Valborg

Jag har inte varit typexemplet av person i min uppväxt. Jag började, till exempel inte, att röka på grund av grupptryck. Jag söp mig inte full i alldeles jättetidig ungdom och jag blev inte kär i killar som " man borde " utan i dom jag föll för. Det var annars viktigt, det där. Killarna skulle va äldre tydligen.

Nåja, en sak där jag trots allt följde mallen var att jag var på fest på valborg några år. Innan jag var gammal nog för det lokala " gräspipparpremiärplacet " och efter. Valborg var en trevlig högtid, tror jag. Jag minns faktiskt inte så mycket av dom festerna och det är inte för att det är länge sen. Det beror på busgroggar och öl. Tro' t eller ej.

Ikväll har jag / vi firat samma högtid med en stund ute med Eric. Vi har lyssnat på Justin Bieber, dansat och fikat. Minst lika trevligt om inte trevligare.

Henke och jag delade en öl. Det är gott med en kall öl när man är törstig. Det vet vi ju. Skräll att jag dricker dock. Ha ha..

Vart ska detta ska sluta.
Justin Bieber

Vi fikar och lyssnar på Justin Bieber. Jag gick och hämtade Eric idag och det var en trevlig promenad hem, hand i hand.
Varmt i sängen

Idag var det svårt att komma upp, tyckte jag. Hade kunnat myst vidare med min varma guldklimp länge till.

Nu sopas vägarna här och det är ett vårtecken.

Vet inte om jag ska ge mig ut och rensa innan mitt rehabmöte idag eller om jag ska softa inne. Vi får se.

Mörk bild. Men ni ser väl hur mysigt?!!

Mittpådagenuppdatering

Eric och Nellie har lekt. De gjorde fruktsallad inne sen var vi ute trots blåsten.


Stängt på Förskolan idag och en premiär

Vi har haft en lugn start på dagen. Jag vaknade redan 5:30 så jag gick upp en stund senare. Eric vaknade av att han hade ont i ett ben och efter att ha tagit på varma sockor, bäddat extra med filt om den onda foten och hållt hans hand till han somnade om i vår säng var jag relativt pigg.

Idag är därför första morgonen som jag går upp först utan att röka. Det var annars så skönt, vet jag, att få ta morgonciggen i lugn och ro. Men det var rätt skönt att va utan den också. Faktiskt.

Nu ska vi göra oss i ordning.

Önskar oss alla en bra dag!

Kärlek

Hur söt får man lov att va? Jag kreverar. På riktigt.

Underbara, fina lilla Adrian <3
Härlig dag

Henke har lagt plattor, jag har planterat och fixat. Eric har lekt, hjälpt till och lekt igen. Vi har, i stort sett, varit ute hela dagen. Grillat till middag och avslutat kvällen med våra bästa vänner.

Nu väntar film, godis och mys.

Eric fick plantera en blomma.

Uddemos Jagvall som efter ett par år i kruka drivits fram till en vacker skapelse som fått namnet " Kerstin "

Nellie chillade i solstolen när Anna och Eric lekte i sandlådan.

Hoppat hage

Idag startade vi dagen med haghoppning och målning av vägen, lite grann.
Blommor av min älskling

Plockade idag på förskolan.
Bio

De första åren när Henke och jag var tillsammans såg vi " storfilmerna " på bio. Det var inget ovanligt att vo åkte till Linköping för att få en så bra upplevelse som möjligt.

Med tanke på hur läget ser ut i dagens läge har vi inte varit på bio mer än en gång på fem år. Man kan nog säga att vi sett en film på bio vart femte år för 2007 ( tror jag det var ) såg vi " Mr. and Mrs. Smith " och nu vid Jul " Mammas pojkar "

Innan där, vid 2007, så var det länge sen också.

Det är ju som allra skönast att se film hemma. Kunna pausa när man vill, men hela biogrejen har sin charm också.

Jag skulle så gärna vilja ta med Henke på " Ironman " filmen som haft premiär nu. Nästa vecka är ju en bonusledig dag så om den inte bara går i 3D så kanske.

Effektiv

Idag har jag fått en hel del hemmafix gjort. Bytt sängkläder, tvättar tre maskiner tvätt, dammat och dammsugit.

Fick även besök av Anna och Adrian. Han sov sig snällt genom visiten. Jag lovar, jag kan spendera en evighet med att bara titta på honom.

