Apelsinfanta

För var dag som går blir det mer och mer uppenbart att bäbisen växer, blir större och att den övar på att komma ut.

Nu ikväll har jag till och med mensvärk och sammandragningarna gör lite ont. Inget är på G, det skulle jag inte säga, men det märks att det närmar sig.

Bäbisen är dessutom nedtryckt rejält då hickan känns i hela härligheten, så att säga.

Eric hade en sån där underbar fundering förut. Han är väl medveten om mitt apelsinfantabegär, han har fått dricka många extra klunkar onyttigt den här sommaren på grund av det. Lite svårt att rättfärdiga, varje gång, att mamma minsann är sugen. Det blir ju han också.. Hur som..

Ikväll sa han " Tänk om det kommer komma Fanta ur tuttarna i stället för mjölk " Älskade lilla barn. Han tyckte, i såfall, synd om bäbisen för det blir för starkt för den.

Nu ska jag ta mig lite kvällsmat sen ska jag sova. Vi får se när Henke kommer hem. Han är iväg på äventyr.


Jul. 31, 2014
Jul. 31, 2014Kämpar på men jag är trött och tappar lätt humöret. Tålamodet tryter och jag är väldigt tråkig att va i närheten av, allt som oftast nu.

Jag trodde faktiskt inte det skulle va så jobbigt att va höggravid. Eric var en beskedlig och lätt graviditet. Min lilla skrutt <3

Det finns ju ett uttryck om kvinnor som ska gifta sig, Bridezillas. Eller något liknande.

Jag är en hormonzilla, som nog många i min närhet märkt. Men, nu är det nog inte så långt kvar innan nästa hormonsvall kommer igång. Amningshormonerna <3


Jul. 31, 2014

Hör och häpna känns det som jag sovit lite bättre nu inatt. Så det är skönt.

Vi fixar lite här hemma, idag. Tanken är att vi ska dammsuga lite och så. Städning har inte varit prioritet nu då det varit varmt och fint väder.

Meningslöst inlägg. Ha ha..


Jul. 30, 2014

En naken mage.

Jag kommer sakna magen, men ändå inte.

Jag älskar hur Eric sjunger för bäbisen, klappar på magen och pratar om hur det kommer bli när bäbisen är med oss.

Mycket frågor om hur bäbisen ska komma ut, till och med Eric inser att det kommer göra ont.

Häromdagen sa han " du får hålla pappa i handen om det gör för ont "

Min älskade stora lilla kille!
Jul. 30, 2014

Längtar till när jag kan sova ett par timmar i streck.

Är det inte halsbränna, kissande eller ont i ryggen så är det en bäbis i magen som har hicka eller bara behöver röra sig otroligt mycket typ hela tiden. Eller så är det varmt, jag är törstig eller hungrig.

Sammandragningar eller helt enkelt bara ren otur med en natt med dålig sömn. Typ..

När jag kan, längre fram, ska jag slänga mig med full kraft i sängen, lägga mig på magen bara för att och sen sova som en gris och njuta av sammanhängande sömn. Tänk vad man inte tänker på det när man bara kan?!

Värt det i slut änden är detta, det vet jag, men nu är det på gränsen till löjligt lite jag kan sova.

Nu vaknar snart Eric men jag bör hinna sova några minuter, kissa och sen kanske somna till igen innan. Nu kan jag nog ligga plant och slippa sitta och sova på grund av halsbrännan.

Ho ho ja ja, vilket gnäll. Ha ha..

Tack till dig!

Funkar ju inte att svara på kommentarer i den här bloggappen men jag vill tacka för den fina kommentar jag fick på mitt gråtinlägg igår <3

Idag känns det lite bättre och din kommentar värmde mitt hjärta <3

Ni är så snälla, mina fina bloggvänner.

Kramar <3

28 Juli

Jag hade någon form av känsla av att det var den 28 Juli som bäbisen skulle vilja komma. Nu blev det ju inte så.

Nu missade jag det jag skulle göra till detta inlägg, en liten sammanräkning av era förslag på Bf. Men det hinns med senare.

När vi var på Mvc sist pratade vi åter om det här med att jag vill försöka föda vaginalt. I och med att vi fick ett akut snitt när Eric föddes har ju en del undrat hur vi tänkt till denna förlossning. Och det i sig är ju helt ok.

