God morgon

Idag blir det skola och jobb igen. Men jag är trött. Emilia har varit liite för mycket vaken för att natten ska ha varit optimal. Men det är bara att fylla på med kaffe och hoppas det ska hjälpa. 


Önskar oss alla en bra dag.


Feber

I morse när jag vaknade hade jag 39 graders feber. Inga andra direkta symtom mer än att jag var väldigt trött. Jag körde barnen till skolan, vilket var vad orken räckte till. Sen åkte jag hem och tog det lugnt. Sov en stund mitt på dagen och nu har jag blivit feberfri. 


Såhär blir det ibland och jag kan inte se någon annan orsak är min ms. Om den är mer aktiv och ger feber.. jag vet inte.

Nu har jag hämtat hem barnen, Eric spelar  en stund och Emilia leker för fullt. Nu gles hon in här på Erics trehjuling. Jag ligger en stund i sängen och inväntar att jag ska kunna börja med middagen. 

Jag har anmält Eric till Stjärnevikskollot idag också. Jag tror han kommer ha det jättekul i sommar. I stället för att va på varma skolgården på fritids.

Nu ska jag fixa lite fruktmellis till barnen.


Ny vecka

Är vaken sen kvart i sex tiden då Henke åkte till jobbet. Jag är tyvärr så lättväckt så det är sällan han kommer iväg utan att jag vaknar också. 


Jag ska försöka vakna till här. Känner mig lite off på något konstigt vis och det är ju en ganska tråkig känsla. Hoppas lite kaffe fixar det.

Önskar oss alla en bra dag.


Badpremiär

Bra barn brås inte på sin mor när det kommer till att bada. Eric doppade sig ganska snart, Emilia lekte mest i vattnet där det var grunt och doppade sig inte helt men det var inte långt ifrån. 
Henriks födelsedag

Igår var det Henriks födelsedag och han blev väckt med frukost på sängen, paket och sång på morgonen. 


Vi hade lite familjefika mitt på dagen sen blev det pizza till middag. På kvällen kom Anna med familj och Helena och barnen och drack lite bubbel och njöt i kvällssolen.Ledig dag

Idag har Henke varit ledig och vi han faktiskt haft en fin dag. Även om jag blev lite stressad av att den planerade utflykt vi skulle på blev av betydligt senare än vi tänkt och trott.


Vi samlades på kyrkogården i Djursdala för att sätta blommor på Henkes mormors grav.

Vi strosade lite på kyrkogården och jag gick till en grav som får det att hugga till i bröstet alldeles extra. 

När jag var liten, redan ett par år innan lekistiden, hade jag en bästa kompis. Vi lekte jämt. Hon bodde bara ett par hus ifrån där jag bodde. Hon hade en lillebror som ofta var med och mamman var en sån där bullmamma som fixade fika och vi åkte på utflykter och äventyr. 

När jag började skolan gled vi lite ifrån varandra då lekis ( F1: an idag ) låg i ett helt annat område än skolan och hon var ett år yngre än mig. Men vi lekte ändå ganska ofta.  

Mitt i all barndom slog cancern ner som en bomb då hennes lillebror fick en hjärntumör. Han kunde inte börja lekis när det var hans tur för han var så dålig och blev behandlad med cellgifter. Ofta när man var där och han varit på behandling kräktes han massvis och låg mest och var jättedålig. Både av mediciner och sin sjukdom. Han tappade håret, åkte rullstol och upplevde knappast sin sista del av barndomen som något positivt tyvärr.

Efter ett par års kämpande uppdagades der dessutom att deras mamma hade bröstcancer. Kort var den tiden hon ens visste och vad jag minns hann hon inte ens börja försöka behandla den innan hon dog i början 1992. Två månader efter följde sonen efter. Denna tragik i en småstad.

Jag kan må så dåligt än idag av att jag inte fanns där mer för min bästa vän. Hur jag i stället för att va där drog mig undan. Jag mådde så dåligt över deras öde och visste inte hur jag skulle hantera det att jag slutade leka med henne. Idag kan jag bara inte förstå hur jag kunde göra så. 

