Feb. 28, 2014
Den ena bilen är såld!

Nu är vi en bil fattigare. Audin är såld. Vi fick väl inga extrema summor för den genom att sälja den privat men mer än vid inbyte i en bilaffär så vi är nöjda.

Audin var den bästa vi haft körmässigt vad gäller säkerhet i vinterväglag. Men den var ingen familjebil, helt enkelt. Ingen komfort i baksätet, trångt och hårda säten. OM vi nu får en bäbis ryms en barnvagn och inget mer i bilen. Barnen och vi skulle knappt få plats med stolar och så.

Oavsett hur det blir i framtiden med allt så är vi nu en Audi fattigare.

Men å andra sidan hade vi gjort vårt med varandra vid det här laget!

Turtles
SeriösEric har svårt att va seriös på bild. Så fort kameran kommer fram är det oseriösa miner som gäller. Ha ha..

Frukostmys

Vi har ju, som jag sagt tidigare, ingen brådska på morgonen. Vi tar det lugnt och det är väldigt skönt. Idag måste jag dock duscha nu på morgonen så det blir lite fel i " den vanliga rutinen " men det ska nog ordna sig.

Senare idag ska jag träffa min pratkontakt och idag tänkte jag att jag skulle berätta lite mer om det här i bloggen. Om jag kan hitta tiden och modet.

Nu ska jag dricka klart mitt kaffe och sen få lite gjort.Feb. 26, 2014
Feb. 26, 2014
Feb. 25, 2014

Nu sitter vi här och slöar i soffan. Väntar på Henke som ska komma hem och laga mat och sen iväg igen. Min tanke är att jag ska somna till en stund när han lagar maten så jag kanske kan få ihop ork att orka kvällen.

Det ordnar sig men det är aningen kämpigt, tycker jag. Han jobbade till 20 tiden Måndag till Torsdag förra veckan och nu verkar inte denna veckan bli annorlunda.

Jag vet att han är minst lika trött, om inte tröttare, men ibland måste jag få säga att det är jobbigt också.


Feb. 25, 2014
Vet inte varför

men Eric har en stor förkärlek för nära tagna bilder. Ha ha..


Vårkänslor

Idag har temperaturen visat på 10 härliga och soliga grader. Eftermiddagen spenderade vi i en lekpark. Jättehärligt.

Nu har jag slumrat lite efter maten. Henke var hemma en snabbis förut och fixade mat och nu är han tillbaka på jobbet igen.

Jag ska försöka piggna till då jag är bjuden på Me & I visning ikväll. Mamma kommer hit och umgås med Eric.


Hockey

Nu ska vi snart till Anna och Per för att titta på hockeyfinalen.

Spännande.


Stort Grattis

Idag säger vi stort grattis till älskade Nellie som fyller 4 år.
Hejja hejja

Hockey, lunch och mys med vänner ♥
Städat lite

Idag har jag dammsugit lite. Välbehövligt och skönt att ha gjort nu inför helgen.

Annars är läget under kontroll. Jag är snorig och trött. Eric är mycket bättre och det är skönt.

Det var väl det hela. Ett mycket tråkigt blogginlägg.


Feb. 20, 2014Feb. 20, 2014

Trist väder idag men blommorna frodas hos oss. Motljus men det syns kanske ändå.Hockey

Eric spelar och jag tittar hockey. Vi ska snart iväg en stund. Känner mig rejält sliten idag. Men det ordnar sig nu efter morgonkaffet kanske.


Kattmys


I en hög

eller.. nästan, ligger vi. Eric och jag. Vi är trötta, den ena mer än den andra.

Henke är iväg till jobbet en stund men jag lyckades förhandla till mig en chokladkaka som plåster på såren ifall han inte skulle va hemma ikväll.

Känner mig lite frusen så jag funderar på att ta ett bad. Eric lekr ju mer än gärna med katterna under tiden. Det värsta som kan hända är väl at jag får sällskap av en katt i badet. Ha ha..

Vi har haft en fin dag idag. Knappt inte osams alls vilket är så skönt! Umgåtts med vänner och haft det bra.

