May. 31, 2014

Ok, så Henke hade allt lite feber till slut. När han tog tempen på sig själv. Misstänker att han kanske värmde toppen av den någonstans för att få min sympati. Ha ha..

Nej vars..

Jag hade dock tagit febern på honom massvis med gånger innan för att han inte skulle känna sig så sjuk. Han var ju säker på att han hade jättehög feber.

Men, till slut lockades de magiska siffrorna upp till en blank 38 och det var då inte så konstigt att han sovit, typ, hela kvällen.

Eric hade jättesvårt att sova för han fick ont i ett öra. Jätreont. Han fick alvedon, somnade om och båda pojkarna är någorlunda pigga idag.

Jag känner mig lite kärv i halsen, är lite snorig och ganska seg men än funkar det.

Vi ska snart ta tag i dagen här!

May. 30, 2014

Vi har haft en din dag i Linköping, Henke och jag. Vi båda känner att vi har någon tråkig förkylning på gång och när vi kommit hem och ätit mat tyckte Henke att han fick feber.

Jag tror inte han har det men han mår inte bra så han har sovit mestadels av tiden. Eric och jag borde hitta på något men jag är helt färdig efter att ha gått omkring där idag.

Vi får se om vi orkar oss ut. Det regnar ju dessutom så det känns inte så lockande att ge sig ut heller. Men en liten promenad kan nog behövas för både honom och mig.


På tu man hand

Nu ska vi alldeles snart åka till Linköping, Henke och jag. Det är inte ofta vi gör något själva så det ska bli trevligt. Anledningen är att vi är bjudna på bröllop om två veckor och jag måste hitta något att ha på mig.

Det har kanske eventuellt löst sig men resan kan ju va trevlig ändå. Sen måste jag kolla efter skor också.

Stackars Eric är inte pigg idag. Hes och hostig. Känns sådär att lämna honom hos farmor då men han klarar sig väl utan mamma en stund. Ha ha.. Tror det är mig det är mest synd om.

Nåja, nu ska jag göra mig i ordning för avfärd!

27 Maj

Den 27 Maj är och förblir ett viktigt datum i historien som är Henke och jag. Hade inte han fötts då hade vi ju aldrig träffats kunnat bilda den familj vi nu har. Eller hur?

Kanske är det konstigt att tänka så, men jag gjorde det nu till hans födelsedag.

Jag funderade på vad jag skulle kunna ge honom. Om han behöver något som han inte själv behöver va med och köpa. Jag ville liksom ge honom en överraskning.

I alla år vi varit tillsammans har han nämnt om den vackra Japanska Körsbären utanför fönstret i barndomsträdgården som alltid blommade vid hans födelsedag.

Då tänkte jag, vi ska ge honom ett sånt träd. Nu fanns inte exakt Japanskt körsbär längre då de fått sjukdom. Men bra nära är detta och det ska bli så spännande att se om det blommar till nästa år. Då fyller Henke 40 dessutom så det vore ju ytterst passande.

Som en symbol över det faktum att det är tack vare " vår " kära Henrik allt började står trädet nu och rotar sig på vår gård.

Jag älskar dig Henrik. Kanske är jag lite gnällig och sur ibland, har lite svårt att alltid vara glad men tack vare dig är mitt liv något alldeles extra speciellt!

För Alltid!
May. 28, 2014

Så nu har jag fått lite gjort. Bytt sängkläder och kört ett par maskiner tvätt. Sorterat tvätt och ja.. Inte direkt något hyperavancerat men sånt som måste göras.

Nu väntar vi in Henke som ska sluta lite tidigare idag. Han har tid på sjukan efter lunch så han kommer hem efter det. Skönt. Då ska jag passa på att vila mig.

Nu ska vi klä på oss och gå en promenad. Vi måste komma ur det här hängainne modet nu när Eric praktiskt taget är frisk. Han är trött, han blir det när han haft feber, men han var ju feberfri igår också så nu måste vi börja komma igång.
Hoppa över

Dagen idag är en sån som man, mer än gärna, bara hoppar över.

