Skördefest

Sitter i bilen nu på väg hem efter årets skördefest som vi tillbringat tillsammans med vänner på Eriksöre camping. Jag har inte tagit så mycket kort som jag brukar men ett par på vår vagn och även från den eldshow vi var och såg på Eketorps borg i Fredagskväll.

Det är så mysigt att campa på hösten. Det är mörkt och kallt men så mysigt att tända ljus och mysa i förtältet eller i husvagnen. 
Ingen vidare dag

Idag var en sån där dag som kan " fara åt helvete " rent ut sagt. Jag har varit hemma från jobbet men känner mig betydligt piggare nu än jag gjorde inatt och på förmiddagen idag. Eric har varit hemma med mig så det var både " vård av barn " och " vård av mamma " men nu är vi på banan igen.

Ikväll känner jag mig trött så jag ska försöka sova tidigt även om jag sovit mycket på dagen idag. Ska ha liite mys med maken först bara. 

Vi längtar så mycket efter att få komma iväg med vår husvagn nu. Lite saker ska kompletteras och en del småsaker ska packas sen är vi redo. Längtet alltså.. barnen längtar massvis också.. kanske mest. Ha ha..

Nu sover våra barn. Sånt skönt lugn som sprider sig i huset då. Tystnaden. Samtidigt så är jag väldigt ödmjuk inför tanken att många skulle ge vad som helst för de där vardagsbråken och småbarnslivet. Jag försöker att inte klaga och när jag gör det ger jag mig själv en mental käftsmäll. Jag har blivit förärad med två skapelser, finare än någon kan begära. Så även om vardagen är tuff, bråken suger all energi ur en så är de ändå en stor, stor gåva vi fått.

Älskar den här bilden på Emilia och Henke. Så fint att Henke tar sig sån tid med Emilia. Här läser de bok innan förskolan. Vid 6 på morgonen ❤Helgen är slut

Och nu väntar en ny vecka. Men en kort sådan med endast få timmar på jobbet då jag får passa min jobbhelg till förmån för skördefesten som vi ska åka på med vår nya husvagn. Det ska bli såå jäkla mysigt att åka iväg och jag hoppas verkligen denna vagn är så bra för oss som den verkar. Campuingsuget är stort hos familjen nu.

På fredag är vi alla lediga och åker då till Öland med vänner. Det ska bli så jäkla härligt.

Helgen sprang förbi i ett rasande tempo men det är ju så livet ser ut, numer. Veckan som var jobbade jag 38 timmar så det är ju inte så konstigt om allt annat blir lite lidande. Innan vi alla kommer in i det här nya. 

Nu blir det räkmackor och tv. I morgon väntar jobbet 7-15.

Natti

Ledig Lördag

Igår direkt efter att vi kom hem från våra jobb vid 16 fick vi slänga igång middagen, som Fredagen till ära bestod av varmkorv med bröd, för att sen " stormsäkra " vår gård med alla leksaker överallt och möbler lite här och var. Studsmattan plockade vi ner och 17:30 var det föräldramöte med hockeyn under tiden Eric tränade. 

Idag har vi avverkat, vad som kändes som tusen ärenden på förmiddagen. Apoteket, Cubus, Dollarstore och en veckohandling. Kl. 14 var Emilia bjuden till Kalles på kalas och Eric var med. 

Nu ikväll har Eric varit på filmkväll hos en kompis. Vi har kollat genom husvagnen och testat värme och lite annat. Även planerat lite om packning och så då vi vill ha lite bra ordning på våra saker. 

Nu försöker vi få Emilia att somna men hon är på ett riktigt tråkigt humör. Gör dumma saker hela tiden och ska verkligen inte sova. Suck suck suck.

Nu ska jag snart hämta hem Eric, hoppas han haft kul. 

Insåg precis att jag inte tagit ett kort på hela veckan. Inte ens idag nere på Kalles. Ha ha..

Bjuder på en bild från förra helgen. 

Mörkare ute nu

Det märks hur mörkret och hösten smyger sig på. Det gör mig inget, jag gillar hösten. Luften blir annorlunda, naturen skiftar i färg och man kan tända ljus och mysa på kvällarna. Något jag inte är så förtjust i år November. Den månaden brukar oftast bara va en transportsträcka av regn och blåst till December med snö och julpynt.

