Åldrandet

Jag kan inte längre sticka under stol med annat än att min kropp börjar se just så gammal ut som den är. Eller äldre kanske, vad vet jag. Bara senaste halvåret har fina, fina, fina rynkor och linjer i ansiktet börjat uppenbara sig mer och mer. Då och då ser jag ett och annat grått hår. 


Detta till trots att jag ändå känner mig som.. ja.. runt 30 kanske. Jag är ju tröttare nu än då men det tror jag faktiskt ändå beror mycket på min ms. 

Men åldrandet är ju ändå något vackert. Det är en ynnest att få bli gammal. Att få va med. Att få leva. Om det då är på bekostnad av att min kropp börjar " bli gammal " så får det ju va så. Glädjen över att ens få just TIDEN här på jorden betyder ju mer, självklart.

Jag tycker faktiskt att det finns något väldigt vackert i något som åldrats. Ok från att jag kanske inte ser med den allra största glädjen på just mina egna linjer och gråa hår, det tar nog ett tag här nu i " mellanåldern " eller vad man ska kalla tiden runt 40, att vänja sig vid att kroppen mognat. 

Men titta på detta knippe tulpaner. De är gamla och det syns verkligen på dom. Men de är ju vackra ändå. Väldigt vackra.

Önskar oss alla en bra dag.
Mysig stund ute

Igår, efter skola, jobb och förskola var vi ute en liten stund. Med tanke på vädret vi har så får man passa på. 


Jag tänker att jag ska berätta för er hur det går med allt från förskoletiden för Emilia och för mig på mitt jobb mwn jag tar det i ett annat inlägg. 

Nu ska jag göra oss i ordning för att möta ännu en ny dag. 

Önskar oss alla en bra dag! Första dagen

Idag är första dagen på min arbetsträning. Det ska bli så kul. 


Precis som förutspått har Emilia hållt mig vaken framåt småtimmarna och vi vaknade 5:30. Jag var förberedd på att vakna vid 5 så jag försökte se det som en sovmorgon. 

Jag är både nervös idag och spänd av förväntan. Jag är så laddad för att påbörja detta nya, att åka någon annanstans än hem och drälla. Det ska bli skönt att göra något även om den första tiden nu kommer va väldigt lugn.

Jag är inställd på att den kommande tiden både kommer fylla mig med nu härlig energi men även trötta mig en hel del. Men det är så skönt att både veta och känna att jag verkligen vill detta. 

Önskar oss alla en bra dag. Håll gärna en tumme för mig.Debatt

Igår skrev jag en status på Facebook med en fråga. Jag ville försöka förstå poängen med varför människor nu har börjat använda hashtags som uppmuntra fetma osv. Jag förstår självklart att det är ironi, att det är ett sätt att provocera men varför? 


Senaste tiden har det blivit lite som ett krig mellan de som lägger ut bilder på sina kroppar efter träning och de som hellre visa sin kropp precis som den är utan att träna. 

Jag vill börja detta med att understryka att, i mitt tycke, är alla människor lika värda. Smalt är inte det viktigaste att vara för mig. Att man mår bra i sig själv är viktigare än kroppsfett och muskler. Så ni vet. 

Det jag reagerat på är först och främst att de personer som är stolta över att de tränar, att de kämpar mot sina mål och förhoppningsvis lyckas ska bli nedtryckta för detta. De ska inte få visa sina framsteg. De ska inte få stoltsera med det som får dem att må bra. För att det finns människor som väljer att leva tvärtom. Eller iaf inte bry sig om sin vikt. Jag ställer mig ändå och trots allt frågande till om det faktiskt är sant med tanke på den hets som blivit mot dem som väljer att gå till gymmet för SIN egen skull men väljer att lägga upp bilder på sina magar och rumpor efter träning? Varför kan de inte gå göra så? Nej, det provocerar dom som inte vill göra det samma. Det späder på det dåliga psykiska måendet hos dom som ligger i riskzon eller redan har ätstörningar. 

