28 November

Igår var dagen då Henkes pappa skulle fyllt år om han varit i livet. Det är också det datum jag fått positiva graviditetstest med Eric och Emilia. Helt fantastiskt egentligen. Vilka presenter vi gett honom.

Jag lyckas inte riktigt hitta mig själv här just för tillfället. Det är lite tufft men jag vet att det inte alltid kommer va såhär. Det kommer vända. Det är bara lite extra höga vågor just nu.


Möblerat om

Idag har vi påbörjat lite möblering inför att Emilia ska få eget rum. Hon kommer väl sova inne hos oss några år till om jag känner mig själv rätt men ett rum där hon får plats med sina saker är hon ju helt klart värd. " Prinsessan " som hon säger.

Det rum som ska bli hennes har mestadels bestått av garderober längs väggarna men de är nu utflyttade och insatta i sovrummet. Vi har fått ställa hennes säng i vår fotände men det gör inget, tycker jag.

Ikväll har jag vart och tränat och är nu hemma. Det var så skönt att komma iväg. Det är sånt kaos i min hjärna just nu tyvärr så jag behöver lite ljusglimtar. Eller åtminstone sånt som tillfälligt får fokus ifrån sånt som tar ner mig. Grundkänslan i mig är stark, så det är väldigt skönt. Mitt i allt.

Nu blir det mys med maken, " Så mycket bättre " från igår. Lite ost kex och någon cider.


Mysig helgfrukost

Nu har vi lagat och ätit frukost i lugn och ro med tända ljus. Så mysigt.

Jag la mig tidigt igår. Det har blivit lite för mycket av olika saker nu senaste tiden så jag var inte upplagd för att sitta vaken.

Här kommer en bild från vårt frukostmys.


Prövningar

Just för tillfället väljer livet att pröva mig. Jag har det tufft men jag kämpar för att hålla huvudet över vattenytan.

Så tacksam för att det idag är Fredag och jag kommer ha familjen samlad ett par dagar.


Morgontrött tjej

Klockan är 8 !! och Emilia sover än. Antar att det blir en dag utan vila för henne. Misstänker att hon sover ifatt efter febersjukan.

Eric verkar ha vaknat feberfri och jag hoppas det så får bli. I såfall är det tillbaka till normala rutiner för oss alla.

Idag är tanken att vi ska få upp lite julgardiner och adventsljusstakar. Henke har undrat sen i Måndags varför jag inget tagit fram. Han äälskar julen. Verkligen äälskar. Nu kan man ju tänka " varför tar han inte fram sakerna själv " men jag tycker faktiskt om att småpyssla fram grejerna. Det bara känns som allt kom av sig när barnen blev sjuka.

Önskar oss alla en bra dag.


Två sjuklingar

Idag har vi pysslat lite. Eric har hög feber när Alvedon en slutat verka så vi passade på att göra ljuslyktor då. Varsin för barnen blev det. De skulle gjort det i skolan idag och Eric älskar ju att pyssla å han var väldigt ledsen när termometern visade 39,5 på tidiga morgonen.

Här är lite bilder från vårt pyssel. Jag fick ju såklart hjälpa Emilia lite.


Min lilla sjukling

Här ligger vi vakna, Emilia och jag. Hon har haft feber ett par dagar nu och successivt har hon fått mer och mer utslag på kroppen. Inatt kliar det något väldans och.. ja.. här är vi nu.

Inget stämmer in direkt. Varken tredagarsfeber, höstblåsor eller scharlakansfeber. Jag vet inte vad det kan va.

Eric fick mycket prickar av virus när han var mindre men de kliade inte såhär.

Stackars Emilia.

Det blir en lugn dag hemma i morgon, helt klart. Jag hade tänkt hon skulle va hemma hur eller hur då jag uppmärksammat prickarna och inte helt vet vad de är. Men efter den här sömnlösa natten skulle hon heller inte orka.


Matchdag

I skrivandets stund laddar vi som bäst för att åka på bortamatch. Idag är det Västervik och tiden är väldigt bra då vi åker redan runt 10.

