Höstlovsledig dag

Idag är jag ledig. Jag har haft min jobbhelg. Så nu idag var jag ledig på schemat så Emilia och jag åkte till alv. Eric skulle också va med men han bestämde med kompisar på morgonen. 

Här kommer lite bilder från vår dag.

Emilia dansade med Pippi, red på en häst och lekte med kompisar. Väldigt kall men jättetrevlig stund.

Jag bytte gardiner på förmiddagen innan vi åkte. Nu ska jag laga lax med potatis till familjen innan Eric ska på sin träning.

Vår SöndagFörsta snön

Vaknade till ett vitt vinterland idag. Det här ju pratats om snö men jag trodde inte att den skulle lägga sig. Det mesta skulle säkert regna bort. Men nu sitter jag och dricker kaffe och ser ut över flingorna som dalar. Vackert.

Nu ska jag jobba några timmar. Ska ha 240:n till jobbet så jag åker nog någon minut tidigare än vanligt. Om inte annat är det ju lite snö att putsa undan innan jag åker.

Önskar oss alla en bra dag.Ledig dag

Idag blir det vedplock hos pappa, kompletteringshandling, byta sängkläder, kratta löv. Det är inte svårt att hålla sig sysselsatt en " mitt i veckan ledig dag " 

Livet tuffar på, tycker jag. Vi håller nog fortfarande på att försöka komma in i rutin med allt sen jag började jobba. Det är så mycket tider att förhålla sig till. Mina olika jobbtider ( jobbar ju enligt schema), träningstider för Eric, läxor, fritidsaktiviteter, hem och familj. Det är inte lätt, det är ett pussel men det är ju helt fantastiskt. Jag är så jäkla tacksam för att jag mår så bra och jag är så jäkla tacksam att jag fick chansen på detta jobb så jag fick facit på att jag mår så bra som jag gör. Det är nog många " friska " som inte skulle palla tempot, stressen och att jobba utan rast i 8 timmar. Mycket har jag nog till gagn då jag jobbat på liknande vis på Sibylla. Nu är ju mitt jobb här betydligt mer omfattande i sysselsättningen men principen är den samma. 

Nu ska vi snart rulla mot Södra Vi och vedhögen. Sen ska vi va ute en hel del idag, har jag tänkt. På Söndag ställer vi om klockan och då kommer mörkret. 

Önskar oss alla en bra dag.

Sista turen med vagnen

I Fredags efter vi slutat jobba så styrde vi bilen mot Örebro för en sista liten csmpingtripp med vänner. Planen var att gå till Gustafsvikbadet på Lördagen. 

Det var mörkt när vi kom fram runt 19 tiden så det var inte så lätt att orientera sig på campingen men det gick bra. Vi åt pastasallad till middag på vägen och när vi kom fram var det lite småplock men inte något nämnvärt. Så smidigt numer, planlösningen på vår nya vagn.

På Lördagen spenderade vi flera timmar på badet. Eric och Ludde åkte massvis med vattenrutchkanor och Emilia och Alice badade i de små poolerna och den stora. Alla var nöjda och glada, och trötta, när klockan var runt 16 så då gick vi tillbaka till campingen. Vi passade på att leka på den stora lekplatsen en stund och gå en promenad innan vi gick och åt middag i husvagnen. 

Det har varit mysigt och annorlunda att campa denna årstid. Mörkret kommer snabbare, det är lite blött och smutsigt men vi har ändå haft det väldigt mysigt och bra.


En kväll i Oktober

Barnen sover och vi ska alldeles precis titta på " vår " serie " The fall " 

Jag har jobbat ikväll och det har gått bra. Jag gillar ju mitt jobb och inte nog med det så är jag så jäkla tacksam för att jag fick chansen där. Mitt jobb är inget stort företag men att ändå våga satsa på mig och ge mig en chans. Det betyder såå otroligt mycket för mig. Samtidigt så är jag så orolig att de ska känna att de ångrar sig. Att det inte blev som de tänkt. Men jag kämpar och jag har lärt mig otroligt mycket på denna tiden. Jag hoppas att det märks. Det är ju min dåliga självkänsla som lyser genom. Mina kram på mig själv. Jag minns hur jag, efter första dagen på sibylla var såååååå jävla beredd att ge upp för att det var så mycket nytt och jag såg det som omöjligt. Men man lär sig.

I morgon väntar ännu en kväll men det gör inte så mycket. Jag tycker det är mysigt att pussa Eric " Hej då " innan skolan.  Pappa är här i morgon.

