Sista Juni idag

Vad hände med den månad jag älskar mest. Hur fort går tiden egentligen och vad gör vi med den? Vi har ju uppenbarligen det bra iom att tiden går så fort.

I helgen har vi varit i Spilhammar. Är så fint där och jag verkligen älskar att va iväg med vår husvagn.

Vi firade Peter som fyllde år, vi paddlade kanot, de flesta badade massvis, vi tog det lugnt och bara hade det bra. Helt fantastiskt. Och vädret var toppen.

Tre veckor kvar till semester. Henke har två. Livet ändå, hör ni. 

I morgon är jag ledig. Jobbar sedan fem dagar och har lördagen. Vi får se vad vi hittar på, Emilia och jag. Eric är ju på kollot. 

Nu blir det Söndagsmys med film och räksallad.

Freeedag

Så gött ändå. En ledig helg framför oss. 

Emilia var feberfri igår så idag blir det skolan för henne. Själv vaknade jag med ännu en ögoninflammation. Det är ju ändå ett tag sen, menar jag. Jag tror något är knas i mina ögon överlag. Hornhinnorna har nog inte kurerat sig sen då jag hade det sist. Ögonen är så torra att ögonlocken fastnar mot ögonen när jag blundar och sover. Har köpt ögondroppar som lindrar men det verkar inte va nog.

Nu ska jag packa Erics kolloväska. Om en stund är det dags att bege sig till jobbet. 

Önskar oss alla en bra dag.Kvällsjobb

Ikväll jobbar jag och det innebär att jag har ett par timmar ledigt på förmiddagen. Eric har åkt till kollot och lilla feberbrutt har vaknat. Har ännu inte kollat febern men inatt var den uppe på 39.8. Skrämmande högt och jobbigt när den digitala skärmen lyser rött. Den är grön när tempen är låg och normal och gul vid förhöjd temp, upp till 39 + Hon sov genom det och verkar lite piggare idag.

Nu ska jag köra igång en tvätt, ta ner tvätt, åka och handla och sen bege mig tilö Mariannelund. Henke vabbar idag och valde att stanna hemma hela dagen. Emilia har sovit väldigt oroligt så det är skönt för dom att ta det lugnt idag. 

Önskar oss alla en bra dag. 

Liten sjukling

När jag hämtade Emilia idag sa de att hon sovit en halvtimme. Hon satt och somnade vid matbordet. När vi kom hem gick hon raka vägen in i sin säng och lade sig med sin telefon. Efter en stund tog vi febern som mycket riktigt var på 38.8. Något senare var den upp över 39 grader. Hon har väldigt ont i sitt huvud, lilla gumman.

Nu hoppas vi det går över snabbt så vår lilla brutta snabbt mår bra igen.Öland över midsommar

Helt underbart


Midsommarveckan

Den är här och den bjuder på vackert väder. Eric började kollot igår och han gillar det. Det blir ju lite mer fix såhär innan man kan åka iväg på morgonen men jag gillar verkligen tanken på att han har den här möjligheten.

Jag har ett mellanpass på jobbet idag och börjar vid 9. Emilia är vaken och barnen ska äta frukost här nu. Jag ska fixa lite bestyr här. Ikväll ska jag ut och äta med mina kära vänner. I morgon ska vi fira lite födelsedag här hemma och på torsdag, direkt efter jobbet, åker vi till Öland. Sånt mys.

Önskar oss alla en bra dag.


Mysig campinghelg

I Fredags efter jobbet åkte vi iväg med husvagnen till Hornåbergs camping i Horn. Lagom långt att åka till en mysig liten camping som erbjöd fräscha servicehus och fin omgivning. Barnen hittade kompisar som de lekte med, barnen badade, Henke och Eric fiskade, vi paddlade kanot. Väldigt mysig helg.Laddar för jobbkväll

Det regnar idag. Jag har sån längtan att få komma iväg med husvagnen, trots det lite trista vädret. Det är så jäkla skönt att bara komma ifrån vardagen. All tvätt och städ man annars har i veckorna, året runt.

Man behöver städa i husvagnen också men den ytan är ju så liten så det är gjort på ett ögonblick.

Eric är trött nu och behöver verkligen sitt sommarlov. Inte för att året varit jobbigt på något vis mer än att det ju är jobbigt och kanske tråååkigt att jobba i skolan och ha tider att passa och någon annan säger till en vad man ska göra. Han har kämpat och är så värd en skön ledighet.