Jag håller med om att idealet är " för smalt " Size zero vågen som svepte över världen för en massa år sen var långt ifrån hälsosam. Modeller ska va smala för att ge fina bilder i tidningar och på catwalks världen över. Jag förstår att det kan skapa stor ångest för dom som inte känner att dom kan eller vill va så smala. Vissa människor har inte samma förutsättningar att kontrollera sin vikt eller så är vikten densamma  oavsett.

Det viktigaste i kråksången är att man mår bra. Vikten är en siffra, men till viss gräns ändå skulle jag säga, när man googlar ett ord som diskussionen handlade om. 

Uppmuntra fetma - jag fick ingen klarhet i varför man väljer en sån hashtag. Fetma är inget hälsosamt och inget att sträva efter. Alls. Ser man till undersökningar och liknande så ligger man i större riskzon för sjukdomar relaterade till just fetma.  

För mig är det så vridet att använda hachtags som uppmuntra fetma. Det är ju ironiskt, jag fattar det, men alla kanske inte fattar ironin? Vissa kanske blir minst lika provocerade av bilder på stora glassar och annat mums? ( jag ska tillägga här att jag inte är en av dom ) 

Bara för att jag alltid varit smal innebär inte det att jag automatiskt varit nöjd med min kropp. Jag har hatat min kropp för huuur många anledningar som helst. Jag har blivit retad i skolan av en del av dom anledningarna, Japp så är det. Jag har hatat min längd,  mina stora fötter, min glipa mellan tänderna, mitt tunna stripigt hår osv osv. Det finns alltså en uppsjö av andra orsaker till att hata sin kropp så återigen, bara för att jag är smal innebär inte det att jag gått genom livet lycklig. 

Diskussionen urartade igår, så pass att jag dels blev anklagad att inte tycka om övervikt och att jag praktiskt taget inte skulle ha någon åsikt då jag ju " alltid varit smal " Detta handlar inte om mig och mina bekymmer med MIN kropp men jag kan lova er alla att de är ytterst få, de som inte bryr sig. JAG har levt med en man som jojjobantat i 20 år och jag har alltid sagt till honom att han är fin precis som han är så länge som han mår bra.

Och det är det jag inte fattar här. Ironi, provocera.. men varför uppmuntra till något som är hälsofarligt?  Finns det inga bättre vägar att gå? Eller bättre än så, varför inte låta alla få va precis som de är så länge som de faktiskt mår bra? Utan att för den delen provocera med flit?Min lilla stumpa

Klockan 5 tyckte Emilia det var en bra tid att vakna idag. Hon som behövt all sömn hon linda få ihop inatt med tanke på att hon har en tuff förskoledag framför sig. Hon somnade om 6:30 och hann sova till 7 så det var ju bättre än om hon skulle varit vaken hela tiden.


Jag hoppas med allt jag har att det ska gå bra att lämna henne. Och att hennes dag ska bli så bra den bara kan. Håll gärna tummarna.

Nu har vi ätit frukost här och ska göra oss i ordning sakta men säkert.

Önskar oss alla en bra dag.


Söndag efter påsk

Här sitter vi i soffan. Henke jobbar, Emilia äter böngis ( smörgås ) och jag passar på att surfa lite och uppdatera er om vårt liv. 


Eric är iväg och leker med en kompis. Han har haft fullt upp idag med kompisar och dessutom var hans flickvän här på förmiddagen. Han börjar bli så stor nu, min Eric. 

Nu ska barnen snart bada av sig påskledigheten och i säng skapligt. Eric har varit vaken sen innan 5 av olika anledningar. Emilia är också trött idag men har inte vilat. 

Den här påskledigheten har bjudit på ett väldigt varierat väder med sol,  hagel, storm, regn, iskyla och härlig vårvärme någon minut här och var. Vi har kanske inte spenderat så mycket tid ute som jag önskat men vi har hunnit med mycket kul på lovet som ett besök på Kalles, vi har hälsat på på Emilias skola två dagar, Eric har lekt med kompisar mest hela tiden. Vi har pysslat, fixat, städat, myst och haft en fin ledighet. 

Nu ska vi avrunda denna kväll med lite TV serier och gott att äta, Henke och jag. Men först kvällsmat och bad med barnen. 