Det var nog det hela. 

Just det, en påminnelse.  Om hur viktigt det är att värdesätta det man har. På ett ögonblick kan det va över.

Ledig dag

Som tidigare nämnt, denna dagen har varit ledig. Vi har kört ved hos pappa, gjort en hel del telefonsamtal dels till barnmottagningen men även lite annat fix, varit på utvecklingssamtal, lagat mat, städat, vattnat orchideer, kollat hockeyträning, gått en promenad, klippt mig. Fullt upp alltså, precis så som det blir när man är " ledig "

Nu sitter jag med en ansiktsmask som jag hört mycket gott om. Jag känner faktiskt att nu efter 40 så måste jag börja  ta hand om mig. Håren blir grå, rynkorna går inte att blunda för. Det är en ynnest att få bli gammal, att få va med.. Men jag vill inte " se " så gammal ut.

Nu väntar två stängningskvällar på jobbet och sen en öppning. Sen har jag en ledig helg och då ska vi åka iväg med vår husvagn. Detska bli så jäkla mysigt. 

Nu hoppas jag Emilia somnar så Henke, min lilla saddist, får hjälpa mig att ta bort den här masken som lär sitta som berg. Det stod i beskrivningen att man inte ska ta den över ögonbrynen då " den kan ta bort hår "  Morgonkaffe

Sitter i köket och dricker mitt kaffe. Jag har sovit som en prinsessa inatt och knappt varit vaken en gång. Jo, jag har varit vaken två gånger men somnat om direkt så då räknas det knappast. Ha ha.. Jag känner mig utvilad och redo för dagen.

Tänkte försöka hinna ut en stund innan jag ska lämna Emilia hos mormor när jag ska klippa mig. Strosa lite i höstlöven. Bara hon och jag. Jag vågar knappt säga det men just hon och jag bråkar kanske inte precis fullt så mycket som vi tidigare gjort. Det känns som att även hon och jag har fina, fina,stunder och det gör mig så glad då senaste ett / ett och ett halvt året har varit väldigt tufft för oss. 

Vissa psykologiskt insatta menar att en tjej blir som en förlängning av mamman och ska va den som bestämmer. En mamma-son relation är såå mycket lugnare och jag kan nog skriva under på det.

Visst är det bra med envishet. Hon är ju driftig, den lilla damen. Humöret skulle jag dock kunna tänka mig att det kunde få minska för blir det inte som hon vill eller tänkt då är det ingen som det passerar obemärkt för.

Nåväl, idag ska bli en bra dag. En ny dag med nya tag med nya förutsättningar. Nyckeln till det mesta huruvida en dag blir ok eller inte ligger ju oftast i ens egna inställning. Tar vi oss an denna dag med positivitet så blir den sannolikt aningen bättre än om man känner efter för mycket efter trötthet och annat.

Önskar oss alla en bra dag.

Jobbmåndag

Idag har jag haft ett jobbpass. Egentligen var denna dag en ledig dag då jag jobbat helgen men med tanke på hur snälla de varit mot mig på jobbet med de inplanerade saker jag haft är det en självklarhet för mig att jobba tillbaka. 

I morgon blev då en ledig dag i stället då jag och en kollega bytte dag, helt enkelt. 

I morgon ska jag ringa barnmottagningen. Dels för att kolla av lite recept men även ställa några frågor. Erics längd är numer en stor fråga. Vi har inte behövt köpa nya kläder och skor till honom på minst två år. Hans kompisar är närmre 10 centimeter längre än honom. Jag börjar bli orolig att det är kortisonet han behövt under flertalet år som gör honom hämmad i tillväxt och jag vill faktiskt prata med någon om detta. Eric reagerar själv och han mår inte alltid så bra över det här.

Jag har även andra småfix på listan som behöver bockas av. En klipptid, ett utvecklingssamtal, vedkörning, middastillagning, läxläsning och lite annat smått och gott. Ledigt var det. Ha ha..
Lördag

Alldeles snart ska jag lämna värmen under täcket och gå upp och göra mig i ordning. Jobblördag idag. 

Känner mig väldigt trött idag. Mycket beror ju på att jag vaknar vid 4 och en sån här dag kan jag inte somna om. Men jag ska ta en kopp kaffe här snart och försöka och tänka bort tröttheten så kommer det bli bra. 

Önskar oss alla en bra dag.

