Sista kvällen på semestern för min del

Jag har kanske egentligen lite ångest då Henke och barnen ska fortsätta va hemma men samtidigt så ska det bli så skönt att komma tillbaka till lite rutiner igen. Och att få en faktisk syssla på dagarna. Och lön, förstår ni känslan. 

Här hemma är det varmt som f*n. Vår ac har bestämt sig för att lägga av just i de varmaste dagarna i världshistorien. Den blåser liite kallt men kyler endast ner lite precis omkring där den sitter. Värmen påverkar min ms negativt märker jag och jag har precis varit förkyld OCH haft mens så min kropp är i lite obalans på grund av det tyvärr men jag vet ju vad det beror på så det är skönt.

Idag har vi typ hängt i poolen här hemma för att svalka oss. Vi var och gjorde en veckohandling förut, så skönt att ha mat hemma men sen blev det bad igen.

Nu ska barnen försöka somna. Det här blivit alldeles för sena kvällar. Inte för att det stör dom så och intr osd heller men jag och Henke vill ha lite vuxentid på kvällen innan det blir för sent och man blir trött. Vi såg dock nästan klart en hel film och åt varsin räkmacka igår så vi ska se klart den filmen och sen se klart dokumentären och Avicii som vi börjat på. Jag har sett den innan men inte Henke. 

Söndag va?

Känner mig lite veckovill men visst är det väl ändå Söndag idag. På Tisdag börjar jag jobba igen så jag har en bonusdag ledig i morgon. Jobbar dock Lördagen denna vecka och jag ser fram emot att komma tillbaka och igång igen. Även om de lata dagarna hemma med min semestrandet make är mysigt också. 

Idag har vi planterat om lite på vår framsida. Vi får se om blommorna klarar sig i värmen där. Fint blev det iaf.Nu ska vi ha lite mys med gott att äta vid tv:n. 

Två veckor på Öland


Inser när jag börjar kika på bilderna att detta är betydligt smidigare att göra via datorn efter att jag fört över alla bilder. 

Vi har haft det toppenbra. Tyvärr blev jag lätt uppstressad mot slutet. Och när jag blir stressad blir lätt irriterad och arg. Sen hade jag en pms dipp där också. Och min pms är tyvärr inte att leka med.. 

Men bortsett från tråkigt humör så har det varit så jäkla skönt att va iväg. Jag älskar att va iväg med vår husvagn. 

Nu har jag ett par lediga dagar kvar sen väntar jobbet igen. 
Får jag presentera..

Så, det jag var så mystiskt om igår är det som i dagarna håller på att hända.

Barnen och jag heter numer Krantz i efternamn.

Det ligger inget annat bakom än det faktum att vi vill heta så. Jag började stava mitt efternamn som Karlsson med C då Henke alltid stavat så men familjen har, enligt folkbokföringen,  haft det efternamn som hur många andra som helst i detta land- Karlsson med K.

Det är ju absolut inget konstigt med detta och troo mig jag har kämpat för att få samhörighet med efternamn med min man. Men han vill inte. Jag har hetat Karlsson i 11 år. Jag tyckte han kunde bytt till Krantz nu under samma tidsperiod. Men icke. 

Barnen och jag, och Henke så klart, har pratat om detta och det är inga hard Feelings någonstans. 

Så, låt mig presentera Rebecca, Eric och Emilia Krantz.

Tröttis

Idag har jag varit trött. Och stressad. I helgen åker vi iväg på en två veckor lång tripp och jag jobbar och vi har annat för oss som gör att tiden för gemensam packning inte finns. Det händer ju typ aldrig att Henke har helt ansvar, vilket ju kommer bli så i år så det stressar mig en del. Kontrollfreaket här. 

Nåja, det kommer bli bra. 

Ikväll är Eric och Henke på bio så jag och Emilia var ensamma en kort stund innan hon somnade. Nu har jag bytt sängkläder och plockat och fixat lite. Snart blir det kvällsmys.

I morgon kommer jag berätta en sak för er. Förmodligen jättekonstigt, tycker vissa, medans andra kommer förstå. 

Tack för ikväll! 

Vår pepparkaka

Tre veckor på kollo och en massa badande i poolen här hemma har gjort Eric helt enormt brun på ryggen. Den här bilden är kraftigt beskuren men man ser ju. 

Nu är barnen på sen sövning. Eric och jag tog ett sent kvällsdopp i poolen när de kom hem från sitt lilla äventyr. Men vad gör väl det. I morgon börjar jag dessutom jobba vid klockan 11 så ingen bråska upp på morgonen även om barnen vaknar tidigt.

I morgon kommer kära släktingar på besök efter att jag jobbat. Vi ska grilla tillsammans och det ska bli väldigt trevligt. 
Efter jobb..

blev det bad och glass med jordgubbar och chokladsås.

Nu ligger jag i soffan. Är ganska sliten efter intensiva tider. Minns inte när vi hade en helg i ro senast. Det har varit något inplanerat varje helg tillbaka till urminnes tider. Men,vad gör väl det egentligen. 

