Wä wä wä

Tur att vi förberett Eric på att bäbisar mest låter så. Nu känns allt så tröstlöst igen. Emilia har ont och skriker vad vi än gör.

I morgon tror jag vi ska äta Tacos. Jag är så sugen på mat med lite krydda. Skriker gör hon ju ändå. Skillnaden nu är att hon börjar redan vid 18 hugget.

Pust och stånk och stackars lilla bäbismagen.

<3Schemaläggning

Det funkade tydligen inte från appen. Trist.

Testar

Nu ska vi se om det funkar att skriva ett inlägg som ska, om allt går som sig bör, publiceras senare än nu. Klockan är 14:30 i skrivandets stund.

Idag var tanken att vi skulle gå till Alv med vänner. Nu var Henke tvungen att uträtta ett ärende i eftermiddag och tyvärr blir jag alldeles för uppstressad att åka dit själv med båda barnen. Det är så synd och jag känner mig som en klippt värdelös människa när det är såhär men stort i det hela är att jag numer känner vad jag liksom klarar av och inte och låter blitt dra in för mycket stress i mitt liv vilket i sånt fall bara orsakar kalabalik, tårar och ilska. 

Jag stör ihjäl mig, ibland, på min ms. När den går ut över min familj och främst mina barn. 

Jag undrar dessutom vad folk tänker en dag som denna. När jag i vanlig ordning är tråkig och säger nej. När jag inte klarar av att " bara va mamma "

De närmast mig och oss vet ju. Om inte annat har de sett hur det kan bli och då är det bara en bra insikt jag gör som stannar hemma. 

Men för dom lite längre bort, som inte vet och kanske inte kan tänka sig in i hur det kan va. Förstår dom när det där nej:et kommer. Eller tycker dom att jag är tråkig, i vanlig ordning? Förstår dom? Anklagar dom mig i hemlighet för att va en dålig mamma? Kan jag ens ha en åsikt om det då jag anser mig själv va en dålig mamma, vissa gånger? Förstår folk frustrationen som uppstår när man blir begränsad av sitt handikapp? 

Jag försöker ge så mycket jag kan när jag orkar. Det är en styrka att kunna säga nej. Det är dessutom skönt att jag kommit till en punkt med min ms så jag känner vad jag klarar och inte just där och då och här och nu. Typ.

Men sen är det en del av mig som inte vill kännas vid det där tråkiga. Som vill ha den där pigga, glada och sociala tjejen hela tiden.

Nu ligger Emilia på mitt bröst och sover. Hon doftar alldeles underbart och ger mig ett behagligt lugn. Henke och Eric kommer väl hem så småningom. Vi tyckte det var lika bra att de två åkte tillsammans på ärendet i fråga.

Nu ska jag snusa en stund med min Skrutta.

Små händer <3

Älskar hur Emilia pillar med sina små händer. När jag ammar henne pillar hon på mig, mina kläder och sina händer. Det är som att hon verkligen myser ut i fingertopparna.


Ett konstigt år

Det här året har bjudit på alldeles för mycket negativitet. Sjukdom, dödsfall och annat bråk.

Lilla Emilia kom rättan tid för att lysa upp tillvaron.

Här ligger hon, bredvid mig i soffan. Lyckligt ovetande om hur tufft livet kan va. Min älskade lilla tjej. Ett plåster på såren i allt.


Prinsessan


Liten och mindre <3

Våra kära grannar fick sin lilla Edvin för lite mer än två veckor sedan. Vi träffades i helgen som var och Emilia blev en stor bäbis. Visst är det åtta veckor mellan de två. Men ändå. 

Här kommer ett par bilder på våra små bäbisar och även våra lite större pojkar.  Min skrutt


Härlig bildserie

Förmiddagen idag spenderade vi med våra grannar. Emilia " pratade " med Helena som fotograferade. 

Det blev såna härliga bilder. De kommer nog inte i sin rätta ordning här tyvärr. Men ändå.
<3


Åtkomst nekad

Jag vet inte vare sig ut eller in, just nu. Det mesta gnager. 

Jag kan hålla skenet uppe. Spela ett spel. Men till vilken nytta? Till vilken nytta ska jag däremot ens påbörja en förklaring. 

Det känns som jag står på en brant vid en kant. Det stormar omkring och avgrunden är lockande att bara förlora sig i. Jag kämpar mig kvar på ytan. Jag vill inte falla även om tanken är svindlande. Bitterljuv.

Jag är så lycklig. Innerst inne. För min familj. Min man. Mina barn. Men livet i sig bråkar. Stör och förstör. Mina tankar förgör mig. Skrapar och gnisslar i min hjärna och fokus kommer ifrån det viktiga alltför ofta. 

