Regn och vädervarningar

Senaste dagarna har det pratats enormt mycket om detta regnoväder som skulle komma. Varningar utfärdades, regnet uteblev, ytterligare varningar men den värsta delen av ovädret tog en annan bana vilket lämnar oss här omkring med lite normalt, fint sommarregn. 


Eric har ju kollodag idag men jag vet inte hur han ska göra. En del av hans kompisar ska inte gå idag på grund av regnet. Jag tycker så synd om ledarna och arrangörerna en dag som denna. De skulle ju, såklart, också helst vilja strunta i det. Och jag kan tänka att en hel del barn inte ens är där idag vilket med facit i hand då skulle kunna ge några av de ledare som är där idag ledigt då de kommer va " för många " Självklart har man ju valet att strunta i det efter hur vädret är, men förstå min tanke.

I längden är det ju inte så kul att va i regnet kanske men jag tror faktiskt inte barnen lider så mycket. Åtminstone inte till en början. Jag tänker att det är vi, föräldrarnas, inställning till väder och vind som påverkar barnens inställning. 

Önskar oss alla en bra dag. 


Hemmadag även idag

Vi beslutade att Emilia skulle va hemma även idag och tack och lov och tack igen för det. Alltså.. jag vet inte vad som hänt med min lilla prusselusk sen hon blev sjuk men hon sover allt annat än bra. Hon sover typ knappt alls. Vaknar och skriker som en tok och ingen vet vad som är fel. Hon vill inte sova, säger hon. Oavsett vad klockan är. Sen är hon så mammig så är inte jag med henne blir det än mer livat.


Henke försöker ju hjälpa till, såklart, men det nöter på oss vuxna också. Att inte få sova. Och frustrationen i att inte kunna få det bra.

Men det fina i det hela är ju att man vet att  det går över. Någon gång. Det är jobbigt nu men kommer kännas bra så småningom.

Problemet just nu här är att min pms knackar på dörren, min sjukdom kräver sömn och vila för att orka det har varit en bristvara en period nu så var och varannan dag småkraschar jag. Men snart, snart, snart är det semester och Henke och jag är tillsammans hela ( nåja ) tiden och kan avlasta varandra betydligt mer än nu.

Nu ska jag packa kolloväskan till Eric, lämna honom vid bussen sen kanske vi går ut och tar en nypa luft om det nu ska ösregn i flera dagar. 

I morgon bitti ringer klockan vid 6 och jag ska till jobbet. Vi måste göra ett försök åtminstone. Då blir det kolloiordninggörande, Emiliaiordninggörande och mig själv lite där i mellan. Sen lämna av på olika platser för att sen jobba. Jag är sänkt just nu av tröttheten men det ska gå bra. Det är ju det här som är livet. 

Önskar oss alla en bra dag.


O.J. O.J. O.J.

Igårkväll plockade tyvärr inte jag några poäng i att va en bra mamma. Detta fortsatte under natten när våra älskade barn inte kunde sova. 


Sömnbrist, överflöd av gråt och gnäll i mina öron, sömnbrist, sömnbrist, sömnbrist gjorde att det totalt rann över för mig. Men skönt i allt när det blir så är ju ändå att man är ganska medveten om varför det blir så.

Jag ser så mycket fram emot semester nu. Jo, dels för att jag har själv men mest över att få ha Henke hemma. Och att han och jag ska kunna få varva ner lite. Han jobbar hårt och myclet och det i sin tur påverkar ju mig då jag har hand om barnen och hemmet. Missförstå mig inte, jag gör det SÅ gärna men det känns nu att det är snart ett år sen vi hade andrum. Det blev ju inte någon direkt ledighet att tala om vid julledigheten för Henke iom att dagarna föll sig så dumt.  

Det ska verkligen bli sååhå skönt och jag tänker att vi ska åka iväg med vår husvagn nästan direkt första veckan. Där vädret är bra,  dit åker vi. Jag har blivit så sugen på neråt Skåne, kanske över till Danmark. Men.. pengar.. det är ju inte gratis tyvärr.. vi får se vart vi hamnar och i vilken omfattning.

