Allena

Sitter helt själv i vardagsrummet. Barnen sover och Henke är iväg ett ärende. Tidigare ikväll har han skjutit och även varit nere i källaren och jobbat.

Emilia har varit på dagis idag. Heja mig! Jag hade en trevlig stund med en kär vän och sen passade jag på att göra ett par ärenden innan jag hämtade min lilla Prusselusk. 

Ikväll har vi skottat snö, barnen och jag, och även byggt en snötunnel. Och innan någon sätter hjärtat i halsgropen så skulle jag aldrig någonsin släppa dom i den utan uppsikt ifall den rasar in. 

Annars är läget ok. Börjar bli nervös för Torsdag. Men det ska gå bra. Absolut. Jag är även orolig över en hel del annat men jag är så jäkla stolt över mig själv som " ryckt plåstret " för familjens skull. Jävlar vad jobbigt det är men jag överlever ju. Dag för dag. Jobbigast är nattetid, det är ju då det är jobbigast om barnen vaknar sjuka. Det har jag alltid tyckt. Men, livet knatar på i mellanåt, jag har slängt mig ut helt utan skydd och jag vet att jag överlever det. Även om det är det svåraste jag gjort faktiskt.

Här kommer några bilder.


 

Ny vecka

Sportlovet är slut och nu börjar vi en ny vecka. Helgen har bjudit på mycket och känts lång samtidigt som den gått fort. 

Tänkte jag skulle berätta i ett separat inlägg om cupen vi var på med Erics hockeylag. 

Idag ska vi plocka och fixa lite, Emilia och jag. Byta sängkläder och sen kommer pappa och är med Emilia så jag kan åka och handla. I eftermiddag har jag funderat på att gå till pulkabacken en stund om vi orkar och det inte är för kallt.

Önskar oss alla en bra dag.På väg

Vi är på väg till Kalmar. I morgon ska Eric spela hockeycup hela dagen. Ikväll blir det lite trevligt umgänge. Mat och bowling med en del av Erics lagkamrater och föräldrar.Fruktansvärt

När jag har haft kämpigare stunder i livet eller när jag helt enkelt stirrar mig blind på " hur jobbigt allt är " så brukar jag hämta kraft från andras historier där ens egna små bekymmer är så små att de inte ens är värda att viskas ut. 

Jag har, i perioder, läst en blogg om ett par som kämpar och kämpat och kämpat  med ivf för att försöka bli biologiska föräldrar till ett gemensamt barn ( killen har en son sen tidigare )

De har lyckats två gånger och fått BEGRAVA barn vid två olika tillfällen. 

Hur fruktansvärt fruktansvärt kan livet få vara? Hur klarar man ens att leva? 

Tjejen som bloggar,  har en paus nu vilket ju är väldigt förståeligt - Änglamamma till Valter  Några bilder

Som beskriver våra dagar ganska bra.

Henke jobbar på i källaren på kvällarna. Eric är på allmänåkningen och tränar hockey. Emilia och jag har byggt tågbana i kväll, det tycker jag är jättekul. Emilia också.

Envishet och trots

Egentligen behöver jag väl inte skriva mer. Ni som vet, ni vet. Jag är på gränsen med mitt tålamod hela tiden och agerar ut alldeles för fort och hårt ibland.

De är såå olika våra barn. Eric har alltid varit smidig. Visst, lite stök har det varit men man behövde inte ha hjärtklappning två veckor innan man ska iväg någonstans för att man är orolig att inte komma iväg av tusen olika orsaker. Nästa vecka börjar skolan igen och jag får på riktigt ångest redan nu hur vi ska hinna. De senaste veckorna har ju Emilia varit hemma och då behöver jag ju inte bry mig ifall hon vill åka i pyjamasen med håret i ett burr med en brödbit som hänger fast i hårtesterna. Men nu ska hon till skolan så det innebär alltså att det kommer bli ännu tuffare mornar med att även få henne respektabel.

Det största bekymret dessa veckor har ändå varit kurragömmaleken vid påklädning och att en sko tas på och när man tar på den andra tar hon av den första. Bland annat. Suck.

Jag boostar mig nu och hoppas det ska gå bra.