Att hon förlorade sin mamma, en mamma som var precis  sådär som en mamma ska va, enligt mig. Som låter barnen va med, som fixade fika och mys, som hjälpte och tog hand om och som alltid fanns där. Sen försvann hon bara. En person som betydde mycket även för mig. Der blev helt enkelt för mycket för mig, jag var ju själv inte så vansinnigt gammal. Idag hade jag ju valt helt annorlunda. 

Jag tänker på dom ofta. På familjen öde och om hur förgängligt allt är. Ingenting är definitivt och vi har sannerligen bara vår tid här på jorden till låns. Även om vi blir jättegamla kommer vi förmodligen inte tycka att vi levt länge nog. 

Ta vara på tiden, så sant som det är sagt. För varje år som passerar lever vi den dagen vi en gång kommer dö på. En svindlande tanke men något man kan ta fasta på som en slags sporre att njuta av den tid man fått här på vår jord.
Sista arbetsdagen

Idag går barnen i skola och jag är på mitt jobb för sista gången denna vecka. Så skönt att det funkat med att jobba fyra timmar. Dock har det blivit lite dötid för att hitta uppgifter för att fylla min tid men när jag väl har det känner jag att jag vill slå rot och börja jobba på riktigt. 


Henke blev lite ( egentligen ganska mycket ) besviken då han insåg att jag inte skulle va hemma ikväll. Han såg en mysig grillning tillsammans framför sig och sen ville han tokjobba i trädgården ikväll. Inget blev ju bättre av att jag också glömt och höll med om att det ju lät toppen. Han jobbar ju sen igen på Fredag så detta blev ju en bonuskväll ikväll med ledigt efter. 

Nåja

Nu ska jag gå upp, jag ligger kvar Lite för länge i sängen jag vet och det blir så stressigt sen men sängen är för skön i förhållande till att gå upp och börja dagen. Men nu måste jag gå upp. 

Önskar oss alla en bra dag


Tuff dag

Inatt var Emilia vaken ett par timmar. Ibland kan man småslumra lite när hon ligger bredvid men inatt var hon så pass vaken att det inte gick. Sen tog det någon stund innan jag vågade flytta tillbaka henne i sin säng och ytterligare lite innan jag fattade att jag kunde somna om. Jag blev vaken från 1 till 3:30 cirka. Henke åker ju till jobbet typ kvart i sex dessutom och jag vaknar alltid så idag kommer jag få kämpa. 


Kaffe och en bra inställning liksom. Vad annat kan jag göra. 

Nu ska jag gå upp, ja jag ligger kvar i sängen än och försöker vakna till här. Jag har kommit in i ganska så bra flow vad gäller våra mornar så vi hinner ändå. Förutsatt att barnen vaknar av sig själva straxt innan 7. De kan va svårväckta vissa mornar och då dröjer det ut på tiden. Men samtidigt så vet ju folkhögskolan att jag kommer så två minuter hit eller dit spelar ju ingen roll. Inte i det här liksom.

Önskar oss alla en bra dag.


Ny vecka

Ligger fortfarande i sängen men jag har varit vaken sen klockan 6. Borde gå upp för att kunnat göra mig i ordning i lugn och ro innan barnen ska väckas men hjälp så trött jag är. Helt makalöst. Jag vet ju att jag kommer vakna till när jag kommer upp och kaffet gör sitt såklart men ändå.


Den här veckan blir kort för min och barnens del. Vi är lediga Torsdag och Fredag. Henke jobbar på Fredag men förmodligen inte hela dagen. Är han borta två timmar från jobbet är det dels två timmar mindre i lön och sen har han ju att göra där så han ska va där liksom. Han har ju inte en heltidstjänst för att dra hem tidigare. De gånger han gör det försöker han oftast att jobba in det. 