Familjen har laddat med grötfrukost, Henke fixar fika vi ska ha med oss, barnen leker med bilbanan och jag småplockar.

Önskar oss alla en bra dag.


Vårt mirakel

För att snabbt förklara ivf processen kan man, efter att ha genom gått en behandling med hormonstimulering följt av äggplock frysa in eventuella embryon för att sen tina och återföra i naturlig cykel.

Det var precis vad vi gjorde för tre år sen idag.

I naturlig cykel tar du ägglossningstest och vid indikation på att du kommer ha ägglossning återför du alltså ett embryo några dagar efter den stegring av hormoner i kroppen som testet mäter.

Ägglossningsomslag var den 14 November. På Emiliadagen. Vi hade pratat om ett namn på ett eventuellt syskon. " Emilia "

Idag för tre år sen återfördes det embryo som sitter här bredvid mig. Vår älskade lilla efterlängtade Emilia. Som vi fick kämpa för att få dig till världen och till oss.


Morgonmys

Sitter här, själv, med mitt kaffe. Jag är färdig för dagen om man bortser från frukostintag.

Barnen sover än och det här är ju ett alldeles superfint sätta starta sin dag. Få några minuter till att ladda på energin för dagen.

Idag har jag lite att göra. Det är lite fix med sakerna till jultidningarna, de ska levereras är tanken. Vi valde att ta betalt för sakerna först för att sen leverera. Det är annars en hög summa att ligga ute med själv med kort förfallodatum. Jag ska komplettera lite handling, hämta barnen och sen åka till ishallen. Vi ska ta meden kompis till Eric också. Skulle behöva klämma in en dammsugning men vi får se.

Önskar oss alla en bra dag.


Spagetti till middag

Klassisk bild. Finns nog många av detta slag i fotoalbum runt om.

Idag har varit en bra dag. Jag och pappa har sorterat alla de saker som Eric fick sålt på med hjälp av jultidningar. Nu ska han äntligen få en x-box one. Stödjer väl egentligen inte spelande.. men i måttlig mängd. Detta är ju något han verkligen vill ha dessutom.

Annars är livet skevt, från tillfället. Jobbigt, rent av. Samtidigt som det flyter på och jag är stark och mår bra så är det en del som inte är så värst. Det är snart fyra veckor sen vi pratade med varandra..

Jag har varit på möte gällande min arbetsprövning och jag är så laddad. Det ska bli så jäkla roligt att komma igång och känna mig som mig själv igen. Känna att jag funkar och få ytterligare ett bevis på hur mycket jag kämpat och vad jag åstadkommit.


Mittwoch

Här har vi vaknat till en disigt dag. Antar det är det varmare och fuktigare vädret. Så trist att snön smälter.

Barnen och jag åkte ju i pulkabacken i måndags och igårkväll mötte vi Anna med barn där uppe för några sista åk. Idag är nog tyvärr snön smält där uppe.

Annars är läget bra, tycker jag. Den här dagen började sådär som man bara kan önska. Jag vaknade innan barnen, hann göra mig lite i ordning och har nu suttit ett par minuter här med mitt kaffe.

Nu ska jag gå och väcka sötnosarna och sen ska vi starta upp den här dagen ordentligt.

Önskar oss alla en bra dag.

Bild från igår, succé för alla när bilbanan kom fram.


Möte

Idag är det dags för ännu ett möte. Det är ett tag sen nu då jag träffade Försäkringskassan. Idag ska arbetsförmedlingen vara med.

Jag tycker det ska bli kul att komma igång med något. Men främst känner jag nu att jag vill få utredningen gjort så jag kan börja tjäna pengar.

Jag kommer ju inte att klara av att jobba heltid, inte enligt min neurolog. Men det kommer väl göra lite skillnad i pengapåsen att gå från sjukskriven, tänker jag.

Jag har varit iväg på liknande insatser tidigare men då har det inte funkat. Jag har heller inte känt mig redo då. Nu ser jag detta som en möjlighet och det kommer bli bra.