Nu ska jag göra Erics matlådor redo för kollot sen ska vi snart lämna honom vid bussen. 

Önskar oss alla en bra dag.


Bli frisk någon gång

Alltså.. jag vet att det självklart är Emilia det är synd om som är sjuk men nu börjar jag känna hur det kryper i kroppen av att gå hemma här. Jag älskar mina barn och skulle dö för dom utan att blinka men det är påfrestande att va hemma med sjukt barn. Det är det. Inget kan man göra direkt, det gråts oändligt med tårar, ingenting duger, det gör det ju inte annars heller men sjukdom gör ju inte saken bättre. Oj, oj, oj..


Nu hoppas jag att hon har sin sista hemmasjukdag i morgon så vi kan återgå till vårt liv som det varit nu senaste tiden på Torsdag.

Håll tummarna. 


Fortsatt sjukstuga

Emilia fick feber igår kväll och hostade. Och hostade. Och hostade. Hon somnade först i sin egna säng men vaknade snart igen.


Eric kunde inte heller somna så till slut bäddade vi ner oss i dubbelsängen och tittade på barn TV. 

Eric somnade och sov gott, Emilia sov ett par timmar iaf sen började hon snurra omkring, i sömnen, i sängen. Hostade, snurrade och var jättevarm. Vid 3 chansade jag och la in henne i sin egna säng och därefter har hon faktiskt sovit. 

Jag är orolig att hon har feber här nu redan på morgonen men jag vill inte bråka med henne och ta den nu. 

Önskar oss alla en bra dag.

Skriv inläggstext 


Lite ynklig

Ja, så känner jag mig faktiskt. Efter en veckas oro för och på grund av magsjukan Emilia hade i veckan som var ( ni vet ju om min fobi ) Emilia som på Torsdagen sen blev jättedålig igen med hög feber, nässelutslag och jätteslö och Eric som fick i sig mjölk på kollot och blev jättedålig av det, vi var på bröllop på midsommarafton ( helt underbart att få bli bjuden men med ms så tröttar det väldigt mycket att va i miljö med mycket ljud och bara umgås, såå trist men så är det tyvärr ) en gårkväll där grannarna antingen hade besök av oärliga människor då deras larm gick då någon öppnat deras uterumsdörr. De är inte hemma över helgen dessutom. Eric var uppe och gick i sömnen i precis exakta vevan så det känns som att han kan varit där i sömnen då han ju ofta går i sömnen faktiskt. Han hade även varit runt här hemma i huset en del innan han kom in till oss i tv rummet. Vi märkte inte ens att han var uppe och gick. Ingen lär ju någonsin få veta. Men skallarmet kommer alltid va på här hemma när han sover, kan jag säga.


Nu idag åker Henke ifrån oss för jobb i Uppsala. Han kommer hem i morgon men det känns som en evighet tyvärr. Är ganska slut som person efter veckan som varit. Emilia är superförkyld och med det blir ju hennes humör, som i friskt tillstånd är svårt att tas med, typ hundra gånger värre. Suck.

Det kommer gå bra, det vet jag, men jag skulle helst vilja ha min make hemma ikväll faktiskt. Allt känns lättare när man är två.

 Det blir väl att se Frost / Frozen för miljonte gången, äta lite glass, äta lite jordgubbar, se om Frost IGEN och sen är det väl sovdags typ. Ha ha..

Nej vars, jag tänker mig uppehåll så vi kan va ute, lite lugnt, till kvällen. Pallar inte att sitta inne och hon har ju ingen feber så lite frisk luft tror jag vi alla mår bra av. Och glass och jordgubbar såklart. 