Nu måste jag gå upp. Lilla Emilia är på väg att vakna med. Hon satte sig nyss upp i sängen, rufsig i håret och sådär gosigt trött. Eric sover faktiskt, han brukar vakna när Henke åker annars. 

VM guld till Sverige blev der igår också då Sverige vann hockeyfinalen mot Canada. Härligt.

Nej, nu är det dags för kaffe. 

Önskar oss alla en bra dag.


Lazy day

Idag blir en lugn dag, som det känns. Lite såna där måsten finns. Vi måste åka till återvinningen, dammsuga och lite småfix.  Men annars ska vi bara " va " idag. Vi funderar på att åka ner till Alv en liten sväng. Det blir väl dagens happening.


I morgon ska jag lägga till en timma på min arbetsutredning. Men det kommer gå bra. Jag är så sugen på att komma förbi det här momentet så jag kan börja jobba någonstans. 

Önskar oss alla en bra dag


Sovit borta

Igår vid 18 åkte Eric till en kompis som hade ett övernattningskalas. Han var väldigt peppad och såg mycket fram emot det. Jag hoppas han haft det kul.


Telefonen ringde här tidigt då det var lite frågor gällande frukosten så jag är vaken sen 7 och det har varit ensamt men väldigt skönt. Emilia vaknade precis och det är skönt att hon sov lite längre på morgonkvisten med tanke på att hon haft en natt med en hel del vakentid. 

Hon har blivit såå mammig, min lilla sötnos. Hon har nog varit det i perioder och mest hela tiden men nu är det ren och skär panik om hon inte får va med mig. Min lilla älskling. Underbart att en liten minimänniska känner trygghet med en men också liite påfrestande någon sekund här och var då man sällan kan få va själv.. 

Jag vet ju att det är en fas och att det går över så ingen större fara på det lilla taket.

Här är en bild på Emilia och Adrian när de gick in till förskolan häromdagen. Vi kom samtidigt och på eget initiativ höll de hand. Så gulligt.


Idag ska vi veckohandla, mamma och pappa kommer hit och vi ska grilla, jag ska köpa Emilia en ny solhatt ( hennes vita känns inte som den mest praktiska på förskolan ) det behövs dammsugas av. Ja, vi ska nog få denna dag att gå.


Nu ska väl förhoppningsvis snart pappa Henrik komma upp. Han var på nattbio igår och kom hem vid 1:30.

Önskar oss alla en bra dag.


Premiär

Igår öppnade Astrid Lindagens Värld upp för säsongen och efter att Eric slutat skolan åkte vi hem och tog varsin macka sen åkte vi ner dit. Hela familjen. Henke tog ledigt efter lunch.


En värmebölja har parkerat här i krokarna så det var varmt men väldigt kul. Här kommer några bilder från vår dag.Dagarna tickar på

Fredag idag och hjälp vad fort tiden går. Man har saker inplanerat ( hela tiden känns det som ) och det bidrar till att tiden går fort. 


Igår var det sommarfest på Emilia Förskola. En underbar kväll rent vädermässigt. Barnen lekte, vi fikade och pratade. Mycket bra.

Idag känner jag mig väldigt trött och sliten på något vis. Jag har en stresskänsla i kroppen som jag inte kan skaka av mig men på det stora hela är det tipp topp.  Eller så topp topp det kan bli. 

Idag öppnar Alv så det blir en sväng dit när Eric slutat skolan. I helgen är det inga stora saker inplanerat så jag hoppas på en fin helg. På Måndag lägger jag på en timma på min arbetsutredning. 

Nu återstår bara att önska oss alla en bra dag.


Arla morgon

Jag vaknar ju nästintill alltid när Henke åker hemifrån innan kvart i sex. Senaste dagarna har Eric börjat göra mig sällskap. Idag även Emilia som vaknade runt sex. Med tanke på hur sent barnen somnade igår hade de behövt sova längre när de kan. Men det är inget att göra åt.


