Sista Januari

Vi har spenderat kvällen själva, jag och barnen. Det har badade och duschats. Eric var med en kompis. Nu ska vi sent i säng men så blir det ibland. 

Jag har börjat fundera en del på sommaren och semester osv. Jag har fått veta att jag får tre sammanhängande veckor på sommaren
 Eric kommer ju va på kollo i början och jag förutsätter att det blir ett hockeycamp i slutet så jag får ta mina veckor någonstans där i mellan. Om det passar med mina kollegors önskemål. Det ordnar sig. Jag känner att - ledig med Emilia är jag minst en dag varje vecka så i detta är Eric min prioritet. Och när Henke har semester och jag jobbar får han väl ha husvagnen i Spilhammarbadet. Då har jag nära till jobbet.

Allt kommer ordna sig. Semestersuget, eller suget efter husvagnen är såå stort nu. Vi kommer nog åka en hel del Fredag till Söndag också och som jag känner nu kommer vi åka fredagen / lördagen jag får semester och komma hem tre veckor senare. Längtet alltså.

Nu har vi en fredag kvar av veckan. Jag jobbar lördagen också sen är jag ledig en dag. Fullt upp med matcher i helgen. På Lördagen är det Nybro och på söndagen är det Kalmar. 
Ledig dag

Idag är det ärenden, städ och snölek inplanerat. Och tvätt, såklart. 

I tisdags var jag också ledig, iom att det är min jobbhelg och jag jobbar fyra dagar i veckan, och då hade vi en fantastisk dag och kväll ute. Emilia var på sitt allra bästa humör, Eric var ute och lekte till sen kväll. Jag träffade en vän och vi hann prata en hel del. 

Här kommer ett par bilder som jag tog.
Önskar oss alla en bra dag.

Söndagskväll

Den här helgen kom och gick. Igår var det hockey, Erics lag spelade mot Kalmar. Jag var speaker för andra gången men jag tycker det är såå kul. Den här gången var det inte " vårt båslags " tur utan jag erbjöd mig extra.

Idag har Emilia varit bjuden på kalas på Kalles lek och lattjo. Eric var med också och lekte en stund. Efter det var grabbarna i ishallen en timma och åkte allmänåkning. Sen var det middag och därefter a-lags match som vi vann i förlängning.

Härlig helg!

Nu laddar vi för jobbvecka.Ikväll har barnen och jag varit ute och skottat snö och lekt i snön. Eric skottade större delen av garageinfarten. Sen lekte de tillsammans, Eric och Emilia,  lite innan vi gick in för kvällsmat. 

Nu ska Henke och jag snart äta lite gott och titta lite på tv. I morgon ringer klockan vid 7, Eric ska till skolan sen jobbar jag kvällen. 

Nu hoppas vi på en bra vecka! 

Fredag

Nu känns det verkligen att vi varit hemma hela veckan lång. Emilia är feberfri idag, äntligen, så man kan säga att energinivån är ganska så på topp periodvis och bråksuget och allt är maxat. Sen faller vi platt och blir trötta och bryter ihop och se  vilar vi lite och sen är vi tillbaka på ruta ett. 

Henke har ju dessutom varit iväg i veckan så det gör ju att jag blivit ännu mer låst. Men nu är det fredag. 

Jag ska snart börja med maten. Eric behöver åka runt 17 till sin hockeyträning så då är det skönt att ha ätit mat innan. 

Ja, ni märker ju. Himla spännande liv som pågår här hemma. Ha ha..

Bild på Eric från i morse. Onsdag i sjukstugan

Pust och stånk vilken natt vi haft. Emilia får hög feber på nätterna och sover så oroligt. Hon vill dessutom ligga nära, nära så det blir riktigt varmt med en 39 gradig kropp precis intill. Men jag tar det med ro, ger henne utrymme för det hon behöver. Och svettas. Ha ha..