Grejen är väl den att med Eric var en av mina största orosmoment, när det gällde att föda, att förlossningen skulle sluta i ett snitt. Jag hade till och med skrivit det i mitt förlossningsbrev.

Eric mådde dåligt, till och från i magen, men jag fick känslan av att de försökte undvika just snitt in i det längsta. Ett par gånger var det på gång, har jag förstått nu i efterhand. Men när jag väl sa att " gör det som behövs " var han ute på nolltid. Om det berodde på att de försökte låta mig slippa eller vad spelar ingen roll men så var det.

Att genomgå snitt är en underbar befrielse från en hemsk smärta. Värkar och förlossningsarbete är ju mycket påfrestande och jag hade värkar från typ 9 på morgonen till 16:40 när Eric föddes så jag sticker inte under stolen med att det kom som en befrielse att slippa smärtan. Men jag visst ju inte då hur ont och hur handikappad jag skulle va efteråt.

Personalen på BB sa till mig att ligga och vila men jag kände att när jag väl kommit i stående läge var det bättre att va kvar så för smärtan att resa sig var hemsk. Och med tanke på att man då även hade en liten som ville ha mat och mys mest hela tiden var det ju en hel del resa lägga sig. Så jag stod. Eller satt mest med Eric i famnen i fotöljen.

När vi kom hem skulle vi gå en liten promenad men jag höll på att tuppa av vid postlådan så det tar på krafterna.

Eric var inget planerat snitt. Det var ett akut snitt. Jag låg med värkar en hel dag innan men det kan jag inte tro skulle spela roll. Jag vet inte.

Att prata om dessa frågor funkade bra för mig tidigt i graviditeten för då var förlossningen så långt borta. Jag är / var och är igen så säker på hur jag vill försöka ha det denna gång då man även är förberedd på krafterna och just smärtan och det inte blir så överväldigande.

Om jag, till skillnad från förra gången, öppnas som jag ska och om barnet mår bra så vill jag försöka föda vaginalt. Det finns ingenting som säger att jag inte ska kunna det, på grund av min MS och skulle det inte funka finns det ju personal som har hand om barnet och Henke har koll på mig.

Det kommer, såklart, va fruktansvärt kämpigt. Men jag vill göra ett försök.


Jul. 29, 2014Bilder från när vi badade härom kvällen.

Gråtängslig

Nu ikväll vet jag inte vad som händer. Jag bara gråter. I smyg för Eric, såklart.

Hur i hela friden ska jag kunna älska någon så mycket som jag älskar honom? Hur kommer hela förändringen att bli, med ett till barn? Jag är livrädd att Eric ska komma i kläm och skym undan.

Det känns så jävla viktigt för mig att Eric inte någonsin i sitt liv ska känna sig utanför. Men med min MS kan det komma att bli kämpiga tider framöver.

Men vi kommer ju fixa detta. Vi har ju kämpat så länge så det känns så stört att ens gråta över.. ja, jag vet inte ens vad. Eller, kärlek. Jag gråter över kärleken som är så enormt stark och stor.

Hormoner.. Kanske..

Slutar nu innan det kommer folk och hämtar mig till något dårhus.
När?

Ok, så vilka vill va med och gissa på när bäbisen kommer? Sånt är ju alltid skoj.

Beräknat är det till den 8 och 10 Augusti beroende på ultraljud. De på Mvc tycker vi ska hålla fast vid vårt första datum som är den 8.

Jag har en känsla men jag avvaktar med att berätta så jag inte får er på andra tankar än era egna.

Om ni vill va med, vill säga!

Jul. 26, 2014

Ni ska jag försöka sova. Känner att jag är ett gnällpreggo så fort jag skriver här men fy vad jobbigt det är att va höggravid i denna extrema värme.

Bäbisen gör sig dessutom redo för landning på utsidan med rejäla förvärkar och sammandragningar och bökibäckenbös, så att säga.

Jag är helt slut och allt kissande och all halsbränna nattetid med ytterst lite sammanhängande sömn gör ju inte saken bättre. Tänk er själva att va glada för en och en halv timmas sömn i sträck. Crazy. .

Jag hade tänkt mig mer av min så kallade datatid men jag ska försöka sova nu.

Vi hörs i morgon! Visst? Visst!

