Jun. 29, 2014


Fixat med husvagnen

Idag har vi fixat med husvagnen och dess tillbehör här hemma. Diskat, torkat och dammsugit.

Henke har fixat igång kylen och jobbar med att få igång vattnet men det vill bara läcka nu när han väl fått igång det.

Eric och jag tog en myspaus där vi brukar sova och som Eric sa " Det här är verkligen livet "
Jun. 28, 2014
Jun. 27, 2014

Vi tar det lugnt, som de flesta mornar. Skönt att inte stressa igång med något. Det finns ju ingen större anledning när man inte direkt ska iväg någonstans.

Iväg ska vi men när är inte en specifik tid då vi ska möta vänner på Alv.

Halsbrännan höll sig lugn. Var dock uppe och tog en sån där tablett någon gång vid 4 tiden. Det var kanske egentligen inte helt nödvändigt att ta då heller men jag ville ju testa. Och till det hjälpte den så det är ju bra.


YES

Jag kommer få en ny telefon! Antingen i morgon eller på Måndag. Visst vill jag ha den i morgon men nu vet jag att jag kommer få en ny så jag klarar att vänta också.

Vi har haft en bra dag. Jag har varit på Öppen Psyk och blivit sjukskriven graviditeten ut. Farmor var snäll och rensade i landen och jag och Eric klippte ner syrenblommor som är överblommade. Fick en liten utskällning av Henke när han insåg att jag varit uppe på trappstegen. Det tyckte Eric också var dumt men det gick ju bra. Jag är försiktig. Faktiskt.

På eftermiddagen lekte Nellie och Eric och på kvllen nu har vi varit och hjälpt mamma med lite telefonstyr.

Nu har vi badat och dudchat och ska krypa i säng. Det är så skönt när man inte behöver ha bråttom.

Till natten har jag fått några Rennie, tabletter mot halsbränna, av min kära vän Anna. Ska bli spännande att se om jag behöver använda dom och hur de funkar. Natten som var var hopplös och jag behövde sitta upp till 5 i morse, typ, innan jag kunde ligga ner och sova.


Jun. 25, 2014

Ingen telefon idag heller. Orkar inte ens tänka tanken på att försöka föra över bilder från vår dag, som för övrigt varit helt toppen med mycket härligt umgänge.


Jun. 25, 2014

Alltså, nu vill jag ha tillbaka min telefon. Eller ännu hellre, en ny. En som funkar, så är jag glad.

Det är så ledsamt detta att veta att det man gör inte alltid kommer sparas och tas med när jag byter ifrån denna, igen, den här telefonen är typ full i minnet och allt så den är så slö. Det tar typ 10 sekunder att tex. få upp en sida på nätet eller bara gå in på sms. Åhh. Är så trött på detta.

Rensat och plockat fram

Idag har vi plockat i ordning i gillestugsrummet i källaren. Det är ju ett projektrum som är helt urrivet och vi har en massa kartonger med grejer.

Vi har plockat fram Erics första bäbiskläder, bäbistäcke och vagn. Nu har vi en hel del tvätt att fixa med men jag känner att det börjar bli dags.

Eric har tvättat chassit till vagnen som stått inne hos katterna. Han är så duktig, min lilla älskling. Och min stora älskling. Och världens bästa farmor som varit här och hjälpt oss.
Husvagnstvätt

Idag, på eftermiddagen, trotsade Henke och Eric regnet och tvättade husvagnen. Det tog en bra stund och jag passade på att vila under tiden.
Midsommarafton

Igår var det midsommarafton och även min födelsedag.

Jag blev väckt av vacker skönsång med frukost på sängen av Henke och Eric.

Vi åt midsommarlunch på altanen och därefter åkte vi ner till Alv där de firar midsommar med stångklädning och dans. Eric var dock inte alls på humör för dansandet så vi åkte hem lite tidigare.