Nu ska jag snart gå och hämta Eric. Har inte promenerat idag så jag tänker få både promenaden och hämtningen gjord på en gång.

Arbetslivsresurs och Bieber fever

I eftermiddag har jag varit på arbetslivsresurs, min rehabilitering. Det är bara jag och en kille kvar i vår grupp. Vi var så många ett tag att de delade upp oss och nu.. Nu är vi själva. Vi kommer ingå i den andra gruppen framöver.

Annars idag har jag tagit det lugnt. Gått ett par promenader, bland annat en barnvagnspremiär. Sen har jag uppdaterat mig på Justin Bieber. Visst, förstår ni.

Jag har hört en låt med honom. Inte ens hela. Det står ju om honom överallt så jag var tvungen att uppdatera mig.

Hade jag varit tolv år hade jag lidit av extrem "Bieber fever " så mycket kan jag säga. Idag tilltalade det mig svalt. Han är duktig och jävligt söt men det är inte min typ av musikstil. Hade jag däremot varit tolv år hade nog inte musikstilen spelat någon roll.

Snack

Eric har ett alldeles för härligt sätt att prata på nu när han går på förskola. Många olika dialekter aom blandas, andra barn som kanske inte heller pratar helt rent. Till exempel har Eric lagt till med någon konstig Västerviks dialekt. Bil blir beijl, mil blir meijl, stil blir steijl. För att nämna några ord.

Läspar på bokstaven " s " gör han ibland och hittills är det ju bara thuperthött. Supersött alltså. Ha ha..

Häromdagen pratade vi om dinosaurier. Närmare bestämt om en T-wex. Det har en kompis till Eric berättat om. Dom kan tydligen va lite ilska dom där T-wexen ( T-rex )

Min härliga kille.
Allergiprovsvar

Idag kom svaren på de allergiprover de tagit i Erics blod.

Klart och tydlig mjölkallergi fortfarande. Allergisk mot hund. Däremot visade inte vare sig katt, kvalster eller pollen i blodet men han har pollenallergi om man går på symtomen så vi ska behandla det.

Bara för att det inte visar något innebär inte att det inte finns där. Så vi får se. Nu ville hon ses i sommar igen så då kanske det blir pricktest på det som inte visade i blodet för att se hur läget är. Enligt astmaläkaren har han allergi mot både katt och pollen via det testet när hon kollade resultatet från sist.


Hmm

Vaknade precis ute i hallen. Var på väg för att ta en sak från Nellie som hon inte fick ha. Anna och Per hade fullt upp med annat.

Det är länge sen jag gick i sömnen nu. Det är så komiskt, hela grejen. När man vaknar och inser vad man gör. Jag vek in på toan och kissade, som att det var det jag skulle göra hela tiden.

Nu ska jag försöka somna om.

Premiär

Ikväll var det premiär för radiostyrd bilkörning. Eric var med ett tag och körde. När han var klar åkte vi till Anna, Nellie och lilla sjusovaren. Han hade väl haft vakentid med en hel del skrik tidigare idag men sov sig genom vår visit.
Bära eller brista

Rosorna är klippta och jag vet att det inte är musöron på björkarna än, att risken för frost fortfarande finns och att jag inte vet hur man egentligen gör.

Jag valde, i år, att göra det på mitt sätt. När jag kände för det och så som jag tycker att det kanske ska va. Nu får vi se om det blir några blommor. Blir det inte det är jag inte främmande för att gräva upp en del och hiva till tippen. Särskilt nyponrosorna med en miljon taggar per centimeter. Typ.

Ilväll vill Henke upp till radiostyrda bilbanan. Eric vill dit men bara en stund. Vi får väl se om vi hittar på något annat när Eric fått provkört sin bil innan de andra kör.

Nu ska jag vila mig. Det tycker jag mig vara värd.

Bild från plattläggningen igår.

När det kom en bäbis

Jag vaknade någon gång efter 3 hugget av ett meddelande på Facebook. Jag vet inte hur man stänger av alla plingsignaler för både det ena och det andra och med tanke på att jag visste att telefonen skulle pingla när Anna och Per behövde åka till förlossningen hade jag ljudet på. Anna menade inte att väcka mig, bara säga att det hände grejer.