Jag dricker kaffe nu. Eric spelar en stund och Emilia tittar på tv. Ganska så trista dagar här då jag bara städar och fixar, känns det som. Men inte blir det rent för det med tanke på alla leksaker, filtar och kläder som far fram och tillbaka.

Tänkte vi skulle leta oss ut en liten stund idag. Igår gick en timme till att försöka. Och vi kom inte iväg. Henke var ut med barnen sen på kvällen och då fick den här mamman va lite själv vilket behövs också. Det tog kanske fem minuter sen saknade jag dom. Undrade vad de gjorde, om de hade kul. Ångrade mig att jag inte följt med. När de sen kom efter nästan två timmar hängde jag i dom till sovdags och kramades. Ha ha.. Så konstigt det kan va.

Nu ska jag ta tag i dagen. Mjukstarter är skönt men man kommer ju inte igång. 

Önskar oss alla en bra dag. 

Den här dagen

Fy fasen alltså. Bättre att inget skriva, såklart, men bloggen är min och här kan jag vältra ur mig även om jag egentligen inget säger. 

Är så irriterad på vissa saker och det återspeglas i allt. Ska försöka att bara strunta i allt men ibland, som idag, då rinner det över. 

Är så in i helsike stressad över nästa vecka också. Legat mycket sömnlös inatt och oroat mig redan nu. Stressnivån i kroppen har varit förhöjd en längre tid. Nu har vi bestämt oss för en linje och hjälp, hjälp, hjälp så jobbigt. 

Dagen fortsätter att bråka med mig. Ingen sändning av VH's bortamatch ikväll. En stor höjdpunkt jag sett fram emot. 

Nu ska vi äta lunch sen ska vi gå till pulkabacken en stund. En helt fantastisk förmiddag

Det var ett par minusgrader igår men då värmde glöden från elden desto mer. 

Eric åkte skridskor, Emilia lekte i snön, vi grillade korv och hade det allmänt bra.Söndag

Vaknade skapligt och ska snart stiga upp. Eric och jag ska åka till ishallen och Henke ska jobba i källaren en stund. Han kunde inte göra klart igår för jag var helt enkelt för trött för att va själv med barnen. Ja, med Emilia då. Men nu har vi all möjlighet att hinna allt vi vill utan att känna stress.

På tal om stress är det kämpigt tyvärr. Henke är så stressad på jobbet numer och det påverkar självklart familjen negativt. Tycker så jäkla synd om honom. Förr kunde han få sinnesfrid och sitta med pappersarbete hemifrån för att komma något sånär i fas. För att få jobba utanför ramen av dagen då han alltid är där 7-16 måste han, numer, åka ner till jobbet. Det skulle ju ta en halvtimme bara åkandet fram och tillbaka, som han inte skulle få ett öre för. För att sen sitta där nere en timme eller två. Det är inte något som varken han eller jag finner så lockande när det var så smidigt för honom att starta datorn och jobba direkt här hemma tidigare. Även om jag kanske då tyckte han jobbade mycket så ser jag ju nu att han verkligen behövde det. För sin skull. 

Det påverkar familjen, hans stress. Det påverkar dom han jobbar mot. 

Tycker faktiskt det är ganska tragiskt då Henke alltid älskat sitt jobb. Varit lojal och inte, som många andra släpat benen efter sig tio minuter innan raster tex. Han är alltid på plats när han ska. Och framförallt är han  jäkligt duktig på det han gör, skulle jag våga påstå. Han har ett jäkla öga för vad som ser bra ut och inte.

Men i stället för att uppmuntra sånt så.. ja.. vad ska man säga. Tycker det är väldigt ledsamt detta. Med tanke på när jag ser hur han mår och framförallt märker att han inte mår bra.

Nu blir det frukost. 

Önskar oss alla en bra dag.

Mysig men kall dag

Idag åkte Eric skridskor i ishallen på skridskoskolan. Både han och jag blir ju väldigt stolta när tränaren låter Eric va med och visa hur barnen ska göra. Kanonbra för Eric också att få åka och träna just på sin åkning.

Efter där åkte vi hem och åt lite mellis och därefter begav vi oss ut till Södra Vi och åkte vidare på isen där ute i ett par timmar. Emilia fick en Olof snögubbe som hon bar omkring på och lekte med.

Nu är vi hemma och barnen chillar vid TV:n en stund. Henke ska laga mat och jag ligger och vilar mig. Har tvätt att hänga så jag ska snart gå och ta hand om det. 