Jag är på dåligt humör. Eric är på dåligt humör. Jag har hur mycket " måsten " som helst att göra men jag orkar inte ens bry mig. Ändå bryr jag mig ju om att jag inte orkar.

Det blir nog bra.

Nu ska vi åka till Mvc och lämna ett urinprov sen får vi se om vi kan hämta upp humöret.


Piggare

Idag är Eric klart piggare. Ingen feber än så länge men han har ont i halsen, är förkyld och varig i ögonen. Men, som sagt, mycket piggare idag.

Jag har fått lite gjort men jag känner mig slö. Vi kommer ju inte igång och gör någonting och då går man på sparlåga.

Vi ska bege oss och hämta Henkes födelsedagspresent snart. Men jag vet inte om jag fixar det själv. Jag måste fälla sätet och det vet inte jag hur man gör. Sen måste ju Eric sitta kvar en stund i bilen och det känns inte heller bra. Men med bilen igång ska nog det va minsta bekymret. Sen är det lite tungt och otympligt men i värsta fall får vi åka senare så Henke själv får hjälpa mig.

Hade någon helt vild och galen idé att han dessutom skulle komma tidigare idag. Men det lutar nästan åt att han måste åka ner efter fikan ikväll. I allafall som det såg ut på morgonen när jag pratade med honom.

Nåja, det ordnar sig väl till det bättre på de flesta plan.


Lilla sjuklingen

Igår eftermiddag, efter att ha valt bort ett besök på Astrid Lindgrens Värld, märkte vi på Eric att han minsann var allt annat än kry.

Han hade jätteont i halsen och rätt vad det var var febern uppe på 38,9. Eric har alltid blivit väldigt dålig när han får feber och han var så hängig.

Idag har han känts aningen piggare. Halsontet är kvar. Snorandet har tillkommit och så också någon form av ögoninflammation. Febern har pendlat mellan 38 när vi vaknade, ingen mitt på dagen och sen nu ikväll 38,5.

Så trist att se honom så hängig. Han piggnade till lite nu ikväll så jag hoppas på en bra dag i morgon. Det är så frustrerande att inte kunna hitta på något. Inte ens kunna gå en promenad.

Men, huvudsaken är att min lilla älskling blir frisk.

Förra året ställdes Henkes födelsedagsfirande in på grund av sjukdom och nu i år kommer bara våra mammor, vad det verkar.

Nåja, det kunde va värre.


Drygt

Det kan man lugnt säga.

Ska inte klaga eller gnälla men den här dagen har varit tröttsam. Och ledsam.

Vi åkte dock iväg en sväng på förmiddagen för att förbereda en överraskning till Henke i morgon på födelsedagen. Pappa kom och var utanför bilen där Eric satt så han inte behövde följa med in.

Nu är det " bara " någon halvtimma kvar till dess att Henke slutar så då ska han bara handla lite sen kommer han hem.

Jo, men idag är jag gnällig..

Anledning

Det finns en helt logisk anledning till alla dessa bilder idag. Jag försökte vid ett par tillfällen igår men då ville ingenting samarbeta med mig. Men nu, när det funkar, är det lika bra att lägga upp samtliga.


May. 26, 2014
Mors Dag igår

Vi blev bjudna på god jordgubbstårta hos farmor igår. Eric fick sin version, glass och jordgubbar.


Biltvätt igår
May. 25, 2014


Inga badkrukor

Igår åkte jag och vår granne till en badplats här i närheten. Vi hade med filt, fika och en tanke om hur våra barn skulle leka och gräva på stranden. Kanske hämta lite vatten och hälla.

I själva verket visade det sig att båda våra barn minsann skulle va I vattnet och absolut inte på land. Det plaskades och lektes för fullt och det var lite talesättet " blötast vinner " ett tag.

Det gjorde absolut ingenting och barnen hade verkligen det jätteroligt. Vi mammor satt i gröngräset och pratade och hade det finfint.

Nackdelen med våra badande barn var att de blev kalla snabbare än vi tänkt och vi fick åka hem. Det var ju inte jättevarmt i vattnet och blåste en del uppe, till och från.