Trevlig midsommarhelg

Önskar jag er, om än något sent.
Det här med sömnen

Den här natten sägs bjuda på magiska krafter, tex att man kan lägga 7 sortera blommor under huvudkudden så ska man drömma om den man ska gifta sig med osv. Jag känner att om det nu är så att man kan sia in i framtiden så, varför kan då de som behöver sova inte få sova. 


Efter gårdagen, som jag tänkt berätta mer om senare så blev det lite för mycket i min hjärna vid sovdags och jag har sovit jätteoroligt. Sen vaknade Eric vid 4:30 och jag låg bredvid honom för att han skulle somna om, utan resultat. Nu är jag frukostsugen och kaffesugen. Men jag vill inte gå upp så här tidigt idag. Tanken är ju att vi ska på bröllop i eftermiddag så om jag ska orka måste jag samlat ihop ett par timmars sömn till.

Önskar oss alla en bra dag. 


Kvällskanten

Ja, där är vi nu med aningen svårsövda barn kvällen till ära men vad gör det. 


Henke har varit iväg ikväll och jag har varit ute med barnen och sen badat / duschat dom. Nu ska vi fixa mat till Erics kollodag i morgon, hoppas nu han kan gå.

I morgon blir det, som sagt, förhoppningsvis kollo för Eric. Emilia får en extra mysdags hemma. Kände inte att det var nödvändigt att stressa iväg i morgon faktiskt. Hon är dessutom fortfarande trött, antar att det egentligen kanske handlar om uttråkad, efter att hon var sjuk. Men hon är så jäkla mammig så jag har inte hjärta att klara tårarna vid lämning i morgon. Trött är hon ju säkert också så då kan det ju va skönt med en till lugn dag.Väntan fortsätter

Att bara vänta för att se om man själv ska bli dålig är så jobbig, tycker jag. Men den här gången har det gått så mycket bättre för mig ändå. Jag har inte panikat mer än en gång och det gick över lika fort som det kom. 


Den lilla pannkakan ligger och sover än och jag njuter lugnet med mitt kaffe här. Så njutbart.

Idag ska vi va ute mycket. Få frisk luft och miljöombyte från dessa inomhusväggar. Vi var ute till och från igår också, vi åt vår middag på altanen tex, så idag ska vi också få mycket frisk luft. 

Nu vaknade lillan.

Önskar oss alla en bra dag.


Vilpaus

Skruttan sover en stund så vi passar på att vila lite också. Det blir väldigt intensivt att va hemma och inte kunna gå till tex en lekpark eller åka ner på stan och handla något. Hon har ju humör, den lilla sötnosen och när hon inte får göra som hon tänkt, som hon annars kan och får, då blir det tokigt.


För mig går det ganska bra. Det är nu oron kryper på mer och mer. Kommer jag bli sjuk? Eller kommer någon annan i familjen att bli sjuk så smittan ska va kvar i huset ännu längre än den redan är nu? Dagen nu går ganska bra med endast en orolig mage och lite lättare panikångestattacker. När sen natten kommer, då blir det tuffare. Magsjuka

Ni som hänger här regelbundet tror jag bestämt fick rapport om hur Emilia slocknade, tokslocknade, på mig igår kväll innan 18. Hon sov hela natten till 5 i morse då hon vaknade och kräktes.


Ni som hängt här längre vet ju om att jag har kräkfobi. Och går i terapi och det ena och det andra. Numer är det ändå så mycket bättre men det är tufft. 

Hon kräktes inte så mycket där då, hur som helst, då hon ju inte ätit på hur länge som helst när hon somnade. Hon ville ha ramlösa och äpple direkt och det fick hon. Det kom upp igen efter någon halvtimma men sen har hon både ätit och druckit utan att göra något. Bajsat hade hon gjort också när jag vilade mig lite förut och det var en kletig men normal bajs som inte visade på något sjukt alls.

Jag ringde till kollotelefonen på morgonen, Eric skulle ju åka dit idag, och hon visste att det gick magsjuka. När jag ringde återbud för min klipptid i morgon sa hon detsamma. Så det är ju sannolikt det.

