

Sonen sover och jag ska alldeles snart göra honom sällskap. Det är så mysigt att ligga tätt intill honom och sniffa på honom till jag blir alldeles yr i huvudet.

Ikväll innan han skulle sova låg vi och pratade lite. Jag talade om för honom hur mycket jag älskar honom. Då svarade han " älskar mamma och regnet "

Underbara killen min <3


Göra ingenting

Nu har vi fått igång internetuppkopplingen här. Nu kan jag, ärligt säga, att jag faktiskt inte saknat vår icketillgång så mycket som jag trodde. Jag har semester, Henke har semester, vi njuter till fullo kan man säga.

Nu kanske det kommer trilla in inlägg här lite oftare, men det är inget jag kan garantera.

Nu ska jag återgå till att bara " göra ingenting. "


Njuter

Sitter och surfar lite då solen gick i moln och min solning fick en paus. Jag lånar Anna´s dator. Det är mycket jag skulle vilja uppdatera mig på här på nätet men var sak har sin tid.
Nu ska jag fortsätta njuta i min solstol. Barnfri, som jag för tillfället är!

Länge sen

Ville bara kika in här och tala om för er att vi lever och har det bra. Strul med internetuppkoppling gör att det kan vara lite skralt med inlägg denna vecka.

Ha det bra, mina vänner!

Ville bara

Ville mest bara kika in och säga hej! Här äter vi andra frukost, Henke och Eric bråkar om vem som är mest rolig och jag..jag sitter här.

Har massa tvätt att fixa med, städa, panta och fixa och dona!Vår dag i korta drag!

Henke är ute och motionerar med Stefan. Jag har sövt Eric och sitter här och väntar på honom. Vi ska se klart en film vi började på igår sen ska jag sova.

Vi fick besök av mamma och pappa här ikväll. De bjöd på mat. Vi tog lite fika på altanen också innan de begav sig hemåt och vi började förbereda husvagnen inför vår tripp. Jag diskade massvis av grejer och Henke och Eric bar ut.

Vi hann även med att åka till " Nils Holgerssons Värld " idag. Det var helt okey där. Stället är i stort behov av upprustning men det är väl inte alltid lätt att hinna med att fixa överallt liksom. De hade en trampbilsbana. Gissa var vi va största delen av tiden?

Just precis!


Becca förklarar!

Jag tror, jag vet att jag är bitter och cynisk men du vet hur det kan va, att det finns någon eller några i min omgivning ( nära eller far away ) som inte riktigt kan ta in just det faktum att jag mår dåligt. Att säga att man mår dåligt psykiskt är ju relativt lätt att komma undan med. Förstår ni hur jag menar? Därför tänkte jag, här och nu, beskriva några situationer sär det blir väldigt uppenbart att jag INTE hittar på mina kognitiva problem!

- Härom kvällen var vi ute hos pappa. Vi pratade om camping och hur vi ska göra med bokning. Göra det eller inte göra det. Pappa började förklara fördelarna och nackdelarna med det då det blir ett helt annat pris. Bokar man en vecka direkt får man en summa, betalar man varje dag blir det lite dyrare dygnskostnad men på något sätt, som jag fortfarande inte fattat skulle det ändå gå jämt upp eller bli billigare och smidigare att boka en vecka direkt. Pappa och Henke suckade tungt åt mig för att jag hela tiden fattade det som att det var just dygnsbokningen som var den bästa. Jag blev lite ledsen, men vad ska jag göra? Jag överlåter det där tänkandet till dom som fattar. Och som Henke sa på hemvägen " Man kan inte både va snygg och smart " Mitt citat förresten, men vi är ju gifta och delar på allt!

- När min telefon ringer och det är någon jag känner men inte pratar med alltför ofta. Det kan va en vän jag är väldigt bekväm med, men trots det kan jag inte svara. Det är ABOSLUT, ABSOLUT ingenting personligt emot personen som ringer. Det är jag som inte kan hantera ett samtal där jag inte vet vad som ska pratas om. Småprat kan jag ju fixa, herregud, men i de situationerna då jag lämnar över telefonen till någon annan är det ofta ganska uppenbart att det inte bara är tjitt tjatt på agendan. Det ska kanske bestämmas en tid, en dag. Något ska uträttas och det kan inte jag hantera. Det beror såklart mycket på vilken tid på dagen detta är, om jag är relativt pigg och ostressad. Förstår ni? Jag förstår hur konstigt det låter men det är så det är.

- När det är flera personer, vid tex ett bord, där det pratas till höger och vänster och fram och tillbaka, då har jag våldsamt svårt att hålla fokus på den jag pratar med. Jag glider iväg i tanken, hör vad de andra pratar om, jag blir uppstressad och tappar fokus och missar en hel del i samtalet och har svårt att förstå vad samtalet handlar om. Detta är ju inget ovanligt då många tycker situationer som dessa är jobbiga. Jag har dock aldrig haft problemet innan.

- När jag sitter här och skriver på datorn så måste jag alltid gå tillbaka och läsa minst en gång innan jag publicerar. Lite småstavfel och missade ord är ju inte hela världen men jag kan ha skrivit in ord som inte passar överhuvudtaget. Jag har ju svårt att koncentrera mig, till och med på min egen text och kan ibland, en dålig dag eller dålig stund på dagen, börja tänka på annat som liksom blir nerskrivet i texten. Inga långa utlägg men det blir aningen obegripligt. Till och med för mig. Eller så missar jag en halv mening och sätter punkt. Handlingen att skriva blir avbruten då tanken redan är färdig och jag sätter punkt. Det är den varianten som är den mest vanliga.

- Sen den här jävla glömskan alltså. Den är larvig och den är så störd så den är helt sinnesförvriden. Pappa var ju här en kväll, med Ove, Rosse och Mamma. När han skulle tända grillen frågade han mig om jag hade en öl han kunde få. " Ja, visst . Jag skulle hämta. Dagen efter kom jag på att jag skulle hämta en men att jag aldrig gjorde det. Så är det hela tiden. Mitt minne är katastrof alltså. Det som är mest störande är att jag kommer på att jag ska eller skulle göra något men flera timmar försent. Jag kanske har lovat att ringa till någon, att jag ska göra någonting vad som helst, något som ska handlas.. Ni fattar.. 

Det bästa med mitt dåliga minne är att jag ALLTID, innan jag blev sjuk, var långsint som fan. Jag kunde älta om samtal och diskutera och bråka i timmar och jag kom ihåg exakt vad som sagts i stridens hetta och innan och efter och hela tjofaderongen. Nu, för det mesta, har jag glömt vad bråken handlar om innan de ens hinner komma någonstans. Det är helt sjukt. Henke brukar få hjälpa mig när jag står och ska diskutera och liksom state my thing i tjaffset och bara nöter för jag inte kommer ihåg. Han påminner om vad det var som gjorde si och så och då kan jag fortsätta diskutera någon minut. Efter ganska kort tid inser jag att det är helt lönlöst. Jag minns inte, oftast, vad som utlöset det. Vad är poängen med att va sur då? Jag kan känna surkänslan ett tag efteråt men liksom inte komma ihåg triggerpointen, så att säga.

