Tråkigt väder

Även att det är väldigt tråkigt med dagar som helt regnar bort är det ändå att föredra än en dag som denna då det regnar ena stunden, solen skiner i den andra. Jag ville va ute och fixa idag. Det finns att göra inne också, dammsög bara häromdagen så damningen finns kvar och ett berg av tvätt. Men jag ville, som sagt, va ute. Kanske städat ur husvagnen och hämtat grejerna.

Vi får se vad vi hittar på.

Rehab

Ska alldeles snart iväg på rehab. Individuellt samtal med arbetsförmedlingen inblandat. Jag skulle skaffat mig en arbetsprövningsplats till idag men jag har ju varit sjuk så..

Tänk om solen kunde skina, som idag, alltid. Vad mycket gladare man blir då.

Eftertänksamhet

Idag har jag alltså varit på begravning. Ingen alldeles jättenära men det spelar ingen roll. Situationen i sig är så stor och tung och allvarlig och fin så man går inte oberörd därifrån.

Idag var det vår präst som höll i trådarna. Prästen som välsignade vårt äktenskap för snart 6 år sen. Idag var rollen en annan, eller uppgiften.

Hon talade vackert om kärlek och sorg. Om att älska de levande. Och att tillåta sig sörja men sen också att minnas för det är genom de kvarvarandes minnen de döda lever kvar.

Jag tycker det är vackert i kyrkan. Hela grejen är fin även om jag nu inte är djupt troende.

Präster och kyrkan är med i alla de stora tillställningarna i våra liv. Vid bröllop, dop, konfirmation och begravning. Kyrkan kräver ingenting av oss egentligen, mer än lite kyrkskatt. De som är med där vid " våra " tillställningar vet att vi, till största del, inte är där på grund av tro. Det är mer för att " det är så det alltid gjorts " och så vidare. Få är nog dom som stannar upp och tänker igenom det som sker.

Jag vet inte..

Fint var det idag. Om man nu kan säga att den situationen är fin.


Riktigt sliten

Känner mig riktigt sliten nu men eet är ju inte konstigt med tanke på dagarna jag har bakom mig. Det har gått så otroligt mycket bättre än jag kunnat drömma om och mycket av det har jag Anna med barn att tacka för. Att vi tillsammans fått tiden att gå.

Jag har nu varit feberfri ett dygn. Min temp är inte där den ska va då den annars är under 37 men så länge den inte överstiger 38 är jag mycket nöjd. Och det har den alltså inte gjirt sen igår. Det högsta jag mätt är 37, 7 så nu hoppas jag detta vänt.

Jag känner fler och fler lukter, ingen bihålevärk, ögonen är bara smått irriterade och gojsar inte igen helt som de gjorde några dagar. Hostan är störande men det lärde jag mig förra sommaren. Det tog ju nästan 20 veckor så här har ni en rutinerad hostare. Ha ha..

Skämt åsido. Jag är mycket tacksam att jag nu mår bättre. Tröttheten tar jag. Det finns kaffe. Snart är det ju helg ♥

Nu ska jag snart till min pratkontakt och sen på begravning. Tankarna idag går till berörd familj. Jag ska inte klaga på min förkylning. Det kunde varit så mycket värre.Leklandet

Med tanke på att det regnat i stort sett hela dagen åkte Anna och jag med våra barn till leklandet här i kroken. Eric och jag har inte varit där innan så det var kul.

Barnen lekte och lekte och lekte. Jättebra dag.
Sommarlovsläge

Ungefär slm autopilot men m y c k e t l å n g s a m m a r e. Ha ha.. Vi har ingen bråska med något, i stort sett. Dräller och har det bra. Men sen umgås vi och hittar på saker också.

Idag är jag väldigt trött. Längtar till helgen. Det gör nog Henke med som plöjer ner väldigt mycket jobbtimmar nu för att han ska kunna ha semester.

När jag skrev igår att man inte kan va sjuk i detta hus syftade jag inte på mer än just det. Henke känner sig som en hemsk människa som jobbar över mer än någonsin när jag är sjuk. Så det var ingen kritik mot min kära.