Idag är vi, läs jag, jättetrött. Jag är typ relativt återställd från smörjan jag haft men att va så mycket vaken på nätterna gör ju att energin liksom aldrig byggs upp. Men det är faktiskt ok det också för jag vet att det kommer nätter när vi sover igen och det här är bara tillfälligt.

Ikväll är det hockey hemma och det blir verkligen hemma ( igen ) för min del. Känner att jag mår bäst här som läget är, just nu. 


Pysslar och fixar. En hel del tv tittande. Vad ska man annars göra, liksom. Vi ska göra muffins sen, tänkte jag. Eric älskar när jag har bakat och jag älskar att göra min barn glada. 

Önskar oss alla en bra dag.

Tisdag

Vilken grå och mörk dag det är idag. Emilia har fortfarande feber men jag börjar känna mig piggare, tack och lov. 

Vi ska snart hämta Eric i skolan. Jag längtar efter honom. Även om han inte alls bryr sig om oss och han typ bara spelar så känns det ändå skönt att ha barnen samlade. 

När vi kommer hem blir det att återgå till att titta på tv och ta det lugnt. Plocka och småfixa lite mellan varven. Måla en och annan teckning och leka lite smått.
Önskar oss alla en fortsatt bra dag.

Ledig dag sjuk

Idag spenderar vi dagen hemma och kurerar oss. Jag är ledig på schemat så det passade ju bra. Emili vaknade feberfri men ligger nu på 38 i temp. Jag är feberfri men så jäkla seg. Förstår inte hur man kan bli så trött av en förkylning med feber. Suck.

Nu har vi fikat lite här och snart kommer vår stora stjärna hem från skolan. Jag väntar på att barnmottagningen ska ringa tillbaka så jag kan rådfråga gällande Emilias andningsbesvär härom natten. Jag är nästan säker på att det var astma och OM det nu skulle bli så en gång till vill jag ha luftrörsvidgande hemma. 

Jag försöker fixa lite mellan varven här men försöker även kurera mig så jag ska få tillbaka krafterna. Vill ju kunna jobba. Sjukstugan fortsätter

Inatt när jag la mig hörde jag att Emilia snarkade jättemycket. Men det var inget konstigt egentligen. Någon timma senare hör jag hur hon inte får luft så vi fick stå ute på trappan en bra stund. Paniken hos henne, det är hemskt när barnen inte kan andas. Minns ju hur det var för Eric.

Jag har ändå alltid behållt lugnet, tröstat och försökt lugna ner. Även om jag själv såklart blir jätteorolig. 

Till slut lugnade hon sig och somnade om men andningen var inte alls bra. Jag ska rådfråga på barnmottagningen i morgon då jag misstänker förkylningsastma. 

På morgonen kände jag att hon var så varm och mycket riktigt hade hon då 39.3 i feber. 

Nu ikväll känns hon betydligt piggare och hon är feberfri. Jag har sovit stora delar av dagen och tempen pendlar upp till 38 och ner till 37.7. 

Nu ligger vi i sängen och Emilia spelar spel på telefonen. Jag smygvilar lite i mellanåt.Så jävla sjuk

Har ju känt flera dagar hur halsen känts som taggtråd, snuvan har krupit sig på men sen inatt kom feberfrossan och ledvärken. Min jobblördag och allt. Suck.. Men jag fick ringa och sjukanmäla mig vid 6 i morse och sen har jag typ sovit mestadels av dagen. Nu har jag flyttat ut min febriga men lite piggare kropp o vardagsrummet för att se hockeymatchen.

Var det EN match man skulle gå in för att se var det ju kvällens enkronasmatch. Fasen också.

Men nu sitter jag här ensam. Emilia är hos mormor, det var bestämt sen innan. Henke och Eric är i ishallen och jag hejjar hemma från soffan. Kom igen nu

Jag kan faktiskt tycka att vintern ska ta fart nu så vi får npgon decimeter eller två. Men det är lite varannandag väder med plus ena dagen och minus andra. Och på så sätt blir det ju ingen vinter att tala om.

