Valborgsmässoafton

Sitter redo för att snart åka och jobba. Känner mig väldigt trött, Emilia har varit vaken och hostat inatt och även om det såklart är jobbigast för henne frestar det ju på att va vaken även för en annan.

Nu är det bara idag sen är det en ledig dag och denna röda dag välkomnar jag med öppen famn. Ser mycket fram emot en bonusdag tillsammans även om vi alla i familjen är väldigt skruttiga och sjuka. 

Ikväll vet jag inte vad som händer. Ifall vi åker och tittar på någon brasa. Det känns som att det barnen tycker har varit roligast är fyrverkerierna och den delen är ju inte längre ett inslag. Vi firar nog in våren minst lika bra här hemma, på hemmaplan, i lugn och ro.

Önskar oss alla en bra dag.

Måndag och ledig

Lill-Strumpa har hostat och varit mycket vaken inatt och Eric gick bli hemma idag då även han förärats med smörjan vi ibte verkar bli av med.

Skönt att jag är ledig idag, känner jag. Det blir en lugn dag.

Ska byta sängkläder och fixa lite sen får vi se om vi letar oss ut i solen för lite mysfika. Det kanske piggar upp oss.

Önskar oss alla en bra dag.

Lördag morgon

Och snart dags för jobb. Är så himla trött idag. Var vaken flera timmar inatt och höll på att bli tokig på min onda hals. Ni vet när man blir sådär att man bara sväljer och sväljer och sväljer. Men nu, på morgonen, så känns det mycket bättre aå nu hoppas jag verkligen att jag kan träna i morgon. Saknar det så mycket och mår så mycket bättre av att kunna träna.

Idag kommer nog bli en tuff dag iom att jag känner mig väldigt sliten med för få sömntimmar i bagaget och jag ska va själv. Men det går. Jag ska kämpa och när jag kommer hem kan jag vila. Det ordnar sig. 


Emilia har börjat vårrengöringen i sin lekstuga. Underbart när solen kikar fram.

Önskar oss alla en bra dag

Dags att återgå

Idag jobbar jag kväll. Ingen större fara på taket kan jag känna. Är nämligen ledig i morgon igen iom att det är min jobbhelg. Ska jag önska något av tomten förutom mer Exuvianceprodukter, en och annan ansiktsbehandling och att få va frisk och kunna fortsätta träna så är det mer arbetstid i veckan. 

Idag är Henke och Eric i Västervik för rutinkoll och andningsundersökning. Jag känner att jag verkligen skulle åkt med honom men nu när Britt-Brutt ändå är sjuk var det lugnast för mig att starta dagen hemma med henne och sen åka och jobba.

Här ser vi lite konst från Emilia som själv börjat skriva sitt namn själv. Såklart tränar de ju på förskolan. Men så roligt när sånt här kommer så spontant.


Önskar oss alla en bra dag

Påsken 2019

Den spenderades i Västervik på Lysingsbadet och bar helt fantastisk. Vädret var toppen och barnen var allt som oftast glada. Det innebär ju även att föräldrarna är det med.

Alla dagar är inte bra dagar

Idag har jag haft en urbota skruttig skruttdag. Allvarligt. Ingenting har funkat, jag blir vansinnig, jag gråter. Usch för såna dagar. Det känns som att min pms river mig på insidan. Försöker förgöra mig. Och jag kämpar emot. 

Idag har vi haft väldigt mycket på jobbet och jag hade inte hunnit förbereda något när jag låste vumid 17:30. Så därför kom jag heller inte iväg på träning ikväll heller. Hade tänkt åka på core vid 19, men det var bara att glömma.

Nu tröstar jag mig med en Billys pizza och mörk choklad.

I morgon är en annan dag.

Måndag

Den här veckan bjuder på fyra arbetsdagar. Idag jobbar jag ett extrapass. Har ätit min gröt och dricker kaffe nu. Snart är det dags att bege sig ut i kylan. Är nästan 7 minusgrader ute.

Önskar oss alla en bra dag

Tvära kast

Igår jobbade jag min Lördag. Det var folk hela tiden i kassan och att det fanns att göra hela tiden så dagen sprang iväg. Jag var sliten när jag kom hem men ingen fara än att ett glas vin med mannen i solen på framsidan ordnade upp det.