Jag vill bara lägga mig. Gå i ide. Strunta i allt, förutom min familj. Jag vill bara vara här. Och nu. Strunta i då eller sen. 

Så är det och såhär får det bli. Jag har ridit ut stormar värre än denna och jag vet att Det kommer bli bra. Eller skapligt. Hanterbart iallafall. 

Jag har en explosion av känslor i mig. Amningshormonerna påverkar såklart och kanske är det lika bra att låta det storma. I stället för att försöka lugna. Livet i sig visar sig om och om igen från en sida som är.. 

..så hård. Bvc

Idag har den här lilla prinsessan varit och blivit vägd och mätt. Hon följer sin kurva jättefint och vår kontakt på BVC skojade om ifall jag har grädde i brösten.

60,5 cm 
5270 gram

Och helt underbar, såklart.
Tungt

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

Det kan va så förfärligt, det kan va så bra.

Lars Winnerbäck har ord och ton när jag sätter tonarten som allt oftare är moll.Bästa storebror


Promenad

Jag, Eric och Emilia tog en liten promenad förut. Jag ville se hur mycket Eric orkade med sin astma men även ha lite ombyte av miljö och frisk luft passerande i lungorna.

Eric är inte alls så pigg jag skulle önska av medicinen. Klart bättre men inte så bra som han kan va. Sen får han så mycket biverkningar av medicinerna. Stackarn.

Nu målar han och Emilia sover.


God morgon Sverige plingelingeling

Eric och jag är vakna sen en bra stund. Jag vaknade först vid 6 för lite tuttpump. Jag hann väl inte somna om förrän Skrutt vaknade kvart i sju kanske. 

Han spelade faktiskt på min telefon en stund innan vi gick upp. Nu har vi ätit frukost och tittar lite på TV. 

Emilia sover efter en tuff kväll. Jag har testat lite bearnesås ett par dagar nu. Vi resonerade som så att ont får hon ju ändå så då kan jag ju lika gärna äta något " extravagant " ( ha ha ) ibland. Men det verkar som att hon kan få mycket ondare än det hon har då. Och att någon gång går skapligt men inte fler dagar i rad. Nu är det ju inte mycket sås vi pratat om. Men det var syndigt gott.
Sjukhuset

Igår var Henke och Eric på sjukhuset i Västervik.  Eric blev förkyld med feber häromdagen. Natten till igår skulle vi, med facit i hand, åkt till akuten. Men vi försökte klara det här hemma. 

Erics fick jätteproblem med sin astma och andades häftigt och ansträngt. Som om han sprungit ett varv runt huset. Det pep och väste i hans bröst och han kände skälv hur tungt andningen gick. 

Den enda astmamedicin vi hade hemma, och tur ändå att det var den, var Airomir. Det är den vidgande av de tre astmamediciner han hade tidigare.

Han fick det men det höll sig bara en och en halv timma och man kan ju inte ta hur mycket som helst. Enligt Fass kan man ta 6 gånger på en dag. Jag pratade med 1177 som sa att  i kunde ta upp till 8 gånger. Hjälpte det inte skulle vi åka in.

Vi vädrade ur sovrummet, gav febernedsättande men andningen var inget bra ändå. 

På morgonen igår pratade jag med 1177, vimmerby vårdcentral och 1177 igen. Vimmerby tyckte vi skulle åka till barn direkt.  Den lpsamma personen på 1177 fixade en akut tid och Henke och Eric åkte. 

Syresättningen var inte tillräckligt bra men efter att han fått inhalera medicin två gånger och dricka cortison fick de åka hem. 

Nu medicinerar vi här hemma, igen, och hoppas han fortsätter bli bättre med sin andning. 

Min lilla älskling. Detta var första gången det var jobbigt att ha två barn. Jag kunde ju inte va med Eric iom att jag ammar Emilia. Det kändes så onödigt att vi skulle åka alla fyra. Men han var så duktig, min lilla älskling, och Henke också <3Jag och Lillbruttan


Hela familjen

När jag var på återbesöket i Västervik var hela familjen med. Jag kan inte åka utan Emilia iom att jag ammar, jag vill ha Henke med iom att jag blir så stressad, Eric var hemma från skolan för han blivit förkyld.

Så vi passade på att ta ett kort på hela familjen.2 månader


Ok stämpel

Idag var vi på återbesök. Det kändes så bra att få träffa doktorn som sydde mig igen. Jag tackade henne för att hon satt och sydde mig inne i förlossningssalen med Emilia som skrek som en tok. Det var helt ok för henne och hon sa även att hon tyckte jag var helt fantastisk som bara låg där och lät henne göra det hon behövde. 

