Snart slut

Maj kom och gick, kan man säga. Den har tuffat på riktigt fort och snart är den slut.

Igår fyllde Henke år. Dagen kantades med en del tråkigheter och kulminerade med att en arbetskamrat till Henke uppdagades ha somnat in. Så sorgligt. 

Idag är en ny dag med det ligger ju tyvärr ett dis efter morgondagen kvar. Men man får försöka göra det bästa av situationen. 

Henke fick iaf två otroligt vackra träd i jättefina krukor av sin mamma. Tror de heter doftranka och de doftar underbart. 

Nu ska jag snart köra pluttkorvson till dagis sen blir det hem och byta sängkläder och fixa inför i morgon då i åker iväg med husvgnen igen. Äntligen. Skulle så gärna vilja träna men jag har ju liite ont i halsen hela tiden så nu testar jag träningvila. Men det kryper i kroppen av suget, kan jag säga.

Önskar oss alla en bra dag 

Födelsedag, kvällsjobb och halsont

Det sammanfattar väl denna dag. Henke fyller år. Galet alltså. När vi träffats fyllde han 22 år. Tänk att vi håller ihop än. Och tänk vad mycket vi gjort tillsammans. 

Nu finns ingen tid för nostalgi över tiden som går så fort. Jag jobbar kväll. Är min lediga dag efter helg egentligen men då jag förhoppningsvis ska kunna börja med Tysabri i morgon blev det ett byte då jag jobbar i morgon enligt schemat. Det blir bra men jag känner mig väldigt trött efter Lördagens jobb. Det är bara idag med jobb, i morgon väntar nya upplevelser. Är så neevös, om jag tänker på det. Jag försöker tänka bort det. 

Henke har ont i halsen. Min hals känns också så nu fokuserar jag på att bli frisk. Jag är inflammerad i bihålorna, ögonen har nu återhämtat sig från ögoninflammation men jag är fortfarande röd. Det kanske är bättre att strunta i träningen då. Det kan ju va så att jag inte blir frisk för att jag tränar när kroppen inte mår bra.

Regnet vräker ner. Snart ska vi bege oss. Önskar oss alla en bra dag.Jobblördag

Ska snart bege mig. Börjar tidigare idag då det är Mors dag i morgon med mycket tårtor och smörgåstårtor som följd. 

Idag ska Henke stå på torget med Erics hockeylag och sälja hembakat. Hoppas de får en fin förtjänst och att bakverken säljer slut.

Önskar oss alla en bra dag.

Rullar igen

På hemväg nu efter en mysig tripp iväg. Vi bestämde oss för att åka iväg, bara familjen. Hemma är det städ, tvätt, Henke jobbar och Eric är med kompisar. För att få den här familjen att spendera tid tillsammans bestämde vi oss för en kravlös, mysig helg i vår husvagn. Vädret visade sig från sin bästa sida, det var prat om väldiga mängder regn men vi njöt av solen vid Bergs slussar. Det var varmt och skönt och regnet kom lagom till dess att Eurovision började. 

Nu är vi på hemväg. Hela familjen saknar redan tillvaron men snart beger vi oss igen. Så nöjda med vår nya vagn. 

Jag lägger lite bilder från vår vistelse i ett eget inlägg. Kunde inte få det att funka förut.  Vill inte riskera att behöva skriva om texten en tredje gång. 

Önskar oss alla en bra dag.Torsdag idag vänner

Den här veckan är snart slut. Jag löngtar efter en hel ledig helg med familjen. Har ju jobbat tre helger i rad. Vilket absolut inte gör något men det ska bli skönt att va lediga tillsammans.

Idag öppnar jag så jag ska snart peppa upp mig för att åka. Trodde, på riktigt, inte det var sant när klockan ringde men nu är jag uppe och väntar på att kaffet ska hjälpa mig att vakna.

Ikväll har Emilia sommarfest på dagis. Det ser ut att bli fint väder. 

Önskar oss alla en bra dag.

Behandlingsstart

På Tisdag är det alltså dags. Då ska jag behandlas med Tysabri för första gången. Är orolig, såklart. Det är en ny situation. Jag vet inte hur jag kommer må varken där eller efter. Men det blir bra, hoppas jag. Tanken är ju att detta ska bromsa min ms som, även att jag mår så bra, uppenbarligen lurar i gömmorna.

Jag ska försöka att inte tänka in så mycket i det här utan bara åka dit och lita på att det ska gå bra. Och inte känna efter för mycket utan va som vanligt. 

