Brukar inte gnälla

Jag har, sen min MS kom in i bilden, haft en faslig tur. Med försäkringskassan, arbetsförmedlingen osv. Jag har förstått dom och dom mig och även att jag har svårt att hålla ordning på saker, papper och vad som ska göras har det ändå löst sig.

På mitt senaste möte, i slutet av November 2013, beslutades det att det just nu går för sakta föe mig tillbaka till arbete. Enligt arbetsförmedlingens regler ska man hinna upp till 25% på ett halvår.

Anledningen till att detta inte funkar för mig är för att jag ställer alldeles för höga krav på mig själv. Jag klarar inte av tanken på att kämpa mig upp, arbetsmässigt. Jag har gjort den påfrestande resan i mitt privata hemmaliv och fått allt att funka och här känner jag att saker funkar, jag är glad och jag fyller en funktion.

Det är ju, såklart, en del av arbetet att göra denna resa även vad gäller arbete men nederlag, som detta, sätter allt i obalans. Tyvärr.

Hur som helst beslutades det, i alutet av November, att jag skulle träffa min psykiatriker för att få ett läkarintyg och bli tillfälligt sjukskriven från den 11 Januari 2014 till nästa möte med alla inblandade parter är, den 11 Februari.

Detta gjorde mig stressad, orolig och undrande om vad som egentligen sker. Att behöva gå tillbaka till P och tigga om ett läkarintyg efter två år ( typ ) utan att ha något bra svar på varför. En månad hit eller dit liksom.

Men man har inget val. Försäkrigskassan har mig i sitt grepp vad gäller inkomst och de kan slussa mig mellan olika typer av namn på pengarna. De kommer från samma påse men heter aktivitetsstöd eller sjukpeng liksom. Big deal att styra med för en månad.
Men, jag träffade P. Allt kändes jättejobbigt då det verkligen blev så uppenbart hur jag är en belastning för systemet. Jag vill fungera även på arbetsplanet men jag gör inte det. Så länge jag inte behöver känna hur det verkligen INTE funkar så funkar jag någorlunda. Här hemma funkar jag och fyller funktion nog för att må skapligt.

Igår fick jag ett brev från arbetsförmedlingen. De har förlängt aktivitetsstödet till vårt nästa möte varit den 11 Februari. Så hela grejen med att sitta och känna sig som ett stort misslyckande den 9 Januari när jag träffade P för att få mitt läkarintyg var helt i onödan alltså.

Tappade en stor del av förtroendet för Försäkrigskassan och arbetsförmedlingen här. Det blev så uppenbart hur de bara styr och ställer och skjutsar runt folk, sjuka människor, mellan olika benämningar på pengar för statistik och annat. Och för att dom kan.

Otaktiskt och dumt.

Kommentarer
Postat av: Lisbeth

Har precis hamnat i en sådan soppa! Min dotter har fått diagnoserna ME/CFS och Fibromyalgi, bara 23 år gammal. I måndags satte stora snurren in, inblandade parter är AF och FK.. :(
Helt tokig historia där ingen har pratat med någon annan, ingen tar ansvar utan de skyller på varandra. Resultat? Min dotter står helt plötsligt utan inkomst.. :(
Får se hur detta slutar. Har suttit i tfn hela dagarna hela veckan med AF och FYRA olika handlaggar på FK.. Däremellan försökt ordna alla j-a intyg, läkartider och allt annat som behövs.
Det är bedrövligt hur illa det funkar.
De som är kroniskt sjuka ska verkligen inte behöva känna sig som belastningar i systemet. Det är ju inte så att de har orsakat skiten själva.. :/
Stå på dig tjejen! Ta hjälp av din fine man, du måste inte möta dem själv. Och försök ta det lugn nu när du har en liten på gång..
Kramar

Svar: Hoppas det ska lösa sig för din dotter också. Det är bedrövligt hur sjuka människor måste kämpa. Tur att många ändå har ett kontaktnät med människor som bryr sig nog för att orka hjälpa när man inte orkar ibland. Tack, jag ska ta med maken så får han hjälpa mig och reda ut vad som händer.
Rebecca

2014-01-25 @ 00:34:22
URL: http://www.bettans-place.blogspot.com
Postat av: AFA Försäkring

Hej!

Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är sjukskriven.

Om du inte redan känner till oss så kan du kan ha rätt till ersättning från oss om du jobbar på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: www.afaforsakring.se/sjukforsakring

Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
Du kan även kontakta oss via Facebook - https://www.facebook.com/afaforsakring

Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
www.afaforsakring.se/uppsokande_kundtjanst

Vänliga hälsningar
Pernilla
AFA Försäkring

2014-01-30 @ 13:47:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0