I morgon fyller jag år och om jag har någon önskan så är det att vi andra ska få slippa. 

Nu ska jag hänga tvätt och ta mig lite mer whiskey. Det är ju en av fördelarna med sån här vidrig sjuka i huset. Så där ja

Ännu en dag, nåja snart iaf, lagd till handlingarna och även om dagen stundtals varit jobbig då jag haft det lite tufft psykiskt idag så har den varit bra. 


Emilia tokdäckade efter ett bad innan 18 så jag hoppas nu hon sover till i morgon bitti och inte vaknar här snart. Hon var nog rejält trött med tanke på att både Fredagen och igår blev lite senare och att hon sen var vaken inatt. Baserat på hennes humör idag har hon varit jättetrött.

Nu ska jag hänga lite tvätt och packa Erics väska inför kollot i morgon. Sen väntar jag snart in Eric som är ute och leker med kompisar. Lite kvällsmat till honom sen är det sovdags och jag och Henke, som är ute och går nu, kan mysa ner oss i soffan.Söndag

Helgerna går så roligt fort. Varken Henke eller jag upplever att det någonsin finns tid att stanna upp och bara vara. Det är alltid, alltid något som ska göras. 


Nu räknar vi ner, tre veckor kvar till välförtjänt semester. Jag jobbar ju också nu, barnen är iväg på dagarna.. vi behöver kvalitestid med varandra i familjen. Slippa jobb och alla måsten och få en mer kravlös tillvaro.

Helgen då vi går på semester önskar jag vi bara kunde ta husvagnen och åka iväg. Förutsatt att vädret är bra, såklart. Inte för jag har så stora krav men ösregn är ju kanske inte roligast allra första dagen iaf.

Nu ska vi snart äta mat här. Så skönt att äta skapligt när helgen kommer så man har mer av kvällen.Ledig Lördag

Här sitter vi nu, med morgonkaffet. Frukosten är intagen, Eric spelar en stund.  Emilia leker med lera. Jag har plockat och städat och plockat nu på morgonen. Jag kan bli tokig tokig tokig på röran, här hemma. Vi har typ en miljon saker mer än vad vi har plats för. Och allt damm. Vaaaaaart kommer det ifrån? Är det rimligt att behöva damma varannan dag? Det blir såna otroliga mängder damm såå fort och självklart misstänker jag Emilias alla dockkläder, filtar och 10 klädbyten på en dag som en stoor bidragande orsak men det är så trist att behöva städa varannan dag. 


Hur ofta städar ni? 

Nu har Eric tagit sommarlov. Det var så fint på avslutningen igår och Emilia var så duktig och fann sig i att stå på samma ställe i en timma.


Nu väntar tre veckor på kollo för Eric. Hoppas han ska gilla det. 


Önskar oss alla en bra dag.


Avslutningsdagen

Idag slutar Eric 2:an. Så stor min lilla kille har blivit. Vi ska dit och se avslutningsceremonin idag. Henke kommer också men vi åker förmodligen inte tillsammans så vi får se om vi hittar varandra där. Vi är ju inte ensamma om att titta idag. 


Resten av dagen är vi faktiskt lediga, jag och barnen. Förhoppningsvis har jag jobb nästa år och då kanske jag inte har samma möjlighet att ta ledigt en dag bara sådär så då vill jag passa på nu. Vad vi ska hitta på är dock oklart. Det kanske inte händer något extraordinärt men lediga är vi. 

Det ska bli väldigt spännande att se huruvida Emilia och jag tänker lika vad gäller de kläder hon ska ha på sig. 

Önskar oss alla en bra dag. 


- Vissa skärmdumpar är bättre än andra, som jag brukar säga. 


Alltså hjälp

Och då menar jag H.J.Ä.L.P. Emilia är så trotsig så hon stundtals gör mig tokig, driver mig till vansinne och gör mig ledsen. Jag försöker verkligen påminna mig om gåvan det i sig är att faktiskt få va mamma men fasen alltså, det är inte alltid lätt.