På eftermiddagen / kvällen hade vi bestämt att fira min födelsedag så vi grillade och " bara va " Hur skönt som helst och med facit i hand tror jag inte jag orkat något större firande.

Vi har ju, de senaste åren, varit en del folk här. Vi har grillat korv, klätt stång och så. Men i år verkade det inte bli så många så då planerade vi om.

Jag har haft några jobbiga senaste dagarna vad gäller graviditeten så det var skönt att det var så lugnt.

Nu är Henke och jobbar. Eric och jag åker och leker en stund med Nellie.
Problem

Skrev ett inlägg som jag inte kunde publicera förut.

Skrev väl mestadels att vi varit på Alv en hel del i veckan, att vi hjälpt mamma med saker efter hennes flytt och att vi varit på Förskolan och firat midsommar.

Bloggpausen som blivit har inte varit planerad utan mest bara blivit.

Irriterande är också att jag fått byta mellan telefoner fram och tillbaka och att min nya inte funkat som den ska trots två inlämningar för lagning. Nu är den iväg en tredje gång och är den inte åtgärdad när den kommer tillbaka så får jag en ny.

Nu ska vi se om det kan funka. I såfall kommer en del bilder.


Jun. 16, 2014

Vi har haft en bra dag idag. Eller, rättare sagt, jättebra dag.

Trots trötthet från helgens alla bravader med studentfirande, flytt och bröllop.

Det var en jättefin helg på alla sätt men den gick fort. Tecken på att man har det trevligt, troligtvis. Nu är det ju kort vecka för min make men det innebär ju, tyvärr, mer stress för honom på de dagar han jobbar.

Ikväll har vi hjälpt mamma med lite fix i nya lägenheten. Så härligt att ha henne så nära nu. Eric ville gå och hälsa på, med betoning på att gå. Tror det är extra kul just att man kan gå lite när man vill hur man vill. Typ.

Nu ska det ju inte bli så att vi trakasserar mamma men det är nog även en skön känsla för henne att smidigt ta sig hit då hon inte har körtkort.

Nu ska vi snart mysa till det lite här, Henke och jag. Min halsbränna gör sig påmind så det känns som det kvittar om jag äter något eller inte. Jag får sova sittande första delen av natten ändå.

Men jag klagar inte. Eller jo kanske lite då men jag är så otroligt tacksam för denna lilla som sparkar omkring i magen.

Vecka 33 är påbörjad så snart har jag dig i mina armar, min älskade. Om allt fortsätter som det ska. Tänk att jag då kommer va mamma till två. Svindlande <3
TRÖTT

Om man får ha en liten invändning på den här helgen, som varit jättefin, så är det väl att den gått alldeles för fort och att man är trött.

Vi sitter här nu. Vi ska snart spela fiskspelet. Sen får vi se om vi får något leksällskap.

Men jag måste först köra igång en tvätt. Väntat alldeles för länge med att tvätta så nu idag är det dags.


Jun. 15, 2014
Bröllop

Här pågår förbrredelser för att gå på bröllop. Tyvärr är vägen till själva bröllopet kantat med en massa andra bestyr men det ordnar sig.

Henke är iväg för att fixa delar för att kunna få ordning på vår Renault. Vi vill ju ha två bilar och i morgon är inget öppet.

Det blir nog ordning på det så småningom.


Grattis

Till den finaste studenten!
Studentdag

Idag tar Erica studenten. Det känns ju helt otroligt att hon blivit så stor. Lilla tjejen, ändå. Det kan ju inte hjälpas att man tänker så. Och med tanke på att hon nu är 19 och student för dagen innebär väl att en annan också gått och blivit älde. Ha ha..

Jag minns min studentdag mycket väl. Det är en av de finaste dagarna man är med om. Samtidigt som jag kände att det var så jävla skönt att slippa skolan för jag var så skoltrött.

