Hej i kvällen

Hamnade visst här en liten sväng nu på kvällskanten. 


Idag efter skolan åkte jag, Eric och min onda rygg till ishallen och mötte upp en kompis till Eric och hans mamma och syskon. Emilia fick vara hos snälla farmor och det var skönt. Det hade varit jobbigt för mig att hålla koll på och gå efter henne med tanke på min rygg.

Jag tycker det är så kul att få lära känna människor sådär. När man har barn i samma ålder osv. Man har ju alltid att prata om liksom. Väldigt trevlig eftermiddag! 

Vi har även haft mamma och pappa på besök ikväll. Henke har varit iväg på lite egna äventyr. Sådär som jag tror han måste få, ibland.  Pappa hade köpt oss alla varsin Trisslott och jag vann femhundra kronor. Vi bestämde innan, eller Eric bestämde rättare sagt, att vi skulle dela på vinsten. Så kul att vinna.

Vi hade en trevlig kväll. Fikade och umgicks. 

Nu sover barnen och jag ska sätta mig och läsa lite när jag väntar på maken min.  I morgon är det redan Onsdag och om läget är under kontroll med oss blir dett hockey för hela slanten. Pappa, jag och Eric.

På Torsdag är det hockeyträning igen och på Fredag är det Fredagsmys. Så står det i vår veckoplanerare i allafall. Det är väl ett trevligt inslag när helgen kommer. Att starta den med familjemys.

Nu ska jag läsa lite, som sagt, sen kommer Henke hem runt 22. Ryggont

Kikar in här för en liten rapport. 


Tisdag idag. Dagarna tickar på. Emilia har sovit skrutt inatt. Vaknade och skrek och skrek och grät och skrek och skulle ligga precis intill mig. Sen var hon vaken ett par timmar när hon lugnat ner sig. Pust.. blir inget dagis idag heller för både hon och jag behöver vilan. Särskilt med tanke på att Henke inte är hemma ikväll.

Igår innan hockeyträningen fick jag ont i ryggen. Så onödigt. Tror jag lyfte upp hans väska med alla grejer lite dumt. Jag bara väntar på att det ska låsa sig helt, så känns det. Att sen inte kunnat ligga som jag vill i sängen utan haft Emilia precis på mig hela natten har inte gjort saken bättre. Så onödigt, som sagt.

Här kommer ett par bilder från vår gårdag. Önskar oss alla en bra dag.


Sociala nätverk..

.. och vad man väljer att göra med det.


Nu för tiden kan man följa " kändisar " på olika ställen. Instagram, Facebook, Twitter osv. Man kan se vad Bryan Adans åt till middag, vart Lady Gaga åkt på semester, Pinks nya familjeliv med bäbis osv.. Det som visas är såklart små fragment av deras liv och det de väljer att vi vanliga människor ska få en inblick i. Men ändå. 

Nu, sen Trump tillträtt som president har en mängd av dessa kändisar börjat protestera. De går med i demonstrationer, engagerar sig i olika frågor osv. De tänker på sin omvärld utanför sina ekonomiska fördelar gentemot " oss andra " De tänker på sina medmänniskor. De är upprörda över utanförskapet som från första sekund började med Trump son president.

Tyckte det var så komiskt för nu flera dagar i rad har, som sagt, flertalet av de kändisar jag följer postat bilder och texter av politisk karaktär. Sen nu på morgon såg jag Kim Karsashians senaste. En härlig bild på en vacker strand med texten Costa Rica, tror jag bestämt. 


Vilka kontraster va.. 


Helgerna går så fort..

.. men det gör ju å andra sidan veckorna också.


Den här helgen har vi haft en hel del inplanerat. Eric var bjuden på ett kalas i Fredagskväll. På Lördagen var han bjuden på ett annat kalas och igår var vi i Eksjö på poolspel med hans hockeylag hela dagen. 

Nu sitter jag här igen. Med mitt kaffe. Det är Måndag. Eric är vaken och jag ska snart väcka Emilia. Hon ska va hemma med mig idag. Hon var ju inte med igår så då får hon en extradag hemma. Hon har blivit så mammig senaste tiden så det känns som det bästa alternativet då när ändå möjligheten finns.

Önskar oss alla en fin dag.