Är så glad i våra grannar, är så glad för att våra barn faktiskt leker tillsammans trots ganska stor ålderskillnad.

Här kommer ett par bilder

Här ser man hur Eric precis ska få en skvätt lera på sig. Kul att just det ögonblicket hamnade på kort.


Premiär
Mvc

Idag har jag varit på Mvc och allt såg så bra ut. Förutom att jag åt typ en halv chokladkaka innan blodsockret skulle mätas.

Blodtrycket var mycket bättre denna gång och jag bad även om att få titta om jag har GBS bakterien, som jag tydligen hade sist så det görs via ett urinprov hemma här på Måndag och sen lämnar man in det.

Bäbisen verkade må mycket bra i magen och den sparkade och hade sig under tiden vi lyssnade på hjärtljuden.

Hjärtljuden talar, fortfarande, för en flicka.

Samtidigt som jag vill att tiden ska gå fort så får den gärna lugna sig lite då det känna som att när det här barnet är fött kommer det bara säga poff så är Eric och denna lilla utflugna och vuxna.


May. 21, 2014

Nu ska vi alldeles snart åka och fixa en blomspruta och såpa. Såg häromdagen att min " Jagvallbuske " är full med löss. Den har massvis med blomknoppar så jag hoppas verkligen att jag ska kunna få bukt med ohyran.

Med tanke på att den klarat sig från en liten pinne i en kruka till att nu va en liten buske som klarar sig själv vore det ju trist om den gick förlorad nu.


May. 20, 2014
May. 20, 2014Oj, vad jag är trött.

Så är det.


Eric

Bild på namnsdagspojken från igår.
💖
ALV


Oj, oj, oj..

Sen jag blev gravid kan jag nästan räkna de gånger jag varit stressad på en hand. Helt tokigt skön känsla, om man frågar mig. Stressen är ju annars mitt största och mest bekymmersamma MS symtom.

Den här natten har dock varit annorlunda. Jösses vad stressad jag varit. Så pass att jag varit vaken mer än jag sovit.

Anledningen? Tiden går så fort och vi har så mycket att göra. Graviditeten är inne i sin sista del, vilket är fantastiskt, men samtidigt så är det så mycket att göra innan bäbisen kommer. Så mycket vi vill hinna med. Jag var stressad över mina rabatter som kommer gro igen då jag inte orkar hålla efter allt som jag annars försöker. Jag var stressad över allt som behöver göras i källaren. Jag skulle vilja göra en genomrensning, sortering och organisering där så man liksom vet att det är någorlunda under kontroll.

Jag var stressad för att min telefon behöver göras saker med som typ inte händer, alla kort på datorer hit och dit jag behöver hjälp att få ordning på och på det faktum att Henke har fullt upp hela dagen men vill försöka hinna med oss också.

Ska försöka återgå till den där ostressade tillvaron. Den var helt underbar att va i!


May. 16, 2014

Vi har haft en jättefin dag på ALV idag. Varmt men jättebra!

Bilder kan jag tyvärr inte bjuda på. De är på datorn och jag är lite mellan telefoner, skulle man kunna säga.

Nu sover grabbarna sen en stund tillbaka. Jag ska äta lite chokladglass. Vet inte om jag ska väcka Henke eller låta honom sova vidare. Han har haft en jobbig vecka på jobbet så han behöver både vila och sömn men jag tänker att han behöver lite Beccamys med. Ha ha..


May. 14, 2014

Idag är vädret superbra i jämförelse med det vi hade igår så idag ska vi försöka ut och aktivera oss. Jag ska plocka maskrosor och kanske eventuellt rensa lite ogräs.

Eric har, oftast, inga problem att sysselsätta sig ute.

Igår fick han dessutom en tidig namnsdagspresent. Henke hittade en trampbil på Loppis för 250 kr så den fick Eric igår. Han har önskat sig en sån länge och ni kan gissa att det var en glad kille när han fick syn på den.

Nu kan man ju tycka att vi skulle väntat med att ge den till på Söndag men vi har ingen direkt plats att liksom " gömma den " på så då fick han den.

