Gott Nytt År

önskar jag er alla ♥

17 år ♥

Juldagen glömde jag helt bort att uppmärksamma här i bloggen. I år är det 17 ( underbara ) år sen Henrik fick upp ögonen för en ( fantastisk, egen beskrivning ) tjeja från Södra Vi. Han bestämde sig där, den kvällen på Juldagsfesten på Mässhallarna, att han ville ha mig till sin.

Han flirtade och flirtade och flirtade troget. Fick mig att växa som människa, fick mitt självförtroende att blomstra och känslorna så småningom att spira.

Följande sommar spenderade vi väldigt mycket tid med varandra. Åkandes i Henkes fina blåa Fiat Regatta. Sittandes ute ljumma sommarkvällar för att bara prata. Telefonen användes flitigt också.

Den sommaren möttes våra läppar i en kyss för första gången. Sen lät det dröja på sig till den 28/8 då vi blev ett par.

Tack, älskade Henke, för att du gav oss tiden att lära känna varandra innan vi började leka " par " utan att veta. Att du inte gav upp om tjejen som inte kände för att göra vad som helst direkt utan jag behövde känna dig innan. Jag visste nog innerst inne att denna människa var min andra halva. Och jag ville inte bränna det eller förstöra.

För Alltid Henrik ♥

Slödag

Idag känner jag på mig att det inte blir mycket gjort. Det tar på krafterna att va lediga hela familjen.

Snarare är det väl så att man inte har bråttom att komma igång på morgonen så därför blir det en lång lunk av allt och man kommer inte igång.

Inget fel i det, egentligen, men man blir väl tröttare av det. Tror jag.

Idag skiner solen lite allt i bland så jag ska försöka samla ihop familjen så vi kommer ut och får lite luft och ljus.

Sen får vi hoppas att vi piggnar till.

Lycklig

Ville bara kika in här och tala om för er att just nu är jag så jättelycklig. Jag är så otroligt tacksam för allt och jag hoppas verkligen det får vara så.

Jag är dessutom otroligt tacksam för min otroligt underbara make som, när det gäller, är så omtänksam och bara finns. Hjälper till och avlastar.


Dec. 29, 2013


Skridskoskolan idag ♥
Fråga

Igår fick jag en fråga i en kommentar och med tanke på att jag inte kan svara på kommentarer via appen jag bloggar från så kände jag att jag svarar här. Sen tror jag nog att det är något som flera undrar.

Den ungefärliga frågan var om jag inte är orolig för hur jag ska må, med min ms, efter förlossningen. Då familjen behöver mig som bäst.

Så är det ju, min ms kommer att bråka efter en förlossning ( om vi har lyckan med oss så det får gå så långt ) Jag kommer att komma i ett kraftigt skov och jag har ingen aning om vilket / vilka områden av mig som kommer att drabbas eller hur mycket restsymtom det kommer lämna efter sig. Det skrämmer mig en hel del när jag tänker på det. Enorm kontrollbehovsmänniska som jag är är det svår att veta att något kommer hända men inte veta vad eller hur mycket.

Tröttheten kommer va väldigt jobbig. Alla med småbarn som inte sover mår ju väldigt dåligt men med en sjukdom i grunden kommer eetta va väldigt, väldigt jobbigt. Det går ju att avhjälpa en del och det är ju att passa på att ta all sömn man kan. Och det kommer jag göra denna gång.

Resten tänker jag löser sig efter hand. Jag visste ju inte att jag har ms när Eric föddes. Depressionen jag hamnade i var bland det hemskaste jag gått i genom men just det faktum att vi klarade oss genom det ger mig tilltro till att vi kommer klara detta.

Det kommer va jättetufft men så värt det då min önskan hela tiden varit att Eric ska slippa växa upp som ensambarn med en mamma som är sjuk.

Att oroa sig och tänka på hur det blir gör inget bättre. Och är man helt krass vet man ju inte vad framtiden bär med sig, gravid eller inte.