 


Heja VH

Idag har vi hejat på Vimmerby hockey i dubbel bemärkelse. Erics lag ( D2 ) har spelat poolspel ( miniturnering ) i Eksjö idag. Vid klockande 16 började en bortamatch för vårt A-lag och det blev en bra dag. 


Våra grabbar vann 2 av sina 4 matcher och A-laget vann mot Mariestad.

Bra dag.Lördagsmys

Lördagsgodis, lite surf på mobilen, syskonmys. 
Skridskopremiär

Idag har Emilia testat på isen i ishallen med riktiga skridskor. Jag hittade ett par på loppis som hon fick ha. 


Hon var kanske ute på isen gem minuter. Högt räknat. Hon ville inte va kvar. Det var haaaaalt, sa hon. Visst är hon kanske i minsta laget men iom att vi ändå är i ishallen ganska ofta nu tänkte jag att hon kunde lärt sig åka också. Men det är ju bara att kämpa på. Ensam hemma

Ikväll är Henke iväg och väntas komma hem till 22 tiden. Barnen sover här och jag sitter och äter chips och bara tar det lugnt. Känner mig lite småsnorig men det är kanske inte så konstigt iom att båda barnen varit förkylda. 


I eftermiddag var vi en sväng till ishallen. Försöker åka dit så mycket vi bara kan nu innan jag ska börja arbetsträna. Dels funkar vår tillvaro bättre när Eric får " hjälp " med att va fysiskt aktiv och dels vill jag passa på att göra roliga saker för och med barnen nu när jag har tiden. Och orken, för den delen.

Jag tänkte på det, tidigare i kväll, vilken skillnad det är på mitt ms mående nu mot för några år sen. När våra kära vänner och grannar gifte sig för några år sen kunde jag knappast dansa på festen. En dans sen var jag tvungen att vila kroppen. Idag är det inte ( oftast peppar peppar ) kroppen som avgör utan jag. 

Jag tror det är väldigt många som undrar vad det egentligen är som är fel med mig och jag mår mycket bra nu för tiden i min sjukdom. Men mycket beror på att jag lärt mig leva med den. Jag vet vad jag behöver och inte. Jag vet vad jag kan, vad jag ska undvika, jag tar mig tid för vila om det behövs och jag har lärt mig att säga nej och prioritera. Allt jag gör väger jag på en mental våg. Det kan va något stressigt, jobbigt eller påfrestande. Något som snabbt tar slut på min ork och energi. Men det kanske ändå ger såå mycket i utbyte att det är värt det.

Mina ben pirrar och surrar konstant. Fötterna undertill kommer jag aldrig ha full känsel i. Tröttheten och segheten i hjärnan kommer alltid va där mer eller mindre. Jag kommer alltid ha partier på min kropp som domnar bort och jag kommer alltid se dubbelt när jag blir för varm.  Jag kommer alltid bli stel och seg i både kroppen och huvudet om jag blir lite kall. När jag böjer huvudet fram kommer alltid en stöt gå genom min kropp. Vibrationer kommer alltid va otroligt obehagliga och både dubblas och tripplas i min kropp.

Det är det nya jag och jag har börjat tycka om mig med mina nya förutsättningar. 

Senaste tiden har varit väldigt kämpig och jag har mått mycket dåligt psykiskt till och från. Min kbt terapeut som jag hade visade sig va en mycket märklig man. Hans beslut gällande vad han tycker är rätt och fel påverkade någon i min omgivning och jag kunde omöjligen stanna kvar där. Han är fri att göra vad han vill, självklart, men när man så direkt märker effekt av ett så dåligt beteende kunde jag inte va kvar. Det blev heller inte bättre av att jag fick gå dit ett flertal gånger innan jag kunde sätta ner foten och få byta heller. Väldigt påfrestande period tyvärr. Och allt var så jävla meningslöst då det uppenbarligen visade sig betyda noll. Nåja..

Jag fick sen en ny kontakt och.. ja.. jag vet inte vad jag ska säga. Hon fick mig att må sämre än någonsin. Hon tyckte att jag bara skulle bortse från min ångest och oro över kräk och leva mitt liv som vanligt. I stället för, så som jag gör nu, va vaken mer eller mindre hela natten för att va beredd om någon börjar kräkas, inte lyssna utan Bara ligga kvar och slappna av överdrivet mycket. Dwt är ju aningen lättare sagt än gjort, kan jag meddela.