Men ska va glad att man får vara med. Väder och vind är ju en världslig sak egentligen så länge man får ha hälsan i behåll och de man älskar nära. 

Idag har jag öppningen på jobbet. Har varit hängig ett par veckor nu och varit jättehes. Hostat och nu sen ett par dagar har jag feber runt 38. Men det har funkat bra ändå. Nu laddar jag för ledig helg som inte är särskilt ledig men jag powerladdar i de lugnare stunderna. Ha ha..

Önskar oss alla en bra dag.

Suck

Någonting i min kropp verkar inställt på att vakna vid 4. Något annat i min kropp har alltid saknats för att snabbt kunna somna om. Det är väl egentligen inte hela världen att vara vaken från 4 men jag känner mig att jag behövt den timmens sömn ändå.

Nu är det ju inte lönt att försöka mer så jag surfar runt en stund sen ska jag starta min dag. Öppnar idag så jag börjar vid 7. 

Önskar oss alla en bra dag.

Bröllop

Igår var vi bjudna på min kusins bröllop. Så jäkla kul att få träffa den delen av min släkt. Vi hade en toppen dag och kväll.

Grattis till brudparet ❤
Bilderna kom visst i en salig röra insåg jag. Det bjuder jag på. 

Första provet

Hoppet från lågstadiet till mellanstadiet landade som en smäll i ansiktet. Hjälp vilken skillnad i mängd läxor och nivåkrav. Idag har de, exempelvis, prov i so. Nästa vecka i engelska. Sen är det rullande läxor utöver. Både Henke och jag har alltid haft mycket lätt för oss och jag känner faktiskt ingen direkt oro för Eric. Det som i såfall kanske skulle kunna bli ett problem är hans fokus och att han störs av saker men som det känns, känns det mycket bra. 

Idag är jag ledig igen. Det är ju min jobb jobbhelg egentligen, som sagt. Jag jobbar 4 arbetspass per vecka. Åh jag tycker det är så jäkla roligt. Det är väääldigt mycket att lära sig och kunna men jag hoppas de ser att jag vill lära mig och att jag verkligen försöker. Jag har ju lärt mig väldigt mycket redan men det är väldigt mycket kvar. Mycket i planeringen för mat och sånt som är beställt. Men jag tänker att det kan man ju inte bara kunna direkt. Jag är där med känslan att jag gör mitt bästa och att jag verkligen tycker det är så kul. 

Idag skiner solen. Emilia hostar och är väldigt skruttig fortfarande. Pappa var här och hade hand om henne hela dagen igår när vi jobbade och det gick så bra. Det är så härligt med pappa, han verkligen värdesätter all tid med barnbarnen. Han önskar nog att han kunde göra mer, han är ju väldigt handikappad och kan ju bara sitta med liksom. Men det gör han med sån glädje och det är fint att se. 

Det blir att vi får stanna inne idag. Onödigt att va ute för Emilia. 

Önskar oss alla en bra dag.  

Mitt i veckan ledig

Kommande helg är min jobb helg så då blir jag ledig lite i veckan. Nu ska vi ju iväg i helgen och jag ska följdaktligen inte jobba men idag är jag ledig ändå. 

Emilia är ganska förkyld så den här dagen kom bra till i tid. Tänkte vi skulle ge oss på att åka till morfar och köra ved. Är en del som ska in i vedboden. Sen har.vi ett par småärenden. Sen blir det lite tvätt och städ, misstänker jag. 

Önskar oss alla en bra dag.

Måndag, ny vecka

Valet blev, som väntat, en rysare. Nu är det bara att vänta för att se vad som händer framöver..

Här kommer det va en trött mamma idag. Jag har, som ni vet, så svårt att somna om snabbt och nu när jag vaknade vid 4:15 så blev jag alltså vaken från där. Och tro mig, jag försöker somna. 

Nu ska jag gå upp och göra mig i ordning. 

Önskar oss alla en bra dag.

Hel dag med hockey

Både igår och idag ringde klockan vid 7. Idag blir det ishallshäng hela dagen. Eric spelar sin första träningsmatch idag i Oskarshamn och direkt därefter så ska vi rösta i Vimmerby. VIKTIGT VIKTIGT!!! 