Jag tycker absolut att det är värt att satsa på. Det kommer va jobbigare för mig än för en genomsnitslig frisk mamma men är man bara medveten om det kan man ju arbeta runt sånt som är jobbigt. Försöka se vad man kan göra för att underlätta och så.

Detta är min åsikt och mina tankar. Det finns nog inget rätt och fel i frågan. Svaren finner man i sitt eget hjärta och här sa det " ja "


Laddar

Nu har vi varit ganska effektiva. Vattnat blommor, bytt sängkläder och fixat med sånt där som behöber göras men som kanske skjuts på.

Det största åtagandet kvarstår och det är dammsugningen. Det är därför jag sitter här. För att ladda.

Eric leker så bra med sina saker han fick i julklapp. Jag bara tokälskar dessa lediga dagar för Henke.


Mysfrukost

Idag lirkade jag upp min trötta kropp en stund efter 9. Jag hade gärna sovit vidare men jag var tvungen att snyta mig. Och kissa.

Eric kom och frågade om jag ville ha frukost med dom och vem kan säga nej till en sån fråga. Jag har sovit, förvånansvärt, dåligt inatt. Men jag är ju jättetrött hela tiden ändå. Och det må va trist men jag klagar absolut inte.

Jag är tacksam över det faktum att jag känner så mycket av graviditeten som jag gör. Det gör ju att man, på något vis, känner att det fungerar. Just nu. Än är det ju så tidigt men tänk vilken vinst ändå.

Nu ska jag försöka få lite gjort och hjälpa Henke som sliter med husållssysslor nu för tiden då jag inte orkar ♥

Längtar

redan efter vildags / sovdags ikväll. Den här förkylningen var onödig och är det enda jag klagar på. För tröttheten tar jag. Det är ju ett bra tecken att jag känner den.


Berlock

Eric fick välja vad han ville köpa till mig ♥
Julafton 2013 ♥

Tomten hade varit på besök under natten och lagt en julklapp i Eric's strumpa.

Efter att den paketen öppnats gjorde vi oss i ordning och åkte till Eric's farmor på grötfrukosten. Eric fick ett paket, som han först fick leta efter. Efter frukosten åkte vi till Djursdala Kyrka och fick höra om varför vi firar jul. Och så fick vi sjunga lite.


Eric fick även paket från sina kusiner.


Efter kyrkan fikade vi hos Eric's farmor och sen åkte vi hem. Eric's mormor och morfar kom en stund innan Kalle Anka's julafton då vi drack glögg och småfikade lite till.

Snart efter TV tittandet knackade det på dörren och då kom tomten.
Efter att tomten varit här börjades det lagas mat. Vi åt, det smakade otroligt gott, och sen kom farmor och kusinerna. Vi delade ut resten av alla julklappar, fikade, morfar och jag gick en promenad och sen åkte Henke och jag på Julnattsmässa.
Julnattsmässa
Dec. 24, 2013


TmntDe har invaderat playmobilepolishuset, sköldpaddorna.


Dec. 21, 2013
Julledigt

Nu har Henke julledigt. Länge. Det ska bli så otroligt skönt att ha honom hemma. Som sällskap, avlastning och make.

De senaste veckorna har varit väldigt jobbiga då Henke jobbat mellan 5-20 typ var och varannan dag. Den här veckan har varit lite lugnare då han jobbat 5-16.

Jag vet inte hur han orkat men nu har han en välförtjänt ledighet framför sig.

Och Eric och jag har pappa / maken hemma.

Jag är och har varit väldigt trött sen jag blev gravid så för den sakens skull är det skönt med avlastningen med att Henke är hemma och jag kan vila lite mer.

Jag klagar absolut inte. Det gör jag inte. Det har varit väldigt kämpigt även för mig den här tiden men med hjälp av vänner och min mamma har jag klarat av det.

Nu ska här sovs!