Vi pratade och sen var det dags för undersökning. Jag sa till henne att jag var jätterolig för undersökningen. Obehaget att någon skulle pilla där, så att säga. Ha ha..

Allt såg väldigt bra ut. Jag har inte läkt helt i mellangården där det är rodnat och lite irriterat.  Annars var det fint. Jag var finare än vad många är som fött barn så nyligen. 

Sfinkterrupturen var också fint läkt och jag kunde faktiskt knipa, men inte så mycket så det blir hårdträning nu. 

Vad gäller framfallet är det i framdelen men det ska jag nog kunna träna tillbaka. Det är därför jag, ibland, läcker urin. 

Jag ska träna nu i tre månader och är jag inte nöjd med hur det känns då får jag göra en ny undersökning och eventuellt plastikkirurgi.

Innan vi skildes åt frågade jag ifall jag fick fråga hur det sprack egentligen. Självklart fick jag det och hon målade upp det och förklarade. Jag kan försöka återberätta det med en egen liten bild vid tillfälle. 

Så det känns bra. Allt var helt ok, ändå, och det gör mig lättad. Jag kan va som vanligt men jag ska inte lyfta tungt förrän jag känner att jag tränat upp bäckenbottenmusklerna.Återbesök

Idag ska jag på återbesök för att besikta mitt mellanparti, så att säga.

Känner mig orolig. Inte för någon särskild anledning. Det som oroar mig mest är att göra undersökningen. Bara tanken på att någon ska känna och greja där. Det känns så obehagligt så jag nästan skulle vilja be om att få provligga stolen först och hon bara tittar idag så kan hon få undersöka vid ett annat tillfälle. Ha ha.. 

Antar att det är vanligt förekommande. Den känslan, menar jag. 

Hon kommer ju va försiktig, för som Henke sa vill hon ju inte ha sönder något och få göra om det.

Det blir nog bra. Någon spiral känner jag nog inte att jag kommer sätta dit idag. Det blir nog lite väl. Min barnmorska på mvc tyckte ju att jag skulle passa på dock så jag slapp både momentet med undersökningsdelen igen och då har jag det ju gjort. Vi får se vad hon säger idag.

Tanken på det man har preventivmedel för känns ytterst långt, långt, långt, långt, långt, långt, långt borta så det känns onödigt.

Men vi får se, som sagt. 

Jag hoppas allt ser bra ut. Så bra som det kan se ut. Att allt har läkt som det ska, på ett ungefär. Att det håller ihop liksom. Och att det främre partiet inte är så skadat som jag är orolig för.

Tänk vad ni är med mig i mycket. Tänk allt som hänt genom åren. Missfall, utomkvedshavandeskap och operationen där, min MS diagnos och hela den biten, IVF, knölen i bröstet och alla turer kring den, graviditeten med Emilia och nu min förlossningsskada.

Nu håller vi tummen, hör ni. 
Suck

Samtidigt som jag vill stanna tiden och bara njuta av vår lilla tösabit  vill jag bara att tiden ska gå på så hon ska växa ur allt det här magonda. 

Helt seriöst vet jag inte om jag orkar. Det känns verkligen tröstlöst. Det är ju klart man orkar så men det är väldigt kämpigt att avstå så mycket som jag vill ( tröst ) äta, va så låst med mitt lilla amningsplåster och va så outbytbar. 

Jag vill verkligen inte sluta amma. Jag vill inte det men som det känns nu skulle jag vilja ge henne till någon, ha med en flaska och sen bara lägga mig vid 21 och inte gå upp i ren princip förrän morgonen där på. 

Jag skulle inte kunna göra det, hur eller hur, men tanken på det kommer över en när klockan blir efter midnatt och prinsessan har haft det kämpigt. 

Sömnen är väl aldrig ett så vilt debatterat ämne som när man lever med småbarn. Drömmen om en hel natts sömn känns som en miljon om inte mer. 

Tanken på flaskmatning kommer över mig i korta perioder men frågan är hur hennes lilla mage skulle reagera. Ingenting talar för att det skulle bli bättre. Det enda som skulle va en fördel, om man nu kan se det så, är att jag skulle kunna få lite frihet. Men det vill jag ju heller inte ha. Egentligen. 

Det jag vill och behöver är att sova. Och det ska jag passa på att göra nu för nu har snörpan somnat. Mvc

Idag ringde Henke, ja faktiskt, återbud åt mig till KBT terapin. Jag kände igår att jag började få ont i halsen och på förmiddagen idag var jag riktigt hängig. Henke var snäll och ringde återbud åt mig då jag tyckte det var så pinsamt att ringa precis när jag skulle där nästan. Han är snäll han.