Han inleder sommaren med tre kolloveckor. Emilia och jag strävar på ett tag till. Henke har två veckor mer semester än mig. Jag har fyra betalda men vi tar tre i taget på mitt jobb så det är därför.

Nu ska jag ladda upp inför jobbet. 

Önskar oss alla en bra dag.

Ett år

Enligt mina kalkyleringar är det ett år sen idag som jag provjobbade första gången på mitt jobb. Så jäkla gött ändå, som det löste sig.

Idag äe jag så sliten och trött. Emilia har varit vaken och ledsen flera gånger inatt på grund av växtvärk. Innan jag fått benen i golvet över sängkanten när klockan ringt längtade jag redan efter sovdags ikväll. Så trött. 

Igår var en bra dag och vi var nere på Alv en stund, Emilia och jag. Tvätt och städ och lite veckohandling. 

Önskar oss alla en bra dag.Måndag

Sista veckan i skolan för Eric. Sen slutar han 4:an och går på sommarlov. För hans del blir det kollo i tre veckor. Emilia knegar på några veckor till i sin skola.

Idag är jag ledig, jobbade ju Lördagen. Snart ska Emilia till skolan sina tre timmar sen får vi se om vi åker ner till Astrid Lindgrens Värld en stund. Känner mig trött och lite småsjuk idag. Ska försöka peppa upp mig med lite tvätt och städ sen när jag lämnat min pudding.

Funderar på att ringa ett samtal idag. Men jag vet inte än.. kanske ett brev skulle passa bättre. Jag blir så ledsen över att jag som är den yngre ska va den som beter sig vuxen. Förstår inte. Det tar så jäkla mycket energi i onödan. Jag vill inte att mina barn ska behöva tappa kontakten ytterligare en gång så för deras skull måste jag ju göra något. 

Önskar oss alla en bra dag

Ubderbar helg

Helgen spenderades på vårt nyfunna smultronställe, Spilhammar. Jag jobbade kväll på Fredagen och större dwlwn av Lördagen men vi hann med att fiska i regnet, äta middag med Farmor, få finfint besök av vänner och bara koppla bort och av. 

Nationaldagen

Igår var det vpr narionaldag och alla i familjen var lediga. Vi började dagen med ett supersvettigt pass på träningshuset. Därefter åkte vi ut till min pappa och Henke klippte hans gräs som blivit väldigt högt. Jag själv bar ved in i vedboden. 

På kvällen badade Eric i poolen med en kompis i flera timmar. Emilia tog ett dopp ibland, lekte med grannbarnen och vi satte dit markisen på husvagnen. 

Önskar oss alla en bra dag. Idag blir det kvällsjobb, Henke jobbar också. Sen blir det Spilhammar.

En sån där dag

som är tur att de inte infaller så ofta, det hade jag igår. Den lade sordi på hela kvällen och jag känner mig väldigt sänkt fortfarande. Jag vet att jag är en väldigt känslig person, det behöver man inte känna mig väl för att märka. Jag har lätt till skratt, jag blir rörd, jag blir ledsen och jag blir arg. Känslorna är som ett hav av vågor där det stormar ibland och är vackert och rofyllt ibland. 

Jag hoppas den här dagen blir bättre och att jag kan skaka av mig det här. Det vet jag inte går.. men jag måste hitta ett sätt att förhålla mig till det. Jag vet bara inte hur.

Idag ska vi köra ved hos pappa. Vi laddar för en heldag och kör så länge barnen fixar att va där och så länge som vi orkar. Det är pappas intresse som han har kvar som han behärskar och där han kan va som vanligt. I sin källare i pannrummet vid sin vedeldade panna som knastrar och brinner som en öppen spis. Där trivs han och mår bra. Då är det en självklarhet för mig ( och oss ) att hjälpa honom stt ha kvar den delen och inte koppla på sin fjärrvärme.

Önskar oss alla en bra dag.

Droppstarten

Förra Tisdagen var jag och Henke, som ni vet, i Västervik för stt jag skulle påbörja min medicinering för att bromsa min ms. Henke hade, trots stränga orden att inte, googlat lite och det var väl ändå bra då han kom fram till att vi behövde prata med sköterskan on att jag varit sjuk så länge, fram och tillbaka.

De tog blodprov och passade på att sätta infarten för droppet så det var gjort och kort och långtidssänkan skulle ha bra resultat.