Vi visste hela dagen att farmor/svärmors hund var dålig den dagen. Han har varit ur egentlig form en lång tid och han var gammal, men ändå. Lagom till vi stod klara för att åka på årets hockeygala fick vi veta att Atlas måst somna in. Efter ett besök hos veterinär stod det klart att inget annat fanns att göra. 

Vår skjuts visste redan, sociala medier ni vet, så i stressen var vi tvugna att haspla ur oss detta till Eric som var hos en kompis och lekte. Vi skulle nämligen lämna Emilia där för lek en stund. Han tog det bra då men uppskattade att vi berättade än att han fått läsa det själv. Han har ju alla tänkbara sociala kanaler och då får man ju även räkna med sånt här men när det kommer nära och faktiskt berör känns det viktigt. Han är ju bara 10 år.

Emilia vet ingenting än och vi vet faktiskt inte hur vi ska kunna berätta. Det måste vi ju men hon har redan dödsångest, stackars flickebarnet. Hon kan komma, mitt i en lek och storgråta hysteriskt över att vi inte alltid kommer leva, att vi ska dö, att hon ska dö, att alla ska dö. Vad som händer, varför och hur det kommer ske. 

Man kan inte gömma sig för sånt här, det är livet, men för Emilia som förmodligen ärvt sin mammas känslighet för känslor kan det bli tufft. Det räcker med att jag läser " den fula ankungen " för att krokodiltårarna ska trilla på henne. Hon led med Victoria som hade ett bidrag i Melodifestivalen när vi berättade att låten handlade om att hon var kär i en pojke som inte var kär tillbaka, då ville hon ge just Victoria alla röster för det var så synd om henne.

Lilla pluttan vår.

Till slut kom vi oss iväg till hockeygalan och det var väldigt trevligt. Det var nog egentligen precis det som behövdes. Något annat som hände, den kvällen. 

Vi åt mat och umgicks och åkte hemåt innan 22. Så skönt. Barnen var vakna så vi la oss samtidigt, allihop. Natten har inte bjudit så mycket sömn. Vet inte varför. Jag har väntat hela natten på morgonen, min gröt och mitt kaffe och att sen få ta tag i dagen. Är en hel del som ska göras idag och går allt som planerat åker vi iväg med husvagnen efter jobbet på Torsdag. Så idag är det inte bara inomhusstäd, tvätt och veckohandling som helgerna alltid består av. Nej, det bjuder även husvagnsfix. Längtet efter vagnen är stort nu och alla ser så mycket fram emot att komma iväg. Önskar oss alla en bra dag

Lördagsmorgon

Det är något alldeles särskilt att få starta dagen så tidigt att resten av familjen sover. Gröt och kaffe i lugn och ro. Saknar mina gullisar men jag smygkollar på dom när de sover tryggt.

Idag blir en tuff dag med jobb. Jag är hemma runt 15, i bästa fall. Vid 16 är vi bortbjudna och jag behöver äta, duscha och göra mig i ordning innan. Skulle verkligen behöva en stund med lugn och ro där för att ladda om men det går bra. Jag misstänker att jag inte kommer orka va så länge på hockeyfesten aom vi ska på i kväll

Önskar oss alla en bra dag. 

Minusgrader

Aprilvädret fortsätter. Det är minusgrder, grått och trist. Men ill helgen hoppas jag det blir lite varmare.

Är uppe för att göra Eric i ordning för skolan. Sen blir det en lugn dag. Är ledig även idag iom att jag jobbar fyra dagar i veckan och då har lördagen blir ju två veckodagar lediga denna vecka. Jag tycker det är lite hattigt och jag skulle klara att jobba mer. Men jag är glad för mina 80 procent. Galet att jag snart jobbat ett år här.

Önskar oss alla en bra dag.

Snö? Aprilväder som sig bör

Idag när jag kikade ut genom fönstret på morgonen var backen vit. Inte mycket men tillräckligt för att kunna klassas som att det just snöat. Nu kommer det lite snöblandat regn men inget som lägger sig.

Igår var vi och testade träningen box. Så jäkla kul. Och jobbigt. Jag och Anna boxades och jag är så impad över hur stark hon. Min fina vän ❤

Tyvärr gjorde jag mig något tok i foten när jag sparkade på en säck så jag får va lite försiktig när jag går idag. Men det känns på bättringsväg redan så det är inget att oroa sig för.