Ikväll är Henke iväg och jag kan säga att jag inte tagit några pluspoäng när det kommer till att va mamma. Blir så ledsen på mig själv ( har noooooll tålamod stundtals ) men den här lilla rackarungen alltså. Käre tider. 

Kvällen började så fint och vi målade naglarna och gjorde frisyrer !! och det var frid och fröjd. Sen skulle vi gå ut. Sen skulle vi inte gå ut. Sen skulle vi gå ut i det blöta gräset utan skor. Sen skulle vi ha skorna men bara om jag tog på dom. Försökte jag ta på dom skulle jag absolut inte det. Då skulle Emilia ta på dom själv. Sen skulle hon leka med Erics grill som stod ute i regnet när senaste 70 skurarna kommit. Sen skulle det inte lekas med den för den va blöt. Sen skulle hon sitta i mitt knä. Sen ville hon inte det, skrek " dumma mamma, rev mig, slog mig och blev arg.Sen började hon äta, alltså tugga på riktigt på leksaksmaten som är allt annat än ren. Då sa jag till henne, då tuggade hon igen. Då sa jag till henne att det fick va bra nu och efter att ha tuggat på leksaksmaten en TREDJE gång så gick vi in.

Det här scenariot är typ ett av hundra en dålig dag och det hela hade startat, haft sitt mittparti och avslutats på kanske.. fem minuter? Högt räknat! Och mellan alla hållpunkter av irritation från Emilia så gråt och skriks det enormt.

Väl inne skulle det inte bytas till blöja, hon har oftast bara trosa hemma nu, inte tas på pyjamas, inte ätas kvällsmat för mackan var ful och trasig, mjölken dög inte, mackan var ett stort bekymmer en längre period av tiden här, sen fick jag inte va i sovrummet, sen skulle jag va i sovrummet, sen var hon törstig, ville ha en grötklämmis som hon INTE gillade tydligen, sen skulle hon ha en fruktklämmis som inte heller va bra, sen skulle hon ha den, sen skulle jag ligga bredvid, sen fick jag inte ligga bredvid, sen la jag mig bredvid och det dög inte för fröken så hon rev mig och slog till mig då lyfte jag i henne i sin säng, hon gnällde en kort stund sen... somnade hon. Halleluja moment! Behöver jag säga att hon INTE borstade sina tänder ikväll? Nej, för den här mamman orkade inte en till fight idag. Allt det här var inom loppet av cirka en halvtimme men när man är mitt i ett inferno av trots och skrik.. ja jag blir tokig. På riktigt. 

Nu kommer snart Eric hem. Han leker med en kompis. Ett kvällsmatsrace till men snart sover de båda och då jäklar kommer ostbågarna fram.


Frukostmys

Här sitter vi i soffan och myser, ja idag är Emilia riktigt kramig. Vi har ätit klart här nu så snart ska vi börja racet för att bli klara. 


Idag var hela familjen väldigt trött. Eller.. inte barnen så mycket kanske. Henke sov till 6:30 och jag orkade knappt gå upp när klockan ringde. 

Men nu ska vi kicka igång dagen. Den sista innan skolavslutningen i morgon. Då är barnen och jag lediga. Henke kommer att komma en sväng och titta på avslutningsceremonin sen blir det jobbet igen för hans del.

Önskar oss alla en bra dag. 


Fotboll, snor och Mittwoch

Igår var vi i Växjö med familjen Kronstrand och kolla på damlandslagets match. Så kul att se fotboll på högre nivå. I slutminuterna gjorde även Sverige det enda målet också så der var en bra match.


Min förkylning fortskrider. Så tråkigt. Det sticker i näsan, jag snyter mig, tar nässpray, jag nyser, näsan rinner. Idag har jag även börjat hosta.. men det går väl över så småningom.