Fick även ett samtal från Erics Förskola. De ville bara ringa för att kolla läget och så. Jag är så nöjd med dom så jag är väldigt ledsen över att det redan är dags att lämna den världen till hösten. Såklart är det ju för att Eric började sent. Men ändå.

Passade även på att prata om F1:an också. Eric är ensamt barn från sin förskola till en skola. Det trodde de inte skulle va några som helst problem med tanke på att Eric är så lugn och trygg. Men man kommer inte ifrån faktumet att barn, närnde kommer upp i ålder, vill ha sina lekkamrater nära så.. vi får nog fundera på att byta.

Men vi skulle tänka både en och två gånger innan, tyckte hon.

Vill passa på att poängtera att Eric vet ingenting om detta. Alls. Inget om kompisar hit och dit, vart han hamnat eller hur vi tänker och så vill vi att det förblir! Det är viktigt att han inte vet om att vi har lite bekymmer och ågren om detta. Han kommer, tyvärr och förmodligen, ha sin beskärda del av bekymmer i perioder i sitt liv. Han ska inte behöva fundera över detta.

Så, det blev en blandad kompott men så är det.

Feb. 18, 2014
Jämföra

Tänkte ju att jag skulle jämföra graviditeten med Eric och denna. Nu är inte riktigt läget rätt för att ta mig den tiden men jag ska göra det. Så småningom.

Försöker få lite gjort, här hemma. Ska fixa lite med tvätten också sen får det nog va för idag. Ha ha..

Solen kikar fram samtidigt som det regnar. Det känns ju onödigt.


Feb. 17, 2014

Började undra varför jag var så extra trött i helgen. Nu vet jag och det är så enkelt att jag blivit förkyld.

Annars är väl läget under kontroll, tycker jag.


Vår dag

Idag har vi,

hejjat fram Sverige till OS guld

bakat kärleksmums

besökt Amaliagrottan

Henke har ( på eget initiativ ) dammsugit av lite så vi ska kunna ta oss fram här hemma.

Nu har vi kvällsfikat och ska ta en liten kvällspromenad. Sen funderar jag på att ta ett bad. Jag är trött. Riktigt trött.
Är det all broccoli eller är det en liten bäbiskula..


OS fika, Hejja Sverige
Blommor
Den vackra bukett jag fick av Anna igår ♥

Fina blommor av min man
Fick även en vacker tulpanbukett av Anna idag ♥ Bild på den kommer i morgon.

Idag har vi så även fått placeringen för Erics F 1:a gång. Det är blandade känslor vad gäller detta.

Det finns två alternativ häromkring och jag tror inte att jag ska lägga mina personliga tankar om de båda på pränt här. Men å andra sidan spelar det ingen roll då jag står för mina åsikter.

Nu är det ju inte " bara " skolan, det handlar om. Det är kompisar också. För mig är skolan viktigast men tanken på att Eric ska stå ensam och med minsta lilla risk bli utanför.. det gör ont redan nu. Samtidigt vet jag att han lätt klarar sig bra hur det än blir. Hans förskolefröknar är mycket imponerade över hur bra han kom in i och blev accepterad i " gänget " när han började där. Att komma in i en grupp och va fyra år är inte så lätt som man kan tro.

Nu är det viktigt att inte prata högt om detta ämne. Jag vill inte att Eric hör ett ord som han kan tolka som negativt om skolan. Brås han på Henke och mig lär han snart va skoltrött ändå.What?

Jag vet inte vart orden " jag vill " kommer ifrån i inlägget här under. Kan inte radera det så smidigt från telefonen så.. Det får va kvar.

Valentines

Jag kan inte påstå att jag är vare sig för eller emot att ha en dag som är extra mycket FÖR kärlek. Till viss del kan det nog va bra. Alla har inte tid i sina hektiska liv att hitta just tid. Jag säger inte att man måste köpa en massa. Vänliga ord räcker långt!

