Helt slut

Usch vilken pärs jag haft. Idag är jag feberfri iaf så det är skönt. Men jag är helt spak i kroppen och trött.

Igår är som en dimma. Jag hade sån febervärk i kroppen och mådde illa till och från. Kunde inte äta men dricka gick bra. Jättekonstigt, men jag har sett flera som haft liknande i bloggar och på Instagram runt om i Sverige så något konstigt var det ju. Febern låg på 38.3 från 23 på kvällen till mitt på dagen igår.

Idag är jag på banan igen men så sliten. Benen skakar när jag är uppe och går. Eric äter frukost nu och ska snart till skolan. Henke kommer och kör honom. Emilia sover fortfarande och jag kan tänka hon vaknar exakt när Eric lämnat huset. Skulle önska hon sov länge idag, allt för att jag ska kunna ta det lugnt. 

Äter frukost nu. Sen väntar en lugn dag.

Önskar oss alla en bra dag.

Sjuk idag

Ligger i sängen, orkar inget annat. Så himla tråkigt. Jag sov till 13 och jag ska nog försöka somna till en stund till här snart. 

Ingen vidare upplyftande rapport men så kan det va ibland.

Önskar oss alla en bra dag.

Nu händer det grejer

Skräckblandad förtjusning över både undersökningarna i detta område  ( hjälp ) och eventuellt inför framtiden. Om det blir en ny operation ( jätte aj ) 

Är dock så tacksam att det är på gång. Glömde..

..ju visa er resultatet att vi er mina tulpaner efter ett par timmar.Total tulpansloka

Igår köpte jag tukpaner när jag snabbt swishade förbi Ica. Jag såg igårkväll att vattnet sjunkit mycket men tänkte att de nog skulle klara sig över natten. När jag kom upp på morgonen låg alla tulpaner, helt slokna. Inte en tillstymmelse till vatten i vasen. 

Jag har fått lära mig ett knep av Henkes mamma. Man sätter om papper, ge dom en ny snittyta. Iskallt vatten och nu väntar vi ett par timmar och hoppas. Det hör har hänt förr så jag är inte så orolig.

Önskar oss alla en bra dag!Borde inte klaga

Men man är sig själv närmast. Eric sa det igår " 2018 som skulle bli ett bra år " 

Ingenting verkar gå vår väg och det mesta krånglar. Men, året har bara börjat. Vi får ladda om och ta nya tag, helt enkelt. Blogga från dator

Hjälp, det är evigheter sen jag skrev här inne via en dator. Sen appen blev ok även till Samsungtelefoner så har jag inte gjort mig besväret.
 
Sitter på jobbet, eller min arbetsträning om man nu vill. Det är lugna dagar här. Alldeles för lugna. Så idag tog jag beslutet att va så busig att faktiskt skriva några rader här. Därefter ska jag plantera om en större växt på övervåningen. Sen vet jag inget mer. Vi får se vad dagen bjuder på. Det jag vet är att jag är väldigt trött då blåsten inatt hållt mig vaken. Jag är ju väldigt känslig för ljud när jag sover och vaknar av minsta lilla. Dessutom har jag svårt att koppla av och somna när något ljud hörs. Tråkigt men så har det alltid varit. 
 
Det är alltså en trött tjej som sitter här idag. Att då ha lugna dagar med inte så mycket att göra gör inte underverk med energinivån. 
 
Pratade om min blogg igår. Det är sällan den kommer på tal sådär i samtal men för en gångs skull var jag lite stolt och berättade. Jag har ju blivit intervjuad i flera tidningar, i radio och till en liten bok så någon gång ibland måste man ju få känna att man gjort något bra ändå. Så som jag skrev då, det är ju ändå några år sen, är väldigt annorlunda mot idag. Idag finns varken orken eller tiden att prestera ett inlägg med varken tyngd, vikt eller någorlunda ordflöde. Idag blir det mest " jag är så trött " " idag har vi " eller " idag ska vi "
 
Men just nu är det så livet ser ut och i stället för att skriva inlägg som ms sjuk, bloggande mamma har nu allt blandats samman och jag är allt i ett. Kontrasterna är inte längre så stora. Min ms är en del av mig men jag är inte min ms.Man kan säga att jag äger situationen mer nu och att jag bestämmer. Jag har lärt mig att hantera vardagen mer. Sen finns det ju tyvärr dagar då jag inte har så mycket att säga till om, då min ms tar ut sin rätt och visar sig betydligt mer än i de dagar som jag numer kallar bra. 
 