Tjurig

Idag har jag verkligen inte vaknat på rätt sida. Även att jag, med tanke på hur många gångerna jag blivit väckt, haft flera chanser att vakna på den rätta sidan. Kanske är det alla uppvak som gör att humöret tryter. 


Det är så trist att va tjurig men tristare är ändå faktumet att anledningarna finns där. Jag är ingen tjurig person egentligen. 

Ingenting löser sig av att skriva om mitt humör och olika anledningar här men ibland rinner bägaren över. Jag valde själv att inte gå upp idag. Jag ligger kvar i sängen och försöker hitta vägar runt de gropar som jag hela tiden blir knuffad i. Jag tror såklart att en stor faktor just idag är en oro och stress över denna vecka då vårt liv, mitt och barnens, ska ändras rejält. Jag är ju såklart lite orolig över hur det ska gå på min arbetsträning även om jag tycker det ska bli så kul. Jag är stressad över att våra mornar kommer va mer stressiga nu till en början innan vi kommer in i det men mest stressad är jag ändå över att lämna min lilla prinsessa på förskolan i så många timmar i morgon. Hon kommer va ledsen och hon kommer förmodligen tycka att det är jättejobbigt att va där i flera timmar nu när hon blivit van att va där färre timmar och nu senaste tiden inte alls. Min lilla prinskorv som driver mig till att bli tokig med sin trots men som jag älskar så jag blir ännu tokigare.

Nu ska jag gå upp. Andas djupt och lugnt och sakta. Ta en kopp kaffe och kämpa vidare. Påsklovskul

Den här veckan är ju min sista lediga innan jag ska börja arbetsutredas så då har jag försökt hitta på lite kul aktiviteter tillsammans med barnen. Igår eftermiddag var vi ett par timmar på Kalles Lek och Lattjo med vänner och det var uppskattat. 
Vårtecken

Ett tydligt tecken på att våren är kommen är vitsippehavet i parken " pipsvängen " i området där vi bor. Nu är det inte alls så många blommor utslagna som det brukar då vädret är minst sagt varierande med snö och värme följt av snö och sen tillbaka till soliga dagar och värme igen.


Igår var vi och tog kort, jag och barnen. 


Emilia råkade trilla av en sten med huvudet först ner i backen så det präglade vår fotostund. Eric jobbade så bra med att försöka få till ett bra humör på vår lilla prinsessa och det blev allt några bilder.


Sovmorgon

De två senaste mornarna har Emilia tagit lång sovmorgon. Idag fick vi väcka henne nu innan 9. Klockan blev tokmycket för hennes del igår, så det är ju anledningen till dagens långa sovstund,  men typiskt ändå att jag behövt ställa klockan både igår och idag. 


Nåja, inga problem så då vi sovit ganska bra inatt. 

Torsdag idag redan och Emilia och jag ska förskolehänga lite på morgonen, är tanken. Sen har jag fått en tid till öppen Psyk, misstänker det är min nya pratkontakt. Jag har inte fått kallelsen via brev så då är det ju tur att man får en påminnelse via sms. Annars hade jag missat dagens tid. Definitivt.

Nu ska vi göra oss i ordning här och åka. Tänkte försöka va där till 9:30 även idag. 

Önskar oss alla en bra dag. 


Tiden skenar

Idag är jag och Emilia på förskolan. Hon har haft ledigt därifrån ganska länge så för att komma tillbaka in i det igen och för att träffa sina kompisar och pedagogerna åkte vi hit en stund idag.


Först var hon väldigt blyg men nu leker hon ute och jag sitter inne och väntar.

Så skönt att hon kom över tröskeln och snabbt kände att det var ok att va här igen. Hon trivs ju här, det vet jag. Samtidigt är väl alltid hemma skönast att va och med mamma tryggast.

Idag har vi fullt med planer och jag inser nu att denna vecka kommer springa på och rätt som det är är det Måndag och tillbaka till rutiner igen. 

Önskar oss alla en bra dag.


Så kallt ute

Emilia och jag har mest chillat inne idag. Lekt med lera, bäddat rent, diskat fläktfiltret, gått en promenad och mött upp Eric osv.