Jul. 25, 2014


Funkar inte

Kan inte få bilderna till bloggen som jag vill. Irriterande..

Idag har vi varit på Mvc. Allt såg fint ut. Vi pratade om en sak som jag tänker att jag kan skriva mer om i morgon.

Cliffhanger, ha ha..

Nåja, nu ska jag sova någon timma, upp och kissa, ta en Rennie, sova någon timma, kissa, va vaken någon timma, kissa igen, somna om någon timma, ta en Rennie, kissa, sova någon timma, kissa, dricka lite vatten, va vaken en bra stund, kissa, somna om..

Ja, ni fattar.. Så värt det ändå.

Night, Night..

Som Eric sa..

" Din tjocka mage "

Älskar min bäbisbula men det är kämpigt i värmen. Undrar så vem du är, där inne.

Du är längtad, när du är redo <3
Myskväll

Eric och jag har haft en mysig kväll med vänner. Det har Henke också. Eller.. kanske inte just mysig. Han umgås med sina killkompisar och kommer väl hem om någon timma eller två.

Vi har haft en jättefin kväll, som sagt!

Nu tittar jag på TV lite här i sängen innan sovdags.

Det var väl det hela!


Kämpigt!

Nu är det kämpigt, rent graviditetsmässigt, sennågon vecka eller två tillbaka. Jobbigast är den störda nattsömnen och att jag numer känner mig otroligt otymplig.

Allt är jobbigt att göra på grund av att lilla magen är i vägen.

Det är ju inte långt kvar så det går bra och jag är väl medveten om att nattsömnen blir störd även när barnet kommit. Skillnaden då är att man kanske kissar en eller två gånger per natt, kan ligga precis hur man vill i sängen osv.

Tro mig, jag är tacksam för detta, men sista månaden är ju länd för att va riktigt jobbig. Med Eric var det inte det men nu är det så då blir man lätt lite gnällig.Jul. 20, 2014
Jul. 19, 2014
Jul. 19, 2014

Idag har vi fixat en del till bäbisen. Tvättat, torkat av och monterat.

Det går så fort och jag vill inte att tiden som skulle kunna ges till Eric, sen, ska behöva läggas på sånt fix mer än det behöver.

Det dom kan förberedas kan från och med nu förberedas. Typ.

Sen orkar man ju inte hur mycket som helst och dessutom har vi ju även fixat lite i trädgården också.

Nu ska vi snart iväg till Anna med familj. Vi är bjudna dit ikväll och så är även Linda med familj.

Det var väl det hela!

36 + 6

Graviditeten tickar på och nu går det fort. Det börjar bli tungt. Jag känner mig otymplig och stor. Fötterna svullnar, jag har halsbränna, allt kissande.

Jag vet, inte klaga, men det är jobbigt nu och humöret tryter lätt. Jag orkar ju inte göra något och det finns så mycket att göra.

Som våra rabatter. De behöver rensas men det är inte ens att tänka på. " Strunta i det i år då " tycker ni. Jo, men tänkt vilket inferno av ogräs och tråkigheter det blir till nästa säsong då. Och då har jag en liten här hemma som kanske inte alltid tycker att mamma ska rensa ogräs.

Graviditeten med Eric var aldrig direkt jobbig. Den var påfrestande på ett annat vis då det då blev så uppenbart att jag hade en sjukdom. Det visste jag ju, visserligen, inte då. Att jag hade MS. Men den gav sig till känna så mycket i början vet jag ju nu. Med facit i hand.

Nu har vi ätit frukost. Jag ska plocka ur lite ur husvagnen idag. Det är onödigt att ha kvar handdukar och så då vi inte kommer åka mer nu. Först tyckte jag det kändes ledsamt. Att inte åka mer men nu är det så skönt att bara va. Och va det just här hemma!


Jul. 17, 2014

Ikväll har vi varit på kvällsteatern. En Pippi föreställning som var helt ok men ändå kanske man hade önskat.. mer av något slag. Jag vet inte.

Annars ångrar jag mig något vansinnigt att jag gick med på att äta Tacos till middag. Halsbränna sedan länge liksom. Oj, oj, oj.. Tack och lov för Rennie.