Idag har jag ett möte med en läkare som ska skriva ett läkarintyg till mig. Jag är ju sjukskriven under tiden jag arbetsutreds. Nu är det bestämt att jag ska, om Försäkringskassan går med på det, va kvar på Folkhögskolan även höstterminen så jag behöver ha ett läkarintyg som gäller till dess. 

Nästa vecka har jag tänkt lägga till en timma och vara fyra timmar om dagen. Vi pratade om det på mötet vi hade i början av veckan och då bestämdes det att jag skulle avvakta men nu när jag kan lägga till en timma och va till 12:30 så ska det funka. Jag är inte redo att ha både barnen och mig klara och lämnade och börja jobba 7:30. Det flyter på på morgonen, jag gör ju allt som det är nu, men nästa timökning ska jag ta där i stället, har jag tänkt. Det är så otroligt skönt att känna att jag har ganska fria tyglar. Och att jag får ha egna åsikter och själv styra detta. Inom rimliga gränser givetvis.

Jag blev så glad på mötet för jag fick höra så mycket positivt om mig och om min situation. Det är så skönt att känna att det funkar. Jag har känt en längre period att jag är redo för detta men med en kronisk sjukdom, som är väldigt lynnig, kan man aldrig helt veta hur det ska bli.

Nu återstår att önska oss alla en bra dag. 


0 poäng

Jag brukar skoja om poäng och så vad gäller uppförande, särskilt på mig, när det kommer till olika situationer med barnen. 


Ikväll drog jag ingen högvinst direkt då jag blev själv med sövningen av två barn som bara inte skulle sova. Suck säger jag.

Emilia ligger och kravlar i sängen än. Fattar inte varför hon bara inte somnar. Nu skriker och gråter hon ju inte iaf så då spelar det väl ingen roll egentligen.

Nu ska jag ta mig fasen ta ett glas namnsdagsvin. Det är jag värd, kan jag tycka. Sen måste jag komma ihåg att säga till Henke att INTE läsa mina sms. Han råååkade ju glömma sin mobil hemma..


Oj, oj, oj

Den här natten har bjudit på alldeles för lite sömn. Emilia sov oroligt och hade svårt att komma till ro någon gång mitt i natten så det blev ett par vakentimmar där. Sen har jag sovit oroligt överlag själv också. 


Idag hade jag behövt haft mycket tid för vila men eftermiddagen är vikt åt annat. 

Jag kommer inte bli piggare av att känna efter hur trött jag är så jag ska försöka skaka av mig tröttheten nu, ta en kopp kaffe och kämpa på.  

Önskar oss alla en bra dag. 


Gräsklippning

Igår klippte Henke gräset för första gången den här säsongen. När Eric var liten gick han troget bakom pappa och klippte med sin gräsklippare. Den är väl använd men finns kvar här men Emilia är inte lika intresserad son Eric var. Hon vill däremot gå med och dra den riktiga gräsklipparen. 


När Henke började klippa igårkväll misstänkte vi nog båda att den klippningen skulle komma att ta sin tid. Hon tröttnade dock efter en stund och klockan gick fort till vi skulle hämta Eric från fotbollsträningen.


Nu återstår bara att önska oss alla en bra dag.


Ny vecka

Tiden går fort, så även helgerna. Mycket är inplanerat men samtidigt så tycker jag om att vår familj har aktiviteter och annat inplanerat. 


Vi var bara på Folkhögskolan igår. Vi gick en tipspromenad där som var ganska omfattande så det blev någon timma och efter det var jag tyvärr jättetrött.

Emilia hade tofs i håret och var helnöjd över både det och den ballong hon fick. Eric tyckte också det var kul faktiskt. Det var både femkamp och utomhusaktiviteter, litteraturfrågor, att gissa ålder och nationaliteter på deltagare och hitta ben och organ i kroppen. Väldigt kul.


På kvällen var vi ute och det var Helena också med sina barn så då lekte de tillsammans allihop och vi fick en trevlig pratstund.