Så, det var väl det, det. Önskar oss alla en bra dag och mig en feberfri en.


Vad sker?

I stället för en massa gnäll om hur vidrigt ont jag haft i mina bihålor och min hals senaste tiden har jag visat er bilder. För hur sjuk man än är här, typ, är det bara att knoga på. Eric har sommarlov och vi har gjort det bästa av dagarna.

Att sitta i nya Katthult är nog bättre för mig än att va hemma för jag känner ju alltid att jag måste göra något. Och det kan jag ju inte om jag inte är hemma.

Febern ligger runt 38. Med Panodil blir jag nu senaste dagarna feberfri. Halsen har slutat att göra ont, rethostan som Henke hade har tagit vid, hesheten kan va lite bättre och bihålorna. Bihålorna känns knappt i jämförelse med hur det varit. Jag kan ha huvudet i vilken vinkel jag vill utan att det gör ont, jag snyter mig normalt ( om ni förstår vad jag menar ) efter morgonen urfräsningsprocedur och luktsinnet. Jag känner två olika typer av lukter hittills. Det tjärade träet i Katthult och grillrök. Det är alltid något.

Nu vill jag bara ha en feberfri dag som start och sen lång tid framöver. Tyvärr verkar det som att jag måste ringa sjukan. Jag tänker ge det till på Torsdag. Tror jag. Först var tanken i morgon men, jag känner mig ju friskare nu. Mycket bättre. Så febern kanske bara är envis in i det sista. Hoppas ni för min skull?

Tack ♥

Jun. 25, 2013Och bilder bilder


Söta : )


Bilder

ALV med Erics farmor ♥En dag på ALV

Midsommaraftonskvällen
Märkligt

Försökt ladda bilder till bloggen i flera dagar. Tråkigt när det inte funkar och det blir massa bilder " på hög "
Den här lilla rövaren, den sötaste man kan finna, fick mitt hjärta för snart 5 år sen.
En midsommarnattsdröm ♥ Så fina barn vi har!

35

Mycket har hänt sen sist. Ha ha.. Jag har hunnit fylla 35, vi har firat en alldeles förträffligt trevlig midsommar både nere vid ALV och här hemma, jag har blivit dragande med en tråkig feber och.. jo men det tror jag summerar det mesta. Jag ska självklart berätta mer men nu ska jag sova. Håll en tumme för att den här feberdagen var den sista!
Midsommar på förskolan ♥
Kämpa

Idag har vi kämpat på. Det har gått jättebra, trots allt. Jag har börjat med Nasonexnässpray så nu hoppas jag det ska ordna sig i mina bihålor.

Är mycket orolig för Eric och hans konstiga feber som är på 39, 5 ( typ ) på natten för att sedan va feberfri större delen av dagen för att sen få feber igen till kvällen. Örat gör fortfarande ont så i morgon ska jag ringa sjukan igen.

Älskar min alldeles fantastiskt fina familj.
Suck

Med tanke på att Eric haft över 39 grader i feber inatt har sömnen varit sådär.

Nu när han väl sover har jag så ont i bihålorna och min hals så jag inte kan sova. Tittade i halsen igår och jag är vitprickig, som jag misstänkte, men frågan är om det är halsfluss eller bara såna där virusblåsor jag alltid fick förr. De gör satlöst ont också.

Det spelar ju ingen roll egentligen. Bihåleinflammation är jag helt säker på att jag har och jag, tror jag orkar, ge den till i morgon att gå över. Och onda halsen. Annars, förmodligen, behöver både Eric och jag till doktorn i morgon. Jag orkar inte mer nu. Jag är trött och det märks i kroppen. Min ms märks mer och mer vilke är ett tydligt tecken på att något är fel och att jag behöver få vila lite när jag, vi, är sjuk ( a ) Ska annonsera efter en Nanny. Ha ha..

Inte någon ung och snygg. Någon äldre. Med erfarenhet. Så inte maken får några idéer. Ha ha..