Mvc gick väldigt bra. Vi pratade om förlossningen och jag fick peka på en skala över hur jag upplevde den och resultatet var det samma jag angav på BB. Full pott. Min barnmorska himlade med ögonen även här då det kanske inte är så vanligt att man ser positivt på det när man spruckit från A till Ö. Typ. 

Hela grejen är ju ändå helt fantastisk och att få upp en kletig varm bäbis på bröstet som man kämpat för i flera år och dessutom fått krystat fram.. det finns inget som slår det. Skadan jag fick läker ju, mer eller mindre och är i det stora hela ett ganska litet bekymmer. Emilias entré till denna värld var värt varenda jobbig stund. För jobbigt har det ju varit efteråt. Och är fortfarande.

Hon läste genom mina papper och sa att jag hade den allvarligaste graden av sfinkterruptur. Hon beskrev det också mycket bildligt och då mår jag faktiskt väldigt dåligt. Som jag förstod det så har jag även en ganska omfattande vaginala problematik också men i morgon ska vi ju träffa hon som har lappat ihop mig så jag ska fråga lite, om jag kan höra, om gurka det egentligen var. Om hon har tid att svara. 

Framfall är heller inget ovanligt att ha efter en förlossning och det trodde hon nog jag skulle kunna träna bort. Det är väldigt ovanligt att de behöver operera framfall på yngre. Så när jag får klartecken så ska jag träna hårt. 

Hon gjorde ingen undersökning idag iom att jag ska till Västervik i morgon och då kan ju doktorn där kolla läget.

Hon tyckte även att jag skulle be om en hormonspiral i morgon när jag ändå är där. Bara tanken på att göra en undersökning tycker jag är jobbig så vi får se hur det blir med det.

Sen är det mitt blodtryck. Det är för högt och iom att jag, som hon sa, " har två guldklimpar så vill jag ju leva så länge jag kan " så ska jag se till att få en tid för utredning av det och förmodligen börja med medicin. 

Det var det.

KBT och Mvc

I morgon har jag två inbokade besök. Det var egentligen tre men de ringde återbud från tandläkaren. Hade faktiskt själv tänkt att ändra den tiden men det ordnade sig ju ändå.

KBT först och nu har jag ju fått en ny person där. Jag har ju oftast tur, eller har det med hur man själv är??, att träffa förstående människor inom vården. Där jag inte behöver förklara så mycket och så. Inom KBT känns det väldigt viktigt att kemin liksom stämmer.  Att man inte känner att man behöver skämmas eller så.

Vårt första möte blev sådär. Jag hoppas det ska bli bättre i morgon annars ska jag be honom skicka en remiss till en person som faktiskt är en av de bättre i Sverige inom just denna typ av problematik som jag lider av. Hon finns här i Vimmerby och jag var på god väg att ta mig dit men i och med att man måste ha en remiss innebär det att man måste berätta om det och det är så svårt. 

Hoppas på ett bra möte i morgon, hur som helst.

Mvc ska också bli skönt att få avklarat. Mest nervös är jag ju för Torsdagens möte. I morgon tror jag inte det blir någon undersökning. Det är väl mest prat om förlossningen och så på efterkontrollen?  

De kommer väl åt journaler och så så jag ska fråga om jag kan få det utskrivet. Om det är något skrivet. Och sen om och hur jag går tillväga för att få papper om Erics förlossning. Jag fick ju aldrig tillbaka min mapp från förlossningen när han föddes.

Mycket på gång men det ska bli skönt att få detta ur världen. 

Mys


Jobbigt

Jag försöker in i det absolut längsta att inte säga att det är jobbigt med en liten skrikande bäbis. Dels för att vi både kämpat som djur för att nå hit, betalat en hel del pengar för IVF och inte minst för alla som kämpar utan resultat eller annat.

Men nu kan jag inte annat än att säga det, eller skriva det iallafall en gång.

Det känns så tröstlöst jobbigt att Emilia får så jävla ont i sin mage trots att jag låter bli att äta och dricka typ allt jag tycker om. Jag är så sugen på broccoli, bearnesås,  stekt lök, rå lök,  grekisk sallad med massa vitlöksklyftor, kolsyrad dricka ( jag ÄLSKAR kolsyra ) choklad, tacos, blomkål, morotsstuvning, potatismos, chokladglass, ost som pålägg, ett glas mjölk, apelsinjuice, Varm korv,  varma mackor med ost,  kyckling med goda kryddor på, kött kryddat så det faktiskt smakar något annat än bara typ gris..

Nu är jag riktigt jävla barnsligt gnällig, känner jag, men klockan är 1:40 på natten och Emilia har, förhoppningsvis, somnat precis. 