Sen spelar A-laget träningsmatch mot Kalmar uppe i vår ishall i Vimmerby. Eric ska plocka puckar efter att de värmt upp på isen så han ska va där 15:20 Matchen börjar vid 16 sen. 

Ikväll blir det valvaka för hela slanten. Så jäkla spännande. Oroligt och spännande.

Måtte den rödgröna " röran " få bestå. För då kan vi va helt garanterade för att SD kommer ha så lite som möjligt att säga till om.  Bland andra saker. 

Heja socialdemokraterna. Heja vänstern, jodå jag får allt dom i mina valkompasser också. Det kommer bli väldigt spännande ikväll och jag hoppas innerligt att medborgarna i Sverige tänker steget längre än till vad som är bäst för just dom som enskild individ. När jag röstar röstar jag för landet jag bor i, för att alla ska kunna ta del och va med. För att vi ska ha den välfärd vi har. Vi lever i en demokrati och för mig är det en självklarhet att fortsätta den banan vi påbörjade för fyra år sen här i Sverige. 

Men trots allt är det ändå viktigast att man ändå nyttjar rätten att rösta. Att vi alla visar att vi kan ta oss iväg de få minuter det tar och säga vår mening med valsedlarna. 

Önskar oss alla en bra dag.

 


 

Politik

Nu är det slutspurten inför valet. Jag har gjort flera valkompasser och de bekräftar det jag egentligen visste hela tiden. 

Min åsikt är och kommer alltid va den att skatter behöver betalas för att vi ska kunna ha den välfärd vi har idag. För även om nu vissa tror att vårt land är i ekonomisk kris nu så är det inte sanningen. Sveriges ekonomi var hårt ansatt efter 8 år med ett alliansstyre med Moderaterna i topp när Löfven tog över. En flyktingstorm till trots har han, trots regerande i minoritet, vänt detta och nu har vi en ekonomi på väg uppåt. För att vi betalar skatt.

Så är det ju.. Hur ska vi annars kunna hitta pengar till allt vårt land och vi människor behöver? Att de som redan har pengar ska få ännu mer är inte riktigt min melodi och att locka med en sänkt skatt, vilket ju innebär mer i just DIN plånbok är ju en en skön tanke men det är ju faktiskt inte rimligt att det då ska finnas pengar för att bygga vidare vårt Sverige? Någonstans måste ju pengarna tas och att betala lite extra i skatt och tänka att vi alla gemensamt bidrar till allt vi alla behöver tycker jag är bra.

Moderaterna känns inte främmande för ett samarbete med Sverigedemokraterna dessutom så det är också ett argument, kan jag tycka. 

MEN oavsett så är det såå viktigt att vi alla som får går och röstar. Vi lever i en demokrati och vi har fått den rätten. Vår röst. Att tycka att just min röst blir så liten och obetydlig i det stora hela är så fel. Vi måste utnyttja vår rätt för att visa att vi är en del av gemenskapen som är vårt land!Torsdag redan

Hjälp vad veckorna springer på. Denna mynnar dessutom ut i en helt ledig helg för mig. Wiii.. ledig blir den ändå inte då vi ska iväg på Lördag och på Söndag har Eric träningsmatch i Oskarshamn och på kvällen är det hockey i stan. Men man är ju ledig även om man är iväg. 

Igår var en intensiv dag då jag åkte redan kl 7 för att göra rutinmässig mammografi i Västervik kl 8. Vid 11:30 började mitt kvällspass på jobbet och direkt efter åkte jag upp till ishallen. Missade första perioden men jag såg resten. 

Idag ska jag ta hand om lite tvätt och så innan jobbet. Har kvällen även idag. 

Nu har jag ätit frukost och druckit kaffe. Emilia kom upp för en stund sen. Eric har cyklat till skolan. Emilia är ledig idag, säger hon. Jag har tydligen skrivit i fel. Dessutom är skolan stängd idag. Ha ha.. hon trivs ju där men det är långa dagar för henne. 