Nu laddar jag för kvällsjobb och hockey när jag kommer hem.

Önskar oss alla en bra dag.Måndagmorgon

Inatt har jag sovit dåligt. Oroligt och vaknat hela tiden. Det känns inte som att jag kommit ner i någon djup, bra sömn.

Helgen gick fort och nu börjar vi en ny vecka som jag hoppas ska bli bra. 
Önskar oss alla en bra dag.

Alltså hjälp

Jag läste en sak på nätet nyligen som träffade mig rakt rakt rakt in i själen. Det handlade om småbarnstiden, om att den är jobbig. Men även om hur det är när barnen är stora. När de vuxit upp och alla dagis hämtning/lämning, trots och bråk och knöl och stök helt plötsligt är över. När man helt enkelt inte längre är mamma på det vis som jag är nu när jag är mitt i allt.

Kvinnan i texten hade tonårsbarn och hon skrev bland annat att de där små bebisfötterna som sparkade som en tok mitt i natten, hur de nnu har storlek 47och sparkade på helt andra saker än mammas rygg på natten. Hon skrev om hur kramarna blev kortare och kortare och om hur det vred om i hennes själ efter saknaden efter rösterna av barnen när de var små.

Det är så jävla lätt att bli fast i en tanke om att livet skulle va jobbigt i allt detta. Visst det är ett pussel men man måste fan stanna upp och njuta av sina barn. Allt detta eviga tjat, alla miljoner gånger man hör " mamma " på en dag. På hur alla känns oförmögna att kunna göra något utan en. Alltså.. den dagen jag är här, som kvinnan beskrev det,  känns som min undergång även om jag såklart kommer hitta mig själv i det. Jag kommer nog bli väldigt ledsen och känna en enorm tomhet och saknad när man torkat en rinnande näsa eller ridit ut en storm av trots för sista gången.

Jag älskar min barn så det gör ont. På riktigt. De är en gåva som jag absolut inte ser som självklar men kanske ibland har en lite för slapp attityd emot. Jag hoppas innerligt att de kommer växa upp och känna att jag gjorde så gott jag kunde.

Jag älskar er, Eric och Emilia. Ni är mitt hjärtas fröjd och lycka! Kvällsjobb väntar

Dricker lite kaffe nu innan vi ska bege, Emilia och jag. 

Idag är det soligt och vackert. Blir så sugen på att gå ut en promenad men skulle jag va ledig skulle jag nog tyvärr prioritera städ och tvätt. Ha ha..

Idag kommer Henke hem. Han har varit i Stockholm en vända igen via jobbet. Barnen och jag hade popcornmys och tittade på film igår kväll. Jag tycker det är så mysigt att överraska med lite såna saker bara sådär.

Nu ska jag peppa upp mig. 

Önskar oss alla en bra dag.

Familjetid

Idag åkte vi till sjön Krön för att åka skridskor. Vi skulle först åka i Södra Vi på den spolade isen men den var avstängd. 

Henke och barnen åkte och vi var på Krön någon timma. Vi var absolut inte långt ut och isen var tjock och fin.

Det var väldigt skönt att spendera tid tillsammans bara vi och faktiskt göra något tillsammans. 

Resten av dagen har jag plockat bort alla tomtar, städat och veckohandlat. Henke har jobbat. 
9 år sedan

Tack vare " tillbakablickarna " på Facebook så blev jag påmind om att det idag alltså är 9 år sedan jag fick veta att jag har en kronisk sjukdom. Inte vilken dock. Väntan på mr och dess besked var väldigt jobbig. 

Jag hade ju väldiga bekymmer med min syn där på hösten och fick till slut en tid till en ögonläkare. Jag hann inte mer än sätta mig i en stol mitt emot henne och följa en pinne med svepande blick från höger till vänster.. något mer gjorde vi kanske men jag har glömt. Sen sa hon " det här är inget synfel jag misstänker att du har en kronisk sjukdom " Jag blev väldigt orolig och min första fråga var om det var något så allvarligt så det kunde va dödligt. Då svarade hon " jag tror inte det " 

Resten är ju, som bekant, historia. 

