Upprättelsen

Den stora upprättelsen.. Idag ringde den kvinna som undersökte mig grundligt och som även gjorde 3d ultraljud på mig när vi var på bäckenbottencentrum för några veckor sedan. Hon hade visat bilderna och de filmer hon gjorde på mina knip, och så vidare, för sina kollegor.

När jag lämnade henne senast fick jag ju en del svar men idag fick jag alltså helt definitivt svar. Plus vetskap om lite annat. 

När jag födde Emilia drabbades jag tydligen av en mycket mer omfattande skada än vad npgon visste. Jag fick en sfinkterruptur grad 4. Ändtarmen, slutmuskulaturen, består av 2 ringar kan man säga. En inre och en yttre. Att jag sprack genom den yttre visste jag men enligt läkaren den kvällen den 17 augusti 2014 sprack den bara partiellt. Det blev som två flikar neråt genom den, förklarade hon då. 

Idag har jag alltså fått veta att både min inre och yttre slutmuskel är av. Inte konstigt att jag har de besvär jag har. En inre muskel, uppe i magen som fäster i mellangården, gick inte ens att hitta och var således också skadad. 

Jag kommer få en tid till kvinnokliniken i Linköping och där kommer jag träffa en opererande gynekolog som ska laga min sfinkterskada. Man kommer även laga den andra skadan genom en perenialplastik. 

När hon berättade började jag gråta. Det är en sån enorm lättnad att få veta att det här inte är MITT fel. Det är inte jag som slarvat med min träning. Att jag hade och fortfarande har så ont är inte konstigt.  Att jag har de här besvären som vissa dagar handikappar mig mycket är inte heller konstigt.

Sen vårt senaste möte har jag fått en del preparat som hjälper mig otroligt vad gäller hela biten med toabesök. Det ger mig en känsla av kontroll att veta att jag går en gång på morgonen Och sen är det oftast bra. Jag blir dessutom också färdig, vilket är enorm trygghet. Det är så mycket kvar att göra men att känna att man har lite kontroll mitt i okontrollen betyder mycket. 

Nu innebär det en lång väntan, misstänker jag, men nu vet jag vad som är fel och framförallt jag vet att jag inte kunnat gjort något annorlunda. Jag har gjort det jag kan med det jag har.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0