Sista gången vi träffades, träffade henne kanske fyra gånger, bad jag att få byta. Jag sa också till henne att om det vore så lätt att bara ignorera sin fobi och sin ångest skulle jag ju inte behöva sitta där för 300 kronor i veckan. Nu väntar jag på ytterligare en ny kontakt och jag är väldigt besviken på den jag hade från början som utsatt mig för detta. Hans ursäktande gör ju inte saken bättre. Tyvärr.

Men på det stora hela mår jag mycket bra. Jag är stark och orkar och jag är så sugen på att komma igång med något meningsfullt och bli som alla andra.


Morfars favorit

Igår var jag iväg ett ärende så morfar var här redan innan 8 för att va med Emilia till jag kom hem efter 9:30. 


Det funkar så bra mellan dom. Morfar är ju, tyvärr, väldigt begränsad fysiskt nuförtiden men det funkar så bra ändå. Så härligt att se henne uppkrupen i soffan hos honom när jag kom hem. 


Hon lekte kurragömma och gömde sig för mig när jag kom hem. Så söt.


Nu ska vi starta dagen här. 

Önskar oss alla en fin dag.


Träningsstart

Veckan tickar på. Emilia och Eric har varit hemma Måndag och Tisdag på grund av förkylning. Idag är det dags för Eric att gå till skolan igen.


Igår tränade jag första passet sen julledigheten. Det gick bra faktiskt. Skönt att ha kommit igång, känner jag.

Idag har jag ett möte med arbetsförmedlingen. Pappa ska va hemma med Emilia under tiden. 

Det blev verkligen ett trist inlägg men så är det ibland.

Önskar oss alla en bra dag.


Helgerna går så fort

Söndagskvällen är här och vi lägger snart en fin helg bakom oss. En helg som bestått av korvgrillning och försäljning å Vimmerby Hockeys vägar, en del tvätt och städ, härligt umgänge med fina vänner, vi har kollat Vimmerbys bprtahockeymatch via internet med pappa, jag har veckohandlat, vi har åkt skridskor på Krön.


Nu återstår en myskväll innan ännu en vecka tar fart. Emilia är väldigt snorig så hon blir hemma i morgon. Eric är också förkyld men vi får se hur han mår i morgon. 

Här kommer lite bilder från vår helg.En konstig dag med er konstigt ljus

Idag tillträder Trump på posten som Usa's president. Som jag tycker kunde vilken nioåring förmodligen gjort jobbet bättre. Donald Trump känns som en liten pojke i en för stor kostym. Han har ju, förhoppningsvis, bra människor omkring sig som håller honom på jorden men ändå..


Vi vaknar också till en dag där alliansen fått stora sprickor. Vi vaknar till en dag där den Moderata partiledaren gjort en helomvändning och nu vill ta hjälp av Sverigedemokraterna för att kullvälta styret som nu är. En del i den allians de bildat stöttar inte alls detta. Och tur är väl det. 

Sverigedemokraterna är, i mitt tycke, ett parti som inte ska va så stort som det är. Det är ett parti som går tillbaka till nazism och utanförskap. Även om de nu borstat bort den stämpeln en del finns en hel del kvar. 

Att ge dom ännu mer utrymme är inte klokt. Punkt.

God morgon

Här sitter vi och vaknar till, jag och Emilia. Så mysigt att ha sin lilla bäbis, nåja, bredvid sig. När hon är nyvaken och trött är hon gosig och mysig. Kryper nära, kramar och klappar. Man får sniffa, snuffa och mysa ordentligt. 


Nu ska vi snart väcka brorsan som blev vaken sent igår iom att vi var på hockey. Klockan blev närmare 22 innan kvällsbestyren var klara och han kom i säng. 

Önskar oss alla en fin dag.En natt knappt utan sömn

Är också en natt.. eller vad var det vi sa? Hjälp, säger jag också. Som tillägg. Inatt har våra barn varit helt i osynk med både varandra och sömnen i sig. Oj, oj, oj..


Men.. det blir morgon även en sån här dag. Måsten är där, hur trött man än är. Och om det är något jag lärt mig av att inte alltid må så bra är att inget, absolut inget blir bättre av att man känner efter exakt huuuuur trött man är eller huuuuur jobbigt det är. Det är bara att tvinga sig, helt enkelt. 