Nu återstår bara att önska oss alla en bra dag.


Vår fotbollsspelare

Igår var en fin dag att spendera vid fotbollsplanen. Eric var med i sitt första poolspel i fotboll. Poolspel innebär att lag från andra städer kommer och kör en liten miniturnering på plats. Jättekul.


Eric tyckte det var riktigt kul så det kommer definitivt att bli fler gånger. 


Vädret var på vår sida, vilket man ser på bilden här där Eric har solen i ögonen.


Idag ska vi åka till Folkhögskolan som har öppet då det är upptäckardan i krokarna. Sen tror jag vi ska åka ut till Norrhult och kolla på Millans hästar.

Önskar oss alla en bra dag.Poolspel i fotboll

Godmorgon vänner, sitter här i lite för lugn och ro med mitt kaffe. Om en timme ska vi ha ätit och va klara för avfärd. Nja, nästan iaf. Samlingen är vid 8:30.


Henke har åkt, han har skyttetävling idag. 

Dagen verkar bjuda på strålande sol vilket är skönt. Så svårt att veta vad man ska ja på sig, tycker jag. Vädret har ju varit minst sagt omväxlande och senast igår huttrade jag i min vinterjacka. Vår gårkväll blev sådär fin som en kväll bara kan bli. Anna med familj och vi sågs uppe vid lekparken ovanför vårt område. Vi hörde av oss till Jennie ( Erics kompis Ludvigs mamma ) så de kom också ut. De bor precis där. Vi hade med lite vätska och till slut tog den slut, och vi frös, så vi gick spontant hem hit.

Nu hörde jag Emilia mumla i sin säng så nu ska jag börja göra oss i ordning här.

Önskar oss alla en bra dag.


Hämta barnen

Nu har vi ätit lunch tillsammans, Henke och jag. Nu ska jag alldeles snart hämta hem våra barn. 


Eftermiddagen får vi vika till en veckohandling tror jag. Det känns som att stressen med Emilia i affären är ändå värt det än att veta att vi måste stressa med handlingen i helgen. I morgon har Eric poolspel i fotboll och Henke ska på skyttetävling. Söndagen är det öppet hus på Folkhögskolan så då ska jag ta ta med mina barn så de får se vart jag håller hus om dagarna. 

Nej, hämta barnen var det. Saknar dom.


Fredag

Sista dagen innan helg. Jag skulle behöva veckohandla innan jag hämtar barnen idag men jag vet inte om jag egentligen orkar. Är så sliten idag tyvärr. På alla plan och det är så jobbigt. Problemet ifall jag väljer att inte handla är att stressfaktorn ju finns där då iom att jag vet att den måste pressas in i helgen där utrymmet inte finns. 


Vi får se hur jag gör.

Nu sitter vi här och har ätit frukost. Jag tycker om att ha god tid på mig på morgonen och även om jag gillar stunden själv som ibland blir på morgonen är det också skönt när barnen vaknar av sig själva så man inte behöver tjata på dom för mycket. 

Idag blir inlägget ungefär lika tråkigt som jag känner mig. Lika bra att avsluta då.

Önskar oss alla en bra dag.


Medicinera

I Måndags var jag i Linköping och träffade en kollega till min neurolog. En jättetrevlig och bra läkare. Han undersökte mig och vi pratade lite. Han skulle därefter prata med min neurolog om hur vi ska gå vidare nu.


Jag vet inte vad det är men lika mycket som min diagnos, eller rättare sagt framtiden med den, skrämmer mig är jag livrädd för biverkningar osv av mediciner. 

Vi har pratat om det förut och jag har alltid undvikit att komma igång men nu, för min familjs skull, ska jag alltså börja. För att min ms inte ska få fritt spelrum när jag blir äldre. Jag har haft diagnosen minst i 10 år och på de flesta övergår även skovformad ms till den variant där du, till slut, inte blir bra igen mellan skoven. Och för att det ska bli så lindrigt som möjligt när och om det händer ska jag alltså behandla nu.

