Vi är det finaste jag har

Jag tänker ge mig själv morgondagen också. Att vara ledsen på. Sen får det nog vara bra. Det är kämpigt som det är och blir inte lättare när jag inte kan ta " tröstciggen " Eller, kan kan jag ju. Men jag vill det inte. Helst.

Morgondagen känns som att jag behöver ge mig själv. För tunga suckar, en och annan tår.

Allt träffade så mycket hårdare i min själ än jag räknat med. Det är ju inget konstigt med det, egentligen. Trots att man blir härdad av motgång så blir man också mer ledsen för var gång livet i sig går emot en. Men man reser sig och är på banan igen, så småningom, och blir härdad. Som sagt.

En hel del insikter kommer man till. Framtidsplaner förändras, drömmar blir starkare. Allt kan ta en annan riktning eller vara detsamma.

Jag vill inte bli bitter men linan jag går på är hårfin och balansen är kass. Under mig är det vassa taggar och dy. Kan jag bara ta mig över passagen väntar en varm trygg famn som säger att det är okey. Vi är okey. Vi kanske inte är okey så som vi tänkt oss, från allra första början, men vi skriver om vår historia. Våra drömmar och våra mål.

Det finaste ordet i historien är VI. Älskar min familj.

Pysselkväll

Henke är iväg ikväll och Eric och jag pysslar för fullt, här hemma.
Ser Ni

vad jag ser

Frisk luft

Tycker mig se solen. Den lyser inte med full kraft men den anas. Tror bestämt jag tar en promenad gör att rensa bland tankar och känslor.

Värdefulla stunder <3
Jobbig dag

Vill bara att den här dagen ska ta slut. Kan erkänna att jag inte gjort någonting alls idag. Förutom att jag gått en promenad då.

Är så röksugen men jag kämpar. Annorlunda att hantera dåligt mående utan nikotin.
Bilder
Tårarna tog slut

Igår grät jag slut på mina tårar. Det finns inga kvar, som det känns. Jag är tom. Helt tom.

Jag blir ledsen för att jag inte kan svara på kommentarer när jag godkänner från mobilen. Jag är väldigt glad för var gång någon gör sig besväret att skriva något till mig. Tack <3

Just nu smälter jag allt. Som is i en drink i en Winnerbäcklåt. Samlar kraft, ork, styrka. Laddar om. Omvärderar. Omplanerar. Värdesätter det jag har.

Paus

Jag vill ta en paus från livet och återkomma. Jag vet inte vem jag försöker lura..

Inget blir som det varit. Ingenting blir annorlunda heller.


Mitt i prick

Kanske är det någon som undrar över hur det går med mina prickar? Här har vi en rygg och en mag bild.
Städ, tvätt och promenad

Har städat lite smått idag. Vi ska ju iväg i morgon och jag tycker det känns skönt att ha städningen avklarad. Lite tvätt har jag fixat med och i stället för att belöna mig ( helt sjukt resonemang jag hade ) med en cigg tog jag en härlig promenad i solen när jag var klar.

Jag ville ta lite bilder så ni skulle få se hur vackert det var. Jag blev så bländad av solen att jag inte såg exakt vart jag tog korten i displayen. Därför är en del trätoppar kapade.
Ingen särskild anledning

Tung dag idag känner jag. Hittills finns ingen särskild anledning, känslan är bara tung.

Solen är med oss så jag tror jag kommer gå en promenad sen. Eller om jag lägger mig och drar täcket över huvudet och gråter en skvätt. Känner mig helt skev. Det är inte ofta, numer, och jag vet att även dessa känslor behöver utrymme.

Målade naglar

Eric fick sina naglar målade ikväll. Tyvärr var batteriet i min telefon för dåligt för att använda blixt men ni ser ju på ett ungefär.
Oh my

Eddie Meduza spelas och vi dricker kaffe.

Eric kan lite för mycket av hans texter. Hmm.. Ha ha..