Idag är det Onsdag och jag ska kämpa mig genom dagen på bästa sätt och hoppa bums i säng för vila när jag slutar. Känner mig väldigt trött idag. Soffan skulle nog egentligen va der jag skulle må bäst av men jag ska klara dagen. 

Nu har vi ätit frukost här så snart börjar morgonracet. 

Önskar oss alla en bra dag.


Tisdag

Frukostracet är igång här hemma. Det är en del att tänka på innan vi kommer iväg på morgonen. Idag har jag dock bestämt mig för att inte stressa fullt så mycket som jag brukar. Men det är så frustrerande om Emilia " sätter sig på tvären " precis när vi ska åka. Hon ska inte borsta håret och sätta upp sina toffsar, hon ska inte ha dom kläderna och hon ska inte borsta tänderna. Sen ska hon ju inte ha dom kläderna jag targit fram, jackan duger inte och hon ska heller inte ha sina skor. Ha ha.. man kan skoja om det såhär men oj, oj, oj stressen som uppstår alltså.


Men nu sitter vi här och jag drisker kaffe och laddar upp för dagen.

Ikväll ska vi åka till Växjö med familjen Kronstrand och titta på damlandslagets fotbollsmatch. Det ska bli riktigt kul. Pappa ska va hemma med Emilia och jag hoppas det ska gå så bra som det brukar när de två umgås.

Önskar oss alla en bra dag.


Förkyld

Så tråkigt att jag lyckats bli förkyld. Men det kunde va värre. 


Nu sover barnen, Henke jobbar med papper hemifrån och jag surfar runt på min mobil. 

Vi har varit hos doktorn idag, Eric och jag. Han har mer ben på den sidan och just där han har ont. Nu trodde han inte det var något tokigt men för säkerhets skull röntgades han och det känns bra för mig. Nu håller vi tummarna. Han skulle ta det lite lugnt ett tag iaf så det fotbollsträning ikväll. Han kan ju inte träna heller, för den delen iom att han har ont. 

Annars har dagen funkat bra. Jag var så trött på morgonen idag men jag har fixat dagen med Erics läkarbesök, mitt jobb, ett psykologbesök, göra deg till piroger och sen det allmänna plocket.

Nu ska vi snart se något på TV sen är det sovdags.


Måndag

Rapport från frukostbordet. Jag är fortsatt förkyld men jag ska försöka kämpa på. Eric går in i sin sista skolvecka i 2:an. Nästa vecka blir det kollo för hans del och jag hoppas han ska gilla det. Jag ville alltid åka på kollo när jag var mindre men det blev inte av.


Idag har Eric en tid på sjukan vid 9. Han har haft ont i sin rygg en tid nu. Han tycker att det känns som han har en knöl i ryggen. Jag ringde igår så då fick vi en tid idag. Igår kväll kände både Henke och jag att han faktiskt har en knöl i sin rygg så jag hoppas och hoppas och ber att det inte ska va något allvarligt med min stora skatt.

Här är en bild på mina älskade två små från igår.


Önskar oss alla en bra dag.


Lw och vin

Ikväll dricker jag vin och lyssnar på Lars Winnerbäck. Inget river väl upp känslorna inuti såsom hans texter. Lågmäld gitarr och hans vackra texter gör att tårarna bränner bakom ögonlocken. 


Jag är så känslig för närvarande. Så fort jag får en chans gråter jag en skvätt. Oftast är det musik, när barnen lagt sig, som får mig att bli så vemodig. För tillfället är känslorna utanpå. 

Det finns tusen och en ( nåja ) anledningar och bättre är att inte fördjupa sig och låta tankarna fladdra iväg för mycket. Livet blir inte bättre av det, tyvärr. Allt bottnar i en enorm rädsla. För framtiden, för mina nära, för mig själv. Jag är livrädd, om jag ska va ärlig. Men bättre då är ju självklart att sätta värde på varje dag man får va med. För varje dag man har dom närmsta nära. Det är ju lite knasigt det där. Att man är stressad och irriterad på dagen och livrädd när kvällen kommer när man kanske fattar på riktigt att livet är något man har till låns. Inget är bestående och en vacker dag är inget sig likt. Av en eller annan anledning.

