Nu ska jag skriva..

Ja, men om vad?

Tillfällena att sätta sig och i lugn och ro skriva ett blogginlägg existerar nästintill inte. Det är nu, ert par minuter innan jag väcker våra sovande sötnosar.

Skriva ett par rader till en bild tar ju ingen tid men att skriva något tänkvärt.. eller bra.. Det kräver lite mer.

Nu var ju allt på plats för just det. Kaffet i koppen, total tystnad. Men.. Vad ska jag skriva om nu. Ha ha.. vilka bekymmer, hör ni.

Två kvällar i rad har jag varit på Friskis & svettis. Det är både kul och anmärkningsvärt. Jag är så glad att jag kan. Det trodde jag faktiskt inte där i början med min MS som den kravlade till och från.

Men nu känner jag mig faktiskt stark fysisk, även om nu muskelstorleken visar på något annat.

Önskar oss alla en fin dag.


Lekstugans lilla disko med kran

Emilia var så nöjd igår när hennes lilla diskho var på plats. Att det sedan var en riktig kran till gjorde ju saken ännu mer spännande. Lite besvikelse över att det inte kom något vatten men oj vad hon diskade på låtsas. Så söt.


19 år

För 19 år sen idag blev det du och jag. Vi har älskat, bråkat och blivit sams. Vi har blivit vuxna tillsammans och skapat ett gemensamt liv och två nya.

Är så glad att jag kröp upp i din famn den Där kvällen för 19 år sen. Att jag bestämde mig för att lite på dina ord och mina känslor. Efter nästan 8 månader av innerligt flirtande fattade jag att du menade allvar. Ha ha..

Vi har haft vår del av bråk och tjafs men alltid hittat varandra igen.

Utan dig inget mig.

För Alltid


Tråksöndag

Idag känns det som att vi inte riktigt kommer igång. Inget fel i det, förvisso, men vi känner inte riktigt för att " inte göra någonting " heller. Så kan det va ibland.

Igår bytte Henke bromsar på bilen sen åkte vi till Linköping för att handla hockeyutrustning till Eric, skor till honom och en rostfri skål som ska va diskho i Emilias lekstuga.

Idag har vi hunnit med att provdansa inför Erics discokalas på Lördag, veckohandla och varit på återvinningen med papp plast konserv glas och tidningar.

Nu ska vi snart äta tidig middag sen får vi se vad vi hittar på. Jag skulle premiärtränat ikväll på Friskis med med en begynnande förkylning i kroppen känns det onödigt.


För två år sen..

.. idag såg det ut såhär.


Fredag

Ännu en vecka har passerat och det är en härlig Fredag vi nu startat upp.

Jag känner mig lite i obalans, tyvärr. Magkatarr, det händer ju typ aldrig nu för tiden, och superduperstressad.

Efter att djupt ha analyserat mig själv och min kropp senaste åren och så även hur den fungerar har jag lärt mig en hel del om mig själv så vet jag att en bidragande orsak till denna känsla är för att jag har mens. Sen känner jag av hela biten att Henke jobbar och vi har en hel del aktiviteter och åtaganden kvällstid och att tiden för vila är knapp.

Men jag vet också att det kommer dagar då jag mår bättre, jag återhämtar mig fort och jag mår inte bättre av att känna efter för mycket.

Önskar oss alla en finfin helg.


Tjejkväll med mig själv

Vi har haft en fin dag idag. Min mammas syster med man har varit här och spenderat eftermiddagen och det var väldigt trevligt då det blir så sällan vi ses.

Ikväll har Anna med barn varit här. Eric och Nellie gick upp till Nellie medans vi var kvar här med de små. Tycker det är så kul att Emilia och Adrian leker riktigt bra, till och från, trots åldersskillnad.

Nu ikväll är Henke iväg på grabbkväll vilket lämnat mig själv här hemma. Men jag har allt fixat till mig en tjejkväll här med cider och choklad.

När katten är borta, eller vad säger dom.. ha ha


Hockeyträning

Igår började hockeyträningen och det var en nöjd kille, med ont i fötterna, efteråt.

Det var en stor kontrast med hallens kyla för att sen gå ut i den, nästan 26 gradiga kvällen.

Nu väntar träning Måndag och Onsdag, för Erics del.


Lekstugan är ( i stort sett ) klar

Som Henke har slitit med att få stugan i ordning och fin. Hela sin sista semestervecka skruvade, sågade och målade han. Jag har målat en hel del också men det största jobbet har Henke gjort och resultatet är så bra.

Att det, dessutom, är ett litet loft på stugan där Eric kan va är ju bara så perfekt.

Igår var första gången Emilia kunde va där inne och leka. Det fattas en disko, kran och spis men själva bänken där allt ska vara är på plats. Igår hade dessutom servisen kommit som vi beställt så det var en nöjd tjej som stod och smakade på låtsaslagad mat igår.


Kräftkokning

I Lördags var vi och hämtade fyra kilo kräftor som vi kokade själva. Med tanke på att våra barn älskar kräftor kändes de som en bra och kul grej.

Eric var väl aningen skepisk, de ser ju lite otrevliga ut när de krälar omkring. För att inte tala om det faktum att de levde när vi sänkte ner dom vattnet. Inte lätt att förklara, som sagt, men vid den tidpunkten var inte Eric med utan var ute och lekte.

Emilia sa " blä " när hon såg de svarta krypa omkring.

Hur blev resultatet då? För att va första gången känns smaken på lag och kräftor mycket proffsig. Det var precis lagom så efter att ha ätit en kräfta var man direkt sugen på en till.

Det gjorde vi bra.


Lars Winnerbäck

Efter kokning av kräftor åkte jag och Henke till Linköping för att se konsertavslutningen med Lars Winnerbäck.