Att det inte funkat tidigare ser inte jag som så konstigt. Med tanke på att jag känner mig som en helt annan person i huvudet, så att säga, är det ju inte lätt att veta hur man ska fungera eller ens göra i nya situationer. När det till och med var svårt att funka hemma, menar jag.

Nu har jag kommit långt och jag vet att jag inte kan göra allt, att jag måste säga nej ibland, att jag behöver gå undan för att få lugn någon minut ibland.

Alla dom sakerna har blivit invanda och en del av mig och nu kommer nog detta funka bättre. Det är jag säker på.

Jag måste bara få va någonstans där det kan erbjudas något liite meningsfullt att göra. Jag kan inte bara sitta av tiden, jag kan heller inte ha det för rörigt.

Lagom är bäst och jag har lite tankar och funderingar.

Önskar oss alla en bra dag.


Så vackert väder

Den här helgen har bjudit på makalöst vackert väder. Barnen har åkt i pulkabacken med vänner så fort tillfälle bjudits.

Här kommer bilder. De är tagna olika dagar.


Bihåleinflammationen fortsätter

Så trist att inte känna sig helt piggelin. Det kunde va värre, självklart, men när det är lite sådär halvdåligt mest hela tiden måste man väl få tycka det är trist. Jag slutade tyvärr med Nasonex för fort. Eller, det är vad jag tror iaf. Nu kör jag på igen och kommer trappa ner och inte bara sluta så fort det känns bättre.

Jag vill ju komma igång och träna igen. Det känns verkligen i kroppen att den inte mår bra av att inte röra på sig. Visst, jag har hjälpt pappa köra massa ved, skottat hans altan och vi är ute i snön och leker men det blir inte riktigt samma sak.

Nu ska jag snart åka till skolan och hämta Eric för att sen åka till Västervik.


Lite sorgsen

Idag känner jag mig lite ur gängorna. Lite sådär skev psykiskt. Gråten ligger och gror inom mig mest hela tiden.

Det har ju sina anledningar, det är lite för mycket faktorer som påverkar mig just nu.

Här är en bild på mina älsklingar från igår. De här två ger mig säkerligen både ett och tio gråa hår varje dag men fyller även mitt hjärta med så mycket värme och kärlek. Jag är så oändligt tacksam att jag får va er mamma.


Mysig eftermiddag

Idag fick lilla Esmeralda vara hemma med mig. Vi hade en mysig och fin förmiddag. Eric ville sen gärna komma hem efter skolan och leka i snön så vi hade en bra eftermiddag. Vi var bland annat i vokbacken där det knappt varit någon och åkt vilket jag tycker är skandal. Vad gör dagens barn / ungdomar? Eller.. det vet jag ju.

Emilia var inte på sitt bästa humör utan surade nästintill hela stunden ute. Hon kan aaaallt själv. Får hon inte göra allt själv kan hon tex ta av sig kläderna för att sen få ta på sig igen. Jag byter nästan aldrig kissblöja, det gör hon själv osv.

Hon blev sur för att hon var tvungen att ha vantar i backen och för att hon behövde gå upp för backen själv om hon skulle få åka ner. Suck..

Men på det stora hela, en bra dag.

Tanken var att jag skulle tränat ikväll men jag fick se mig besegrad av de här jäkla bihålorna och förkylningen. Blir så ledsen när jag inte orkar men jag måste inse mina begränsningar.


Biomys

Igår slutade Henke vid lunch sen åkte vi och såg " Peter och draken Eliott " på bio. Det var vår första 3 d film och det var så häftigt.

Eric tyckte filmen var jättebra. Henke och jag likaså. Mysigt att göra något med bara Eric också.

Bilden blev så suddig och jag gjorde flera försök. Men bättre en suddig bild än ingen alls.


Ensam

Sitter här ensam. Barnen sover. Jag äter lite godis och kollar runt lite på nätet. Tankarna snurrar och jag vill försöka tysta och dämpa dom en aning när de ljuder för högt.