Henke tog med sig barnen på en tur nu i kväll, tror han redan är rastlös här hemma, och jag har vilat. Semester, för en del av familjen

I kommande vecka har Henke semester och är därmed hemma med barnen. Jag jobbar. Det är helt ok, jag är så glad att jag äntligen mår så bra att jag klarar av att jobba och att jag faktiskt fått ett jobb. 

Hela familjen är vaken här. Jag ska snart åka. 

Önskar oss alla en bra dag.

Min 40 årsfest

Vilka vänner jag har i min närhet. Jag är så tacksam. 

Vi hade en kombinerad fotbolls och 40 årsfest. Nu gick det ju inte alls vägen för svenskarna i fotbollen men 40 årsfesten blev desto mer lyckad. 

Vi hade gjort plankor med kött, kyckling och skinka. Massa frukt och grönt, potatissallad, pasta, bröd och sallad.

Jag blev flera gånger överraskad av att vännerna sjöng sånger med texten omgjord till att handla om mig. Jag blev så rörd. Henke gjorde mig nog mest överraskad då han sjöng en sång själv till mig. 

Tack alla fina vänner som jag har äran att ha i mitt liv. Är så tacksam. Och tack för all hjälp. Ni är bäst.


SöndagVälbehövligt regn

Men varför just idag? Det är ett 20 tal vuxna och lika många barn som kommer hit klockan 15. Hur i hela h* ska det gå. Ingenting är städat eller direkt i ordning inne, för där ska vi ju inte va ändå har jag tänkt. Och till det problem som väl egentligen är större.. Vi får inte plats. Och visst att vi vuxna kanske skulle kunna få plats men då är det alla barn. Röran som kommer uppstå.

På dagen jag fyllde 40 var jag på begravning. Min fest ska regna bort så jag inte ( nåja kanske en överdrift ) inte vill va på den. 

Jag drar täcket över mig och struntar i den här dagen tror jag. Blir så jäkla ledsen.

Ledig

Idag är jag och Emilia lediga. Vi ska följa med morfar och handla och öven handla lite själva. Sen har jag inget inplanerat för oss. Vore mysigt att åka ner till Allv en stund, bara Emilia och jag. Vi får se vad vi hittar på. 

Önskar oss alla en bra dag.

Eric fyller 10 år

Och här ligger jag och snyftar. Det är heelt sjukt hur det gått 10 år sen den sommaren jag var höggravid och inte hade en aning om hur jag skulle drabbas. Av kärlek. Av oro. Av en känsla av otillräcklighet. 

Jag hade på riktigt ingen jävla aning. Jag är ensambarn och har egentligen inte stött på barn ens som är helt nyfödda. Jag fick panik och visste på riktigt inte hur i hela friden jag skulle lyckas med att ta hand om denna lilla parvel som var helt beroende av oss. Det i sig gav mig också panik. 

Min ms bröt ut i allt detta och jag mådde allt annat än bra. 

I takt med att tiden gick växte kärleken, jag blev säkrare på min roll som mamma och jag började lita på att jag minsann var god nog för denna lilla person jag kom att älska mer än mitt eget liv. 

Allt som hänt under dessa år.. Du har varit med om så mycket genom oss och mig Eric. Allt jag önskar är att du ska känna dig älskad och framför allt att du känner att du haft en trygg och kärleksfull uppväxt. 

Jag kan inte ens börja att förklara för dig hur jag känner. Tårarna kommer direkt. TIDEN GÅR FÖR FORT!!!! Jag var 30 år när du kom. Nu har jag fyllt 40. Jag är inte perfekt i min mammaroll. Det finns mycket att önska där men jag gör så gott jag kan, det vet jag och oavsett så vet du att jag älskar dig och din syster. Så mycket att klockorna stannar och grodorna får hicka. 
Väntar

Idag börjar jag jobba klockan 13. Det är ju egentligen bara en väntan på att kunna åka men jag har ringt några samtal och plockat och fixat. Nu dricker jag kaffe. Har sovit dåligt inatt så jag är tröttis. I morgon är jag ledig så vi fårnse vad vi hittar på då, Emilia och jag. Eric är på kollo om dagarna. 

Jag har valt att inte skriva något särskilt här om jobbet och så. Allt är inte klart med papper ännu. Men jag är så glad för att jag fick möjligheten, tog den och framförallt att det funkar så bra.

Önskar oss alla en bra dag

Juli - välkommen

Så nu har både Maj och Juni passerat. Hjälp vad tiden går, det är inte klokt. 

Nu sitter vi ute på altanen och dricker kaffe. Sen ska Henke jobba. Jag har en del att göra inför kommande helg. Jag jobbar flera kvällar i denna vecka så jag behöver passa på när jag har tid. Jag har min 40 års fest i kommande helg nämligen.

Önskar oss alla en bra dag. 
RSS 2.0