Jag är så trött så trött och i stället för att skriva och gnälla här borde jag ju passa på att sova nu. 

Så.  Fortsatt sjukskriven

Idag var jag och träffade min läkare här på Hälsocentralen. Henke var med mig. Han är min ordlista ibland och vet ju, oftast, vad jag försöker säga när jag börjar svamla iväg.

Min läkare tyckte att det var lika bra att jag fortsätter va sjukskriven och det i två månader så jag inte behöver känna någon stress och press. Nu är ju min rumpegump någorlunda läkt men nu har ju, tyvärr, min MS börjat bråka. Så tråkigt.

Läkaren sa dock att det är jättebra att jag ammar för det håller undan symtomen. Det är väl därför jag känner det som att min MS just nu är som startmotorn på en bil. När man vrider om nycklarna, ni vet, och bilen inte startar. Man försöker och försöker. 

Så känns det i min kropp nu. Tungan kan domna där jag haft skov innan. Sen efter någon halvdan försvinner känseln, till viss del, i fingertopparna. Dagen efter kan synen va bråkig en stund och fötterna domnar bort. Ett skov känns nära men kroppen kämpar emot. Läskigast är dock svagheten i benen. När jag böjer mig framåt och tar upp mig igen tappar jag ork och styrka i mina ben. Oftast räcker det med att jag lutar mig mot något och står stilla men ett par gånger har jag fått ropa till mig hjälp då jag inte kunnat hålla mig på benen när jag håller i Emilia. Det är lite läskigt, faktiskt. 

Mormor var här en stund ikväll och vi var i lekparken en stund. Eric lekte med Nellie och mormor gick en extra sväng med Emilia. 

Jag försöker komma ut och gå en sväng varje dag. Det är skönt. Lilla pluttan

Det verkar, tyvärr, som att det inte spelar någon roll då. Vad jag äter och dricker. Vi trodde vi kommit på att så länge jag uteslöt mjölk och lök, och en hel massa annat, funkade det. Men igår så hade hon jätteont. Jätteont.. 

Hon har haft så pass många bra dagar med ickeont att det kändes bra. Att vi vågade säga att det måste ju berott på löken och mjölken då.

Igår åt eller drack jag inget jag inte gjort förut och ändå hade hon en sån där jätteont kväll långt in på natten. Som jag sagt innan har hon ju ofta ont men det är skillnad på magknip och lite ont mot detta jätteonda.

Hon åt innan hon somnade till slut igår, vet inte vad klockan var. Hon sover än här i sin säng men hon börjar röra sig mer och mer. Att jag ska somna om är väl ganska onödigt. 

Jag vilar ju när jag ligger här och kikar på min telefon. 

Topplistan

På blogg.se's topplista finns en hel del bloggar man kan läsa. Innehållet i dessa är väldigt varierande. De som bloggar, eller alla som bloggar kanske man ska säga, har ju olika stil.

En del väljer livsstil, träning, mode, inredning.. allt mellan himmel och jord. Min blogg har ingen direkt inriktning. Jag skulle säga att den är en dagbok. Det som händer i mitt liv hamnar där. Mer eller mindre. 

På den här topplistan kan man hitta en blogg där en tjej skrivit om sin längtan efter en adoption. Barnlöshet så till den grad, med andra ord. En blogg skriven av en tjej som är 18 år och har tre barn redan. Och en mamma som bloggar om ett änglabarn. 

På bara denna lista kan man alltså " kika in " i tre olika livsöden. Så olika. Så enormt olika men ändå om precis samma sak egentligen. Barn.

Jag har inte tänkt på det innan men det slog mig när jag kikade genom den här listan. Så konstigt livet kan va. Så underbart och glädjefyllt och så tragiskt och mörkt. En hel del av det skildrat bara på den här listan.Söndagssoftar

Henke och Eric är iväg och kör med fyrhjulingen med en kompis till Eric. Jag och Emilia ligger på soffan. Ja, ni hörde rätt. Snart byter vi en bajsblöja. Men vi gör just ingenting. 

Jag måste försöka släppa på det här att jag vill va med hela tiden. Eller släppa är väl fel. Jag måste förstå att jag inte kan va med hela tiden. Hur gärna jag än vill.

Jag är trött. Dels för den orsaken. Men även att vi har två barn nu och då kan man inte va alla till lags.

Vi är ju dessutom två föräldrar. 

Stressad

Är så uppstressad. Det har jag varit flera dagar, inför den här veckan. 

Dels ska jag till sjukan i morgon, till tandläkaren och efterkontroll på Mvc på Onsdag och läkar besöket på Torsdag. Det är lite för mycket saker på gång och jag vill bara dra täcket över huvudet. 