Bilder på sötsaker ♥
Underbara älskade Eric du är så duktig och pysslar på när mamma är för trött.

Nu är det bara i morgon kvar sen är Henke ledig och hemma.
Jullov

Nu har Eric jullov. Han har ju inte varit många dagar på Förskolan de senaste två månaderna men förra veckan och den här har han varit och lekt med sina kompisar.

Nu tar vi det lite lugnt en stund efter Förskolan. Eric äter pepparkakor och russin och tittar på Emil. Jag ligger här och försöker hålla mig vaken. Henke ska laga middag idag så jag kan somna till då så jag orkar kvällen när Henke ska iväg.
Mörk bild av myset
Ligger här och funderar. Det finns en hel del saker som tar energi från mig, just nu. Jag vet inte riktigt hur jag ska tackla detta.

Bäst är ju att ta tag i saken men när man vet att det blir en tråkig återvändsgränd, där vägen rasar in på tillbakavägen, då är det inte något direkt alternativ.

Allt som rör detta känns konstigt, för tillfället. Jättekonstigt.


Fisk

Har varit otroligt sugen på torsk i ugn sen jag blev gravid. Sådär extremsugen så man kan misstänka att det har med graviditeten att göra.

Nu har jag fyllt min fiskkvot för ett tag. Kunde nog ätit hela fisken själv. Det gjorde jag ju, visserligen, nästan.

Jag brukat äta ganska sparsamt annars.

Tokigt!

Datenight

Henke och jag har bestämt oss för att gå på bio på Juldagskvällen. Mysigt. Vi var på bio jättemycket i början när vi var ihop. Mest i Linköping på de lite större biograferna.

Jag tror Henke och jag behöver lite " osstid " så det ska bli mysigt att hålla handen i biomörkret.
Morgonpyssel


Pyntat farmors gran

och ätit lutfisk. Jag smakade men det var inget för mig. Eric däremot gillade det mycket.

Jag tog en tupplur på soffan när de andra åt sen fikade vi.Klätt granen


Tredje advent ♥
Eldshow

Igår kväll var vi på en eldshow som avslutade julmarknaden som varit på Näs.
Resa till månen

Läste Aftonbladet nu och såg att Kina placerat någon form av rymdmånbil på månen. Jo visst. Och flera i raden är stormakter som gjort det samma.

Men ingen har, efter USA's bedrift 1969, lyckats med bedriften att få människor att strosa omkring.

Jag trodde, ganska länge, att det var sant. Men ju mer jag tänker på det. Och ju mer man funderar omkring det. Nja.. jag är skeptisk.

Just i den vevan då allt det där hände med " ett stort och ett litet kliv " tror jag USA var i behov av att knäppa andra upcoming kontinenter på näsan. USA hade lyckats att va mäktigast till då men Ryssland har ju alltid haft förkärlek för både atomverksamhet och rymden. För att inte Ryssland, eller Sovjet eller vad det hette då, skulle bli först - vilket de nog faktiskt blivit, var USA tvugna att vidta drastiska åtgärder. Ledande inom film och teater som de är är det ju heller inte så osannolikt att min teori stämmer.

Jag vet inte vad jag ska tro, egentligen, men visst är det väl ändå väldigt märkligt att månlandningen sker EN gång. 1969, dessutom, när tekniken var på stenåldersnivå dessutom. Med bild och ljud dokumenteras dessutom allt.

Och nu, så många år senare, så är det STORT att en landning sker med en BIL som ska åka omkring och samla information?

Vad tror ni, mina vänner, är månpromenaden sant eller falskt? Vore kul att höra hur andra tänker.


LuciadagenFirade vi med att göra en del pyssel från pysselkalendern. På eftermiddagen lekte Eric med Nellie.

Konstig känsla när lekparken säger tidig höst eller vår. Det är ändå mitten av December.