Min lilla älskling snarkar bredvid mig. Jag ska ta lite kvällsmat här snart och sen sova. Henke sitter ute med några kompisar och dricker lite. " För en fallen hjälte " som de skrev på Facebook.
Bäbiskläder

Igår hjälpte Eric mig att vika och lägga ner bäbiskläder i lådan. Min duktiga älskling!
Jul. 17, 2014Fika hos farmor, mys med bäbismagen och lek på Kalles Lek och Lattjo.

Jul. 17, 2014Dagen vi bestämde oss för att åka hem från västkusten var vi först på Ge'kå's. Hela familjerna var med och det gick faktiskt riktigt bra.

När vi kom tillbaka till campingen åt vi korv med bröd och därefter plockade vi ner och avvecklade campinglivet för denna gång. Barnen lekte inne med Anna och Adrian.

Tack för en, i vanlig ordning, underbart fin semester.

En konstig dag

Som började så bra med vackert väder och en glad familj. Rätt som det var var allt förändrat.

Jag stod inte nära personen som inte längre finns med oss. Men lider med hans familj och vänner gör jag. Jag har även mått mycket dåligt av att se min älskade make va så ledsen.

Döden är för stor för att hantera. När den kommer nära blir det tungt. Riktigt tungt. Och vetskapen om att man faktiskt ska värdesätta det man har blir så uppenbar. Värdesätta varje minut.


Jul. 16, 2014
Jul. 16, 2014

Visar er ju bilderna här, från Halmstads Äventyrsland eller park eller vad det nu hette. Det kändes så positivt först och Eric och Nellie tyckte verkligen om det. Men efter hand märkte man att det kanske egentligen inte var så mycket att ha.

Vid karusellerna såg de som körde dom uttråkade och oengagerade ut, saker var väldigt nergånget och sunkigt, det som på reklam sett så häftigt ut var i själva verket bara en kuliss. Typ så..

Vattenlandet var isande kallt och våra barn ville inte ens bada där speciellt länge för de stod mest och huttrade.

Ingen höjdare, med andra ord.

Halmstads Äventyrspark
BaddagDet blev även en baddag. Eller, det skulle bli en baddag men när Eric fick se de stora maneter, som även bränns, hade han det bra med Anna uppe på stranden. De plockade snäckor och hade det mysigt. Nellie badade ett tag och Per, Henke, jag och Adrian gick i vattenbrynet. Otroligt skönt för mina svullna fötter.


Bildbomb från Liseberg


Hemma

Efter några dagar på västkusten är vi nu åter hemma. Det regnade hela natten och hela dagen, när vi var på Ge'kå's. Allt var sjöblött när vi kom tillbaka och att döma av bilder jag senare såg från campingen gjorde den verkligen skäl för smeknamnet " lilla Venedig "

Vi bestämde oss för att packa ihop och åka hem idag så vid 18:30 tiden, kanske, åkte vi hemåt och kom hem runt 23.

Skönt att va hemma igen men samtidigt så känns det inte som att semestrandet är klart.

Vi får se. Nu ska jag försöka sova. Bäbis sparkar mig sönder och samman ikväll.
Jul. 12, 2014

En kort rapport! Vi har det bra. Dock är jag i något konstigt mode med hormoner, ms värmeproblematik och oro för en plomb som nödvändigtvis var tvungen att lossna igår. Är ju rätt orolig för tandläkarbesök och nu är det uppenbart att jag måste dit. Nåja, det ordnar sig.

Henke säger till mig att jag snart ska föda barn och det är aningen mer påfrestande. Men jag är lite konstig, så till vidare.

Jag har träffat en läsare av min blogg. Hur gullig tjej som helst. Jag blev jätteglad att du kom fram. Hade gärna pratat mer, bytt mil adress eller så, men jag tänkte inte så långt. Hoppas vi kan få kontakt på något sätt. Alltid " kul " med nya bekantskaper i situationer som en själv är i!

Nu ska vi äta frukost här. Idag är det kanske lite svalare. Husvagnen har varit behaglig och sval två nätter i rad nu så man kunnat sova ganska bra.

Halsbränna och kisseri är någorlunda fungerande också. Men det känns att det börjar närma sig till litens ankomst.
Jul. 12, 2014
Jul. 11, 2014
Västkusten

Vi har nu anlänt till västkusten och i år har vi inte lika otur med vädret som förra året då det regnade en hel del.

