Hemma igen

Idag startade vi dagen med en hotellfrukost. Sen blev det ishallshäng för att heja på Erics hockeylag. Eric stod med i båset med laget.

Innan vi åkte hem handlade vi lite i Barkaby, jag köpte mig bland annat en ny vattenflaska. Sen åkte vi hemåt och kom hem 50 minuter innan jag skulle på träning. Hiit ikväll, så jäkla kul men jobbigt som bara fasen.

Henke har gått en promenad, barnen och jag var ute lite och nu är Henke och veckohandlar när jag är med barnen som ska sova. 

Nu laddar vi upp för en ny vecka.På väg

I helgen är vi iväg till Stockholm. Erics hockeylag spelar en cup i morgon. Eric kan inte va med iom att han ska vila sin skadade arm efter frakturen men vi ska va med och umgås ikväll och även heja på i morgon.


Önskar oss alla en bra dag! Jävel pms

Fy säger jag bara. Jag har inte plockat några pluspoäng på mammafronten senaste dagarna. Jag hatar verkligen min pms. Hatar den. Jag har dåligt tålamod och relativt kort stubin annars, när det kommer till det eviga gnället, gnatet, tjatet, klagandet, bråkandet, surandet och trotsandet men stubinen krymper till obefintlig i pmsveckan. Det sprakar till och jag blir totalt vansinnig. Ibland. 

Nu sover båda barnen och nu saknar jag dom så det gör ont. Vill bara snuffa och snusa och pussa och krama dom. Jag älskar dom så så så högt och mitt i våra obefintligt tålamod duster så känner jag ofta att de är värda så jäkla mycket bättre. Samtidigt så är jag så egoistisk att jag skulle aldrig någonsin välja bort dom. 

Jag vet att det är tuffa perioder vi går igenom allteftersom familjen förändras, vi förändras och barnen blir äldre. Jag vet att jag verkligen försöker så gott jag bara kan, även om jag dagligen klandrar mig själv och tycker jag kunde gjort bättre. Det kan man ju alltid såklart men det går ju inte ändra på det som varit. Jag behöver peppa mig till att va bättre i morgon. Försöka andas mig igenom alla diskussioner med Emilia som är minst lika jäkla envis som mig och inte ens är 5 fyllda. 

Sen hoppas vi på att min pms kan plana ut för den här gången. SuckFröjd

Emilia sover, Eric har cyklat till skolan och jag sitter här och dricker kaffe helt själv. Kaffet är kallt och jag får lite grann tvinga mig kvar då jag har en del att fixa med men så njutbart det är ändå. Lugnet som just precis nu råder. 

Ska snart väcka lilla Gull-Britt så hon får lite frukost innan pappa kommer och jag ska åka och träna. 

I Tisdags var jag också ledig, har ju två lediga veckodagar den veckan jag har jobbhelg, och då var jag på medicinmottagningen i Västervik. Jag träffade min föredetta neurolog för att diskutera inför starten med bromsmedicinen. Mötet gav inte särskilt mycket och det tog inte mer än två sekunder in i vårt möte till jag åter kom ihåg varför jag bytte läkare. Att gå rakt förbi sin patient, mumla ett hej utan att knappt titta tycker iaf jag är grymt respektlöst. Mötet var egentligen en totalt meningslös stund, en förmiddag kastad i sjön kan man säga. Mitt blodtryck kom dock återigen på tal och nu kommer det gå vidare med det iaf så något gott kon ju ut ur det även om det nu inte alls har med min ms att göra utan mitt allmänna mående. 

Och för att klargöra mår jag inte dåligt av mitt förhöjda tryck men mitt inre kanske gör det. 

Det påtalades redan för över 10 år sen att det var i överkant i förhållande till ålder och så vidare. Nu har det stigit i takt med att jag blir äldre och oavsett vad så får jag det sällan under 85-87. När jag vilat. Oftast ligger det på 90 + och det är ju inte bra i längden. Så vi får se om hon tar några bra beslut för att hjälpa mig. Nu har jag ju börjat träna så jag hoppas det ska hjälpa till att dra ner det en aning. 

Nog om det. Nu ska jag få lite gjort. Ledig Torsdag

Vädret idag verkar bli helt fantastiskt. I helgen ställer vi fram klockan, de har börjat sopa gatorn. Nu är det väl ändå vår på riktigt. 

Idag ska jag testa ett pass på träningshuset klockan 10. Alla andra jobbar men jag tycker att det blir länge till nästa tillfälle (Söndag) så jag ska prova detta. 

Sen ska jag handla till filmkvällen Erics hockeylag ska ha på hyllan ikväll, handla present till våra tränare som ett tack för säsongen, komplettera lite hem hit. Förhoppningsvis hinna sopa ut gruset intill vår tomt ifall de sopar vår gata, laga mat och sen bege mig till ishallen och förbereda. Där i mellan måste jag städa av, köra ett par maskiner tvätt och egentligen byta sängkläder. Sa npgon ledig dag? Ha ha Tur jag gillar att ha saker att göra. 

Önskar oss alla en bra dag! 


 

Måndag

Helgen gick fort men var väldigt härlig. Vi har hunnit med mycket, vi har hunnit att umgås och vi har laddat batterierna för ännu en vecka.

Nu ska jag snart bege mig till jobbet.  Det är så skönt att det är ljust ute när jag åker nu. Snart är det även ljust när jag åker hem och har jobbat kväll.

