Skördefestmys

Skriv inläggstext 


Västervik

Sitter i Västervik och väntar på att Henke ska bli klar. Han hade ett planerat besök så jag passade på att åka med honom och ta det blodprov jag var här och tog förra veckan som spårlöst försvann. 


Provet är något specialprov som de tar på medicimmottagningen här nere. Nu har jag gjort ett nytt försök.

Idag är det redan Onsdag. Skönt. 


En riktig skruttdag

Ja, det kan man faktiskt säga. Jobbet funkar jättebra och jag har även idag jobbat 6 timmar ( idag utan lunch ) så det innebär alltså 75 %  Så bra.


Men nästan allt runt omkring har ta mig fasen tjorvat. Så tråkigt. Jag känner mig så ledsen, så tom. Besviken och ännu mer ledsen. 

På kvällen var Eric ute och cyklade och Emilia pärlade armband. En mysig stund.Ensam hemma

Vi blev ensamma hemma ikväll då Henke behövde åka för att försöka få ordning på sin bil som stannat nere vid jobbet.


När vi båda är hemma tittar vi sällan på vissa program så ikväll passade jag på att se lite av " Sofias änglar " Ångrar ju det, såklart. Samtidigt som det kanske är bra med en käftsmäll när man gnäller över vardagsbekymmer, att barnen bråkar, att man är sååååå TRÖTT, att barnen är mer vilda än tama, inget blir som man vill och tänkt eller tyckt. 

Men vad spelar det för roll? Vi har varandra. Vi är, relativt friska. Vi lever och vi har vår familj. Vad fasen klagar jag för?

Jag vet att livet är något som man har till låns. Man vet inte när det är slut. Det är upp till mig att göra det bästa jag kan av varje dag. Ingen kommer göra det åt mig. 

Det är nog bra med en riktig tankeställare ibland! 
6 timmar. Typ

Idag har jag lagt på en timma på min arbetstid. Jag hade med en macka som jag tog litr kvickt bara.


Idag är jag trött som fasen. Pms har jag också så jag är kanske inte mitt allra bästa jag. 

Snart ska Eric på hockeyträning. Då ska jag passa på att gå en promenad. Sen blir det middag hemma med familjen. 

Pappa var snäll och hämtade Emilia på dagis idag för jag hade tid hos min psykolog vid 14.Bild från gårdagens träningsmatch

Så duktiga grabbar som kämpade tillsammans. 


Tufft

Senaste tiden har varit väldigt tuff. Tyvärr. Att ha hand om en treåring är en prövning för varje minut som går. Humöret kränger och svänger. Viljan att göra eller inte göra något likaså. Tålamodet tryter och orken finns inte över till detta då det oftast inte finns någon vettig förklaring till alla onödigheter. 


En 9 åring som också är i en mindre kris. Som har det tufft på sitt vis. Där bråken och tjaffsen avlöser varandra. 

Det märks på mig att jag är tröttare nu när jag jobbar. Tålamodet och orken finns inte. Sen kan man ju inte räkna med att allt bara ska funka heller. Livet är en prövning. 

Idag har Eric träningsmatch mot Oskarshamn här i Vimmerby. Sen blir det mys med hockey på TV:n och middag när vi kommer hem.

I morgon är det dags för en ny vecka. Jag ska äntligen lägga på min extratimma. Jag var ju sjuk först sen barnen men i morgon så. 6 timmar. Vem anade det?

Så mycket frågetecken inför framtiden. Jag vill ha ett jobb nu. Jag vill inte ha rehbiliteringsersättning och va i det här systemet. Jag vill tjäna pengar och bidra till vår familj nu. Visst, det är en trygghet med denna typ av ersättningsform men jag känner mig redo för att komma vidare.

Nu ska jag leta fram lite varma kläder och ta fram hockeybagen. 

Heja vh, i båda matcherna.God morgon Lördag

Klockan är 8 och jag ligger i sängen. Barnen är vakna och jag ska alldeles snart gå upp. Kaffe, nyhetsmorgon och mjukisbyxor. 


Idag behöver jag åka och veckohandla. Kan va skönt att ha det gjort idag iom att Eric ska spela hockey i morgon och sen är det bortamatch som jag ska se här hemma på TV:n.

Önskar oss alla en fin dag.


Cykeldag

Idag är det cykeldag i skolan. Det innebär, på grund av Henkes ben, att jag först ska lämna Emilia med bilen. Sen åker jag hem, byter och tar min cykel och cyklar med Eric till skolan och sen vidare till Folkhögskolan.


Henke skulle nog kunna köra henne idag men jag tycker det är onödigt då han får så ont.