Ikväll ska vi på första Föräldramötet på skolan Eric ska gå på. Det är bara vi föräldrar som ska få information och titta på lokaler och så.

Barnen har ju redan varit på studiebesök via Förskolan. Eric var inte med. Tror inte det spelar honom någon roll faktiskt. Han går nog dit den dagen det är dags ändå och med hans minne hade han, förmodligen, glömt att han ens varit där någon gång innan ändå.
Minne

Min morfar var lite av en konstnär. Han målade tavlor och allt möjligt. Han var duktig snickare och ja.. han var lite av en konstnär då han behärskade att skapa på ett vis som jag absolut inte ärvt.

Hur som helst, min mamma ska ju flytta inom en framtid och har nu börjat att kika runt bland sina saker. Hon hittade den här bilden som morfar målar av mig i bly och vattenfärg.

För vilket öga som helst är det vilken teckning som helst, det är jag säker på, men för mig är den väldigt betydelsefull.

" Ängly bööls "
May. 13, 2014

Idag är en dag som det känns lite motigt. Regnet öser verkligen ner och jag är trött.

Kan man bara va ute är det så mycket lättare att sysselsätta sig och hålla sig vaken, för den delen. Men idag regnar det alldeles för mycket.

I allafall just nu!

May. 12, 2014

Idag har vi fått en del gjort. Jag var på KBT terapin på morgonen och därefter dammsög jag och fixade.

Vi har även slipat klart trämöblerna så nu är det bara att måla!

Nu på eftermiddagen skulle jag göra mig till och baka men det är inget kul med en ugn som inte bakar jämt.


May. 11, 2014
May. 11, 2014

Idag känner jag mig riktigt trött. Jag är absolut inte van vid att va vaken till efter 1, som klockan blev innan jag somnade igår.

Vi gick upp skapligt för att fixa säsongskorten till Alv och nu sitter vi här. Henke är på jobbet och regnet öser ner.

Vet inte alls vad vi ska göra för att få den här förmiddagen att gå. Vi får väl klä på oss och gå ut och slipa trämöblerna.


Besviken på Eurovision

Igår kväll kämpade jag mig vaken för att se Eurovision. Vi har alltid, i stort sett, tittade på det programmet. Det är kul att se alla bidrag, alla kläder, få kommentera Hej vilt om allt tokigt som händer. Eller inte händer.

Igår hände något som, lite grann faktiskt, förstörde min upplevelse. Som att det egentligen spelar roll vad jag tycker.

" Den skäggiga damen " var en förhandstippad favorit och jag hade inte hört låten förrän programmet sändes igår. Jag blev besviken faktiskt för låten var faktiskt inte alls så bra som jag fattat att den skulle va.

Den kändes som vilken Bondlåt från 70 talet som helst och till och med den gyllene outfiten han /"hon hade osade av det. Alltså inget nytt alls.. Typ.

Mer än skägget då och när man såg det, det där banbrytande, sätta ner foten om att nu är det nog markeringen förstod man ju att detta bidrag skulle vinna.

Jag menar, hur många killar som är tjejer och verkligen är riktigt snyggt i ordninggjorda som tjejer MED fullt skägg har varit med? Hur vanligt är det att man ser det?

Precis.

Bidraget inkasserade poäng på poäng och ja.. inte vann den på grund av att låten var bäst.

Fel forum att " sätta ner foten i ändå " kan jag tycka. Då ska du ju ha det bästa bidraget också om du ska vinna.

En av programledarna ville ha en regnbågsfärgad kavaj men det blev för mycket.

Är inte det dubbelmoral i allt detta.

Nej, jag blev besviken men är ändå stolt över Sveriges prestation för vi kom bra till ändå. Utan skägg!


May. 09, 2014

Idag har jag en riktigt jobbig dag. Så är det bara. Trött och yr. Jag vill bara lägga mig och grisa och sova. Länge.

Men först skulle jag vilja ha en riktigt god lagad braklunch.

Hoppas humöret och allt blir bättre allteftersom dagen går för det här är inget kul. För någon.