Mysig dag

Emilia och brukar ofta ofta ofta bråka. Det är ytterst sällan vi spenderar en dag son känns nästan helt bra. Det är så jäkla hemskt att skriva men det är så. Två starka tjejer, två viljor, mamma och dotter relation, ändra barnet, en mamma som inte alltid orkar för hon är sjuk. 

Men idag har vi haft en såå fin dag. Lite stress, läs mycket, då vi missat att skicka med godkännandet för fotograferingen med Eric och stressade upp till ishallen precis på sekunden då han behövde ha lappen. Puh..

I morgon väntar jobb igen. 
Torsdag

Känns som jag inte är annat än ledig men jag jobbar 4 dagar i veckan och denna vecka är min jobblördag så då blir jag ju ledig en dag i veckan. 

Eric har precis åkt till skolan nu och emilia vaknade nu också. Nu ska vi starta upp denna dag.

Idag ska jag,hjälpa pappa med veden, handla inför helgen, ha ett möte vid 14, laga mat, köra Emilia till dansskolan och Eric har fotografering med hockeyn. Det kom väl till pass då han också är förkyld igen.

Önskar oss alla en bra dag.

Bra dag

Den här dagen började väldigt tidigt med en väldigt tjurig Emilia men vi har lyckats vända detta under dagen och hunnit med att hjälpa pappa med veden, städat, tvättat, rengjort micron, plockat med disk, bakat muffins och gjort baconinlindad broccoli med skivad potatis i ugn till middag. Så smidigt, det sköter sig ju självt. Vi har även degat och förberett för ett kalas som Emilia ska ha, allt enligt henne. 

Nu ska vi ta lite kaffe innan vi ska på möte med hockeyn. Mamma kommer och umgås med Emilia under tiden. 

Jag har blivit rejält krasslig idag. Rösten bär inte alls, jag har ont i lederna,  jag hostar och har så ont i mina bihålor. Så trist men det går väl över, tids nog. Ledig Tisdag

Kände redan igår att jag inte var helt kurant. Lederna värkte och jag hade betydligt mer hosta. Idag bränner bihålorna och jag är seg. Skönt att va ledig, känner jag. Jag hade orkat jobba men det är ju ganska tufft när man inte mår bra. 

Vi ska försöka fixa lite här hemma, Emilia och jag. Känns som att man bara börjar med en massa saker och inget blir färdigt. Och det är smutsigt och dammigt konstant. Det gör mig galen. Samtidigt försöker jag tänka att om våra barn får bli stora och Henke och jag gamla då kommer vi ha en massa tid och då kan vi sitta och njuta av våra ostökiga och rena rum. Frågan är då vad som men bäst egentligen. Stöket, såklart. 

Den här mamman behövde sitt kaffe. Nu ska vi se vad dagen bjuder på. 

Önskar oss alla en bra dag.

Ingrids dansskola

Igår var första tillfället för Ingrids dansskola. Ingrid är lillasyster, om jag inte minns fel, till Kalle på Kalles lek och lattjo. 

Jag jobbade så Henke körde dit Emilia som hade haft jättekul. Fick en bild och man ser ju hur glad hon är.


Just nu sitter jag i fåtöljen och dricker kaffe. Ska snart väcka Emilia och åka till förskolan. Jag börjar jobba redan 10:30 Idag här i stan för att sen åka till Mariannelund och stänga. Försöker peppa upp mig, är trött. 

Önskar oss alla en bra dag.

Kanelbullens dag

Myser med min lilla fisa nu innan jag ska lämna henne på förskolan och åka och jobba. Idag är det kanelbullens dag så jag misstänker starkt att det kommer va en hel del besökare på jobbet. Men jag tycker bara det är roligt när det finns att göra. 

Jag kämpar med att lära mig och få till allt. Det är mycket alltså och jag känner det lite påfrestande ibland att jag inte har all kunskap. Sen kan man inte begära det av mig då jag, trots allt, ännu inte varit så länge. Jag är villig att lära och har lärt mig otroligt mycket den tiden som varit även om jag tycker att jag tar bäbiskliv framåt. Och huvudsaken är ju ändå att jag tycker det är så kul. Och att det funkar med min ms. Att jag mår så bra. Helt galet.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och pussa lite till på Emilia innan vi ska åka. 

Önskar oss alla en bra dag.

Höst

Nu är vi inne i Oktober månad och jag har och Emilia har höstat till det på vår framsida.


RSS 2.0