Dags för ett nytt år

Önskar mina läsare ett gott nytt år.

2018, jag är tacksam att jag får va med och uppleva dig!
Det här med sömnen

Jag har sovit väldigt dåligt en längre period. Vaknar och blir därmed vaken länge innan jag somnar om. Jag har alltid svårt att somna om och för varje gång vaken innebär minst en halvtimma innan jag åter sover. Så några vakentillfällen per natt innebär ju därmed en stor förlust av sömntimmar kan man ju räkna ut.

Senaste tiden har även barnen vaknat minst en gång var typ, per natt. Eller iaf en av dom.

Nu sen ett par dagar har jag såna muskelryckningar i mitt vänstra ben. Det känns som mest när jag är stilla så nätterna blir då ännu jobbigare. 

Den här natten har inte varit något undantag från den senaste tidens mönster så idag var här en trött mamma. Emilia var också trött då hon somnade jättesent och vaknade redan vid 5.

Det här med sömnen.. så tråkigt att gnälla om. Jag vet. 

Hela den här sömnbiten, eller bristen på sömn, gör ju att humöret tryter och just idag känns det tungt och tufft. 

Nu ska jag sluta med mitt gnäll. 

Önskar oss alla en fortsatt bra dag.Tre poäng

Så jäkla skönt att Vimmerby Hockey återigen besegrade Nybro och därmed kasserade in tre ytterligare poäng. Henke kunde va med och jag verkligen älskar när vi kan gå på hockey tillsammans med Pappa. 

Nu är barnen på extrem sen sövning här. Emilia var helt tokspeedad när hon kom hem. Ha ha..

Henke söver barnen ikväll. Oftast gör jag det men de somnar betydligt fortare med Henke så därför. 

Jag firar i julgranens sken med ett glas vin. Snart är ännu ett år avslutat. Ett år som gett mig självförtroende i att jag kan. Jag jobbar 7 timmar om dagen och det funkar skapligt. Det här året känns som ett mellanår. Nu, kommande 2018 kommer jag fylla 40, Eric fylla 10, jag kommer förhoppningsvis få ett jobb någonstans. Många drömmar och jag önskar såå det var 30 och inte 40 jag fyllde härnäst. Samtidigt är det en ynnest att få nå medelålder. Så är det ju.

Hockeyträning

Snart ska vi bege oss iväg då Eric har hockeyträning idag. Den håller på till sent så efter där blir det att ta det lugnt och avrunda kvällen.

Känner mig så sliten. Förstår inte riktigt. Visst, jag har en förkylning i kroppen och mens på väg. Förmodligen beror det på min ms som inte orkar hålla ihop då. Men det är tråkigt. Skönt ändå när vi är lediga alla och man kan passa på att varva ner lite. 

Nu ska vi klä på oss och åka. 

Lediga dagar

Åh så skönt det är ändå. Ingen stress. Bävar för när klockan börjar ringa klockan 6 framöver men nu, här och nu, ställs inga klockor så vi njuter.

Barnen leker relativt bra. Eric smyger till sig alldeles för mycket tid vid skärm dock. Tyvärr slutade han leka för ett par år sen. Han kan, så länge han har sällskap, men han har ingen fantasi eller lust själv. Alls.

Nu ska jag göra mig i ordning för vi ska åka till ishallen en stund. Vi har bestämt oss för att passa på massvis nu när man så smidigt kan åka med honom upp då en är hemma med Emilia eller med och hjälper till. 

Vi var på Yoump igår, i Linköping. Nämnde ju att vi var på väg dit. Jättekul för barnen men en otroligt stressande miljö för mig. Men det var en timma så jag andades och lät tiden gå. Eric var genomsvettig och Emilia likaså.
Yoump

Idag är vi iväg på äventyr. Vi ska till en trampolinpark, som det heter. Det är ett ställe där det finns en hel del studsmattor. Man bokar per timma och vi ska va där i en timma. 

Önskar oss alla en bra dag.

Annandag Jul

Sitter i TV rummet och tittar lite på TV och surfar. Henke söver barnen då mitt tålamod med dom är typ noll. Tanken på att va hemma och lediga tillsammans är ju så fin men verkligheten är en annan. Pust. Oftast är Emilia en snäll tjej, trotsen känns som att den klingat av något, men bråken som blir här hemma.. Jag begriper inte.. Om de vore nära i ålder. Jag förstår inte hur det kan bråkas som det gör.

Nu har jag ju pms så lägligt tyvärr så det gör ju sitt till.