Njuter

Sitter och njuter av tystnaden och det vackra vädret. Bäst vore ju att va ute men nu är det snart lunch och det är så varmt och skönt här.

Det finns en liten sak som stör mig, här där jag sitter, och det är att fönstren skulle behövt putsas för ett halvår sen.
Skön promenad

På förmiddagen idag kom Anna hit på en kopp kaffe. När hon skulle åka till jobbet åkte jag med henne ner på stan för att fixa lite ärenden.

Jag köpte en ny mascara, en sån där polokrageshalsduks-vadheterdet? till Eric och sen hämtade jag ut Airomir till Eric.

Bäst av allt? Jag promenerade hem i solskenet.

Underbart. Nu är det dock en liten sak som grusar min tillvaro. Men jag försöker tänka positivt. Eller, försöker att inte tänka alls. Det vore ju det bästa.

Längtar så mycket efter maken idag <3

Vacker dag

Solen skiner på snön och det är så gnistrande vackert.


Partylite

ljusen kom och så gjorde även migränen. Trodde jag skulle bli tokig innan Eric väl somnade så det blev tyst.

Til slut sov både han och jag och när Henke kom hem, efter 21, var kvällen slut. Vi som skulle fira mina 3 rökfria veckor med lite gott att äta.

Nu får jag hitta en ny last i stället för choklad. Är förvånad att det hållt så länge som det gjort.

Nu ska jag försöka somna om efter min timslånga powernap.

Familjen samlad

TV spel har aldrig varit min grej men jag älskar mina killar och dom gillar att spela så här sitter vi samlade en stund.
Pricki Prick

Här kommer en prickbild till. En som är tagen på min rygg. Man skulle ju kunna tro att den större pricken här är en medaljong och att jag har medaljongsjukan. Men det är ju precis där mitt bh band går och jag har kliat som en tok på just det stället. Svårt att säga.
Bild på prick

Bilden är inte så bra men man kan väl ana en och annan prick?!

Någon som har en tanke om vad det kan va?

Medaljongsjuka? Kvalsterallergiutslag?
Annat?
Prickig

Idag känner jag mig lite prickig. Jag kände, för flera dagar sen, hur det kliade något vansinnigt vid bh bandet på ryggen. Efter ett par dagar kliade hela ryggen och jag kändes kvisslig.

På framsidan av kroppen har det nu också börjat klia. Jag har varit kvisslig där i ett par dagar också men nu är det som stora, brännande, kliande utslag.

När man tänker efter har jag varit väldigt frusen i perioder senaste tiden. Och efter en frusenochkäntmighängigattack har det ju kliat mer. Och fler utslag dykt upp.

Jag har nu på ryggen, magen, benen, armarna, i rompen, på händerna och i ansiktet. Magen och ryggen är värst och kan inte jämföras med de andra delarna av kroppen.

Funderar på att ringa sjukan i morgon. För att, kanske, få svar på vad det kan va.

Ska även se om jag kan fixa en bild så ni får se.


Märkligt

När tankarna spinner som mest då ekar det mellan inläggen. Idag finns dock en förklaring och det är att jag varit hos min pratkontakt och därefter på apoteket.

Det gick jättebra hos min pratkontakt. Hon blev så glad för att jag lyckas låta bli att röka. Andra saker som vi pratade om får jag be att återkomma om. Jag vet inte varför jag känner ett behov av distans, just nu, men så är det och det får vi acceptera liksom.

Just nu har vi det lugnt. Henke är och jobbar, Eric spelar lite och jag dricker kaffe och njuter av tillvaron.

Älskar min familj <3
Kämpigt

Idag är en jobbig dag, av olika anledningar. Jag är glad ena sekunden och ledsen nästa. Men det blir nog bra, till slut. Dagarna går så sakta bara.

Idag har vi tagit bort belysningen ute, Eric körde lite med sin cykel och sen fikade vi hos farmor.

Eric har varit på lite avigt humör också, nu i helgen. Nu, helt spontant, sa han " Mamma, jag älskar dig. Förlåt att jag varit så bråkig " Min dukiga älskling.