Det var ett till exempel jag hade men det har jag glömt nu så detta får va det hela!

Jag är en underlig prick!

Vår dag!

Idag var vi vid Busfabriken. Henke, Eric, jag och Anna. Vi åkte därifrån ganska snabbt då vi kände att det inte riktigt var någonting för oss. Eller, för Eric rättare sagt.

Mestadels av alla rutchkanor var tunnlar. Eric hade en liten incident i en sådan vid Pippi på ALV i början av sommaren. Han var fuktig i rumpan och liksom fastnade efter att han åkt långt nog för att kunna ta sig tillbaka. Det hördes klagande " mamma hjälp " " Nej " och " Mamma " tills dess att han lyckats ta sig ut. Förmodligen är det väl därför han inte gillar dom. Den vid Karlsson på ALV går fortfarande bra dock btw.

Eric tyckte tramp och sparkcykel banan var kul så det var mestadels där vi spenderade tiden. Efter det tog vi en sväng i lite affärer.

Ikväll har vi haft trevligt besök av våra kära grannar.

Det var det hela!


Busfabriken..

.. idag

Bockat av lite på listan!

Vi har fått en hel del gjort i kväll och det är skönt. Henke och Eric tvättade husvagnen och jag städade den invändigt. Vi har även hämtat alla sakerna ( servis, förtält, tältpinnar osv ) som vinterförvaras ute hos pappa i Södra Vi. Nu sa det diskas och plockas in i skåpen i vagnen.

I morgon blir det nog inte så mycket stiss då vi ska till Busfabriken. Det kommer bli jättekul men oj vad trött jag kommer va när vi åker därifrån.

Nu ska vi äta värmebröd sen ska jag sova.Ensam

Sitter här i min ensamhet. Henke och Eric åkte iväg till Fredde och dom på lite fika. Jag känner mig så trött ikväll så jag valde att stanna hemma.

Jag har hunnit med en hel del. Druckit kaffe i kvällssolen på altanen, plockat i ordning leksaker, plockat ner tvätten och duschat. Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla tv.

Det är en märklig känsla det här. Att va helt ensam och att det är helt okey. Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till faktumet men jag tycker jag fått ut en hel del av min tid. Nu ska jag bara komma till det som var tanken.

Vila!


Några rader

Vi har en hel del fix och don och bloggen blir lite lidande, känner jag.

Henke har semester. Det kommer vi verkligen märka av nu i kväll då han inte behöver lägga sig tidigt. Och i morgon är han hemma. Skönt.

Nu ikväll kom Albin över och vi spelade lite fotboll. Eric älskar att umgås med grabben. Efter det åkte vi till Anna, Per och Nellie. Eric och Nellie badade. Eric behövde verkligen ett bad i kväll så det är härligt när man kan kombinera nytta med nöje.

Henke och jag ska äta värmebröd och kolla någon film eller serie ikväll. Jag blir inte långvarigt uppe då jag är så trött att det har böjat oroa mig. Faktiskt!

I morgon ska vi städa ur husvagnen och även hämta våra saker som ska va där i som behöver diskas. Skönt att ha det gjort i början av veckan.

En sak som jag grunnat mycket på nu senaste dagarna är hur en sak kan ses som så bra ena dagen och när det lagt sig föra med sig en oro. Vi får se vad som händer, helt enkelt!

Det var väl det hela!

Kort rapport!

Idag har det inte blivit något uppdaterat, tyvärr. Morfar, Eric och jag åkte till ALV efter 10:00. Henke, Fredde och Stefan monterade dit dragkroken på vår bil. Nu är det bara att besikta den så är det färdigt!

Vi kom hem mitt på dagen, fikade och vilade oss en stund.

Nu har vi ätit och ska väl se om vi ska hitta på något ikväll eller om vi ska va hemma. Eric behöver ett bad och jag behöver duscha. Men det tar vi sen innan sovdags. Ska fixa lite kaffe på maten nu sen får vi se vad som händer.


Sammanfattning

Jag tror minsann jag ska göra som igår och krypa ner tidigt. Jag märkte visserligen inte av något skillnad på tröttheten under dagen. Den var där ändå. Men, det är skönt att mysa och kolla tv och somna ifrån liksom.

Vi har haft en bra dag. Först på semesterracet där Eric kollade bilarna från våra axlar. Han ville åka i bilarna, vi får väl se om ett par år.. Morfar köpte två fina tröjor också.

Ikväll var mamma här och vi åt middag. Efter det gick vi in till grannarna som hade fest. Jättetrevligt, i vanlig ordning. Hade även ett samtal som fick mig på lite andra tankar vad gäller vissa saker. Tack <3

Nu har jag ätit färdigt av mina Polly för ikväll, så jag tackar för mig!

Semesterracet

Idag ska vi åka och kolla på Semesterracet. Det är ju final idag och Eric är eld och lågor. Han älskar ju bilar. Frågan är bara hur länge han har ork att stå och titta på något som, egentligen, är ganska enformigt..

Morfar ska följa med så skulle det va så att vi inte orkar va kvar lika länge som Henke kan vi ju åka hem.

Önskar oss alla en bra dag!


Flyttar tillbaka

Nu i kväll stod det helt klart att Eric inte ville sova inne på sitt rum. Det gick aldrig så långt att han blev ledsen, vi tyckte synd om honom helt enkelt. Han ville sova hos mamma.

Med tanke på att Henke ska sitta uppe och spela ikväll bestämde vi att han får sova inne hos oss. Henke är ju ( minst sagt ) ganska ljudlig när han spelar och om Eric´s dörr är öppen, vilket den måste om han vaknar, kommer han kanske vakna då han hör de där ljuden från ett annat håll.

Vi förklarade att det är i sin säng på sitt rum han ska sova framöver på heltid men att vi i bland kan göra undantag.

Vi är inte några stränga föräldrar här. Vi respekterar Eric. Att han har en vilja. Att han kanske, just i kväll, kände sig extra närhetskrävande. Så är det ju även för oss vuxna, till och från. Mer eller mindre.

Han har ju dessutom varit så duktig i flera nätter så då kan vi göra så här tycker vi!

Skruttan

En vecka sen idag <3


Semester

Nu har Henke semester. Så skönt. Han vilar sig lite nu innan vi ska äta middag. Resten av kvällen är ännu ett oskrivet blad vad gäller planer.

Det är riktigt ruskväder ute. Det blåser och inom kort kommer nog en regnskur eller två.

Det var det, det!

Önskar oss alla en bra dag!

Ville kika in här och önska oss alla en bra dag!