Nu håller jag tummarna för att jag ska komma med på ännu ett träningspass idag. Jag trodde kroppen skulle protestera betydligt mer efter gårdagen, det kommer ju men ännu är jag bara stel och seg.

Önskar oss alla en bra dag.

Sköna Söndag

Idag har varit en så härlig dag. Jag har fixat i trädgården, Henke har kunnat jobba flera timmar. Jag har städat och tvättat och jag har tränat mitt första pass på träningshuset. Såå kul men såå jobbigt. Vi får se om jag kommer ur sängrn i morgon. Ha ha.. 

Vi, ja jag då, har fått massvis gjort hemma och  det är skönt när en ny vecka stundar.

Nu ska vi se dokumentären om Ainbusk Josefin Nilsson.  Misstänker att vi båda somnar rödgråtna.

Freeedag

Den är här. Fredagen inför en ledig helg stundar. Sånt mys. Sånt längt. Åh..

När klockan ringde i morse sov jag så hårt. Brukar sällan det. Men nu har jag vaknat till, ätit frukost och druckit mitt kaffe. Snart ska jag bege mig. 

Önskar oss alla en bra dag!Emilia

Numer är det oftast fröjd att spendera tiden med henne. Hon har humor och 2n fantastisk fantasi. Hon pratar och är otroligt vuxen i det hon säger och gör. Sen kan hon ju fortfarande bli vansinnig om man skär päronet i bitar då hon vill äta det helt, om man lägger något hon inte gillar på tallriken och så vidare.

Men hur som helst har vi kunnat börja leka igen. Igår, till exempel, blev jag bjuden på ett ljusparty innan dagis. Jodå. Med mat och allt. 

Hon är så flickig, älskar kläder och att byta om. Göra sig fin och fixa. Hon delar gärna in oss i " tjejer och killar " här hemma och vi har oftast " tjejkväll " eller " tjejmys " 

Nu ska vi snart göra oss i ordning. Jobbet väntar för en jobbkväll. 

Önskar oss alla en bra dag.
Onsdag-Mittwoch

Mitt i veckan. Två studiedagar har Eric haft och jag var såå glad att jag skulle komma att pricka in en ordinarie ledig dag för mig när han skulle va ledig. Tyvärr blev han genomförkyld, fick feber och dagen blev väldigt lugn.

Dagarna tickar på. Tiden går fort. Det är början till ljus när klockan ringer vid 5:30, det går mot vår. Härligt. Just idag blåser det dock full storm.

Hyreshusen mitt emot oss sopar bort sanden. Det om något är ju ett gott tecken på vår.

Nu ska vi snart göra oss redo. 

Önskar oss alla en bra dag.

Lördag

Hjälp så lite sömn natten bjöd. Det blir nog liite kämpigt på jobbet men jag hoppas det ska gå bra. Motar huvudvärken med Ipren och kaffe.

Det var ingen jättepositiv start på varken dagen eller inlägget. Ha ha..

Jag är faktiskt inte det minsta irriterad över situationen. Det är en positiv sak med att ha blivit äldre, kanske. Eller att jag bara helt enkelt ändrat mitt tänk. Inget blir ju bättre om jag går och gnäller och klagar. Det är som det är, nu får jag ju jobba med de här förutsättningarna idag. Sova hinner jag ju med andra nätter. 

Igår vann vårt A-lag mot Kristianstad och det är nu 1-1 i matcher. Vinner vi idag, svindlande tanke men absolut inte omöjligt, då är Kristianstad utslaget och vi kvalar till hockeyallsvenskan. Galet. Pucken släpps vid 16 i eftermiddag och vi hejar och håller allt vi har, såklart.

Nu ska jag göra mig i ordning det sista här sen är det dags att bege sig. 

Önskar oss alla en bra dag.Måndag morgon

Äntligen sitter jag här och äter frukost tidigt för att kunna åka till jobbet. Jag var själv sjuk, sen kräktes Emilia ( då får jag inte jobba iom att jag jobbar med mat) Nu är jag laddad även om jag knappt sovit inatt. 

Igår var vi i Linköping, tjejgänget. Vi åt på Pinchos, tyvärr blev min första upplevelse där inte så bra då de hade det väldigt fullt och förmodligen betydligt tuffare just den tiden än de tänkt. Sen var vi och såg Mia Skärringers föreställning " Ni more fucks to give " Väldigt bra, tänkvärt, sorgligt, roligt och fint. 

Nu blir det jobbet. Som ju längtat.

Önskar oss alla en bra dag.Grå Söndag

Idag hänger regnet i luften och det är grått och trist.

Jag vaknade med en så jäkla tråkig huvudvärk. Jag brukar försöka låta bli att klaga om hur jag mår men den här veckan har varit lite skrutt tyvärr. Men nu kan det ju bara bli bättre då, tänker jag. Ska vila upp mig idag inför kommande jobbvecka. 

Var ledig en dag extra i veckan som var till förmån för ett extrapass i morgon och sen var jag ju sjuk fredag och lördag så det känns konstigt att man inte varit där på så länge. Saknar mitt jobb, jag trivs väldigt mycket.

Häromdagen var vädret fint och barnen och jag var ute en stund
 

Vi var i Västervik och gipsade om Eric i torsdags. Han råkade knäcka det han hade innan vilket inte är svårt egentligen, vad vi fått höra. Nu har han ett plastgips och fick välja färg dessutom. Han valde svart. 

Nu ska jag ta tag i dagen här. Byta sängkläder och tvättkorgen är full. En veckohandling behövs och lite småfix inför veckan. 

Önskar på alla en bra dag.

RSS 2.0