Det känns så avlägset men ändå så nära. Så som det var. Det känns som jag levt ett helt liv sen den där dagen då ögonläkaren sa till mig att hon misstänkte en kronisk sjukdom.
 
Allt har varit kaos under många år. Det var så många olika saker som inte ville funka. Ni som varit med, ni vet. 
 
Nu ska jag ta tag i dagen här. 
 
Önskar oss alla en bra dag.

Extra rolig träning

Igår hade Erics lag en extra rolig träning då tre av killarna från A-laget var med. Så fint av dom att va med och så kul killarna tyckte det var. 
A.N.D.A.S

Andas, andas, andas..

Trotsiga barn alltså... 

Ny vecka

Åter en vecka har startat och nu hoppas vi på att det blir en fin en.

Emilia är en stund hos farmor då hon var så snorig idag och prompt ville va hos henne. Lilla gullabulla.  Min pappa kommer hem till oss och spenderar tid med henne också en stund så jag kan va på " jobbet " tiden ut.

Var och träffade en läkare för att få ett läkarintyg på morgonen. Mötet gick bra och han sjukskrev mig som planerat. Jag har ju varit sjukskriven under denna som jag gjort den här arbetsutredningen. Och nu här efter så kommer jag inte va sjukskriven längre då vi nu vet att jag kan jobba 80 % men innan allt blir klart hos arbetsförmedlingen, jag behöver ju ha en handläggare som hjälper mig att söka jobb med min diagnos, så ska jag fortsätta va sjukskriven. Jag hoppas in i det längst på att få stanna här på Folkhögskolan men jag vet ju inte hur det blir.
Tre vinster

I dagens tre matcher. Eric har spelat center och tagit tekningarna. En riktigt rolig, men kall, dag i Oskarshamn.


Kräftskiva

Igårkväll hade våra barn en liten minikräftskiva och Emilia ville ha hatt på sig. Jag hade en kvar så den fick hon ha på sig. Lila sötnosen.Hockeysöndag

Idag är det hockey för hela slanten. Klockan ringde vid 6 och nu är vi på väg till poolspel i Oskarshamn med Erics lag. När vi kommer hem är det full fart med middag för klockan 16 börjar matchen mellan Vimmerby och Valbo.

Så idag får vi heja på ordentligt! 

Önskar oss alla en bra dag. 

Skridskor

Idag åkte vi till Södra Vi mitt på dagen för att åka skridskor på den spolade isen. Tanken var att Emilia skulle tycka det var mindre läskigt än i ishallen där isen ändå är.. halare.. Det gjorde ingen skillnad för Emilia däremot hade Eric riktigt kul.
Test

Det är en hel del nya funktioner här i bloggen så det här inlägget, om det blir publicerat, är mest för min egen skull. 

Mysig dag i pulkabacken.

Här är en bild på EricHär är en bild på Emilia  Som nämnt tidigare, barnen älskar snö.

Äntligen lite snö

Igår efter jobbet gick vi till pulkabacken. Pappa kom in till stan och skjutsade Eric till ishallen. Efter någon timme där anslöt Eric.

Mina barn älskar, verkligen ÄLSKAR snö och snölek. Emilia skriker av lycka nästan varje gång hon åker ner för backen. 

Snöig morgon

Idag vaknade vi till härligt snöfall. Nu verkar det avta. Den har dock hunnit lägga sig så nu är det äntligen en rejäl mängd ute.

Idag är det Fredag. Så skönt. 