Idag är sista dagen Henke jobbar, sen har han semester. Välkommet för både honom och mig. Jag mår bra av att ha honom hemma och han är så utarbetad och trött nu så han behöver ledigheten för att vila upp sig!

Vi har sovit lite oroligt inatt. Eller, Eric har. När vi var inne och beundrade honom innan vi skulle sova kände vi att han var genomsvettig på sin tröja. Vi bytte den, han vaknade inte. Eller, lite kanske. Knappt märkbart i alla fall. Efter att vi lagt oss dröjde det kanske en knapp halvtimme så vaknade han till och kunde inte hitta " Ninis " i sängen. Jag hjälpte honom, han somnade om. Sen gick det en kort stund igen då han kom åter. Då la jag mig hos honom och sov till 02:30. Sen har han sovit själv till 07:30 i morse då han kom in för morgonmys.

Jag sov inte så bra när jag sov inne hos honom. Han kravlar, sparkar och stångar när han sover.

Nu ska vi göra oss klara här. Ge oss ut och njuta av vädret en stund.Filmkväll, tror jag!

Nu är det bara 1 dag kvar till Henke går på sin semester. Det ska bli väldigt skönt att ha honom hemma. Det måste jag säga. Det vet ni ju redan att jag tycker men det tåls att upprepa.

Det blev ingen film igår. Henke somnade med Eric och klockan blev mycket. Dessutom var jag också trött så vi mös i sängen och kollade på en serie i stället. Ikväll blir det, förmodligen, film.

Nej men, det var väl det hela!

Och sen..

Nu ska vi fixa lite middag här hemma och sen åka och hämta dragkroken och efter det ska vi åka ut en sväng till pappa i Södra Vi. Ove och Rosse är kvar där.

Det var väl det hela för nu!

Promenad - check

Nu har vi gått promenad, Eric och jag. Gick förbi lekparken här ovanför men Eric var mer intresserad av att dra vagnen så det resulterade i en liten promenad. Vi passade på att vattna våra blommor ute också. Jag vet, det ska regna, men i och med att det inte verkar behaga komma så gav vi dom en slurk.

Nu ska jag ringa mamma, hänga tvätt och fixa lite innan Henke kommer på lunch.Extraordinärt

Eric somnade i sin egna säng igår kväll också. På eget initiativ och utan problem över huvudtaget. Jag var frusen igår kväll och låg på Henke´s sida, nära för att få upp värmen. Somnade som en gris och vaknade till precis innan 03:00. Skulle då flytta ifrån Henke en aning då jag var varm som ett element på högvarv.

Blev väldigt förvånad när jag kände att det låg en liten kille på min sida. Han hade kravlat upp och lagt sig på mage i min säng. Jag hade inte märkt det!

Jag, som var dyngvarm, hade nu två element. Ett på vardera sida.

Visste inte vad jag skulle göra. Skulle jag väcka Eric, som för övrigt sov som en gris, och leda tillbaka honom? Skulle jag låta honom ligga kvar? Skulle jag be Henke lägga sig i datarummet?

Jag bestämde mig för att vi skulle få plats allihop. Det var så mysigt.

Jag drog intill spjälsängen intill min sida av sängen så inte Eric skulle åka ur. Spjärnade fast sängen med en dyna så den inte skulle kasa iväg. Drog igång AC:n och bytte blöja då jag kände att han passat på att kissa på sin väg in till oss. Eric sov, hjälpte till lite när jag bytte blöja, möjligtvis.

Efter det kröp jag ner. Fick krypa intill Henke som vaknade till och undrade varför jag knuffade honom bakåt. Jag pekade på Eric som låg, helt utslagen, i min säng och då fnissade vi och Henke gjorde plats för mig.

Vid 06:32 vaknade jag och såg att Henke fortfarande låg och sov. Jag frågade honom om han inte skulle jobba idag och då flög han upp och försvann iväg.

08:45 kom Eric in, efter att ha varit och lekt på sitt rum, och ville ha bajsblöjan bytt och därefter frukost!

Nu sitter jag här. Frukosten är överstökad och jag ska snart sätta på lite mer kaffe så jag kanske vaknar till. Jag börjar undra om förkylningen jag hade för ett par veckor sedan lämnat någon bakteriegrogrund i kroppen någonstans och att det är därför jag är så vansinnigt trött. Jag är van att va trött, herregud. Med ms har jag märkt av att jag är typ konstant trött med några highlights alltibland. Men detta?!..

Det är extraordinärt, förstår ni!


Semestertider

Vi har anammat semestertider alla redan och Eric är vaken senare än vanligt. Vi luffsar på och gör lite av vad som faller oss in på kvällen. Härligt det.

Nu är Eric på sövning, på eget initiativ, i sin egna säng. Han har varit så stolt idag och berättat för alla han träffat att han minsann sovit i nya sängen. Han vilade dock i spjälisen i sovrummet vilket vi båda tyckte passade bäst.

Nu ska vi snart äta godis.. Eller, jag ska äta godis, och vi ska se film. Får se hur länge vi orkar va vakna. Jag är ju som bekant äckligt trött om dagarna men det spelar liksom ingen roll oavsett när jag somnar på kvällen för det. Tröttheten slukar mig mitt på dagen när kraften tar slut, även om jag inte gjort något nämnvärt.

Nåja,

Två dagar kvar till Henke´s semester!

Inne för fika och dusch

Nu är vi inne och tar oss en kvällsfika och Henke duschar. Vi har jobbat i trädgården. Henke och Eric har klippt gräset och jag har rensat ogräs. Det växer verkligen som ogräs, ogräset!

Nu går meningarna isär lite här hemma om vad resten av kvällen ska bjuda på. Vi får se vad vi hittar på. Kvällspromenad eller bilsväng..


Åh..

Om man skulle ta och.. Nej, fan.. jag orkar inte..

Pysslat

Idag har vi pysslat lite här hemma med att få Eric´s alla leksaker att få plats nu när sängen kom hem. Det är trångt så vi måste få till något form av hyllsystem. Det ordnar sig!

Annars har vi även varit inne hos grannarna och vattnat lite, Eric och jag. Sen gick vi en promenad med Anna, Nellie och Sandra. Nu väntar vi på Henke och lunchen och vilan.

Behöver jag säga att jag är äckligt trött? Nej, jag trodde inte det!

Sov hela natten i sin säng <3

Eric sov hela natten i sin egna säng i sitt rum. Så duktig så <3

Jag vaknade 01:50 och gick in till honom för att kolla till läget. Då låg han på golvet och sov. Vi hade lagt ett par kuddar och en filt där då vi misstänkte att han skulle trilla ur. " Har du ramlat ur sängen älskling " frågade jag. " Ja " svarade han, kröp upp igen och somnade om.