Idag måste jag också prata med skolans matsal om incidenten i Onsdag. Eric vågar inte äta lunchen nu och så kan det ju inte va. Risken kommer alltid finnas för att saker ska hända men.. ja jag vet inte. Det är så svårt och det är så synd om honom.

Nu ska vi fixa till oss en bra Fredag.

Önskar oss alla en bra dag.


Fotosession

I helgen blev det en spontan fotosession. Emilia ställde sig mot väggen och ville bli fotad med Eric.
Varför just 5?

Jag förstår verkligen inte vad det är som gör att jag vaknar då.. Så trist för jag skulle nog behöva den sista timmen till klockan ringer vid 6 för att va lite piggare på dagarna. 


Den här dagen blir som den blir. Eric får va hemma idag. Det är ändå studiedag och han var ganska medtagen igår eftersom han fick i sig mjölk när fritids åt lunch.

Henke har gjort en förhållandevis lätt operation då han tagit bort en vårta på benet. Men vårtan var stor och de har öppnat 8 cm och sytt med extrastark tråd i 8 stygn då huden just över smalbenet är så spänd. 

Det ville inte sluta blöda igår så vi fick be vår underbara granne som är distriktssköterska att byta omslag och se hur det såg ut. 

Hon så att han ska ligga med benet högt och sen så hoppas vi det avtar.

Henke blir därför också hemma idag.

Nu ska jag smyga upp och göra mig i ordning. Få med lilla plättan till förskolan och sen ska jag till jobbet. 

Önskar oss alla en bra dag.Morgonkaffe i mörkret

Det är mörkt nu om mornarna när man går upp klockan 6. Igår tände Eric och jag några ljus och gjorde det lite mysigt innan vi åkte. Idag hanns det inte med.


Det regnar idag. Igen. Alltså, det gör mig inget egentligen. Jag ska ju sitta inne. Men jag tänker på barnen som är ute en del och på hur vacker sensommar/ tidiga hösten kan va. Nu är allt grått och vått.

Nu ska jag avsluta mitt kaffe.

Önskar oss alla en bra dag.


Tidig morgon

Jag vet inte vad det är med mig och kl  5 isch men nu är jag vaken sen snart en timma tillbaka och jag får väl tycka att det är bättre att jag vaknar i tid än att jag försover mig då. Det är ju nämligen så att jag kan inte somna om så fort. Bara den processen tar en halvtimma till fyrtiofem minuter. Så då hinner jag ju lagom somna om till klockan ringer.. då kommer stressen in som gör att det inte är lönt att ens försöka.


Nu ska jag smyga upp, göra mig i ordning. Sen ska jag väcka Eric som ska till morgonfritids idag innan skolan.

Jag hoppas skruttstrumpan är feberfri idag. Vår lilla sjukling.

Önskar oss alla en bra dag.


Så jäkla glad

Jo, men det är jag. En ganska skruttig dag på jobbet då det blev en del fel men vad gör väl det. Jag är så jäkla glad att jag kom iväg, att Henke är så snäll och är hemma med Emilia trots att han har så mycket att göra och vi förlorar på det ekonomiskt. Men jag känner verkligen hans stöd i den här utredningen.


Vi har haft en lugn eftermiddag. Jag var hos min underbara psykolog som jag skulle vilja bli kompis med på riktigt. Vi har sån lik humor och han är så klok. Sen var det middag, hockeyträning, bad, dusch, kvällsmat, sövning och NU är det dags för lite ostbågsmys.  Jo men det tycker jag att jag är värd. 

I morgon börjar jag 7:30 men kör mina vanliga 5 timmar. På Onsdag blir det en utökning. Det känns så jäkla bra att det funkar så bra. Jag trivs verkligen. 

Förhoppningsvis kan Emilia gå tillbaka till Snövit då och vi alla kan återgå till vår tillvaro.


Måndag

Nu ska vi snart bege oss. Eric och jag åker till våra skolor idag. Henke är hemma och vabbar skruttstrumpan.


Är såhåhå trött men det är ett par timmar av mitt liv som går till arbete idag. Alla dagar är inte energifyllda dagar. Så är det. 

Önskar oss alla en bra dag.


Trolldeg

Emilia har pratat om att hon vill dega hur länge som helst. Vår Play doh är torr och tråkig så jag fixade till lite trolldeg. Det uppskattades så nu har hon suttit och degat en lång stund. Jag har allt varit med på ett hörn också.
Lång natt

Alltså hjälp vilken fruktansvärd huvudvärk jag haft större delen av natten. Jag har inte ens kunnat somna för det värkt så mycket. Om det nu berott på förkylningen eller annat har jag ingen aning om men det har varit jobbigt.


Jag har heller inte vågat ta någon värktablett förrän nu då jag drack ett par glas vin igår kväll. Det kanske egentligen inte hade varit någon fara men jag är lite löjlig så.