Minns även att Henke och jag varit ute och åkt i hans bil hela natten och pratat och pratat. Vi stannade vid ett flertalet sjöar i sommarnatten och den natten, till studentdagen, är minst lika kär i minnet som själva dagen i sig.

Lagom när jag kom hem på morgonkvisten vid 4-5 snåret började det tokåska, minns jag, så det var en trött tjej på champagnefrukosten. Hi hi..

Nåja, nu kom jag ifrån ämnet som är att Erica tar studenten idag.

Stort grattis på din studentdag ♥ Hoppas den blir minnesvärd och fin!

Mvc

Nu har vi varit på Mvc och allt såg bra ut med både mig och bäbisen.

Huvudet är nu neråt och hon klämde rejält på magen idag så jag är ganska öm både i magen och mellan benen. Det är inget att tala om mot vad som komma skall, det vet jag, men jag hade inte räknat med detta obehag till denna eftermiddag. Tänkte vi kunde hittat på något, Eric och jag. Men det får bli senare då kanske.

Testade ju även för Gbs bakterien sist jag var där men den var borta så nu kan vattnet gå, om någon månad eller så, utan att jag behöver va orolig. Skönt!


Nu har jag tagit en powernap. Välbehövlig då jag inte ens visste vart jag var när jag vaknade.

Som sagt.

Nu ska vi äta lite sen åker vi och plockar lite Lupiner att förgylla tillvaron med.


...

Dagen fortsätter att bara överraska med sina jävla tråkigheter.

Är ju, som tur är, väldigt sällan jag har mina såna här dippar i måendet nu för tiden men bara för det är det ju inte lättare att hantera.

När allt bråkar och jävlas, orken bara inte finns, då blir jag gnällig. Ledsen. Sur.

" Kör Eric till dagis " tänker ni kanske? Jo, men det är ju inte det minsta retligt att ringa dit nu vid 12 och begära att dom ska ha tid för honom, bara sådär, efter ett halvårs uppehåll. Minst.

Nej, det ÄR inga direkta problem eller bekymmer att ha honom hemma. Alls. Vissa dagar, inte så ofta dock, är bara den här förkylda, MS sjuka 32 veckor gravida människan tröttare än de andra dagarna. Och DÅ blir det jobbigt. Just då.

Igår hade vi en fin dag med saker vi hittade på. Livet, kallas det. Sen råkar mitt va kryddat med en del jobbigheter som många andra slipper med tanke på min sjukdom. Men jag lyckas oftast skrapa ihop energi så det ska räcka åtminstone till Eric. Vissa dagar är dock inte såna dagar.

Som den här. Då passar det mig bättre att ligga i sängen och vila. Det gör jag nu och även o jag plågas av faktumet att Eric spelar eller tittar på TV för mycket en sån dag vet jag att han överlever det också.


Fult ord!

Var min telefon åtgärdad? Svar nej, ingen skillnad. Trots att de bytt både antenn och något mer och gjort något annat så är den som den va.

Dom har ju försökt så det är ju inget med det. Killen vi köpt den av var schysst och gav mig ett nytt sim kort för att se om det möjligtvis berodde på det. Jag har ju haft ett större kort i min S2:a men det berodde inte på det heller.

Så nu är det bara att byta tillbaka till Henkes gamla igen. För några dagar. Sen är det dags att byta tillbaka igen. Känns, nästan, som att bo i kappsäck och hela tiden ryckas loss med rötterna och få flytta. Man har ju en hel del " bröte " i sin telefon. I allafall jag.

Positivt i allt är att jag nu har koll på mina lösenord till saker.

När jag ändå är igång och gnäller skulle jag kunna fortsätta med annat men jag låter bli och tänker positivt i stället.


Bild
Stressad

Idag vaknade jag med en enorm stresskänsla i kroppen. Det är så skönt nu i denna graviditet att jag, i stort sett aldrig, upplever den där tokstressade känslan som min MS ger mig.