Det blev så djupt här. Men det är en skön känsla det också. Att få ett litet uppvaknande i sin egoistiska vardag där " jag och mitt " kanske känns så viktigt. Vad gör det om barnen somnar lite sent, att Emilia häller ut sitt mjölk glas med flit 70 gånger eller att någon springer in med grusiga skor när man precis städat. 

Har jag inte mina barn, min man och min familj omkring mig är jag ingen egentligen. Så är det!


Nu har Henke jobbat klart så nu blir det lite möjs med ost, kex och tv serie.


Besviken även på mig

Dagen idag har präglats av känslan jag vaknade med. Stor besvikelse och irritation över att det blev som det blev. Henke har dock kämpat på och jag har faktiskt unnat mig att ha en dag näthandel lite grann fått ta ansvar. Skriva matlista för veckan, plocka efter barnen och sig själv, leka leka leka med Emilia osv. Det var ju såklart inte meningen att det skulle bli som det blev och efter att ha spekulerat en hel del känns det nästan som att någon stoppat något in hans glas som gjorde att det blev såhär. Men men.. ingen vet och nu känns det som ett avrundat ämne. Han har ångrat sig, han har fått kämpa på ändå trots mående. Han sov längre på morgonen men sen han gick upp har jag tillåtit mig själv att koppla av. Massvis. Så njutbart.


Nu ikväll har jag blivit förkyld. Näsan rinner hela tiden. Kanske därför jag känt mig så trött på senaste tiden.

I morgon skulle Eric spelat fotbollsmatch men han har fått så ont vid sin höft / rygg på ena sidan. Han är svullen inuti och jag blev lite orolig. Det sa jag ju inte direkt till honom. Men han är shäll orolig och vill att jag ska ringa till sjukan i morgon så vi kan få åka och röntga på Måndag. Stackarn. 

Nu ska vi se hur länge de här trötta föräldrarna orkar va vakna. Med lite gott att äta ska jag nog kunna se något på TV en stund. Besviken

Idag är jag riktigt besviken på min make. Jag brukar inte nöta våra privata problem här, det löser ju inget. Men jag hade väl tänkt den här dagen lite mer familjär än " jag vaken själv med barnen och Henke svårt bakfull "


Ansvarslöst och jävligt onödigt. Fine, ifall man bestämmer sig för att festa loss ordentligt. Men att " gå ut med vänner och ta ett par öl " ska inte behöva förstöra en hel dag! 

Fan så tråkigt! 


TGIF

Tack och lov att det är Fredag alltså. Phew.. Som der känns nu kommer jag sova hela dagen i morgon. Bara för att jag kan. Eller kan kan jag ju såklart inte för vi har två barn och både Henke och jag har en hel del att göra. Men sömnen står högst på önskelistan.


Igår var det avslutning på Folkhögskolan så det innebar att jag i stort sett var iväg för lunch och sen kom hem vid 19. Det i sig är ju inga större bekymmer men jag har sovit så dåligt hela veckan att det nu är riktigt jobbigt tyvärr. Men jag har laddat med kaffe nu och ska nog fixa denna dag.

Igår hade jag möte med försäkringskassan för att bestämma min framtid. Jag blir kvar på Folkhögskolan och jag får semester så jag är väldigt glad.

Nu ska jag byta bajsblöja på Emilia sen sk vi göra oss i ordning.

Önskar oss alla en bra dag.


Avslutningsdagen

Idag är det avslutning på Folkhögskolan. Jag ska även träffa försäkringskassan och arbetsförmedlingen för att utvärdera och prata framtid. 


Häromdagen läste jag ett sånt bra ord som beskriver någon i denna familj så bra.

Det var någon i usa, kanske är begreppet större än vad jag vet, men de hade en treåring i huset. De kallade henne " threenager " istället för teenager som det blir sen när åldern matchar viljan och humöret.