Älskar utomhuskonserter på sommaren. Älskar Lars Winnerbäck. Älskar livemusik.

Kvällen var magisk. Det kändes som att tiden stod stilla ett par timmar och det var så mysigt att få va iväg bara vi.

När vi kom hem vid ett var vi ju tvungna att prova våra kräftor så det blev sent men vi hade barnen hos farmor så vi kunde sova ut morgonen efter.


Börjat tvåan

Idag började skolan igen efter ett långt, härligt sommarlov. Eric var laddad och dagen har varit toppen för honom.

Jag kan inte fatta att han numer går i årskurs två. Der kan inte stämma. Jag får panik , lite iaf.. Vad har jag gjort de här åtta åren? Har jag njutit nog med stunderna med honom? Eller har jag bara tagit dom förgivet. Bara låtit tiden rinna mig ur händerna?

Min tokiga älskade stora lilla kille. Jag älskar dig så grodorna får hicka.


2 år idag

Stort grattis älskade Emilia på din 2 årsdag. Din plats i familjen är så självklar. Du kom och gjorde vår familj komplett.


Tillbaka till verkligheten

Idag har Henke börjat jobba igen efter fem helt fantastiska semesterveckor. Vi har haft det så fint och skönt tillsammans men det får inte bli för mycket av det goda, rättare sagt tillåter inte plånboken mer ledigt ( ha ha ) så idag är vi alltså tillbaka till verkligheten.

Eric har sin sista sommarlovsvecka nu, tyvärr är han lite förkyld. Han har ingen feber så vi ska försöka hitta på några kuligheter i veckan nu.

Emilia fyller år på Onsdag och om tre, tror jag, veckor ska hon skolas in på dagis. Hjälp hjälp hjälp. Hon kommer trivas så bra men mamman kommer sakna ihjäl mig. För att inte tala om det där gnagande samvetet. Att även släppa på kontrollen för någon som har kontrollbehovsbehov. Oj, oj, oj.

Nu kommer snart Henke hem på sin första lunch på ett bra tag och det ska bli trevligt att få träffa honom en stund.


Den här natten

För åtta år sen förändrades mitt liv fullkomligt och totalt. Vattnet hade gått, jag hade värkar och jag sov inte alls. Vi såg två filmer i sängen i sovrummet, den kvällen. Jag låg på snedden i sängen och vilade huvudet på Henkes bröstkorg med värmedynan på magen.

Där och då spenderade vi den allra sista stund helt ensamma. Inte visste vi då vilken fullkomligt villkorslös kärlek som skulle drabba oss bara timmar framåt.

Den här natten kommer för alltid va magisk. Jag kommer alltid fälla tårar över åren som gått den här kvällen. Jag skräms över hur fort tiden skenar och älskar hur jävla mycket jag älskar.

Eric - du kom och förändrade vårt liv. Från den stund, visserligen flera timmar in på nästa dag, när jag fick dig på mitt bröst så har jag förstått vad kärlek är. Ovillkorlig kärlek som bara finns där. Oavsett.

Jag är så tacksam att just jag får va din mamma. Jag är inte alltid den allra mest pedagogiska eller perfekta men jag tror vi gör ett ganska okey jobb tillsammans.

Jag kommer älska dig För alltid och lite till. In i evigheten och där kommer min kärlek till dig ljuda med en stark ton du alltid kommer känna, var än du väljer att dina steg ska ta dig.


Hemåt

Idag vänder vi hemåt alltså. Det ska bli skönt, på sätt och vis, att ha toalett dusch och disk nära till hands men jag kommer sakna husvagnslivet massvis faktiskt. Hela familjen är eniga, vi trivs. Så enkelt är det.

Neptuni är definitvt en camping vi kommer besöka igen.


Njutbara dagar

Vi har definitivt inte ångrat oss en sekund att vi valde att åka till Öland. För oss hör det till att ha varit här, det är något särskilt. Norra Öland är dessutom så vackert och det är 4 år sen vi semestrande här senast så platsen för camping var väl vald.

Eric älskar husvagnslivet. Han skulle nog mer än gärna bo här i året om, han tycker det är så mysigt. Han är social och hittar alltid någon att leka med. Det är så häftigt att se. Nu har han hittat två riktigt fina vänner vars föräldrar även vi umgåtts med på kvällarna och det är riktigt kul.

Vi har varit och kollat lite utflyktsmål här uppe. Som Trollskogen, raukarna, Eric har kört gokart, vi har varit runt i lite butiker och kikat och även varit nere i Borgholm. Men dagarna har även bjudit på väldigt mycket lugn tid där vi bara varit familjen på stranden och staplat och lekt med sten, tittat på båtarna vid hamnen osv.

Ingen av oss vill väl egentligen åka hem men hur ogärna man än vill inse det då är Henkes semester snart slut. Eric börjar skolan. Emilia ska börja Förskola. Det ligger en hel del med ångest där och jag förtränger det så gott jag kan. Jag njuter nu, av min familj och en stressfri tillvaro. Sen tar vi tag i det andra när det är dags. Och det kommer att gå bra, när vi väl är där. Det vet jag. Jag har jobbat stenhårt med mitt mående och jag har en stark grund att stå på. Jag har dessutom väldigt mycket bra knep för att " må så bra som jag kan just den dagen " Sen att jag är så vansinnigt trött vissa dagar eller att inget funkar den andra, det är tyvärr sånt man får räkna med och jobba därifrån, med dom förutsättningarna just då.

Det blev sent inatt och när Emilia väckte mig vid 8 trodde jag definitivt det var morgon men nu har hon sovit en timma till, den lilla sötan.


Stanna tiden


RSS 2.0