Nu hoppas jag Henke och jag ska kunna få se på TV tillsammans en stund innan sovdags. Det har varit så mycket nu inför och med jul och jag känner mig så uttröttad.Juldagen 2017

Dagen började med massa rester fr0n gårdagens julbord, tyvärr blev bilden suddig.

Efter det åkte vi till ishallen ett par timmar. Eric hade på sig sina profilkläder från Vinmerby hockey med sitt namn på som han fick av morfar i julklapp. Emilia lekte kurragömma uppe i ishallen.

Nu fortsätter dagen med fika hos farmor. Lugn och skön dag. 

Nu har ju bloggappen ändrats här och risken för att bilderna blir jättekonstiga i sitt format är stor.

Önskar oss alla

En fortsatt fridfull julhelg

Julhandla

Idag är vi på stan och handlar julklappar och det sista i matväg till Julafton. Sen ska vi även handla på oss så vi inte behöver tänka på mat i kommande start av veckan.

Så svårt att komma på julklappar men nu har vi fått ordning på det mesta.

Känns så tungt att julen kommer spenderas med en person mindre vid matbordet. Vi har bestämt oss för att möblera om lite och ändra vid själva maten för annars tror jag det kommer bli för jobbigt. 

Önskar oss alla en bra dag.

Morgonlugn

Sitter i köket och dricker kaffe. Jag ska snart köra Eric till skolan. Han ville det idag och Emilia har sovit väldigt bra inatt så hon är vaken redan och då finns det ju ingen anledning att säga nej till en sån sak.

Jag kan ju inte göra det vanligtvis iom att jag jobbar och rätt som det är är han för stor för att vilja att jag ska köra honom.

Önskar oss alla en bra dag.

Vilken natt

Stackars lilla Emilia. Hon har hostat och gråtit och gråtit och hostat. Hoppas hon sover en stund till nu på morgonen för det behöver hon. 

Jag är uppe med Eric nu innan han ska gå till skolan. Han går och tar sällskap med en kompis de här dagarna så jag inte ska behöva ta med Emilia ut och stressa.

Nedräkningen har börjat mot ett skönt jullov. Lite konstigt känsla att jag är hemma de sista dagarna, skulle jobbat Måndag och Tisdag denna vecka men iom att Emilia fick feber och blev förkyld blev vi ju hemma. Men idag är vi lediga. Hon är ju ändå sjuk så det blir inga utsvävningar.

Ska bli så skönt att va ledig med familjen. Det behöver vi. Jag har jobbat på denna höst och visst finns det dom som jobbat både hårdare och mer än mig men man måste ju komma ihåg att jag inte ens klarade av att lämna huset utan utbrott för jag blev så stressad. Nu senaste tiden har jag jobbat 7 timmar av dagarna så det har inte alls varit mycket hemmatid heller, som jag varit van vid innan. Men det har gått bra. Vissa perioder har varit tuffare än andra och man har märkt på mig att jag fungerat annorlunda i perioder men jag är så peppad på att ha ett jobb nu så alla de sakerna får vi helt enkelt hitta sätt att hantera.

Önskar oss alla en bra dag.


Ny outfit

Idag har bloggen fått en uppdatering så huruvida detta kommer bli publikt eller ej är väldigt oklart.

Jag ligger förnärvarande bredvid en varm Emilia som sover. I iallafall just nu. 

Vi har haft en fin kväll med film tillsammans, Henke och jag. Innan dess har han snickrat och jag har fixat med barnen. Känner mig trött nu, klockan blev kanske lite för mycket men jag tänker att det är viktigt att ha den där tiden tillsammans. Att dela något sådär en Måndag, bara för att man kan.

Nu ska jag lägga mig och sova bredvid min lilla prinsessa som sover väldigt orolig. 

Vab

Vad annars.. 

Nu vilar vi ifatt lite av nattens missade sömn. 
Tredje advent

Veckorna mot jul springer på. Det är så mycket vi behöver göra men ingen av oss orkar riktigt helt ta tag i något.


Idag ska iaf Henke göra kåldolmar och jag ska komplettera lite, fixa frimärke och posta julkorten, plocka och fixa.

Önskar oss alla en bra dag.


Sömnlöst

När magsjukorna börjar cirkulera då slutar jag att sova. Det är tydligt det. Jag ska inte gå in på exakt hur länge sen det var jag vaknade  ( 2 ) Hopplöst. Jag vet egentligen inte varför jag inte kan sova  ( panik ångest oro kontrollbehov panik igen ) 


Jag antar att det till viss del är att jag vill va förberedd. Händer det något så vill jag snabbt va där för att fånga upp vätskorna som jag fasar för att minimera spridning och allmän förstörelse av både det ena och det andra. 