Lördag

Här ligger vi och morgonmyser. Vi har ätit frukost och ska snart se vad dagen bjuder på. Jag hoppas jag kan gå ordning på mitt spretiga psyke idag för det är inget kul. Men tyvärr är det så att det tar ett tag att landa när grundkänslan blivit försämrad av olika saker. 

Här kommer en bild på mig och min stora älskling där vi ligger och chillar nu på morgonen. En j***a s***dag, helt enkelt

Den här dagen går nog nästan till historien som den när jag var mest arg,irriterad,förbannad, sur, snarstucken och framförallt TOTALT tålamodstom. 

Jag har varit en helt värdelös mamma idag. Så är det. Dagen hade definitivt kunnat bli bättre om inte allt skulle ställas på tvären en miljon gånger om så fort det var något.

Den här veckan har matat mig med negativitet och egentligen började det redan förra veckan. Mer och mer och mer och nu idag är bägaren överfull och jag känner att jag bara inte orkar mer.

Tack och lov för helg, säger jag. För även att jag nu egentligen inte gör ett skrutt om dagarna mer än att leka hemmafru och passa upp på vår otroligt tålamodsprövande treåring så är jag fruktansvärt trött också. Jag är ju sjuk alltid. Och nu i veckan har jag även varit förkyld och det tar på krafterna. Jag har inte mycket energi ens när nivån är så hög som den kan bli.
Nu ska jag sova. Rummet är helt tyst. Det är mörkt, bortsett från mobilens ljus och jag är ensam. Sååå jäkla skönt!
Kaffe

Dricker kaffe nu och emilia somnade. Jag vet inte vad jag ska skylla på utan jag erkänner. Jag är trött och lat. Jag har inte tålamod att utsätta mig för alla kläder som ska tas på för att vi ska ta oss ut. Emilias humör kan lätt sjunka i botten eller så blir något helt fel och inte alls som hon tänkt och planerat. Jag orkar inte ta fighten utan vi har varit inne hela förmiddagen. Får kompensera mitt dåliga samvete för det genom att låta henne springa av sig i ishallen en stund sen.

Nu är det dags att väcka den lilla snusande sjusovaren . Fredag

Snön faller utanför och det är riktigt mysigt här i köket med kaffet. Idag ska vi ge oss ut en stund. Min förkylning är bättre. Det är skönt.

Sista dagen innan sportlovet. 

Önskar oss alla en bra dag.

Snart..

Är det dags att hämta Eric i skolan. Dricker lite kaffe nu i ett desperat försök att hitta energi av denna brygd. I eftermiddag misstänker jag att Eric vill åka skridskor. Ikväll har han hockeyträning, jag ska på föräldramöte med hockeyn och Henke är borta hela kvällen. Bra då att morfar kan komma. Han var ju hela dagen igår här då jag hade olika möten att va på utspritt över dagen. Han är genomförkyld så tur var att Emilia är väldigt lugn med honom. 

Jag går här hemma och dräller om dagarna. Känner mig som en städtant. Visst det blir bra grejer gjorda. Idag har jag tagit bort ventilerna i rummen och rengjort. Men hur kul är det? Och hur kul är det för Emilia. Efter sportlovet blir det dagis för henne tre timmar om dagen. Det kommer både hon och jag må bra av. 

Sen är jag ju själv förkyld så det blir inte såå mycket gjort faktiskt. Idag är jag piggare dock så det är skönt.

Känner lite vårkänslor när solen kikar fram. Det är så härligt nu när ljuset varar längre på dagarna. 

Önskar oss alla en bra dag. 

Snörvel

Jag har en förkylning i kroppen som mest bara är störig. Näsan sticker och rinner, jag hostar ibland och känner mig ansträngd i luftrören. Jag får fräsa näsan ofta. Skulle väldigt gärna bädda ner mig och ta en lugn dag idag men jag behöver handla ett par saker och sen har jag tänkt att Emilia och jag ska va ute en stund. Innan både hon och jag blir för trötta.

Nu ska vi snart bege oss mot skolan. Jag kör Eric och en kompis dit. Eric vill helst inte gå och jag tycker faktiskt inte det är några bekymmer att åka. Så snart våren kommer är det nog cykeln som gäller så jag passar på att " va med " så länge jag får.