Jag blev helt varm när jag tänkte tillbaka till alla hjärtans dag 1997. Jag rumlade upp, trött för att gå sista dagen till skolan innan ett efterlängtat sportlov. På köksbordet hade min kära far lagt ett kuvert som det stod " Happy Valentine " på. Kuvertet låg i lådan när han hämtade tidningen.

I kuvertet låg ett kassettband och låttexten till en låt.

Jag kan meddela att jag blev väldigt glad ♥Jag vill

Spagetti incidentDet är inte alltid det går som man vill. Med bubblande spagettivatten och en minst lika bubblande köttfärssås kändes det inte som detta var vad jagbar sugen på eller hade tid med.

Men det löste sig till slut!

TV tittande

Idag har Eric fått titta en hel del på TV. Han är lite seg pga förkylningen så då har jag inte fullt så dåligt samvete att TV:n underhåller mitt barn.

Tanken var att han skulle hjälpt mog baka men jag är lite för kvacklig tyvärr. Han är snorig och rätt som det är kan det komma en nys ner i degen. Kanske är jag konstig men sån är jag.

Nu har vi provsmakat när Henke kom hem och jag tror han älskar mig lite mer när jag bakar åt honom ♥


Snorigt igen

Eric blev förkyld igår igen. Så onödigt men samtidigt känner jag att en liten förkylning är inga problem att ta om man jämför med vad man hör andra har. Det kunde alltså varit värre.

Igår kväll hände lite tråkigheter här hemma. Vår dator ville inte alls funka som den skulle. Det var något med någon fläkt som inte kylde datorn som inte gjorde det den skulle. En dator kan ju till slut bli överhettad och vår var på god väg.

Alltid är det något som händer som gör att de få kronor som blir över hittar sin väg här ifrån. Nu såg det, onekligen, ut som att vi skulle behöva kosta på vår dator pengar. Som att det inte är illa nog att bli utan dator för ett tag.

Jag blev så ledsen. Mest för Henkes skull. Han sliter och jobbar hårt för vår välfärd, som är allt annat än glamoröst leverne, och nu såg vi pengarna flyga.

Jag tyckte han kunde ta dammsugaren och städa den invändigt. Jag gör inte det och inte Henke heller. Ofta nog. Damm blir ju som isolering så det kunde ju va att det satt ivägen så fläkten inte kunde jobba. Efter dammsugningen tog Henke ner den i garaget och blåste lite med tryckluft också och när den var inkopplad igen så funkade den. Tack och lov!

Nu ska vi baka bullar, här hemma.

Feb. 12, 2014
Vart ska det sluta

I takt med att fler och fler människor dör av svält i fattiga länder, sjukdommar skördar liv och krig förstör så är det ändå fler och fler människor som känner sig manade att strida för frågor som till exempel " hen ".

Någon hade delat Blondinbellas ord på Facebook och jag blir helt bestört. Hon hade skrivit någon rad om ifall hennes sons framtida flickvän fanns i samlingen hon befunnit sig i tidigare. För mig är den meningen inget konstigt. För mig som lever i en heterorelation är det inte det första jag tänker när jag läser den meningen att hennes son ska bli homosexuell, bisexuell eller helt osexuell. Kanske vill hennes son byta kön som vuxen.

Jag vet inte hur allt detta ska sluta. Och jag förstår inte hur folk kan lägga så jävla mycket energi på frågor som dessa.

Jag läser ju lite på sidor för gravida kvinnor på nätet nu. I en hel del av texterna finns det kommentarer till där textförfattaren fått ändra från " pappa " till " partner " och såvidare.

Jag förstår att sånt där är viktigt. Men jag kan inte förstå att det kan va SÅ viktigt att man måste klanka ner på en ynka mening skriven av en heterosexuell mamma.

Väljer man fel titlar, ord osv blir det ramaskri. Vissa mammor förvägrar sina egna barn sitt eget kön. Är man osäker på vad någon har för kön ska man säga " hen "

När jag ser två kvinnor tänker jag inte automatiskt " undrar när barnen ska börja komma " Det är för mig inget konstigt att människor älskar i andra konstellationer än jag själv men det krävs en man och en kvinna för att göra barn så tankegångarna blir, om jag ens bryr mig, " hur de ska gå till väga "

Jag är realist liksom. Men FÖR kärlek. Förstår ni?