Nu har jag tagit en Ipren, och anar kanske liite bättring. Hoppas på att få sova sen. Så genomförkyld

Efter en vecka med skruttig mående för ni del och hostande barn blev jag inatt totalt genomförkyld. Så jäkla täppt att inte ens nässpray hjälper innan det täpper till igen. Sovit dåligt på grund av det och Emilia har varit vaken inatt och då är det bara mamma som gäller.


Nu dricker jag kaffe och försöker intala mig att den här dagen ska bli 16 och Henke kommer hem. Det kommer gå bra men jag kommer få kämpa lite extra.

Tur i allt är att barnen är så hostiga och behöver ta det lugnt så man kan komma undan med att ta det just väldigt, väldigt lugnt.Tråkigt

Det börjar bli riktigt tråkigt att va hemma här i denna skruttstuga. Jag mår inte bra och blir lite sämre för varje dag. I Måmdags var jag ju hemma för jag till och med kände mig febrig ( utan feber dock ) Eric kom hem från skolan och hade feber och hosta. 


Hostan har hängt kvar. Han hostar så fort han är uppe. Jag blir lite sämre för varje dag men det kommer liksom inte igång någon förkylning på riktigt.

Inatt har Emilia hostat, det började hon göra redan igår morse men den här natten har varit tuff för henne. Vi har inte sovit många timmar. 


Idag känner jag att jag är trött och gnällig. Jag vill va frisk. Jag vill att barnen ska va friska. 


Sjuklingar

Idag har jag varit hemma hela dagen. Jag är så trött, känner mig febrig men har inte feber och har ont i lungorna.


Eric var skruttig redan igår men han gick till skolan i morse och sen ringde hand fröken och sa att han inte orkade dagen så jag hämtade hem honom.

Det har inte blivit mycket gjort idag. Jag har mest vilat. Känner mig kanske lite bättre men jag och Eric blir hemma även i morgon för att Eric har feber. Henke är iväg

Idag är min kära make iväg på en sak med jobbet. Han åkte nu förut vid 7 och kommer hem tidigast 18 ikväll. Jag vaknade 7:15, helnöjd över att få sova så länge. Jag menar, det är ju en timme minst mer än jag brukar sova på vardagarna.


Natten har dock varit supertuff då Emilia var vaken och var jätteledsen. Det tog tid för henne att somna om så jag tror det tog nästan 2 timmar från det jag vaknade till jag somnade om. Så idag är det är tröttis mamma här.

Nu ska jag gå upp och göra frukost till mina kära. En kopp kaffe kommer sitta fint.

Önskar oss alla en bra dag. 


5:40

Vad är det som gör att jag vaknar då i veckorna. Nästan varje morgon. Visst, 20 minuter mer eller mindre är väl inget att gnälla om men 20 minuter är 20 minuter. 


Önskar oss alla en bra dag.


Kvällning

Vi har haft en fin kväll. Eric har lekt med en kompis, Emilia och Henke har lekt med babblarna. Vi har dansat, sjungit. Fixat med måsten och nu är det så nära sovdags det kan bli. Jag är Väldigt, Väldigt trött när kvällen kommer. Det tar ju på krafterna att gå upp vid 6 och få allt klart och sen börja " jobba " vid 7:30. Men jag är så jäkla nöjd och stolt över mig själv faktiskt. Att jag får det att funka trots hur jag mår vissa dagar, trots hur trött jag är och trots att jag inte tjänar mer än att bara va hemma.


Heja mig ändå. 


Huvudvärken besegrad

Jag kan tänka att ni är många som undrat hur dagen gått. Ha ha.. Nej vars.. skämt åsido. Nu känner jag mest trött. 


Nu sitter vi och låter lunchen landa. Jag och Henke har varit med pappa på " pernsionärslunchen " som han gärna vill gå på med sina före detta kollegor. 

Nu ska vi snart hämta hem lilla plättan. Eric har gått hem själv idag. Min duktiga kille.Huvudvärk, dag 2

Barnen är lämnade. Jag sitter på jobbet och väntar på att få sällskap här på kontoret och följdaktligen även något att göra.


Jag unnar mig att sitta här och chilla en stund. Jag hoppas huvudvärken ska gå över snarast.

Jag längtar efter lite höstsol nu. Lite ljus. Och uppehåll i det här trista vädret. 

Önskar oss alla en bra dag.


Huvudvärk

Idag har jag haft huvudvärk mer eller mindre exakt hela dagen. Jag har tagit två Alvedon vid två tillfällen utan resultat och jag som överdoserade dessa små piller förr tar typ aldrig numer. Men vissa gånger, väldigt sällan, gör jag det. 