Önskar oss alla en bra dag.

Tillbaka i vardagen

En lugn dag här men det är mycket på " att göra listan " känner mig så stressad av att va tillbaka på ruta ett igen och egentligen inget ha att göra även om det faktiskt finns en del att göra när det kommer till att ta hand om städning och tvätt plus en treåring med en envishet som är stark. 

Tanken är att vi ska leta oss ut en stund sen men jag vet inte om det kanske ändå är smidigast att ta det i samband med när vi ska hämta Eric sen. Vi får se. 

Annars är läget under kontroll. Jag känner mig lite småsnorig men inte någon större fara på taket. Trött. Men säg när man är pigg egentligen. Ha ha..

Önskar oss alla en bra dag.

En bild på nästa hockeyspelare i familjen.Hemgång idag

Nu ska vi snart åka ner och äta frukost sen ska vi packa ner det sista och åka hem. Vi har haft det jättetrevligt och bra på alla vis men det ska bli så skönt att komma hem. Har haft sån otrolig ångest hela tiden sen vi kom så min familj är måttligt trött på mig då ångesten oftast visar sig i att jag blir arg och irriterad. 

Insidan i mig känns som ett uttänjt gummiband. Alldeles på gränsen till att brista. Så jäkla jobbigt.

Jag fick ju min mens där i Torsdags när vi skulle åka så visst har pms varit en liten del i det men den var vi nog alla drabbade av innan vi kom iväg. Kontentan av det hela - jag är ta mig fasen alltid irriterad av någon anledning. Eller känsligheten för att bli irriterad är alltid hög. 

Ångesten den här helgen är direkt kopplad till min fobi. Så är det alltid när vi ska iväg tyvärr. Oavsett årstid. Och just denna resa blev en av de jobbigare. 

Önskar oss alla en bra dag.Kaffe och Nyhetsmorgon

Så härlig start på dagen när man får en liten stund i ro. Innan barnprogrammen går på högvarv och det eviga plockandet och stressen börjar.

Den här dagen började med halsont och mens. Men vad gör det om hundra år. När jag var på akuten i helgen så hade jag klassat det som bagateller så varför jag skulle jag inte kunna se det så nu också. 

Nu ska jag pussa lite på min äldste son, hjälpa honom att göra sig klar och sen starta igång dagen här hemma. 

Önskar oss alla en bra dag.

Morgonkaffe

Sitter och dricker mitt frukostkaffe. Mycket som cirkulerar i hjärnan just nu. Vi ska snart åka till skolan, Eric och jag. Henke är hemma även idag. Han är så förkyld. Han är betydligt piggare nu dock, så det är skönt. 

Henke tog en fin bild på mig och min prusselusk när hon bad om en puss när vi skulle gå upp till pulkabacken. Önskar oss alla en bra dag.

GAAAAHH

Alltså jag är på riktigt så jävla irriterad. Hela, hela tiden. Allt irriterar mig. Precis allting. 

Jag är så jäkla trött. Mår betydligt bättre nu vad gäller mitt bröst men den stressade känslan jag känner i kroppen ( alltid) i kombination med jordens jäkla pms gör att jag ta mig f*n går igång på allt.

Det är så tråkigt och hela familjen blir ju såklart på dåligt humör. Sen är ju inte jag sur utan orsak utan det är ju gång på gång något som gör mig irriterad. 

Skulle vilja ha en dag då jag inte behöver bli irriterad eller arg. En bra dag är jag bara lite gruffig och sur i perioder. Men så här är det ju. Trötthet, stress och pms det är skit.

Det är så mycket som cirkulerar i mitt huvud just nu. Så mycket som gör att jag känner såhär. Och det går liksom inte bara att plocka bort. 

Emilia och jag hade en väldigt mysig stund i pulkabacken i eftermiddag. Älskar den lilla loppan så mycket och särskilt när hon är på bra humör. Eric har åkte skridskor både efter skolan och sen tränat med 06/07. Nu blir det ju inte så mycket skridskoåkning på några dagar iom att vi ska åka iväg.


Helgen kom och gick

Den här helgen gick verkligen snabbt förbi. Men så är det ju oftast.

Lördagen spenderades, till viss del, på akuten i Västervik. 