Funkade inte

Försökte blogga igårkväll men det gick inte som jag ville.

Efter att det grävdes och dränerades runt vårt hus har vi nu stenar som ligger intill grunden. Dessa har flyttat sig med tiden och är desto fler på sina ställen. Eric, som är världens mest hjälpsamma grävde, fraktade och placerade dom där de ska va.


May. 08, 2014
May. 08, 2014

Första gången vi är ute idag. Regnet hänger i luften så det blir nog inte så länge.

Idag har vi rensat och faktiskt fått ganska bra ordning på Erics rum. Eric har varit duktig och torkat av många av sina grejer med en blöt trasa. I två !! timmar var han behjälplig på förmiddagen. Även en stund på eftermiddagen hjälpte han mig.

Nu är vi trötta och sega här. Jag sitter med honom när han hoppar i studsmattan en stund innan läggdags.

Här är en bild på Eric när han torkar av den blöta studsmattan.

May. 08, 2014
May. 08, 2014

Sitter och dricker mitt kaffe. Ska snart gå och fixa lite.

Eric tittar på TV en stund nu. Sen tänkte jag vi skulle försöka bege oss ut innan det börjar regna igen. Vädret är ju för tråkigt och än värre känns det ju när man tänker på att Eric gick i shorts och T-shirt för bara ett par veckor sen.

Filar på ett mail också. Kan va sämst på att få fingrarna ur, ibland.

Nej, nu ska jag ta tag i dagen!


Likes, gillamarkeringar och någon kommentar

Något som kan irritera mig till vansinne, nästan, är när folk säger ( eller skriver då ) a men inte b.

" Checkar in " på något sjukhus, skriver något kryptiskt, folk skriver undrande frågor men där kommer aldrig några svar.

Kanske på sin höjd ett tack till någon eller någon kram eller ett hjärta liksom.

Är det nu så att du vill va så privat så din grej inte ska komma ut, varför ens skriva något alls då? Förstår inte folk att folk blir nyfikna?

Jag kan absolut svära på att jag inte skriver detta eller stör mig på detta förekommande pga nyfikenhet.

Det är mest bara principen - säger man A, liksom.

Jag fattar f*n inte poängen annars.


May. 07, 2014

Idag behöver jag en riktigt energiboost, känner jag. Jag är trött som bara den, vädret är tråkigt och ja.. det summerar det hela väldigt bra.

Idag är jag absolut inte upplagd för annat än mys i soffan med en filt. Men det tror jag inte Eric går med på. Så vi får byta det mot lite utevistelse sen och sen kanske sortera bland alla hans leksaker.

Kanske åka och panta.

Vi får se vad vi hittar på. Måste ändra inställningen från " tycka synd om mig själv " till något mer energiboostande så ska vi nog klara även denna dag 😆


Tröttis

Puh, vad trött jag blev efter maten. Henke fick till och med plocka undan efter maten och diska. * stackarn * Ha ha..

Bäbisen är inte upplagd för vila utan tränar på diverse upptåg i min mage. Jag som kände mig helt öm med lite småtryck åt alla håll.

Men det är härligt också, på något vis. Att känna.

Tänk att det bor en liten minimänniska i min mage som vi skapat. Det är ju, på riktigt, inte klokt. Underbart men egentligen helt ofattbart hur det funkar.

Nu är snart kaffet klart, hör jag, så jag ska ta en slurk och försöka vakna till.


Bränt

Den förmiddagen har jag typ bränt energin som skulle räcka hela veckan. Vi var på återvinninsstationen med MASSA skräp, jag har dammat, tvättat, dammsugit, plockat maskrosor och plockat med annat.

Det kommer straffa sig, det vet jag, men jag måste få lite gjort också.

Nu ska vi leka en stund hos Nellie, Eric och jag.


Alltså - Livet..

Jag brukar faktiskt låta bli att läsa om människors tragiska öden. Inte för att jag helt blundar för den delen eller inte bryr mig, snarare tvärtom. Jag bryr mig nog lite för mycket, tror jag.

I morse var det fler på Facebook som delat " den där mammans krönika " från Expressen. Hon som bara väntar på döden, nu på en palliativ avdelning.