Nu har vi ätit pannkakor, kaffet är snart klart. Eric leker och föräldrarna är trötta här i huset.

Älskar min familj <3

Hej i förmiddagen

Hela familjen är nu vaken och vi ska alldeles snart ge oss ut. Vi ska ta ner ljusslingorna utanför och gå en sväng till pulkabacken.

Bästa vännerna man kan önska

Nu ikväll har vi haft familjen Kronstrand på middag. Jättefin kväll. Det är så härligt med fina vänner, tycker vi.

Nu har jag vräkt i mig alldeles för mycket choklad och vi har inte ens börjat se film. Typiskt mig.Lite bistert

Det var lite bistert, typ tio minusgrader, när vi var ute förut. Först lekte Eric på gården sen kom familjen Kronstrand så vi gick till pulkabacken.

Bra start på dagen.Hej på Henrikdagen

Som rubriken lyder har maken, och alla andra som heter Henrik, namnsdag idag. Grattis till Er men ett extra grattis till min favorit <3

Den här dagen började tidigare än jag hade tänkt mig och tidigare än de brukar. Men det gör väl inget egentligen. Vi har tagit det lugnt på morgonen och Eric har pyjamas än.

Efter frukost sjöng Eric en truddelutt. En egenskriven fin visa där texten löd

" jag älskar dig, underbara mamma "

Kan man bli annat än glad och lycklig?
Ser ni så fånig jag ser ut på bilden? Och Eric ser inte sugen ut alls på en fotostund. Ha ha..

Önskar oss alla en bra dag!

Meeen

Jag satt och skrev ett inlägg här och vad händer? Jag trycker bort det. Jag hade inte skrivit något speciellt. Mest att jag tycker Gladiatorerna är ett väldigt underligt program som rent av är märkligt att det får gå med tanke på att allt ska va så präktigt och korrekt i dagens läge.

Sen skrev jag också att vi haft en fin kväll med en kylig promenad och mys. Jag har också fått en fin tulpanbukett av min make.
Hoppsan

Den här dagen har blåst förbi i en väldig fart. Vi hade en lugn morgon, Anna var förbi och sen var vi ute en stund innan Eric åkte till Förskolan.

Jag städade, därefter, till Henke kom hem på lunch. Jag dammade Eric 's rum noggrant. Torkade, till och med, alla bilar i hela hans stora låda med bilar. Bara det tog en stund.

Röksuget kom, lite smått, över mig nu när det är Fredagsmys. Men det går ju över så snabbt. Och hellre vara fräsch och lukta gott än att stå på altanen och dra i mig en massa äckel. Så, problem solved.

På altanen står jag ibland ändå. Men utan att röka. Behöver den delen av vanan kvar när jag pratar i telefon.

Älskar mina pojkar.

Varför så bråttom?

Eric pratar mycket om hans längtan efter att faktiskt få fylla fem år i slutet av denna sommar. Han blir äldre och äldre och blir så glad av det. Inget ont i det, man minns ju själv längtan man hade.

Ikväll, när han skulle sova, sjöng jag några rader på början av Magnus Ugglas sång ( jag tror faktiskt den heter ) " Första gången "

Jag blev helt tårögd och de pumpande funktionerna i mitt hjärta stryps lite grann. Vad har hänt? När blev han så stor, min älskade lilla kille?

-

Varför längtar du tills den dag då du ska fylla sju, varför skynda på? När den tiden snart är här ändå.

Och det liv som du har alla tusentals dar, passerar på ett litet kick. Så medans ditt hjärts slår an passa på om du kan fånga varje ögonblick.

-

Kanske inte helt överensstämmande text ??! men fint och tänkvärt ändå.

Städat

Eller.. nej jag har ju inte städat men jag har städat undan julsakerna idag och bytt gardiner på Eric's rum och i köket. Ganska skönt att ha det gjort. Eric blev ledsen när han kom hem dock.