Jag var väldigt nära på att åka tidigare från jobbet idag men jag stannade kvar min tid ut. Dagen har fortsatt med en hel del åtag. Nu ligger jag i sängen. Huvudvärken känna liite mindre nu. Jag är så trött så jag ska sova. Klockan ringer vid 6 i morgon bitti och då är det inga hallelujamoments inte. Ha ha..

Här är en bild på baksidan av vårt hus förresten. Den är från de papper vi fick om huset då vi köpte det. Det är lite skillnad från då till nu.Pust

En nackdel med att jag jobbat i trädgården en hel del i helgen är att jag får problem med mina ben nattetid. Det känns som att en miljon myror trängs i benen och kryper och kryper. Jag får även mer spasticitet, som det heter. Små, Små muskelryckningar. Jag har alltid såna men dessa förvärras och gör så jäkla ont. Och det blir en så obehaglig känsla att benen liksom vibrerar att jag har svårt att sova.


Den här natten har jag varit mycket vaken på grund av detta. Nu kom lilla prusselusken in redan 5:40 så för min del var det inte läge att somna om, tyvärr, då klockan ringer vid 6. Jag blir så uppstressad så det är bättre att vara vaken.

Nu är klockan snart 6 så jag ska försöka vakna till här. Emilia ska va hos farmor idag iom att det är stängningsdag på Förskolan. Eric har en läkartid vid 8:15 så jag börjar senare idag men jag måste ju gå upp nu och hjälpa Henke som ska köra Esmeralda.

Idag fyller min kära pappa år så vi ska äta mat här runt 15:15 för sen ikväll är det hockeyträning och sen ska jag på ett föräldramöte för innebandyn, ifall Eric vill fortsätta träna det när det nu börjar igen.

Önskar oss alla en fin dag.


Produktiv helg

Oj vad vi klippt, grävt, målat, plockat och fixat denna helg. Plus att Henke jobbar en del, Vi har veckohandlat, fixat med mat, städat.. ja.. Så mycket ledigt har det inte varit. Men " sova kan man göra när man dör " som någon vis människa i min närhet sagt. Ha ha..


Annars känner jag mig ändå helt ok. Jag är grymt jäkla ledsen på att jag inte pratat med min mamma av olika orsaker på över en månads tid, jag är ledsen för att pappa är så dålig i sin kropp, jag är ledsen för att jag inte alls haft kontroll över mitt ju är denna pms period. Men jag är samtidig fylls av glädje och förväntan över vad denna höst har att bjuda.

Jag sitter på första parkett och hoppas allt ska bli just så bra som jag hoppas.

Nu ska vi äta lite gott och se på tv innan sovdags. Ett av våra projekt

Vi har grävt undan så gott som alla rosor längst med vägen. Nu jobbar jag fem timmar om dagen och jag måste prioritera vårt jag lägger min ork och energi. Att ha massvis med land att rensa och sköta får tyvärr inte plats i min livsstil nu. 


Vi har flyttat tre stora, vackra gula rosor hit till vår uteplats på framsidan. Sen kommer några att få stå i landet bredvid där.

Där de stått tidigare ska det nu bli gräs och det tror jag kommer bli helt ok. Vi pratade om att göra ett staket mot vägen men vi får se framöver.Så jäkla trött

Idag har varit en skaplig dag om man bortser från att Emilia totalt, totalt drivit oss till vansinne flera gånger om. Hon är så tålamodsprövande och nu har hon haft några dagar då allt sånt varit bättre. Men inte Idag, som sagt.


När man då haft några dagar då det mesta funkar bra blir det ju ännu jobbigare då det blir så igen.

Längtar som en tok till barnen ska sova och huset blir lugnt. Jag vaknade 7:15 i morse och blev så uppstressad över allt vi har att göra så jag kunde inte somna om. 

Nu tittar Emilia på youtube och jag sitter här och surfar. Henke målar trappräcket. Jag höll på i trädgården men det var liksom inte lönt med en sur Esmeralda.

Hoppas vi alla får en fin Lördagskväll.


September

Igår efter att jag slutat jobba kom morfar hit så vi åkte ner till Astrid Lindgrens värld. Vädret var helt pefekt och pappa klarade att gå, förmodligen av ren jäkla envishet, hela vägen upp till Pippi. 


Efter att jag följt honom tillbaka till sin bil  när vi kikat på teatern som var precis när vi kom, fortsatte vi att gå i parken. Med Anna och barnen.

En jättefin eftermiddag.
Barnen på gunghästen med bokstaven E på.

Tänk att de här två funnits i varandras liv så länge och att de fortfarande är så bra vänner.

Gänget har utökats under åren.


RSS 2.0