Det som stör mig är att allt helt plötsligt ska va så politiskt korrekt. Så extremt och så jävla lagom. Ingen får trampa någon på tårna samtidigt så basuneras extrema saker ( jag räknar faktiskt ordet hen hit ) och strids för så att en ickeanvändare som jag ska känna att jag lever. Typ. Kanske inte så riktigt men det är viktiga frågor detta, för vissa. Viktigare än bot mot sjukdommar som raderar många från de levandes lista.

Jag vet inte men som jag tänker och känner ska vi snart gå i led, tycka exakt likadant och inte veta vad för kön vi har och kanske ha lika kläder.

Jag är för människor. Av alla olika slag. Kärlek också.

Jag bara tycker att dessa ämnen är helt påväg att spåra ur och det på bekostnad över sånt som, i mitt tycke, är viktigare. Om två pojkar vill leva tillsammans är det deras val och inget jag bryr mig om. Att flera barn dör idag på grund av olika orsaker är för mig beklämmande och värt att lägga energi på att försöka hjälpa till med om så bara med att skänka en slant till ett välgörande ändamål.

Möte

Märkte nu att jag inte skrivit något här idag. Dagen har varit bra. Jag har varit på möte med Försäkringskassan, arbetsförmedlingen och P, Anna och Per var snälla och lät Eric va där under tiden.

Nu ikväll har vi gått en skön promenad. Är jättetrött så det ska bli härligt att krypa ner bredvid Eric och läsa saga och känna hur han somnar.

Vad gäller mötet bestämdes det nu att jag ska fokusera på min terapi först och främst och under den tiden är jag sjukskriven. P vet om att jag är gravid och jag är så tacksam för hur han " för min talan " och verkligen förstår mig och läget.

Vad gäller min graviditet nämndes det inte vidare till arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Det var väl det hela.Första tanden

Idag har Eric tappat sin första tand ♥
Ny vecka

Henke är på jobbet och Eric och jag sitter här. Idag är jag trött. Inget ovanligt alls men varje dag känns som att jag blir lika förvånad över hur trött jag faktiskt är.

Nu tror jag dock det är tillbaka till min nästan vanliga trötthet. Så som det var i allra första tiden av den här graviditeten så var jag knappt vaken. Allt kändes som ett töcken, en dröm. Men nu, sen någon vecka eller två, är det ju ändå hanterbart.

Igår var vi bjudna på 6 årskalas. W blev stora killen och syster A blev ettåring. Tiden går fort!

Det var en trevlig stund.

Nu ska vi göra oss i ordning här.

Feb. 09, 2014
Feb. 09, 2014

Valde en riktigt härlig bild här under, ser jag. Här kommer en till
Feb. 09, 2014
Fjortonfullaveckoridag

Tiden går fort och jag hoppas allt fortfarande ser bra ut. Tror att jag kan ha känt bäbisen fladdra i magen, senaste dagarna, mem det är inte säkert.

Nu har vi gjort chokladbollar och ska snart se Melodifestivalen.


Feb. 07, 2014
Älskling ♥

Saknar ju dig så jag går sönder. Det känns som du tog med en del av min själ till Stockholm och jag är inte riktigt hel.

Vi är inte vana att va ifrån varandra och tycker heller inte om det. Nu kan jag väl hålla med att det är i extremaste laget detta men jag skyller på graviditetshormonerna och att jag älskar dig med och av hela mitt hjärta.

Hoppas du får det bra så ses vi när du kommer hem.

Älskar dig mest.

Min älskling övar sig

på att bli storebror, kan man säga. Vi har sagt sen 2009, då första syskontåget kom och gick, att Eric kommer bli en jättefin storebror. Jag tror inget annat nu. Skillnaden är att han är äldre och det tror jag, faktiskt, är en stor fördel för oss alla.