Nu är Henke tillbaka på jobbet efter att ha varit hemma och ätit lite mat. Eric och jag ska klä på oss och gå en sväng. Kanske får vi hälsa på Nellie med familj.


Ensam och alldeles.. själv

Jo men förutom Eric då. Han sover och är inte mycket till sällskap. Jag har ljus tända, äter chips och dricker Cola. Snart börjar " Mia på Grötö " så det ska jag se innan jag ska lägga mig. Det är lite småskönt att va själv ibland. Men jag saknar, såklart, maken min

Så duktig

Eric är snäll mot mig idag. Leker så fint med sitt lego att jag kunde lägga mig en stund. Jag trodde det var en dröm när han villa vakna idag. Jag hade gärna sovit länge till. Men jag ska vila i eftermiddag, efter rehab, som jag måste orka va vaken i genom.

Idag tror jag Eric klarar av en promenad för egen maskin, vill inte dra vagnen i snön. Så det ska vi nog sysselsätta oss med sen. För att få tiden att gå.

Det var väl vad jag hade att bjuda på nu!

Förnedrings TV

När de första programmen från Ullared och Böda Camping gick så tittade vi. MEN, jag gillade det inte riktigt. Jag verkligen ogillar det faktum att de som filmar vinklar allt folk som om de vore totalt pantade. Allt i syfte att de som tittar sen ska få något att skratta åt.
 
Jag tycker faktiskt att det är obehagligt att det ska va så. Människor, som du och jag, blir filmade och tycker säkert det är jättekul, Sen kommer den färdiga produkten och du är vinklad med två minuters konstpaus ( tex ) när den talade rösten ställer en fråga. Det framstår ju då som att du verkligen GÖR så trots att så säkerligen inte är fallet.
 
Jag vet inte, Jag gillar inte förnerdrings TV. Folk pratade mycket om Idol juryn, de var så hårda och brutala i det de tyckte och tänkte och människor som ändå utsatts sig för en TV inspelad audition och mer än hälften av dom visste nog med sig att de faktiskt inte ens kunde sjunga. Här är det människor som semestrar, handlar eller åker båt, blir frågade ett par frågor och den hårda juryn är desto större då den innefattar många av dom som tittar.
 
Kanske är det bara jag som har en konstig åsikt. 

Utelek

Nu ska vi bara fika klart här sen ska vi till pulkabacken en sväng. Ska bli intressant att se hur Eric klarar det med sin hosta. Vi har sagt att han är hemma från Förskolan även i morgon sen får vi se hur det går.

Älskar mina pojkar <3

Min fina son

Vi har varit ute en stund i snön. Eric gräver banor med skyffeln som han sen kör " cross " på med sin balanscykel. Jag, jag tittar ju mest på då.
Erkänner

Jag var inte sugen alls på att ha visningen ikväll. Omständigheter runt omkring har gjort att jag, lite grann, tappat fokus och kommit ur balans. Eller så är fokuset riktat så skarpt att orken inte finns över till annat.

Kvällen blev helt toppen. Så kul att få komma iväg och umgås med vänner och ha det trevligt. Prata lite vuxensnack och kunna krydda språket med ett fult ord utan att bli manad av Eric.

Tack för en fin kväll.

Hoj hoj

Det är lite svårt med humöret idag, känner jag. Det är så tråkigt men tråkigast av allt är att det INTE beror på att jag inte röker. Det hade varit mer förståeligt.

Anledningen..

Kanske en annan dag..

Fördriver tiden
Längre helg

Jag hade gärna sett att denna helg varit ett par dagar till. Det tror jag inte att jag är ensam om så det är ju inget att gnälla över utan bara gilla läget.


Söndagsmys

Nu har vi ätit middag, pannkakor. Det är ju då gott att det, nästan, konkurerar med söndagssteken. Ha ha..

Nu dricker vi kaffe med ljusen tända. Barn TV i bakgrunden och snart ska pojkarna ta ett bad.
Sömnrubbning

Antar att min sömnproblematik beror på att jag inte röker längre. Någon annan förklaring kan jag inte hitta. Det måste vända snart annars kommer jag tappa förståndet totalt.