Nu ska jag försöka somna om. Önska mig gärna lycka till!

Skrutt

Idag var vi på sjukan med Eric. Farmor var snäll och följde med. Det lyssnades, klämdes och kändes. Han fick även ta en snabbsänka.

Han har en rodnad på trumhinnan. Antingen beror den på att han haft öroninflammation som nu är på väg tillbaka eller så är det en inflammation på gång. Hae han fortfarande ont på Torsdag ska vi ringa igen.

Allt annat tyder på någon form av virusförkylning. Vi får väl se vad som händer. Det jag tycker är så konstigt är hur febern är uppe på 39, 5 på morgonen, lir feberfri hela dagen fär att sen landa på 38 nu innan sovdags.

Vi har haft en kämpig kväll med pappa iväg. Jag har så ont, till och från, i mina bihålor. Eric har blivit totalt supersnorig och ögonen varar och rinner. Han kommer själv och ber mig torka med ögontvätten, han ber om nässpray och säger till när örat behöver Alvedon för att inte göra ont. Snyter sig gör han också själv alltibland. Vi är rutinerade sjuklingar.

Dom tyckte han var så duktig idag så han fick två grejer. En självlysande spindel och en tatuering. Han grät stillsamt när hon tog blodprovet men det var inga problem att göra det.

Min lilla älskling.

* Smiley som är sur eller kanske gråter *

skulle passa i överskriften. På sommaren ska man va frisk. Kunna bada pool när vädret är vackert. Kanske till och med i någon sjö. Kunna springa i gräset och ha skoj.

Inte ska man väl ligga inne och inte må bra? Har inte vi, som typ vart sjuka sen förra sommaren, varit sjuka nog? Eric har det, om inte annat. Det tror jag de flesta i hans närhet är överens om.
En snabbis

Såhär är det nu då. Eric lider inte längre av sin öroninflammation. Han klarar sig med alvedon och nu också nässpray. Blir det värre, om han får hög feber, om det spricker eller inte gått tillbaka på Onsdag förmiddag ska vi återkomma. Annars inte.

Jag frågade även hur vi skulle förhålla oss till detta. Ska han vara nerbäddad eller kan han va som vanligt om han vill va det. Hon rekomenderade oss att låta honom va som vanligt för först då får man en uppfattning om ifall han faktiskt är som vanligt och man märker då hur påverkad han är.

Hln reagerade även på att vi varit i kontakt med dom mycket det senaste året då hon kollade tillbaka i hans papper.
Väntar

Snart ringer barn och ungdomsmottagningen tillbaka till mig. Ska rådfråga dom om hur vi ska göra med Eric och hans söta lilla öra.

Han har inte varit annat än sjuk sen.. ja sen förra sommaren,kan man säga, och nu får det va nog.

Såklart kan de inte få honom frisk och så, det har ju med hans immunförsvar och astma att göra men de kanske kan lindra? Och tala om hur vi ska leva, om han inte får penicillin, till dess att det är över. Han klarar sig med Alvedon, min älskling, men kan han va ute, va på dagis. Nu tror jag ju inte han orkar dagis men jag viln veta hur man hanterar detta.

Det är även så synd om Eric som missar alla tillställningar på Förskolan, måste lära mig att det heter så, och det är så ledsamt. Alltid är det något och alltid är vi sjuka.

Vi får se vad de säger!

Öroninflammation

Minns ni att jag skrev tidigare idag att jag är väldigt trött på att vi alltid är sjuka? Eric har nu öroninflammation också.

Farmor kom och tog god hand om oss ikväll med gott fika, trevligt sällskap och lite spontanbarnvaktande så Henke och jag kunde gå en promenad.
Nya Katthult

Så jävla trött på att vi alltid är sjuka. Förlåt ordvalet men det känns rätt placerat.
Eric var feberfri inatt och på morgonen. Han är det fortfarande men är jättehängig. Jag är helt igenkorkad av snor. Trött. Har ont i bihålorna. Ögonen rinner. Näsan rinner och sticker. Tack och lov för nässpray.