Sedan jag var tonåring har jag ibland känt av en flimrande känsla i mitt bröst. Oftast i samband med att mensen var på gång. Det här var inget konstigt, har jag fått höra. Min mormor hade det likadant tex.

Det här har inte varit något bekymmer mer än just känslan av ett mindre obehag när man så tydligt känner att hjärtat, som man bara räknar med ska slå taktfast, inte riktigt gör det.

Senaste dagarna har jag haft jättemycket bekymmer med flimmer på hjärtat. Några dagar var den känslan där hela tiden och ville inte alls gå över. 

Jag har ju aningen förhöjt blodtryck, det är mitt undertryck (vilotrycket) som inte riktigt är ok. Bra dagar ligger trycket på 120 / 86. Ramen för ett tryck är att det undre inte ska va över 90 men med nya rön kommer mer vishet och de flesta säger numer att 80 är ett riktmärke för hur ett tryck på längre sikt ska va. Stress och olika yttre faktorer kan ju få vilket tryck som helst att skjuta i höjden. Men, ja ni fattar.

Hur som helst. Mitt hjärta fladdrade på i slutet av veckan och jag har varit yr, varit andfådd och mått väldigt illa. Jag brukar kunna värja kräkorna in i det längsta men vid ett par tillfällen har jag till och med fått kräkas.

Jag höll koll på mitt blodtryck, kände att det ändå fick va  något som fick visa vägen för när jag skulle ringa sjukan, hade annars tänkt ringa idag ( Måndag ). När trycket i Lördags visade på 150/104 ringde jag sjukan som hänvisade mig till Västervik. Att kräkas av känningar från hjärtat kan va allvarligt och vi åkte ner. 

Jag blev riktigt orolig och trodde inte jag skulle få komma hem på kvällen så jag packade med en övernattningsväska.

Väl på akuten togs ytterligare blodtryck som nu visade på 185/110 men jag sa redan innan den mätningen att det förmodligen definitivt är orsakat av stress. Det togs ekg och det var en stor lättnad när det visade på " helt normalt " men nackdelen var att det inte alls blev några oregelbundna hjärtslag. Så nu kommer jag förmodligen få ha ett bärbart ekg för att hålla koll på det här hemma. 

Jag är så tacksam över att jag fick åka hem. Jag är så tacksam över att det, vad det verkar, inte är något farligt. 

Nu måste jag försöka chilla ner. Jag har en fruktansvärt stressad känsla alltid i mitt bröst och i min själ och jag kan inte skaka av den. 

Efter att ha varit hemma ett par timmar på Lördagskvällen var trycket åter nere på 120/88. Hjärtat fladdrar på men jag känner ändå att det är hanterbart. Det är bättre än det varit och det är huvudsaken. 


Jag vill ju bli gammal och må bra med mina barn.

Snölek

Igår var vi i pulkabacken en stund och barnen åkte och åkte. Jättetrevlig stund.

Fredag

Sista skol / arbetsdagen denna vecka. Emilia och jag har fixat veckan hemma väldigt bra men det känns väldigt konstigt att inte behöva göra sig i ordning och åka någonstans på morgonen.

Nu var jag ju sjuk i veckan och i slutet här har jag känt mig allmänt hängig men det har ändå funkat bra. Idag ska vi till Folkhögskolan och fika vid 9, Emilia och jag, och det har gjort att sömnen varit väldigt orolig inatt. Men det kommer gå bra.

Nu ska vi göra oss lite i ordning här. 

Önskar oss alla en bra dag.

1 Februari

Nu har vi äntrat en ny månad. Tiden går så fort. 

Idag har vi varit i Västervik. Eric har gjort spirometritest ( utandningsprov) Nu mår hans astma så bra som den kan må och det är ju väldigt bra.

Ikväll ska Henke iväg och så även jag. Pappa ska ha hand om barnen och de sover förhoppningsvis när vi kommer hem.

Jag mår inte så bra. Har haft lite bekymmer senaste tiden som jag ska försöka ta tag i. Vill bara ha ro. Lugn omkring mig. 

I morgon ska jag på morgonfika på folkhögskolan för att säga hej då. Slutade ju egentligen redan i Måndags, tiden för arbetsutredningen gick ut igår. Det ska bli trevligt.

Det var väl det hela i min lilla rapport.
RSS 2.0