Idag hade jag gärna krupit under täcket och legat där länge. Men jag har druckit kaffe nu, tänker på hur tacksam jag är som faktiskt får va med om ännu en ny dag. I förhållande till hur vissa andra har det i sina liv känns en natts dålig sömn nästan löjligt att gnälla över. 

Önskar oss alla en fin dag. 


En natt med lite sömn..

..är också en natt.


Emilia har sovit väldigt oroligt inatt. Oj, så trött jag känner mig, men vad kan man annat göra än att gå upp när klockan ringer.

Nu har jag vaknat till här. Nyhetsmorgon, mobilen och en kopp kaffe. Barnen ska väckas här sen ska vi göra oss i ordning. 

Jag funderar en hel del på vart jag ska höra av mig när det kommer till att ut och arbetsträna. Syftet i första hand är att se hur mycket av en arbetsdag jag klarar av men på lång sikt ska jag ju faktiskt arbeta på riktigt. Eller så riktigt det kan bli. Bäst är ju att hitta ett ställe att " träna " på där man kan va kvar. Har ni några förslag? Jag vill ha ett socialt arbete, gärna med telefonkontakt och även irl kontakt med människor. Gärna något lugnare administrativt arbete.

Jag försöker se denna situation som en möjlighet för mig att, kanske, få möjlighet att göra något jag alltid önskat. 

Hoppas vi alla får en fin dag.


Julen helt utstädad

Efter att barnen i eftermiddag fick slå sönder årets pepparkakshus är nu alla spår av julen bortplockade. Det kan va så att det står någon ledsen tomte i något hörn som blivit kvar men vad jag vet ska allt va borta. 


Ljusslingorna utanför får va kvar ett tag till. Vi hade ingen gran ute i år utan belysningar lite utspritt på gården och dwt gör ju att det blir ljust och fint i mörkret. Ishallen

Igår efter skolan åkte vi till ishallen. Till Erics stora lycka slutade Henke tidigare och följde med. 


Emilia är ganska hemmastadd där uppe vid det här laget och hon vandrar omkring, hejar på eller umgås med någon där som hon träffar. Vi har fått två väldigt sociala barn som inte har några bekymmer med att hitta bekanta, den saken är säker.

Nu de senaste gångerna vi varit där har vi åkt dit själva. Inte bestämt med några, inte hämtat någon kompis på fritids. Eric är lika nöjd bara han får åka och samtliga gånger han åkt själv har han dessutom träffat barn han känner eller helt enkelt bara hakat på någon han inte känner. 


Hann inte få till någon bild på Eric men Emilia är ju en liten linslus ( ibland )Arbetsprövning

Barnen är, som ni vet, tillbaka i sina rutiner. Jag har, därmed, en hel del tid över om dagarna även om den nu inte är så mycket iom att jag valt att ta hem Emilia efter tre timmar då jag saknade henne såå mycket när hon var iväg hela dagarna. Nu vet vi ju hur det funkar och till det kommer hon ju tillbaka till när jag väl hittar ett ställe att arbetspröva på.


Min tanke, från början, var att sätta fart och hitta något nu denna vecka. Innan jul kändes det lite nedslaget då jag först fick nej från stället jag verkligen ville va och sen var det ju jul.

Men sen tänkte jag om och bestämde mig för att ge mig själv denna vecka till att va lite själv och faktiskt ha lite ledigt. Barnen var ju hemma med mig själva när Henke börjat jobba efter sin otroligt korta ledighet vid jul och även om man ääääälskar sönder sina barn ( nåja ) så behöver man egentid också. Så de timmarna de är iväg är denna veckan alldeles mina. Fyllda med tvätt och städ men även vila och bokläsning. Man hinner ju inte såå mycket på dessa timmar och efter 11 är det snabbt hem med Emilia, vila, hämta Eric och äta lunch men.. det funkar mycket bra. 

Det blir heller inte så stressigt på eftermiddagarna på detta vis tycker jag.


Önskar oss alla en bra dag. 


Lugn eftermiddag

Ikväll har Eric hockeyträning så då tycker jag vi är värda att få ta det lite lugnt. Det gör inget att Eric får spela lite. Emilia leker för fullt. 