Det ska nog ordna sig. 


Knasiga bilder

Vi försökte oss på att ta lite morgonmysbilder idag. Det är inte lätt det.

Först en suddig bild på prinsessan.
Amningshörnan

Det var länge sen ni fick en riktig uppdatering från just amningshörnan. Det är inte så att den inte längre existerar eller att vi inte har det mysigt här. Det är nog mest att lilla fröken nu är både stor och tung. Att skriva med henne på armen under tiden är helt enkelt inte lika smidigt. 

Hon rör sig ju dessutom mer och det vore ju vansinnigt onödigt att tappa min lilla prinsessa.

Nu har vi ätit lite frukost här. Förhoppningsvis sover vi en stund till. 

Vackert väder

Idag har vädret varit helt fantastiskt fint. Eric och Henke har varit på Kalles Lek och Lattjo på kalas. Jag och Emilia tog en promenad med vagnen i det vackra vädret.


MR svar

Jag är så glad att jag bytte neurolog. Jag kände inte att jag egentligen fick några svar av min tidigare och känslan då vi sågs var mest att hon funderade över vad hon skulle äta till lunch.

Personen i fråga är förmodligen duktig på sitt jobb men mängden patienter gör att det inte går att hålla kvalité. Tyvärr. 

Idag kände jag att jag borde fått svar på min MR. Jag skrev ett mail till min neurolog vid 11:30 tiden. Vid 13 ringde telefonen. 

Resultatet då? Mycket bra och positivt. Många av mina förändringar i hjärnan har börjat gå tillbaka. Inget nytt har heller tillkommit sen min senaste MR och just nu pågår ingen aktiv inflammation vad man kunde se. 

Nu kan man väl ha skov utan att det visar sig på MR och detta rör ju " bara " hjärnan. Men ändå.

Med tanke på hur bra mår MS mässigt talar det ju för att prognosen är väldigt positiv. Just nu behöver jag därför inte stressa med medicin utan jag kan amma i lugn och ro. Medicin kommer ju förmodligen bli aktuellt, som vi sa. Sjukdomen är där och kan bli mer aktiv och det måste jag va inställd på.

Men idag firar vi. Det känns väldigt bra. Eric och Emilia


Orosmoln

Det är lite för mycket som upptar mina tankar nu, känner jag. Inget blir ju bättre för att man oroar sig i förväg men nu är det lite för mycket, känner jag.

Dels undrar jag varför jag inget får veta från min magnetröntgen. Vad svaret blir där. Om jag måste börja med medicin nu eller om det kan vänta.

Nästa vecka ska jag till tandläkaren. Fick ju en fyllning i en tand som jag bet sönder i somras. Förhoppningsvis är det bara att laga om den nu. Annars behöver den rotfyllas. Det ville han inte göra när jag var gravid med tanke på att jag är väldigt rädd för tandläkaren. 

Återbesöket på Mvc. Mitt blodtryck är ju förmodligen inte bättre. De tog det precis när Emilia fötts och då var det kanonbra. Förmodligen på grund av ryggbedövningen som sänker blodtrycket. Den doktor jag träffade som sjukskrev mig tyckte det var otroligt underligt att de inte följt upp det. Trycket var otroligt ickebra när hon tog det så det måste jag kolla vidare, sa hon. Jag tänker att jag avvaktar till efterkontrollen och sen går vi vidare därifrån. Jag har helt enkelt inte orkat innan.

Återbesöket hos läkaren för min skada. Bara tanken på att lägga mig i en gynstol. Att någon ska undersöka mig. Rumpan och mellangården går nog skapligt. Där känner jag att det har läkt ungefär som man kan tänka sig att det borde. Det gör ont men det är hanterbart.

I det främre partiet.. jag vet inte vad jag ska säga om det främre partiet. Jag känner att jag nog återkommer om det. Jag vet inte om jag klarar av att låta henne undersöka mig utan att tuppa av. 

Det ska bli väldigt skönt att, förhoppningsvis, få en pratstund om hur det egentligen såg ut. Och hur det var. 

Jag vill även passa på att tacka henne igen för att jag fick va kvar på förlossningen med min nya familjemedlem på bröstet och Henke bredvid mig. 

Hur det än blir med allt och vad som än händer finns Henke med mig, det vet jag. Hans liv blir lite som en berg och dalbana på grund av mig, tyvärr. Han hade sjukhusfobi när vi träffades för 17 år sen. Vägrade nästan gå in på ett sjukhus. Tänk allt jag dragit in honom i. Och tänk att han älskar mig lika mycket, om inte mer, nu.Tack

Stort tack till er som kommenterat här när det gäller Emilias mage. Jag kan inte svara på kommentarer i den här appen men jag är väldigt tacksam.