Jag är så tacksam för hur bra min kropp svarar på träningen och jag tycker det är så himla kul. Man blir ju beroende direkt. 

Nu ska jag köra igång en maskin tvätt och peppa upp för kvällsjobb denna gråa dag. 

Önskar oss alla en bra dag.Snö? Aprilväder som sig bör

Idag när jag kikade ut genom fönstret på morgonen var backen vit. Inte mycket men tillräckligt för att kunna klassas som att det just snöat. Nu kommer det lite snöblandat regn men inget som lägger sig.

Igår var vi och testade träningen box. Så jäkla kul. Och jobbigt. Jag och Anna boxades och jag är så impad över hur stark hon. Min fina vän ❤

Tyvärr gjorde jag mig något tok i foten när jag sparkade på en säck så jag får va lite försiktig när jag går idag. Men det känns på bättringsväg redan så det är inget att oroa sig för.

Jag är så tacksam för hur bra min kropp svarar på träningen och jag tycker det är så himla kul. Man blir ju beroende direkt. 

Nu ska jag köra igång en maskin tvätt och peppa upp för kvällsjobb denna gråa dag. 

Önskar oss alla en bra dag.Underbar ledig helg

Sitter vid köksbordet och försöker vakna till. Så trött, det är för sent att bli vaken till efter 23 när klockan sen ringer 5:30. Åtminstone känms det så när klockan ringer. Mu börjar jag vakna till ordentligt.

Vi har hämtat husvagnen, veckohandlat, Emilia hade en lekdate i två timmar på dagen igår, tvättat och tränat. Så jäkla skönt. Anna och jag körde ett jätteroligt pass hemma i Lördags och igår var det hit. Innan träningen tog barnen och Henke en cykeltur, jag tog på mig träningskläder och skulle se hur jogging skulle funka, vi testade nämligen det dagen innan och kroppen svarade bra på det.

Det slutade med att jag joggade, utan avbrott, sakta men ändå i 2,5 kilomteter. Kroppen känns helt fantastisk nu och jah trodde aldrig det här skulld va möjligt när jag fick min ms diagnos.

Önskar oss alla en bra dag.Husvagnen är hemhämtad

Alltså längtet nu. Det är galet. Ser så mycket fram emot att campa i vår vagn. Vi har ju varit iväg två korta rundor men vi har inte riktigt hunnit att bo in oss. Det var ju ganska kyligt de gånger vi var iväg dessutom så det ska bli så mysigt att möta våren och sommaren med vagnen. Fredag, så skönt

När klockan ringde trodde jag på riktigt inte det var sant. Jag är så trött idag. Det var väl onödigt att titta på TV till efter 23 men det blev sent med sövning och allt igår. Och lite tid vakna själva vill vi ju ha liksom.

Fredag idag, som sagt. En helt ledig helg framför oss som visserligen består av jobb för Henke, en hel del som jag förstår. Men det ska bli så skönt att ha en mer kravlös tillvaro. Veckohandling, tvätt och städ. Förhoppningsvis kan vi även hämta hem våran husvagn. 

Önskar oss alla en bra dag.April

Tiden skenar. På riktigt, jag hänger inte med. 

Sitter och väntar på att snart väcka lilla pluttan sen kommer morfar hit vid 8:30 tiden. Jag har bestämt mig för att träna nu vid 9 innan jobbet. Jag hoppas orken räcker hela dagen ändå. Jag vet ju att jag får energi av att träna men dagen blir ju lång. Jag chansar iaf.

Drack mitt morgonkaffe i köket och tittade ut över trädgården som vaknar till nu när våren kommer. Gungställningen som jag försökte bli av med förra året äe mer besökt än någonsin av lilla Gull-Britt och med tanke på att jag fick den skänkt är den ju verkligen en vinstlott. Även om den nu kanske inte är den vackraste av detaljer på vår gård.

Men å andra sidan, får vi leva och bli gamla Henke och jag kommer vi snart va ensamma i vårt hus. Gården kommer inte längre va fylld av leksaker och annat. Då kommer det va tomt. Blir helt ledsen när jag tänker på det. Samtidigt som jag såklart vill att barnen ska bli stora vill man ju ha dom här. För alltid. Och alltid och alltid.

Nu ska jag peppa upp, väcka pluttan, dricka vatten och vakna till. 

Önskar oss alla en bra dag.
RSS 2.0