Just nu gör jag något jag nog skulle gjort i Söndags när halsen började göra ont. Vilar. Jag kände efter hur jag faktiskt mådde nu och det är inte så vidare bra. Jag har blivit lite av en expert på att liksom bara köra på.. Men nu orkar jag inte mer.
Vår dag

Vi har haft det jättebra på ALV och vi var där, typ, hela dagen trots förkylningar. Eric hade feber när vi kom hem så det var ju mindre kul.

Nu ska jag sova.
Inte stolt

över mitt mammaskap idag. Eric vet jag inte om han ska va stolt över prestationen att göra allt han inte får, gnällt, skällt, gnatat och tjatat sönder mina öron. Gjort tvärtom mot vad jag bett, inte gjort något alls om jag bett om något eller gjort för mycket. Volymen var på max i hans stämband vilket inte går bra ihop med min huvudvärk och när det inte var varken nog eller något han tänkt sluta med tog han till sin partytuta han fick på kalaset i helgen.

Hoppat i sängar, hoppat på mig, slagits, knuffats och puttats. Slitit i gardiner som vore de lianer i en djungel.

Fy

Till slut, efter miljoner med tillsägningar i all hast då jag bara ville göra oss klara för dagen, rann bägaren över och ja.. fy.. Vi skrek på varandra och jag gjorde något jag hatar att jag gjorde. Jag utnyttjade faktumet att jag är.. större. Jag fick honom att gråta av fel anledning. En sak är ju om man är osams men när gråten beror på rädsla i allt då känns det inte bra. När man som vuxen vrålar så håren kröks på det lilla huvudet och gråten väller upp och paniken, nästan, lyser i de små ögonen.

Blev så besviken då vi skulle ha en mysdag och han är som förbytt. Han är bara, snart, fem år. Vad kan jag begära. Jag är, snart, 35 och borde veta bättre. Bete mig bättre. Men det är det där med tålamodet vissa dagar. Och den yttre underbara faktorn i Eric och hans busiga bus.

Nu är vi sams. Vi har pratat om vad som hände och varför det hände. Kanske var det bra att han förstod att jag kan bli riktigt arg och inte bara va en tjatkärring.


Tråkigt väder

Varje morgon den här veckan har jag fått väcka Eric efter 7. Han har varit trött och inte varit sugen på att vakna. Idag, när han är ledig och vi kunde sovit länge, vaknade han efter 6:30 någonstans.

Jag är trött, snorig, har ont i huvudet och är väldigt less på det här tråkiga vädret. Vi har planer men det är inte så skoj när det regnar. Det ordnar sig men visst är det trist.
Kärlek

Det krävs inte mycket för att tillvaron ska kännas som " a million bucks "

Eller hur.
Regn

Vad är det rrågan om? När solen skiner och dagarna bjuder på vackert väder känns regntunga skyar, som de idag, avlägsna.


Latdag

Idag är en sån där dag då jag inte orka ta mig för någonting. Ångrar att jag kört igång en tvätt. Det innebär ju att jag måste hänga den också. Ha ha..

Ska unna mig att bara ta det lugnt idag. Inte göra något särskilt. Bara va.

Ska gå en promenad nu bara och ringa mamma. Sen ska jag göra ingenting. Typ.

Önskar oss alla en bra dag!

Toppenfin dag
Kollage

Jag älskar ju att fotografera. Jag gillar detta också.

Att göra kollage alltså. Nu har jag vattnat orchideerna, skurat tvättkorgar, bytt sängkläder och hängt ut dagens första maskin tvätt. Nu ska jag gå en promenad och ringa till mamma. I eftermiddag blir det en svängom till ALV.

Det var väl det!

ALV och fyrhjuling

Eftermiddagen spenderade vi på ALV med Anna, Nellie och Adrian.

Efter middagen var vi på tippen och sen fick äntligen Eric ta en tur på sin fyrhjuling.
Skådespel i skyn

Ikväll hade jag mer än gärna haft en riktigt bra kamera. Jag älskar att fotografera och gör det även, med min mobil, men det blir inte riktigt som jag önskar.