Jag kommer ta med Henke första gången och jag tror nog han egentligen tycker det är väldigt jobbigt. Jag kommer ju få medicinen via dropp och han gillar ju inte sjukhusmiljö. Men han vill ju va med mig iom att han vet att jag tycker första gången är så jobbig att komma till. 

Det ordnar sig. 

Idag jobbar jag kväll. Vi ska ha utvecklingssamtal på Emilias skola innan. Ska bli spännande att höra om lilla Gull-Britt. Tycker så mycket om att höra och se vad hon gör på sina dagar där. 

Jag undrar hur länge det är rimligt att ögonen är helt knasiga efter en ögoninflammation. De geggar än, jag är röd men det verkar bara va nu efter att den värsta inflammationen lagt sig. Jag ser suddigt också. Men det verkar va i slutskedet av detta. Hoppas det snart ska bli bra igen. Bihålorna är betydligt bättre sen jag började med Nasonex. Jag har fått lite hosta men det hoppas jag bättrar sig. Jag känner mig änså hyffsat frisk, tycker jag. Trots allt. Ha ha..

Nu ska jag ta lite mer kaffe och peppa upp mig. 

Önskar oss alla en bra dag.

Tisdag i Maj

Nästan halva Maj har passerat. Igår hade jag min lediga dag och spenderade den med att damma elementen ( vi har mestadels såna gamla som man måste torka mellan ) Så jäkla tråkigt men det var välbehövligt. Lite lister fick sig ett svep, en dammsugning, en liten dammning. Sorterade i skåpet med plastskålar och vattenflaskor. Stoppade undan pipmuggar och annat som bara tar plats. Tvättade och hängde. Gull-Britt fick trots sin lediga dag hänga med kompisarna på genrep på alv och var iväg i över fyra timmar och då märker man hur effektiv man kan va. 

Hann även med en lunch på stan med min man och klippa mig.

På kvällen tränade vi och jävlar så tungt och roligt pass det var. Jag älskar känslan av att musklerna blöder. Ha ha.. träningsvärk blir som en drog för mig. Antar att mycket av det beror på att jag trodde min kropp var förlorad när jag inte ens kunde gå kortare promenader och inte ens körde bil på ett par år. Fattar ni framstegen? Fattar ni vad rökning skadar? Det är det jag gjort annorlunda de senaste åren. Plus att jag fått förståelse för min diagnos och lärt mig lyssna på kroppen ( nåja ) och förstå vad jag behöver kan och inte kan. Och gör jag saker som är jobbigt, som träningen, så vet jag att det är lite tufft efter men att jag kan återhämta det någorlunda så det är värt det.

Idag jobbar jag kväll, öppnar egentligen men har bytt med en kollega som behövde kvällen fri. Jag ska börja redan vid 11 så vi ska snart göra oss i ordning och åka, Emilia och jag.

Här kommer några bilder från de senaste dagarna.


Söndagmorgon. Lediga tillsammans, lugn och skön start på dagen.Förväntansfull tjej innan Astrid Lindgrens Värld premiären.


Min fina pappa och min kära make i Hörestadhult för fyra år sedan ❤


Kvällssol. Älskar de ljuva färgerna och det gula skenet innan solen tackar för sig på kvällen.

Önskar oss alla en bra dag.
Lördagskväll

Idag har det varit utställning i Mariannelund. Lite som en marknad. Massa folk och det har varit så jäkla kul att jobba. Vi serverade även lunch idag och jag tror det var över 100 hungriga gäster som åt hos oss. Annars jobbar vi själva på Lördagar men idag har vi alla tre jobbat. Mona var ledig, hon jobbar ju också med oss annars, såklart.

Snart har jag varit på Stjernbergs i ett år.  Galet, om du frågar mig. Såå mycket kvar att lära men jag känner mig relativt säker i det vardagliga jobbet. Vissa grejer kommer, hoppas jag. 

Min styrka i allt, tror jag, är sättet jag hanterar kassan och framförallt kunderna. Jag, och även min chef, har fått mycket positiva ord. Så det känns bra. Men hjälp så mycket det varit och fortfarande finns att lära. Det går inte att förklara.

Jag trivs väldigt bra iaf och det är huvudsaken. Och jag är så OTROLIGT tacksam för min chef som vågade satsa på mig trots min ms diagnos. Hon får lönebidrag för mig men utan problem gav hon mig chansen till ett riktigt jobb. Det är så fint, tycker jag.

Nu ska vi se en film, Henke och jag. Såå skönt med en ledig dag i morgon efter 11 timmar med full fart idag. Bryta ihop och komma igen

Så lyder ordspråket och det ligger mycket i det. När livet är tufft av plika anledningar är det bättre att bara låta det va jobbigt, gråta och sucka, sova och andas. Det vänder ju till slut. Oftast.