Pysselpojke i pyjamas
Bäddat eller bäddat..

Jag bad Henke bädda idag. Det gjorde han. Eller.. han tyckte att han gjort det. Jag tyckte inte det var bäddat men allt är en tolkningsfråga och.. inget säger väl att mina ord är lag i frågor som dessa.. Eller, jo det är de. Ha ha..

Jag har, hur som helst, tagit en bild på Henkes bäddning och därefter bäddat och tagit ett kort till.

Kanske är detta ett resultat av att jag har för mycket fritid?

Fotspår

På morgonen idag såg jag ett fotspår på diskbänken. Det är inte mer än tre tår därtill men vad spelar det för roll.
Chokladsugen

Jag har alltid varit en gottegris. Vad gäller allt ätbart jag tycker om. Nu, när jag inte röker, kan jag meddela att det där suget inte minskat direkt. Skulle det va så att jag går upp några kilo vore det ju bara bra så än så länge tuggar jag på, kan man säga. Ha ha..

Hellre lite extrakilo än att vara rökare. Så är det!

Action

Väntar på Henke. Här verkar det vara action.
Pyssel

Här pysslas det för fullt, en stor del av dagen. Målas, klipps, tejpas och fixas med klistermärken. Min duktiga älskling.
Möte

Idag hade jag möte med arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Eric var hos farmor under tiden och när jag kom tillbaka så fikade vi.

Varför inte

Är man frusen så kan man väl ta ett bad. Även om det är mitt på dagen. Konstigare saker har väl hänt. Ha ha..

Tänk vad tid jag har nu

Här sitter jag, i lugn och ro med mitt kaffe. Eric leker med sina grejer och vi mjukstartar dagen. Så skönt att slippa dra på sig massa kläder, och ytterkläder, och gå ut och frysa för att röka.

Jag ska inte ljuga, jag är jävligt sugen, men som det känns nu passar detta mig bättre. Lugnet liksom. Jag behöver inte stressa för att hinna röka.

För övrigt är jag väldigt trött. Kom inte till ro förrän efter 2, av olika anledningar.

Nu ska jag göra mig i ordning och sen är det frukostdags.
Tiden går fort

Tiden går fort när man har roligt. Uppenbarligen. Jag vet inte vilken kväll i rad det är nu då jag sitter och läser bloggar och när jag kommer till att skriva i min egen så är det dags för lite mys med maken. Typiskt.
 
Men saknad är ju bra. För ni saknar mig väl? Ha ha..
 
 

Andas

Det har blivit en paus här. Inte planerat. Det bara hände. Det har varit mycket nu och Eric har varit väldigt medtagen av all hosta och feber.

Jag har så mycket att berätta för er och det kommer jag göra. Snart.

Jag kommer också publicera, och svara, på kommentarer men då behöver jag datorn så det får också ske vid ett senare tillfälle. Jag är, för närvarande, för bekväm för att hämta den.


Dags för Revenge

Julledigheten, för Henke, är avslutad och han har varit på jobbet idag. Han slutade tidigare, med tanke på att Eric är hemma och är sjuk, för att avlasta mig lite. Det har ju inte blivit så mycket sömn senaste tiden på grund av Eric´s hostande och annat.
 
Nu ska vi kolla lite på TV innan sovdags.
 
 
 

Hosta och feber

Eric har haft en envis feber. 39 grader och över på det. Den sjunker, som tur är, av alvedon.

Natten som var var väldigt jobbig för både Eric och mig. Han har flämtat efter andan, hostat och yrat av hög feber. Vi har inte sovit några längre stunder.

På dagen idag ringde jag 1177 som kopplade mig till sjukan i stan. Dit fick vi komma och de lyssnade och tog snabbsänka.

Det är ett virus han har och syresättning och sänka var jättebra. Skönt att veta.

Han fick en till astmamedicin, Bricanyl. Den har han haft innan. De på barnmottagningen gillar inte den, har jag för mig, men han är bättre nu.