Vi har nu slutat med D droppar i en kort testperiod, slutat med Minifom också för den delen.

Jag utesluter mjölk och lök i huvudsak. Choklad, kolsyra, bönor, blomkål, ärtor och broccoli.

Vi kryddar maten väldigt sparsamt med salt, vit eller svartpeppar.

Jag äter inte vindruvor eller päron och dricker sparsamt med kaffe.

Nu har vi haft två skapliga kvällar. Men skapligt betyder inte att det är bra utan då har hon inte skrikit i panik utan en stund här, en halvtimmes ont där och knip till och från. 

Hon får oftast ont när hon ätit, när tarmarna rör sig ( vilket hörs enormt ) när hon ska bajsa. Att bajsa kan hon försöka med i ett halvt dygn innan hon lyckas trots mycket löst bajs. Att det är så löst är dessutom ett tecken på att dom har ont innan magen, sa hon på BVC. 

Vi rapar nästan alltid nu. Det har varit svårt men nu vet vi hur hon funkar. Oftast. Vi hjälper med gas och bajs med pysventil. Det tror jag bjuder en tillfällig lättnad men allt som oftast får hon jätteont då tarmen blir tom.

Den tredje kvällen i det här nollvisionsprojektet hade hon ont men inte lika ont. 

Det blir mest att vi får ha henne nära. Bära, buffa och så. Att lägga ner henne och hon är nöjd och glad hör inte vanligheten till men det händer. På skötbordet eller naken inte badet mår hon, oftast, bra. 

Vi köpte även en gunga och den sitter hon i stundtals men inte alltid och ingen längre stund.

Det känns enormt påfrestande att inte kunna äta och dricka som jag vill men skulle vi sluta med amning kanske det blir ännu värre. Det är en så kort period ingen jag älskar att amma dels för myset men sen är det ju så smidigt också.

Min lilla snörpa <3Dagarna går så fort

Man hinner inte med. Tiden flyger fram.

Jag försöker hitta så mycket tid jag kan för att mysa med mina barn. Henke och Eric var en stund på jobbet ikväll och då sov Emilia på mitt bröst nästan hela tiden. Så skönt att bara inte göra någonting. Och att det faktiskt är ok. 

Jag är extremt dålig på att just inte göra någonting eller prioritera mig själv men ibland..

Vi var vakna tillsammans i morse och Eric fullkomligt älskar sin syster. Han pratar, ger nappen, förklarar saker, stoppar om, pussar som en tok, killar, kramar och bara är med henne. 

Syskonkärlek är verkligen något särskilt.

Jag är så otroligt tacksam för att vi blivit välsignade två gånger. 
Känslosamt

Igår, av en händelse, läste jag Hannah Graafs blogg. Sen läste jag hennes systers också. Jag har följt Hannah på Instagram ett tag och därför förstått att Magdalena, systern alltså, förlorade sin äldsta son nu i slutet av sommaren. 

Jag sövde Eric och Emilia låg bredvid mig. 

När vi kom till vardagsrummet, Emilia och jag, satt jag med henne i famnen. Sniffade in hennes doft och njöt av det behagliga lugn hon hade igår. Antagligen mycket på grund av trötthet efter kvällen innan till viss del men ändå.

Henke spelade en Bruce Springsteen låt om och om igen. Och jag svämmade över av lycka. Ni vet hur hårfin gränsen kan va? Ni vet att man kan va så jävla lycklig och tacksam att det gör ont? Jag blev, för ett ögonblick, helt livrädd att förlora allt eller bara något. Då som Magdalena, och alldeles för många, gjort och gör.

Man blir så lätt van vid att saker och ting är på ett visst sätt men allt är så skört. På ett ögonblick kan allt va så annorlunda. Förlorat liksom.

Bara tanken på att jag inte skulle kunna ha mina barn nära gör att tårarna rinner och jag inte kan andas. På samma gång som det är en vidrig svindlande och hemsk tanke kan det nog, på något vis va bra att tänka på det ibland. Tänka för att påminnas om att vi har livet till låns och man ska ta vara på och suga musten ut varje stund vi får tillsammans. 

Ett grattis

Till vår underbart söta grannpojke som fyller 2 år idag! 

Hurra, hurra <3

Fotbad

I morse bad Eric om att vi skulle klippa hans tånaglar. Det är inget han vanligtvis ber om så de hade nog blivit lite för långa inför denna klippning.

Smidigast är ju att klippa naglar, särskilt tånaglarna, är ju när man duschat eller helst badat. Så idag har Eric tagit ett fotbad här på morgonen och nu är naglarna klippta.