Vi har ingen direkt värme på så nu när det är väldigt kallt ute fryser jag här inne också. Barnen är varma, kanske jag ska tillägga. Annars skulle vi ju såklart ha det varmare. Tror boven är att jag sällan har strumpor. Då blir man ju kall. Men barfota är det sätt jag har för att känna hela mina fötter typ. Svårt att beskriva. Men jag föredrar att va barfota, hur som helst. Sen att jag lätt fryser får bli ett Anna bekymmer.

Nu kommer snart Henke hem på lunch sen ska vi jobba på ett par timmar till innan han kommer hem vid 16. 

Oj, vilket meningslöst inlägg. Bäst jag slutar. Ha ha


Bild från pirogbaket häromdagen.


Tillbaka till vardagen

Idag är Henke åter på jobbet efter en lite längre ledighet. Eric har sovit hos Nellie inatt så Emilia är förtvivlad här då varken pappa eller brorsan är hemma. 


Jag ska byta sängkläder och småfixa lite idag. Den här veckan, misstänker jag, kommer gå väldigt fort. Jag har lite grejer jag vill försöka fixa klart innan jag ska börja arbetsutredas nästa vecka. Just " klar " är något jag strävar efter att bli men jag kommer inte till den punkten. Men jag tänker att det är skönt att ha vissa saker gjorda då så jag inte behöver känna stress där. Jag ser mycket fram emot detta. Samtidigt är jag orolig, jag kommer va otroligt trött åtminstone i början. Men jag hoppas den positiva energin det kommer ge mig att få komma iväg och faktiskt göra något ska ge mig ska kicka in och hjälpa mig. Mer redo än såhär kommer jag inte bli så der kommer gå bra detta.

Den här veckan har vi väldigt mycket inplanerat och jag har, som sagt, en hel del saker jag vill göra. Inte bara tråkig städning, kanske jag ska understryka.

Så nu återstår bara att önska oss alla en bra dag.


Sömngångare

Här i familjen har vi en sömngångare. Första gångerna, det var när Emilia var nyfödd och han börjat F1:an kom han uppkravlandes om tidiga kvällen. Eller så kunde vi hitta honom någon helt annan stans när vi skulle gå och lägga oss. Mem vi tänkte inte så mycket på då att han gick i sömnen.


När han kommer upp kommer han med ögonen öppna. Det enda som vittnar om att något är knas är att han inte riktigt kan förklara varför han är uppe. Ofta, men långt ifrån alltid, säger han nämligen dessutom att han inte kan sova. 

Som barn gjorde jag också saker i sömnen men min sömngång blev av någon anledning mer efter att jag nästintill avslutat mina tonår. Jag pratade dock i sömnen. Vääääldigt mycket. Henke har haft väldigt kul åt det genom åren.

Min far var också en sömngångare som barn och även han har mycket att prata om i sömnen så det är inte konstigt att Eric ärvt detta.

Just det faktum att han kommer gåendes, till synes vaken, gör att jag tycker det är lite läskigt. Det kan jag inte rå för. Igår var en riktigt extrem kväll då han var uppe ett par vändor och dessutom fortsatte sin dröm efter att jag försiktigt lett honom tillbaka till sängen. Han var uppe i rummet och scannade av grejer ett par gånger även när jag var med. Kände på persiennerna och drog på dörrposten. När jag sen skulle lägga mig såg att dörren in till Emilia var öppen så där inne hade han också varit och fixat uppenbarligen. Kanske bara letat efter mig, i och för sig, men det är ändå lite läskigt när man inte vet vart man hittat honom sådär mitt i natten. 

Min älskade påskprinsGlad Påsk

Skriv inläggstext 


Skärtorsdag

Idag är det sista arbets / skoldagen innan lite ledighet för Henke och påsklov för Eric. Det ska bli skönt att få va lediga tillsammans. Vi har en familjedate inplanerad i morgonkväll då vi ska mysa och se film tillsammans. 