En och en halvtimma försenade blev vi men proverma var bra och vi skulle börja. Jag var väldigt orolig och det sa jag till sköterskan. Men det skulle gå bra, sa hon, så jag valde att lita på det.

Blodtrycket togs innan 150/97. Jag förvarnade innan att det skulle ligga högt så om bara inte hon såg något hinder gjorde inte jag det heller. 

Hon kopplade mig till min 300 ml påse och vevade igång. Det blev sådär kallt och läskigt och jag tyckte precis att jag fick totalt andnöd. Fokuserade på vad hon sa, minns inte ett jota från den stunden mer än min egen räkning. " Jag kunde ta ett andetag, jag kunde ta ett till " osv. 

Efter någon minut insåg jag att det var ångest och panik. Sköterskan gick och jag sa till Henke att jag hade just panik och att vi var tvungna att prata om något för att distrahera mig. Han var en kämpe och med tanke på hans sjukhusfobi fixade han det galant. Jag brukar inte va orolig i dessa miljöer men när han märkte hur jobbigt det var för mig satte han sin egen skräck helt åt sidan och vi pratade och pratade. 

Ibland surfade vi på våra telefoner och sen kom ångesten över mig och då pratade vi igen. 

En timma tog droppet. Därefter var det blodtryckskoll igen. 150/97 även då. Kände mig lugn men var ju så orolig inuti förmodligen. Det var så påfrestande att inte kunna gå iväg. Jag var tvungen att sitta där. Men det gick. Stolt över mig själv.

Efter den timman fick vi välja att sitta kvar ännu en timma eller gå ut i väntrummet och vänta den timman. Vi valde väntrummet. Kände att det kanske var någon som behövde ha min plats.

Efter en timma var jag väldigt trött och lite dåsig. Såklart det blir så när spänningen släpper. Sköterskan kom och frågade hur jag mådde och det var bara bra så vi fick åka hem. 

Det blev pizza till middag. 

Skönt att ha börjat och jag är så tacksam att det gick så bra och att jag mått så bra som jag mått efteråt.

Juni

Maj och Juni är två månader jag gillar lite extra. Sommaren är så nära, förväntningar inför semesterresor, värme, all grönska i naturen som vaknar till på riktigt och står i full blom. 

När klockan ringde idag så trodde jag inte det var sant. Jag är så trött och jag sov så hårt. Nu har jag ätit och druckit mitt kaffe så nu ska jag väcka Emilia också. 

Idag är jag ledig och har, som sig bör, en hel del ärenden och sysslor. Men jag har ju svårt att bara sitta stilla så det passar mig ändå fint.

Ska rådgöra om mina ögon. Antingen om en optiker har några ögondroppar eller om det är sjukan som gäller. Det börjar va så trist nu, detta skräp jag känner i kroppen. Tysabri kan ju ge såna symtom men jag hade dom ju innan?! Nåväl, kroppen får kämpa lite extra i dagarna, för att inte tala om huvudet. Lite hjärnspöken och pms på det så är det ju klart liksom.

Nu ska jag borsta av axlarna och rycka upp mig. Det blir inte bättre av att sitta här och klaga. Under dagen kommer ett inlägg om när vi var i Västervik och tog Tysabridroppet första gången.

Önskar oss alla en bra dag.Campinghelg

I helgen har vi campat i Spilhammar i Mariannelund med familjen Ingemarsson/Gustafsson. Papporna var lediga på klämdagen och var både i Katthult och Bullerbyn. De stannade även till på en fika hos mig på Stjernbergs. 

Vi har haft det jättebra. Campingen var jättefin, servicehusen fräscha, barnen fick fiska och en del badade. 

Idag är det Måndag och snart dags för jobb. Jag känner mig så jobbigt trött. Jag mår illa till och från och det beror ju på Tysabri, känner jag. Jag är också så hinla trött på att min kropp inte mår bra. Halsen gör ont, till och från, jag är ju definitivt inflammerad i bihålorna, det ser man nör jag snyter mig. Jag är jättetäppt högt upp i bihålorna dessutom. Ögonen är röda och irriterade ännu och jag känner mig i väldig obalans. 

De tog ju både snabb och långtidssänka på mig förra veckan, då jag kände precis likadant och det visade ju inte något.

Det börjar krypa på en tråkig känsla och det gör mig orolig. 

Önskar oss alla en bra dag.

RSS 2.0