Vid 05:30 gick jag åter in för att kolla. Då låg han, praktist taget, med huvudet i backen igen så jag rättade till honom och sen var det inte mer med det. När Henke gick upp till jobbet runt 06:00 låg han återigen sådär knasigt med huvudet praktiskt taget i backen. Vi 06:50 kom han in till mig och frågade var pappa va. Då fick han komma upp i min säng, kolla lite barn TV och somna om.

Nu är ju frågan. Var ska han sova när han vilar på dagen? Jag hoppas att han vill sova inne hos mig då jag tror att han kommer ha väldigt svårt att komma till ro inne på sitt rum. Vi får se hur det blir.

Somna gör vi väl, till slut. Någonstans!

Premiär

Vi har haft en fin kväll med korvgrillning och Stockholmssläktingar på besök.

Henke kom hem efter jobbet kånkandes på Eric´s säng. Den hade kommit idag. Vi plastade av den och ställde den till rätta. Nu, när det blev läggdags, var det ju inget snack om var han skulle sova. Inne hos mamma och pappa? Nej, inte direkt. Ha ha.. Gud, jag dör verkligen lite, känner jag. I nästan tre år har han funnits vid min sida och nu, nu ville han inte mer. Jag är så larvig.

Känner väl att det är väldigt riskabelt att påbörja ett projekt som detta mitt i veckan när Henke är trött och kanske inte vill springa och jaga busig pojke som har alla sina leksaker precis intill sin säng och lätt kan ta sig till dom.

Nåja, det ordnar sig. Huvudsaken är att han somnar där inne. Sen är han mer än välkommen att komma in till oss så jag får mysa med honom lite grann.

Jag vet att jag har uppenbara problem med att liksom släppa taget. Jag tycker mig snubbla på navelsträngen fortfarande och kommer nog göra till han är bra gammal. Han ha sovit i sin spjälsäng fram till nu. Jag vet inte om det är min, och vår, innerliga längtan efter syskon som gör det så svårt att liksom låta honom växa upp. Kan det va så?

Hur eller hur, vi får se hur det funkar. Min stora lilla kille. Han var väldigt trött ikväll efter att ha jagat runt med Ove, Rosse, Mamma och Pappa ikväll så det ska nog gå bra.


Alltså, seriöst!

Alltså, helt seriöst, hur trött kan man va utan att kroppen liksom lägger ner helt och intar den där sista vilan? Nja, det är kanske att ta i och överdriva en smula men jag är så trött. Så trött.

På eftermiddagarna när vi vilar, Eric och jag, brukar jag slumra och på sin höjd powernappa någon kvart. Nu i ett par dagar har jag sovit som en gris.

Inget kul att läsa, jag vet. Men, det är så min tillvaro ser ut just nu. Trött!

Mitt på dagen rapporten

Dagen idag började ju soft, som ni kanske redan sett. Efter att jag kickat igång med koffeinets hjälp rev jag ur sängkläderna i vår säng och i extra sängen. Efter det tog vi en promenad med Anna och Nellie och nu sitter jag här och håller på att somna. På allvar alltså. Vi väntar in Henke om en dryg halvtimma för lite lunch sen jävlar ska här vilas!

Tror jag ska damma lite, för att inte somna. Fixa i ordning lite grann innan vi får besök ikväll!

3,5 dag kvar till Henke har semester.


Försöker piggna till

Sitter här och gör tappra försök att försöka piggna till.

Eric vaknade tjugo över åtta i morse. Jag tog som vanligt över honom i min säng och han kollade på barn TV. Någonstans därefter slumrade jag till, inget ovanligt förvisso, men idag så hårt att jag inte märkte att han gick vidare till sitt rum och lekte. Runt nio kom han in och ville ha frukost och då lyckades jag pallra mig ur sängen.

Det blev sent igår. Vi kollade på film och sen har jag lite svårt att koppla av och somna. När Henke och Eric sover och jag blir själv börjar tankarna fara runt. Jag oroar mig för framtiden, ekonomi, min hälsa. Till slut somnar jag av ren utmattning med hjälp av TV:n som distraherar mig.

Nu ska vi byta sängkläder och därefter se vad dagen har att bjuda på. Det blir nog en sväng ut, solen skiner ju.

Önskar oss alla en bra dag!

Fin kväll i kväll

Vi har haft en fin kväll i kväll. Nu räknar vi ner och det är bara 4 dagar kvar till Henke går på sin semester. I morgon kommer Ove och Rosse hit så det blir lite korvgrillning med våra långväga gäster. Resten av dagarna får vi fylla med roliga saker så det går fort.

Nu blir det snart film, Polly och Cola!Hänga lite tvätt och vänta

Nu väntar vi in Henke som snart kommer på lunch. Vi ska hänga lite tvätt för att fördriva tiden. Måste köra en maskin till. Det finns alltid tvätt, liksom.

Hoppas att Eric´s säng kommit idag. Inte för att jag vill att han ska flytta ut ur vårt rum, jag har megaångest över det. Det vore bara så fint att få hans rum komplett med en säng där inne. Ser ju lite tokigt ut utan. Tippen blir det nog en sväng ikväll också.

Tvätten, var det!

Lite fakta

När man har ms är det inte bara vid skov som kroppen påverkas. Det pågår en process hela tiden, dygnet runt, som påverkar och förstör hjärnkontoret. Så att säga. Man kan va i skov, utan att inflammationerna syns på röntgen, man kan ha inflammationer som syns på röntgen som man inte känner, man kan va skovlös i flera år men ändå märka av en förändring av ens kropp.

Det är en väldigt lynnig sjukdom. En sjukdom som är svår att förstå till och med för en behandlande läkare. Allt är diffust och svårt att förklara.

Jag kan bara se till mig själv. Och den förändring jag märker på min egen kropp.

När Eric fötts hade jag slutat röka. Jag såg det även som någon form av terapi att gå. Jag gick och gick och vissa dagar kunde det bli ett par mil utplacerade på en dag. Inga problem att gå där med andra ord. Jag minns att det var något tillfälle, låångt innan jag fick veta vad felet var, som Henke fick hjälpa mig i säng då benen helt plötsligt slutade bära mig. Annars, som sagt, inga problem. Inga känningar i kroppen.

Vid halvsidesskvovet med domningar märkte jag mot slutet av en viss form av muskelsvaghet. Inte så där kraftig och allvarlig utan mer diffust anande långt borta.

Förra sommaren var jag antagligen i ett skov där muskelsvaghet i underkroppen var ett faktum. Sen dess har jag svårt att gå. Muskelsvagheten finns där liksom hela tiden och jag kan inte gå längre sträckor och heller inte i någon snabbt takt.

Anledningen till denna muskelsvaghet är inte att jag är otränad. Sånt där märker man ju. Jag har adrig haft svårt att gå, jag har gått en mil, lätt, utan bekymmer större än möligtvist skoskav.