Jag vaknade och blev superpigg. Åt frukost och förstod att jag inom kort skulle åka dit för att va med Nellie. Vid 5 tiden var det dags. Säger inte så mycket mer om det förrän Anna skrivit sin förlossningsberättelse. Jag kan väl ändå säga så mycket att vi hade skoj mellan värkarna som hann komma innan dom åkte iväg. Ha ha..

Jag visste att Nellie var inställd på att jag skulle va där om Anna och Per åkt iväg på natten men jag var ändå lite orolig över hur det skulle gå.

Vid 7:15 ropade hon " Mammaaaa "

Jag kikade in och sa " Hej hej, här är det Becca som kommer på morgonen idag "

Det gick så bra så. Visst märktes det att det var en hel del tankar i huvudet men hon var så duktig så, duktiga stumpan.

Här kommer bilder från morgonmyset innan frukosten här hemma på Torsdagsmorgonen, utelek efter förskolan och bilder från Lördagen då vi lånade henne igen när Per hämtade hem de två finaste med namn på A ♥
Tänk

vad härligt barnsligt förtjust man kan va i en liten person som bara är några dagar gammal.

Jag tar varje tillfälle som bjuds att mysa och hålla. Fina lilla A ♥
Mycket friskluft

Både igår och idag har vi fått en hel del gjort i trädgården. Så skönt och kul också att göra det tillsammans.

Vi fick en hel kasse med blomlökar av en granne så det var bara att snällt plantera. Vet inte alls vad det är men vi behövde något i ett land och dessa blommar länge så det blir ju spännande.

Man är ju absolut inte van vid att bli överropad bara för att, helt appropå, få saker så man är ju heller inte van vid att säga ifrån eller ifrågasätta vad det är heller. Inte vi i allafall. Och med tanke på att vi bor precis bredvid så kan vi ju inte annat än att just plantera.

Ska bli spännande att se vad det blir. Kommer jag ihåg kan jag återkomma.

Varför?


Livet är en dans med svåra steg som det är så varför krångla till det mer än nödvändigt? Jag förstår inte och kommer aldrig att göra.


Sovmorgon

När Eric vaknade i morse var klockan 7:40 och det har ju ordet sovmorgon klistrat över sig. Mycket skönt och tacksamt.

Nu ska vi snart klä på oss och gå ut och klippa ner växtlighet i rabatterna. Rosorna väntar jag med men det finns en hel del annat att göra. Ska bli skönt att komma ut och röra sig lite. Se hur kroppen hanterar sånt den här säsongen.

Annars går jag omkring i ett nyförälskat tillstånd. Kanske inte är helt rätt ord att använda men det är så det känns. Helt nipprigt. Och jag är så stolt över Anna som.. som gör det hon gör och gjort det hon gjort.

Nej, nu är det dags att ta tag i dagen

.

Välkommen till världen

Nu är nog de flesta bekanta med faktumet att Anna födde en liten pojke igår. Så då känner jag att jag kan skriva och gratulera dom här.

Grattis till hela den fina familjen <3 Och välkommen till världen lill- killen som får namnet idag.

Längtar efter att få träffa honom. Och jag längtar efter Anna. Jag vill krama om henne och gratulera också.Åhh

Jag både saknar och toklängtar efter någon jag aldrig ens träffat.

Bra dag detta <3

Spännande

Såg att Anna skrivit att vattnet gått så då kan jag ju skriva att jag sitter på Dynamiten och håller tummen för att de inte kommer hem igen utan en liten bäbis.

Är lite spänd över hur Nellie ska reagera när hon vaknar och jag är här men det ska nog gå bra. Vi åker ju hem till oss nästan direkt för att äta frukost. Undrar hur Eric reagerar när Nellie kommer dit på morgonen.

Mitt fokus är lite kortsiktigt, just nu, men jag håller allt jag har för mina ( våra ) fina vänner som ska få en liten till. Det kommer gå så bra Anna.

Härlig förmiddagspromenad

Idag gick Eric och jag en promenad med Helena och Arvid. Vi mellanlandade i en lekpark där vi mötte upp Peder med hans två barn. Eric lekte och hade skoj. Det blev ett impulsivt men jättetrevligt inslag den här dagen för både mig och Eric.

När vi kom hem hade Henke precis kommit hem på lunch.

Efter det har jag vilat, Eric är hos farmor. Nu ska jag ta mig ett qi - gong ( stavning ) träningspass tror jag

Det ska jag berätta med om så småningom.