Älskade Eric ♥


Kul

Sånt här kul fanns inte när jag väntade Eric. Eller fanns kanske det gjorde men jag hade inte ens en sån här telefon " på den tiden "

Hoppas allt fortfarande är bra där inne. Längtar efter magen, sparkar och bäbisen i sig. Nått vansinnigt ♥
Städat

Nu! har vi städat. Slarvigt men bättre det än inget alls. Dammat med endast det ena ögat öppet, dammsugit med det andra men moppningen ( eller noppningen som Eric kallade det när han var mindre ) är gjord med stor allvarsamhet. Häe slarvas inte.

Han är en duktig hjälpreda, min älskling. Att åren går vittnar väl moppskaftet om. Eric var ganska lång när han fick det men ändå.

Nu luktar det rent, här hemma, och det är väl ändå ganska rent här nu.

Nu ska vi äta lunch straxt sen tar vi nog en tur till pulkabacken. Snön smälter bort fort nu, tyvärr, så man får passa på.

Tulpanerna jag fick av mamma och pappa i Fredags sjunger på sista refrängen men jag tycker de är fina ändå.

Feb. 04, 2014
Suck

Tjat, gnäll, lathet, irritation, ilska, uppkäftighet, surhet, frustration, " inget är gott nog "

" Om inte jag får så.. " , härmas, skrik, inte lyssna, " det bestämmer inte du "

Den här mindre underbara sidan är det mestadels jag som får se.

Vet inte om jag ska va tacksam eller avundsjuk på den förälder som slipper?

Det går över? Det går väl över? Det måste gå över..

Lugn morgon

Helt i vår smak. Vi har ju inget att stressa till så vi tar det lugnt.

Har ett par samtal att få ur världen. En tid som jag återigen måste ändra tiden till och sen måste jag fråga min kontakt på F-kassan varför jag fått ett papper att fylla i som jag får när jag är sjuk från aktivitetsstödet. Det har jag ju inte varit. Tolkningsfråga, men jag skulle ju fortsätta ha det fram till mötet nästa vecka och inte gå på rehabilitering. Som för övrigt inte finns kvar i stan längre. Den jag gick, alltså.

Nåja. Förmodligen var det väl någon av dom jag pratade med om " vad det nu va när det nu va " som klickade i " sjuk " på mig och nu blir det omständigt och styrigt att fixa det.

Nu ska jag dra fram dammsugaren. Om en stund. Jag ska bara... Ha ha..


Dimma

Idag har dimman legat som ett täcke här. Man ser inte särskilt långt utanför fönstret. Riktigt grått och trist, med andra ord.

Tur nog vi har vänner som får de sämsta av väder att kännas som solen skiner ändå.

Nu ska jag snart fixa lite pannkakssmet.
Helgen

Den här helgen passerade alldeles för fort. Mot slutet av veckan ( förra ) var jag helt färdig. Jätteförkyld och det mesta kändes jobbigt. Men på Fredagseftermiddagen lyckades jag vila lite och det var både välbehövligt och skönt.

Henke var ju dessutom iväg en hel del förra veckan så det bidrog nog till att jag var extra trött.

Igår hade vi finfrämmande. Främmande är ju egentligen ett väldigt märkligt ord på besök av en kär vän. Trevligt var det iallafall och vi är så glada när vi blir kontaktade när det finns möjlighet att ses. Distansen är stor mellan oss, mellan ställena vi bor på, men när vi ses känns det som igår. Typ.

Nu är Henke tillbaka på jobbet. Han åkte dit väldigt tidigt, tror jag. Två arbetsdagar i fabriken försvinner för honom i veckan med tanke på möbelmässan han ska åka på och han har tydligen en hel del att göra. Min duktiga älskling.

Nu ska vi göra oss i ordning, här hemma. Och sen får vi se vad vi hittar på.Feb. 02, 2014

Idag har Eric och jag varit hos morfar och grillat korv, åkt pulka och gjort snögubbar.


Feb. 01, 2014
RSS 2.0