På Henkes lediga dagar ska jag även passa på att klippa ner rosorna. Varje år jag gör det svär jag och säger att vi ska göra oss av med de där rosorna men sen blir det inte mer än så. Dels är det dyrt att köpa häck sen innebär ju även det en del arbete som kanske prioriteras bort från " att göra listan " 

Jag tycker rosor är jättevackra och när vårt land längs hela framsidan mot gatan blommar är det fint men det är så spretigt, olika sorter och färger. Jag gillar inte när det är så, faktiskt. Jag skulle vilja spara några av dom och plantera på andra ställen i trädgården och fixa något annat intill sockeln mot vägen. Alternativt så gräs. För det ska ju rensas också, det där lååånga landet och det blir kanske av två gånger på sommaren. Sen ser det mest viltväxt ut. Damen som bodde här innan var såå stolt över sina rosor och skulle vi sätta spaden i plantorna och flyfta och göra om skulle det nog hennes tårar ovan molnen ge regn hela sommaren. Vi får se vad vi hittar på.

Nu ska vi starta denna dag, eller den startade straxt innan 5 med min lilla earlybird som glatt sa " HEJ " när hon såg att hon lyckats väcka mig. Eric är också vaken här och jag känner mig komplett med båda mina barn bredvid mig. 

Idag får skolbarnen klä ut sig i skolan och Eric vill va läskig zombie. Henke är duktig på att sminka så han kommer hem sen och fixar i ordning honom. Emilia får vänta med utklädnad till hon har vilat annars har hon väl kletat allt smink på kudden. Nu ska hon väl inte ha något avancerat så men lite fräknar om hon nu vill va en liten påskfröken vår lilla prusselusk.

Önskar oss alla en bra dag.Man hinner älska livet..

..lite mer om dagen börjar riktigt, riktigt tidigt.


Man hinner också va lite mer irriterad, extra trött, på dåligt humör och allmänt tjurig. 

Jag vaknade vid 3 tiden och kunde inte somna om. Låg vaken till efter 4 och då slog vår lilla prusselusk upp sina ögon snart därefter. Och skulle inte somna om. 

Så nu sitter vi här i TV soffan. Henke åkte till jobbet någon gång innan 6 och Eric sover gott.

Update: 6:20 och båda barnen är vakna. 

Idag ska jag köra in sista kärrorna ved ute hos pappa, jag ska dammsuga av här hemma, köra en eller två maskiner tvätt, ta ner tvätt som hänger på tork, laga fisk till middag, åka med Eric på fotbollsträning, läsa en läxa eller två.

Det är vår dag i stora drag.

Önskat oss alla en bra dag. 


Efter terrorattacken

Knappt hann motorn svalna på den lastbil som körde rakt in i Åhléns varuhus i Stockholm i Fredags innan en del människor var snabba med att peka finger och skrika högt om invandring och muslimer och dess negativa effekt för vårt land.


Självklart misstänkte ju jag också att chauffören var från ett annat land men bara för det innebär inte det att jag anklagar alla som invandrat hit.

När allt hade hänt och TV:n matade oss chockade föräldrar med info om detta i Fredags eftermiddag frågade Eric vad det var frågan om. Jag svarade honom att " vissa människor tror att dom gör en bra sak när dom gör något såhär dumt. " 

För det är ju det det handlar om. På det stora hela är det ett fåtal människor som tror så hårt på sin sak att de är beredda att göra i princip vad som helst. Även och särskilt ( tyvärr ) om det innebär att skada andra. Dom vill att vi ska bli rädda. Att vi ska skrämmas till att " gå med dom " 

Men långt ifrån alla invandrade människor bär på den här övertygelsen. Långt ifrån alla invandrare är eller vill bli terrorister. De allra flesta som anlänt hit vill bara ha trygghet för sina familjer, de har kanske inget kvar i sina hemländer. Kanske är det förenat med livsfara för dessa människor att stanna. För även i deras egna länder pågår dessa saker.

Världen, hör ni. Så mycket hemskheter som händer. Men jag vet mina tankar och åsikter och jag anser inget annat än att vi med medmänsklighet och ett öppet hjärta kommer allra längst! 

Det är det jag kommer förmedla till mina barn.  