Febern var på 39,5 när han somnade och nu, 4 timmar senare, är han feberfri. Hoppas att han är på bättringsvägen nu, min lilla älskling.

Inlägg från soffan

Hamnade här nu efter en dusch. Att natten ska bjuda på mycket sömn är tveksamt då Eric hostar jättemycket.
 
Vi har haft en fin kväll. Blivit bjudna på mumsig mat av finast familjen, barnen har lekt jättebra och hostat ikapp. Eric har feber och är inte alls pigg. Det blir en lugn start nästa vecka då jag inte kan tänka mig att han ska hinna piggna till nog för att orka Förkolan. Och jag tror inte att de är så sugna på att han ska komma heller då det, förmodligen, är RS viruset han har. 
 
I morgon kommer jag, och Henke, att ha svår ångest. Den ledighet som vi längtat så efter är slut och den här härliga ledighetslunken byts mot vardag. Men det funkar och vi fixar det. Det var bara så mycket vi skulle hinna med, göra och få gjort på den här ledigheten. Tiden har gått alldeles för fort, i vanlig ordning, men det innebär inte att vi inte haft det bra. Förmodligen har vi haft det jättebra för tiden går fort när man har roligt.
 
 
 
 

Trötthet

När tröttheten smyger sig på är det lätt att humöret följer med neråt. Man orkar inte längre hålla det uppe så det blir som det blir. Typ.

Jag blev jättetrött nu. Henke vill spela. Jag tror att han helst vill " slippa " se film med mig och spela direkt. Vi får väl se vad han säger när han kommer. Eric är lite svårsövd nu när han är sjuk.

Det var väl det hela.

Mysig kväll

Ikväll har vi ätit middag med fina familjen, Anna och jag har gått en kvällspromenad och Nellie och Eric har lekt.
Solen skiner

Idag har jag gått en promenad själv och en med Anna. Solen visar sig idag och det ger lite energi, tycker jag.

Eric har fortfarande feber och en massa konstiga utslag som besvärar honom. Det verkar klia något vansinnigt. Stackarn.

Vet inte om det syns så väl på denna bild.. Ser man inte prickarna ser man ändå en finfin arm, liksom.

Film

Nu ska vi snart se film, Henke och jag. Börjar känna ångest för att den här härliga ledigheten snart är slut.

Försöker njuta stunden och inte tänka alltför långt fram.

Älskar mina pojkar!

Byteshandel

Termometern visade på 39,3 för Eric nu ikväll. Att få honom att ta febernedsättande är inte det lättaste. Inför sovdags bytte vi, här hemma. Eric skulle ta hutten med Alvedon om han, i sin tur, fick säga ett fult ord.

Han drack ur sin medicin, grimaserade och sa " FY FAAN " med sån inlevelse så vi skrattade ordentligt.

Annars har kvällen varit lugn med lite målande, lite spel, lite TV och en hel del mys.


Öroninflammation??!

Eric har 39 graders feber, är förkyld, har en jobbig hosta och dessutom ont i det öra han hade öroninflammation i för lite sen.

Vi skulle ha våffelkväll med vänner. Nu blev det inte så. Jag ska klä på mig och gå en promenad här sen. Roligare än så blir det inte idag.

Förkyld

Eric börjar det nya året med en förkylning. Det kunde varit värre, så man ska väl inte klaga, men jag tycker synd om honom. Det är så onödigt och tråkigt.
Promenad

Vi gick en promenad på förmiddagen idag. Henke fick snö i sina skor.
Välkommen 2013

Vi har haft en finfin kväll med mormor och morfar. God mat, sällskapsspel, TV tittande, skål och fyrverkeriskådespel, Eric har fått tända tomtebloss, vi har gått en promenad och vi hann även åka till världens bästa vänner och säga gott nytt år.

Här kommer några bilder från vår kväll sen ska jag sova. Jag är inte van att va vaken såhär sent så jag är väldigt trött.
RSS 2.0