Jag kan helt enkelt inte koppla av och minsta ljud jag hör får pulsen att skena. Ligger jag i sängen får jag oftast än mer ångest och panik så idag har jag suttit i köket sen någon timme, en och en halv. Tänt ljus, druckit kaffe och trots allt ändå haft det lite mysigt. Jag tycker att det blir lättare om klockan bara blir 4:30 för då är det många som går upp och startar sin dag så då känner jag mig inte lika konstig som är vaken.

Jag inser ju själv hur konstigt det låter för de som absolut inte bryr sig om att kräkas. Det här är något jag i praktiskt taget hela det liv jag kan minnas har burit som en hemlighet. Att jag varit rädd för att kräkas har dom allra flesta vetat men omfattningen av det har jag dolt. Jag har känt mig skamsen. Men sen jag började gå i terapi för detta, för några år sedan nu, så har jag ändå insett att jag faktiskt inte kan rå för detta. 

Min första KBT terapeut förklarade det som att om man möter en björn och man vet att björnen kommer döda dig, då känner du panik och skräck. En person med en extrem fobi riktar samma rädsla mot eller för det som är deras fobi. I mitt fall kräk. Självklart skulle jag ju springa i panik även från björnen men ni fattar kanske hur jag menar?!
Nåväl, nu ska jag göra mig i ordning och åka och julfika på Folkhögskolan vid 7. Missade julbordet igår då Henke behövde jobba så då vill jag åka på detta nu. Henke är hemma med barnen under tiden. 

Önskar oss alla en bra dag.Lucia

Idag är det redan Lucia. Emilia ska gå Luciatåg på förskolan ikväll sen blir det ishallen då VH möter Halmstad. Håll tummarna för vinst. 


Snön har kommit i rejäl mängd så det är så fint. Julkänslan är någorlunda på plats och nu börjar man inse att tiden kommer gå fort. Det är mycket inplanerat så tiden kommer gå fort. 

Önskar oss alla en bra dag. 


Lite längre

Oj, ikväll är jag tröttis. Jobbade en extra timme ( det var pyssel på jobbet ) Väldigt trevligt. Jag trivs så jäkla bra. 


Så bra att jag inte ( knappt ) blev panikslagen när jag kom för att hämta och hörde om den vidriga magsjukan. Nåväl.. Vi kommer hinna ha det säkerligen både en och flera gånger. Vore ju skönt att slippa innan jul dock men det känns inte som att jag har tur för det.

Nu ska vi snart kika på något på TV, Henke och jag. Sen blir det att sova tidigt. 

Här tänkt mycket på våra vänner idag ❤ Måndag och snö

Så kul att det äntligen kommer lite snö. Hoppas den får stanna så barnen kan leka i snön. Och det blir ju lite ljusare också. Fint.


Nu ska jag snart åka och lämna Emilia. Eric ska gå till skolan idag. På eget initiativ. 

Önskar oss alla en bra dag.


Lördagskväll

Barnen fick va vakna lite längre ikväll. Vi har varit hos familjen Kronstrand och hejat fram till 1 poäng ytterligare i hockeyn. Synd det inte blev vinst, ens o förlängning. Nu är det vinst hemma på Onsdag som gäller.


Henke är iväg ikväll. Det har gått så bra med barnen. Emilia verkar kommit ur den hemska trotsperiod hon befunnit sig i. Visst, hon är väldigt envis och så men hon har inte varit elak på ett tag. Och det gör mig glad.

Nu är det ett par intensiva veckor som följer med alldeles för mycket inplanerat egentligen. Men vad gör det om 100 år. Sova kan jag göra i graven, som det brukar sägas.

Nu ska jag ta mina skruttmunkar och krypa ner.


Nästan färdigt

Det saknas en spegel över handfatet och ett par krokar att hänga handdukar på vid tvättstället. Annars är det klart. 


Tufft

Jag vet inte riktigt hur man börjar ett inlägg som det här. Jag känner att jag haft en väldigt kämpig tid och det verkar inte lätta på. 


Idag har pappa äntligen opererats och det har gått bra så långt. 

Mycket frågetecken kring framtiden och annat gör att jag känner att det varit tufft. Jag har medvetet tagit en paus. Jag känner inte att det är så kul att läsa om mina bekymmer.

Nu vet ni. Ifall inläggen inte kommer som vanligt eller om det blir lite extra deppigt. RSS 2.0