Liten sjukling

Natten bjöd inte på så många sovtimmar med facit i hand. Idag är jag glad att jag inte ska iväg någonstans utan hem efter lämning i skolan och att vi därför kan strosa hemma i lugn och ro, Emilia och jag.


Livet med barn..

Idag har vi inga högt flygande planer faktiskt. Vi får se vad dagen kommer att bjuda oss på. Om vi orkar ska vi köra lite ved, Henke ska iväg och skjuta ikväll.. Det är nog mest så. Allt beror på hur förkyld Emilia är. 

Den här stunden, nu på morgonen, den är så värdefull. Jag har gjort mig i ordning och kaffet står på bordet framför mig. Jag skriver här i lugn och ro. Huset är helt tyst förutom köksklockan som tickar fram sekund för sekund. Bilar åker utanför med människor som börjar jobba nu vid 7, någon cyklar förbi.. jag sitter här och vill bara stanna liiite till i den här lugna stunden. Innan dagen börjar. Innan alla vaknar. Innan alla måsten måste tas tag i.

Just nu, när Emilia är såå otroligt envis och trotsig, är denna vakna ensamma tid ännu mer värdefull. Det är helt fantastiskt skönt att inte va i alla dom där fighterna precis direkt på morgonen. Man hinner vakna till lite.

Nu ska jag avsluta min lilla stund här. Jag ska väcka mina barn, fixa frukost och köra Eric till skolan. 

Önskar oss alla en bra dag


Effektiv

Idag har jag fått en hel del gjort. Ringt ett par samtal som blivit bortprioriterad, fixat med middagen, kört ved hos pappa, småplockat som vanligt och nu ikväll har vi varit vid Nossens camping och krattat löv.


Nu ska vi se klart en film vi började på igår sen blir det en tidig kväll så jag ska orka med mitt trotsiga yrväder i morgon. Min lilla gulla som gör mig tokig ibland med sin enorma enorma ENORMA envishet. Men som, med bara ett litet leende,
 kan smälta mitt hjärta.Orolig sömn

Inatt har min lilla prinsessa sovit oroligt och väckt mig några gånger. En gång ville hon dessutom " ligga bredvid " och det fick hon. Då somnade hon om nästan direkt. 


Idag på dagen blir det lite mer vedkörning och ikväll ska vi städa Nossens camping med hockeyn. 

Dagarna trillar på. Snart, snart ska jag börja " jobba " och det ska bli så kul. Jag värdesätter tiden hemma mer nu och det känns lite som slutet på en mammaledighet. Nu kommer jag ju inte tillbaka till något ut till något helt nytterligare med nya människor, en del bekanta och kända dock, men jag känner mig mycket mer säker på mig själv nu och med min diagnos osv att det kommer gå vägen. 

Nu återstår att önska oss alla en bra dag.  


Lekstugestädning

I eftermiddag gick vi ut, Emilia och jag. Eric lekte med kompisar och lillan och jag skulle städa lekstugan. Jag misstänkte ganska starkt att jag skulle få städa själv men huvudsaken är ju ändå att det blev gjort. 


Är så nöjd med jobbet och slitet som vi, men mest Henke, landet förra sommaren. Det blev verkligen så bra.#prayforstockholm

Skriv inläggstext 


Den här lilla goprinsen

Eric blir större och större. Han växer och utvecklas både kroppsligt och mentalt. Timehop ger ofta en påminnelse om hur stor han blivit. Min lilla älskade bäbis.


Den här bilden är från Timehop och tiden från när den publicerades stämmer såklart inte iom att han fyller 9 år i år men man ser ju vilken gullebulle han var. Och för mig fortfarande är.

Han har varit med om så myclet och växt upp till en sån sympatisk och fin människa. Jag är så stolt över honom så jag nästan spricker. 

Han har varit med om all turbulens med min ms, han har varit med när jag fått lära känna mig själv igen, varit med genom alla syskonförsök som både gett missfall och utomkvedshavandeskap och operation. Ivf processen påverkade hela familjen och således även honom. 