Det jag vill komma till är att jag nu haft ms i minst tre år. Det börjar märkas av nu i min kropp. Det handlar inte om något annat än att ms har förstört så pass att jag dagligen känner av det och att mina muskler och min kropp i övrigt är påverkade av det.

Man kan alltså inte dra jämförelser om hur det var för tre år sen, eller för tio. Jag har en sjukdom som dagligen förstör och förändrar vad jag orkar och klarar av. 

Så är det! 

Ett sista för i kväll

Nu har vi sett film och ska snart krypa ner och sova. Jag har dragits med en envis huvudvärk hela kvällen. Vet inte om det är bihålorna eller bara allmän tråkig huvudvärk.

I morgon är en ny dag.

Pendlande humör

Vi har haft en fin kväll här hemma. Mitt humör har varit aningen svajjigt, det har ni ju märkt av ni som läser här. Jag är lite känslomässigt mer störd än vanligt efter i Fredags. Lättsårad, lättretlig och lätt för att bli ledsen.

Något som piggade upp vår kväll var en trevlig fika med våra fina grannar.

I morgon väntar jobbet för Henke. Inte så lite heller tydligen då han inte hunnit jobba i helgen, som han hade behövt. Vet inte om han skulle börja tidigare eller jobba över. Förmodligen lutar det åt att börja tidigt då vi ska till tippen en kort vända i morgon.

Jag har börjat räkna ner nu. Till Henke´s semester. Det kommer göra mig gott att ha honom hemma.


Trött och ont i huvudet

Jag är trött och har ont i huvudet. Så kan det va ibland. Tråkigt, men inte mycket att göra åt. Har laddat med panodil och snart blir det lite kaffe. Henke vilar. Han har haft fullt upp i helgen och det märks. Han har hjälpt till att lägga gräs hos Anna och Per och idag har han varit iväg och åkt ring efter båten och därefter lagt klart gräset.

Nu sover han men jag ska snart väcka honom så ska vi ta det där kvällskaffet.

Pissa på allt

Efter händelsen i Fredags, då Skruttan somnade in, är jag extra känslig. Jag är för visso ingen tuff och stark person annars heller egentligen men vill man passa på att såra mig är det nu man kan slå till. Om man känner ett behov av det.

Vissa människor har verkligen en tendens att " tala först och tänka sen " Sen om det nu är det personen i fråga egentligen tycker kanske det hade behövt formuleras om för att inte låta så hårt. Jag vet inte..

Jag kan va klumpdum. Säga saker som, när man får tänka efter, kanske inte var så bra att säga egentligen. Det rör sig ofta om småbagateller och inte alls några direkt sårande saker. Bara småklantiga saker som man efteråt kan skratta åt.

Jag är inte ute efter en massa klappar på ryggen och medlidande från höger och vänster. Det är ju inte mer synd om mig med tanke på rådande omständigheter än vad det är om någon annan. Folk har dåligt med pengar hit och dit, folk får problem med bilar, folk har svårt att ens få några barn, folk blir förkylda liksom..

Det här inlägget är spontant ordskiteri med en grymt tung bakanledning. Egentligen skulle jag pissa på allt och bara berätta hur jag känner, vad jag tycker och allt som jag stör ihjäl mig på. Varför skulle jag inte? Folk pratar om mig till höger och vänster och borde egentligen inte få va berättigade till att ens vara nära mig. För frågan är om de ens vill det med tanke på vad man får höra..

Nåja,

Jag ser ingen bättring framöver. Det är som det är.


Hej

Ville bara kika in här och önska oss alla en bra dag!


-

Ledsen, besviken och arg. Sårad är kanske rätt ord?!

Hur pratar man om döden?

Vi har haft en bra kväll här hemma. Mamma och pappa har varit här och bjudit oss på mat. De tog även hand om Eric när vi var nere och städade källaren gundligt. Det har ju funnits små platser där Skruttan lämnat sina spår men nu är läget under kontroll. Vi har även plockat bort hennes specialmatskål.

Det har varit jobbigt idag. Eric har frågat massa gånger efter henne. Undrat när hon ska komma hem igen. Han såg ju att hon åkte med mig och morfar så det var en besviken kille som hälsade på morfar när han kom utan henne.

Herregud, hur pratar man om döden med en kille som inte är 3 fyllda?

Jag har sagt att hon varit hos doktorn och fått en spruta. En spruta som gör att hon sover så hårt att hon inte kommer vakna mer. Att hon är i himlen nu. Att hon inte mådde bra. Men, Eric förstår ju inte. Det blir liksom för svårt för honom att greppa sånt. För mycket information som, tack och lov, inte är bekant för honom.

Nåja, tyvärr, kommer han nog glömma henne tids nog. Han letar ju efter henne när man är nere och ska ge mat och umgås. Han satt alltid vid henne när hon åt. Jag har så svårt för matgivningen nu då jag hittills tagit för mycket för att det ska räcka till tre skålar.. Nu har vi, som sagt, tagit bort hennes skål så man inte ska bli så påmind nu i början.

Fy.. Osammanhängande? Jag vet!


Skaplig dag ändå

Dagen idag har varit skaplig, tycker jag. Vi har försökt hålla humören bra. Fikat med morfar och gått en promenad. Jag är trött, men det är nog efter igår skulle jag tro.

En kort rapport så här mitt på dagen.

Lugn och ro

Jag vet inte om jag " saknar att " eller " längtar till " att få sitta ner en hel måltid och .. bara äta.

Inte behöva springa efter hushållspapper för att torka utspild havremjölk, plocka upp nedfallna skedar från golvet, torka bordet tio gånger på en lunch som varar fem minuter för att inte kläder ska bli helt nedkletade, tala om att " soygurten äts med sked, det är ingen glass som man kan slicka på " då det bara droppar från skeden hela tiden osv osv osv..

Jag känner ju att jag fyller en funktion i detta sammanhang men gud, min gud vad jag saknar eller längtar till den dagen jag kan få äta min jävla macka i lugn och ro!

Vet inte

Idag äter vi sen frukost, Eric och jag. Jag kunde inte förmå mig att gå upp och Eric hade mys i min säng med barn TV så det var en win win siutation.

Jag vet inte vad vi ska göra idag för att få tiden att gå. Pappa kommer till oss en stund. Kanske tar jag med Eric på en liten promenad i det fina vädet. Vi får se..


En känslosam dag

Den här dagen har varit en av de jobbigaste jag varit med om. Att vara delaktig när ett liv tar slut, när en själ vandrar vidare, oavsett om det är en människa eller ett djur är det känslosammaste man kan uppleva. Man kan ju såklart inte jämföra detta idag med när en människa försvinner men ändå. Det är jobbigt. Jävligt jobbigt.

Jag är ändå nöjd med vår förmiddag på Jägarvallens djursjukhus i Linköping. Jag rekomenderar starkt att bege sig till ett större djursjukhus när det gäller ens djur.

Så, till vår dag.