I år är det nästan för varmt. Jag vet, man ska inte klaga på värmen och på att sommaren kom till slut, men denna tryckande högsommarvärme med temperaturer på 30 grader är i stort sett ohanterbart.

Eric och Henke bygger med lego i förtältet. Vi laddar för en dag på Liseberg.
Jul. 10, 2014
Bröllopsdag

Ännu en bröllopsdag har passerat. Ett år till som gift. Som maka till den underbaraste man som kan finnas. I mitt tycke.

Genom åren har du fått mig att växa. Vi har vuxit ihop till ett. Vi är en familj. Jag är stolt över dig, över oss. Jag är tacksam för att du gått bredvid mig genom de tyngsta av stormar som blåst och jag är lycklig så mitt hjärta och min själ blir helt varmt.

Älskar dig, För Alltid.
Jul. 09, 2014Tågrån


Guldvaskning

Inte

Av någon anledning jag inte förstår funkar det inte att lägga bilderna från resan till bloggen. Men de kommer. Så småningom.

High Chaparral

Vi har spenderat två dagar där och kom hem igår eftermiddag. Vi har provkört vägen mot västkustresan i morgon, kan man säga.

Vi har haft en fin vistelse. Eric och W har skjutit och skjutit och lekt " kajboj " så det står härliga till. De har varit banditer och de har varit goda.

Vi hyrde varsitt rum på Big Bengts Hotell, våra vänner och vi. Rummen låg på rad med egen ingång så det var verkligen westernkänsla även inne på det området. Rummen var även väl tilltagna med ett vardagsrum, toa och dusch, ett litet pentry och två sovrum. Fräsch och fint och enda nackdelen var att det var någon form av flygplanssug till toan som gjorde att det dånade till något väldans när man spolade. Men det var ju inget på det stora hela.

Efter första dagen, vi kom dit vid 13 då jag haft så väldigt mycket sammandragningar på natten att jag faktiskt övervägde att stanna hemma, åt sällskapet mat på Restaurangen utanför området. Eric och jag åt varsin pommes i gatuköket som ligger precis vid entrén innan de stängde. Det var så bra för det var GARANTERAT mjölkfritt så jag var inte så orolig.

På kvällen var det fullt med barn inne på området där hotellet låg som lekte så det var fullt skjutande även där till myggen blev för tråkiga. Men då var det sovdags för länge sen.

Dag två åkte vi tåget och blev rånade, lekte i Lilla Staden, var en kort sväng på Tivolit, vaskade guld, åkte hästdilligens och så småningom åkte vi hemåt.

Det har varit en jättefin resa men värmen blev jobbig för oss alla då den bara var där, helt plötsligt. Det skulle ju regna och va tråkväder enligt prognos innan vi åkte men sen vände det och sommaren kom. Vilket är underbart men, som sagt, det blev varmt att gå där.

Tack L, J, W och A för en fin resa. Bilder kommer i nästa inlägg!

Jul. 07, 2014
Jul. 06, 2014
Rymningsförsök

Efter vad som mest kan liknas ett försök till att rymma är nu sammandragningarna under hyfsad kontroll.

Vi bestämde oss för att inte stressa inför morgondagens resa utan packa och ta det lugnt i ett lugnare tempo.

Jag stressar upp mig för att vi även ska till västkusten på Onsdag men allt löser sig och viktigast ändå är att vi kommer iväg och inte föder barn för tidigt i stället.

Nu ska jag sova!

Bilder

Försökte blogga igår men det ville inte funka. Här kommer bilder från dagen. Vi var på Alv ett par timmar på förmiddagen. På eftermiddagen fick vi hem en semesterfirare, trodde inte att Henke skulle sluta tidigt, vi firade med glass och jordgubbar. Henke firade med lite starkare grejer.

Sen grillade vi och efter maten fick vi besök av vänner på fika. Henke tog bort dekalerna på husvagnen, de är blekta och fula. Eric dokumenterar här " före " så det kommer såklart en " efter " när det är klart.

Vi hade en finfin kväll igår. Älskar när sommaren visar sig från sin bästa sida. Den gör ju det nu ett par dagar iallafall.

Nu har vi ätit frukost. Jordgubbar och mjölk.

Här kommer, förhoppningsvis, lite bilder.
Jul. 04, 2014

Det känns som att vi har så mycket att göra så vi börjar lite här och lite där, på en och samma gång.