Jag har haft såå många dagar där jag mått så fruktansvärt dåligt genom hans liv. Jag har räknat minuterna jag klarat, en efter en. En lång period kunde man ställa klockan, när Henke kom hem från jobbet låste jag in mig och grät kvällen genom. 

Allt detta känns som så länge sen och till viss del är det ju det och Eric har varit en del i den resan. Ibland fått stå långt tillbaka då jag inte orkat eller kunnat. Men genom allt detta har han utvecklat en så fin egenskap som empati och han bryr sig mycket om andra människor. Jag ser, när någon skadar sig eller är ledsen, är han där med tröstande ord. Min fina Eric. 

Kanske blev inte min mammaresa som jah tänkt mig men vi har lärt oss, tillsammans. Det var en otroligt tuff tid då jag verkligen inte alls kände igen mig själv  men tack och lov har jag fått tid att landa i allt och må så bra som jag kan. Och vi fick resultat efter allt kämpande med ett litet syskon.

Livet, hör ni.  Det går så fort.Lugn vecka

Denna vecka har varit väldigt lugn. Eric var i skolan Måndag och Tisdag och sen blev han hemma. Jätteförkyld och nu har hans astma blivit jättedålig. Han fick ett anfall av att ta sig från sitt rum till köket nu ikväll så pigg är han inte. Tror han får va hemma i morgon också. Fredagar är ganska lugna och han behöver kureras.


Jag väntar på Henke nu. Han har varit iväg på sin sedvanliga killkväll. Min mamma var snäll och kom hit och var med barnen så jag kunde ta mig iväg och träna ikväll, vilket var skönt. I morgon har jag planerat för veckohandling och då kommer pappa och spenderar tid med barnen. 

Han har hängt väldigt mycket själv med Emilia nu senaste tiden och det gör mig så glad att det funkar. 


Hur har det gått med medicinen nu då, undrar ni såklart. Ha ha.. med tanke på min korta cykel vad gäller min mens är det ju åter dags nästa vecka och min pms borde storma inom mig. Jag är så jäkla förvånad då den inte gjort det, just denna månad. Väldigt konstigt men skönt, såklart. 

Vi bestämde att vänta till tydliga tecken på ägglossning och irritationsinferno infann sig och då skulle jag börja. Jag har väntat och väntat och väntar fortfarande. 

Läkaren jag träffade tipsade om B vitamin och Magnesium. Kan det va det men såklart mest den psykologiska faktorn för någon som verkligen inte vill knapra piller?  Dessutom har jag pallrat mig iväg och tränat ett par gånger denna månad och träning är alltid bra. Jag är omedicinerad, hur som haver. Humöret känns relativt stabilt, barnen verkar inte vilja byta mamma. Bra månad, helt enkelt. I stället för blixtrande ilska har jag i stället känt av en nedstämdhet jag inte är van vid. Men hellre det än de enorma aggressionsutbrotten. Faktiskt. Innerst inne vet jag ju att jag älskar mitt liv och att jag är lycklig så så kan man gå och va lite nere ibland, tycker jag. Bara det inte blir för länge och för djup nedstämdhet.  

Då får vi se hur det blir till nästa mens då innan jag kan börja utvärdera. Mina B och Magnesium tabletter kommer jag fortsätta med. Aldrig fel oavsett, känner jag. Magnesium är dessutom bra för myrkryp och annat trist vid MS. 

Så där fick ni en ganska ordentlig rapport. Och nu kom Henke <3 Mys 


Vedkörning

Nu har det tredje och sista lasset kommit hem till pappa så idag har Emilia och jag varit ute både på för och eftermiddagen. 


Emilia hjälper snällt till. Nu är det klart!

Efter mitt sökarbete här nu under våren så har jag nu alltså fått ja för arbetsträning / utredning. Jag ska börja Onsdagen efter Påsklovet och jag ser mycket fram emot detta. Skönt är att jag under tiden är sjukskriven och alltså inte har några direkta krav på mig. Jag är så sugen på att komma förbi min utredning och börja tjäna pengar. Och det är ju ett gott tecken. 