Vi åkte hemifrån ungefär kvart i tio på morgonen. Skruttan gick raka vägen in i transporten så som hon alltid gjort. Hon var alltid en nyfiken kisse. I bagagen var hon tyst och lugn. Inte ett ljud hördes ifrån henne. Som att hon visste och inte ville va till besvär. Jag vet inte.. Hon brukar jama en del på långturer. Men inte idag.

När vi kom fram kom första tårarna. Det blev så uppenbart vad vi stod inför.

Vi fick ganska snabbt gå in i ett rum. Skötaren hälsade på Skruttan som först inte ville gå ur buren och ut på filten som lagts fram. Efter att locket kom av kom hon ut. Skötaren förklarade att hon skulle få en spruta med tungt sömnmedel i. En spruta som skulle göra henne trött, avslappnad men ändå finnas kvar. Hon fick den i nackskinnet och skötaren gick ut en kvart ungefär.

Först ställde hon sig emot min kropp. Tryckte sig intill mig. Jag klappad, grät och strök hennes lilla kropp. Efter en stund började hon må illa men hon kämpade och kräktes aldrig. När medlet gjorde rejäl verkan sökte hon trygghet i sin transport och somnade halvt liggande med överkroppen i den och resten av bak kroppen ute på britsen.

Efter en kvart kom sköterskan in. Vi svepte in Skruttan i filten och hon konstaterade att hon inte sov tillräckligt så jag stoppade om henne med filten och satt med henne som ett barn och vaggade på en stol.

Hela tiden talade jag om för henne hur duktig hon var, att hon inte behövde kämpa emot för att hennes tillvaro skulle bli så mycket bättre, att vi älskar henne och vilken härlig kisse hon varit för oss.

Tio i tolv kom sköterskan in igen. Det var dags för överdosen av narkosen. Tårarna som inte slutade komma strömmade på. Sköterskan ville ge den sprutan i magen så vi lättade på filten och fixade till den lilla kroppen så hon kunde komma åt. Den här sprutan kunde göra ont då den innehöll alkohol så det fanns risk att hon skulle rycka till. Det gjorde hon aldrig. Jag strök hennes huvud, tårarna strömmade, jag talade om för henne hur älskad hon var.

Den sista sprutan kunde ta upp till 15 minuter innan den gav verkan. Nästan direkt märktes skillnad på andningen. Den blev häftigare men ändå långsam. Runt 11:56 togs de sista, då knappt märkbara, andetagen.

Att beskriva denna dag var jävligt jobbigt och det finns så mycket mer känslor att beskriva men det är för tungt. Mest skriver jag detta för att ha det på pränt. Inte för att jag någonsin kommer glömma hur fint det trots allt var. Hennes sista stund där och då.

Om två veckor kommer urnan med hennes aska i.


Vi saknar dig Skruttan. Vårt Skruttafes, Skuttonauten, Boxarskruttan, Skruttinuttan vår Lilla Prinsessa.


Vi ses i Nangijala <3

Mitt i allt ledsamt!

Mitt i allt ledsamt med denna dag måste jag bara tala om för er hur trevligt vi hade igår med en kär vän och hans supertrevliga flickvän. Eric är snorig och vi är trötta, tråkiga föräldrar men trots det var det fint att ses.Vi grillade och pratade till alldeles för sent men i bland måste man unna sig att ha det lite extra bra!

Nu ska jag dricka mitt kaffe, snörvla ett tag till och Eric ska få glass!


Det gör så jävla ont

Det är mycket tårar här idag. Jag ska berätta för er, som vi läsa, hur dagen var. Men inte nu. Jag orkar inte. Jag sörjer i varenda liten cell i min kropp.

Jag försöker se det som en bra sak. Att det gör så jävla ont. För det innebär att den lilla prinsessan , som springer omkring i himmelen nu, gjort ett stort intryck i mitt hjärta. Alla sånger vi sjöng ( för henne ) alla knasiga uttryck vi hittade på ( i hennes namn ) allt bus vi gjort tillsamman och med henne allt detta ekar i huvudet idag. Och den sista bilden av henne där på britsen innan vi stängde dörren och gick.

<3 Skruttan <3


Vet inte hur..

Den här dagen är en dag som en svår att förhålla sig till. Kan man säga så ens? Jag vet inte hur jag ska bete mig eller hur jag ska va. Fy fan..

Att veta att man inom en halvtimma sitter i bilen på en resa som innebär slutet på resan för en medpassagerare är inte lätt. Vi kommer åka med en tom katt transport hem.

Älskade lilla Skruttan <3

Bröllopsdag

Idag är det 4 år sedan vi blev man och fru <3Inte mycket att tillföra

Har inte så mycket att tillför här egentligen. Vi har haft en bra kväll med Fredde och Pilla på kaffebesök. En tur till Hultsfred för att handla välling och sen en sista sväng i trädgården. Henke är ute och motionerar just nu men borde snart dyka hemåt.

Som sagt, inte mycket att tillföra!

Vad varmt det blev!

Pust och stånk vilken värmebölja som svepte över oss nu. Man är inte van. Visst, kvavheten har funnits där men strålande sol och närmare 30 graders värme. Oj, oj, oj..

Vi begav oss ut, Eric och jag, och rensade lite innan Henke kom hem. Nu ska vi snart ut igen. Det är lite som terapiarbete det där. Att fixa i ordning i trädgården.

Kollade på " Extreme home makeover " ,eller vad det nu heter, nu på eftermiddagen. De hjälpte en kvinna som hade ms sen fem år tillbaka. Det var även en annan kille där. Montel Williams som haft ett eget TV program han också. Han lider också av sjukdomen och han beskrev det så bra, det här med att ha ms. " Det förändrar dig intill roten " Det var hans ord och som ni minns är det ju det jag hävdar är det värsta. Han sa även att det är den lömskaste sjukdom man kan lida av då man aldrig vet och aldrig kan förutse vart man bär av. Vad som ska ske och så där. Kunskapen är dessutom ganska liten om ms.

Nåja, rensa lite nu då!

Guldkant på tillvaron

Nu har mormor och morfar varit här och satt guldkant på vår förmiddag. Eric och jag tog oss en liten promenad innan för att göra av med det värsta springet i benen. Allt för min son, liksom. Visst!?!

Annars då? Läget är väl under kontroll. Jag känner av min ms väldigt mycket med tanke på förkylningen som jag går och släpar på. Men, den ska väl snart va över och passerad!

Nu kommer snart Henke hem på lunch sen blir det lite vila.


Gräsklipp och ogräsrens

Henke har klippt gräset, Eric har hjälpt till. Jag har rensat lite ogräs.

Nu blir det snart lite kvällskaffe på altanen. Solen tittar fram och visst blir man väl gladare av ljuset?