Ta vara på det du har

Tänk vad snabbt mattan kan dras undan och livet förändras. Hur vi, varje dag vi vaknar, bara tarbför givet att vi ska kunna njuta av morgonkaffet, ringa en vän och bara göra allt det där vardagliga.

Hur hälsan är något vi tar för givet. Hur vi gnäller när saker blir lite motigt. Vi kanske blir lite snoriga, posten är försenad eller så kanske bilen inte startar.

Livet är till låns. Glöm aldrig det. Ta vara på varje stund som är " som vanligt " och njut av tiden du har med dina nära och kära.
Ett par bilder till

från gårdagens Luciatåg.


Luciatåg
Vår älskade tomte som ikväll gått Luciatåg på sin förskola.

Ultraljud

I Måndags rann min bägare över vad gäller oro för att den här graviditeten skulle satts sig fel så jag ringde gyn. Och grät. Nästan hysteriskt. Jag var så orolig.

Kvinnan jag pratade med kunde inte ge mig en tid för ett ultraljud på så lösa grunder som oro men hon skulle gå och rådfråga en doktor och återkomma.

Hon pratade med samma person som opererade mitt senaste utomkvedshavandeskap, 2010. Det som inte var något utomkveds utan bara en ickefungerande graviditet i livmodern. Ett par veckor, en brusten äggledare och en titthålsoperation senare gjorde mig till något som AR kallade för unikum igår. Det händer så sällan att det typ inte händer. Hur som helst och viktigast av allt, jag fick en tid. Igår.

När vi kom in taladehan om för oss att han hade en blivande gynläkare med. Han ville " visa upp mig" då det om hände är så ovanligt. Han var även noga med att poängtera att, trots allt, var han så glad att ha fått va med om en så ovanlig sak under sin praktiserande tid som läkare. Han bad om ursäkt över hur lyrisk han var. Han är skojfrisk!

Han sa till mig att "du behöver absolut inte be om ursäkt för att du sitter här idag med tanke på vaddu har gått igenom " Jag tackade honom flera gånger för att jag fick möjligheten att kolla.

Vi småpratade lite. Sådär som man gör innan brallorna ska av. Han sa " jag tror faktiskt inte du behöver va orolig att det ska ha satt sig fel. Det kan hända men det är så ovanligt "

Ganska snabbt sa han " Hoppa upp i stolen, förresten, så kollar vi efter " Han kände väl själv att det inte var säkert när det gällde mig.

Väl i stolen dröjde det inte lång tid förrän han sa " vi har en graviditet och den är i livmodern "

Jag tackade Gud!

Det är tidigt men graviditeten ser helt normal ut för den graviditetsveckan jag är i.

Tack! Jag har varit så orolig. Nu har ju en helt annan oro tagit vid men det är ju den som alla gravida känner. Mer eller mindre. Har ma dessutom bagage inom detta område är det mer oroligt, tycker jag.

Det var otroligt skönt att, för första gången på länge, få goda nyheter i en gynstol.

Ultraljudet vi skulle göra på RMC på Måndag är flyttat till den 8 Januari 2014.

Hoppas och ber, hårdare för varje dag, att det ska gå bra!

Dec. 12, 2013
Måste

Förra året, visst var det då, förbjöds pepparkaksgubben ifrån flera Luciatåg. Vad händer? Ramaskri över Sverige. Helt plötsligt gick världen under, lite, för en del av befolkningen om nu inte den bruna lilla kakliknande varelsen skulle få va med.

Anledningen att den plockades bort på vissa håll antar jag har att göra med att den kan visas som en symbol över mörkhyade?! Läste inte några direkta debatter om varför men det är ju det enda logiska.

I år har ett par skolor plockat bort även tomten, kan man idag läsa på Facebook med tillhörande hatiska kommentarer. Snart firar vi väl Ramadan och ber till Allah, kan man läsa.

Det finns mängder av vinklar att se detta från. Och på. Och såvidare.