Vanligtvis hade jag ägnat henne och hennes barn en tanke men valt att strunta i att läsa. Nu läste jag och det rev sönder mitt hjärta. Stack hål i det, helt och hållet. Nu känner jag mig helt söndertrasad och med det skrivet menar jag absolut inte att det är MIG det är synd om. OH nej, jag lider med denna familj. Henne, hennes man, deras tre barn.

Jag förstår inte livet kan te sig så förbannat orättvist. Alltför många sjuknar in. Alldeles för många barn. Familjer svälter ihjäl på flykt i länder med stenåldersstandard.

Jag vaknade i morse och kände mig lite smågnällig för att jag är trött. Jag kan meddela att jag inte riktigt tycker att det är något att klaga över.

Kanske är det bra att läsa sånt tragiskt ibland så man vaknar till, ännu mer, för allt bra man har i sitt liv.

Visst är man sig själv närmast och man måste få va gnällig och tycka att allt är jobbigt. Såklart! Det är en rätt man har.

Men man ska inte glömma att va tacksam. Och ödmjuk.

Livet är så uppenbart bara något vi har till låns. Jag tror nog egentligen inte det spelar någon roll om du är en människa som bara gör bra val eller för många dåliga. Din tid på livstegen, dina steg att gå, är redan förutbestämt.

Så njut!

Här njuter Henke igår när han grundmålade vår ytterdörr!

Älskar min familj!
Härdas

Det ska härdas i tid tänker de växande brösten på en gravid kvinna. De växer så fort och mycket att man inte skulle kunna hänga med i storlek innan det liksom är kört igen.

Vid minsta lilla rörelse trillar de ur sin boning, dvs bh:n, och man kan ju bara tänka sig hur det känns på gravidömma tuttar som gnor mot tröjan.

Men, jag ska inte klaga. Inom ett par månader ligger det förhoppningsvis en bäbis och suger musten ur dom. Detta är en mysig promenad i parken i jämförelse med de första veckorna med amning.

Kontentan - man ska inte klaga.

Tanke - Kanske är detta en uträkning av högre makter för att härda brösten.

Vad vet jag!

May. 04, 2014

Idag är jag trött. Riktigt sliten i kroppen efter målningen igår. Idag har vi fortsatt och nu är det inte så jättemycket kvar på husgrundens andra målning.

Det återstår en hel del men nu har vi paus med fika hos farmor. Sen tror jag att jag ska snabbvila lite när vi kommer hem.
May. 03, 2014

Idag har vi spenderat merparten av dagen med att måla vår husgrund. Tanken var att, också, måla våra gula tegelsidor i vitt men vi har bestämt oss för att ha den färgen kvar. Hur tråkig vi än tycker den är.

När vi har ett hus som är, i stort sett, underhållsfritt på sidorna är det u onödigt att göra så vi ska behöva måla hussidorna med några år i mellan. Med tanke på att höjder heller inte är Henkes melodi.

Det blåser suprkallt nu i kväll så det blir inte mer än färdigmålat på grunden. Tanken var att fortsätta med möbler och annat men vi nöjer oss med resterande grundmålning sen har vi lite inomhusfix att göra.
May. 02, 2014
Gekås

Gårdagen spenderades där. Idag finns det en hel del att fylla skåpen med.

Man kan tänka sig att man nog stoppar på sig både det ena och det andra " bara för att det är så billigt " men sen å andra sidan får man ju med sig en hel del grejer som faktiskt är just så billigt som alla säger att det är.

Ett exempel, vi köpte en gunga till Eric som vi ska sätta i gungställningen i Locknevi. I butiken här i stan gav vi 69 kronor och igår såg jag samma gunga för 39 kronor.

Det, mina vänner, är anledningen till att jag gillar att åka till detta varuhus.

Vi åkte dessutom med våra älskade vänner och det är inte ofta vi får tid att umgås vi fyra nu för tiden. Älskar så klart allt umgänge med dom men det är kul att, någon gång ibland, vara utan barnen.

Härlig dag!
RSS 2.0