Henke har nu gjutit i källaren så vi kan få in han gym där. Det i sin tur innebär att vi kan få ner en del andra möbler att ha nedanför trappan. Bland annat en byrå som jag ska ha gardiner i. I den byrå jag, för närvarande, har gardinerna i ska det snart vara bäbis kläder. Jag har även tänkt att ta in köket som Eric har in i datarummet. Han leker visserligen sparsamt med det men då finns det ju ändå kvar. Adrian är en duktig matlagare också minsann så det ska definitivt stå kvar till vår bäbis vill provlaga något.

Idag tvättar jag första omgången neutrala bäbis kläder. Måste ju ha ett par uppsättningar kläder i BB väskan. Vilken jag kanske också borde börja fundera på att småpacka. Jag har tänkt att köpa en del av det jag ska ha med mig på Ge'kå's nu i veckan. Annars kan ju faktiskt Henke handla det som behövs när det är dags.

Anledningen till min stress och noja nu är nog också att jag vill att vi bara ska kunna njuta av bäbis tiden. De där dagarna när Henke är hemma. Kunna " bara va " och inte fara omkring, som vi fick göra när Eric fötts, då vi insåg att vi inte hade någonting.

Men det ordnar sig.

Sen är det ju det där med Erics 6 års kalas. Det vore ju inget snack om annat än att vi skulle haft det helgen innan han fyller år, tror han fyller på en Måndag. Men då är vi beräknade att föda. Det känns som att utmana ödet. Sen är det ju inte bästa miljön för en nyfödd med ett barnkalas här hemma om bäbisen kommer innan. Med tanke på ljudnivån om vädret inte tillåter att man är utomhus. Mitt i Juli, där vi typ är om bara några dagar, är ju de flesta iväg på semester och efter att barnet kommit, som i September, har jag ju ingen aning om hur jag mår MS mässigt efter förlossningen.

Det är så många frågetecken och saker som jag funderar på. Allt löser sig, det vet jag. Men tankarna är och snurrar vid både det ena och det andra.

Idag är Henke på jobbet sin sista dag innan semestern. Han kände väl inte någon större lycka över det igår när jag frågade då han var så stressad över allt han har att få klart på jobbet. Men det hinner han och han är så värd ledigheten.

Det här blev långt! Och om lite diverse.


Mvc

Idag har vi varit på Mvc igen för en liten koll. Helt planenligt och inget konstigt liksom.

De tog ett blodprov med tanke på min RH negativitet och jag bad även om ett sockerprov. Det sistnämnda har varit aningen, i mitt tycke, högt senaste två gångerna när det dragit sig mot 7 och över men idag var det nere på 4,8 så det känns bra.

Hjärtljuden låg på sina 148, ungefär som de brukar och blodtrycket var detsamma som sist.

SF måttet har ökat KRAFTIGT och ligger nu över mittstrecket på kurvan. Sist jag var där och mätte låg jag straxt under.

Allt såg så bra ut och hon var nöjd med allt, som hon sa. Bäbisen är fixerad och har nog varit så sen midsommar då jag hade ett par jobbiga dagar där det kändes som att någon del av bäbisen faktiskt var på väg ut.

Spännande.

Jag vidhåller att detta kommer bli ett Julibarn. En mörkhårig, ganska hårig tjej.
Det är den enda bild jag kan få upp i min hjärna. Kanske är det ändå en hårlös liten pöjk. Vi får se.

Inom en snar framtid vet vi.


Jul. 03, 2014

Idag känner jag att jag gjorde lite för mycket igår. Men när hjärnan säger att man måste så får man väga den stressen mot fysisk problematik för någon dag.

Skulle behöva rensa roslandet innan vi åker iväg men sånt arbete är jobbigt. Sånt där man måste va böjd. Igår var det ju jobb där jag, i stort sett, var upprätt.

Jag ska försöka sitta på sockeln, tänkte jag. Sen behöver jag ju inte göra allt på en och samma dag heller. Vad gäller roslandet då.

Idag är inte dagen då jag ska göra det. Hur som helst.


Glas

I nedanstående inlägg är Eric såklart glad för att få slänga glas. Inget annat!

Nesting

Jag vet inte om det är ett ord, jag vet inte om det är ett gravidsyndrom men jag har börjat känna att vi måste få ordning på det ena och det andra. Och vissa saker känner jag att jag vill ja gjort nu innan det kommer en bäbis för sen kommer det inte va så smidigt.