Vi får se

När jag ändå hade Anders Rosenmuller på tråden i Fredags passade jag på att fråga hur han ställde sig till min tanke om ifall jag möjligtvis blivit felbehandlad då det helt missades att jag inte " bara " hade ett missfall utan även ett utomkvedshavandeskap. Han höll med om att även att det var en ytterst svår sits för Mikael Algovik att bedömma så förekom en viss typ av felbehandling. Och med tanke på vad den kostat mig och oss i form av en äggledare och 40,000 kr + för IVF så rekomenderade han en kurator som kunde hjälpa mig med detta.

Så nu har vi fått ett datum då hon ska hjälpa oss att fylla i papper som sedan ska skickas till Patientförsäkringen. Det är endast 40% av de som ansöker som faktiskt får hjälp och det är en svår sak för dom att bedömma huruvida det var fel eller ej att inte lyssna på patienten som hela tiden var säker på sin sak när fakta, sannolikt, talade emot liksom.

Men, vi får se!

Skruttan <3

För 8,5 år sen tog vi hand om en liten missa som strök omkring vid hyreshuset där vi bodde. En tanig, kelig och söt liten missa. Vi steriliserade och vaccinerade henne och tänkte att hon vore ett perfekt sällskap för vår Smeagol som vi skaffat endast ett halvår tidigare.

Den lilla sötnosan var extremt social och fann stort tycke för husse Henrik.

Efter ett par månader märkte vi att den lilla missan, som fått namnet Skruttan, var allt annat än rumsren. Inte så att det kissades var som helst. Nej, i sängen, i soffan, på klädhögar, i kattsängen.. Överallt där det fanns något mjukt, där kom det en kiss.

Vi flyttade till Stensbergsområdet och bestämde oss för att ha henne ute.  Kanske protesterade hon emot att ha blivit innekatt?! Så var inte fallet då hon kunde komma raka vägen utifrån och sätta sig och kissa någonstans.

Inget ont som inte förde något gott med sig. Vi blev noggranna människor som ordentligt fick lägga undan våra kläder och hålla vår tvättnivå låg så man kunde stänga locket till tvättkorgarna.

Vi har levt med stängda dörrar i 8 år. Vi har dessutom fått plasta in soffdynor och tvättat sofföverdrag var och varannan dag. Vi har försökt att anpassa våra liv efter vår lilla Skruttan.

Efter att vi fått barn började jag inse det alla sa till mig innan. Den dag man får barn blir katterna automatiskt husdjur. De hade ju varit mina barn och ögonstenar innan. Vi planerade om vår boendesituation på Gerdsborg så Skruttan inte skulle ge sig in och kissa på filtar och sånt som Eric nyttjade. Hennes kissbeteende, som vi levt med i massa år och stått ut med, blev nu en hälsofråga.

Sen vi flyttade hit har katterna levt i källaren. De är väl omhändertagna och blir gosade med och får mat och vatten och lådan tömd. Hennes kissproblematik lever kvar och idag bestämdes det ett datum för att sätta stopp på det hela.

Hon har levt på lånad tid, vi har försökt anpassa oss efter henne för att hon ska få leva kvar. Det funkar inte längre och våra andra två katter kommer från och med datumet som är bestämt få va uppe mycket, mycket mer efter detta.

Älskade lilla Skruttafeset, vi har haft fina år tillsammans. Vi kan inte ge dig mer nu och du kommer nu få ro i de sälla jaktmarkerna. Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag kommer berätta om dig och om allt kul vi varit med om tillsammans för Eric. Du kommer leva vidare, inte med oss, men i våra hjärtan. Du har gjort ett avtryck som för alltid kommer finnas kvar!


<3

Det är frågan

I Fredags hade jag telefontid med Anders Rosenmuller. Läkaren som opererade mig vid utomkvedshavandeskapet jag hade i September. Jag ville fråga honom, på ett ungefär, om han kunde bedömma hur stor risken var för ännu ett om vi skulle få för oss att försöka själva. Bedömmer han det som 40% risk är ju chansen 60% Skulle han däremot säga att risken, eller sannolikheten för den delen, skulle va 90% garanterat vore det ju ingen mening att ens tänka tanken.

Han menade på att risken är allt från 0% till 100% Det går inte att svara på. Jag har haft ett utomkvedshavandeskap i denna äggledare så det verkar ju som att benägenheten är stor. Dock har jag ändå lyckats få graviditeter till livmodern tre gånger varav en resulterat i en toppen kille som heter Eric.

Det det egentligen handlar om är den psykologiska aspekten av det hela. Och vad det eventuellt skulle ställa till med i och med våra framtida planer i höst hos RMC. Om jag skulle bli gravid och få ett utomkvedshavandeskap till innebär det en väntan på några månader innan hormoner och så går tillbaka och jag har läkt. Den tiden har inte vi då jag går på lånad till vad gäller bomsmedicinstarten för min ms.

ÅÅÅÅÅHHHHHHH, ge oss ett syskon till Eric. Helst igår. Fan, att det ska va så jävla krångligt allt helvete. Bara en massa bekymmer. Hade allt gått som vi ville hade vi haft en liten som varit ett och ett halvt år nu. Eller om graviditeten i September fått fortsatt, då hade vi haft tvillingar nu.

Varför ska allt va så krångligt?

Vad vi bestämt oss för? Skjuta skarpt eller spela säkert? Ta det säkra före det osäkra? Leva lite farligt eller bara va lugna?

Ni får veta i sinom tid, mina vänner!

Trött

Sitter här en stund, Henke lagar mat och Eric tittar på " Cars "

Eric och jag tog en sväng till mamma efter 16. Jag hade försökt ringa henne flera gånger under dagen men hennes telefon fungerade inte. Efter ett par timmar började oron växa så snälla Per körde oss dit. Henke var tvungen att jobba över idag så jag ville inte be honom åka ifrån.

Allt var bra med mamma. Telefonen funkar nu igen efter en driftstörning.

Jag är så trött nu. Känns allvarligt talat som att jag under inga omständigheter komma va vaken så länge till. Förhoppningsvis behöver jag bara lite mat och kaffe för att kvickna till.


Pust

Det är inte lätt att inte må bra men ändå va tvungen att aktivera en son med sprudlande energi. Vi tog oss samman och begav oss upp till Anna och dom för att fika. Kände att Eric behövde få komma iväg en sväng i alla fall. Sen nu, sen vi kom hem, har jag bytt sängkläder. Men det var mest för att få tiden att gå så det snart är lunch och Henke kommer hem och att vi därefter äntligen får sova.

Typiskt nog måste Henke, förmodligen, jobba över idag också. Han har ju varit iväg och jobbat både i Lördags och Söndags och så idag. Han har en hel del som måste packas och någon är sjukskriven så det måste ju göras. Jag förstår och jag önskar jag vore pigg så jag orkade. Orkar gör jag, man orkar mer än man tror. Men det vore skönt att få koppla av lite och friskna till.