Alltså viljan och temperamentet i vår lilla tjej. Det är makalöst. Verkligen makalöst. Det går inte att föreställa sig. Ofta är de gånger på en dag då man får stanna upp och påminna sig om gåvan man ändå fått.


Min lilla bestämda dam. 

Önskar oss alla en bra dag.


Hoj hoj

Här är det trötta familjen idag. Henke och jag har delat på all vakentid Emilia bjudit på inatt. 


Såå skönt att det redan är Onsdag.

Nu laddar vi för en dag med fullt upp. Jobb, fixa blommor till våra fina fröknar, laga middag och sen sommarfest i skolan ikväll som jag bland annat är med och fixar till. 

Nu önskar jag oss alla en bra dag.


Nationaldagen

Ligger i soffan på altanen. Henke målar möbler. Jag har småfixat lite också men tyvärr sätter min ms stopp idag. Antar det beror på värmen och att jag har mens. Så trist. Men jag klagar inte. Radion spelar i bakgrunden och vår soffa på altanen ä faktiskt väldigt skön.


Prioriterar att kunna jobba i morgon så att lyssna på kroppen känns väldigt viktigt faktiskt. Onödigt att köra på idag när kroppen inte vill.Regn

Sitter i sängen med altandörren öppen och hör regnet smattra på altantaket. Jag har en filt om mig och jag dricker en cider. Det tycker jag mig vara värd efter att ha rensat ogräs typ hela dagen. 


I morgon är det jobb igen som gäller för Henke. Barnen och jag är lediga. 

Så snart Henke kommer hem från sin promenad ska vi mysa till det med resten av den film vi började se igår. Kanske äter jag ett par ostbågar. Det är ju så gott.

Vi har haft en fin helg. Jag är mitt i det värsta av pmsinfernon men har bara haft en smärre härdsmälta och det är väldigt lite för att va jag. Kosttillskott är grejen alltså. Vill ju helst inte plocka i mig piller. Som ni veeet.

Nu är det mysdags! 


FREDAG

Sista dagen i skola och jobb för vår del sen väntar lite skön ledighet.


Är så glad över att det funkar så bra för mig att arbetsträna. Jag är väldigt trött, mornarna vill jag nästan lämna ifrån mig föräldraskapet över min lilla trotsfis Mem när jag väl är där trivs jag så bra.

Mornarna, som sagt.. vad ska jag säga.. Emilia är så otroligt otroligt otroligt envis liten tjej. Det är ju verkligen så med tanke på att till och med hennes förskola påpekat det. Oj, oj, oj.. Och inte nog med envisheten är hon lättirriterad. Blir det inte som hon tänkt eller vill blir hon tokig. Ibland. Hon testar gränser, gör dumheter och sätter sig på golvet och " tjurar " son hon säger. 

De gråa håren i mitt hår frodas, för första gången i mitt liv, och jag skyller aaaaallt på Emilia. Ha ha.. nej vars. De har nog till största delen med min ålder att göra. 

Nu återstår att önska oss alla en bra dag.


Lilla jag

För ganska exakt " väldigt länge sen " togs den här bilden. Det var i samband med något Julfirande och jag var i Emilias ålder. Visst är vi lika. 
Juni

Välkommen, säger vi. Det är den här tiden vi längtar till hela året. Nu är vi mitt i knoppsprickning, sol och ljusa kvällar. Underbart.


Jag längtar efter att få åka iväg med vår husvagn och bara mysa. Jag vill besöka Bergs slussar i år. Vi pratade om det redan förra året. Jag älskar Gränna men kan byta ut det i år till fördel för lite slusskikande. 

Öland är givet. Sen blir det nog någon mer liten tripp. Vi har ju inte gränslöst med pengar men vi får se vad vi hittar på.

Nu ska vi göra oss i ordning och åka till skola och jobb. Torsdag idag. 

Önskar oss alla en bra dag.


RSS 2.0