Jag har rensat ur en hel del ur köksskåpen idag och torkat ur dom. Även diskat upp allt som var där inne som vi inte använder så ofta. Detta var välbehövligt och så skönt att ha gjort nu. Eric var jätteglad över att få kasta massa glass på tippen.

Vi har även pantat. Det blev inte så jättemycket pengar men det är ju lika bra det. Importölen var det mycket av och det ger ju inga pengar. De var vi och slängde en annan dag.

Nu har jag bara ett projekt till idag och det är att plocka ur lite saker ur en byrålåda. Sen är det bara att börja tvätta upp lite av Erics nyföddakläder. Har även ärvt från annat håll också så det ska vi också tvätta och lägga i lådorna.

Sängkläder till bäbis ska tvättas och.. ja, det finns att göra.

Sen har vi en del projekt som måste tas om hand också som egentligen inte har med bäbis att göra fast ändå har det. Henke ska gjuta igen ett par saker i rummet som ska bli gillestuga om en si sådär 2 3 4 5 år.. Blir bara golvet " helt " kan han ta in sina gymgrejer dit vilket innebär att vi kan ta ner en byrå och fotölj nedanför trappan och på så vis få lite mer yta i datarummet som på sikt ska bli ett till barnrum.

Ni hör ju. Jag är som en fågelmamma som förbereder boet, nesting, här hemma.

Skillnaden på en fågel och mig är väl mina Fanta Apelsin på burk cravings. Annars är det ungefär det samma. Ha ha..Sen har vi bärt ut en del av sakerna som är diskade till husvagnen. Allt kan vi ju inte ta då Henke måste hinna få ordning på vattenläckaget innan vi ska åka nästa vecka. Men Eric är så duktig och hjälper till. Är så tacksam för min stora, lilla, duktiga kille.

Vad gäller tid, som jag skrev igår, kan jag meddela att vi behöver desto mer av den än vi har. Henke måste jobba över, vi har massvis att göra innan vi kan åka iväg på någon semester. Men det löser sig väl på något vis.

Nu kommer snart Henke hem och äter mat med oss sen åker han och jobbar igen. Vi får se vad som händer och sker.

Jag ska passa på att ta en power power nap när han lagar maten. Det kan behövas. Är öm i bäbisen nu, så att säga.Time flies

Tiden går så fort. Den här graviditeten går så fort. Jag toklängtar efter min, vår, bäbis men samtidigt så vill jag ha tiden med Eric innan. Kan inte riktigt förklara. Allt är så övermäktigt stort och vi har kämpat så vansinnigt hårt för att komma hit. Eric har varit på väg att bli storebror ett antal gånger och nu, nu händer det.

Graviditetsmässigt är jag mer laddad denna gång då jag nu faktiskt känner mig gravid. Med Eric var det nog egentligen mest MS symtom jag led av som ont i ryggen och stresskänslan. Den här gången känner jag mig fylld till bristningsgränsen med bäbis. Jag kan knappt nå mina fötter. Jag vankar och det börjar bli tungt.

Eric var ju som en liten fjäder två veckor över tiden så det blev ju liksom inte jobbigare än, typ, såhär. Men ändå är det så annorlunda denna gång.

Kissnödigheten är nog den samma, halsbrännan är dock ett nytt fenomen. Och all aktivitet. Eric var jättelugn i magen. Detta barn är otroligt rörligt.

Nu är det bara ett par dagar kvar för Henke att jobba sen har han semester. Så skönt!


Äntligen

Nu är min telefon tillbaka. Eller, ja det är ju en ny. Så skönt att ha lite mer fart i livet, inte behöva vänta på en telefon med fullt minne som är slö som bara den.

Fick en kommentar häromdagen om denna problematik och visst är det väl helt vansinnigt hur vi gjort oss så beroende av all denna teknik. Hur livet förlorar sin glans.. nja.. nästan i allafall, om vi inte kan va uppkopplade med bra fart överallt och tillgängliga överallt och hela tiden.

Nåja, nu funkar den telefon min älskade make köpte till mig. Man vill inte lägga så mycket pengar på något som inte funkar.

Så, nu är ordningen återställd!RSS 2.0