Annorlunda

Använder så sällan datorn nu för tiden att det känns väldigt märkligt att sitta och skriva vid en. Nu har jag, tror jag, fått iväg ett par kommentarssvar. Det låter som jag får kommentarer i mängder, så är det ju såklart inte. Ha ha.. Det är så trevligt när det väl händer, dock, och detta var som sagt ett ämne som ligger mig nära. 
 
Huvudvärken har satt bo i min hjärna, tror jag. Det är väl tredje dagen nu och det är så tråkigt. Men det funkar ju och det är huvudsaken. Tycker mig kunna härleda den till att jag är " dålig i ögonen " Antar att det är det jag gjorde i Måndags som kan va utlösande faktor. Det har jag tänkt berätta om, vid tillfälle.
 
Så där. Då var det klart!

Aldrig nöjda?!!

En sak som jag tycker är både tråkig och onödig är tjatet på och om vädret. Visst kan jag huttra och säga att " det är såå kaaaaallt " eller " fyyyyy vad vaaaaarmt det är " men vissa är aaaaaaldrig nöjda kan jag tänka. Som att vädret är deras största uppgift att bara klaga på.

Tänk så mycket onödig tid det går åt till det.

Som när det var vinter. Överallt på Facebook, i samtal och vart man än vände sig klagades det på snön och kylan. Som, för övrigt är ett helt normalt inslag för årstiden. Nu höll det ju i sig väldigt länge men varför gnälla över såna petitesser?

Vad sker? Jo nu kom våren. Det är plusgrader hela natten, nästan 10 plusgrader i skuggan tidigt på morgonen.. nej men då är det molnigt. Trist och grått. Inte heller det är bra.

Skulle solen skina, konstant och utan vind eller ett endaste moln i sikte på himmelen då är det ju för varmt och då behöver vi regn. Och åska.

Känner ni igen det? Visst är det trist?

Visst kan man väl klaga på tråkigt väder och det ena med det andra men hela tiden blir så tröttsamt. Tycker jag. Vädret är ju det det är. Blir vad det blir. Ingen större grej så. Och ja, jag har en sjukdom som numer trivs bäst i mellantempererat väder. För kallt eller för varmt är jobbigt för mig men jag tycker det är så trist att klaga på något som ingen i världen kan styra ändå på grund av det.

Just nu skiner solen.

Sorterat och rensat

En bit på väg har jag kommit och det är väldigt skönt. Det blir rörigt snabbt igen och till viss del plockar jag saker från en plats till en annan men en del körde vi till tippen igår.

På kvällen var Eric och jag hos Anna, Per och Nellie. Vi gick en liten promenad till återvinningsstället vid dom och barnen var så söta, vid ett tillfälle, och höll handen.
Datorn

Ska jag använda mig av i morgon för att svara på kommentarer. Så ni vet.

En liten notis såhär på kvällen.

Pyssel

Här kommer ett par bilder från förmiddagen när Eric pysslade innan förskolan.
Nu är det Ola-Conny och Morgans reseprogram på TV. Ska byta kanal, mår bara dåligt av att se det programmet.

Det syfte det tjänar till är väl att man ska skratta åt det faktum att dom inte kan engelska. Men vad är det för skoj med människor som liksom.. gör bort sig?! Är det sånt folk i stugorna går igång på? Jag mår bara dåligt för deras skull. För att jag vet att folk skrattar åt hur de blir vinklade. Det är hemskt.

Det är inte min grej, hur som helst.Solen i ögonen

Lite för mycket raktiögonen sol men visst ser det härligt ut?

Tänk att vi blivit vuxna ihop, Henke. Det är så häftigt. Det är så härligt. Det är så kul. Framför allt är det skönt att va vuxen nu och att ungdomens osäkerhet är lämnad långt där bakom i det förflutna.

Jag var en osäker och blyg ( blygheten märktes förvisso aldrig men jag kände den ) tonåring som hörde talas om hur alla " hittade sig själva " och jag undrade mer och mer om jag någonsin skulle hitta just min plats i livets pussel. Jag visste inte vad jag ville bli, jag ville väl egentligen ingenting göra mer än att bara glida omkring i väntan på något som jag inte visste vad det var.

Jag ville åka till Usa och jag tror nog jag kommit iväg om jag inte blivit träffad, hårt, av det jag sökt hela tiden. Det är inget jag sörjer för det liv som var planerat blev så otroligt fint.