Nu ska jag bege mig till jobbet. Jublade ibte av glädje när jag vaknade vid 5. Men nu har jag druckit kaffe och vaknat till.

Önskar oss alla en bra dag.

Nyårsdagen

Idag har familjen varit trött men vi har ändå haft en bra dag. Vi har varit ute och fått frisk luft och barnen har skjutit på skottrampen som Eric fick i julklapp av morfar.

Vi har även promenerat en del i området här. 
Nyårsafton

Vi spenderade en lugn men mycket trevlig nyårsafton här hemma hos oss. Vi satt nere i källaren och åt och vi bjöd på charkbricka till förrätt, mostoppar och kött till huvudrätt och daimpannacotta till efterrätt. Barnen fick glass.

Vi hade det väldigt trevligt, barnen var vakna och sams och vi vuxna hann till och med att spela en runda av ett sällskapsspel.

Tog inte så vansinnigt mycket bilder men här är ett par.
2018

Ännu ett år har passerat och idag vaknar vi till 2019. Jag tänkte göra en liten summering här. 


Vi har spenderat en hel del tid i både ishallen här i Vimmerby men även hejande på Erics lag i andra hallar.  Barnen och jag bytte tillbaka efternamn till Krantz. Jag tyckte mest det var komplicerat att ha dubbelt efternamn och barnen ville då byta med mig. Henke blev faktiskt självklart erbjuden.


Några soliga vårdagar blev det då min tid på Folkhögskolan var slut och jag var hemma en del med barnen. Snön låg länge och när väl våren kom i vårdagarna så blev det i stort sett sommar direkt och värmen höll i sig lääänge.


 Eric slutade lågstadiet. Och vi gick på sommarlov. Emilia hade äntligen vattkoppor. I början av sommaren fick jag nys om ett jobb jag kunde söka, jag ringde och fick provjobba. Det gick jättebra och jag är fortfarande kvar. Är så tacksam att det funkar så bra trots min ms. Och jag ör otroligt tacksam gentemot min arbetsgivare som vågade chansa på mig trots min diagnos.


Vi åkte en sväng till Liseberg och Eric åkte Helix och Loke och en massa andra attraktioner. Emilia brås på sin bror och är också helt orädd. Det har blivit ett stående inslag att åka till Liseberg med vänner. Mycket trevligt.


Vi fick en pool av Henkes bror och med tanke på den extrema värmeböljan som låg över oss hela sommaren så hade vi en otroligt skön sommar i poolen. Vi var ju dessutom bara iväg två veckor med vår vagn då jag jobbade så här badades det flera gånger varje dag.


Vår envisa, underbara och bestämda tjej fyllde 4. 


 Och vår stora kille fyllde 10 år.


Vi spenderade två veckor på Öland men åkte sedan flera turer på helgerna med vår Solifer. Vi drömde om en ny husvagn och hoppades hitta den vi sökte inom en framtid som inte var alltför långt borta.Och till slut hittade vi den. En Hobby som vi hann med att campa med ett par helger innan vintern kom. Nu är längtet stort efter vår/sommar. Eric började mellanstadiet, jag jobbar 80 % hösten kom och gick, hockeysäsongen drog igång och vi kollar ju såklart både på Erics matcher men även A-lagets. 


Barnen bråkar och är sams om vartannat. Men de har en kärlek emellan sig som är helt fantastisk. Är så innerligt tacksam att vi har två underbara barn. Även om de driver mig till vansinne, ger mig gråa hår och får mig att blir tokig om vartannat mellan alla skratt och all kärlek de ger. 


Nu börjar ett nytt år med nya möjligheter! 

Önskar Er ett gott nytt år! 


RSS 2.0