Önskar oss alla en bra dag. 

Ljuset

Det blir ljusare och ljusare nu och det känns skönt. Det känns som man blev lurad både på sommaren, hösten och vintern. 

Väntar på att maten ska bli klar. Har inte hunnit äta någon direkt lunch, en snabbmacka i farten bara. 

Idag är det 2 veckor kvar av min arbetsutredning. Känner en  ( stor ) stress för min framtid. Jag vill ha ett jobb. Tjäna pengar. Jag väntar på besked ifall möjlighet finns att få stanna. Hoppas såklart på det. Men samtidigt har jag fått upp självförtroendet för allt här och är inte alls främmande för att va någon annanstans. Huvudsaken är att det är ett jobb. Vi får se. 

Känner att det i vanlig ordning är mycket men mitt grundmående är bra så då klarar jag mer. Jag försöker att tänka rätt. Försöker fokusera på sånt som är viktigt. Grus i maskineriet får man nog räkna med att det alltid kommer finnas. Mer eller mindre genom livet. 


Nöjd tjej som fick leka lite med smink igår. Vi behöver inte prata om hur hon och området omkring henne såg ut när hon var klar. 

Goda morgonen

Här har vi vaknat men oj så trötta både Emilia och jag var idag. Hon är visserligen alltid svårväckt på morgonen. Jag har druckit kaffe nu och piggnat till.

Önskar oss alla en bra dag.

Årets deppigaste dag

Idag tydligen. Jag kan nog till viss del hålla med. Jag känner mig kanske egentligen inte deppig men man blir det ju av att oroa sig. Jag försöker att andas och va här och nu. Något annat kan jag ju inte göra.

Nu är det lunch, eller det är en timme kvar. Men det går förhoppningsvis fort. Jag är jättehungrig.

Känner ni av någon extra deppighet idag eller är ni på samma humör som ni brukar va? 

Min hockeyspelare

Igår åkte Eric ut innan A-laget kom ut på isen. Han och två till från hans lag. Det tyckte han var jättekul. Det här var även andra gången. Lugn morgon

Helt i min smak. Den här helgen kommer att ha försvunnit innan man knappt hann känna att den var här. 

Jag ska dra ett varv med dammsugaren nu. Dammade sent igår. Ska se över om det är mer tvätt att ta hand om.

Sen är det fullspäckat schema dagen genom. 

Önskar oss alla en bra dag.

Pulkabacken

Det var inte mycket snö men det gick att åka alldeles utmärkt idag.


Tanken var att jag skulle städa men när vi fick frågan om att följa med prioriterade vi frisk luft. Så skönt att komma iväg och Emilia skrek av lycka när hon åkte ner för backen.

Lördag

Igår var det gratis inträde i ishallen på A-lagets match mot Visby-Roma. Sponsorer gick in och betalade 1 krona för varje person som gick in igår och för att så många som möjligt skulle komma dit var följdaktligen inträdet gratis.

Henke och Emilia var med, det var dessutom premiär för Emilia. Det gick bra och de stannade kvar till sista perioden vid 20:30 för då var hon trött. 

Tidigare på dagen jobbade jag. Därefter åkte jag hem och åt en snabb lunch och sen var vi uppe i ishallen en stund. Emilia stod på isen i någon minut eller två innan hon var färdig. Hon tycker det är läskigt när det är så halt.

Här kommer några bilder från vår gårdag.
Fredag

Nu sitter vi redo här för att komma oss iväg sista dagen denna veckan. Det är en härlig känsla ändå, när helgen kommer och man varit iväg om dagarna.

Den här veckan bjöd på ett möte med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen där vi skulle prata om framtiden och vad som skulle komma att hända. Jag arbetstränar bara Januari ut. Tyvärr blev ju inte det mötet alls som det var tänkt då huvudingrediensen inte var kallad. 

Nåja, så är det ibland. Att saker inte blir son man tänkt.

Önskar oss alla en bra dag.