Det har varit så mycket händelser som påverkat mig mycket den senaste tiden och jag är tacksam att jag mår så bra som jag gör så jag faktiskt kan hantera det.

Jag känner mig väldigt ledsen och dämpad men om det är något jag lärt mig genom livet så är det att ta tillvara på det livet ger mig nu. Självklart blir man påverkad och ledsen. Det blir liksom fullt ibland och det måste det få bli. Men jag vill inte bli en sån person, om jag nu ens får äran att bli riktigt gammal, som endast har nedstämdhet, tårar eller oro att se tillbaka på.

Jag bär ansvar för vilken inställning jag ska ha gentemot saker. Jag är den enda som kan ändra mitt tänk och mitt sätt att tackla eller hantera.

Jag brukar skoja om att jag skulle kunna skriva en bok om mitt liv. Och faktiskt skulle nog många läsa den. Jag har varit med om en hel del och det har varit mycket tuffa perioder. Från det att jag var mindre till vuxen ålder.

Just för närvarande pågår en väldigt tråkig konflikt. Den är resultatet av lång tids förnekande över att något grodde under ytan. Det är snart två veckor sen vi pratade och jag vet ärligt talat inte vad jag ska tycka eller tänka. Jag känner mig arg, sviken, ledsen för att någon så nära helt bara kan kapa banden. Jag förstår inte. Visst sa jag saker som kanske inte var de mest lämpade men jag har tagit en hel del smällar genom åren och valt att bita mig i tungan. Men nu gör jag inte det längre.

Det här, att inte ta någon skit längre, är en direkt verkan av att jag har ms i mitt liv. Jag orkar inte energitjuvar. Jag orkar inte situationer som tar mer än de ger. Jag försöker att anpassa mitt liv och i dagens läge ÄR jag en egoist för jag VET att jag funkar bäst om jag får va det. Jag kompromissar, jag följer med på saker långt ifrån min comfort zone och jag kör oftast slut på den mängd ork jag fått för dagen innan den nått sin mitt. Men ibland är jag hård och säger ifrån. Likaså accepterar jag inte att bli trampad på. Jag vågar säga ifrån och jag vågar säga vad jag tycker.

Senaste tiden har varit väldigt tuff. Jag har verkligen känt att behovet ändå finns där för ett litet terapisnack någon gång ibland. Jag blev ju utan psykolog här för någon månad sedan då jag kände att jag inte kunde gå kvar hos honom på grund av lite tråkiga omständigheter. Eller " privata skäl " som man också kan kalla det. Vi har inga känslor för varandra, det kan ju kanske verka så om man har vild fantasi och läser detta. Anledningen kommer nog inom en snar framtid va officiell nog för att skrivas här men till dess vill jag ändå respektera hans liv.. typ..

Men just sånt.. Det är så onödigt. Och oftast så brakar det lite både här och var på en och samma gång. Men.. Dwt ordnar sig.

Oj.. vilket utlägg..

Idag har vi återigen varit hos pappa. Han har en hel del med ved som ska köras in i vedboden hos honom och skicket han är i tillåter inte att han knappt ens försöker. Jag försöker köra några kärror per dag och barnen har varit med ut nu ett par gånger denna vecka och det går så bra. Eric hjälper till och Emilia umgås med morfar.


Jobbig dag

Idag har varit en tuff dag av olika anledningar. En stor anledning stavas PMS och jag fullkomligt H.A.T.A.R. vad den gör med mig.

Vi var dessutom i Ullared igår, jag och Anna och tröttheten där efter och att sen bli väckt vid 5 i morse har även gjort att tålamodet varit noll.

En kille som har energi och behov av något att göra hela tiden och en tvååring som kan aaaallt själv och blir tokig om hon inte får göra allt själv har idag varit svårt att hantera. Tack och lov vet jag att det inte alltid är såhär.


Första snön

Idag har det snöat. Inte några jättemängder men ett tag kom det ändå så mycket att det lade sig lite grann. Nu har det dock smält bort igen.

Emilia gick omkring och sa " snö " " snö "


RSS 2.0