Ikväll fick jag komma iväg på ett riktigt tufft, roligt träningspass och bäst av allt - jag fick en stund i ro med barnen och somna nära de båda. Underbart.

Bästa känslan när sovdags kommer och inga bråk tynger själen. Även att jag var själv med barnen ikväll var vi sams, resonerade om något blev knas och jag hade tålamod. Underbart.

Tack! 

Något är tokigt just nu, vet inte om min pms som brukar göra mig till ett monster sänt för att döda (ÖVERDRIFT) den här gången gör mig vemodig och deppig?! Så har det aldrig varit innan, om inte annat inte såhär extremt. Tårarna rinner ofta.. just för stunden fattar jag ju varför jag blir rörd eller ledsen men varför är jag så känslig.. och varför känns själen lite tyngre där inne.. lite mörkare.. 

Nåja, det är inte värre än att jag rider ut denna storm. 

Snart skiner solen igen.


...

Den här veckan har varit tuff mentalt. Jag vet inte varför. Det är inte lätt att ha en väldigt envis och trotsig snart femårig tjej som väldigt ofta testar mitt tålamod. Att sen ha en snart 11 årig kille, som alldeles nyss också var fem år, som man aldrig ser till och knappt känner längre, gör att hela situationen känns.. tuff. Jag är väldigt känslig som person och jag sörjer för all tid som bara rinner ur våra händer. Och inte nog med det så bråkas merparten bort. 

Jag sörjer för alla dagar som gått samtidigt som de gör mig så lycklig att jag gråter av både vemod och lycka. Galet hur knäpp man kan känna sig. 

Men den största orsaken till den tunga känslan tror jag ändå är tiden ur det perspektivet då framtiden kommer in i bilden. Det blir svårt att andas, just nu. Har jag kommit i någon slags ålderskris? Kanske det. Jag vet ju ingenting om den, framtiden. Med mitt kontrollbehov och önskan om att planera ter sig en sån sak som framtiden som enormt skrämmande. När det sen kommer in två ytterligare själar i ekvationen blir det ännu tuffare. Så mycket bråk och gnabb och gnäll på varandra som vi i dagsläget har ser jag det som enormt omöjligt att jag någonsin ska kunna få en bra relation med mina barn. Det är väl klart jag kommer, kanske, men som det känns nu kommer de dra så fort de får en chans sen får jag va glad om de kommer ihåg att ringa mig någon gång ibland. 


Tiden går och kommer aldrig igen..

Tisdag

Idag har vi en ledig dag, jag och Emilia. Jag har ju en jobbhelg framför mig så då blir det två lediga dagar i veckan. Idag hade jag planer på en del men orken finns inte rikrigt. Dessutom är vi oense en hel del, jag och Emilia, och det drenerar energin väldigt effektivt. 

Nu ska vi snart åka och handla lite till middagen. Jag skulle vilja plocka lite maskrosor ute också, jag vet inte varför men det tycker jag är kul. Sen ska vi förbereda middagen till Henke kommer hem. Vi väntar ju in Eric också, såklart. Han kommer sen efter 14:30. 

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe sen måste jag ta tag i grejer. Känner mig lite spretig psykiskt nu sen ett par dagar. Pms och lite annat. Men så länge man vet vad det beror på oroar jag mig inte så mycket. Jag vet att det går över. Att det vänder. 

Hörde jag kaffe??

Tiden skenar

..har ni hört något så klyschigt?

Idag, äntligen efter två veckor, har jag kunnat träna. Svårt att veta när man egentligen är redo men jag bedömde det så idag. Så skönt faktiskt. Men det var jobbigt. Nu kände Henke av en begynnande förkylning igen och jag känner STOPP!!!!! Nu är det bra.

I morgon är jag ledig och vi ska få vår markis levererad. Längtet efter sommaren och campingmyset är total. Vi kommer va iväg mycket i sommar. Och vi kan knappt vänta.

Barnen är på sen sövning. De äter lite frukt och tittar på film. Henke tittar på Game of Thrones så jag ska snart söva barnen och sen ska vi kika på något tillsammans.


Idag skulle jag startat min Tysabribehandling men iom att jag var så förkyld i fredags och hade ögoninflammation fick jag skjuta på det. Är ganska orolig för det samtidigt som jag måste inse att min ms är mer aktiv än jag känner så för att hålla den i schack måste jag.

Vi får se när nästa och första gången blir nu då.

Håll tummarna att det går bra när det är dags!


RSS 2.0