Kopieringsrapport

Sitter och väntar på att kopiatorn gör det huvudsakliga jobbet åt mig så då tänkte jag passa på att lämna en liten rapport här.

Känner mig lite trött men helt ok. Lite småsnorig. 

Skönt att börja efter ledigheten med en kort vecka. Fredag redan i morgon. Skönt.

Önskar oss alla en bra dag 

Ledigheten är över

Idag är vi tillbaka i rutiner och det känns skönt. Vi är lite småförkylda både Henke och jag men inte värre än att det funkar.

Önskar oss alla en bra dag!

Sista lediga dagen

Idag har vi chillat i ro här hemma. Så jäkla skönt. Jag har dammsugit och torkat golven så det är klart inför morgondagen. I morgon ringer klockan vid 6 och det kan jag inte påstå att jag är så pepp på. Men, det kommer gå bra.

Jag har haft två möten idag som båda gått ok. Pappa är så snäll och kommer och hjälper till. Eric sköter sig ju själv men Emilia behöver lite tillsyn.

Nu har visst min lilla plätta somnat så jag ska väcka henne.Lillskrotan

Hon är en mycket företagsam tjej, den där Emilia. Jag lovar, jag skulle kunna lämna henne själv hemma en hel dag och hon skulle fixa det. Självklart kommer jag inte det men ni ser ju själva.. när godissugen kommer på då hämtar man godis.

Blir helt orolig när jag tänker på vad som kunnat hänt om hon gjort detta och jag inte förstått att något lurt var på gång. Om hon ramlat ner.Söndag

Nu har vi ätit frukost i ro och ska snart plocka ner julgranen. Efter det behöver vi handla och jag ska gå en promenad på dagen så jag får lite ljus. Kvällstid vid promenaddags är det så mörkt.

Önskar oss alla en bra dag.Lördag

Så skönt att Henke har ledigt nu. Sista helgen i julveckorna då det är Trettondagen idag. I morgon ska vi ta ner granen och ljusstakarna. Jag tycker det är fint att ha det kvar men med tanke på att vi ska börja jobba igen i veckan ( jag börjar visst redan på Tisdag och dessutom på heltid wish me luck ) så vill jag försöka ha så lite stora projekt på gång. 

Eric avslutade veckan med feber. Stackarn. Men nu har han ändå varit betydligt friskare sen han fick starkare astmamedicin. Men igår kväll var han inte katig.

Jag tror jag ska börja med någon sovhjälp ändå. Det är ju ohållbart att Jag inte sover om nätterna. Är det inte det ena så är det det andra. Oro är ju oftast en stor del men som nu på lovet har det varit en hel del fysiska ms besvär eller att jag helt enkelt inte kunnat koppla av utan orsak. Eller att barnen vaknar av olika anledningar. 

Jag är ändå impad över hur jag ändå orkar dagarna. Jag har inte vilat på eftermiddagarna den senaste tiden ens. Med all dålig sömn i bagaget menar jag.

Nu börjar snart huset vakna. Jag har varit vaken sen innan 4, klockan är 6 nu. Jag är frukostsugen. Och kaffesugen. Men jag tror jag ska ge det ännu ett försök att somna om. Emilia har snurrat som en propeller här innan men sover nu lugnare.

Önskar oss alla en bra dag. 

Så glad

Idag för ett antal år sen fick jag veta att jag har en kronisk sjukdom. 2010 rycktes mattan undan och marken gungade länge. Vi hade precis köpt hus. Jag var relativt nybliven mamma. Vi kämpade nästan ihjäl vår relation efter ett syskon. Vi hade renoverat. Jag försökte att jobba. Ingenting funkade och jag var så ofantligt trött hela tiden. 

De år som borde varit mina bästa blev ett stort projekt till att lära känna mig själv igen. Vem jag var. Att förstå vad som hände. Paniken i att inte alls känna igen sig själv. Och dessutom ha blivit mamma och inte kunna leva upp till en bråkdel av den bild man haft av sig själv i den rollen. 