Vinden viner utanför och det yr snöblandat regn. Det var sagt att det skulle komma massvis med snö men det verkar tyvärr inget bli med det. Jag hade tänkt mig en eftermiddag ute först men med tanke på blåsten så är jag inte sugen. Jag brukar inte ge mig så lätt men det är ju inget skönt att va ute i blåst. Det tror jag ingen här hemma tycker.  

Vi myser inne, helt enkelt. 

Det var nog det hela. 


Morgonstund

Även om jag sovit lite knackigt och är mycket trlätt gillar jag mornar. Särskilt när de börjar som den här. Där jag kan göra mig i ordning och sen dricka kaffe i lugn och ro. Mentalt ladda för dagen och för väckning av barnen. Nu är ju Eric vaken med mig sen en stund men han gör inte mycket väsen av sig.


Jag undrar hur Emilia ska gilla att komma tillbaka till skolan idag. Dett i sig är nog inga problem men att jag lämnar henne kanske gör henne ledsen. Jag vet ju att det går över men det gör ändå mig ledsen i stunden. 

Eric är bara glad att få komma tillbaka till skolan. Det är kanske inte ämnena som lockar, även att han gillar att studera än så länge. Det är ju såklart kompisarna och gemenskapen där.


Önskar mina älskade barn en bra dag idag och oss andra också såklart.Sista lediga dagen

I morgon är vi tillbaka i rutiner igen. Eric börjar skolan och Emilia ska till dagis. Jag ska sänka hennes tid, har vi bestämt. Jag har ju ännu inte kommit så långt i min tillbakagång i arbetslivet så jag vill faktiskt passa på att ha min lilla fisa hemma nu när jag kan. I höstas saknade jag henne otroligt och dagarna är väldigt långa för hende att vara till 15. När jag ändå är hemma, som sagt. Det är så svårt att få till tiderna för dom båda ( och mig ) så det ska passa på alla sätt för alla. Mitt mål är inte att va ifrån mina barn så mycket det går och låta andra ta hand om dom. 


Idag har vi haft en lugn start på dagen. Nyhetsmorgon på TV:n och frukost i soffan. Nu ligger vi här i en hög och ska väl snart fundera på att få lite gjort. 

Nu återstår att önska oss alla en bra dag idag. Der gör jag med en bild från igår när jag, Eric och pappa var på hockey.Morgonmys

Barnen och jag tittar på Nyhetsmorgon. Vi har ätit frukost och fixat lite men vi gör oss ingen bråska idag. Henke får, även idag, en välförtjänt sovmorgon.


Vi laddar för en förmiddag i pulkabacken.  Snön fullkomligt vräker ner just nu. Så mysigt. 

Önskar oss alla en bra dag. 


Proffsfotograf i familjen

Emilia fick ta min telefon en stund i eftermiddag. Inte för att spela de spel som hon faktiskt har därpå och får spela ibland utan för att få " sms:a " till pappa. Hon gjorde emojigubbar för fullt och skrev rader med bokstäver. 


Efter en stund tog vi på kameran och då tog hon kort. Massvis med kort. Äntligen lite snö

Som extra krydda på våra härliga jullovsdagar kom igår äntligen lite snö. Allt känns väl så mycket härligare med lite vacker vit snö än blöt och tråkig asfalt och geggiga gräsmattor.


Vi sågs med våra grannar och barnen var så peppade på snön att de skottade både vår och deras gård på förmiddagen.

På eftermiddagen gick vi upp en stund till pulkabacken men tyvärr var Emilia vid det laget mycket trött ( läs sur ) då hon sovit dåligt,  vaknat tidigt och inte sovit middag. Men vi åkte ett tag. 

Idag vaknade jag tråkigt tidigt. Men idag är sista arbetsdagen för Henke sen är han minsann lite ledig igen.

Önskar oss alla en bra dag.God fortsättning vänner

Vi fortsätter jullova här hemma, barnen och jag. Henke började jobba igår och jag är så tacksam för mysiga dagar extra hemma med mina älsklingar. 


Vi tar det lugnt, stressar absolut inte. Så skönt. 

Hoppas vårt och ert 2017 blir så bra som det bara kan.God fortsättning

Skriv inläggstext 


RSS 2.0