Emilia sover i vagnen här i vardagsrummet. Hon är nog också trött efter nattens onda.


Mysmorgon

Med mina barn. Emilia vaknade snart efter mitt förra inlägg och skrek till efter 2. Älskade lilla gumman.

Idag kommer va en seg dag men det är onödigt att både Henke och jag går upp tidigt när vi båda är trötta. Jag hinner nog slumra en stund sen. Stackare

En tuff kväll för prinsessan i familjen. Aj, aj, aj..

Lite choklad på en schackrutekaka eller lite för mycket vit eller svart peppar i såsen. Eller spelar det ingen roll?  

Att gå över till ersättning är ännu inget alternativ.  Visst skulle jag kunna äta vad jag vill men vad säger att hennes mage kan hantera den maten bättre? 

Nu är vi trötta här. Lilla stumpan sover tryggt på mitt bröst och jag ska sova också.Kalles lek och Lattjo
Jag som liten

Visst kan man ana likheter?


Tröttis

Av ingen särskild anledning är jag superduper trött. Fördelen med att Emilia äter nu är att jag är vaken nog att kunna pussas och kramas med Eric innan skolan.

Igår sov jag när han sa " Hej då " och jag svamlade om att Emilia åt då. Ha ha.. Hon låg på mitt bröst, dock, men hon sov.Njuter

Den här gången, med en liten bäbis, vet man ju hur fort det går. Rätt som det är är Emilia stora tjejen. Jag passar därför på att njuta och verkligen suga musten ur varje stund med min tjej. 

De tillfällen jag får med bara Eric är minst lika värdefulla. Om inte mer då han ju märker att jag " måste " spendera mycket tid med hans lillasyster med amning och så. 

Men han är så förstående och fin. Han tycker det är jobbigt när hon skriker ibland men oftast är han först fram för att trösta, pussa och ge nappen.

Jag är så in i bombens lycklig.


Oktober

Jag vet, vi är redan en bit in så idag är inte premiär, men vad händer? Stanna tiden.. Käre värld.

Ikväll har jag varit på Me and I party hos Ulrika. Jättetrevligt att komma iväg en sväng. Emilia var med och sov sig genom kalaset. Älskar deras hus i äldre modell. Skulle så gärna vilja ha ett äldre hus. Men man kan inte få allt. 

Nu har vi det vi sa att vi inte skulle ha när vi letade hus. Ett gult tegelhus. Visst det är bara tegel på sidorna av huset. Men ändå. 

Nu är huset fullt med värme och kärlek och det är ju det viktigaste. 


Lite av varje

Vi har haft en fin kväll, jag och barnen. Henke var på jobbet och vi var hos Anna och barnen och lekte. Tiden gick fort. För fort. Känns inte som vi ses något nu för tiden och det gör mig lite ledsen. Vi ses ju men i jämförelse med hur det annars är är det inte mycket nu.

Nu ska jag titta på TV lite och sen äta lite kvällsmat. Jag är så sugen på både det ena och det andra. Emilia tål inte att jag äter något med mjölk i eller lök i. Lök är jag mest sugen på. Stekt lök. Rå lök. Lök i mat. Men det blir en tid för det också. 

Jag syndade ikväll och drack ett glas cola förut. Något gott behöver jag få känna att jag kan få.

Det här året är ett märkligt år. Så underbart med att vi äntligen fått vårt efterlängtade syskon. Men så mycket annat som rasar runt omkring. Livet är så skrämmande skört och underbart.

Nu ett par dagar har jag kunnat gå ganska rejäla promenader. Jag har fortfarande ont men nu är det ganska återhämtat. Jag får ont när jag sitter för länge, står för länge eller går för långt. Det gör ont att gå på toa och det allra jobbigaste är läckaget, tror jag.  

Min familj och de närmsta förstår ju varför jag, ibland, fiser. Men när man står och pratat med någon som man inte typ träffar någonsin då blir det jobbigt. Sen är det stressande det faktum att om jag blir nödig måste jag gå. Jag vågar inte mig ut utan att ha varit på toan. 

Ibland kommer det annat också vid läckage och det är ju absolut inte kul. Avslaget är nu ett avslutat kapitel och nu kan jag konstatera att jag läcker en hel del urin också. Det var svårt att veta omfattningen av det innan då jag även hade blödningen men nu får jag fortsätta använda binda för den sakens skull. 

Nu ligger hon här och sover på mig. Lilla Emilia. Så värd allt. Allt. Jag ångrar ingenting och skulle aldrig valt annorlunda. Jag är så enormt lycklig över våra fina barn. Som vi kämpat. RSS 2.0