Tänk om jag vetat när jag satt på min tonårsrum att allt skulle ordna sig. Att allt skulle bli så bra. Att jag skulle träffa en person som fick mig att växa så mycket att ozonlagret inte är tak nog för mig. Att få den där
trygga famnen som hela tiden finns. Bara en sån sak.

Anledningen till detta inlägg är Pink' s låt. Heter den " give me a reason " ? Texten där i början är, bland annat, en förklaring över att det visades sidor hos parterna som inte alltid var så vackra. Ändå fanns de kvar med varandra och liksom " lagade " varandra.

Det är det som kännetecknar att man hittat rätt. När man får varandra att växa. När man aldrig behöver oroa sig för vad den andra ska säga eller göra men framförallt när man kan va sig själv och vågar va den man är.

Att man känner att man växer i sällskapet och inte trycks tillbaka. Att man känner hur mycket man betyder och är värd trots alla dåliga dagar man kan ha.

Kärlek är vackert och fint. När den träffar rätt och är sådär stark att grodorna får hicka då är man lyckligt lottad.

Det blev ett utsväv men vad gör det.

" I let you se the parts of me that weren't all that pretty and with every touch you fix them "

Det är så det ska va och det är så det är. Åt båda hållen.
Kyrkan

Igår förmiddag var vi i kyrkan. Eric har nämligen fått inbjudan att hämta en bibel i och med att han fyller 5 år i år.

I raden framför oss satt förskolekärleken så det var en härlig kille som satt och flirtade.
Bilderna

Försökte ju lägga upp bilder här igår men det ville inte funka. Här kommer ett par bilder till.
Morgonbus, simhallen och kvällslek

i bilder

Bilderna får vänta till i morgon då jag, tyvärr, inte kan lägga upp fler.
Hare i trädgården

Igår morse såg vi en hare i trädgården. Det var spännande att hålla koll på då den var här ett bra tag.
Vad hände?

Åh, vad arg jag blir när jag gjort ett inlägg som bara försvinner. Suck..

Underbara

Kvällen igår spenderade vi med Nna och Nellie. Per kom hem efter ett tag. Henke var hemma och hade egenmys.

Eric och Nellie är ju bara så underbart söta. De tog på sig badringar, armband, halsband, solglasögon och skulle sen sjunga sånger. Pappret Nellie håller i till Eric är texten till låten, om jag inte förstod helt fel.
Vid datorn

Nu har jag haft datorn igång en stund här. Det händer inte ofta nu för tiden. Jag har svarat på en kommentar. Jag hoppas du hittar tillbaka hit och ser att jag svarat dig. 
 
När jag surfar och bloggar via min telefon kan jag, som jag tidigare nämnt, bara publicera kommentarer. Inte svara på dom. Jag ser heller inte vilket inlägg som är det som fått en kommentar. Det finns säkert något sätt att lösa detta på för någon med mer datorkunskap än mig. Men jag tycker det funkar ändå.
 
Nu ska jag stänga ner här igen. 
 
 

En blomma

Eric plockade en blomma i skogen när vi gick en liten promenad igår. Jag frågade vem den var till och han sa Farmor. Med tanke på att vi nog inte träffar henne, som tidigaste förrän till helgen tog jag kort på den åt henne. Jag tror inte den klarar sig så länge, tyvärr.Min coola kille

En bild på min coola kille idag innan Förskolan. Han var kort dag idag i och med att han skulle träffa sin astmaläkare idag.

Det gick bra och han var så dukig. Var lite orolig då Henke brukar va den som får Eric att låta doktorn göra det de måste.

Så duktig som han var idag när vi var själva har han aldrig varit. Morfar satt i väntrummet. Han var snäll och följde med oss och körde <3

Vi ska öka på medicinen. Någon faktor är fel då Eric aldrig blir tillräckligt bra med hostan och snorandet. Så mycket medicin borde ge bättre " bra " perioder. Att han sen blir förkyld en gång i månaden är också ett tecken på att det är något som kan åtgärdas

Antingen är det allergiskt utlöst eller inte tillräckligt mycket medicinerat.

Eric har lämnat 4 rör blod idag för att allergitestas. Vi ska även använda allergimedicin fram till midsommar. Är det inte bättre då fortsätter vi.