Anledningen till stressen är oklar men jag antar att det beror på att vi var iväg på skolan igår, att jag ska klippa mig på Fredag och att vi inte har sovande barnvakt när vi i helgen ska på bröllop.

Ofta får jag en släng av stressångestkänsla efter att jag varit stressad. Som igår då när vi skulle va klara och iväg innan 9.

Inför klippningen är det hela den här " sitta och prata " grejen som stressar mig. Och jag vet att det tröttar mig så mycket mentalt att prata med eb okänd människa där man behöver " anstränga " sig för att va med i samtalet. Det är inte det där smidiga kompissnacket där det inte gör något om man helt spårar iväg och säger något heltokigt.

Bröllopsgrejen är stressande då jag känner att det kommer bli sent och Eric skrutt vaknar vid 7. Att sova i skift dagen efter sen är ju inte så jättekul precis. Vi vill väl hinna umgås också men vi lär ju va supertrötta. Henke vill ju heller ibte dricka något nämnvärt nu direkt då han vet att jag är så trött av både MS, värmen och graviditeten.

Hela den här stressgrejen är ju för de flesta mycket märklig men det är så det funkar. Ofta börjar stresskänslan komma inför något redan en vecka innan vad det nu kan va som ska hända. Ibland mer. Det är vardag för mig annars och något jag både lärt mig att hantera, någorlunda, men kanske framförallt leva med.

Med våra kravlösa dagar nu för tiden känner jag ytterst sällan den där tokstresskänslan, som sagt, och då blir en sån här dag extra påfrestande.

Nu ska jag försöka andas, lugna mig och bara ta dagen som den kommer när jag byter sängkläderna innan de självmant lämnar våra täcken och kuddar. Ha ha..

En bild på Eric igår då han sa till bäbisen i magen att den inte skulle sparka så hårt. Att man måste va snäll mot mamma.

Min älskade lilla Skrutt.

Lite gjort

Slarvigt dammsugt lite grann, städat och torkat lite på sina ställen, diskat ur fritösen efter de senaste dagarnas friteringsbonanza, lekt med Eric, gjort riktigt härliga geggamojjakakor i sandlådan och rensat liiite grann ogräs.

Nu tar jag en välbehövlig paus med lite memoryspel med sonen innan lunch. Sen blir det KBT terapi i eftermiddag.


Besök

Idag har vi varit på besök på skolan där Eric ska börja till hösten. Vi har fått information och så.

Eric ser fram emot skolstarten!

Inlämnad

Nu är min telefon inlämnad för en check och förhoppningsvis är den precis som den ska när den kommer tillbaka.

Det kunde ta någon vecka men det är det ju värt.

Putsa fönster

Henke vill putsa fönstren så jag ska hjälpa honom alldeles snart Jag plockar bort från fönsterbrädor, torkar omkring fönstret och därefter putsar Henke. Och sen plockar jag tillbaka allt, vilket ju inte är så mycket.

Anledningen till detta upplägg? Det har, efter typ massvis med år, uppdagats att Henke är suverän på att putsa fönster.


Vet ju själv..

Under de år då ytterligare en graviditet verkade stört omöjlig vet jag hur ledsen jag kunde bli då kvinnor som var gravida uttryckte hur jobbigt de tyckte det var med själva graviditeten.

Jag kunde bli så ledsen men i själva verket var jag ju så avundssjuk.

Jag har försökt att inte " klaga " så mycket under denna graviditet då jag vrt hur jag själv tänkte. Eller hade tänkt om mug själv.

Visst har jag väl ojjat mig, det ÄR påfrestande att va gravid.

Idag är dock en dag som är jättejobbig. Det kan inte hjälpas att jag säger det. Fy bubblan.