Det har varit makalöst vackert på himmelen ikväll efter regnet och även under tiden regnet fortfarande föll.
Trevlig kväll
ALV bilder och nya frillan
Morning glory
Altanfrukost

intagen. Nu ska vi göra oss i ordning och sen får vi se vad dagen bjuder på.

Önskar oss alla en bra dag!

Trött

Idag har vi praktiskt taget varit ute hela dagen. Vi åt frukosten ute, Eric och jag. Sen åkte vi till ALV med morfar. När vi kom hem därifrån badade Eric o pool.

Mormor och morfar kom och vi åt midagen på altanen. Sen badade Eric ännu mer. Vi tog en minipromenad med mormor och sen var det sovdags. Jag gick även en kvällspromenad med Anna.

Jag är tokigt trött nu och ska bara äta något sen ska jag sova.


ALV

Vi har haft en härlig förmiddag på ALV med morfar. Eric är van att ha någon att leka med där men efter en stund hade han jätteskoj.
BilderBilder


" Puss puss " sa jag. Att dömma av korten va det nära innan de båda sa " Neej "


Städar och tvättar

idag när alla andra steker, myser och softar. Det bekommer mig inte så mycket egentligen. Är inte så intresserad av att sola längre. Och det är ju inte det endaste tillfället till det heller så..

Efter nästan två veckors sjukdom här i huset har jag alltså idag gjort ett nytt försök att städa bort det. Hoppas jag lyckas och att allt nu får va bra och att vi kan njuta Juni som tagit sin början. Nationaldag idag, som det.

Jag överdriver inte när jag säger att vi har ett berg av tvätt. Damsugning och torka golv kvar sen skulle jag behöva vila mig. Men jag struntar nog i det idag igen.

Sitter på altanen och njuter av lite kaffe nu. Solen träffar mig sådär lagom och det är lätt att älska livet idag. Att uppskatta platsen man landat på och den familj man förärats med.

Har en hoper bilder att visa men det blir senare. Nu ska jag veva igång dammsugaren innan jag somnar.


En bild är bättre än inget
Rättning

nykter alkoholist menar jag såklart i nedanstående inlägg.

Första Juni och 5 rökfria månader

Tiden har gått väldigt fort. Det har gått jättebra och jag känner det som en befrielse istället för en plåga att vara ifrån de stinkande äckelpinnarna jag ansåg vara mina bästa vänner.

Visst kommer abstinensen över mig, som de senaste två dagarna då det varit lite jobbigt, men när suget kommer är det mest irriterande snarare än jobbigt. Som klåda där bak. Ha ha..

Nej vars.

Under dessa månader har jag inte fällt en endaste tår i avsaknad av nikotinet, jag har inte en endaste gång känt det som att jag offrat något eller att mitt liv inte är lika fyllt av mening. Utan nikotinet känner jag mig snarare rik på livskraft, fräsch och stark.

En gång har jag blivit irriterad på grund av rökning, men det var inte på grund av att jag tyckte det var jobbigt. Det var själva grejen. Är man vanerökare med ett paket i ryggen varje dag då är det inget konstigt om man tänder en cigg här på vår gård. Henke har sagt att det är rökning förbjuden här men levde inte upp till det. Mig spelar det ingen roll så. Det är mest för Erics skull jag vill ha hans närhet rökfri nu när han slipper min rökning.

Men är man inte vanerökare utan bara periodvis röker tycker inte jag att vår gård är det rätta stället att komma till för att ta ett bloss. Faktiskt. Och det står jag för.

Rök gärna. Ärligt talat bekommer det inte mig alls. Jag mår så bra utan den där skiten. Det var bara principen.

Man åker ju inte med en iskall öl och knäcker till en alkoholist?!

Nåja, fem månader idag. Jag är duktig. Jag är stolt. Och som sagt, rökare stör mig inte. Även de måste ju få finnas i världen. Jag vet ju själv hur jag ansåg och kände för inte alls länge sen. Men igår var det principen, inget annat.RSS 2.0