Astmaläkaren tror astman beror på pälsdjur och pollen. Det är bland annat det som de ska testa nu. Sen får vi se.

Eric är en allergisk personlighet, sa hon. Det finns då viss grund för att jag ibland är orolig när Eric testar nya saker.

En positiv sak är ändå att Eric reagerade med nässelutslag och kräkning vid sin första kraftiga allergiska reaktion. Det innebär att han, förmodligen, inte kommer få andnöd som reaktion då allergisk reaktion ofta blir densamma.
Hålla handen

Man får passa på. Med en pojke som bara blir äldre. Visst, jag kommer förmodligen va en sån där pinsam mamma som slickar på fingret och gnor Eric rent i ansiktet på skolgården, som sitter med på pojkrummet och fyller på saftglasen och är allmänt pinsam. Jag har väldigt svårt att tro att jag någonsin kan släppa " på " taget om det finaste jag har.

Jag fattar att jag måste det, för både hans och min skull. Men den dagen, då tror jag mitt hjärta kommer börja vittra sönder.

Alla har vi ju varit kära i killar/tjejer. Den kärleken som känns så fantastisk. Underbar. Stark. Föd barn och då kan du gångra kärleken med.. hur mycket som helst egentligen. Det går inte att greppa förrän man känner det själv. Till jag själv blev mamma trodde jag inte ett dyft på att det kunde va sån skillnad eller att någon skulle konkurera med Henke, på vissa plan.

Den kärlek, den kärlek som är så stark. Så enorm. Det är, egentligen, bara något man har till låns. Ens barn flyger ur nästet och skaffar egen familj och kanske till och med någon att älska sådär med varje partikel av det som är en själv.

Det är väl det som är livets cirkel. Varje familj skapar en egen. Det innebär att det finns en del. Alla lika vackra. En del trasiga, påbyggda med en ny cirkel.

Det som ändå alltid är, är faktumet att man älskar. Älska är viktigt och nu får ni inte tro att jag inte älskar Henke. Det gör jag ju såklart.

Nu är det dags att göra sig i ordning.
Kommentarssvar

Vill bara kika in här och säga att jag kommer svara under morgon eller övermorgondagen. Jag kan inte svara på kommentaren via telefonen, tyvärr. Den känns viktig för mig, så håll ut.

I morgon ska Eric till sin astmaläkare. Det ska nog gå bra. Vi får se om jag ber dom att pricktesta pollen. Det märker vi väl annars. Om han lider av det, menar jag.

Ikväll har vi firat fina Elin. Stort grattis igen <3


Bakat

Idag har Anna och jag bakat. Mockarutor, heter dom så? Mums vad goda de blev. Och vad lätta dom var att göra.

Jag har även småplockat lite. Jag har en dröm om ett organiserat hem med var sak på sin plats och inte som nu saker intryckta i skåp för att inte stå framme och va ivägen.

Jag vill sortera, slänga, organisera och få ordning men hur jag än gör kan jag inte få till det. Jag plockar saker från en plats till en annan och det är minst lika oordnat.

Det skyller jag, faktiskt, på min MS. Detta var tidigare något jag var väldigt duktig på och nu så funkar det inte alls.

Jag ska nog få till det. Så småningom.


Grattis

Idag vill jag gratulera två födelsedagsbarn. Barn och barn.. Två som fyller år. Ha ha..

Elin och Per.

Stort grattis till Er. Ni är båda värda den bästa av dagar <3

Huvudvärk och pms

Mitt humör är helt " all over the place " nu för tiden. Visst att jag inte kanske är helt plan i mitt mående men irritationen och ilskan. Tråkigt.

Men, som jag hävdar, är jag absolut INTE en sur människa av naturen. De som tagit sig tid att lära känna mig vet det. Att jag blir irriterad kan ofta bero på en faktor som kanske triggar igång det. Om man tjatat länge nog om småsaker som npgon lovat att göra till exempel.

Nåja, vid pms är det kort stubin och det är ju lite mitt... problem ?!!

Kvällen har varit bra. Henke har varit iväg så Eric och jag har umgåtts med Anna och Nellie.
Genetiskt ? Fas ? Övergående? Bortarbetbart ?

När man får barn är det mycket prat om att " det där har han fått efter dig / mig " " sådär gjorde du som barn " och " kära nån vad lik han är dig "

Det finns em baksida, de dåliga sidorna. Kvalite'erna. Egenheterna.