Igår hade vi en dag lika bra som någon annan. Emilia är envis som få Men glad och go bitvis. På förmiddagen bytte vi sängkläder och fixade middag och så. På kvällen sandlådslekte vi och köpte henne nya skor. Henke var på skyttet. 

Idag behöver vi ner och komplettera lite smått och gott sen blir der nog lugnt. Har haft ont i huvudet hela natten och det hänger kvar. 

Önskar oss alla en bra dag? Gekå's

Igår åkte jag och Anna på en ganska spontan resa till Ullared och Gekå's. Det var en del saker som jag behövde handla. Bland annat plastpåsar, plastfolie och rengöringsmedel och då kan man ju lika gärna passa på där. 


Nu har ju andra butiker ganska bra pris på just rengöringsmedel, duschcreme och tvålar men jag tycker det är smidigt att handla när man ändå är där. Då har man ett lager hemma. 

Emilia fick trosor, strumpor och fingervantar. Eric fick strumpor, fingervantar och lite träningskläder. Själv köpte jag linnen och en tunn kofta som jag tycker så mycket om som de har.

En mycket trevlig och bra dag. Och maken var mer än nöjd då jag slog rekord i " budgethandling " och även rekord i att komma hem skapligt. När middagen stod på bordet vid 17 hade jag hunnit få in mina påsar.

Här är en bild på vår prinsessa som fick just en prinsesstiara. Bullerbykänsla

Igår var Eric ute och iväg och lekte större delen av dagen och kvällen. Flertalet barn uppe vid lekparken i varierade åldrar spelade bandy och lekte tillsammans. Så kul och det var en riktigt Bullerbykänsla över det.


Jag och Emilia hade lite härligt tjejhäng också även om Emilias humör numer är allt annat än kul. Envis och tjurig ena stunden och värsta glada flirtan nästa.

Tjejerna lekte fint dock. Så kul att se. 


Emilia fick äntligen hoppa studsmatta. Och som hon hoppade. 


Önskar oss alla en bra dag! 


T.R.Ö.T.T.

Idag är det något alldeles vansinnigt vad jag är trött. Så fort jag får en möjlighet lägger jag mig och somnar. Har haft ett par tuffa nätter med en del vakentid så jag vet inte om det är det som är problemet. 


Vi har ju druckit lite alkohol, på Fredagen när vi var ute, och även till maten osv igår så att ta en sömntablett har inte varit aktuellt. Nu har jag ju inte provat dom än och vet i ärlighetens namn inte om jag kommer det. Men en sak jag vet är att i morgon ska jag ta min allra första tablett i min medicinering mot / för min pms. Såå spännande.

Idag har jag rengjort ugnen och pantat. Henke har gjort husvagnen redo för besiktning och rensat garaget. Barnen har lekt med varandra och nu i eftermiddag har Eric lekt med en kompis.

Nu måste jag hitta på något för att hålla mig vaken, känner jag.
Bilder från Smak

Igår var vi, som sagt, på lite förpremiär på restaurangen som öppnar idag. Här är ett par bilder ( skärmdumpar ) från dagens tidning. 


Smak by SimonSuck

Skrev ett inlägg och lyckades givetvis förlora det i farten. Tanken nu är att vi ska veckohandla, barnen och jag. Henke är på skyttetävling. Men jag är så trött så nu när Emilia började leka så bra kändes det lockande att bara strunta i handlingen. Även om jag vet att den måste göras här nu snart.

Igår var vi bjudna på förhandstitt på den nya restaurangen här i stan " Smak by Simon " Henke har gjort bardisken, serveringsbord, två andra bord och lite annat smått och gott. Så duktig. 

Det var så fint där och maten var så god. 

Idag är jag, som sagt, sliten. Inte så myclet på grund av alkohol eller så. Jag har helt enkelt, självförvållat, sovit alldeles för lite inatt. Suck igen.

Nu ska jag ta tag i det här handlingsprojektet. Det brukar gå ganska bra så länge Eric är med och hjälper till att hålla koll på Emilia som gärna tar för sig av livet när vi är iväg. Ha ha.

Önskar oss alla en fortsatt bra dag. 


RSS 2.0