Nåja, nu är det snart dags för vila!

Inte lätt inte

Att va förkyld är väl egentligen ingen större grej så. Lite snor, lite hosta.. Mitt största problem med den här förkylningen är inte förkylningen i sig. Det är ms:en som ställer till det. Ni vet ju hur jag klagar över att jag är trött annars? Det är inget mot hur det är nu, kan jag säga. Ögonen är piss, kroppen domnar titt som tätt.

Ms är ju en sjukdom som hela tiden gör att ens immunförsvar går på högvarv som det gör. Att då ha en förkylning att slåss emot gör ju inte saken bättre.

Men, jag kämpar på. Puffar nässpray, tar panodil och snyter mig.


Klippning nummer två

Vi har haft en fin kväll här. Så länge som vi är tillsammans så krävs det inte så mycket mer.

Eric har fått en rejäl snaggning i håret. Det är inte långt alls nu och med tanke på hur snabbt det verkar växa och framför allt med tanke på hur varm han blir så bestämde vi oss för att klippa. Kort.

Lill - Skrutt och jag lekte med modell lera när Henke klippte och körde med trimmern. Vi fick till en del fina skapelser. Jag ska se om jag kan få över lite bilder till datorn på dom. Och på Eric i sin nya frisyr så klart.

Den här gången, måste tilläggas, var det jag som var den drivande kraften i både klippning och i att det skulle va kort. Det var första gången då det skulle klippas som jag hade ångest och plågades hårt. Ha ha..

Anna, Per och Nellie kom förbi på en snabbvisit och efter det gick vi en promenad hela familjen. Fixade lite med stödbenen och strömmen till husvagnen också när vi ändå var i gång.

Nu känner jag att det inte kommer bli någon sen kväll för min del. Den här tråkiga förkylningen tar ut sin rätt. Tänk om jag kunnat få en femma för var gång jag nyst idag. Då hade jag haft en del pengar nu. Känns så tråkigt med en förkylning som börjar som lugnet självt med ont i halsen i ett par dagar, lite tendens till snuva en och sen mega förkyld en vecka efter första symtom på förkylningen över huvudtaget. Den borde ju va färdig och på väg bort nu, kan jag tycka.

Nåja, ska ta en sväng med nässprayen, ett par panodil, några Polly och se lite på en film. Sen ska jag sova!

Synd om mig

Idag är det synd om mig. Jag snorar och är så trött. Försökte kurera mig med panodil, nässpray, Polly och lite vila men det hjälpte inte.


GRATTIS

Stort GRATTIS till värlens bästa Farmor, svärmor och mamma på födelsedagen idag <3

Åska, kalas och nässelutslag

Som jag misstänkte redan på förmiddagen skulle jag inte komma till att skriva något nämnvärt här idag. Världens åskoväder drog över stan vid lunchtid och vi flydde till bilen och åkte en sväng. Det blev strömavbrott i hela Vimmerby och även runtomkring staden i en ungefär halvtimma. Vi hade lite ärenden och passade på att kombinera det med en åktur innan ovädret dragit förbi.

Eftermiddagen var kantad av problem med internet i övrigt. Antar att det berodde på vädret som varit.

Kvällen har spenderats hos Henke´s mamma som fyller år i morgon och hade kalas idag. Jättetrevligt. Vi kom hem nu runt 22:30. Vi blev riktigt oroliga ett tag då Eric helt plötsligt var helt rödflammig på ryggen med en massa nässelutslag på nacken och axlarna. Vi misstänkte att han på något sätt fått i sig mjölk då reaktionen stämde väl överrens med om han får mjölk på eller i sig.

Efter att ha spenderat en timma eller så i källaren hos farmor var det någorlunda bättre så vi gick upp igen. Efter att ha sprungit lite i trädgården, i bara blöja, så var de tillbaka igen. Nässelutslagen. Andra gången blev det dessutom värre så det blev en dusch där innan vi åkte hem.

Nu sover Lill - Skrutt och vi ska mysa en kort stund innan Henke ska spela och jag ska lägga mig.


Kikar in

Kikar in här för att jag är rädd att det inte blir så många tillfällen mer idag. Vi har lite fix på förmiddagen och ikväll blir det fira Birgitta.

Önskar oss alla en bra dag!

Trevligt

Vi kom nyss hem från ett litet firande i Norrhult med Henke´s företag. Det var trevligt men det blev lite sent med maten så vi hann inte va med så mycket innan vi var tvugna att åka hem till Lill-Skrutt men det var trevligt att komma iväg en stund i alla fall.

Nu ska jag snart krypa ner och sova. Jag är trött och lite småsnorig så vila känns som det rätta.

I morgon vet jag inte vad vi ska hitta på. Kvällen är ju redan bokad då Henke´s mamma har födelsedagskalas. Vi får se hur vädret är och vad vi känner för, helt enkelt!Väntar på ett par saker

Sitter och väntar på två saker. Den första är att Anders Rosenmuller ska ringa mig och nummer två är att en barnsdomskompis ska komma till oss och fika. 

Anledningen till telefontiden är att jag börjat fundera över hur stor risken är för ännu ett utomkvedshavandeskap med min kvarvarande äggledare. Han sa att den var hög men allt är ju relativt. Högt kanske är 40% risk med 60% chans. Förstår ni hur jag tänker?

Jag tänker även va så fräck och fråga honom hur han bedömmer situationen nu, såhär efteråt. Ifall jag blev felbehandlad eller ej då de skickade hem mig med ett utomkvedshavandeskap. Kanske kan han till och med skriva något litet intyg som bekräftar det jag tänker för att kanske lättare få en eventuell slant som plåster på såren och för att täcka upp IVF kostnader.

Jag vet inte alls om det funkar så men med tanke på att hans egna ord, då han såg HCG siffrorna på 9,900, " detta får ju bara inte hända " borde han ju kanske va benägen om att hjälpa mig. Patientförsäkringen är ju ett ställe som hjälper just patienterna. Det blir inga anmälningar och så för behandlande läkare. Vi får se.

Det har ju, till dags dato, kostat oss över 40,000 kr att försöka få syskon. Pengar vi egentligen inte har. Pengar vi skulle renoverat vårt hus för. Hade de opererat mig på kvällen då jag kom in hade ju hela den där IVF djungeln inte varit ett faktum för mig och för oss.

Grejen är ju även den att jag skulle skickat papper till Patientförsäkringen för länge sen. Men, som ni vet, har jag svårt för papper och fix. Det är inte bara tråkiga papper som tex till Försäkringskassan och så. Papper som kan innebära positiva saker för mig läggs även de på hyllan. Där kan man ju bocka bort att jag kanske eventuellt skulle hitta på att jag har den här problematiken. Om nu någon tror det menar jag.

Nåja,
jag är fortfarande lite smått irriterad idag också!

Önskar oss alla en bra dag!

RSS 2.0