Henke har, under vårt hela förhållande, tagit av sig sin tröja och en eller två armar är ALLTID kvar inne i tröjan när den ligger i en, förmodligen enligt honom, prydlig hög.

Eric gör det samma och visst förstår väl jag att jag inte kan begära av honom att han ska fixa och vika men..

" sådär gör alltid Henke så det har han fått från honom " ha ha..

Försökt att fota, vet inte om budskapet når fram. Hade jag haft en krona för alla tröjärmar jag dragit tillbaka ut ur tröjan ( jag vet att jagr störd med mitt ordning och reda tänk och får skylla mig själv egentligen ) skulle jag nästan haft lika många kronor som dagar vi varit ihop. Minus några månader i början av 2000 talet då vi bodde skillt ett tag.
Mycket ljus och mycket värme

Nja, ljuset är med oss på kvällarna. Värmen en aning när solen skiner och blåsten håller sig borta. Härligt i gott sällskap, hur eller hur.

Igår åt vi korvstroganoff. Anna älskar Henke's korvstroganoff och vem vet nör han kan laga det till henne och hon kan äta i lugn och ro. Snart är ju bäbis här och det vet ju alla som fått barn att de små alltid blir vrålhungriga när ens egen mat är klar. Sen är det ju så trevligt att umgås också.

Efter maten tog vi med kaffet ut på vår baksida där solen nu letar sig runt på kvällen. Det var skönt, lite kallt till och från och sen skönt igen.

Anna och jag gick även en liten promenad. Barnen lekte jättebra.

Ett fint avslut på en fin helg.
Me and I visning

Var bjuden på en Me and I visning idag på förmiddagen. Förutsatt att Anns inte var på förlossningen skulle både hon och jag gå.

Vi var iväg, det var riktigt trevligt.

Höll dock på att bryta ihop och dö både söthetsdöden och deppdöden när sonen till värdinnan kom fram till sin endast ett par månader gamla syster, strök henne över kinden och sa - " hej A "

Senaste tiden är det enormt påfrestande i mitt hjärta och i min själ detta med syskon och bäbisar och annat. Jag längtar, därför, extra mycket efter Annas bäbis och tror till och med jag kommer lägga beslag på den så jag blir tillsagd.

Anledningen att det gör ondare än det behöver för ett par som lagt över 60, 000 kr på att bli fler i familjen och dessutom innan det började kosta prakiserar graviditetsförsök på ALLA tänkbara tidpunkter, mängd, sätt och vis. Temperaturer har kollats, sekret, kiss på ägglossningsstickor.. Vi har gjort allt för att endast mötas av hånande nederlag.

Anledningen att det känns extra jobbigt nu, som sagt, är för att Eruc verkligen vill bli storebror. Han vill så gärna att vi ska ha fler barn i familjen. Jan pratar och frågar och tjatar dagligen. Ibland kommer han på sig och svarar sig ajälv med mitt svar till honom " just det, ni har försökt "

Han verkar helt inställd på att hans önskan ska gå i uppfyllelse. Idag valde han till och med leksaker i en leksakskatalog till " bäbisen "

Hade jag vetat, när jag väntade Eric, att det var både första och sista gången tror jag att jag hade njutit mycket mer. För att inte tala om hur jag njutit av att ha honom som bäbis.

För trots alla vaknätter, onda bröstvårtor och känslan av att få livet ursuget ur sig så var det det mest underbara jag varit med om. Att se en liten med blandning av både Henke och mig. Tänk att det var då och nu, 4 år och 7 månader senare är vi fortfarande inte fler i familjen.

När Eric var miniliten ville både Henke och jag ha tre barn. Ett barn är bättre än inget men ibland gör det mer ont än det behöver göra.

Apr. 07, 2013

Nu sitter vi och tittar lite på barn TV, Eric och jag. Jag är väldigt trött, men det är ju inget ovanligt.

Snart ska jag väcka Henke. Han sover gott. Jag har varit inne och hämtat saker vid två tillfällen utan någon reaktion. Men det är ju inte så konstigt. Jag minns för en si sådär tio år sen, när Henke jobbade natt. Jag städade i vårt då mycket trånga sovrum en Lördagförmiddag. ( han jobbade ju även natten till Lördagen )

Slangen till dammsugaren bråkade med mig och verkade ha fastnat. Jag drog och svor. Tittade bakåt och ser hur jag lyckats få slangen så den låg över Henkes hals och drogs fram och tillbaka. Det hör ju till saken att Henke låg väldigt konstigt i sängen.

