Jul. 29, 2013
Öland ♥Hoppas


Nu hoppas vi alla prognoser om regn är fel och vi får några dagar med uppehåll.

Finfin kväll

Vi hade en riktigt fin kväll igår. Jättebra. Barnen lekte så bra och vi vuxna pratade om umgicks.
Barnen badade i poolen utan badkläder så därför blev det inte många bilder men här är ett par på min älskade Skrutt.


Önskar

mig en avstängningsknapp för negativ energi.


Fotboll
I Onsdags var vi på Gamla Ullevi och såg semifinalen i fotbollen. Tyvärr gick inte Sverige vidare men oj vilken känsla det var att uppleva det på plats. Det var sånt tryck i publiken så jag tror även den värsta fotbollshataren hade gillat det.

Vi tyckte mycket om det och kommer åka och se fler matcher. Eric gillade det också och satt stilla och tittade större delen av tiden. 90 minuter är ändå en stund för barnen och de var så duktig.

Även i bilen både dit och hem.

En upplevelse. En fin sådan. Tyvärr har jag inte kunnat föra över bilder förrän nu. Det kan va någon dublett, men det bjuder jag på.

Depp

...

Klippt

Igår fick jag ett infall. Eller för ett tag sen, rättare sagt, men igår gjorde jag slag i saken. Jag klippte mig. Rejält.

Efter löshårsincidenten förra året och slarv med toppklippning så mådde mitt hår allt annat än bra och den sorgliga tofs jag haft byttes till en rejält kortklippt frisyr.

Nu hoppas jag mitt hår ska känna att jag offrat mig och gjort något bra för det så det växer ut starkt och friskt.
Mys

Efter maten idag kröp de ihop, pojkarna.

Barnen byggde koja

Anledningen till mina konstiga inlägg förut var att jag behövt ta mina bilder liggande för att få dom rätt i bloggen. Idag, när jag skulle visa Anna, då kunde jag ju ta bilder på höjden och de blev rätt.


Vad sker

Ha ha
Men seriöst?


Testar vidare
TestLekdag

Dagen idag har till största delen bestått av lek. Mitt på dagen var en förskolekompis med syskon och mamma här och lekte. Anna, Nellie och Adrian var också med.

Nu ikväll har familjen Kronstrand och Tuva med familj varit här.

Bra dag, helt enkelt.

Massvis med bilder


Batteriladdning och fotboll

Nu har vi spenderat en hel del nätter vid Henkes mammas stuga på den fina plats Henke fixade till åt oss. Vi trivs där och njuter lugnet det bjuder. Vi solar, badar, myser, läser, går promenader, åker små turer med båten som hitills drivs med åror. Vi tar dagen som den kommer och gör precis vad vi vill.

Det ligger dessutom så avskillt så man inte behöver va så noga med bikiniöverdel, Eric badar naken och Henke och jag med, ibland.

Det finns varken vatten eller el och internetmöjligheterna är inget vidare men även det va skönt att komma ifrån.

I stället för att gläppa med telefonerna ligger vi nära och läser, vi pratar och umgås. Kvalit'e.

Igår fick vi finbesök där ute och det var jättekul.

Nu ikväll var vi på Dynamiten med fina vänner. Ett par, ytterligare, fina vänner anslöt och vi hade det bra.

På eftermiddagen idag hejade vi fram Sverige i fotbollen och nu laddar vi för Onsdagens semifinal på Ullevi som vi kommer se på plats.

Bilderna kommer i morgon.

Bilder

KramkalasSemester när den är som bäst

Med familjen Kronstrand åkte vi idag till Bullerbyn och Katthult här i närheten.

På kvällen var vi hos Kronstrandarna åter och då anslöt även Ricki, Ninna och Tuva. Barnen badade, hoppade studsmatta och lekte så bra.

Vi vuxna pratade och hade det trevligt.

I morgon är sista gången jag träffar min pratkontakt som jag trivts så bra med. Hon går i pension och det är jobbigt tycker jag. Jag kommer verkligen sakna henne. Jag har en liten sak jag ska ge henne. Hon har varit en stor del i att jag kommit dit jag är och vi har kommit varandra nära, hon och jag.

Sovdags är nära och välbehövligt nu. Ögonen går i kors. Ett par bilder kan jag bjuda på dock.