Först i ledet är en mr igen för att se hur det ser ut innan start. Sen ska jag ta om ett blodprov, jag har tagit det tidigare och varit negativ men sånt kan ju ändras tyvärr, för ett virus som den aktuella medicinen absolut inte går hand i hand med och det kan bli så allvarligt att patienter dör. Nu är ju det inte så vanligt förekommande iom att man regelbundet tar blodprov. Men så läskigt ändå.

Ser allt bra ut ska jag sen åka en gång i månaden till Västervik för att få dropp. Jag hoppas lådan som " de duktiga barnen får välja leksak ur " är välfylld med fint den dagen. Ha ha..

Nej men det ska nog bli bra detta. Eller, det är klart det blir. Mitt största stöd är både sjukhusrädd, nålrädd och kräks vid tanken på infarter som puttar in saker i mitt blod och jag tycker så synd om honom för han genomgår ju allt detta utifrån liksom. Hu hu..

Men vi har varit med om väldigt mycket så vi är ett bra team. Han brukar kunna stålsätta sig där på plats sen får jag pyssla om honom efteråt. Min stora kärlek.

Nu ska barnen väckas och åter ska vi starta upp en ny dag. Torsdag för att va exakt. 

Önskar oss alla en bra dag.


Sverige vidare

Jag kikade lite på Eurovision igår men när Henke kom hem vid 22 så gick jag och la mig. Var så trött och jag är glad över det idag då Emilia vaknade tidigt och inte skulle somna om. 


Idag har Eric en tandläkartid vid 7:30 så Henke ska idag, för första gången, lämna Emilia. 

Annars lunkar det på, tycker jag. Jag tycker det är så kul att va iväg om dagarna. Det är så skönt att det funkar. Visst är jag trött och visst känner jag ibland att jag inte orkar men det är nog en ganska vanlig känsla hos alla, trött och seghet. Det är bara att kämpa på liksom.

Nu ska jag köra igång en tvättmaskin och göra oss i ordning för avresa.  

Önskar oss alla en bra dag.


Antiklimax

Ja, det kan man säga der blev här ikväll. Jag är ensam med barnen och har ansvar för sövning och allt. Jag behövde även duscha ikväll vilket ju, såklart, är smidigast när barnen somnat.


Jag såg framför mig en mardrömssövning som tog en timma per barn. Jag blev irriterad på både Eric och Emilia, det blev jag, men döm om min förvåning när Eric tokslocknat straxt innan 19:30. Emilia somnade snart där efter och nu sitter jag här helt ensam. Såå tråkigt. Man är ju aldrig nöjd liksom.

Nu ska jag kika på Eurovision vid 21 och vänta på att Henke kommer vid 22. Jodå.Tidig morgon

Av någon anledning så har min hjärna fått för sig att jag ska vakna en halvtimma innan min klocka ringer och jag faktiskt ska gå upp. Från att minimera stress på morgonen går jag upp 6:10. Då hinner jag i lugn och ro göra mig i ordning och kan sen väcka Eric och Emilia. Eller ännu bättre, de har vaknat av sig själva. Så man slipper tjata.


Men nu sen jag började min arbetsträning så vaknar jag alltså allt från 5 och framåt. Oftast tjugo i sex och då kan jag inte koppla av och somna om när jag vet att dt snart är dags att gå upp. Så typiskt.

Jag har lite inplanerat under eftermiddagen  och Henke ska iväg ikväll men jag ska göra vad jag kan för att dagen ska bli bra.

Önskar oss alla en bra dag.


Handbok

Önskar jag satt inne på alla svar. Att jag visste vad man ska göra och hur. Vad som behöver sägas. Det är inte lätt alltid, så är det. Jag hatar känslan av maktlöshet och att inte direkt kunna göra något åt olika situationer.  