Vaknade han? Nej.

Han sover hårt, min make.

Våfflor och djupa ord

Kvällen spenderade vi tillsammans med Eric's mormor och farmor. Vi åt våfflor och kvällen gick fort. Efter en liten promenad var det dags att sova för Eric.

Henke och jag lyckades växla ett par ord av tyngd och det gläder mig otroligt att han finns med mig när jag känner mig nere. Att han förstår, känner detsamma och att vi, på något vis, går igenom samma saker fast på olika vis.

Nu tror jag vi ska se en film.

Bildregn från en dag i simhallen
Frukostbloggning

Vi sov lite längre idag. Eric myste ner sina kyliga fossingar i min säng vid 6:30 och det vanligaste vore att dagen då startat men vi somnade om, höll varandra i handen, och vaknade någon timma senare.

Vi har tagit det lugnt på morgonkvisten. Precis avslutat frukosten. Eric leker med en motorcykel, kikar lite på barntv och jag dricker kaffe och läser ifatt lite bloggar och skriver själv.

Ska väl ta tag i dagen så småningom. Men det är skönt att bara sitta här också. Ska snart väcka Henke så det kanske är lika bra att masa sig från soffan.

Önskar er en fin Lördag.

Bild från igår kväll.
Apr. 05, 2013

Det finns en hel del att göra vad gäller både städ och tvätt idag. Jag köpte nya sköljmedel igår som jag är sugen på att prova för att se om dofterna är så härliga som det känns.

Sen vill jag dammsuga så jag kan ta ett varv med mitt nya, fina rosa moppset. Färgen rosa är väl inte någon favorit så egentligen men det är behjärtansvärt när en del av summan jag betalar går till en god sak. Jag ville dessutom ha ett nytt här uppe. Det andra var inte så särskilt gammalt men nu har vi ett i källaren och ett uppe.

Har ju en svaghet vad gäller vackra färger på plast så.. Ha ha..

Idag sov vi till 8 !! och låg sen länge och bara gosade, Eric och jag. Det är dom stunderna som jag måste lära mig att ta vara på. Att bara va. Jag har glömt det nu ett bra tag.

Förkyld

Trots förkylning fick Eric komma till förskolan idag. Han har ingen feber, som tur är.

Men, vad är en förkylning? Inget att klaga över, så mycket kan jag säga.
<3

Eric ska gifta sig med mamma ( alltså mig ) och Nellie. Risk finns att vi inte får plats i gången i kyrkan så Nellie får nog gå bakom Eric och mig.

Älskar att lyssna på alla saker han pratar om, min lilla filosof.
Mer bilder
Finfin kväll

Idag fick vi middagsgäster. Anna hämtade båda barnen, det hade gått jättebra för Eric. Vi åt god mat och efter kaffet åkte Anna och jag till källängsparkens lekpark ( eller tjingelingparken som Nellie sa )
Back to the ordinary

Det mesta är som det bör och tillbaka i vardagslunken. Jag har vart effektiv idag och bytt sängkläder. Tvättat en del maskiner. Nu ska jag gå en promenad med en vän.

Eric är på förskolan idag och fröknarna ska hålla ett öga på honom och se så han trivs. Det är också lovat att om han vill hem ringer dom. Att han vill hem är väl lika troligt att jag badar ute idag så..

Lämningen gick bra, i allafall, så jag tror resten av dagen också ska göra det.


Mys igår

April fool's day

Vad jag vet har jag inte blivit lurad och inte heller har jag lurat någon. Tycker hela fenomenet är lite töntigt.

Igår hade vi Ricki, Ninna och Tuva på besök och barnen lekte så bra. Det var knappt att de märktes.

Idag på förmiddagen träffades vi med Familjen Kronstrand i deras lekpark. Skönt med frisk luft och kul för Eric att träffa sin Nellie.

Efter fikan hos farmor åkte Henke och Eric iväg en sväng och jag försökte vila bort min tråkiga huvudvärk. Det gick inte så nu försöker jag fylla på med kaffe och se om det är det som behövs.
Bilden ovan är från igår när Eric njöt solen i morfars garageinfart.
RSS 2.0