Förra året upprördes en stor massa av pepparkaksgubbens no show. Det var relaterat till invandrare. Anledningen till att tomten inte ska få va med.. Ja, man måste läsa texten. Det tror jag inte många gjort.

Tomtarna sitter oftast och därför SYNS dåligt för de vars föräldrar har en tomte att titta extra på. Alltså siktar dessa skolor på att alla ska va lika och stå tillsammans. Det är väl en bra grej? Eller? Som fotograferingsnörd på min son kan jag säga att jag skulle tyckt det var bättre.

Vidare får dessutom inte stjärngossarna ( som förövrigt dessa protesterande människor dömmer ut helt med tanke på att de har klänning ) inte ha stjärnan på pinne. " Politiskt " surras det, i gänget som opponerar sig?

Förmodligen endast av säkerhetsskäl skulle jag säga. Jag tror fröknar genom åren utvecklat någon form av hatkärlek till den där pinnen som förmodligen vält av hundratals luciakronor, petat folk i ögonen och petat lite här och var. Den klarar man sig utan. Visst?

Jag kan väl tycka att - det här är Sverige och kommer man hit så får man lite grann anpassa sig. Men sen får man även tänka på VARFÖR människorna ( invandrare ) kommit hit. De har ju inte åkt lyxbåt och bara förankrat sig i en hamn här. De har ryckts iväg från sina hem, sina familjer och allt de känt. Skulle inte även DU ha det minsta svårt att fina just din roll i ett nytt land, ett nytt samhälle med nya människor och ett nytt språk?

" Varför åker de inte tillbaka när det lugnat sig i hemlandet " undrar många. Ja, frågan är om det finns så mycket kvar att återvända till. Och orkar man börja om. Igen. När man kanske precis börjat få ordning på sin tillvaro?

Det här problemet är så mycket djupare rotat än pepparkaksgubbar och tomtar. Vissa människor tar tillfället i akt att få uttrycka sitt missnöje lite extra högt i vissa lägen. Detta är ett sånt.

En invandrad människa tror jag inte tänker så mycket på våra seder och traditioner. De kanske tycker vi är märkliga som skuttar runt en lövklädd stång och sjunger om grodor men jag tror de låter oss hålls. Däremot tror jag Sverige i sig är så oroliga för att inte passa in och va omtyckta, lilla landet lagom som vi är, så vi plockar bort saker för att passa in bättre. Och för att inte trampa på några tår.

Det jag upprörs av i allt detta är hela den här grejen att det skulle va fel med bara en Lucia, tärnor och stjärngossar. För att " killarna inte vill ha klänning " Det var ju så traditionen började och de som inte lyckas föra våra ( Sverige som älskas så enormt av dessa protesterande människor ) traditioner vidare kan väl då egentligen inte ha så starka åsikter om att vi inte får " ha det som vi alltid haft "

För är det då egentligen traditionen, Sveriges traditioner, som är grejen här eller är det ett missnöje riktad mot ett helt annat håll som är grunden? Som allt kommer ifrån och som ger sig till känna när det blir diskussioner som dessa?

Jag bara undrar.

Dåligt med sömn

Eric har ju varit hemma länge nu. Först var han var förkyld, sen ruvade jag och nu är jag gravid.

Under ruvningsperioden ville vi undvika, i den mån den gick, att bli förkylda. Sen var det bara mysigt att ha honom hemma.

Nu har vi tagit oss upp. Eric ska baka pepparkakor på dagis idag och i morgon är luciatåget.

När jag väckte min varma och goa älskling i morse sa han " vi kan väl sova lite till " Min älskling ♥

Jag har sovit dåligt inatt men det visste jag att jag skulle. Det får bli lite mer kaffe än vanligt så ska nog även denna dag gå!