Ibland vill jag bara bygga en stor bubbla runt oss. Där vi kan va. Bara vi.PMS

Som ni minns fick jag ju medicin utskrivet mot min pms. Min mens har varit lite krånglig sen jag fick Emilia så ena månaden är det längre tid mellan och sådär. Då är det inte lätt att veta när ägglossning infaller, det är då jag ska börja ta dom. Det finns billiga stickor att köpa på nätet men jag har inte gjort det. Vi bestämde, helt enkelt, att jag skulle börja när vreden började märkas. Det märks alldeles jättetydligt.


Min läkare gav mig även tips om att tillskott av Magnesium och B vitamin kan va till nytta. 

Jag började äta tillskotten för kanske tre mensomgångar sedan. Inför runda ett.. ingen direkt pms. Inför runda två.. knappt ingen pms.. nu inför runda tre, där mensen bör komma idag eller i morgon slog pms till idag med full kraft. Men jag tror faktiskt att det finns en del kringliggande orsaker som förvärrat också. Tröttheten efter denna resa också har nog också påverkat. 

Så, mitt tips är att testa tillskott. Jag kommer såklart börja medicinera om läget blir annorlunda men som läget verkar va nu är det ju bara några få dagar som är jobbiga. I stället för ett par veckor, som det varit tidigare. 


Väldigt bra.


Fantastisk helg

Våt helg kan inte sammanfattas på annat vi än just fantastisk. Vädret har varit otroligt, barnen glada. 


I Fredags när vi kom dit var det knappt inget folk. Barnen åkte om och om igen. De stora barnen klarar de flesta sakerna själva och fick under helgen mer och mer fria tyglar.

Jag och Emilia spenderade en hel del tid på Kaninlandet och hon visar sig vara så åktokig att hon fick be både Jennie och Anna att åka med henne i den allra minsta berg och dalbanan och Hoppalång som jag, trots allt, åkte till slut. Jag har svårt för karuseller överlag. Blir så lätt snurrig, vet inte om det beror på min ms. Jag tror det. 

Eric åkte nog i princip allt han fick. Loke och Helix sa vi nej till. Han åkte Balder med Henke på Fredagen och tyckte den var läskig då han inte fick luft för det gick så fort. Men på Lördagen var han i den igen, med Per. Min modiga, modiga son.

Så härlig helg! Göteborg

Nu är vi snart framme i Göteborg. Vi har husvagnen med oss så det blir årets premiärcamping. 


Vi ska gå på Liseberg ikväll och i morgon. Det är även tre ytterligare barnfamiljer med i sällskapet så det här kommer ju bli en toppenhelg.

Eric vill åka alla möjliga, läskiga attraktioner och numer är det i stort sett bara eventuellt hans längd som kan sätta käpparna i hjulen. Jag är så jäkla rädd att han ska få panik i något han åker och bara vilja ur och ändå behöva åka klart. Jag vet, jag är ju lite störd. Han är så mycket mer modig än mig så han klarar så mycket mer.

Nu har vi några mil kvar sen blir det middag på campingen och sen ska vi åka spårvagn till Liseberg. Tjo hoo så kul det ska bli.Goda morgonen

Den här dagen, likt igår, startade vid 5. Kan inte somna om när jag vaknar då, av Emilia som sover oroligt, utan ligger vaken och blir stressad. Men lite kaffe och med Eric som sällskap i soffan sen någon halvtimma tillbaka har den här dagen startat så fint.


Idag är sista arbetsdagen för veckan, jag har jobb som jag vet om redan och det känns bara bra.

Eric tittar på klipp från attraktioner från Liseberg och är otroligt sugen.

I eftermiddag / kväll ska vi handla, packa och förbereda för vår resa.

Nu ska jag kika på en " Helixåktur " innan jag väcker Emilia. 

Önskar oss alla en bra dag.


För 6 år sen..

Idag klippte Henke Erics hår för första gången. Emilias har vi behövt klippa lite både här och där men inget direkt på längden. Nu är det nog snart dags för luggklippning igen.