Allt kretsade, tyvärr, så mycket om mitt mående. Hela familjen var väldigt orolig innan vi fick veta vilken kronisk sjukdom det var tal om. Ovissheten och framtiden blev en stor oro när vi fick veta att det var ms.

Min bästa beskrivning av min ms är att det kändes som att någon lyft av mitt huvud, skakat omkring så allt som var JAG var helt huller om buller och åren fram till för ett par sen har jag spenderat med att lära känna mig själv på nytt. Så stor är förändringen jag upplever i min hjärna.

Jag är så glad över alla insikter jag kommit till. Hur jag vet vad jag behöver, vad jag inte behöver. Jag kan säga nej även om det känns så trist. Jag vet att en eller tio dåliga dagar inte betyder att resten av mitt liv behöver va dåligt. Jag vet att mycket ligger i min egna inställning till saker. Jag har också blivit så mycket bättre på att värdesätta det bra i stället för att gnälla över det dåliga. Negativ energi och sinnesstämning är inte optimalt när saker och ting ställs på ände.

Jag är så enormt tacksam för sen familj vi ändå lyckats få och bevara. De allra flesta hade nog inte orkat allt vi gått igenom. Det har ju varit en hel del mer än min ms på vägen. 

Vi har kämpat och jag kan säga att jag har kämpat. Stenhårt för att komma dit där jag är idag. Jag har många brister och som utomstående fast så nära säger Henke att det stora minuset med min diagnos. Alla ( nåja de är väl ganska få ) dåliga sidor jag har har blivit tio gånger värre. Så är det nog. Men jag är så glad att han går bredvid mig. Stöttar i de jobbiga stunderna. Och gläds åt de bra.

I år fyller jag 40 och jag bröt ihop inombords ikväll när jag låg bredvid Emilia som skulle sova. Hon frågade hur mycket jag fyller nästa gång och hon ville också fylla så mycket. Med gråten i rösten sa jag till henne att hon har förhoppningsvis ett långt liv med massvis av upplevelser framför sig. Och jag hoppas jag får va med.

Det är egentligen min enda önskan. Att jag och Henke får va med och uppleva våra barn. Allt annat är egentligen oviktigt.

Fortsätt trevlig Trettondagsafton vänner! 

Update

Vid 6 åkte Henke till jobbet. Emilia skulle ha " mammaaaa " hos sig ändå. Halv sju somnade hon om. Och vaknade nu vid 9. Jag låg kvar och slumrade till 9:30 Men nu har hon själv fått ut lekleran och det kan ju sluta hur som helst.

Lång dag på ingång. 

Önskar oss alla en bra dag.

Suck..

Min ms har ju, som ni kanske känner till, bråkat en hel del senaste tiden. Förmodligen en kombination av att jag haft en lite förkylning i kroppen, mens och även sovit väldigt lite om nätterna. Inatt är inget undantag. Vid 2 hade jag inte somnat på grund av myrkryp och ryckningar som till slut gör såå ont i benen. Det känns som kolsyra i båda benen och det är så jobbigt. Att va stilla med benen är omöjligt. 

Jag tror att jag lyckats slumra till vid 3:30 då Emilia vaknade. Hon vaknar på nätterna, det i sig är inget ovanligt och jag kröp ner bredvid henne och tänkte att vi skulle sova inom någon timma. Hon brukar nämligen även hon ta tid på sig att somna om. Skillnaden idag då är att hon var pigg. Eller, hon är ju trött så men ska inte somna om. Hon har ätit en macka och nu är vi inne på avsnitt nummer två av Paw Patrol denna morgon. 

Nu hoppas jag den snö som faller kan bli några centimeter och få stanna. Jag överväger att väcka Henke nu om någon stund och se om han kan tänka sig va vaken med henne så kanske jag skulle hinna somna till en liten stund innan han behöver åka till jobbet. Kvällning

Barnen sover och jag sitter själv här i vardagsrummet. Skulle väl kanske egentligen lägga mig och inte pressa mig vaken till Henke kommer hem men serien vi ser nu, Outlanders, är så jäkla spännande så vi kan inte låta bli att se ett avsnitt sen.