Dagens snögubbar
Bilder

De här bilderna tog vi i Söndags när Henke skottade snö. Tyvärr kunde jag inte ladda bilderna hit när jag tänkte men här kommer de.
Pulkabacken
Andra advent

Den här helgen gick alldeles för fort. Vi har haft det mysigt och bra. En den åkande i pulkabacken, umgänge med vänner och familj.

Nu har vi varit på trevlig glöggfika hos grannarna. Efter middagen nu ska vi ut och skotta snö. Vill så gärna den ska va kvar men som det verkar ska det bli varmare och snön smälta.
Vad är klockan

Jag ställer klockan varje morgon för att ta mitt progesteron. I morse vaknade jag, ställde frågan i mitt huvud " vad är klockan? "

- " Det är en minut kvar till klockan ringder. " känner jag att jag blir svarad.

Vad var klockan? 05:59!

True story.


Dec. 07, 2013
Dec. 07, 2013

Nu har vi ätit frukost här hemma. Ja, vi som inte har alkoholhalt kvar i kroppen nog för att.. må jävligt dåligt.

Eric och jag ska gå till pulkabacken om en stund. Han älskar snön. Och jag med, för den delen. Det finns ju så mycket mer att göra, ute, då. Och Eric och jag gillar att va ute.

Nu har jag klagat klart här.

Jo, förresten, igår när jag duschade grät jag en skvätt av lycka. Jag tvålade in över min mage och blev helt lycklig. För hur som helst så är jag gravid nu. Det har lyckats och vi har kommit längre än innan. Jag känner även av graviditeten en hel del så jag känner att det liksom.. fungerar.

Vi ska göra ett ultraljud den 16/12. Egentligen skulle det gjorts i mellandagarna men min önskan om att få kolla så tidigt som möjligt är för att se att det här miraklet bäddat in sig där det ska.

Tills jag vet det kan jag omöjligen pusta ut. Jag försöker låta bli att oroas men jag tänker mycket på det och ber att allt ska gå vägen så som det ska.

Jag har inte varit " Guds bästa barn " , jag är det fortfarande inte men jag tror på en förlåtande Gud, i det läget. Jag gör så gott jag kan med det jag kan och med det jag har. Så jag ber. Mycket och ofta. Det kan jag säga.

Jag vet liksom inte annars vad jag kan göra!

Dec. 06, 2013
Märkligt

En Hollywoodskådis dör och Facebook och alla social medier svämmar över av RIP's.

Nelson Mandela avlider.. Ingen större notis.

Bedrövligt. Bedrövligt, säger jag!

Hoppsan

Såg nu att jag inte bloggat idag. Jag har haft en riktigt tröttdag och sovit, typ, vid tre tillfällen idag. Men jag klagar inte. Kanske lite då men inte egentligen.

Ikväll har jag varit på trevligt Me and I party hos min ( vår ) kära granne.

Nu är det sovdags. Känner väl att detta blogginlägg lika gärna kunde kvittat.

Snö

Visst, jag vill gärna ha snö nu. För att det blir lite ljusare och vackrare ute men främst för Erics skull. Han älskar snö.

Så med detta sagt gör det inte mig något om det kommer en decimeter eller två!

Kanske kommer den redan på Fredag.

Adventstid
Under kontroll

Nu har vi ätit frukost, här hemma. Det mesta är under kontroll och i ordning.

Nu kikar vi lite på TV en stund. Sen ska vi nog fixa pysslet som var i kalendern idag och sen efter det gå en liten sväng. Om det inte vräker ner regn. Frisk luft tror jag vi mår bra av, både Eric och jag.


Dec. 03, 2013
Fortsättning med bilder


En av bilderna är från när Henke och Eric målade till pysselkalendern igår. På kvällen kom mamma hit, Henke var iväg, så vi bakade pepparkakor.Härlig förmiddag

med fina vänner ♥


fler bilder kommer i morgon. Det vill inte funka.

Första advent och första lucköppningen i pysselkalendern ♥
Be för ossär ni snälla! För nu behöver vi det verkligen!

RSS 2.0