Önskar oss alla en bra dag. Bilderna är från en annan dag.
Försover mig ju inte iaf

Alltså suck.. när klockan ringer 5:15 och man vaknar kvart i.. alltid en halvtimma innan. Jag begriper inte. Jag somnar ju heller inte om så lätt på så kort tid.

Nåväl.

Idag fyller min kära pappa år. Stort grattis, vi älskar dig.

Nu blir det frukost. 

Önskar oss alla en bra dag.

En Måndag i September

Vi vaknade onödigt tidigt idag, Emilia och jag. Även om jag nu är ledig måste jag ju senast gå upp vid 7 för att väcka Eric och så vidare.. Ingen rast och ro här inte. Ha ha..  Men nu valde ju Emilia att vakna tidigare än så. På ett riktigt tråkigt humör dessutom. Suck.

Nu ska vi snart åka till morfar och hjälpa honom med att bära in veden i vedboden. Jag tar ett par kärror nu och då så är det väl klart sen senare fram i höst.

Nu ska jag fixa lite med tvätt och sen åka.

Önskar oss alla en bra dag.

Söndag, sköna Söndag.

Hade tänkt mig en lång sovmorgon idag. Men jag vaknade 7:30 utvilad ( nåja ) så nu ska jag äta frukost och sen ska jag gå en promenad. Känner att jag behöver komma igång med kroppen, är så stel på morgonen. Nu börjar krämporna komma, jag är ju trots allt 40. Ha ha

Hade behövt gjort ärenden men vi får fixa det i morgon, Emilia och jag. Vi är lediga då nämligen. Sen blir det jobb igen veckan ut. 

Idag ska Emilia åka skridskor. Hon har själv sagt det och då kan vi lika gärna åka dit. Eric hänger säkert där idag också. Hon är ju väldigt envis och principfast vår dam så jag tror nog hon kommer kämpa nu. Problemet är att hon vill ha benskydd, det gör ju så ont att ramla ner i isen. Men vi har inga. Det kommer gå bra ändå. 

Helt crazy igår med hockeyn. Vimmerby tvålade dit Västervik ( som spelar i hockeyallsvenskan) med 6-1. Västerviks har spelar som borde hålla betydligt högre nivå än våra grabbar i hockeyettan. Nu ligger ju västervik väldigt långt ner eller sist och de är också i uppstart men hallå? De gör inget annat än jobbar med att träna hockey om man ska jämföra med vh som faktiskt måste jobba också på halvtid OCH träna. 

Det var jävligt gött iaf och förmodligen väldigt stärkande. 10,000 kronor vann de också i den lilla cup de spelade Tranås, Västervik och Vimmerby. 

Önskar oss alla en bra dag.Rivig start

Nu är det ju mest träningsmatcher som står på schemat men vh har vunnit alla de matcher som de spelat. Tror det hittills är fyra. Idag dessutom mot hockeyallsvenskspelande Västervik. Tjohoo. 

Barnen är på sen sövning och jag är trött. Ovanligt va. Ha ha.. den här veckan har jag nästan jobbat heltid.. 36 timmar på schemat och jag är stolt.

Nu har jag fått " mitt " schema och ds4 ligger på cirka 30 timmar i veckan. Jag r så glad och tacksam att kroppen håller, att jag orkar och att jag fick chansen. Tack.

Nu får Vi se om det blir lite serie och kvällsmat eller sova direkt. Det är lätt att humören tryter när barnen knixar. 

På återseende..

September

Nu är det officiellt höst då. Så länge hösten inte regnar bort så tycker jag den är vacker. Naturen skiftar färg, luften blir annorlunda. Men vad hände med Augusti? Den flög verkligen förbi.

Sitter med mitt kaffe. Huset sover. Jag ska snart åka och jobba. Ska bli så skönt i eftermiddag. Att ha en ledig dag tillsammans framför oss. Sen har Emilia och jag en liten bonusdag på Måndag.

 Man blir lite sliten i kroppen nu såhär i början iom att man står hela dagarna och går väldigt många steg. Disk väger mycket och det blir ju som ett mindre träningspass. Och det är ju bra men kroppen är lite stel på morgonen innan den kommer igång. 

Nu hoppas jag på att kunna få gå på toan här innan jag beger mig. 

Önskar oss alla en bra dag.

RSS 2.0