Huset är för närvarande helt tyst sånär som på datorn sus och köksklockan som tickar. Barnen sover och Henke är iväg en svängom. Snart kommer han hem så vi ska se film och ha lite mys.

Jag har klarat denna vecka utan att ens vila någon gång under dagen. Jag lagade dessutom middagen idag och skjutsade Eric till sin träning. Nu är jag supertrött men det är så skönt att va trött för att maj jobbar. Eller hur? Hi Hi..

Nu kom Henke så nu blir det filmtime.  


Onsdag redan

Den här veckan går fort, idag och i morgon kvar sen skön ledighet igen. Ja, eller ledigt blir det ju inte då det blir en intensiv helg men den blir mycket skoj.


Nu sitter vi här, barnen och jag, och äter frukost. Vi tittar på Nyhetsmorgon, eller TV morgon som Emilia säger. Eric kikar lite på sin mobil.

 Igår på kvällen konstaterade jag att pissmyrorna är tillbaka med full styrka redan. Inte alls så mycket och utbrett än men om de får jobba så kommer de bli fler till antalet. 

Förra sommaren ägnade vi många timmar till att försöka få bort de rackarna. Men vi fick inte bort dom. Aldrig helt i allafall. Jag nämnde till Henke i somras att det bästa är nog att gräva bort allt och börja om. Fixa ny sand och sen förbereda marken under. Felet vi gjorde med denna är att vi bara lade på sanden på gräset. Ganska dumt egentligen då småkryp har fri tillgång upp, som nu visst sig.

Önskar oss alla en bra dag.


Trilskas vid sövning

Man hinner fundera både på det ena och det andra när man ligger bredvid en liten Fiddeli som bara inte ska sova. Begriper inte varför hon bara inte kan koppla av. Och nej, hon sover inte för länge på Förskolan, hon sover max en timma och det är alldeles lagom.


Hon har varit på förskolan sen 8:30 i morse. Jag häntade henne vid 14, vi var ute nästan en timma på eftermiddagen och ett par till sen efter middagen. Hon är såå trött men somnar inte. Gråter förtvivlat om Henke ens tänker tanken att va hos henne. För somna själv, det ska hon inte längre. Suck.. skönt man vet att alla dessa faser är just faser och snart så är hon så stor som storebror och fixar det mesta själv.

Idag har jag inte varit alls lika trött som efter mina tre arbetsdagar förra veckan. Och då har jag egentligen lite för lite sömn i bagagen idag. Så skönt att känna att det funkar så bra och att jag trivs.

Nu hoppas jag den här lilla prusseluskan ska somna snart så jag kan se något avsnitt av något med Henke, äta kvällsmat och sova.


Ännu en vecka

Som sig bör har natten bjudit på alldeles för lite sömn. Eller iaf sen 4 då jag inte trär jag sovit något nämnvärt. För en timma sen, när Henke åkte till jobbet, vaknade Eric och han är också vaken så ikväll är det några tröttisar i familjen.


Jag ska försöka fokusera på annat i dag än tröttheten faktiskt. Jag vet att man orkar mer än man tror. Och inget blir bättre av att man fokuserar på fel saker.

Nu hoppas jag denna vecka ska gå lika bra som den förra, när det kommer till min arbetsträning. Jag tycker det är så kul och det gör mig så glad.

Här kommer en bild på Emilia som spelade lite bandy med Adrian igår. 


Önskar oss alla en bra dag.


Första kalaset

I Lördags var Emilia bjuden på sitt första riktiga barnkalas. Det bjöds på lek, fika vid barnbord, lekar och slutligen fiskdamm.


Hon var lite avvaktande till en början då barnen var i 4 års åldern men det gick så bra och hon var nöjd efteråt.

Brorsan var med som lekledare på kalaset så det var ju en trygghet också.

Jag tog väldigt lite kort men här är ett par bilder på en förväntansfull tjej vid fiskdammen.

 


RSS 2.0