Det spänner och drar och kränger och skakar och molar och kör och trycker och jag hat halsbränna. Jag är trött. Öm. Känner mig enormt stor. Både mina bröst och min mage är ivägen vad jag än ska göra. Och göra det har jag massvis. Jag är stressad till max med ingen ork. Jag är hungrig men vet att om jag äter får jag halsbränna och hela magen känns luftfylld mdd bubbel och gas som måste ut innan jag kan sova vilket resulterar i att jag sitter och rapar till och från.

Men det är ju så värt det. När man känner de, numer, enorma sparkarna är det bara att andas och vänta.

Längtar efter dig <3

Sveriges Nationaldag

Igår firade vi nationaldagen tillsammans med, vad vi tycker, världens bästa grannar. Vi var på Astrid Lindgrens Näs först där det hölls tal och sjöngs lite sånger. Barnen fick varsin flagga att vifta med men efter en stund fick de spring i benen så vi gav oss vidare i parken.

Efter det bestämde vi oss för att äta mat tillsammans. Båda familjerna hade planerat att grilla så vi lagade helt enkelt vår egna mat och satt i Helena och Pers uterum och åt.

Efter maten bjöd Helena på jordgubbstårta men jag var så proppmätt och full av bäbis i magen att det inte fanns plats för mer ätbart just då.

Vi hade det lugnt och skönt. Och framför allt jättetrevligt.
Jun. 06, 2014

Den här morgonen började med en drabbning mellan Spiderman och Hulken. Oklart dock vem som vann. Spiderman pustar nu ut en stund vid TV:n innan vi ska försöka få något gjort.

Jag är ganska förkyld så det är skönt att Henke är ledig.


Jun. 05, 2014
Jun. 04, 2014

Eric bygger och skruvar. Jag har plockat i ordning lite på altanen. Man kan irritera sig på alla leksaker som är överallt men om man tänker framåt en 10 år så får vi va glada för stunderna man får va med sina barn. Då kommer jag nog sakna röran.


Mjölkfri ost

Känns så härligt att bara kunna göra en ostsmörgås till Eric. Han gillar den också så det är ju jättebra!

Idag ska vi göra till en bra dag. Det måste bli en skaplig dag. En dag som ändå funkar. Jag har laddat på med massa sömn inatt men jag känner mig ändå rätt tyngd av den här onödiga förkylningen. Det kunde va värre så jag klagar inte men jag måste ju få säga att det tar på mig?

En vanlig liten förkylning påverkar mig otroligt mycket, negativt nu, under graviditeten så jag tror min MS spelar in rätt mycket i det.
Kämpigt

Idag har varit en kämpig dag. Jag brukar kunna borsta av mig, bita ihop och bara klara av dagen men idag, efter en natt med typ ingen sömn, en snorig näsa och rethosta orkade jag inte längre än till lunch.

Då kom Henke hem och jag fick lägga mig och sova. Jag sov i två omgångar och nu börjar det kännas lite bättre.

Nu får ju Henke åka och jobba ikväll i stället men vi följer nog med honom ner och håller sällskap.


Min mysmums
Jun. 02, 2014
Welcome June

Redan Juni, tiden går så fort. Jag vill inget annat än spendera så mycket tid jag kan med Eric. Snart är här en liten som kommer ta mycket av min tid, ork och energi och det är Eric gammal nog att märka mycket väl så därför vill jag ge honom mycket nu.

Det är på gott och ont vi är hemma tillsammans. Jag har aldrig sagt att varje sekund är helt rosenskimrande och underbar. Det är kämpigt. Ofta. Men uppenbarligen värt det. För mig.

Långt ifrån alla skulle göra som jag. Resonera som jag eller ens förstå men jag bryr mig inte om det. Faktiskt.

Jag kanske kommer i ett monsterskov efter förlossningen så jag aldrig mer kan gå. Då känns mina steg väl investerade i Eric nu.

Jag kan inte förklara och känner egentligen inte att jag behöver.

Nu ska jag dammsuga av här.


RSS 2.0