Vi har haft en fin kväll bortsett från att Emilia ramlade ute på asfalten, när vi skulle gå och möta Eric hos sin kompis, och det blödde. Hon hade jätteont, lill-pluttan.

Jag har varit hos min dunderpsykolog som gett mig otroligt värdefulla tips för att hantera kommande ångest inför nästa vecka. Han är verkligen bäst! Vi har varit i ishallen i över en och en halv timma. Emilia lekte med andra barn som så lämpligt var där och den här mamman fick prata med vänner. Njutbart.

En av A-lagets målvakter har varit sjuk ett par dagar men kom på is idag på allmänåkningen till barnens lycka och de fick skjuta och försöka göra mål på honom. Eric gjorde fem mål, sa han. Omständigheterna såg jag inte men kul för grabbarna att få prata och umgås med de större spelarna.

I morgon är det match hemma igen och då hoppas vi såklart på vinst. Gårkvällens förlust är inget att gräva ner sig över. Vh spelade dåligt, domarna dömde konstigt. Motståndarna hade helt enkelt en bättre kväll.

I morgon ska vi försöka komma iväg till ishallen vid 11 då de får ha klubba med sig på isen på förmiddagen. På eftermiddagen blir det förberedelse för tacomys och hockey. Älskar de här ledig dagarna.Så grått

Det här jullovet bjuder inte på vackra vintervyer, gnistrande snl och knarriga minusgrader. Det regnar och är så grått att inte ens taklamporna inne kan ge en känslan av att det är mitt på dagen och inte på kvällen.

Eric spelar, vad annars. Snart ska han stänga av och leka lite. Emilia leker. Och leker. Och leker. Hon har sån fantasi. Hon vill ha sällskap ibland men leker även bra själv.

Idag har jag tid hos min psykolog igen. Därefter ska vi nog åka till ishallen. 

Önskar oss alla en bra dag.


Onsdag

Idag har jag varit på Ica och gjort en veckohandling. Utan plånboken. Jo då, det var en liten pulshöjare men det löste sig.

Nu sitter jag i ishallen. Emilia sover i vagnen och Eric åker skridskor. Det är klubbfri åkning men grabbarna har byggt en bana de tränar sin åkning i. 

Emilia vilar inte längre på dagarna, hon blir så svårsövd på kvällen då. Men idag får va ett undantag då det ändå är julledigt och hon inte kommer somna så tidigt ikväll iom att det är hockey på TV.Lediga dagar

Så skönt att jag och barnen kunde fortsätta va lite lediga. Om inte annat för att jag nog inte klarat av att jobba med tanke på hur lite jag sover om nätterna. Jag har en stress i min kropp och jag kan inte koppla av. Så jobbigt. Men även om det är väldigt jobbigt nu så vet jag ju ändå att det inte alltid kommer va såhär.  

Idag ska jag veckohandla. Pappa kommer hit och är med barnen. Sen blir det nog ishallen en stund i eftermiddag mest för att få tiden att gå. Och för att Eric tycker det är så kul. 

Önskar oss alla en bra dag.

Tidigt i säng

Här somnade barnen väldigt tidigt men så var de också vakna till efter 2 inatt. 

Nu hoppas Henke och jag på att kunna avsluta denna julledighet med lite Tv, lite ost och kex. 

Vi är alla ganska knäckta över att Henke ska jobba i morgon. Barnen och jag är lediga denna veckan och även Måndag och Tisdag nästa vecka. Ledigheten har varit välbehövdlrig för Henke som har så ont men kämpar på. Vi har inte råd att han är hemma mer obetalt och han kan ju inte längre jobba som han tidigare gjort så fabriken mellan 7-16 är det som gäller. Barnen och jag ska ta det lugnt och njuta ledigheten. 

Första dagen 2018 har varit väldigt lugn och behaglig. Hoppas på ett fint år! 


2018

God fortsättning 


RSS 2.0