Så sant som det är sagt
High ChaparralCirkus

Vi var på cirkus idag. Väldigt bra sådan. Den avslutades med att alla barn fick komma in och dansa i manegen.

Här kommer några bilder. Inte så vidare bra, men ändå. Lägg märke till frillan på elefanten. Den har han nog fixat själv.
Mycket att göra

för lite tid.
Ingen bra bild men det är från vår trädgård. Kul.

Jul. 13, 2013
Underbar familjetripp
Myser

Med min lilla stjärna ikväll. Eller.. han sover ju sen en stund tillbaka. Men vi har haft en fin kväll. Umgåtts med kära vänner, Eric och Nellie har lekt, jag och Adrian har pratat. Ni hör ju, vi har haft det bra.

På eftermiddagen idag lånade vi med oss Nellie och åkte till leklandet i Hultsfred, Henke och jag.

Det var väl vår dag. Mina tankar är lite all over the place för tillfället. Men det ska väl förhoppningsvis ordna till sig så småningom.

Rosorna

Fick en fråga om de rosor jag la ut bild på. Jag kan inte svara på kommentarer här, bara godkänna, så..

Rosorna växer i ett land längs hela framsidan av vår tomt mot gatan. Det är en salig blandning av olika typer av rosor, färger och former.

Det är en vacker prakt när de står i blom, som nu, men de är knappt värt besväret när det är klippningsdags.

Jag var orolig för hur blomningen skulle bli i år då jag klippte dom hårt. Eller lågt. Eller väldigt mycket, helt enkelt. Men de blommar nästan mer nu än de gjort tidigare år då vi bott här.

Bilden igen
Rehab

för att se en film för tredje !! gången. Andra genom rehab, vi såg den ju på julledigheten Henke och jag. Men ändå. Se samma sak en gång till. Skulle kanske bett om semester idag.

Nu ska jag ringa ett samtal och sen åka.
Vattenlek
Första Locknevidoppet

med fötterna
Semester sommarlov ledighet
Gnäll

Bara man får gnälla lite så känns det bättre. Nu har vi ätit frukost och gjort oss i ordning för dagen och då ramlar liksom tröttheten och känslan av " lesshet " skakas av.

Jag är en expert på att känna av, eller kanske ska jag säga påverkas, av den energi som folk avger. På grund av det faktumet avstår jag sällskap där det bjuds för mycket av det negativa. Det är jag och det är lite mitt bekymmer och problem. Det är dessutom mitt hinder att komma över. Att kunna släppa. Släppa taget. Stänga öronen. Låta saker bara rinna av mig.

Tyvärr funkar inte jag så men jag försöker att bli bättre på det och till viss del lyckas jag. Jag kan inte bära allas olycka på mina axlar. Jag behöver inte må dåligt för att en del människor väljer att bete sig som skit. Mitt stora hjärta och ombryende själ vill dock annat och det är då det uppstår problem.

Jag är, till viss del, som en kvittrande fågel i ett träd som inte för sitt liv kan förstå hur en levande själ kan va elak mot en annan. Jag tar på mig saker jag inte borde. Kanske dels för att någon just borde. Jag vet inte.

Ska försöka anamma något här och ska försöka leva efter devisen och hashtagen skötdigsjälvochskitiandra. Ha ha

Känslorna riktar jag mot dom jag bryr mig om mest. De som förtjänar det. Min familj och mina vänner.

Det löser sig.


Lite synd

om mig själv tycker jag allt. Önskar jag kunde trycka på paus idag och kanske pressa in en och annan timme till dagen. Men det ordnar sig nog.

Med lite kaffe ska det nog ordna sig.


Kvällsrapport

Sitter och äter lite godis innan jag ska lägga mig. Vi har haft en jättefin men annorlunda dag. Henke och Per är ute med jobbet ikväll så vi har bara träffat dom när vi åt gemensam tacolunch här hemma innan de drog iväg på äventyr.

Anna med barn kom till oss efter 11 och våra fina barn har lekt så bra som man bara kan önska.

På eftermiddagen åkte vi till ALV och kom inte hem förrän 19:30. Eric somnade gott, kan jag tala om.

Jag älskar faktumet att vi har så fina vänner. Det är något jag sätter stort värde på. Och gemenskapen som växer sig starkare mellan Nellie och Eric. De månar om varandra på ett sätt som gör en både stolt, glad och helt fylld med kärlek.

Nu ska jag snart krypa ner. I morgon ska vi ha grillfest här hemma så det finns en del att göra. Förmiddagen tänker jag att vi spenderar på ALV. Henke lär nog sova en stund.Tack för en fin dag ♥

Lekt och busatIrriterad

Skrev ett inlägg och råkade trycka på fel knapp. Såklart försvann allt och min lust för att skriva mer. Nu har jag lugnat mig och vi har gjort oss i ordning så nu gör jag ett nytt försök.

Eric spelar lite tv-spel bredvid mig. Vi ska snart iväg.

Det var väl det jag hade att bjuda på. Önskar oss alla en bra dag!Cykeltur

Vi gav oss på en liten tur med cykel igårkväll. Eric hade med sig sin cykel till Nellie på kvällen och då kändes det passande med en mysig promenad med barnen cyklandes.

Det var inte så mysigt. Det blev inte sådär perfekt som det är på film. Anna och jag bröt ihop av skratt ett antal gånger åt hela situationen.

Eric har ju, oavsett vad alla säger om hen och den och men, däck cyklar hjul som rullar fordon och såvidare inprogrammerat i sig. Intresset menar jag. Han ville alltid provsitta cyklar i affärer när han var liten och innan han hade en själv. Att han behöver trampa för att röra sig framåt tar han. Han vinner ju en liten tur med hjul liksom. Ni fattar vart jag vill komma och vad jag menar?!

Nellie är ingen tjejig tjej så. Hon är så underbar och go på alla vis och det var just hennes personlighet, och ointresse för en jobbig cykeltur, som gjorde situationen så skoj igår.

De är så lika, våra barn, men ibland märks skillnaden mellan kille och tjej. Det är bara så.

Nu vet ju vi att Nellie kommer lära sig cykla. Såklart. Men igår blev bara en så verkligt rolig händelse.

Gullungar ♥
Morgonstund

Vaknade i morse och kände mig utvilad! Vet inte när det hände senast. Eric har haft två bra nätter nu utan hosta och det innebär ju att jag sover mycket bättre.

Nu kör vi på hans astmamediciner på det vis vi gjort nu. Kan va ett vinnande koncept efter förkylningen.

Vad var då klockan när jag vaknade? 6:30. Inget som stör mig egentligen mer än att dagen blir lång med rehabgruppbesök, umgänge och så vidare. Men det ordnar sig nog.

Eric.. han sover ännu. Min lilla älskling. Skulle inte förvåna mig om han vänder till att vakna tidigt igen när Henke går på sin semester. Men vad gör väl det? Mer tid med Skrutt. Det är så man får se det.

Dricker mitt kaffe, myser i mjukisdress och tofflor, sprayar Nasonex, funderar över livet och bloggar lite grann. Så kan en morgon se ut.

Det slog mig just att detta är första gången sen jag slutade röka som jag är uppe tidigt utan direkt anledning och inte röker. Känns tomt. Skönt. Konstigt. Fräscht.

Ett halvår var det nu när Juli tog sin början. Underbart. Mycket stolt över mig själv och glad över att jag inte egentligen behövt kämpa alls. Det var bara så dags.

Nu är den jag älskar mest vaken, tror jag. Önskar oss alla en bra dag!
Gissa

vart vi varit idag. Börjar bli mer regel än undantag. Men det är ju så härligt där nere.

Sista veckan

Nu går vi in i den sista veckan innan Henke tar semester. Den här veckan är otroligt skön med tanke på förväntningarna på kommande veckor.

Planerna växer, längtan efter ro och frid, längtan efter tiden tillsammans, önskan om att hinna allt och lite till.

Vi ska inte göra några utsvävningar i år. Vi ska försöka få undan en krona eller två till fortsatt målning av huset. Och ska vi hinna måla huset då måste vi ju va hemma.

Ett par resor är planerade sen ska vi väl va ett par nätter i Henkes och deras sommarstuga. Vi får se. Dagarna kommer att få komma och gå. " Härrsska " njuts, hur som helst. Ha ha..

Nu ska vi göra oss i ordning, här hemma. Vi ska till ALV med vänner idag. Eric och jag har ju redan smygstartat lunken, som jag nämnt tidigare.

Jul. 01, 2013


RSS 2.0